The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
makan18
Junior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.08.2011, 01:40
Jeśli chodzi o Genkova to jest bardzo dużo prawdy w tym co piszesz musiał walczyć z 3 chłopami, którzy cały czas go kopali, obijali nie jest łatwo grać napastnikowi w takich warunkach. Co do kwestii kibicowskich to niestety robi sie średnio, pamiętam czasy gdy człowiek bał się na stare C (X) wejść żeby po ryju nie dostać za jakieś niestosowne zachowanie Teraz goście przychodzą sobie bez żadnego szalika, koszulki, stoją cały mecz, troche poklaszczą, od świeta wydobędą z siebie jakiś dźwięk. Nie mówię już nawet o koleżkach, którzy przyprowadzają swoją laskę żeby przez cały mecz postać i się ponapinać jaki to on jest zajebisty bo siedzi z kibolami.
Tylko jeden klub, kocham aż po grób... TS WISŁA KRAKÓW

Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 18.08.2011, 02:02
Bardzo dobry wynik po dość średniej grze. Raczej nie mam zastrzeżeń do taktyki ani składu. Jeśli mieliśmy problemy, to głównie przez błędy indywidualne, a nie grę zespołową. Spodziewałem się jednak większej agresji i wiary we własne umiejętności. Sądziłem, że zastosujemy ostrzejszy pressing, a ostatecznie zagraliśmy z bardzo dużym respektem dla rywala.

Nie rozumiem osób, które wolą Bitona od Genkova. Wiem, że Dudu jest skuteczniejszy, ale to Gienek ZNACZNIE lepiej radzi sobie podczas konstruowania akcji. Umiejętniej wychodzi na pozycje, dokładniej zgrywa, rozumie się z kolegami i bardzo przydaje się podczas stałych fragmentów pod naszą bramką. Moim zdaniem wybranie Genkova jest tak samo oczywiste jak postawienie na Nuneza kosztem słabego ostatnio Wilka.
Odpowiedz cytując
Maverjuve
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 18.08.2011, 07:13
Kibic1928 napisał(a):Wyświetl post
Tylko powiedz co Nam dają te krótko bite rogi? zagrożenie pod bramka rywala? dobre sobie.
Dają Nam straty - spalone, odbiory, zablokowane dośrodkowania.

Sam pomysł może i zły nie jest ale wykonanie jest TRAGICZNE. Albo niech to ćwiczą 3x ciężej niż teraz albo niech wybiorą łatwiejszy(?) wariant z bezpośrednią wrzutką. Bez sensu jest rozgrywanie tego stałego fragmentu gry w takiej formie jak teraz.
Krotko bite rogi daja spalone? Ja we wczorajszym meczu nie widzialem takiego po rzucie roznych, a w meczu z Litexem 1x.
Odbiory? Tez glupie stwierdzenie, po krotkim biciu rogu nadal mamy pilke i mozemy przeprowadzic akcje, a po biciu w pole karne przeciwnicy to przewaznie wybijaja i maja kontre. Wiec bez sensu jest takie p*******ie jak Twoje, ale jak wiadomo mamy w Polsce 39 milionow trenerow i kazdy wie lepiej jak grac...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 18.08.2011, 07:17
A tak w ogole to widzial ktos statystyki pomeczowe? Ile celnych strzalow na bramke mial APOEL bo raczej zadnej nie widzialem.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.08.2011, 07:17
APOEL to drużyna potencjałem zbliżona do Sparty Praga z tamtego sezonu. Nie wiem czy się zgodzicie.
Wyjazd będzie ciężki. Czy prawda to, że sędzia na Cyprze ma być Turek ? Bo tak ktoś napisał na SB.
Ostatnio edytowane przez tofik : 18.08.2011 o godz. 07:22.
..
Odpowiedz cytując
Konfliktowy
Member

Od: 11.2010

Stary 18.08.2011, 07:27
Maverjuve napisał(a):Wyświetl post
Krotko bite rogi daja spalone? Ja we wczorajszym meczu nie widzialem takiego po rzucie roznych, a w meczu z Litexem 1x.
Odbiory? Tez glupie stwierdzenie, po krotkim biciu rogu nadal mamy pilke i mozemy przeprowadzic akcje, a po biciu w pole karne przeciwnicy to przewaznie wybijaja i maja kontre. Wiec bez sensu jest takie p*******ie jak Twoje, ale jak wiadomo mamy w Polsce 39 milionow trenerow i kazdy wie lepiej jak grac...
Problem w tym,że wczoraj każdy(!) rożny kończył się tym,że traciliśmy piłkę....
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 18.08.2011, 07:30
Nikt nie zwrócił uwagi, że bardzo dobrze zagrał Diaz. Dla mnie osobiście był jednym z najlepszych na boisku. Małecki z rajdami, które mogą się udać tylko w polskiej lidze do czasu strzelenia gola był najgorszy na murawie, wręcz irytujący.

Byliśmy gorsi, ale wygraliśmy i to jest najważniejsze. Niech Małecki w rewanżu jeszcze raz tak kopnie i będzie szał
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 18.08.2011, 07:34
galeria zdjęć od KIKS.tv:
http://kiks.tv/2011/08/galeria-wisla...apoel-nikozja/

wywiad z Patrykiem Małeckim [video]:
http://kiks.tv/2011/08/bohater-meczu...ych-rozmowach/
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.08.2011, 07:36
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Panowie, bądźmy poważni, ja tam jestem spokojny, że jak awansujemy do LM to będziemy grali przy Reymonta.

Myśle, że nawet nieprzychylny nam Majchrowski dla zdobycia paru punktów w wyborach przy blasku fleszy powiedziałby, że będziemy pracowali dniami i nocami ale on gwarantuje, że Liga Mistrzów będzie przy Reymonta.

Później przy pierwszym meczu sam przeciąłby wstęge uśmiechając się do aparatów.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 18.08.2011, 07:40
tofik napisał(a):Wyświetl post
APOEL to drużyna potencjałem zbliżona do Sparty Praga z tamtego sezonu. Nie wiem czy się zgodzicie.
Wyjazd będzie ciężki. Czy prawda to, że sędzia na Cyprze ma być Turek ? Bo tak ktoś napisał na SB.
Nie wiem skąd taki news. Na stronie UEFA żaden sędzia nie jest jeszcze znany.
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.08.2011, 07:53
http://pl.uefa.com/MultimediaFiles/D...7_DOWNLOAD.pdf

orientujecie sie mniej wiecej na jakim poziomie wyceniana jest polska publicznosc?(w tabeli Market-Pool)
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 18.08.2011, 07:54
Szacun dla drużyny, która wygrywa piąty mecz z rzędu w pucharach.
Tak a propos - nie wiecie kiedy ostatnio jakiejś polskiej drużynie się to przydarzyło?
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.08.2011, 08:04
AYALA napisał(a):Wyświetl post
dokładnie,Junior w obecnej dyspozycji jest nie do przejścia w tyłach w przeciwieństwie do niepewnego Palijcia.Fajnie że Diaz doszedł do siebie po pobycie w Bruggi
Diaz nie grał dobrze. Grał jak to on słabo. APOEL specjalnie jego stroną atakował. Wszystko Chavez czyścił.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 18.08.2011, 08:05
Powiedzmy sobie szczerze to spotkanie wyglądało na remis ze wskazaniem na Cypryjczyków. Nam udała się jedna kontra, po której zdobyliśmy gola. Gramy archaicznym futbol z przodu - trudno się dziwić, że nie stwarzamy sytuacji bramkowych naszemu jedynemu napastnikowi jeżeli praktycznie nie ma dośrodkowań w pole karne - w ataku gramy indywidualnie a nie zespołowo poza akcją po której zdobyliśmy bramkę widzieliśmy Małeckiego, Ilieva kiwającego się z większą ilością przeciwników, z czego nic kompletnie nie wynikało. Mimo porażki u nas to APOEL jest faworytem do awansu. Jovanović w tym spotkaniu udowodnił, że będzie z niego pożytek zagrał lepiej niż Lamey w ostatnich spotkaniach. Widać było, że Melikson nie miał swojego dnia wczoraj - na wyróżnienie zasłużyli zawodnicy o inklinacjach defensywnych w tym szczególnie Chavez i Serb - skoro grając u siebie głównie wyróżniamy grę w defensywie to na czym opieramy swój optymizm przed rewanżem gdzie APOEL gra zwykle o klasę lepiej niż na wyjazdach.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 18.08.2011 o godz. 08:08.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 18.08.2011, 08:13
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Powiedzmy sobie szczerze to spotkanie wyglądało na remis ze wskazaniem na Cypryjczyków. Nam udała się jedna kontra, po której zdobyliśmy gola. Gramy archaicznym futbol z przodu - trudno się dziwić, że nie stwarzamy sytuacji bramkowych naszemu jedynemu napastnikowi jeżeli praktycznie nie ma dośrodkowań w pole karne - w ataku gramy indywidualnie a nie zespołowo poza akcją po której zdobyliśmy bramkę widzieliśmy Małeckiego, Ilieva kiwającego się z większą ilością przeciwników, z czego nic kompletnie nie wynikało. Mimo porażki u nas to APOEL jest faworytem do awansu. Jovanović w tym spotkaniu udowodnił, że będzie z niego pożytek zagrał lepiej niż Lamey w ostatnich spotkaniach. Widać było, że Melikson nie miał swojego dnia wczoraj - na wyróżnienie zasłużyli zawodnicy o inklinacjach defensywnych w tym szczególnie Chavez i Serb - skoro grając u siebie głównie wyróżniamy grę w defensywie to na czym opieramy swój optymizm przed rewanżem gdzie APOEL gra zwykle o klasę lepiej niż na wyjazdach.
To spotkanie wyglądało jak walka dwóch równorzędnych zespołów. Nie mogli wstrzeliwać w pole karne piłek bo po prostu nic z tego nie wychodziło. Za dużo obrońców, za mało naszych zdolnych do przeskoczenia zawodników z APOELu. Graliśmy tak żeby jak najdłużej utrzymywać piłkę. Z samych wrzutek nic nie wynikało także dla Cypryjczyków. A Meliksona nakryli czapkami i żadne z naszych mu nie mógł pomóc. Były momenty, że Meleksa kryli w trójkę.
Wygraliśmy. Wygraliśmy 5. mecz z rzędu i pokazaliśmy się jako drużyna grająca mądrze taktycznie i poukładana. A że nie wszytsko poszło super? Powiedz to tym drużynom, , które przegraly swoje mecze.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.08.2011, 08:28
prezes85 napisał(a):Wyświetl post
Diaz nie grał dobrze. Grał jak to on słabo. APOEL specjalnie jego stroną atakował. Wszystko Chavez czyścił.
Oczywiscie, ze tak. Slabo jak to on. Jak zwykle wszystko szlo jego strona.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 18.08.2011, 08:33
Przesadzacie z tym Diazem moim zdaniem.
Odpowiedz cytując
Matti88
Member

Od: 05.2011

Stary 18.08.2011, 08:36
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Nikt nie zwrócił uwagi, że bardzo dobrze zagrał Diaz. Dla mnie osobiście był jednym z najlepszych na boisku. Małecki z rajdami, które mogą się udać tylko w polskiej lidze do czasu strzelenia gola był najgorszy na murawie, wręcz irytujący.

Byliśmy gorsi, ale wygraliśmy i to jest najważniejsze. Niech Małecki w rewanżu jeszcze raz tak kopnie i będzie szał
Ty mowisz serio o Maleckim Moim zdaniem byl jedna z dwoch czy trzech wyrozniajacych sie postaci w ofensywie.Uu nas nie ma ruchu w ataku, jest za wolne przejscie od obrony do ofensywy a czesto tez atakujemy za mala liczba graczy zeby cos zdzialac, wiec jedyna opcja byly wlasnie takie rajdy w wykonaniu Maleckiego co w koncu sie oplacilo..
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 18.08.2011, 08:39
Wielkie podziękowania i szacunek dla całej Drużyny i Trenera za walkę i wynik.
Bardzo przydałby się moim zdaniem napastnik o charakterystyce Pawła z najlepszych czasów. To by nam dało dużo nowych możliwości taktycznych, dużo więcej sytuacji pod bramką rywala, fauli i kartek dla przeciwnika.
Szarpią Melikson, Mały czasem Iliev i to by było na tyle. A na szpicy tylko Genkov który często musi beznadziejnie (tzn. z minimalną szansą na sukces) walczyć sam z 2-3 obrońcami rywala.
W tej radości z wczorajszego meczu nie zapominajmy też o lidze. Trzeba wygrać pojutrze z Koroną bo Amica, Legia, Sląsk i Polonia gromadzą punkty. Musimy być cały czas blisko nich.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 18.08.2011, 08:40
Ale co to są za rajdy, ze gość kopie piłkę do przodu i leci. Za każdym razem został zatrzymany.
Odpowiedz cytując
Matti88
Member

Stary 18.08.2011, 08:43
Jednego zawsze minal, wiec byly skuteczne a i kilka strzalow tez udalo mu sie oddac..
Odpowiedz cytując
snikki_(konto-usuniete)
Banita

Od: 07.2011

Stary 18.08.2011, 08:46
Nie komentuję pierdół jakie wielu z Was tu wypisuje w stylu "Diaz zagrał słabo", "Mały spierniczył setkę", trymam nerwy na wtorek. A każdy piłkarz zrobił wg mnie 100% swojej normy, zostawił maksimum zdrowia wczoraj. Widać to było gdy schodzili po meczu, gdy stali padnięci udzielając końcowych wywiadów, podkreśla to nawet Rzeczpospolita:

Cytat:
"Rzeczpospolita": Do nieba przez piekło
Wisła wygrała z APOEL-em Nikozja 1:0 i jest bliżej awansu. Ale rewanż we wtorek będzie nerwowy. Robertowi Maaskantowi z całego meczu najbardziej podobało się to, co zobaczył po nim, w szatni. Wszedł tam i czekał na swoich piłkarzy. Wrócili bez śpiewu na ustach, usiedli zmęczeni po walce. Zadowoleni, ale myślami przy meczu w Nikozji. Minęli właśnie połowę przeprawy do Ligi Mistrzów. Widać drugi brzeg, ale ciągle jest zdradliwie.
Poza tym bramka nie padła z kontry tylko od wybicia ręką przez Pareiko do Nuneza - czyli od wznowienia gry.

Dla mnie to był niesamowity mecz i widziałem że piłkarze dali z siebie wszystko. Genkov widocznie też spełniał swoją rolę na boisku skoro Maaskant go zostawił. Ogromne też brawa za doping, czekam cały czas aż ktoś wrzuci ten mecz do ściągniecia.

Niestety kibice z tego forum zawsze mają jakieś "ale"...

ED: Jeszcze dla tych co przynudzają o "złym" wykonywaniu rożnych.

OrzelCT napisał(a):Wyświetl post
Maskant wiedzial co mowil. Rzuty rozne byly grane w ten sposob aby uniknac szybkiej kontry a wiodomo ze w Krakowie zdobyta bramka przez przeciwnikow bylaby katastrofa. W koncowce Wislacy jednak zdecydowali sie na zwykla wrzuta z roznego i o maly wlos nie skonczyloby sie niebezpieczna kontra. Zanim cos skrytukujecie zastanowcie sie 2 razy...
Ostatnio edytowane przez snikki_(konto-usuniete) : 18.08.2011 o godz. 08:53.
Odpowiedz cytując
Matti88
Member

Stary 18.08.2011, 08:48
Ja mam jeszcze jedno "ale" i to juz ostatnie.

Gramy jak gramy ALE wygrywamy
Odpowiedz cytując
Zgiebongo
Junior Member

Stary 18.08.2011, 08:54
Szczerze mówiąc nie do końca jestem w stanie zrozumieć wasz (hurra)optymizm. APOEL był w tym meczu lepszy piłkarsko. Nie zdecydowanie, ale gdyby nie geniusz Nuneza i Małeckiego nic by z tego nie było, Nunez ma bardzo dobre uderzenie, chwała mu za to, że nie próbował tego udowodnić tylko świetnie najpierw zamarkował strzał, i zagrał do Małeckiego. A mógł próbować podać do Genkova, który był na spalonym. Brawa dla niego, takie same jak dla Małego!

Na Cyprze jak i w Polsce atmosfera po wylosowaniu Wisły/APOELu była podoba. W naszym kraju uznano, że lepiej być nie mogło, że jak nie teraz to kiedy, i lekko zlekceważono rywala - taka sama sytuacja jest na Cyprze. Więc dla każdej z ekip odpadnięcie będzie dużą niespodzianką, wielkim zawodem. APOEL postawił trudne warunki, przeważał nad Wisłę chociażby konstruowaniem akcji, podaniami, wyższą kulturą gry. Mały nawet mówił, że spodziewał się, że APOEL wyjdzie defensywnie, a jak się okazało Cypryjczycy Wisłę zamknęli na własnej połowie - dla nich odpadnięcie z POLAKAMI będzie wstydem.

Powiem tak: gdyby nie gol to miałbym małe nadzieje na awans, a tak wg mnie one są teraz dzięki tej bramce 51% Biała Gwiazda, 49% Apoel. Jestem przekonany, że rywal rzuci się na Wisłę na własnym boisku jeszcze bardziej, i mam nadzieję, że trener emocje ostudzi, i Wisła zagra lepiej niż w Krakowie, bo możemy przeżyć prawdziwy horror na Cyprze. Jeden gol dla APOELu na jego murawie to pryszcz, dlatego trzeba zagrać bardzo mądrze, i tutaj to już jest zadanie Roberta Maaskanta. WISEŁKA!
PS Nie przesadzajcie z tym Diazem, jak dla mnie jeden z najlepszych bocznych obrońców w Polsce. Wróci do formy jaką prezentował wcześniej w Krakowie
Ostatnio edytowane przez Zgiebongo : 18.08.2011 o godz. 08:59.
Odpowiedz cytując
AZS_Lublin
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 18.08.2011, 09:02
Pareiko 9 - pewny pkt, co miał wybronić to wybronił, co złapać złapał. Nie ma się do czego doczepić. Duży plus za przytomność umysłu- rozpoczęcie akcji do Nuneza, która skończyła się golem
Jovanovic 9- Fajny zawodnik, ciut lepszy w of niż w df. Na pochwałę zasługują jego spacery na stronę rywala i dośrodkowania. Czy jest lepszy od Lameya? Trudno powiedzieć, ale wiadomo, że jest dużo młodszy i bardziej perspektywiczny.
Chavez z Jaliensem 9 i 8- pewna gra naszego duetu, Chavrez na zero, Jaliens jeśli dobrze pamietam, raz dał się ograć Ailtonowi.
Diaz 7 - Dużo lepszy w df, niż w of. Jego akcje w ataku z reguły kończyły się stratami lub niecelnymi podaniami. Nadrabiał w obronie, gdzie grał pewnie i zniechęcał Apoel.
Sobol 9- dzieki niemu środek pola był nasz. Zbyt mało widoczny w ataku, ale to żaden problem, bo jego zadaniem jest defensywa.
Nunez 8- Poza swietną asystą i strzałem z wolnego niewiele pokazał. Z pewnością stać go na wiecej, i mocno w niego wierzę. Widać że chlopak niewzial sie w Wisle przypadkiem.
Melikson 8- Trochę zagubiony, ale też solidnie kryty przez Cypr. Odrobili goście pracę domową. Nie miał swobody grania, a jak już miał to niewiele z tego wynikało. 3 rajdy i 2 nolook pasy to zdecydowanie za mało. Do lepszego nas przyzwyczaił.
Iliev 8- Wilk pola karnego, ogromny walczak, cwaniak. Zawodnik z ktorego Wisła ma mnóstwo radości.
Mały 9- Man of the match- walczak, strzelec pieknego gola, który na tą chwilę wart jest 7 mln Euro. Szkoda, że
zdjął koszulkę, bo dostał zółtą kartkę i musi uważać.
Genkov 6- Pisałem, kilka dni temu, że powinien grać Biton. Akurat ..uj mnie obchodzi czy napastnik umie operwac lokciami, czy się dobrze rozpycha.. napastnik jest rozliczany z goli, i nie ważne czy strzela te gole z wolnego, karnego, udem, piętą czy szyją. Dla mnie małym nieporozumieniem jest to, że Bitona nie zobaczyłem na boisku.
Przyjdzie mecz w Kielcach, gdzie pewnie znów coś dorzuci
Z moich ocen widać, że zdecydowanie lepiej oceniam grę w defensywie. Gra w ataku się niekleijła, a przeciez gola strzeliliśmy po kontrze. Tak czy inaczej taktyka na rewanż jest prosta, przeczekać gniot Apoelu ( nie tak jak Śląsk w Dundee) i próbować coś wbić z kontry. Stawiam na 1:2 dla Wisły.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 18.08.2011, 09:03
Wynik 1:0 wziąłbym w ciemno przed meczem .... a po 30 minutach marzyłem o 0:0 ...
Cypryjczycy są wyraźnie lepsi od Wisły jeśli chodzi o konstruowanie akcji zwłaszcza do .... 30 metra.
Bardzo mnie to niepokoi ale pocieszające jest to że te ostatnie 30 metrów im wczoraj nie wychodziło ... Tak naprawdę nie mieli 100 % sytuacji.
Jest kilka dużych pozytywów:
1. Gra Jovanovica (dobry w obronie i dobre dośrodkowania)
2. Dobry wynik mimo słabszego dnia Melexa (dotąd wielu sądziło że to Melex stanowi o sile Wisły)
3. Dobry mecz Nuneza (nawet pamiętam jak raz zagrał z pierwszej piłki do przodu ....)
4. Coraz lepsza gra Maleckiego
5. Optymalny skład - wg mnie wczoraj Maskant wystawił to co najlepsze ( mam tez na myśli Genkova)
6. Skuteczna obrona, włączając w to Pereikę, Sobola ... a nawet .... Genkova
Kilka negatywów:
1. Słabsza od normalnej postawa Meliksona: w ofensywie nie bardzo miał z kim szaleć bo Genkov grał na całej długości i nie miał sił wyskakiwać do piłek prostopadłych, ale kilka strat Meleksa było zatrważających
2. Diaz ... w sumie nie wiem czy do pozytywów czy do negatywów ... forma rośnie ! ... ale powoli
3. Iliev jest dobry dopóki ma siły tj do około 50 minuty ..

Na Cyprze ... trzeba zagrać tak samo czyli wszyscy bronią a trzy żądła próbują ukłuć (Mały, Melex, Iliev).
Skład ten sam z tym ze Diaz, Melex i Gienek powinni potrenować w sobotę w lidze .
Ostatnio edytowane przez Grantar : 18.08.2011 o godz. 09:07.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 18.08.2011, 09:04
Bardzo dobrze zagrała cała defensywa Wisły,co sie rzadko zdarza , nikt nie popełnił przez 90 minut ani jednego bledu. Co do pomocy to rzeczywiscie tutaj jest o wiele gorzej,gramy wolno ,niedokladnie,ospale. Pilkarze sprawiaja wrazenie zmeczonych ,ociezalych, nie wychodzacych na pozycje. APOEL nas zdominował w pomocy dlugimi okresami utrzymujac sie przy pilce ,co w perspektywie rewanzu ,gdzie przy ogromnym upale trzeba bedzie biegac za pilka nie jest optymistyczne.

Acha i jeszcze rzuty rozne, co to mialo byc Ja wiem ze rzuty rozne mozna rozgrywac krotko i moga one byc zagrozeniem dla rywala,ale Wisła rozgrywała cały czas te rzuty rożne krótko ,ale tak jakby to robili pierwszy raz w zyciu same straty,przeciez rog to niezla sytuacja do strzelenia gola , Maaskant powinien to jakos ogarnac i konkretnie ich przygotowac do rozgrywania cornerów
Ostatnio edytowane przez AS82 : 18.08.2011 o godz. 09:06.
Odpowiedz cytując
bezimiennyeu
Member

Od: 06.2011

Stary 18.08.2011, 09:07
mnie zastanawia jedno w meczu z zagłębiem murawa była w koła , dziś prostokąty co oni co 3 dni robią z tą murawą
Odpowiedz cytując
snikki_(konto-usuniete)
Banita

Od: 07.2011

Stary 18.08.2011, 09:09
bezimiennyeu napisał(a):Wyświetl post
mnie zastanawia jedno w meczu z zagłębiem murawa była w koła , dziś prostokąty co oni co 3 dni robią z tą murawą
nie słyszałeś o takiej instytucji jak kosiarka? na trawę też są wymogi jakbyś nie wiedział

@AS82 taaa, bo wg Ciebie zaczęłi trzeci mecz z rzędu nie umiejąc wykonywać rzutów rożnych. Przeczytaj sobie mój wcześniejszy wpis oznaczony z prawej strony nr 5350.

Ostatnio edytowane przez snikki_(konto-usuniete) : 18.08.2011 o godz. 09:12.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 18.08.2011, 09:10
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie tylko Tobie...on gwizdał takie dziwne faule w 2 strony, po równo.Co więcej w powtórkach okazywało się że w większości miał racje.Może zbyt drobiazgowy ale oceniam go bardzo dobrze -nikogo nie skrzywdził co jest najważniejsze.

Ale jednak nas zdominowali i to zazwyczaj my a nie oni - wybijaliśmy piłki na uwolnienie
Gdzie słowa ode mnie nie usłyszysz że zagraliśmy źle - mimo ich przewagi radziliśmy sobie nieźle
Tu się zgodzę. Mimo, iż Wisła zagrała nieźle, to jednak techniką użytkową, sposobem rozgrywania piłki i ruchliwością APOEL nas przewyższał. A to są elementy, które w takim upale, jaki będzie na Cyprze, mogą być bardzo ważne.
Wynik jest dobry, ale bez szału. To znaczy, ja akurat taki przewidywałem, nigdy nie zgadzałem się z tymi, którzy twierdzili, że APOEL to najlepsze, co mogło nam się trafić... Trzeba powiedzieć sobie wprost, to na prawdę dobra i wymagająca drużyna, na tle której zaprezentowaliśmy się w miarę nieźle. Czy ta zaliczka wystarczy? Nie wiem, może być mało.

Co do naszych zawodników, to najbardziej podobał mi się Chavez, Nunez, Sobolewski. Maor miał straszne krycie a i tak robił, co mógł. Zawiódł mnie troszeczkę Iliev, on musi nauczyć się grać zespołowo. Ma dobrą technikę, niestety, gra za bardzo indywidualnie.

Największą moim zdaniem bolączką Wisły jest zbyt indywidualna gra. Opieramy się na akcjach pojedynczych zawodników, natomiast nie widzę na boisku zespołu. Gra z klepki, szybkie podania są na prawdę rzadkością.
Ostatnio edytowane przez willow : 18.08.2011 o godz. 09:45.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów