The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2011, 19:10
piotrek_ksk napisał(a):Wyświetl post
czyli porównywalnie nasze szanse do szans Śląska, hmmm. Buki chyba nie oglądały meczu na Reymonta!
Chyba do szans Rapidu. To po pierwsze. A po drugie to myśle, że akurat w tym dwumeczu większym atutem jest boisko APOELu niż nasze. W dużym stopniu ze względu na klimat.

Reptilex napisał(a):Wyświetl post
1.60 - 2.20

tez jestem zaskoczony bo spodziewalem sie czegos kolo 1.75-1.85
Ja byłem przekonany, że faworytem według buków będzie APOEL. Niewielkim, ale jednak. Dla mnie bardzo duże zaskoczenie.

Na początku unibet wystawił 1.85-1.85, a rzucenie się ludzi na Wisłe spowodowało taką korekte.

Reptilex napisał(a):Wyświetl post
Prezent od buka to 1,50 - to trzeba zagrac

Chyba ze o czyms nie wiemy...
Mam identyczne spostrzeżenia... Aż dziwnie dużo.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.08.2011, 19:39
Legia wylosowała bardzo dobrze. Znaczy jest w grze, wszystko w ich nogach,bo Spartak jak najbardziej jest do wyelminowania. Będzie ciężko,wiadomo, ale na tym etapie nie ma już łatwych rywali. Niemniej zawsze to lepiej niż Sevilla itd.

Co do Sląska. Nie mam pojęcia jak gra Rapid i co sobą prezentuje. Ciekawie wylosowali, nie najgorzej. Dla mnie są w grze.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 09.08.2011, 15:22
Polsat to sobie chyba jaja robi, że taki mecz jak Legia - Spartak daje o 18...
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 09.08.2011, 15:27
Dziwisz sie? Swoich wrocławskich pupili "włożą" o 20.30.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 09.08.2011, 15:28
Biedaki...
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 09.08.2011, 15:36
Jakoś wcześniej ich "wrocławskie pupile" grały o jakże fantastycznej porze 16:45, więc cieszcie się, że wy macie o 18.
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 09.08.2011, 15:36
killzone napisał(a):Wyświetl post
Swoich wrocławskich pupili
Jak wy byliście ulubieńcami pewnych mediów w Polsce, to jakoś nie narzekaliście.
Pewnie w waszym świecie nie do pojęcia jest, że takiego gościa jak ja sto razy bardziej interesuje mecz jakiegoś anonimowego Śląska od meczu Wie(L)kiej (L)egii?
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 09.08.2011, 15:54
fan01 napisał(a):Wyświetl post
Pewnie w waszym świecie nie do pojęcia jest, że takiego gościa jak ja sto razy bardziej interesuje mecz jakiegoś anonimowego Śląska od meczu Wie(L)kiej (L)egii?
Rzeczywiście jest to dla mnie nie do uwierzenia.

18 to cyber żart. Milion razy wolałbym, żeby Polsat olał transmisje tego meczu, dał Śląsk z całymi wypasami o 20 i powtórkę o 22. Byleby się od Legii odczepił. Mecze w pucharach, zwłaszcza klasyki, powinny mieć odpowiednia oprawę, a nie wakacyjną formę.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Musiek1906
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.08.2011, 15:54
Co prawda to prawda polsat robi jaja... Pare tygodni temu zastanawiali się czy "puścić" "Swiat wg Kiepskich" czy mecz Wisły
Najlepiej było, gdy prawa do transmisji miało TVP. Mecze zawsze były w dogodnych godzinach.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 09.08.2011, 16:15
Musiek1906 napisał(a):Wyświetl post
Co prawda to prawda polsat robi jaja... Pare tygodni temu zastanawiali się czy "puścić" "Swiat wg Kiepskich" czy mecz Wisły
Najlepiej było, gdy prawa do transmisji miało TVP. Mecze zawsze były w dogodnych godzinach.
Przeciez polsat nie ustala godziny meczow polskich druzyn w pucharach - nie powiedzieli mecz musi sie odbyc o 18:00 bo tak nam pasuje. Nie wiem czy dobrze mi sie zdaje ale godziny spotkan ustalane sa miedzy klubami.
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.08.2011, 16:17
Chcieli zrobić tak aby mecze nie nakładały się na siebie.I w sumie można ich za to pochwalić, bo można obejrzeć dwa mecze, niż wybierać jeden spośród dwóch.Wiadomo, że ktoś będzie pokrzywdzony, ale dla kibica z przed telewizora to dobra sytuacja.

A, że akurat Śląska dadzą później to chyba oczywiste dlaczego tak będzie.

mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Przeciez polsat nie ustala godziny meczow polskich druzyn w pucharach - nie powiedzieli mecz musi sie odbyc o 18:00 bo tak nam pasuje. Nie wiem czy dobrze mi sie zdaje ale godziny spotkan ustalane sa miedzy klubami.
Ustalane przez kluby po konsultacji z telewizją.Dopiero w fazie grupowej za takie coś zabiera się UEFA i wybiera czy 19:00 czy 21:00.
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Dziwię się, że godzina 18 może kogoś dziwić. W Moskwie jest wtedy godzina 20 i jeśli mielibyśmy grać o 20 czasu naszego to Rosjanie z pewnością by tego nie zaakceptowali.
Też racja.Między Warszawą i Moskwą są 2 godz. różnicy i nawet LM zwykle grana jest tam nie później niż 18:30.
Ostatnio edytowane przez sessegnon : 09.08.2011 o godz. 17:31.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 09.08.2011, 17:12
Dziwię się, że godzina 18 może kogoś dziwić. W Moskwie jest wtedy godzina 20 i jeśli mielibyśmy grać o 20 czasu naszego to Rosjanie z pewnością by tego nie zaakceptowali.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 09.08.2011, 22:19
emj10 napisał(a):Wyświetl post
A co Rosjanie maja tu do gadania? Mecz jest w Polsce i to polska telewizja decyduje o godzinie.

Gdy np. Rubin Kazan gral w LM to wyjazdowe mecze gral normalnie o 20:45 a w Kazaniu byla wtedy 23:45 (3 godziny roznicy).

Sygnal bedzie produkowac polska tv wiec to ona ustala godzine meczu, Rosjanom co najwyzej moze pojsc na reke ale nie musi.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 10.08.2011, 08:59
River napisał(a):Wyświetl post
A co Rosjanie maja tu do gadania? Mecz jest w Polsce i to polska telewizja decyduje o godzinie.

Gdy np. Rubin Kazan gral w LM to wyjazdowe mecze gral normalnie o 20:45 a w Kazaniu byla wtedy 23:45 (3 godziny roznicy).

Sygnal bedzie produkowac polska tv wiec to ona ustala godzine meczu, Rosjanom co najwyzej moze pojsc na reke ale nie musi.
Nie musi, ale jak chce sprzedać sygnał do ruskiej TV po dobrej cenie - to weźmie pod uwagę o jakiej godzinie będzie ten mecz nadawany w ruskiej TV. Prawa telewizyjne to interes - jak ruscy zapłacą kilkadziesiąt tysięcy euro - to polsat ma spłacone koszty produkcji sygnału - czyli dobry interes Polsatu i jak najbardziej wytłumaczalny.
Dlatego też się dziwię, że mogą co poniektórzy się "dziwić" tej 18:00 ;-)
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
AZS_Lublin
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 17.08.2011, 09:20
Takie pytanko z natury nowej technologii. Czy jest możliwe zgrać na Nokię N8 spocast i oglądać mecz na komorce? Odrazu dodam, że mam wykupiony pakiet za 9 zł na net na kom. Dz.
Odpowiedz cytując
Luk_Biala_Gwiazda
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.08.2011, 10:05
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Rzeczywiście jest to dla mnie nie do uwierzenia.

18 to cyber żart. Milion razy wolałbym, żeby Polsat olał transmisje tego meczu, dał Śląsk z całymi wypasami o 20 i powtórkę o 22. Byleby się od Legii odczepił. Mecze w pucharach, zwłaszcza klasyki, powinny mieć odpowiednia oprawę, a nie wakacyjną formę.
Nikt wam nie broni awansować do Ligi Mistrzów, wykupić ITI-ową cyfrową N-kę i oglądać mecze w swojej ulubionej stacji o wymarzonej porze.
Ostatnio edytowane przez Luk_Biala_Gwiazda : 17.08.2011 o godz. 10:13.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 17.08.2011, 10:14
Luk_Biala_Gwiazda napisał(a):Wyświetl post
Nikt wam nie broni awansować do Ligi Mistrzów, wykupić ITI-ową cyfrową N-kę i oglądać mecze w swojej ulubionej stacji i wymarzonej porze.
Ale koledzy warszawiocy! Nie martwcie się! odpadniecie i ni będziecie musieli się męczyć z oglądaniem meczów swej ukochanej druzyny o tak nieludzkiej godzinie jak 18 Podobno to za sprawą Ćwielonga przełożono mecze, bo fakt powszechnie znany, żePiotrusiowii nie odpowiada gra popołudniem.
Odpowiedz cytując
AZS_Lublin
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 17.08.2011, 10:31
Moim zdaniem Slask powienien grać o 18 a Legia o 20. Tak powinno być, bo na Śląsk i tak przyjdzie komplet i tak, naweet gdyby grali o 15:30. Coż to jest 7 tysi? Ok, gdyby grali na nowym to obowiązkowo trzeba by było puścić mecz o 21, wtedy komplecik 43,000 i machamy Rapidowi papa. A tak? Na Legie wejdzie tylko 22,000 bo kupa ludzi pracuje a Śląsk z pewnością będzie wypełniony.
Trzeba by rzucić okiem na np Niemcy, czy w Berlinie, Hamburgu czy Leverkusen zapełniły by się stadiony na IV rundzie LE gdyby mecz odbył się o 18? ja myśle, że tak.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 17.08.2011, 10:56
AZS_Lublin napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Slask powienien grać o 18 a Legia o 20. Tak powinno być, bo na Śląsk i tak przyjdzie komplet i tak, naweet gdyby grali o 15:30. Coż to jest 7 tysi? Ok, gdyby grali na nowym to obowiązkowo trzeba by było puścić mecz o 21, wtedy komplecik 43,000 i machamy Rapidowi papa. A tak? Na Legie wejdzie tylko 22,000 bo kupa ludzi pracuje a Śląsk z pewnością będzie wypełniony.
Trzeba by rzucić okiem na np Niemcy, czy w Berlinie, Hamburgu czy Leverkusen zapełniły by się stadiony na IV rundzie LE gdyby mecz odbył się o 18? ja myśle, że tak.
Te wasze WYNATURZENIA biorą w łeb po jednym zdaniu: Solorz jest akcjonariuszem Polsatu i sponsoruje Śląska
Trudno oczekiwac, że swoją drużynę pokaże w czasie medialnie gorszym. A co do frekwencjo na Legii to się nie martw-kto ma być to będzie.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.08.2011, 12:42
Dajcie spokój tymi godzinami ,pamiętam jak z którymś z włoskich graliśmy chyba o 14tej, powtórka z Lazio też była jakoś w godzinach 'rannych' , co prawa nie mieliśmy oświetlenia, no ale 18ta to przyzwoita pora, szczególnie że to jednak tylko eliminacje

W 2 lidze czeskiej to mają kosmos - niektóre mecze w week to o 10 się zaczynają

A co do samych potyczek.Co do Legii to nie mam pojęcia.Dzisiejszy Spartak to nie 'ten słynny' Spartak ale to akurat może być plus dla nich bo się sprężą na LE a normalnie to by ją traktowali jak smutną konieczność

Mimo wszystko bardziej Śląska nie widzę - co prawda trochę przemawia do mnie ten 'słynny' sparring z nami gdzie jak nas przycisnęli to przez 30 minut ciężko było za połowę przejść
Z drugiej strony Śląsk szaleje - gdyby mi ktoś powiedział że tak zaczną ligę, do tego przejdą 2 rundy w LE to bym go wyśmiał a to jest już fakt.

Ogólnie jak ktokolwiek z tej dwójki awansuje to będzie 'święto we wsi'2(a może nawet 3) drużyny w pucharach do zimy i to bez Amiki która jedyna przez ostatnie 2 lata miała monopol na to...no no

Jednak jeszcze dziś to tak myślę że całkiem możliwe że skończy się jedną w LE i tyle
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 17.08.2011, 13:56
Mam pytanie, nie będę miał możliwości jutro oglądać obydwu meczów, czy jest możliwość usłyszenia relacji radiowej? Jak tak to jaka częstotliwość?
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 17.08.2011, 17:13
1q2 napisał(a):Wyświetl post
A co do samych potyczek.Co do Legii to nie mam pojęcia.Dzisiejszy Spartak to nie 'ten słynny' Spartak ale to akurat może być plus dla nich bo się sprężą na LE a normalnie to by ją traktowali jak smutną konieczność)
Z tego co słyszałem dla Spartaka LE jest koniecznością ratowania kolejnego sezonu. Ponadto obracają takimi pieniędzmi jakimi nasza cała liga obraca przez 5-10 lat. Dodatkowo ostatnio zagrali na 3-0 u siebie z rewelacją ligi, wypełnioną dość ciekawymi piłkarzami (jak na naszą ligę niebotycznymi gwiazdami).

Awans będzie mega sensacją, bo tej drużynie zdecydowanie bliżej do Szachtara (tylko, ze w lidze ma większą konkurencję, więc nie gra co roku w LM) niż do FK Moskwa, które nas pokonało dużo łatwiej niż Wy Litex. Rok temu doszli chyba do 1/4 LE, blisko było 1/8 LM (zabrakło bramek). Pokonali Ajax 3-0 i 1-0.

Szczerze mówiąc mam obawy, że nawet jak nas totalnie zlekceważą u nas to u siebie wygrają właśnie 3-0. Dlatego stawiam optymistycznie na 2-1 dla Legii i 0-3 dla Spartaka.

W każdym razie zbijcie te ....y, a w lidze możecie byc nawet poza pierwszą piątką
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 18.08.2011, 00:57
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Dajcie spokój tymi godzinami ,pamiętam jak z którymś z włoskich graliśmy chyba o 14tej
o 13tej, rewanż z Interem.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 18.08.2011, 08:43
Na jakim kanale idzie Legia ?
Odpowiedz cytując
krytyk
Member

Od: 07.2010

Stary 18.08.2011, 09:17
Na Tv 4 idzie
Odpowiedz cytując
eMAGieIKa
Member

Stary 18.08.2011, 10:26
Na Polsat Sport i Polsat Sport HD
Od kolyski, az po grob. Wisla Krakow !
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.08.2011, 12:27
każdy wynik lepszy niz 0-0 będzie dla mnie zaskoczeniem w przypadku obu zespołow pomimo ze graja u siebie
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 18.08.2011, 13:20
Legia - Spartak 1:2
Śląsk - Rapid 0:1
Odpowiedz cytując
dobra_bestia
Member

Od: 05.2005

Stary 18.08.2011, 13:32
Jak się kacapom będzie chciało to 0:3 , jak nie to może 1:0 v 0:0. Śląsk 1:0 lub 0:0, no chyba że zaczną wykorzystywać sytuacje to może być ładna niespodzianka dzisiaj
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 18.08.2011, 13:46
A ja tam mam wiarę w Maćka Skorżę i liczę że Legia wygra 1-0.

Prawda jest taka że Legia grać w piłkę potrafi, a Spartak to już nie to samo co kilka lat temu kiedy grało u nich wszystko co najlepsze w Rosji.

Dlatego trzymam kciuki. Pozatym fajne będą te teksty forumowiczów z Warszawy. My pokonaliśmy Spartaka 1-0, idziemy na mistrza.

Co do Śląska. Nie wiem jak będą wyglądać kondycyjnie na tle przeciwnika ale uważam że 0-0 zrobią. Rumuni na pewno są silnym zespołem, ale czy trzeba się ich bać. Myślę że Śląsk spokojnie ugra 0-0 a jak będą mieć dzień to powinni wygrać.

Więc ja jestem dziś optymistą.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów