|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
W cieniu spotkania Wiślaków w Rydze, dziś w Jaworznie odbył się mecz tutejszej Szczakowianki (III Liga) z Wisłą Kraków ME. Szczakowianka wygrała to spotkanie 3-2.
Co do meczu, moge powiedzieć tyle, że Wisła zdecydowanie przewyższała Jaworznian technicznie, pojedynkami 1 na 1, jednak mało z tego wynikało, często brakowało tego pierwszego podania. Pierwszy gol padł po bardzo ładnym dośrodkowaniu i idealnej główce w długi róg. Chaos w polu karnym i tracimy bramke na 1-1, a potem Paweł Wasilewski (brat Marcina) kieruje piłkę do siatki na 2-1 z karnego. Gol na 2-2 to idealne podanie do wybiegającego Chrapka, który na raty pokonuje bramkarza Szczakowianki spod linii pola karnego mając na sobie obrońcę. Gol zwycięski to podanie wzdłuż pola karnego i dobicie do pustej bramki. Podsumowując, Młoda Wisła pokazała pare ciekawych akcji, ale myślę, że jest sporo do poprawy jeżeli chodzi o wykończenie. Brak było dokładności w niektórych momentach. Indywidualnie, wg. mnie dobrze zaprezentował się Czekaj, który bardzo dobrze czyścił akcje na stoperze. |
|
|
|
Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Dostał świetną piłkę na głowę i uderzył w długi róg, bramkarz nie miał dużo do powiedzenia i strzelił gola - pierwszego. Poza tym, nie grał źle, raczej nie odnotowywał dużo strat z tego co udało mi się zobaczyć, ale brakowało tego ostatniego podania czasem..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Szkoda, że więcej tych którzy są powoływani do kadr młodzieżowych nie zostanie wypożyczonych. Dobrze, że chociaż Nalepa został wypożyczony. U nas w tym sezonie raczej nie pograją.
Mam jeszcze dwa pytania do tych co się orientują w sytuacji MESY: 1. Czy kapitan MESY Daniel Brud będzie już traktowany jako ten jeden z trzech starszych zawodników? 2. Czy Ci, którzy byli wypożyczeni (i teraz powinni do nas wrócić) grali? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
1. Mam nadzieję, że Brud dostanie poważną szansę w pierwszym składzie i Młoda Wisła będzie musiała sobie znaleźć nowego kapitana
![]() ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Bardzo ciekawe wywiady z Michalem Globiszem o polskiej pilce juniorsiej, polecam:
http://www.youtube.com/watch?v=Ikx9rfTLXXI http://www.sport.pl/sportGW/1,91756,...as=1&startsz=x |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Czy zna ktos kadre Wisly na niedzielny mecz ME z Widzewem ? Jakies informacje itp ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ktoś powie coś na temat meczu?
Według 90minut.pl przegraliśmy 1:2.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 31.07.2011 o godz. 14:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Przegrali 1-2 po dwóch bramkach w końcówce
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
2-1 dla Widzewa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
1:0 Szewczyk 78’
1:1 Grzeszczyk 84’ (k.) 1:2 Wrażeń 89’ Wisła Kraków: Kurto – Masiuda, Arian, Czekaj, Stanek –Brud, Uryga, Czapa (46’ Zając), Michalski – Pułka (70’ Termanowski), Szewczyk Widzew Łódź: Wolański – P. Stępiński, Duda, Dybiec, D. Ceglarz – Bartkowski (86’ Wierzbowski), Grzeszczyk, Knera (46’ Bergiel), Radzio (46’ Wrażeń) – S. Ceglarz (80’ Augustyniak), M. Stępiński Żółte kartki: Arian (Wisła) Sędziował iotr Gajewski(Kraków) Widzów: 424 |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
O ile obrona i pomoc spisuje się nieźle tak w ofensywie wygląda to tragicznie ... nie ma kto strzelać , nie ma kto mieszać, brakuje sytuacji, napastnicy gubią piłki a do tego warunki fizyczne naszej ofensywy są hmmm dosc skromne ... :/ Dzisiaj wygladalo to jakby 13 latkowie grali z seniorami. Roznica wzrostu i warunkow fizycznych 2x ...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A jak grał Brud i na jakiej pozycji (bo z tej rozpiski na stronie widać jakby na prawej pomocy)? Poza tym ciekaw jestem występu Czapy i Zająca. Ktoś "ma papiery" na Ekstraklase?
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Nie wiem na jakiej pozycji ale najczesciej byl na srodku - jego wystep ponizej oczekiwan. Potrafi grac o wiele lepiej. Choc wiadomo jakie dzisiaj byly warunki - lodowisko a nie trawa. Na chwile obecna po tym meczu nikt nie pokazal "papierow" na Ekstraklase ... :/ O przepraszam - zapomnialem o Filipie Kurto. Bardzo dobry i pewny wystep naszego bramkarza. Zabraklo Chrapka, Janika i Jelenia którzy w tamtym sezonie pokazywali się z bardzo dobrej strony.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
mnie troche dziwi to że Stanek grał na obronie. Myślałem, że to był pomocnik, bo sporo skrzydłami szalał w sparingach.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...a_skrot_meczu/
Ze skróty wynika że Boguś ma szybkość i przyspieszenie co do skuteczności .... gorzej ale bramka ładna ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Co z tym Karłowiczem, który grał w sparingach przed sezonem ? Wisła zrezygnowała z niego ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na stronie klubowej nie ma wszystkich zawodników z ME (nie ma na przykład Zająca), a także jest dwóch wypożyczonych do 30.06.2011. PS Maciej Papież w tej rundzie będzie grać w Szreniawie. Wypożyczenie? Transfer definitywny?
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 14.08.2011 o godz. 20:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/kadra/...maciej_papiez/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez CH. : 17.08.2011 o godz. 17:04.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nasz stoper Michał Nalepa strzelił dwie bramki dla Ruchu Radzionków w wygranym meczu Pucharu Polski (3:2) z Sokołem Sokółka. Z kolei Damian Skołorzyński zagrał w przegranym meczu Niecieczy zŁKS (0:2)
http://www.90minut.pl/news/165/news1...pd-Ruch-R.html http://www.90minut.pl/news/165/news1...t-0-2-LKS.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Michał Chrapek strzelił gola dla Kolejarza w meczu z KS Polkowice.
Michał Nalepa zagrał cały mecz w barwach Ruchu Radzionków z Zawiszą Bydgoszcz. http://kolejarzstroze.pl/nie-przysze...64daf421010000 |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Młoda Wisła niestety coraz gorzej sobie radzi.. przedostatnie miejsce, 5 porażek w siedmiu meczach.. a w skladzie kilka nazwisk przymierzanych do seniorskiej Wisly, albo nawet z debiutami na koncie
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Dziś Młoda Wisła przegrywa mecz w Bełchatowie..6 porażka w ciągu 8 kolejek i ostatnie miejsce w tabeli ME ;/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Wyjęto wszystkich wartościowych piłkarzy - Chrapka, Nalepę, Skołorzyńskiego, którzy poszli na wypożyczenia oraz Bruda i Czekaja, którzy trafili do pierwszej drużyny, to nie ma się co dziwić. Jak dla mnie wyniki są zupełnie drugorzędnie. Wygraliśmy ME w pierwszym jej sezonie i kto z tamtej ekipy przebił się do pierwszej drużyny?
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|

|
||||||