|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Prędzej czy później polskie kluby zaczną robić transfery za takie pieniądze. A jeżeli koleś jest wyróżniającą się postacią w swojej drużynie i zdaniem osób które się na tym znają jest w stanie realnie i z miejsca wzmocnić nasz skład, to dlaczego nie? Pierwszy raz od dłuższego czasu nie zawaliliśmy budżetu przez jakąś sportową klęskę i myślę, że możemy sobie na to pozwolić. Inna sprawa czy jest chociaż cień prawdy w tych doniesieniach, ale jeżeli tak, to nie widzę przeciwwskazań. A Jeleń? Dać 1/4 tej kwoty na pensję dla człowieka, który być może zagra w kilku meczach? Oczywiście mogą go ominąć kontuzje i będzie fajnie, ale o ile pamiętam, to w ostatnim sezonie nawet jak już grał, to nie stanowił tak o obliczu drużyny jak w latach poprzednich. Moim zdaniem czas Jelenia już mija. Jego ogromnym atutem była szybkość, a przez kontuzje i fakt, że z roku na rok nie jest coraz młodszy, traci swój główny atut.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ja rozumiem, że dwa ostatnie mecze mu nie wyszły, ale to nie zmniejsza drastycznie jego wartości. Ewidentnie widać, że problem leży w pewności siebie. Tamten strzał w meczu z Polonią nie był karygodnym błędem, z kolei rzut karny był moim zdaniem wynikiem tego strzału. Chciał za wszelką cenę udowodnić sobie i innym, że to był wypadek przy pracy. Na plus należy mu dodać, że wywalczył ten karny. Moim zdaniem on się nadaje bardziej na środkowego pomocnika. Mimo wszystko 1 mln euro moglibyśmy za niego bez problemu dostać. To jest nasz najskuteczniejszy piłkarz tamtego sezonu!
Nie, u nas się uważa 24-latka za gracza "młodego i perspektywicznego", ale tak naprawdę to już jest piłkarz ukształtowany. Dla mnie graczem "młodym i perspektywicznym" MOŻE SIĘ OKAZAĆ np. Wszołek, Olkowski, Skorupski, Dąbrowski. Świadom jestem tego, że ten termin na końcu rundy mógłby idealnie pasować do Milika, jeżeli się nadal będzie pokazywać z dobrej strony. 17-19 latek grający w pierwszym składzie i nie ustępujący jakością gry pozostałym piłkarzom na boisku to właśnie gracz "młody i perspektywiczny". |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
-> jeśli Nunez ma wartość wykupienia 1,2 mln to Wisła, zrobiła by wielki błąd, gdyż ogrywa kolejnego zawodnika a i tak nie będzie chciała wyłożyć takiej kasy. Sami pomyślcie... jestem pewien że cena za Nuneza jest o około 40% mniejsza niż podana w mediach. -> jeśli cena za Delewa wynosi 2,5 mln, to skąd nagle Wisła miała by wziąć nagle koło 2 mln euro oraz dołożyć ze 30 % od transferu (co nie jest problemem) ale suma transferu wyniosła by około 2,6 mln euro. Więc jeśli ktoś wierzy w to że Wisła wyda tyle na zawodnika to zdrowia życzę. ![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli suma jest naprawdę zbliżona do 2 mln euro to pewnie ktoś odejdzie. Podobno też mieliśmy dostać 800 tysięcy euro za Uche.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Przecież ta kwota to wymysł dziennikarzy... Wisła przez 12 lat sponsoringu Cupiała nie wydała na gracza więcej niż 1 mln euro. Za 2 mln euro to można kupić 3 graczy do pierwszego składu. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Takich pensji jak dzisiaj też raczej nie płaciła. Kiedyś musi być ten pierwszy raz. Nie mówię, że akurat teraz i za tego gracza, ale myślę, że w niedalekiej przyszłości będziemy robić takie transfery. I to nie tylko my.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Masz rację. Nie ma szans, żeby dokupować piłkarzy przy tak szerokim składzie bez pozbycia się zbędnych ogniw. Na tą chwilę na pewno do odstrzału są Boguski, Jirsak, Kowalski i dalej Pajlić, Garguła (chcociaż mam nadzieję, że wróci do formy i składu)... Było by bardzo miło, gdyby kadra została wzmocniona, jednak szkoda Rafała.
![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Są wymogi, aby mieć 4 wychowanków w kadrze (u nas są to obecnie: Brud, Kowalski, Czekaj, Małecki) i 4 graczy wychowanych u nas w kraju (obecnie: Sobolewski, Wilk, Garguła, Boguski, Kurto). Z tego powodu warto, aby mimo wszystko zostali. Chyba, że na ich miejsce ściągniemy graczy wychowanych u nas w kraju, albo znajdziemy jakiś talent w MESA. Warto zastanowić się nad transferem/wypożyczeniem: Jovanić/Kurto (ten drugi musi grać!), Paljić, Jirsak, Przy obecnej kadrze także można pomyśleć o wypożyczeniu/transferze Kirma. Cele na następne okienko transferowe widzę tak: następca Sobola, następca Meliksona, lewy obrońca, kilku perspektywicznych graczy (18-20 lat) z naszego kraju i zza granicy. Z jednej strony mamy szeroką i wyrównaną kadrę, z drugiej nie ma w niej miejsca, aby kogoś odkryć. Jeżeli chodzi o LM to dobrze, jeżeli chodzi o budowanie drużyny na lata już nie tak fajnie.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 15.08.2011 o godz. 19:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
dyskusje o Irku we własciwym dziale
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Moze Stan chce przyszykowac kogos w razie odejscia Patryka Małeckiego no bo sciagajac takiego zawodnika za takie pieniadze to raczej nie na ławke rezerwowych.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 15.08.2011 o godz. 20:55.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak dla mnie to chodzi o rywalizację na prawej pomocy plus zastępstwo za Meliksona.
Tak naprawdę to nasza kadra spokojnie przyjmie po jednym graczu do każdej formacji. atak: Genkov i Biton lewe skrzydło: Iliev, Kirm prawe skrzydło: Małecki, Boguski ofensywny pomocnik: Melikson, Garguła, Jirsak środek pomocy: Sobolewski, Nunez, Wilk lewa obrona: Diaz, Pajlic prawa obrona: Lamey, Jovanovic środek obrony lewy: Chavez, Bunoza środek obrony prawy: Jaliens, ew. Jovanovic bramka: Pareiko, Jovanic, Kurto brakuje prawego skrzydłowego, porządnego pomocnika obok Sobola, lewego obrońcy (obaj marni) i środkowego lub prawego obrońcy (zależnie gdzie ma Jovanovic grać).
Ostatnio edytowane przez prezes85 : 15.08.2011 o godz. 21:09.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1. Nie mamy rezerw - niektórzy zawodnicy nie będą w rytmie meczowym 2. Konflikty 3. Brak miejsca na pojawienie się jakiegoś talentu, który może się nieźle rozwinąć Na tę chwilę jest dobrze, wręcz znakomicie. Tyle, że niekoniecznie tak będzie za sezon, dwa. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Podobnie jest z lewymi obrońcami, tylko że tu sytuacja sama wymusi ruchy transferowe, niestety dopiero po zakończeniu sezonu. Pod warunkiem, że dobrze pamiętam, iż wtedy skończy się czas wypożyczenia Dziaza i wygaśnie kontrakt Paljica. Na nowego defensywnego nie ma szans, nie w sytuacji gdy jest Sobol, Wilk, Nunez. Tutaj też pewnie do jakichś ruchów dojdzie po zakończeniu sezonu i wszystko rozbije się o to czy Nunez zostanie czy też nie spełni oczekiwań klubu i odejdzie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nasza kadra wygląda tak:
BR: Pareiko, Jovanić, Kurto PO: Lamey, Jovanović, Jaliens, Kowalski ŚPO: Chavez, Jaliens, Jovanović, Kowalski ŚLO: Bunoza, Jaliens, Czekaj LO: Diaz, Lamey, Paljić, Nunez DP: Sobolewski, Wilk, Diaz, Brud ŚP: Jirsak, Nunez, Brud OP: Melikson, Garguła LS: Małecki, Melikson, Kirm, Iliev, Boguski LS: Paljić, Małecki, Melikson, Kirm, Iliev, Boguski N: Biton, Genkov, Boguski, Iliev, Małecki Jeżeli się gdzieś pomyliłem to poprawcie ; ) Kombinacji trochę jest, mieliśmy mieć graczy uniwersalnych i mamy. Jak już mówiłem żałuje tylko, że najmłodszy zawodnik, który ma realną szansę gry ma 22 lata. Marzyłoby mi się, aby w pucharach się ktoś pojawił jak 9 lat temu, czy jak Błaszczu prawie 6 lat temu : ) |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Bramkarza to akurat załatwił nam Frankowski a nie Stan |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Że w ogóle jest, ciesz się.
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...esligi,1681871
To tak do naszego skautingu... chłopaki z naszej szkółki TSu, mieszkający w Suchej Beskidzkiej i kibicujący Wiśle. Jednak o ile dobrze pamiętam trenejro Szymanowski stwierdził, że zbyt słabi fizycznie... ![]()
Nie ma, nie ma wody na pustyni...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
poproś Franka, żeby załatwił nam jeszcze ŚP i LO
![]() ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ta jasne , nie pisz bzdur . Załatwić a polecić to jest różnica ! I jak to sobie wyobrażasz ? Franek wskazuje tego bramkarza i od razu podpisujemy z nim kontrakt ? Nie rozśmieszaj mnie , z pewnością Stan zasięgnął opinii też u innych osób na temat tego bramkarza i w końcu to on z nim negocjował i on przekonał go do gry w Wiśle . Zresztą w ogóle zatrudnijmy Franka z Iwanem ( który rozpaplał to że Franek "załatwi"ł nam Pareikę) i oni nam takich piłkarzy załatwią że klękajcie narody ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
|
|