The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.08.2011, 21:38
90 minut dzieli nas od Ligi Mistrzów...

Brawa dla chłopaków za inteligencję ! Czy Apoel na dobrą sprawę miał 100% okazje ?

Małecki piękna bramka ale zobaczcie co zrobił Nunez!!!!!!!! STADIONY SWIATA!

MAASKANT AND CO GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5 meczy - 5 wygranych.... co z tego że gra jednym napadziorem jak rywal praktycznie nic nie może z przodu zrobić ? ASEKURACJA I JESZCZE RAZ ASEKURACJA! MAMY DRUŻYNĘ!
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.08.2011, 21:40
ano właśnie, może i w ofensywie byli lepiej poukładani tyle ze co z tego skoro obrona nasz sie spisywała bardzo przyzwoicie
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
bezimiennyeu
Member

Od: 06.2011

Stary 17.08.2011, 21:40
nieźle , tam postawić autobus może nic nie strzelą . Ps z chęcią bym zobaczył początek a mianowicie hymn LM jak ktoś ma to niech wrzuci
Odpowiedz cytując
mhfk4325
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 17.08.2011, 21:42
Ważne też, że bez kartek dla Chaveza, Sobola i Melexa
Odpowiedz cytując
kk23
Member

Od: 07.2006

Stary 17.08.2011, 21:43
bezimiennyeu napisał(a):Wyświetl post
. Ps z chęcią bym zobaczył początek a mianowicie hymn LM jak ktoś ma to niech wrzuci
http://www.facebook.com/video/video....28163&comments
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.08.2011, 21:44
Nie wiem dlaczego, ale zupełnie nie obawiam się powtórki z Aten.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 17.08.2011, 21:46
Jeżeli strzelimy gola oni muszą strzelić dwa więcej żeby awansować. Tak sprawdzałem z ciekawości wyniki cypryjskich drużyn z ostatnich dwóch sezonów na własnym terenie i wcale źle to nie wygląda.
Odpowiedz cytując
Porter
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 17.08.2011, 21:46
PO PROSTU ZROBILI SWOJE !!! nic dodać, nic ująć... tylko czas na powtórkę na Cyprze... JJJBG
Porter
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 17.08.2011, 21:49
APOEL jest dużo słabszy niż myślałem, ale my niestety jeszcze słabsi.

To co gramy w ofensywnie to jakaś kpina. Żadnych wypracowanych schematów ofensywnych, zero ataku pozycyjnego, zero gry technicznej, kombinacyjnej krótką i szybką piłką po ziemi, żadnych zagrań, po których ktoś mógłby znaleźć się sam na skrzydle lub przed bramkarzem (przepraszam, było jedno - Nunez'a po której Mały strzelił gola). A za te krótko bite rogi Maaskant powinien dostać jakąś reprymendę od Basałaja.

Pomimo 1-0 do awansu daleko. Cały mecz na Cyprze będzie w najlepszym wypadku wyglądał jak pierwsze 30 minut dzisiejszego spotkania.
Odpowiedz cytując
siedlce_z_wisla
Member

Stary 17.08.2011, 21:49
na naszych oczach tworzy się historia . Wynik bardzo dobry. 'Wystarczy' strzelić bramkę na wyjeździe - wtedy APOEL musi strzelić 3, żeby awansować.
Odpowiedz cytując
Laszi
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2006

Stary 17.08.2011, 21:52
Kazdy z obrony dzis na 5+ ale Melikson chyba najslabszy mecz w Wisle. Co do Maskanta to dawno nie bylo w polsce tak swietnego trenera. Ucz sie Smuda i powolaj Maleckiego!
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 17.08.2011, 21:53
Ale to chyba wynika z tego że miał Melikson podwójne krycie a w pewnych momentach i potrójne
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
asilver
Junior Member

Od: 06.2003

Stary 17.08.2011, 21:54
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
APOEL jest dużo słabszy niż myślałem, ale my niestety jeszcze słabsi.

