|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Ja myślę, że to ekipa pokroju Iraklisu. Będą chcieli strzelić bramkę i spróbują otwartej gry. Obawiam się początku meczu. Pewnie się rzucą na nas a w obronie jak wiadomo - naszym piłkarzom się nogi trzęsą. Z PAO czy Iraklisem trzeba było gonić wynik. Fajnie byłoby jutro - dla odmiany - strzelić bramkę jako pierwsi i potem grać już z kontry. Obstawiam 1:0 dla nas albo 1:1 jeśli trzeba będzie gonić wynik.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Kolejna wypowiedź Szczęki Hehe Gmocha
Poza tym moim ukochanym klubem jest Legia Warszawa i z tego względu Wisła Kraków wzbudza we mnie mieszane uczucia. Bolało mnie, że to Biała Gwiazda zdobyła mistrzostwo Polski kosztem Legii. Nie chcę nikogo okłamywać, że teraz trzymam kciuki za Wisłę w eliminacjach Ligi Mistrzów. Mówię, co czuję. Mam nadzieję, że te słowa nie wywołały w Polsce negatywnych emocji - mówi w rozmowie z Polska the Times trener Jacek Gmoch. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie, bo i po co. Czytam sobie tylko to forum
Na pewno gdybym np. oglądał ostatnimecz z Zagłębiem to zespołowość gry by mnie po prostu powaliła z nóg Ale nie oglądałem, więc nie mogła :( Ale na pewno trenowaliśmy tę zespołowość i w każdym meczu jesteśmy bardziej zgrani co widzą ci co te mecze oglądają ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Jak widać są ludzie z kręgu (nazwijmy ich umownie) piłkarskich celebrytów , którzy odróżniają się od bezkształtnej masy kibiców ,,naszych w pucharach''
Ostatnio edytowane przez Mareq : 16.08.2011 o godz. 11:46.
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Raz jeszcze wywiad z naszym trenerem zamieszczony na rp.pl. Godne uwagi fragmenty podkreśliłem.
Robert Maaskant, trener Wisły, o jutrzejszym meczu z Apoelem Nikozja w eliminacjach Ligi Mistrzów Rz: Jesteście dwa mecze od rundy grupowej. Wczoraj na wasz trening w Krakowie przyszło tysiąc osób. Czuje pan już, o co toczy się gra? Robert Maaskant: Kibice zapytali mnie, czy mogą krzyczeć i śpiewać w trakcie treningu. Zostali tylko przez chwilę. Dla mnie to niesamowite przeżycie, rozmawiałem później z piłkarzami i na ich wyobraźnię też podziałało. Poczuliśmy przedsmak tego, co będzie działo się w środę. Teraz pora na słowne gry? Jak Jose Mourinho zdejmie pan presję ze swoich piłkarzy? Nie muszę. Widziałem, jak zachowują się przez ostatnie dni, a oni patrzyli na mnie i też próbowali coś odczytać. Wydaje mi się, że dobrze ich znam. Wiem, że dadzą radę. Nie chcę niczego zmieniać w przygotowaniach. Przeczytałem ostatnio książkę dla trenerów, która utwierdziła mnie w przekonaniu, że nagłe zmiany mogłyby tylko wybić nas z rytmu. Jeśli zrobimy coś inaczej, to tylko na boisku. Zapewniam, że piłkarze podczas meczu nie będą myśleć o milionach, które zarobią dla klubu, ani o milionach ludzi oglądających mecz w telewizji. Liczyć się będzie tylko piłka. Rozmowy z Patrykiem Małeckim o przedłużeniu kontraktu zostały przerwane. To chyba nie najlepszy moment? Zawsze w klubie ktoś negocjuje kontrakt, nie uciekniemy przed tym. Stajemy przed szansą wejścia do rozgrywek na najwyższym światowym poziomie i teraz sprawy wysokości kontraktów schodzą na dalszy plan. O Lidze Mistrzów marzy każdy piłkarz. Jestem pewien, chociaż spróbować nie zamierzam, że gdybym ich poprosił, wszyscy zagraliby z Apoelem za darmo. Prezes Bogdan Basałaj mówi: awansujemy, to będzie ośrodek treningowy. A nie powinien być najpierw ośrodek, a później awans? Ma pan rację, normalnie tak to wygląda. Wybraliśmy inwestowanie w zespół po to, by zyskać środki choćby na nowe boiska. Nasza baza mogłaby być lepsza... Dla polskich klubów inwestowanie w młodzież będzie kluczowe, ale na to trzeba widocznie poczekać. Sukces można osiągnąć, wychowując piłkarzy albo ich kupując. Na razie kupujemy. Nie przeceniacie Apoelu? Patrząc na inne drużyny, Wisła miała szczęście w losowaniu. Po losowaniu powiedziałem, że mamy duże szanse na awans, ale nie możemy zapominać, że rywale dwa lata temu grali w Lidze Mistrzów i skład nie zmienił im się tak bardzo. 50 na 50 – tak oceniam szanse. W poniedziałek miałem spotkanie z piłkarzami, na którym rozmawialiśmy o mocnych stronach Apoelu. Dziś będziemy rozmawiać o słabościach. Musimy być pewni siebie, ale jednocześnie trzeba zachować pokorę. Dla pana to też najważniejszy mecz w karierze? Trener musi być przyzwyczajony do najważniejszych meczów w karierze. Jak grałem z Roosendaal o pierwszą ligę w Holandii – były najważniejsze. Jak walczyłem o fazę grupową Ligi Europejskiej z NAC Breda – też. Ale na pewno wiem, o co gramy teraz. Zdaję sobie sprawę, że polskiego klubu nie było w Lidze Mistrzów 15 lat i to nie jest mecz ważny tylko dla Wisły, ale dla całego kraju. Ale ja muszę się zachowywać zwyczajnie, jak przed każdym meczem. Siła w spokoju i powtarzalności. Nie boi się pan, że jeśli Wisła awansuje do Ligi Mistrzów, to zderzenie z Chelsea, Milanem czy Barceloną będzie bardzo bolesne? Sprawdźmy to. Przekonajmy się, ile nam brakuje do europejskiej czołówki. Jak dostaniemy się do rundy grupowej i zderzymy się ze ścianą, to zaczniemy pracować od początku, wiedząc, na czym się skupić. Gdyby Wiśle, Śląskowi i Legii udało się awansować do fazy grupowej pucharów, polska liga weszłaby na inny poziom, byłaby zupełnie inaczej odbierana. O to walczymy. —rozmawiał Michał Kołodziejczyk Rzeczpospolita © Wszystkie prawa zastrzeżone |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Mnie tylko zastanawia jak mogli dać takiego Szczękę do komentowania meczu PAO-Wisla, gdzie udawał, że to Wiśle kibicuje, widać jak na konto TVP kaske przelała to i sympatie się zmieniły.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2004
Offline |
|
W sumie to szacunek za to wyjasnienie a nie wykręty połączone z lizaniem dupy. Co nie zmienia faktu ze gdyby nie byl staruszkiem miałbym ochote dać mu w szczęke. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Francuz nam posędziuje - doświadczony w europejskich pucharach.
Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Tego Francuza skądś kojarzyłem. I właśnie znalazłem skąd.
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...80/story.shtml Dobrze się w tamtym meczu nie pokazał. Szczególnie pamiętam tą bramkę dla Brazylii strzeloną po dwóch rękach Luisa Fabiano przy przyjmowaniu piłki. Ale to tak na marginesie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
![]()
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ludzie dajcie spokój z cytowaniem portali .Dziennik bałtycki napisał artykuł , że Wisła zagra ewentualną LM na PGE arenie co jest totalnym wymysłem a reszta portali i gazet jak to bywa podchwyciło i zrobił się łańcuszek . Jeżeli Wisła zagra 4 rundę u siebie ( a tak się stanie) to znaczy , że stadion jest gotowy na faze grupową lub są jakieś poprawki ale nie na tyle poważne żeby jechać na drugi koniec Polski .Problemem jest bodaj liczba miejsc dla VIPów i stanowisko kamer a to można łatwo rozwiązać .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
wiecie, na blogu córki mojego kolegi też pojawiła się notka o tym, ze ewentualnie Wisła grac bedzie LM w Gdańsku.
To już chyba wszystko przesądza? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Zamiast pomoc polskiemu zespolowi to Marcin Zewłakow pomaga cypryjczykom
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
od 18:30 transmisja konferencji maaskanta przed jutrzejszym meczem http://www.malopolskatv.pl/przed-bitwa-o-lige-mistrzow/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Największym zagrożenia dla Wisły są stałe fragmenty dla... Wisły. Zazwyczaj są bite tak marnie (szczególnie rożne), że zaraz idzie kontra :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Wredny Żewłakow powiedział, żeby uważać na ofensywnych pomocników. Przecież to była taka tajemnica. Przez niego na pewno nie awansujemy...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tak sobie analizowałem kadre APOELU i stwierdzam że tam nie jakiś specjalnie niesamowitych nazwisk.
Wg mnie najgroźniejsi są Gustavo Mandunca Ailton Ivan Trickovski I to wszystko... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
ale im napomagal takie tajemnice im sprzedal, ze teraz to juz nas rozpracowali![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Powiem krótko, jeśli defensywa Wisły nie wzniesie się na wyżyny swoich umiejętności, to będzie dramat. Gramy z drużyną, która nie straciła bramki w eliminacjach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
dokładnie ChG
Taka już nasz przywara, że zamiast szukać pozytywów, lubimy wyszukiwać rzeczy negatywne.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeszcze można do tego grona zaliczyć Solariego
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Nie musiał nic im przekazywac bo od tego maja swoich ludzi, ktorzy zreszta byli na meczu z Zaglebiem. Tutaj raczej chodzi w ogole o wypowiedz dla mediow cypryjskich a nie o tresc ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Miejmy nadzieję, że nawet ta ładna buźka
![]() Będzie po meczu płakała |
|
|