The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.08.2011, 21:59
qqq_b napisał(a):Wyświetl post
LE to dla mnie bedzie porazka na calej lini. Na co komu glupia LE? Jezeli przegramy z Apoelem to bedzie oznaczalo jedno: STAN i MAASKANT musza odejsc. Wydaja fortune, zarabiaja fortune o nie ma sukcesów.
Masz już ignora, ale liczę pajacu, że dostaniesz bana do grobowej deski!
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.08.2011, 22:00
qqq_b napisał(a):Wyświetl post
LE to dla mnie bedzie porazka na calej lini. Na co komu glupia LE? Jezeli przegramy z Apoelem to bedzie oznaczalo jedno: STAN i MAASKANT musza odejsc. Wydaja fortune, zarabiaja fortune o nie ma sukcesów.
Nie wierzę, że można na trzeźwo i na serio mówić takie kretynizmy. Albo jesteś więc pijany, albo sobie jaja robisz, albo... sam nie wiem...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.08.2011, 22:12
cassius31krakow napisał(a):Wyświetl post
Masz już ignora, ale liczę pajacu, że dostaniesz bana do grobowej deski!
Dokladnie ,a za posta z wczoraj o Małym podwójnego bana,w ogóle gosciu jezeli masz tyle lat ile podajesz to zastanow sie co piszesz ,no chyba ze chcesz w spektakularny sposob zaistniec na forum poprzez nieprzemyslane posty wypisywane jak gowniarz wakacyjny (sorry nie obrazajac mlodszych forumowiczow},a moze pomyliłeś forum, ode mnie ignor
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 15.08.2011, 22:15
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
albo... sam nie wiem...
albo tak już ma - nie wiem czy to on ale chyba tak(nie chce mi się sprawdzać) - przed meczem z Lubinem napisał że jak nie wygramy to jest to definitywny koniec Wisły ,Cupiał bierze zabawki itp...tak więc sam wiesz.

ps szkoda zdrowia i czasu na takich 'typków.Widzę że i wiktorek wrócił - jemu też się nie dajcie ,biedne dziecko które jeszcze chwilę temu kibicowało także parchom a teraz jest z niego mega kumaty ziom który rozstawia po kątach nawet starych wyjazdowiczów
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 15.08.2011 o godz. 22:18.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.08.2011, 22:17
kriswisla napisał(a):Wyświetl post
Dokladnie ,a za posta z wczoraj o Małym podwójnego bana,w ogóle gosciu jezeli masz tyle lat ile podajesz to zastanow sie co piszesz ,no chyba ze chcesz w spektakularny sposob zaistniec na forum poprzez nieprzemyslane posty wypisywane jak gowniarz wakacyjny (sorry nie obrazajac mlodszych forumowiczow},a moze pomyliłeś forum, ode mnie ignor

ale to jest oczywiste a Wy karmicie trola.
zawsze są prośby żeby nie cytować takich użytkowników więc nie róbcie tego.

takie małe pytanie do adminów, czy dało by się zrobić takie coś że na przykład po 20 ignorach dany użytkownik automatycznie dostawał by bana na jakiś tam czas? pomogło by to oczyścić trochę forum w sposób naturalny
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.08.2011, 22:19
1q2 napisał(a):Wyświetl post
albo tak już ma - nie wiem czy to on ale chyba tak(nie chce mi się sprawdzać) - przed meczem z Lubinem napisał że jak nie wygramy to jest to definitywny koniec Wisły ,Cupiał bierze zabawki itp...tak więc sam wiesz.