To co gramy w ofensywnie to jakaś kpina. Żadnych wypracowanych schematów ofensywnych, zero ataku pozycyjnego, zero gry technicznej, kombinacyjnej krótką i szybką piłką po ziemi, żadnych zagrań, po których ktoś mógłby znaleźć się sam na skrzydle lub przed bramkarzem (przepraszam, było jedno - Nunez'a po której Mały strzelił gola). A za te krótko bite rogi Maaskant powinien dostać jakąś reprymendę od Basałaja.

Pomimo 1-0 do awansu daleko. Cały mecz na Cyprze będzie w najlepszym wypadku wyglądał jak pierwsze 30 minut dzisiejszego spotkania.
NO k**wa COMMENTS...

zaczyna się...

W ogóle ta LM to taka słaba, że lepiej się na lidze skoncentrować niż tam grać. Byle nie wylosować Realu, bo oni są strasznie słabi, tylko się bronią i kontry... My też zagramy słabo i tego się po prostu nie będzie dało oglądać.

Nie chcę LM w Krakowie, NIE, NIE, NIE!!!!!
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 17.08.2011, 21:54
Slovan zremisował na Cyprze, więc trochę optymizmu
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Stary 17.08.2011, 21:57
Podsumowujcą wynik super i straszne nerwy. Brakowało tego spokoju strasznie w ostatnich 20 minutach, wszyscy mieli wielkie ciśnienie by nie stracić gola, a mogliśmy spokojnie grać piłką i kontrować. Brawo dla nich że kiedy wydawało się że nie idzie i będzie ciężko strzelili gola. Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie Diaz, mądrze w obronie bez głupich wykopów. Jovanovic bardzo obiecująco szkoda że nie grał wcześniej z Małym bo większe zgranie by mieli. Obrona nasza wspieła się na wyżyny, Cypryjczycy nie mieli żadniej setki. Maor miał bardzo ciężko, ale w rewanżu będzie miał więcej miejsca i pokaże klasę. Najsłabszy Iliev- złe wybory, głupie straty, przetrzymywanie piłki. Zobaczycie że w rewanżu będzie łatwiej to oni będą pod wielkim ciśnieniem. Musimy grać tam dużo piłką by się szybko nie zmęczyć. Ogólnie super, ale widać pewne braki w zgraniu, bo by to lepiej wyglądało. Ogólnie jest super. Jednego nie rozumiem czemu gdzieś w 80 minucie nie wpuścił Robert Bitona, wiem że nie liczył że strzelimy 2 bramkę, ale przynajmniej miał on by świeże siły by przeszkadzać rywalą w wychodzeniu z ich połowy. Ogólnie super dawno takich nerwów nie miałem. Mały szacun i pokazał że ma to coś co stawia go pułkę wyżej.
Odpowiedz cytując
Edłardo Da Sylwia
Member

Od: 07.2010

Stary 17.08.2011, 21:57
A ja wręcz przeciwnie. Zobacz jak Apoel operował piłką ... nie było grania na przysłowiową dzidę do przodu ...
Apoel to zespół swojego boiska i swojego cypryjskiego klimatu.
Partizan wygrał u siebie 1:0 ... w Nikozji 2:0 dla Apoelu
Kopenhaga wygrywa 1:0 u siebie .... i jak to się skończyło wszyscy wiemy.

Oby nie było obrony Częstochowy ... bo z tego może urodzić się bramka dla Cypryjczyków i Ci rzucą się do przodu z niemiłosiernym animuszem.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 17.08.2011, 21:58
Uważać co piszecie i jak piszecie, nie kłocić się,nie rozmywać,bo prezenty zostaną rozdane. Tyle organizacyjnie

A Apoel to zespół w cholerę pukładany,z tym Ailtonem,ktory może jeszcze dać nam w kość,ciekawie może być w Nikozji. Naprawdę bardzo dobry zespół. Ale w sumie to oni przegrali nie my. Z drugiej strony widać,oj widać brak schematów ofensywnych u nas. No i te krótkie rogi. Na tle takiego rywala bardzo,ale to bardzo rewelacyjny wynik. Szkoda,że ich nie ukłuliśmy jeszcze raz. Bo to jeden zero może być mało.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 17.08.2011 o godz. 22:03.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 17.08.2011, 21:58
Świetny wynik !

Z gry nie wyglądało to dobrze, Apoel nie pozwolił nam na rozgrywanie piłki a może sami nie potrafiliśmy tego zrobić.
Są zespołem dobrym technicznie i przede wszystkim zgranym (czego nam brakuje) ale jak najbardziej w naszym zasięgu.
Jeżeli unikniemy błędów w rewanżu to liga mistrzów nasza.

Najlepszym zdecydowanie zawodnikiem Wisły były trybuny !
Brawa
Odpowiedz cytując
robert1980
Member

Od: 11.2007

Stary 17.08.2011, 22:00
mimo zwycięstwa będzie bardzo ciężko i niestety ale do awansu droga daleka
Odpowiedz cytując
bezimiennyeu
Member

Od: 06.2011

Stary 17.08.2011, 22:01
Chciałbym jeszcze usłyszeć jeszcze nie raz hymn na Reymonta wyglądało to pięknie a co do rewanżu , oni muszą strzelić ! więc mamy teorytycznie lepszą sytuację .
Odpowiedz cytując
Dasqez
Member

Od: 04.2008

Stary 17.08.2011, 22:01
Ależ trudny mecz. Widać drużyny z Cypru wykonały znaczący skok jakościowy, dobrze, że wygraliśmy to spotkanie. Brawo Mały, jeśli Smuda nie powoła go do kadry to stracę do niego resztkę szacunku. Panowie głowy do góry bo jest mała zaliczka, teraz przypieczętować to mądrą grą na Cyprze i LM jest nasza.

Jak zwykle szacunek dla kibiców!

Aha, w Nikozji Biton musi zagrać w pierwszym składzie. Genkow grał tragicznie. I trenerze, zmień taktykę wykonywania rożnych!
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 17.08.2011, 22:04
Dzisiaj cała obrona + Nunez = doskonały występ. Melikson trochę zawiódł, ale to tylko człowiek, nie będzie co mecz ładował po dwa gole. Małecki poza bramką nic ciekawego, Iliev coś tam szarpał, ale też bez szału. CWETAN GENKOV to dramat. Do ataku Wisły wstawiłoby się Grzegorza Rasiaka i nikt by nie zauważył zmiany. Dobrze, że Wisła nic nie straciła u siebie. Dobrze, że coś strzeliła. Na Cyprze będzie bardzo ciężko, ale nikt nie mówił, że będzie łatwo. Wiele osób wspomina o tej temperaturze panującej na Cyprze, no ale w Wiśle gra Chavez, Diaz czy Nunez, czyli ludzie wychowani w wysokich temperaturach, więc nie powinno być problemu z aklimatyzacją. Biton za Genkova, Maor zagra tak, jak potrafi, i Liga Mistrzów w Krakowie.

Kiedy Kirm wszedł na te ostatnie sekundy, to byłem niemal pewny, że jebnie samobója, ale na szczęście instynkt mnie zawiódł.

5 mecz w Eliminacjach Ligi Mistrzów i 5 wygrana Wisły, nieźle.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.08.2011, 22:06
Kilka słów na ciepło

1) Atmosfera na stadionie poruszająca. Po tylu latach ,aż się łza w oku kręci.

2) Gra Wisły ogólnie poprawna, czasem zbyt asekuracyjna.

3) Dobrze zagrała obrona , zaskoczyli dobrą grą Jovanović i Diaz.

4) Słabo Melikson.

5) Dobrze Nunez z Ilievem.

6) Beznadziejnie Genkov.

7) Małecki - super ,choć jak zwykle momentami irytująco.

8) Komentatorzy w Polsacie totalnie się ośmieszyli. Szczególnie Kowal ,który z meteorologii zrobił dzisiaj doktorat. Pewnie ,że warunki są ważną okolicznością, ale bez przesadyzmu. Do tego te durne pełne nienawiści do Wisły komentarze Borka, który stale deprecjonował Wisłę i pod niebiosa wychwalał APOEL. A APOEL taki cymes pokazał. Bez jaj. Litex był momentami groźniejszy w Łowiczu. Krótko mówiąc ,kiedy wymyślą w Polsce taką usługę ,żeby oglądać mecz ale bez komentarza jakiś pajaców.

PS. Kowal jak grał na Cyprze już miał spory bandzioch i był przechlany. Nie dziwi mnie to ,że piekielny żar działał na niego źle.

PS. Gmoch ty luju.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 17.08.2011 o godz. 22:10.
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 17.08.2011, 22:12
Dziś słabiej Maor i Iliew nie było tego błysku w ofensywie , Genkow o defensywie częśto sie pokazywał wg. mnie w ofensywie mniej pożyteczny , na wieli plus obrona i defensywni pomocnicy naprawdę grali bardzo dojrzale i spokojnie a Małecki jak to ona 10 razy do momentu strzelenia gola już bym go ściągnął chyba dlatego nie jestem trenerem tak więc Mały ogromny plus zrobił to co trzeba szkoda jedynie kartki .
Let other people be who they want to be. Remember, someday, somehow U can be in the minority ...
Odpowiedz cytując
RLY
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.08.2011, 22:14
Dasqez raz Wisłą wykonywała rożny z dośrodkowanie z czego poszła szybka kontra także nie wiem czy jest sens zmieniać metodę wykonywania,
Odpowiedz cytując
T-omek
Member

Od: 03.2005

Stary 17.08.2011, 22:14
Nie wiem jak Was ale mnie dzisiaj rozje**y rzuty rożne w wykonaniu Wisełki. Grzecznie sie zapytam co to kur*** ma być? To juz chyba lepiej wykopać piłkę w aut. Wynik zdecydowanie lepszy od gry.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 17.08.2011, 22:15
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem dlaczego, ale zupełnie nie obawiam się powtórki z Aten.
Gratuluję wyrażenia bardzo rzeczowej opinii z bogatą argumentacją.
Ja za to wiem dlaczego obawiam się powtórki z Aten. I nic nowego nie wymyślę:
  • bo inny klimat (temperatura, wilgotność)
  • bo większość zawodników Wisły nie ma bogatego doświadczenia w grze o taką stawkę
  • bo ogromna presja
  • bo jest (mimo wszystko) TYLKO jedna bramka zaliczki, przed rewanżem w Atenach Wisła miała dwa gole zapasu
  • bo atak nie funkcjonuje tak jak tego trener i kibice oczekują
  • bo obrona Wisły na wyjeździe nie zagra lepiej niż w Krakowie

Oczywiście wynik 1:0 u siebie jest w pełni zadowalający biorąc pod uwagę całokształt pierwszego meczu i oczekiwania. Na ten moment Wisła ma na pewno więcej niż 50% szans na awans.
Ostatnio edytowane przez prober : 17.08.2011 o godz. 22:17.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 17.08.2011, 22:16
Ja wam mówię, w rewanżu Maor na skrzydło!! Bo dziś sobie nie pograł, Nuneza tam gdzie grał, nich gra. Później zmiany z Maorem do środka. Ilieva do na skrzydło za Nuneza i być może Kirma za Małego pod koniec. Tak to widzę na rewanż
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 17.08.2011, 22:16
jak ja teraz obejrzalem powtorke to nie jestem pewien czy bramka powinna byc uznana poniewaz to chyba Gienek byl na spalonym.co prawda podanie nie bylo do niego, ale pozniej bral udzial w akcji absorbujac obroncow czy zauwazyliscie tez to czy tylko mi sie zdaje?
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 17.08.2011, 22:17
Charalimbides to istny pirat z Karaibów!

Po każdym kontakcie Maora z piłką było przy nim od razu 2 Brazyliczyko-Portugalczyków. Ciekawym, czy w Nikozji będzie tak samo, czy też jednak będzie miał więcej miejsca.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów