|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Radzę zwrócić uwagę na jeden "mały" szczegół, Wisła jak dotąd strzelała bramki we wszystkich meczach(oficjalnych) od początku sezonu, więc możemy spodziewać się, że i w meczu rewanżowym chłopaki coś wpakują do siatki rywala. Podobał mi się Marko, chłopak nie zawiódł, pokazał, że trener może na niego liczyć w każdym momencie. Nasz Holender będzie miał spory ból głowy(jak Lamey się wykuruję) kogo wystawić w rewanżu na prawej obronie. W tym meczu może nie każdy to zauważył, ale mieliśmy trzy sytuacje, w których powinniśmy strzelić bramkę(w jednej Mały trafił), druga to poprzeczka Maora, a trzecia to gdy Patryk przeniósł piłkę nad poprzeczką po dośrodkowaniu z prawej strony(sytuacja trudna, ale do strzelenia) 1906 % szacunku dla całego zespołu i trenera za wczorajsze spotkanie, sen w najbliższy Wtorek może stać się jawą i ja jestem przekonany, że tak będzie!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=2PEkB5JOZa8
Niech oni wpierw zapełnią stadion bo od 2 tygodni mają z tym problem i APOEL obniża ceny zeby zachęcić do przyjścia. Nie wiem po co tyle koloryzują, nie mają do czynienia z jakimiś laikami z Otwocka gdzie doping prowadzi 200 osób. Debilów z nas robią. Gdy my trzęśliśmy trybunami to oni nie wiedzieli co to piłka nożna. Sądze że większą presję na naszych zawodnikach wywiera więcej stadionów u nas niż wywrze Apoel.
Ostatnio edytowane przez CH. : 18.08.2011 o godz. 15:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja przede wszystkim dodałbym jeszcze sytuację, kiedy nie było nikogo, kto zamknąłby centrę z prawej strony. W takich sytuacjach powinno kończyć się to bramką.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Cały czas chodzę podjarany wczorajszym zwycięstwem
. Mam nadzieje że za tydzień spełni się moje marzenie, czyli Wisełka w LM. Co do pogody na cyprze, to raczej się nie obawiam, bo piłkarze są pewnie nie straszni tego, na przykład Nunez, Chavez, Maor, Biton, Diaz, Iliev, troche Genkov, bo oni są przyzwyczajeni do upałów, bo wychowali się w krajach z wysoką temp. Obawiam się jedynie Lameya, Małego, i Pareiko, którzy nie sa przyzwyczajeni do takich temperatur.Co do Jovanovica, to jestem pozytywnie zaskoczony jego grą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Nunez w kazdym meczu przebiega wiele kilometrów na defensywnym pomocniku. To jest klasa gość. Co nie zmienia faktu, że ma bardzo dużo walorów ofensywnych i widziałbym go wyżej.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
przeciez to nie chodzi o to czy ktos pochodzi z cieplych krajow , lecz o to w jakim klimacie spedzil ostatnie tygodnie/okres przygotowawczy
optymalnie byloby pojechac juz tam i sobie tam spokojnie trenowac do meczu , a z korona mamy dosc szeroki sklad zeby ktos mial grac uprzedze argumenty a syndromie lecha itp , chodzi mi o odpuszczenie wylacznie tego meczu , priorytetem jest wejscie do grupy LM , pozniej juz mecze ligowe beda mialy prymat nad tymi grupowymi LM |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Salzburg pokazuje jak się gra w Nikozji. Prowadzi już w 2. minucie z Omonią.
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o doping to rzeczywiście mogło być lepiej, choć Święte Barwy brzmiały wspaniale. Co do samego meczu to jednak uważam, że mamy wszelkie szanse, żeby przejść dalej. Straszenie upałami i kibicami niespecjalnie ma sens, bo z upałami się już spotkaliśmy (Łowecz) a i duża część naszych zawodników pochodzi z ciepłych krajów, a i graliśmy na bardziej "nieprzyjaźnie nastawionych" na nas stadionach i jakoś zawodnicy nie robili w gacie. W dużej mierze to kwestia dobrej organizacji gry i żelaznej konsekwencji w obronie. Dla mnie to niesamowite, jak Maaskant z takiego materiału zrobił konsekwentnie realizującą założenia taktyczne obronę - zawodnicy dobrze się asekurowali i nie dopuszczali to wielu sytuacji. Miałem wrażenie, że grają nawet lepiej, niż obrona z czasów Marcelo z Głowackim.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 18.08.2011 o godz. 21:35.
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Dzisiejszy mecz Legii i Sląska pokazał co by sie działo gdybysmy grali ofensywnie i chcielic strzelic jak najwiecej bramke.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Omonia pokonuje Salzburg u siebie 2-1. Będzie niesamowicie ciężko.
PS Posrało was żeby komentarze z żydowskich stron wklejać ? ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Wiśle 2;1 starczy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po dzisiejszych wystepach Legii i Slaska wszyscy krytycy Maaskanta powinni posypac glowe popiolem. Jestem pewny, ze Wisla majac na lawce jakas tuze polskiej mysli szkoleniowej, vide Lenczyk (z cala sympatia do niego jako czlowieka), Skorza, Probierz itp, skonczylaby podobnie jak nasi dzisiejsi pucharowicze. Ot takie radosne, polskie hura do przodu, ofensywnie, bo przeciez gramy u siebie, dla kibicow, co tam taktyka, obrona. Tak jak pilkarsko tak i szkoleniowo swiat nam uciekl o kilka dlugosci i dopiero po Maaskancie widac co to znaczy byc Trenerem. Wybral odpowiednia taktyke do potencjalu jakim dysponuje. okreslony styl gry i ma jak narazie wyniki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Dobrze powiedziane Nesta!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Z góry ostrzegam, że jeśli napiszesz mi, że dla nas otwarta, chaotyczna gra w pucharach, to była szczególna sytuacja, a dla Śląska i Legii norma, to Cię wyśmieję.
Ostatnio edytowane przez jova : 18.08.2011 o godz. 21:13.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiscie, ze pamietam. Tyle, ze wtedy nie zawiodla taktyka, ktora byla nakreslona tak samo jak na inne spotkania, czyli defensywnie i z kontry, a jej wykonanie przez poszczegolnych pilkarzy. Pozniej Maaskant dokonal kilku korekt przed rewanzem, zawodnicy zagrali lepiej i juz dzialalo. W niczym to nie zmienia sensu tego co napisalem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
@ Jova
Przypomniesz mi, jakim wynikiem skończył się ten mecz? Nawet jeśli mi napiszesz, że to kwestia szczęścia, to odpowiem Ci, że to nieodłączny element piłki nożnej. Owszem, Maaskant popełnia błędy, ale chyba nikt nie sądził, że do Polski przybędzie trener kompletny. Dodam jeszcze, że Maaskant chociaż próbuje się uczyć na swoich potknięciach. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Legia akurat grała mądrze,tyle,że Wawrzyniak i Komorowski pomylili Ariego z Manu i wyszło jak wyszło.
![]()
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Nie, nie powiem, że to kwestia szczęścia. Powiem za to, że Litex to leszcze w porównaniu do Rapidu i Spartaka. To, że oni nie potrafili wykorzystać naszych błędów nie znaczy, że taktyka była dobra. |
|
|
|
Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Tak jak pisałem w tym temacie przed Liteksem - żeby nie przeceniać tego rywala, tak powtórzę przed rewanżem z Apoelem. To my jesteśmy WIELKA WISŁA i to nas mają się bać dzikusy z południa. Całe państwo liczy tyle mieszkańców, co Kraków. Nikozja ponad 2 razy mniejsza niż gród Kraka. Zremisowali w LM z Chelsea (mecz o pietruszkę) ? Jak Wisła w 1936 r. jechała z Chelsea, to oni pasali owce i byli parobkami Angoli. Wysoka temperatura ? Chyba się komuś w głowie poje*ało, kto takie historie opowiada ... Mecz będzie późnym wieczorem (20.30 ?), kiedy temperatura (wilgotność powietrza) nie będzie stanowiłą żadnego problemu.....Grajkowie mają obowiązek dokończyć dzieła, ku chwale naszego kochanego klubu.
PS. Kominek - wstydzisz się faktów ... I Ty jesteś wiślakiem ? Żenada .....
Ostatnio edytowane przez TSW_forever : 18.08.2011 o godz. 21:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jova w porównaniu do Spartaka owszem,w porównaniu do Rapidu wybacz,ale już nie.Rapid albo na równi,albo słabszy od Liteksu.Bo to,że Śląsk zagrał dzisiaj z obroną jaką zagrał i Wasilukiem,który grzał ławe w spadkowiczu ekstraklasy,no to już niczyja wina.Śląsk zagrał dziś słabo,Śląsk pokazał,że nie ma klasowych graczy w swojej drużynie i nie ma umiejętności na LE,pokazali to już z Lokomotivem.A Rapid zagra dobry mecz i wystarczyło. Legia zagrała najlepszy mecz za Skorży,co i tak u siebie przy takim dopingu nie wystarczyło,żeby ograć grający na lajcie lekceważący wojskowych w 1 połowie Spartak.
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
))Wisła grała tak sobie Dobrze że nie skuteczni byli napastnicy "z Cypru" U nas też to trochę szwankowało ale na szczęście jeden w siatce jest ![]() Chyba za duzo strat i bezsensownych wybić nie zawsze hokejowe zagrania są dobre Nadzieja w tym że Wisła tak gra od początku i jak na razie awansuje oby tak dalej ))Szczęście sprzyja lepszym? CZy niewykorzystane okazje się mszczą Zobaczymy Chciał bym oglądać Wisłę w LM oby jak najdłużej |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Cała drużyna Śląska zagrała marnie Jak kiepsko grał Mila? Tyle strat Jedyny plus to ta bardzo ładna bramka ale tak nic
Nie było zawodnika który wyróżniał by się na plus Może Madej? |
|
|
|
Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Mądrze? To ciekawe bo ja w pierwszej połowie widziałem 0, słownie zero regulacji tempa gry. Rzucili się na Spartaka jakby grali pucharze Polski z jakimiś amatorami i grali tak przez całą pierwszą połowę. Po mocnych 20 minutch powinni się trochę cofnąć, zmiejszyć pressing, zagrać bardziej defensywnie, oddać trochę pola i zagrać z kontry żeby odpocząć. Nic z tego nie nastąpiło i potem wyszli na drugą połowę na miękkich nogach. Jakby zagrali mądrze to by ten mecz wygrali, a prowadzili dwa razy.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Na pięć meczy w europejskich pucharach pięć zwycięstw, a tu zawsze znajdzie się krytyków stado. W piłce najważniejszy jest wynik. Wielkie podniecanie się APOEL-em, a tak na prawdę Pareiko niewiele miał do roboty. Przetrwać pierwsze 20-25 min w Nikozji bez straty gola i skarcić Cypryjczyków z jakiejś kontry.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie bądźmy tacy hop do przodu.
Jak dla mnie Apoel grając na wlasnym terenie ma większe szanse na awans od Wisły. Powtórzę to, co pisze od kilku miesięcy: obecność w fazie grupowej Ligi Europejskiej jest już dla mnie bonusem, bo celem nadrzędnym jest budowanie silnej drużyny przez Stana i Roberta po osiągniętym mistrzostwie. Obecność w fazie grupowej LM będzie dla mnie super-extra-hiper bonusem, bo ta drużyna jeszcze na LM nie jest zbudowana, jeszcze nie jest gotowa. Pojawiła się szansa na LM więc należy wszystko zrobić, aby ja wykorzystać. Jednak nawet jak zamiast LM będzie LE w Krakowie, nadal będę uznawał, że dostaliśmy w tym sezonie więcej niż moglibyśmy oczekiwać, więcej niż (wbrew oficjalnym wypowiedziom) oczekiwał Zarząd i Właściciel. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Dzisiejsze mecze w naszych zespołów w LE pokazały że polskim drużynom brak doświadczenia w rozgrywkach europejskich, że polskich trenerów mamy z koziej dupy jedyne co nas może uratować to zatrudnianie specjalistów z zagranicy m.in tak ja my postąpiliśmy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Dokladnie. Widze ze zrobiono z APOLEU jaka mega druzyne,moze postawmy ja obok Barcy i Realu jaka ta trzecią najlepsza na swiecie? No bez jaj,WIsla zagrala im wczoraj na nosie,bo owszem grali sobie w pilke ale tylko do pola karnego.Dalej byli bezradni. Gralismy madrze ,co dalo nam 5 zwyciestwo w pucharach. Na Cypr ma jechac 20 wojownikow z ogniami w oczach zeby zniszyczc rywala.Inaczej byc nie moze. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|