ps szkoda zdrowia i czasu na takich 'typków.Widzę że i wiktorek wrócił - jemu też się nie dajcie ,biedne dziecko które jeszcze chwilę temu kibicowało także parchom a teraz jest z niego mega kumaty ziom który rozstawia po kątach nawet starych wyjazdowiczów
tak to on niestety sprawdzilem posty
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.08.2011, 22:31
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
Już nie .......cie że dla przyjemności bo za sam remis w fazie grupowej rok temu było 400 tyś euro, za wygraną 800 k.
Zresztą zawsze jest o co grać, tylko jedna drużyna żegna się z pucharami, za trzecie jest LE
na LE też można nieźle zarobic,jak Lech rok temu 20 mln zł .Czyli tyle ile za sam awans do LM można powiedziec.Co prawda reforma Platiniego czyli (łatwiejszego awansu będzie jeszcze 2 lata obowiązywała) a potem znowu w decydującej o awansie rundzie będą Barcelony i Reale czekały
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.08.2011 o godz. 22:34.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.08.2011, 22:55
AYALA napisał(a):Wyświetl post
na LE też można nieźle zarobic,jak Lech rok temu 20 mln zł .Czyli tyle ile za sam awans do LM można powiedziec.Co prawda reforma Platiniego czyli (łatwiejszego awansu będzie jeszcze 2 lata obowiązywała) a potem znowu w decydującej o awansie rundzie będą Barcelony i Reale czekały
jak w tym roku ma się skończyć i zostać przedłużona
a potem pewnie znów przedłużona, więc nie wiem gdzie widzisz te Barcelony i Reale
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 15.08.2011, 22:56
za sam udział w LM Wisła miała by 8-9 baniek więcej a zobacz gdzie doszła Amica

NAGRODY PIENIĘŻNE - LIGA MISTRZÓW 09/10

Zwycięzca - 9 milionów Euro
Finalista - 5,2 miliona Euro
Półfinalista - 4 miliony Euro
Ćwierćfinalista - 3,3 miliona Euro
Wyjście z grupy - 3 miliony Euro
Mecze grupowe - 800 tysięcy Euro za zwycięstwo, 400 tysięcy za remis
Udział w fazie grupowej - 7,1 miliona Euro

Zwycięzca rozgrywek otrzymuje więc, w zależności od wyników meczów grupowych, kwotę pomiędzy 26,4 a 31,2 miliona Euro.

NAGRODY PIENIĘŻNE - LIGA EUROPEJSKA 09/10

Zwycięzca - 3 miliony Euro
Finalista - 2 miliony Euro
Półfinalista - 630 tysięcy Euro
Ćwierćfinalista - 360 tysięcy Euro
Uczestnik rundy finałowej - 270 tysięcy Euro
Wyjście z grupy - 180 tysięcy Euro
Mecze grupowe - 120 tysięcy Euro za zwycięstwo i 60 tysięcy za remis
Udział w fazie grupowej - 900 tysięcy Euro

Zwycięzca Ligi Europejskiej otrzymuje między 5,3 a 6 milionów Euro.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 15.08.2011 o godz. 23:01.
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 15.08.2011, 23:05
Tommy świetnie pokazał jaka przepaść dzieli LM I LE.Różnica prestiżu rozgrywek jest dużo dużo mniejsza,niż różnice finansowe.Teoretycznie Zwycięzca LE zarobi mniejszą kwotę od drużyny która zakwalifikuje się do LM i przegra tam wszystkie mecze.Oczywiście tylko teoretycznie,ponieważ nie liczy się tutaj zysków z biletów,a wiadomo o ile więcej meczów zagra zwycięzca LE od uczestnika fazy grupowej,no i oczywiście ogromny sukces marketingowy,sponsorzy,zainteresowanie,ale nie zmienia to faktu,że LE od LM dzieli finansowa przepaść,dlatego nie możemy zadowolić się LE tylko mamy awansować do CL,bo zyski będą ogromne,a jakby trafiło się świetne losowanie i zajęlibyśmy 3 miejsce,to byłyby na prawdę ogromne pieniądze i wielka przyszłość przed nami,dlatego chłopaki niech gryzą trawę w środę,a my wgniećmy w ziemie graczy Apoelu i wspomóżmy Wisłe w walce o lepszą przyszłość.
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 15.08.2011, 23:16
Do korzyści związanych z występem w LM należy dodać diametralny zrost wartości paru graczy.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 15.08.2011, 23:22
Panowie, mecz juz JUTRO.. qrwa coraz bardziej o nim mysle...nie chce qrwa krakac ale nie wiem co to bedzie jak nam sie nie uda.. jestem tak napalony.. siłą rzeczy..
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.08.2011, 23:29
Wiadomo, ze z LM kasa jest zajebista ale nawet i taka kase mozna przejesc i zle spozytkowac. Grunt to kazdy grosz wykorzystac jak najlepiej, nie chciec sie na tym awansie (ewentualnym) dorobic tylko wpompowac kase w klub
Amica wysokich kontraktow nie placi z tego co wiem (w czolowce najlepiej oplacanych pilkarzy jest wiecej tych z Legii i Wisly jesli dobrze pamietam), kosi kase z transferow, miala duza kase z LE, ma duze wplywy z przychodow w dniu meczu a mimo wszystko jakos narazie nie odjechali, wrecz przeciwnie. Chyba sie troche cofneli, sklad co prawda ograny, bardziej doswiadczony ale wlasciwie brak lawki rezerwowych, Dlatego cholera wie gdzie te ich wielkie pieniadze sie podzialy...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 15.08.2011, 23:54
sportnh napisał(a):Wyświetl post
Panowie, mecz juz JUTRO.. qrwa coraz bardziej o nim mysle...nie chce qrwa krakac ale nie wiem co to bedzie jak nam sie nie uda.. jestem tak napalony.. siłą rzeczy..
nie no nie moge juz usiedziec naprawde, co robic
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 16.08.2011, 00:12
baro1995 napisał(a):Wyświetl post
Tommy świetnie pokazał jaka przepaść dzieli LM I LE.Różnica prestiżu rozgrywek jest dużo dużo mniejsza,niż różnice finansowe.
Bełkot.

Różnica prestiżu jest tak samo olbrzymia jak różnice finansowe... przecież to oczywiste...
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.08.2011, 00:45
yogul napisał(a):Wyświetl post

masz racje. tylko jedno "ale", co poza tym? bardzo mierna gra.
1 bramka - pokazał waleczność i spryt
2 znalazł się w odpowiednim miejscu i dobrze przyłożył głowę, taka jego rola nic wielkiego też nie zrobił, nie przesadzajmy z tymi procentami
3 rzu karny

poza tymi 3 bramkami wymien mi z 3 dobre okazje które stworzył w ostatnich 150 min gry.
Genkow jest dużo silniejszy i lepiej gra plecami do bramki co było widać w Warszawie gdzie wiele razy obrońcy przepychali Dudu.

nie chce go ani gloryfikować ani dyskredytować po prostu ból głowy na tej pozycji.
Kolego, nie wiem o co Ci chodzi. W piłce nożnej gra się na gole, nie na wrażenia artystyczne. Genkow strzelił do tej pory 0, a Biton 3. Dlatego Biton ostatnio gra w pierwszym składzie. Pisanie o Bitonie, że zagrał słabo, w tych meczach których grał to kpina. Chłopak ma średnią powyżej bramki na 90 minut gry.

Słyszałeś kiedyś o takim piłkarzu jak Jurgen Klinsmann ? Ten to dopiero nic nie grał. Ale bramki pakował z regularnością szwajcarskiego zegarka. Tu dołożył nogę, tu głowę, tam strzelił na pustaka. Było wielu takich piłkarzy, którzy nic nie grali przez większość meczu a potem buch bramka, potem druga. Sam nie wiem czy Dudu jest takim piłkarzem - jest u nas krótko, ma fajną serię ale to są jednak dopiero trzy bramki. Czas pokaże, czy utrzyma formę, czy nie. Jakby w piłce wrażenia artystyczne były ważne to np. Rios byłby teraz naszym podstawowym zawodnikiem. A tak, żal było wykładać kasę, żeby go wykupić. Co do Genkowa to niestety Cwetan jest bez formy, nie dość, że nie dochodzi do sytuacji strzeleckich, to jeszcze jak dojdzie to je marnuje. Fakt, świetnie gra głową, co daje nam pewien komfort i jest niepodważalnym atutem, ale nie można faceta trzymać w składzie tylko dlatego, że dobrze gra głową. Mieliśmy swojego czasu Beto, naprawdę facet świetnie się zastawiał, no ale co z tego, skoro tak ogólnie to był mierny? (podkreślę, że wcale nie uważam, żeby Genkow był słabym piłkarzem, wręcz przeciwnie - ale jednak jest w słabej dyspozycji, a Biton w dobrej. W tym momencie myślę, że mamy dwóch napastników podobnego formatu i powinna decydować dyspozycja dnia).

Reasumując - pisanie, że Biton gra kichę i Genkow w obecnej dyspozycji jest lepszy to już nawet nie kpina, to gwałcenie rzeczywistości. Na pieska.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 16.08.2011 o godz. 00:52.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 16.08.2011, 05:09
sportnh napisał(a):Wyświetl post
nie chce qrwa krakac ale nie wiem co to bedzie jak nam sie nie uda..
Niby co się stanie jak nam się nie uda? Wisła dalej będzie płynęła do morza, gołębie dalej będą waliły kupy na krakowski rynek a nasz klub dalej będzie mistrzem Polski itd.
Podchodząc w ten sposób do sprawy to rzeczywiście można dostac hopla więc proponuje się wyluzowac
Odpowiedz cytując
Matti88
Member

Od: 05.2011

Stary 16.08.2011, 08:12
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Kolego, nie wiem o co Ci chodzi. W piłce nożnej gra się na gole, nie na wrażenia artystyczne. Genkow strzelił do tej pory 0, a Biton 3. Dlatego Biton ostatnio gra w pierwszym składzie. Pisanie o Bitonie, że zagrał słabo, w tych meczach których grał to kpina. Chłopak ma średnią powyżej bramki na 90 minut gry.

Słyszałeś kiedyś o takim piłkarzu jak Jurgen Klinsmann ? Ten to dopiero nic nie grał. Ale bramki pakował z regularnością szwajcarskiego zegarka. Tu dołożył nogę, tu głowę, tam strzelił na pustaka. Było wielu takich piłkarzy, którzy nic nie grali przez większość meczu a potem buch bramka, potem druga. Sam nie wiem czy Dudu jest takim piłkarzem - jest u nas krótko, ma fajną serię ale to są jednak dopiero trzy bramki. Czas pokaże, czy utrzyma formę, czy nie. Jakby w piłce wrażenia artystyczne były ważne to np. Rios byłby teraz naszym podstawowym zawodnikiem. A tak, żal było wykładać kasę, żeby go wykupić. Co do Genkowa to niestety Cwetan jest bez formy, nie dość, że nie dochodzi do sytuacji strzeleckich, to jeszcze jak dojdzie to je marnuje. Fakt, świetnie gra głową, co daje nam pewien komfort i jest niepodważalnym atutem, ale nie można faceta trzymać w składzie tylko dlatego, że dobrze gra głową. Mieliśmy swojego czasu Beto, naprawdę facet świetnie się zastawiał, no ale co z tego, skoro tak ogólnie to był mierny? (podkreślę, że wcale nie uważam, żeby Genkow był słabym piłkarzem, wręcz przeciwnie - ale jednak jest w słabej dyspozycji, a Biton w dobrej. W tym momencie myślę, że mamy dwóch napastników podobnego formatu i powinna decydować dyspozycja dnia).

Reasumując - pisanie, że Biton gra kichę i Genkow w obecnej dyspozycji jest lepszy to już nawet nie kpina, to gwałcenie rzeczywistości. Na pieska.
Calkowicie zgadzam sie z s1mone. W ogole to chyba jakis zart z Twojej strony, ze mialby grac Genkow Nie dosc, ze Genkow nie strzela bramek to jeszcze MARNUJE bardzo dobre okazje a jego gra glowa i zastawianie sie (czyli jego mocne strony) w ostatnich meczach wygladaly MIZERNIE

P.S.Mam nadzieje, ze Wisla nie bedzie grala juz tych smiesznych "krotkich" rogow, bo co tu duzo mowic, nie potrafia tego poprawnie wykonac.
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.08.2011, 08:31
Cytat:
Zdaniem trenera Maaskanta głównym atutem Wisły w starciu z rywalem będzie zespołowość.
Hmmm.... To my dysponujemy tym atutem ?
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 16.08.2011, 08:33
fond napisał(a):Wyświetl post
Hmmm.... To my dysponujemy tym atutem ?
Widocznie wg Ciebie nie a wg trenera tak ... i komu tu wierzyć ...?
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.08.2011, 08:36
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Widocznie wg Ciebie nie a wg trenera tak ... i komu tu wierzyć ...?

A gdzie napisałem, że 'wg mnie nie ? Wg mnie pytanie brzmi: gdzie ostatnio widać było na boisku tą zespołowość ?
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 16.08.2011, 08:39
litexem było widać bardzo dobrze a z Polonią fragmentami.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 16.08.2011, 08:51
A gdzie napisałem, że 'wg mnie nie ? Wg mnie pytanie brzmi: gdzie ostatnio widać było na boisku tą zespołowość ?
A ty oglądasz czasem mecze Wisły?
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 16.08.2011, 09:00
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
litexem było widać bardzo dobrze a z Polonią fragmentami.
Przykładem zespołowości w naszym zespole jest Małecki
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.08.2011, 09:13
Mysle, ze jest to nakreslone na tablicy w szatni tylko na boisku jakos nie wychodzi.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 16.08.2011, 09:29
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Przykładem zespołowości w naszym zespole jest Małecki
Pod warunkiem, że głowa gotuje mu się w bardziej pozytywny sposób niż trąbienie przed jednym z najważniejszych meczów w sezonie, że zerwał rozmowy i raczej nie podpisze nowego kontraktu.
Odpowiedz cytując
depeche87
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 16.08.2011, 09:32
Czytam różne fora, portale i dziwi mnie ten hurraoptymizm. Stawiam 75%, że w LM zagra Apoel. U siebie być może uda się wywalczyć jakąś skromną zaliczkę typu 2-1, ale tam Wisłę czeka piekło jak z Panathinaikosem, prawdopodobnie baty. Nawet te ostatnie lepsze mecze w lidze polskiej jakoś nie przemawiają do mnie.
Ostatnio edytowane przez depeche87 : 16.08.2011 o godz. 09:34.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 16.08.2011, 10:06
depeche87 napisał(a):Wyświetl post
Czytam różne fora, portale i dziwi mnie ten hurraoptymizm. Stawiam 75%, że w LM zagra Apoel. U siebie być może uda się wywalczyć jakąś skromną zaliczkę typu 2-1, ale tam Wisłę czeka piekło jak z Panathinaikosem, prawdopodobnie baty. Nawet te ostatnie lepsze mecze w lidze polskiej jakoś nie przemawiają do mnie.
Swoją wiedzę o APOEL-u opierasz oczywiście na regularnym oglądaniu Ligi Cypryjskiej w połączeniu z meczami pucharowymi ?

Jeżeli swoje przemyślenia odnośnie gry APOELU Nikozja opierasz na tym, że zespół ten 2 lata temu w drodze do LM wyeliminował Kopenhagę i Partizan, a fazie grupowej 2 razy zremisował z Atletico, raz z Chelsea, to chyba niewiele

Zdaję sobie sprawę z tego, że od kilku tygodni na forum pojawiają sie ludzie, którzy twierdzą, że regularnie oglądają rozgrywki cypryjskie, a nawet czynią to na żywo.

Jak dla mnie szanse są równe, Wisła i APOEL to drużyny o podobnej klasie i o wszystkim (kto wygra/awansuje do LM) zadecyduje z pewnością dyspozycja w dniu meczów.

Przypomnę kolegom, że:
1) Beitar Jerozolima też walił nas na głowę transferami i zawodnikami grającymi w zespole (Abreu kosztował zdaję się 1 mln albo 2 mln $), na papierze wyglądał lepiej, u siebie wygrał skromnie 2:1, ale dyspozycja dnia - szybko strzelona bramka, później kolejne i wyszło nagle 5:0 i pogrom, który wcale nie odzwierciedlał jakiejś różnicy klas między zespołami.
2) Levadia Tallin była na papierze zdecydowanie słabszym zespołem od Wisły i na 10 spotkań z Wislą 1 wygrałaby 1-góra 2 zremisowała, a w pozostałych dostałaby baty. Efekt - przewaga w polu, w posiadaniu piłki, a tylko przypadkiem Ćwielong strzelił bramkę na 1:1. W obu meczach po kilka sytuacji 200 %, a piłka obiła słupki czy stawała się łupem bramkarza Levadii. Wynik - słabsza dyspozycja dnia - wystarczyłoby, żeby w rewanżu Kirm czy brożek wkulali piłkę do bramki i skończyłoby się pozytywnie. A tak skończyło się mega blamażem......
3) W APOLEU, który dzielnie poczynał sobie w rozgrywkach Ligi Mistrzów - jedne z głównych ról odgrywali Kosowski i Marcin Żewłakow. Teraz jest 2-3 innych dobrych zawdoników, ale przepraszam oni dla mnie są tak samo anonimowi jak pewnie dla kibica dajmy na to Arsenalu - Melikson, Małecki czy Biton... Każdy z Zespołów ma swoje atuty i swoje słabości - zarówno APOEL jak i Wisła.
4) Jeżeli nasze chłopaki zagrają na tyle ostrożnie w obronie jak w meczu z Liteksem u siebie, a z kolei w przodzie ze zdecydowaniem, jeżeli będą mieli dobrze ustawione celowniki, a bramkę strzelą w pierwszych 20-30 minutach - może być wynik bardzo wysoki, bo podejrzewam, że APOEL będzie dążył do strzelenia chociażby jednej bramki (która może okazać się istotna) w meczu wyjazdowym. A jęśli obrońcy na chwilę zasną, to może być tak, że Wisła po 15 minutach straci (TFU!!!!!!) gola, a APOEL zamuruje bramkę i wywiezie wyjazdowe zwycięstwo lub bramkowy remis.
Biorąc pod uwagę, że oba zespoły mają podobny potencjał - moim zdaniem wszystko będzie zależało od dyspozycji dnia. Zarówno hurraoptymizm (3 , 5 do zera) jak maksymalny pesymizm (75 % szans dla APOELu) są w gruncie rzeczy bezzasadne.
Ja wierzę w Wisłę, wierzę w naszych kibiców, którzy dopingiem dodadzą chłopakom skrzydeł. Wierzę, w trenera Maasaknta, który przy meczach z Litexem pokazał, że potrafi rozpracować rywala. Wszystko w głowie trenera, nogach piłkarzy i gardłach kibiców. No i oczywiście w rękach losu i szczęścia, bo to z pewnością będzie nam nieodzownie konieczne.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 16.08.2011, 10:10
Żebyśmy tylko nie stracili pierwsi bramki... bo później może być ciężko. Żebyśmy w ogóle bramki nie stracili, było by cudownie. Naszym atutem jest ogranie w lidze, oni dopiera startują.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
jarcze
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 16.08.2011, 10:13
Orientuje się ktoś ile miejsc zostało jeszcze w samolocie na Cypr (ostatni news mówił o 30)?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów