|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jaki jest twój stosunek do klawiszy w metalu? | |||
| Uwielbiam je! |
|
17 | 7,76% |
| Są dobre |
|
41 | 18,72% |
| Są mi obojętne |
|
27 | 12,33% |
| Nie lubie ich! |
|
65 | 29,68% |
Nie uprawiam stosunków z klawiszami
|
|
69 | 31,51% |
| Głosujących: 219. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Może to kogoś zainteresuje:
http://www.deathmagnetic.pl/ Oczywiście nie chcę nikogo zachęcać do ściągania, ale łatwo znaleźć ją w sieci ![]() ![]()
|
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
szukam
dwóch albumów zespolu Eluveitie Slania i Spirit nie dla mnie także sie nie znam, ale to chyba taka muzyka ... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Spirit: http://rapidshare.com/files/123126630/Spirit.rar
Slania: http://rapidshare.com/files/123111213/Slania.rar i jeszcze jakiś jeden znalazłem, Vên: http://rapidshare.com/files/123098323/Ven.rar ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Jako że w temacie o subkulturach się ujawniło paru zwolenników rock and rolla pod wszelkimi postaciami, to może wartałoby odświeżyć ten temat? Nadchodzące miesiące zapowiadają naprawdę konkretne występy, w tym- w końcu!- parę w Krakowie.
Na początku Virgin Snatch, który się nie .......i i po wydaniu megapłytki przyszedł czas na konkretne koncerty: ![]() METAL CRUSADE TOUR 2009 VESANIA VIRGIN SNATCH HERMH + goście 15.04 Gdynia/Ucho 16.04 Łódź/Luka 17.04 Wrocław/Madness 18.04 Zabrze/Wiatrak 19.04 Kraków/Loch Ness 20.04 Rzeszów/Pod Palmą 21.04 Lublin/Graffiti 22.04 Warszawa/Progresja ![]() W najbliższą niedzielę Samael, w lutym Kreator w Studiu, Saxon z Iced Earth w Warszawce, Exodus z Soulfly na Metal Mania Fest i- trochę lżejsze- Eagles Of Death Metal. Reflektuje ktoś? Pozdro. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Chętnie na Samaela się kopsnę.
Może uda nam się sklecić Wiślacką ekipę na tegorocznego Brutala ? - http://brutalassault.cz/en/ Mocno ubolewam że nie wybrałem się w ubiegłym roku :/ |
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ja się wybieram na Kreatora i Saxon&Iced Earth
poza tym szykuje się w lutym (20-22) całkiem miły weekend w Londku: w piątek Exodus i Overkill a w sobotę Megadeth, Judas Priest i Testament ![]() pzdr. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
cie pieron,
masz w przedpokoju karimate wolną to lece bez opamietania.. AVE DAVE. ![]()
semprini, klancyk i części niesforne....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
cie pieron,
masz w przedpokoju karimate wolną to lece bez opamietania.. AVE DAVE. sam będę gościem i to nie jedynym więc będzie ciężko ![]() ps. 8 maja ARIA w Wawie, wprawdzie to ruskie, ale grają wspaniale |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Ulala ale nam się temat zakurzył. Postanowiłem go wyłowić na światło dzienne z uwagi na najnowszy album Darkthrone czyli "Circle the Wagons". Tak, wiem że ta płyta wyszła rok temu ale gdzieś mi umknęła i dopiero recenzja na rockmetal.pl mi o niej przypomniała. Powiem krótko, kwintesencja metalu, absolutne mistrzostwo świata! Kto jeszcze nie słuchał niech czym prędzej nadrabia zaległości! Z tytułowym kawałkiem mam ciągle problem czy oni tak na serio czy to jednak parodia różnych power metalowych gówien ma być, nie wiem do dziś ale jednego jestem pewny, ten utwór to jak dla mnie metalowy hymn minionej dekady
![]() The Apostasy ![]() |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
|
To ja też odświeżę temat:
Cytat:
Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
||
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Przyznać się kto był wczoraj na Metal Hammer Festival.
W kolejce po zapiekankę rozmowy o Wisła - APOEL słyszałem. ![]() ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Zajebiście, że jest tu taki temat. Mam od zawsze trzy miłości w moim życiu. Wisła, moja kobieta i metal/kolejność przypadkowa
/. Jak coś zapraszam na priv. Fajnie byłoby poznać jakiegoś Wiślaka w "klimacie" moja meczowa ekipa trzyma się raczej daleko od klimatów metalowych |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A jak tam było w Spodku? |
|
|
|
Militaris
Offline |
|
Pojechalem glownie na Morbid Angel. Do hali wszedlem jak akurat gral Mech. Srednio ich lubie wiec jakos bez emocji ogladalem koncert. Potem Tank, ktory kompletnie olalem. Dla mnie dopiero na Vaderze zaczela sie jazda. Widac, ze goscie sa w formie bo zrobili totalna miazge. A juz "Reign in blood" na sam koniec to bylo mistrzostwo swiata. Po Vaderze Exodus. Niezle, ale jednak troche slabiej od Vadera. W....ilo mnie, ze nie wiedza jak wyglada flaga kraju, w ktorym graja. No i nadszedl czas na Morbidow. Oczywiscie glownie kawalki ze starych plyt. Wiec bylo i "Angel of disease" i "God of emptiness" i "Where the slime lives". Z nowej plyty zagrali "I am Morbid". Ujdzie. ![]() To byl moj drugi koncert Morbidow, wczesniej bylem w Wawie w 2004, i jednak tamten byl lepszy. No i wtedy byli glowna gwiazda a teraz zagrali tylko godzine. No i na sam koniec Judas Priest. Jechalem myslac, ze ok - fajnie bedzie ich zobaczyc na zywo. Po filmikach na yt spodziewalem sie raczej spokojnego koncertu. A okazalo sie, ze grali 3 godziny. Przekroj z wszystkich plyt. Moment, ktory na dlugo zapamietam to "Breaking the law". Halford nie zaspiewal ani slowa. Publika pod scena bawila sie mimo to, skadnujac refren. Cos niesamowitego. Wizualnie tez czad. byly i lasery, i ognie i obowiazkowo - wjazd motorem na scene. Miazga! ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
)Niesamowite są takie momenty, gdy słyszysz jak 10 tysięcy ludzi wokół Ciebie śpiewa, a wokalista nie otwiera ust.. Ja tak miałem na Rammstein podczas "Du hast". Stary, dobry Spodek.. ![]() |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Zazdroszczę - to była ostatnia szansa na oglądnięcie JP na żywo. No, ale nie było wyjścia - wczasy wykupione pół roku wcześniej.
W tym roku specjalnie nie rozpieszczają nas koncertami. Sonisphere było niestety dość słabe. Owszem: byli Ironi i zagrali świetny koncert. Ale reszta zespołów... Motorhead - mają swych fanów, ale to nie jest gwiazda pierwszej wielkości. Dewin Towsend - świetny, ale specyficzny, nie każdemu się podoba. Resztę gwiazd lepiej pominąć. Na małej scenie tylko Made of Hate dało się posłuchać. Kicha. W zeszłym roku w samym Krakowie mieliśmy m.in. Deicide, Marduk, Dimmu Borgir, Gojira no i niesamowite Helloween. W tym roku totalna posucha. Ma niby jeszcze przyjechać Hammerfall (Warszawa), do Krakowa In Flames, Behemot, Samael i Morbid Angel. W zasadzie to wszystko. Krissu, mam 2 pytania: 1. Jak oceniasz nową płytę Vadera? Co do ich formy - w 2010 roku byłem na ich 2 koncertach. Jeden - tragiczny, drugi - dobry. Ale Pająk i ten basista z łysinką jakoś mnie nie przekonują. Brakuje charyzmy... 2. Słuchałeś nowej płyty Morbidów? Ponoć straszna, więc boję się nawet próbować PS. Kocur - 2 lata temu był Knockout Fest (m.in. Testament, Meshuggah, Cynic, Anathema). Miała być impreza cykliczna, niestety chyba nie dali rady finansowo.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 16.08.2011 o godz. 18:39.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Militaris
Offline |
|
Słabiutko. Nieudany eksperyment z elektroniką (!!) Dwa kawałki w starym stylu. Nic nie stracisz nie słuchając. ![]()
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Płyta Vadera dostała entuzjastyczną recenzję w MH, ponoć wybitna. Czyli: trzeba posłuchać
Co do Morbidów - słyszałem już podobne opinie od innych osób. Szkoda. Morbid Angel najwyraźniej chce podążać drogą Paradise Lost, Tiamatu czy Samaela - z zespołu kultowego do... No własnie. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Strasznie rozbieżne są oceny nowej płyty Morbid Angel. Ja jako, że jestem zafascynowany ich trzema pierwszymi albumami odbieram ją bardzo negatywnie. Okazało się, że paradoksalnie powrót Vincenta okazał się zgubny. Jak wiadomo Vincent po odejściu z MA by zainteresowany industrialem, pogrywał w różnych elektronicznych projektach...niestety przeniósł tą "zarazę" na MA. Fakt. Kawałki metalowe w stylu domination są niezłe ale elektroniki po prostu nie da się słuchać. Rozumiem, że chłopaki są zafascynowani Laibachem ale nazywają się Morbid Angel i takie granie to po prostu nieporozumienie
Nowy Vader-niezły, żeby nie powiedzieć bardzo dobry-w porównaniu z ostatnimi wypocinami. Zawsze życzyłem im jak najlepiej ale przez kilka ostatnich lat zjadali własny ogon. Ostatnia płyta to świetne odbicie się od dna. Wreszcie głębokie dobre brzmienie, lepszy wokal, ciekawe riffy i solówki 8/10 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z nowej płyty Morbid zagrał trzy numery: 'Existo Vulgore', 'I Am Morbid' i 'Nevermore'. Oprócz 'I Am Morbid', który kojarzy się bardziej z poczynaniami Manowara, niż MA, to dwa świeże numery, które trafiły do setlisty są na 'Illud Divinum Insanus' najbardziej klasyczne, bez zbędnej elektroniki. Fajnie, że Morbid miał ponad godzinę na zaprezentowanie się na scenie, kiedy ogłosili ich jako support Judas Priest, to myślałem, że 50 minut to będzie maks. Nie widziałem ich nigdy wcześniej, więc nijak nie mogę ocenić 'formy' zespołu. Do mnie trafili- set (prawie) wymarzony.
Judas grali około 130 minut, nie 3 godziny, i- jak zostało wspomniane- w ich secie nie zabrakło chyba niczego. Nie jestem wielkim fanem tego zespołu, ale koncertowo to jest najwyższa półka. Exodus- widziałem ich w ubiegłym roku w Wiedniu, gdzie mieli zdecydowanie więcej czasu na scenie. Szkoda, że postawili głównie na świeży materiał, a nie zagrali klasyków, jak'Toxic Waltz', czy 'Bonded by Blood', choć 'Strike of the Beast' i 'Then There Were None' były krótką wycieczką w piękne dla thrashu lata 80-te. Co do flagi... Dukes chyba ją położył tak, żeby nikt się o nią nie potknął, nie podeptał- z tego co kojarzę, to widniał na niej napis 'Exodus', więc nawet, gdyby nie kojarzył barw Polski, to wiedziałby, jak czytać nazwę swojej kapeli. No i plus dla niego za świetną koszulkę. A- Vader niestety nie zagrał 'Reign In Blood'. Zagrali 'Raining Blood'. Takich błędów nie wypada robić, Krissu. Hehe, pozdro! PS Saxon i Anvil siódmego grudnia w Studiu. A tutaj singiel mojego ukochanego Masto: http://www.youtube.com/watch?v=f3LLX...el_video_title Niestety, rozczarował mnie. E: Na więcej niż sto procent jestem pewny, że zaczęli około 21:30, a skończyli na dwadzieścia minut przed północą. Zresztą nawet na rozpisce, której-ku mojemu zaskoczeniu- się trzymano, było napisane: Judas Priest 21:20 - 23:30. Powód: JP (heh)
Ostatnio edytowane przez Slayer666 : 17.08.2011 o godz. 14:37.
|
|
|
|
Militaris
Offline |
|
||
No i owszem - podeptal.
![]() ![]()
|
|||
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Pobudka tematu
![]() Ostatnio natrafiłem na Ensiferum, cholernie mi podeszło: Totalnie skrajne kawałki: na ostro: http://www.youtube.com/watch?v=K5zZZKnuzO4 na spokojnie: http://www.youtube.com/watch?v=dYEXRvl73RI& ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Wykopałem temat spod tony kurzu...
Poszukuje koncertu Faith No More ale po 2009, w trochę lepszej jakości (fonia) niż można znaleść na youtube. Może być oczywiścia również sama ścieszka dzwiękowa. ![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Temat bardzo zacny.
Właśnie wyszła nowa płyta Clutch, po raz kolejny się na nich nie zawiodłem, gorąco polecam nowe oraz wcześniejsze LP. Tutaj można sobie posłuchać online http://www.pro-rock.com/index.cfm?pa...dlines&hid=277 |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Temat odkopany z czeluści internetów, po raz kolejny
![]() Lordi - nie jest to metal ale ogólnie temat traktuje o cięższej muzie. Ostatnio mi wpadli w ręce przy okazji kawałka "Blood Red Sandman" - teledysk nawiązuje do kultowej serii "Evil Dead" ![]() A ogólnie kilka kawałków wpadło mi w ucho chociaż widać po rekwizytach że delikatnie mówiąc mają dystans ... ![]() https://www.youtube.com/watch?v=tkw4jhDE1eQ ![]()
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Metallica w Krakowie!
Cytat:
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Nastepna zlota lopata dla mnie za odkopanie prawilnego tematu
Opeth - Blackwater Park - mistrz Edge of Sanity - Crimson - mistrz https://www.youtube.com/watch?v=St6lJaiHYIc Black Sabbath - mistrz https://www.youtube.com/watch?v=LQUXuQ6Zd9w Jimmy Hendrix - https://www.youtube.com/watch?v=TLV4_xaYynY Powód: tez mistrz
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 19.07.2017 o godz. 23:58.
|
|
|