The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.08.2011, 23:19
Najbardziej optymistyczne odchodząc od meczu są transfery z tego okienka. O żadnym nowym zawodniku nie można już powiedzieć nie wypał. Każdy nowy zawodnik już coś wniósł.

Nunez - już chyba można powiedzieć podstawowy zawodnik Wisły
Biton - w lidze 3 mecze 3 gole
Lamey - duże wzmocnienie w stosunku do Cikosa, widać skok jakościowy
Diaz - też wzmocnienie na lewej stronie w stosunku do Paljicia
Jovanovic - dzisiaj świetny mecz - zapowiada się pasjonująca rywalizacja z Lameyem
Iliev - też już sporo pokazał przebłysków, choć myślę, że Kirm nie pokazał ostatniego słowa i o pierwszą 11 powalczy
Ostatnio edytowane przez -Goral- : 17.08.2011 o godz. 23:22.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.08.2011, 23:21
Piłsudski kiedyś powiedział (podczas wojny z bolszewikami) "Jesteśmy za słabi ,żeby się bronić ,więc musimy atakować". Maskaant chyba ocenia Wisłę podobnie "Za słabi żeby atakować (brawurowo) , więc musimy się bronić (mądrze)".
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 17.08.2011, 23:23
Widzę po wpisach że mamy tu paru sympatyków Pana Gmocha... rozumiem ich smutek, choć go nie podzielam.

Piąty mecz w pucharach i piąte zwycięstwo, to jedna strona medalu i nie wymagająca komentarza.

Druga strona medalu to styl. I tu wszystkim płaczkom i wiecznym malkontentom przypominam, że ta drużyna gra w sumie z sobą max. pół roku. I to jest nawet teza naciągana. Bo w obronie Diaz i Jovanović, w pomocy Nunez i Iliew, a w ataku w sumie ostatnio grał Biton... toż oni grają z Wisłą kilka tygodni ! Domaganie się teraz od naszej drużyny zespołowej i pięknej dla oka gry to wyraz albo złej woli albo kompletnej ignorancji. Apoel gra w tym składzie ponad dwa lata i korekty są u niego kosmetyczne, nowy piłkarz ostatnio to tylko William Boaventura, reszta gra w tym samym składzie kolejny sezon.
Za pół roku a może za cały rok możemy domagać sie takiej zespołowej gry. Dziś obowiązuje zasada dobrej organizacji w grze obronnej i indywidualne umiejętności z przodu. Na resztę przyjdzie dopiero czas. Kto tego nie widzi, sam sobie robi problemy oczekują rzeczy nierealnych od tej Wisły Kraków. Na wszystko jest właściwy czas, na piękną dla oka i zespołową grę też właściwy będzie. Teraz powinniśmy obserwować jak ta drużyna powoli sie zgrywa i uzyskuje poziom o który chodzi normalnym kibicom Wisły. Tu rzecz jasna nie mam na myśli naszych płaczków, którzy narzekają bez przerwy ... Mistrzostwo Polski, źle ...5 zwycięstwo w pucharach dla nich też źle... Cóż na to nie ma lekarstwa.

Na dziś można powiedzieć idziemy dobra drogą, czyli idziemy do przodu. Kto tego nie widzi wystarczy aby spojrzał za siebie, co było rok lub dwa lata temu.
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 17.08.2011, 23:23
wolfy napisał(a):Wyświetl post
O ....a, znowu wysyp trenerskich geniuszy.

APOEL jest klasową i doświadczoną drużyną, a na dobrą sprawę nie mieli jak nas ukąsić. Wszystko dzięki świetnej taktyce. Ja wiem, że wszyscy geniusze co to w FM Ligę Mistrzów Nielbą Wągrowiec wygrywali chcieliby ofensywną, ładną dla oka grę, ale to by się dla nas skończyło autem z pucharów.

Więc nie, w pucharach będziemy grać asekuracyjnie, będziemy grać krótkie rogi i kontrolować grę, a to dlatego, że to my jesteśmy uboższymi krewnymi i chłopcami do bicia.

Poza tym Małecki - pokazał wszystkim frustratom, że jest jednym z filarów Wisły Maaskanta. Niech się tą bramką udławią.
Tylko powiedz co Nam dają te krótko bite rogi? zagrożenie pod bramka rywala? dobre sobie.
Dają Nam straty - spalone, odbiory, zablokowane dośrodkowania.

Sam pomysł może i zły nie jest ale wykonanie jest TRAGICZNE. Albo niech to ćwiczą 3x ciężej niż teraz albo niech wybiorą łatwiejszy(?) wariant z bezpośrednią wrzutką. Bez sensu jest rozgrywanie tego stałego fragmentu gry w takiej formie jak teraz.
Ostatnio edytowane przez Kibic1928 : 17.08.2011 o godz. 23:27.
Odpowiedz cytując
Zotek
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2006

Stary 17.08.2011, 23:24
Ja chciałem tylko zauważyć świetne przygotowanie taktyczne linii obronnej. To jak się ustawiali i kasowali większość piłek może napawać optymizmem. Jeden z niewielu razów kiedy skóra mi nie cierpła gdy widziałem akcję przeciwnika.
Powód: błąd stylistyczny...
Ostatnio edytowane przez Zotek : 17.08.2011 o godz. 23:25.
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 17.08.2011, 23:24
Ja napiszę tylko jedno... Chwil które przeżyłem dziś na stadionie nic mi nie odbierze... Tyle lat człowiek czekał aż na R22 zabrzmi oficjalnie hymn LM... Jak go usłyszałem to nogi zmiękły... Jeśli będzie nam dane zagrać w LM to posram się ze szczęście jeśli nie to zostanie mi w sercu ten dzisiejszy mecz... A po golu była taka euforia że ludzie spadali parę rzędów w dół i to było piękne....

Jeszcze jedno... to co robi UEFA jeśli chodzi o podejście do meczów w LM, oprawę, statystyki na telebimach itp itd - MISTRZOSTWO ŚWIATA... W przerwie skróty z 1 połów równolegle rozgrywanych meczów... Nic dziwnego, że każdy chce się tam dostać, Liga Mistrzów czaruje....
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.08.2011, 23:27
Mecz strasznie wyrównany, czego każdy w zasadzie mógł się spodziewać. W zasadzie to my przejęliśmy inicjatywę po akcjach APOELu z początku meczu, potem oddaliśmy ją gdy się broniliśmy.

Co do rzutów rożnych - owszem, może irytować wykonywanie ich w taki sposób, ale tutaj trzeba przyznać Wolfiemu rację.

Co jednak nie zmienia faktu, że czeka nas piekielnie ciężki mecz we wtorek. Warunki także sprzyjać nie będą - wg. prognozy, temperatura w godz. 17-23 (mecz o 21.45) ma się wahać między 28, a 33 stopni.
Ostatnio edytowane przez tarantulaw2 : 17.08.2011 o godz. 23:30.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 17.08.2011, 23:28
pandem0nium napisał(a):Wyświetl post
i po co ta ironia? Co ma brud z bunozą do coraz lepszej formy garguły który potwierdza to nie tylko w trakcie przygotowań ale także ostatnio w lidze. Znając życie pewnie zagra mały, znając zycie może nawet zaliczy jakąś asystę jednak znając zycie zepsuje też kilka dobrze zapowiadajacych się akcji jak to ma w zwyczaju z głową pochyloną w dół, znajc życie pośle kilka spadających liści na pole karne wprost do koszyczka bramkarza...
A na to wszystko będzie sobie patrzał łukasz z lini końcowej.
Chciałbym się mylić, chciałbym aby tak nie było, chciałbym aby to polak (małecki) a nie obcokrajowiec (np melex) wprowadził wisłe do lm jednak coś mi mówi że mały nie zachwyci nas w tym meczu.
Jesli tak nie będzie to wejde tutaj po meczu, posypie głowe popiołem i odszczekam te słowa.
hau hau hau...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 17.08.2011, 23:30
Pierdzielc ten styl o ktorym tutaj piszecie.

Z tym "stylem" byly Valerengi i Tbilisi ,ja tam wole gre ktora moze dla oka piekna nie jest ale przeszlismy przez to Skonto,Litex a teraz wygrywamy z Apoelem.

Tyle ze tam moze byc gorąco ,nasi musza jechac z nastaweniem ze jest 0;0.Musza uwierzyc ze jest szansa ,bo Apoel grac w pilke potrafi ale to nie jest zadna potega.

Doping dzis super ,fajnie wygladalo jak APOEL gasl z kazdą minuta gdzie spiewalo ich coraz mniej A przed meczem taaakie kozaki .
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Stary 17.08.2011, 23:32
Siłą Wisły w tych eliminacjach jest umiejętne organizowanie gry obronnej całego zespołu. Obrońcy mają to wsparcie z linii pomocy. Dodatkowo Wisła ma zawodników w ataku ,którzy indywidualnie są na takim poziomie ,że są w stanie zrobić dobrą akcję i zdobyć bramkę (często na wagę złota). W mojej ocenia oczekiwania zwłaszcza komentatorów i dziennikarzy sportowych rozmijają się z rzeczywistością. Wisła nie gra jak Barcelona ale realizuje założone cele. To mi się podoba. Tym bardziej ,że Maskaant ma taki materiał ludzki jaki ma i w ramach tego musi realizować cele. Szczerze napisawszy wcale bym się nie zdziwił jakby Wisła za tydzień w Nikozji spokojnie wygrała.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 17.08.2011 o godz. 23:34.
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 17.08.2011, 23:34
Krótko bite rozne też mnie nie przekonują, ale może okaże się, że to się sprawdzi w decydującym momencie (właściwie dosrodkowania z rogów też nam nic nie dają). Rewanż będzie kurewsko trudny ale mam nadzieje że decydującym atutem (odwrotnie niż w meczach z Panathinaikosem) okaże się nasz coach - chyba wie o co mu chodzi. Przy Jerrym Endzelu tego nie było.
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 17.08.2011, 23:35
Jedna bramka Wisły na wyjeździe i będziemy w domu. Wowczas oni muszą strzelić aż 3.
Już nigdy nie powinny wpuścić żadnego przyjezdnego bębna na trybuny bo cały mecz walili w ten bęben co było nie do zniesienia

whistar napisał(a):Wyświetl post
Krótko bite rozne też mnie nie przekonują, ale może okaże się, że to się sprawdzi w decydującym momencie (właściwie dosrodkowania z rogów też nam nic nie dają). Rewanż będzie kurewsko trudny ale mam nadzieje że decydującym atutem (odwrotnie niż w meczach z Panathinaikosem) okaże się nasz coach - chyba wie o co mu chodzi. Przy Jerrym Endzelu tego nie było.
Krótko bity rożny polegał na tym że zawodnik 1 podawał do zawdnika 2, który oddawał piłke aby zawodnik 2 mógł do środkować. Jaka w tym logika?
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 17.08.2011, 23:35
Sprawa awansu jest dalej otwarta, ale osiągnięty wynik nie jest zły, żeby nie powiedzieć nawet całkiem obiecujący

Póki co trzeba cieszyć się, ze zwycięstwa. Życie zbyt krótkie jest, aby nie celebrowac takich pięknych momentów.

Dla mnie Chavez, Sobolewski, Nunez - najlepsi. Małecki - błysk geniuszu który pokrywa wszystko inne.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 17.08.2011, 23:36
-Goral- napisał(a):Wyświetl post
Najbardziej optymistyczne odchodząc od meczu są transfery z tego okienka. O żadnym nowym zawodniku nie można już powiedzieć nie wypał. Każdy nowy zawodnik już coś wniósł.

Nunez - już chyba można powiedzieć podstawowy zawodnik Wisły
Biton - w lidze 3 mecze 3 gole
Lamey - duże wzmocnienie w stosunku do Cikosa, widać skok jakościowy
Diaz - też wzmocnienie na lewej stronie w stosunku do Paljicia
Jovanovic - dzisiaj świetny mecz - zapowiada się pasjonująca rywalizacja z Lameyem
Iliev - też już sporo pokazał przebłysków, choć myślę, że Kirm nie pokazał ostatniego słowa i o pierwszą 11 powalczy
Pełna zgoda.
A Nunez to dla mnie piłkarz meczu.
Szukaliśmy, no powiedzmy Ja chciałem koniecznie piłkarza 50%of. i 50%def i jest ! Był Siwakow a jest Nunez.Jaka korzystna zmiana. Kurcze ależ z tego Stana Valckxa fachura, wielki szacun. Trener ma swoje minusy i kiedyś może przyjść inny, ale naszego dyr. sp. powinniśmy utrzymać w Wiśle jak najdłużej .
Ostatnio edytowane przez milosz : 17.08.2011 o godz. 23:38.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Stary 17.08.2011, 23:37
whistar napisał(a):Wyświetl post
... to jest "szalenie istotne" ,żeby trener wiedział o co mu chodzi
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.08.2011, 23:44
w rewanżu zaparkuje się Neoplana w bramce i powinno byc dobrze .Apoel to jednak znacznie dojrzalszy taktycznie zespół od Litexu i lepiej grają w obronie mimo że Mały ich lewego obrońce ograł jak chłopca.Dziwna decyzja Maaskanta o pozostawieniu na ławce Bitona
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.08.2011 o godz. 00:06.
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.08.2011, 23:46
milosz napisał(a):Wyświetl post
Widzę po wpisach że mamy tu paru sympatyków Pana Gmocha... rozumiem ich smutek, choć go nie podzielam.

Piąty mecz w pucharach i piąte zwycięstwo, to jedna strona medalu i nie wymagająca komentarza.

Druga strona medalu to styl. I tu wszystkim płaczkom i wiecznym malkontentom przypominam, że ta drużyna gra w sumie z sobą max. pół roku. I to jest nawet teza naciągana. Bo w obronie Diaz i Jovanović, w pomocy Nunez i Iliew, a w ataku w sumie ostatnio grał Biton... toż oni grają z Wisłą kilka tygodni ! Domaganie się teraz od naszej drużyny zespołowej i pięknej dla oka gry to wyraz albo złej woli albo kompletnej ignorancji. Apoel gra w tym składzie ponad dwa lata i korekty są u niego kosmetyczne, nowy piłkarz ostatnio to tylko William Boaventura, reszta gra w tym samym składzie kolejny sezon.
Za pół roku a może za cały rok możemy domagać sie takiej zespołowej gry. Dziś obowiązuje zasada dobrej organizacji w grze obronnej i indywidualne umiejętności z przodu. Na resztę przyjdzie dopiero czas. Kto tego nie widzi, sam sobie robi problemy oczekują rzeczy nierealnych od tej Wisły Kraków. Na wszystko jest właściwy czas, na piękną dla oka i zespołową grę też właściwy będzie. Teraz powinniśmy obserwować jak ta drużyna powoli sie zgrywa i uzyskuje poziom o który chodzi normalnym kibicom Wisły. Tu rzecz jasna nie mam na myśli naszych płaczków, którzy narzekają bez przerwy ... Mistrzostwo Polski, źle ...5 zwycięstwo w pucharach dla nich też źle... Cóż na to nie ma lekarstwa.

Na dziś można powiedzieć idziemy dobra drogą, czyli idziemy do przodu. Kto tego nie widzi wystarczy aby spojrzał za siebie, co było rok lub dwa lata temu.
zgadzam sie z toba 100%poparcia
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 17.08.2011, 23:58
Byłem na meczu i bardzo się dziwiłem i irytowałem, że jako pierwszy nie zszedł z boiska Małecki. W moim odczuciu i odczuciu mojego sektora, Małecki grał poniżej oczekiwań (wiadomo, samemu + straty + niedokładne podania + dyrygowanie kolegami i wskazywanie na gracza Apoelu, tymczasem - jak wynikało z ustawienia - to właśnie Małecki powinien się tym graczem "zająć"). Grał tak aż... nie strzelił bramki. Ta bramka, w moim odczuciu uratowała jego występ. A więc właściwie ta indywidualność Małeckiego kolejny raz wyszła na plus. A ja na końcu cieszyłem się, że Małecki nie zszedł jednak jako pierwszy z boiska ;-)
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 18.08.2011, 00:00
Tam strzelić gola i zamurować bramkę. Będzie dobrze! Oby się w końcu udało!!!
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 18.08.2011, 00:10
Wynik dobry, Apoel okazał się bardzo wymagającym rywalem. Nie spodziewałem się, że cypryjski zespół będzie grał aż tak dobrze w obronie. Zobaczymy jak się zaprezentują w rewanżu gdy będą musieli zaatakować. Liczę na dobre kontry - mamy do tego kilku świetnych piłkarzy z Patrykiem na czele. Jeszcze raz brawo za ten mecz!
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 18.08.2011, 00:12
gol z perspektywy nSport
http://www.youtube.com/watch?v=G82N7njegeE
i Polsatu
http://www.youtube.com/watch?v=b9UuVMah0TU

Jakośc z deczka gorsza , trzeba kombinować żeby uefa się nie przysrała.
Odpowiedz cytując
tomas_n
Member

Od: 10.2008

Stary 18.08.2011, 00:12
Dla mnie Nunez dziś zagrał fajny mecz ,ale jest ale a mianowicie obserwował ktoś jak przy wyprowadzaniu ataków przez Apoel Nunez był bierny. Nie było takiego agresywnego doskoku ,jak u Sobola ;] taka trochę gra na alibi. Ale co do czego gracz meczu ,lepszego nie było

Myślę ,że Niuniek jeszcze się nauczy od Sobola tego i owego a od Melexa drugie tyle. No i bedziemy mieli swojego Xaviego hah

Pzdr ,przepraszam za błędy jeśli są ,cieszyłem się bardzo ,chyba za bardzo z wygranej.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.08.2011, 00:14
wolfy napisał(a):Wyświetl post
O ....a, znowu wysyp trenerskich geniuszy.

APOEL jest klasową i doświadczoną drużyną, a na dobrą sprawę nie mieli jak nas ukąsić. Wszystko dzięki świetnej taktyce. Ja wiem, że wszyscy geniusze co to w FM Ligę Mistrzów Nielbą Wągrowiec wygrywali chcieliby ofensywną, ładną dla oka grę, ale to by się dla nas skończyło autem z pucharów.

Więc nie, w pucharach będziemy grać asekuracyjnie, będziemy grać krótkie rogi i kontrolować grę, a to dlatego, że to my jesteśmy uboższymi krewnymi i chłopcami do bicia.

Poza tym Małecki - pokazał wszystkim frustratom, że jest jednym z filarów Wisły Maaskanta. Niech się tą bramką udławią.
Jak zazwyczaj(niestety) zgadzam się, tyle że oni mieli multum sytuacji by nas ukąsić.Prawda, 'otwartej bramy' nie zostawiliśmy im ale z 10 razy się strasznie kotłowało i decydowały dosłownie centymetry.Gdzie multum jest takich meczów że niby setki brak a wynik 0-3 w plecy
Oni zrobili dużo by to wygrać ale myśmy zrobili też dużo by nie przegrać...a okazało się że nawet wygraliśmy.
Na prawdę było fajnie na R22 zobaczyć zespół znakomity(jak na nas) który jednak nie dostał tego po co przyjechał.

Gdzie rewanż może być strasznie bolesny bo to jest drużyna która jest w stanie nas zmasakrować u siebie, tego jestem pewien, gdzie też stać nas na korzystny wynik
Przygotować respiratory,mogą być potrzebne

ps a co do bramki.Nunez...fajnie że znów nie walnął w kosmos tylko podał ale Mały miał na prawdę ciężką sytuacje
Szkoda że znów w ataku graliśmy w dużej mierze w trybie single player - jedyny który starał się to zmienić to Melikson.Szału dziś nie zrobił ale i tak jak dla mnie rozegrał dobry mecz.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 18.08.2011 o godz. 00:19.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.08.2011, 00:15
Cholera, jak teraz patrzę na komentarz przy naszym golu na N, to tamci komentatorzy byli o wiele bardziej za Wisełką niż cholerny Kowal z Borkiem. Kowal to w ogóle przyszedł na ten mecz, obrażony że pojawiły się wypowiedzi przed meczem, że Cypr to nie Hiszpania i jest do przejścia. Przecież on tam robił niesamowitą karierę i zdobywał tytuły. Najlepsze było gdy stwierdził że wszyscy piłkarze Apoelu powinni grać w polskiej lidze.

Poza ostatnimi minutami to był bardzo wyrównany mecz, człowiekowi się wydawało, że Cypr Bóg wie co grał, ale to przez te nastawienie, że jesteśmy od nich lepsi. Mecz pokazał, ze to cholernie wyrównane zespoły i o awansie zdecydują detale. Chciał bym zobaczyć minę Kowala jeśli w dniu meczu na Cyprze było by 20 stopni. A bramka Małego cholernie podobna do tej jaką strzelił z Arką.
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...rot_meczu.html
Ostatnio edytowane przez biała gwiazda : 18.08.2011 o godz. 00:23.
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.08.2011, 00:18
Czy tylko mi wydawało się, że sędzia przy "spornych" sytuacjach gwizdał prawie wszystko dla nich?
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.08.2011, 00:21
nicolas napisał(a):Wyświetl post
Byłem na meczu i bardzo się dziwiłem i irytowałem, że jako pierwszy nie zszedł z boiska Małecki. W moim odczuciu i odczuciu mojego sektora, Małecki grał poniżej oczekiwań (wiadomo, samemu + straty + niedokładne podania + dyrygowanie kolegami i wskazywanie na gracza Apoelu, tymczasem - jak wynikało z ustawienia - to właśnie Małecki powinien się tym graczem "zająć"). Grał tak aż... nie strzelił bramki. Ta bramka, w moim odczuciu uratowała jego występ. A więc właściwie ta indywidualność Małeckiego kolejny raz wyszła na plus. A ja na końcu cieszyłem się, że Małecki nie zszedł jednak jako pierwszy z boiska ;-)
a co przeprowadziles z calym sektorem konsultacje w przerwiemasz alergie na Malego ,bo ja widzialem co innego chlopak walczyl tak jak wszyscy na boisku dawal z siebie wszystko ,ale co tam inni sa cacy tylko Maly jest be i trzeba mu latke przy.......ic ,przejzyjcie na oczy ze ten chlopak oddaje Wisle serce ale nie wszystko wychodzi jakby sie chcialo Messim on nie jest ale serce i wole walki posiada i zapierdala do koncowej minuty na chwale Wisly i jej wiernyck kibiców
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

@1q2: przesadzasz: APOEL grał dobrze do 20-30 metra, a potem jedynym pomysłem było podanie na skrzydło i dośrodkowanie, które były pewnie wybijane, a nawet jeśli piłka spadła pod nogi "Cypryjczyka", to nie miał on możliwości oddania strzału lub podania do lepiej ustawionego zawodnika, bo od razu doskakiwało do takiego delikwenta 2-3 Wiślaków.

Co cieszy, APOEL nie miał w tym meczu żadnej sytuacji stuprocentowej.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Belzebub napisał(a):Wyświetl post
Czy tylko mi wydawało się, że sędzia przy "spornych" sytuacjach gwizdał prawie wszystko dla nich?
Jeżeli jeszcze nie zauważyłeś, w eliminacjach rozgrywek europejskich chyba zawsze gwiżdże się pod faworytów...
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.08.2011, 00:22
Wielkie nieporozumienie było wystawienie Genkova zamiast Bitona. Nie rozumiem tej decyzji, ale w lidze na 100% zagra Biton. Chyba, że tak się zgadali, że w LM Genkov, a w lidze Biton, chociaż wolałbym, żeby było odwrotnie.

Zwycięzców się nie sądzi, więc więcej nie pisze. Gratulacje za ważne zwycięstwo. 1 krok zrobiony, ale tam będzie na prawdę ciężko. 50/50 oceniam szansę Wiselki na awans.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.08.2011, 00:24
Belzebub napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie tylko Tobie...on gwizdał takie dziwne faule w 2 strony, po równo.Co więcej w powtórkach okazywało się że w większości miał racje.Może zbyt drobiazgowy ale oceniam go bardzo dobrze -nikogo nie skrzywdził co jest najważniejsze.

Heero napisał(a):Wyświetl post
@1q2: przesadzasz: APOEL grał dobrze do 20-30 metra, a potem jedynym pomysłem było podanie na skrzydło i dośrodkowanie, które były pewnie wybijane, a nawet jeśli piłka spadła pod nogi "Cypryjczyka", to nie miał on możliwości oddania strzału lub podania do lepiej ustawionego zawodnika, bo od razu doskakiwało do takiego delikwenta 2-3 Wiślaków.

Co cieszy, APOEL nie miał w tym meczu żadnej sytuacji stuprocentowej.
Ale jednak nas zdominowali i to zazwyczaj my a nie oni - wybijaliśmy piłki na uwolnienie
Gdzie słowa odemnie nie usłyszysz że zagraliśmy źle - mimo ich przewagi radziliśmy sobie nieźle
Jedyne czego mi szkoda to tych 10 minut po strzeleniu gola.Stracili całkiem pomysł i można było to wykorzystać
Ale jak dla mnie - APOEL - świetna drużyna = oczywiście nie 'top' ani nawet 1 liga europejska ale taka prawdziwa klasa średnia - nie dziwota że podobnym składem w LM z Chelsea,Porto i Atletico - mieli 3 remisy i 3 porażki jedną bramką
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 18.08.2011 o godz. 00:35.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów