|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
W sumie jak oglądałęm ich jeden mecz z Rosenborgiem to aż mi szczena opadła tak dobrze grało Vktoria Plzno
|
|
|
|
Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Plizno 2:0 widać lecą niespodzianki Sturm tez prowadził z Bate teraz już 1:1 Oby jutro wszystko poszło tak jak powinno czyli 2:0 styka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Tymczasem największy postrach IV rundy eliminacji, czyli FC Kopenhaga dał sobie wbić dwie bramki w 7 minut i właśnie przegrywa na własnym stadionie z niedocenianym czeskim Pilznem 0:2...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Nie rozstawione drużyny dobrze idą.. oby jutro my też.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Fajnie czesi klepią dunów. Jak dzieci... a Kopenhaga miała byc już tutaj na forum drugą Chelsea... strach ma wielkie oczy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pilzno 2-0 lol masakra...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
![]()
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
ten kto choć odrobinę śledzi ligę czeską ten wie, że Pilzno ma bardzo dobry skład. Przez ranking są nisko (czyt. nierozstawieni) ale to skuteczny zespół. Ja najbardziej ze wszystkich ekip obawiałem się właśnie Victorii. To jest mistrz Czech! A przeciez wszscy pamietamy ze rok temu Sparta nie dała szansy Lechowi.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Trzeba było dać na luz bo i tak nie było możliwości na nich trafić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No tylko gra Sparty w zeszłym roku była o klase niższa niż Plzna w tym
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1:3 już hah dla Plzna
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Dotychczas w kwestii tego ile można zarobić w LM mieliśmy tylko te informacje:
http://www.uefa.com/uefa/management/...d=1528290.html Były to tylko informacje nt. wysokości premii za awans do fazy play-off, fazy grupowej, za każdy mecz rozegrany w fazie grupowej oraz premie "performance" za zwycięstwa i remisy w fazie grupowej i awansy do kolejnych rund. Te kwoty są stałe niezależnie od klubu.Jak wiadomo oprócz tego UEFA za udział w LM wypłaca jeszcze premie "TV market pool" za prawa do transmisji i reklam, których wysokość już znacznie różni się w zależności od klubu i kraju z którego dany klub pochodzi. Dziś na stronie UEFY pojawiło się oficjalne podsumowanie ile pieniędzy otrzymały kluby grające w LM, wraz z wysokością premii TV market pool dla każdego z nich z osobna. http://www.uefa.com/uefa/management/...d=1661038.html http://www.uefa.com/MultimediaFiles/...7_DOWNLOAD.pdf Uczestnikom eliminacji do LM oraz LM 2010/2011 UEFA wypłaciła łącznie €754.1 mln. , z czego €413 mln. z tytułu premii za awanse, rozegrane mecze i wyniki oraz €341,1 mln. premii TV market pool. Ponadto UEFA wypłaciła €69.9 mln. federacjom piłkarskim (np. PZPN), których żaden zespół nie zakwalifikował się do fazy grupowej LM, celem opracowania i wdrozenia programów mających podnieść w tych krajach poziom futbolu. Z kwoty 754,1 mln euro wypłaconej klubom 13,3 mln. Euro otrzymały do podziału wszystkie kluby które odpadły w pierwszych 3 rundach kwalifikacyjnych oraz po 2,1 mln. Euro kluby grające w fazie play-off (łącznie dla nich 42 mln Euro). Co do wysokości premii TV market pool, kluby najbliższe poziomem Wiśle otrzymały: Partizan Belgard - 1,31 mln Euro MKS Zilina - 0,21 mln Euro SC Braga - 2,24 mln Euro FC Basel - 2,19 mln Euro Hapoel Tel-Aviv - 1,3 mln Euro CFR Cluj - 10,01 mln Euro Zaskakuje bardzo niewielka kwota dla Słowaków z Ziliny, oraz bardzo wysoka kwota dla mistrza Rumunii (CFR Cluj). Ogólnie biorąc pod uwagę wszystkie premie najmniej w LM zarobiły (w kolejności): MKS Zilina (7,41 mln Euro), Patizan Belgrad (8,51 mln), Hapoel Tel-Aviv (10,1 mln ), FC Basel (10,99 mln), Benefica (11,83 mln), SC Braga (11,84 mln), Ajax (12,32 mln), FC Twente (13,43 mln), Spartak Moskwa (13,71 mln), AJ Auxerre (13,72 mln), Rubin Kazań (13,74 mln), Werder Brema (17,45 mln), Cluj (18,41 mln) i Rangers (18,52 mln), natomiast najwięcej Manchester United (53,19 mln) i Barcelona (51,02 mln). Należy mieć na uwadze, że w sezonie 2011/2012 kwoty powinny być nieco wyższe.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 16.08.2011 o godz. 21:34.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no to Kopenhaga chyba moze zapomniec w tym roku o LM
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kopenhaga jest totalnie bez formy a Plzno wymiata.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mówiłem już przed losowaniem, że Kopenhaga będzie dużo słabsza, niż w poprzednim sezonie. Stracili całą defensywę (a defensywa była ich całą siłą) i świetnego trenera, byłbym szczerze zdziwiony jeśli udało by im się grać tak dobrze, jak w poprzedniej edycji. Silne za to będzie Dinamo Zagrzeb, zapamiętajcie te słowa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jak dla mnie to klasyczne zlekceważenie przeciwnika
![]()
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jutro Wisła staje przed niepowtarzalną szansą. Według wielu piłkarze Białej Gwiazdy rozegrają jutro najważniejszy mecz w historii klubu. Będzie to spotkanie, w którym uchylone drzwi do piłkarskiego raju czyli wymarzonej Ligi Mistrzów będzie można otworzyć mocniej, by w rewanżu zostały one otwarte w pełni.
Mecz ten będzie też niebywale ważny dla wiślackich trybun. Jutro każdy, który pojawi się na Reymonta 22 niech ma świadomość tego, że uczestniczy w wydarzeniu historycznym. A to do czegoś zobowiązuje. Przede wszystkim do aktywnego wsparcie drużyny Białej Gwiazdy w tym jakże ważnym spotkaniu. Na trybunie C do dopingu nikogo zachęcać nie będziemy. Bo każdy z obecnych tam osób ten doping powinien mieć zakodowany od samego wejścia na ten sektor. Jutro jednak niech nie będzie to zwykły doping. Musi to być fanatyczny ryk, który zagłuszy 600 Cypryjczyków i poniesie do zwycięstwa naszych piłkarzy. Każdy z obecnych jutro na młynie bierze na siebie odpowiedzialność za powodzenie w realizacji marzeń o tej Lidze Mistrzów. Niech wracając do domu po meczu kibic z sektora C powie sobie z czystym sumieniem, że dał z siebie wszystko. Nie dla kolegi obok, nie dla koleżanki trzy rzędy wyżej. Nie... Musimy dać z siebie wszystko dla Wisły. I to musi jutro zrobić każdy z nas. Od pierwszej do ostatniej minuty, bez wytchnienia, gramy jako dwunasty zawodnik. Ten najważniejszy... Ten dla, którego istnieje ta cała zabawa. I dla którego wreszcie ziści się sen o nazwie Liga Mistrzów. Na jutrzejszy mecz został sprzedany komplet biletów. Osoby kupujące wejściówki potrafiły stać w kolejce i po kilka godzin. Czym więc będzie jutro fanatyczne wsparcie ukochanej drużny przez 90 minut ? Chyba nie będzie to nic strasznego ? Nie będzie to niewykonalne ? Odpowiedzcie sobie sami na to pytanie... Na wczorajszym treningu zjawiło się około 1000 osób. Niekiedy doping był wprost ogłuszający. Niech tak samo stanie się jutro. A przecież będzie nas o wiele więcej. Niech do dopingu włączy się cały stadion, bo po prostu tak powinno być. Stajemy u bram raju. Ale zanim do niego wejdziemy zróbmy jutro po prostu prawdziwe piekło !!! AVE WISŁA ! skwk .pl i na tym musimy się jutro skupić ! każdy ma dać z siebie 130%, niech tylko zobaczę że ktoś sie opierd@la
Ostatnio edytowane przez yogul : 16.08.2011 o godz. 21:35.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
No prosze jak Czesi zagrali na nosie Dunczykom - mowiłem, ze Kopenhaga to juz nie ta sama druzyna co kiedys. Oby nie wyszło, ze lepiej było trafic na nich niz na APOEL
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Kosowski o szansach Wisły na awans do LM w głównej stronie UEFY
http://www.uefa.com/uefachampionslea...iew/index.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Wisła Kraków - APOEL Nikozja: krakowianie grają o wielką sprawę
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...rawe,id,t.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Niech nasz jutrzejszy doping usłyszą bracia z Gdańska!!! Ponieśmy po raz kolejny Wisłę do zwycięstwa. Wszyscy. Ja, Ty i cała reszta kibiców, która zjawi się jutro na R22!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
http://www.malopolskatv.pl/stadion-g...lige-mistrzow/ - przygotowania na stadionie do meczu
http://www.malopolskatv.pl/apoel-trenowal-na-reymonta/ - trening APOEL i ich kibice na stadionie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Rumunia jest sporo większa od Słowacji, czy Serbii, więcej osób ogląda = większa kasa. U nas głód na LM ogromny i nie zdziwiłbym się, gdyby w przypadku awansu kasa była podobna. A to już byłby kosmos ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Pozwolę sobie zabawić się w jasnowidza.
Otóż przewiduję dwa scenariusze: 1. strzelamy bramkę w I połowie i dowozimy 1-0 do końca 2. 0-0 Dużo będzie zależeć od psychiki. Nie wydaje mi się, żeby APOEL wyczyniał cuda w ofensywie, będziemy chcieli ich zabiegać. Dlatego tak bardzo potrzebny będzie doping. Moim marzeniem jest powtórka I połowy z meczu z amiką 4-2 (4-0). ![]()
NA ZAWSZE WISŁA
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
FC Kopenhaga (ta której najbardziej się obawialiśmy przed losowaniem) sensacyjnie przegrywa u siebie z debiutantem w LM, Viktorią Plzen 1-3...
Mimo to, mam wrażenie, że im bliżej meczu tym bardziej ostrożnie wypowiadają się i kibice i media w kwestii awansu Wisły do LM. Ja mam podobne odczucia. Po losowaniu dziękowałem losowi za APOEL. Teraz jednak... boję się, po prostu boję się porażki. Żyję Wisłą od pamiętnego meczu z Saragossą, płakałem ze szczęścia po 3-1 z Panathinaikosem w Krakowie i płakałem z żalu po rewanżu. Kolejnego niepowodzenia chyba nie przeżyje, więc jazda jazda jazda!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Arsenal tez nie moze byc pewny awansu,makaroniarze zle nie grali
|
|
|