The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.08.2011, 10:53
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
ta, tylko dziwne, że ani tak krytykowany Małecki, ani Sobol, Wilk, Melikson i reszta nie ma zdjęcia z flaszką
niech jadą, krzyż na drogę

szybciej wrócą niż pojechali ;D
To nie oznacza, że Ci piłkarze, którzy nie umieszczają zdjęć z imprez na portalach społecznościowych są abstynentami. Gwiazdy światowej piłki bardziej kompromitowały się niż tych dwóch.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 17.08.2011, 11:09
No to kamień z serca na rok a może trzy.

http://www.anorthosis.com/news/2556
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 17.08.2011, 11:29
Elefant napisał(a):Wyświetl post
No to kamień z serca na rok a może trzy.

http://www.anorthosis.com/news/2556
Eee... A na Polski można?

Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 17.08.2011, 11:33
Reserve napisał(a):Wyświetl post
Eee... A na Polski można?
Grecka języka, prosta języka. Zwłaszcza z tlumacz.google.pl

A tu po polsku

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/pol...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Stary 17.08.2011, 11:54
O, dziękuję bardzo. A co do sprawy Stachowiaka - wg. mnie szkoda że do nas nie przyszedł. Na pewno byłby lepszym wariantem niż Jovanić.

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.08.2011, 12:51
dość o konfidentach. Nie rozgrzebujcie starych tematów
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 18.08.2011, 23:12
Steaua pokonała CSKA 2:0
Jesli awansujemy do LM to może CSKA odda Delewa?

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 19.08.2011, 06:27
Albo Liteks Toma, tak czy siak nie pogardze nowymi nabytkami.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 19.08.2011, 06:51
Małecki nie zaprzecza zainteresowaniu Marsylii...
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

co więcej, nie zaprzecza, że odejdzie na podstawie prawa Webstera - to by było z Jego strony zaprzeczenie słów, że Wisłę ma w sercu...

oby Klub i Małecki się ogarnęli, On dostał podwyżkę godną Jego gry i przestał myśleć o wyjeździe do Marsylii za darmo. Myślę, że na Małeckiego przyjdzie czas latem lub jesienią w przyszłym roku... za godne pieniądze.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 19.08.2011, 07:46
Ludzie wyluzujcie , taki jest urok negocjacji ! Prawo Webstera to jest atut Małego i jego menedżera i chcą to wykorzystać do wywalczenia lepszych warunków , to jest normalne . Po drugie gdzie Małemu do Marsylii ? Tam Melikson miałby problemy a co dopiero Patryk...
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 19.08.2011, 08:51
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Albo Liteks Toma, tak czy siak nie pogardze nowymi nabytkami.
Kurde co Wy macie z tym Tomem? Co On zagrał u Nas na R22? Nawet kibice Liteksu po pierwszym meczu pisali, że zagrał chyba mecz życia z Nami bo nigdy tak nie grał. W rewanżu wystarczyło, że Diaz zobaczył swoje błędy z pierwszego meczu i już tak chłopak nie grał. Oczywiście nie twierdze, że nie ma możliwości i że się ładnie nie rozwinie ale na dzisiaj uważam, że nie jest to jakiś super grajek.
Odpowiedz cytując
Mistrz Yoda
Member

Od: 07.2011

Stary 19.08.2011, 10:48
Tom to taki Kosowski przy zakończeniu kariery gdzie wychodzi mu mecz lub dwa a kolejne dwa biega bez celu. Wg mnie jest nam niepotrzebny to ja już bym nawet wolał Kosowskiego mimo wieku.
- Jasiu, czemu akurat Wisła Kraków ?
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle, a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był menelem a matka prostytutką?
- To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani.
Odpowiedz cytując
KMZ
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 20.08.2011, 19:08
Dzisiejszy mecz pokazał jak słaby na lewej obronie jest Junior Diaz , moim zdaniem wzmocnienie lewej obrony to konieczność ! lub niech gra Paljic
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 20.08.2011, 20:45
Potrzebny nam szybki napastnik, który potrafi zagrać 1 na 1. Sposób gry Genkova i Bitona daje nam dość ograniczone możliwości w ofensywie. Nie są to napastnicy np. na szybką kontrę.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 20.08.2011, 20:49
Zgadam sie w 100 % arti. Dlatego jak dla mnie to w meczu z APOEL-em w napadzi powinien grac Iliev, a na boku Nunez.
Mysle, że zle by to nie wygladało.
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 20.08.2011, 21:06
Donki napisał(a):Wyświetl post
w meczu z APOEL-em w napadzi powinien grac Iliev, a na boku Nunez.
Po co te dywagacje? Wiadomo, że zagra Genkov. Eksperymentowanie w najważniejszym meczu ostatnich lat byłoby szczytem głupoty...

Co nie znaczy, że nie zgadzam się ze stwierdzeniem iż potrzebny Nam szybki napastnik.
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 20.08.2011, 21:11
karas1983 napisał(a):Wyświetl post
Po co te dywagacje? Wiadomo, że zagra Genkov. Eksperymentowanie w najważniejszym meczu ostatnich lat byłoby szczytem głupoty...
Racja.
Poza tym Iliev ma zaskakująco słabą wytrzymałość - zwykle gaśnie w 2 połowie.
Tylko że jest jeszcze parę dni okienka - tego typu napastnik ułatwiłby nam sprawę w lidzę i zwiększył szanse w pucharach. Zwłaszcza jak wejdziemy do CL = będzie trochę grosza to mam nadzieję, że Stan zadziała jeszcze w sierpniu.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.08.2011, 21:21
Skoro Kowalski nawet w takim meczu nie dostał szansy to może warto mu poszukać jakiegoś innego klubu. Podobnie z Jirsakiem, który zagrał dziś blado. Ostatnia szansa na zarobienie jakichś pieniędzy z jego transferu. Co do napastnika o innej charakterystyce niż Biton i Genkov to prawda, że taki by się przydał. Tym bardziej jeżeli rozgrywamy rzuty rożne w ten sposób jak ostatnio. Ten gruziński napastnik o którym się kiedyś mówiło byłby idealny.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 20.08.2011, 21:41
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Skoro Kowalski nawet w takim meczu nie dostał szansy to może warto mu poszukać jakiegoś innego klubu. .
przepsy PZPN nakładają obowiązek określonej liczby wychowanków w kadrze

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 20.08.2011, 21:50
FraMat napisał(a):Wyświetl post
A nie są to przepisy UEFA?

Kurz napisał(a):Wyświetl post
Czy dobrze mi się wydaje, że po sezonie Jirsakowi kończy się kontrakt?
Tak
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 20.08.2011 o godz. 22:00.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.08.2011, 21:59
Czy dobrze mi się wydaje, że po sezonie Jirsakowi kończy się kontrakt?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.08.2011, 22:29
FraMat napisał(a):Wyświetl post
a co to za problem zgłosić formalnie paru chłopaków z ME?

nie wiem czy ktokolwiek jeszcze w naszym klubie ma nadzieję na 'ekspolozje ' talentu Kowalskiego

problem w tym że jego poziom nie tyle jest mały na Wisłe Kraków , co na wszystkie kluby ekstraklasy ( ew poza ŁKS i Podbeskidziem ) , jeśli za kilka lat będzie grał regularnie w I lidze to będzie już sukces .

podsumowując im szybciej odejdzie z Wisły tym lepiej dla klubu i jego samego . Przepisy uefa da się wypełnić bez Kowalskiego nic nie wnoszącego do drużyny . Ogrywanie go w spotkaniach ME nie ma najmniejszego sensu..

po tym co zaprezentował dzisiaj Jirsak , jest kolejnym piłkarzem po Kowalskim do odstrzału . Czekał na swoją szanse sporo tygodni , a zamiast grać w piłkę dostosował się poziomem do piłkarzy z Kielc .

Po ostatnim okienku miałem nadzieję że w kolejnym nie będziemy mieli już tylu roszad w zespole , ale prawdą jest że kilku piłkarzy odstaje poziomem , kilku innych zaś sprawia wrażenie piłkarzy wypalonych . Jest jeszcze taki jeden , który ma zamiar iść w ślady Dawidowskiego... szkoda chłopaka
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Stary 20.08.2011, 23:06
Ten gruziński napastnik o którym się kiedyś mówiło byłby idealny.

Chodzi Ci o
Władimira Dwaliszwili

?
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.08.2011, 00:03
Pewnie o niego chodzi. Ale sądzę, że na niego już może być za późno. Jego Maccabi Haifa prawdopodobnie zagra w LM a koleś jest w takiej formie, że w 5 meczach kwalifikacji walnął 4 gole i zaliczył asystę. Pokaże się w LM i pójdzie do klubu, który może zapłacić więcej niż my.

Z mojej strony uważam, że potrzebny nam kolejny skrzydłowy. Kirm się nie nadaje (i zawsze tak uważałem. Jego postawa na boisku nie przekonywała mnie nawet w jego zeszłym 'sezonie konia') a Illiev i Mały potrzebują zmiennika. Nie mówiąc już o tym, że Mały może odejść (przydałby się wtedy ktoś już w miarę zgrany z drużyną) a Ivica nie wytrzymuje 90 minut meczu...w sumie tak patrząc na to co piszę to przydało by się nawet dwóch skrzydłowych (jeden konieczny a drugi by się przydał ale bez jakiegoś specjalnego ciśnienia bo przecież na skrzydło może pójść ewentualnie Maor bądź Nunez)...
Ostatnio edytowane przez riv : 21.08.2011 o godz. 00:06.

Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 21.08.2011, 01:36
Ja tam wciąż liczę na transfer Spasa Delewa, który grać mógłby zarówno na skrzydle, gdzie obecnie słaba forma Kirma sprawia nam kłopoty jak i jako szybki wysunięty napastnik grający z kontry.

Natomiast Staszek powinien poważnie rozważyć możliwość odejścia części graczy, których kontrakty są nieadekwatne do ich umiejętności.

Jirsak, Kowalski, Jovanić, Garguła, Boguski, Kirm, Bunoza - myślę, iż choćby 2-3 zawodników z tej grupy powinno opuścić nasz klub w jak najbliższej przyszłości. Osobiście sprzedałbym ( oddał za darmo ?) Kowalskiego, Jirsaka i jeśli znajdzie się przyzwoity ( najlepiej polski ) bramkarz to i Jovanicia. W przypadku przybycia Delewa, również Boguskiemu czas byłoby przyszykować nowe miejsce pracy.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 21.08.2011, 01:44
arti napisał(a):Wyświetl post
Potrzebny nam szybki napastnik, który potrafi zagrać 1 na 1. Sposób gry Genkova i Bitona daje nam dość ograniczone możliwości w ofensywie. Nie są to napastnicy np. na szybką kontrę.
Sposób gry Genkova i Bitona jest dokładnie taki jakiego potrzebujemy. Zawodnicy ci nie byli sprowadzani przypadkowo tylko pasowali do koncepcji i taktyki Maaskanta. Do szybkich kontr mamy Małeckiego, Ilieva i przede wszystkim Meliksona, którzy są bardzo ofensywnie usposobieni. Wysunięty napastnik w naszej taktyce to target man, który ma dużo więcej zadań do wykonania niż tylko strzelanie bramek.

Donki napisał(a):
Zgadam sie w 100 % arti. Dlatego jak dla mnie to w meczu z APOEL-em w napadzi powinien grac Iliev, a na boku Nunez.
Na 100% zagra Genkov bo napastnik będzie miał w tym meczu dużo zadań defensywnych (tak!). W dodatku Bułgar jest wykorzystywany do krycia w polu karnym przy rzutach rożnych. Z tego powodu grał w Krakowie zamiast teoretycznie lepiej dysponowanego Bitona.
Ostatnio edytowane przez Arked : 21.08.2011 o godz. 01:49.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 21.08.2011, 09:10
seba_109 napisał(a):Wyświetl post
Ten gruziński napastnik o którym się kiedyś mówiło byłby idealny.

Chodzi Ci o
Władimira Dwaliszwili

?
Jak oglądaliście mecz Polski z Gruzją powinniście troche stonować nastroje . Nie jest to grajek który sam wygrywa spotkania . Poziom Genkova czy Bitona. Tylko o wiele bardziej skuteczny .
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 21.08.2011, 09:39
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Jak oglądaliście mecz Polski z Gruzją powinniście troche stonować nastroje . Nie jest to grajek który sam wygrywa spotkania . Poziom Genkova czy Bitona. Tylko o wiele bardziej skuteczny .
"Jak oglądałeś mecz Wisły z Widzewem powinieneś trochę stonować nastroje. Meliskon to nie jest grajek, który sam wygrywa spotkania."

ZAWSZE ocenianie umiejętności piłkarza po jednym meczu jest bez sensu. Przyznaj szczerze, widziałeś chociaż jeden inny występ tego Gruzina?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.08.2011, 09:44
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam Cie bardzo, Spas Delev w klubie tez strzela do pierona bramek a w kadrze nie istnieje. Kadra a klub to co innego
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 21.08.2011, 09:48
Paweł napisał(a):Wyświetl post
"Jak oglądałeś mecz Wisły z Widzewem powinieneś trochę stonować nastroje. Meliskon to nie jest grajek, który sam wygrywa spotkania."

ZAWSZE ocenianie umiejętności piłkarza po jednym meczu jest bez sensu. Przyznaj szczerze, widziałeś chociaż jeden inny występ tego Gruzina?
Spotkanie międzypaństwowe ma chyba większy prestiż niż zwykłe spotkanie ligowe ? z Widzewem widziałem pare akcji w którch Melikson 'błysnął ' , poza tym nie napisałem że ten Gruzin to słaby gracz , ale kibce maja to do siebie że lubią 'wyolbrzymiać umiejętności oglądając kilka bramek na YT' . Ubiparip gdy był w kręgi naszych zainteresowań też był wg kibiców świetnym napastnikiem który sam wygrywa spotkania .Zobaczmy gdzie jest teraz .

Moje wywody sprowadzają się tylko do tego że trzeba docenić Bitona i Genkova , bo ilu to napastników z zagranicy sprawdziło się u nas w ostatnim dziesięcioleciu ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów