The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.08.2011, 19:00
No i pokazaliśmy, że bez Meleksa też potrafimy grać! Bravo.
Dobry mecz Guły, ale Meliksona raczej nie wygryzie, ale może znajdzie się miejsce na boisku dla obu? Zobaczymy.
Dobry mecz Dudu i szkoda, że nie podszedł do drugiej jedenastki.
Kirm znowu zawalił setkę, ale przynajmniej na skrzydle było go coś widać, aczkolwiek przez tego zawalonego karnego zagrał bardziej na minus niż na plus.
Zauważyliście, że Wilk jest mistrzem w dawaniu przeciwnikom bezsensownych rzutów wolnych w okolicach 30 metra? Całe szczęście, że jeszcze nie zostaliśmy po takiej akcji skarceni.
Dobry mecz Bunozy po wejściu.
Niepokoi nieco komunikacja Jaliensa z Pareiką, ale na szczęście nie skończyło się to bramką.
Ogólnie cała drużyna na plus, ale Zagłębie również zagrało dobry mecz i należał im się chyba remis, ale nam należało się zwycięstwo w Warszawie i go nie odnieśliśmy, lecz jak wiadomo wyniki nie są w futbolu zawsze sprawiedliwe, więc cieszy że zdobyliśmy 3 punkty!
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 13.08.2011, 19:03
Kirm niech się cieszy, że Zagłębie nie wyrównało bo bylibyśmy przez niego 4 pkt do tyłu...
Odpowiedz cytując
ŁukaszTS
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 13.08.2011, 19:04
Zamist wypowiadać się o meczu chciałbym poruszyć temat Małeckiego. On nikogo nie szanuje, zwyzywał sędziego kilka razy ale to, że zwyzywał Kirma bo nie dał mu karnego zwyzywał też jakiegoś innego naszego zawodnika za brak podania, strasznie mnie to wkurza jak ogladam mecz a Małecki wszystkich w koło poniża a sam tylko goni do przodu. Wiem,że ma poparcie kibiców ale to go nie zwalnia od myślenia.
"...MY WIERZYMY W MISTRZOSTWO NASZEJ WISEŁKI..."
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 13.08.2011, 19:04
Oby Kirm trzymał najlepsze na APOEL... wiem, że to trochę naciągane, ale jak Zieńczuk marnował sytuację za sytuacją w Atenach, to później dzielił i rządził w lidze; oby z Kirmem było odwrotnie, to ten karny i Polonia będą mu wybaczone
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.08.2011, 19:05
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
Dobry mecz Guły, ale Meliksona raczej nie wygryzie, ale może znajdzie się miejsce na boisku dla obu? Zobaczymy.
Dobry mecz Dudu i szkoda, że nie podszedł do drugiej jedenastki.
Kirm znowu zawalił setkę, ale przynajmniej na skrzydle było go coś widać, aczkolwiek przez tego zawalonego karnego zagrał bardziej na minus niż na plus.
Zauważyliście, że Wilk jest mistrzem w dawaniu przeciwnikom bezsensownych rzutów wolnych w okolicach 30 metra? Całe szczęście, że jeszcze nie zostaliśmy po takiej akcji skarceni.
Dobry mecz Bunozy po wejściu.
Niepokoi nieco komunikacja Jaliensa z Pareiką, ale na szczęście nie skończyło się to bramką.
Ogólnie cała drużyna na plus, ale Zagłębie również zagrało dobry mecz i należał im się chyba remis, ale nam należało się zwycięstwo w Warszawie i go nie odnieśliśmy, lecz jak wiadomo wyniki nie są w futbolu zawsze sprawiedliwe, więc cieszy że zdobyliśmy 3 punkty!
Bramka dla Poloni którą strzelił Bruno też padła po błędzie Wilka ,Garguła zagrał bardzo dobrze ale pokazał też,że umie walczyć,zastawić się i pomóć coś w tyłach dlatego moze zamiast z dwoma defensywnymi pomocnikami -Wilk,Sobol zaczniemy,przynajmniej w lidze grac dwoma ofensywnymi,Melikson Garguła,a Sobol na def. i pewnie sam by sobie dobrze poradził
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Stary 13.08.2011, 19:08
ŁukaszTS napisał(a):Wyświetl post
Zamist wypowiadać się o meczu chciałbym poruszyć temat Małeckiego. On nikogo nie szanuje, zwyzywał sędziego kilka razy ale to, że zwyzywał Kirma bo nie dał mu karnego zwyzywał też jakiegoś innego naszego zawodnika za brak podania, strasznie mnie to wkurza jak ogladam mecz a Małecki wszystkich w koło poniża a sam tylko goni do przodu. Wiem,że ma poparcie kibiców ale to go nie zwalnia od myślenia.
Też mam wrażenie, że Małego przydałoby się zdzielić w czapę porem
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 13.08.2011, 19:11
ŁukaszTS napisał(a):Wyświetl post
Skąd wiesz ,że zwyzywał Kirma przy karnym ? Mówił coś do niego ale mi to bardziej wyglądało na wsparcie , dodanie otuchy niż zwyzywanie aczkolwiek mogę się mylić .
Co myślicie o tym pierwszym karnym ? Był wg Was ? Wg mnie tak , obrońca skacze we własnym polu karnym z uniesioną ręką która później zmienia kierunek lotu piłki i nie ma tutaj żadnego znaczenia że to było nieumyślne zagranie .
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Nie mieliśmy żadnej sytuacji z gry. Przez cały mecz, ani jednej, u siebie z Zagłębiem. Bez Maora niezbyt dobrze to wygląda z przodu
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Kilka uwag:
- po pierwszych 15 minutach powinno być 0-3
-rożne dalej kompromitacja, nasz pierwszy rozny gdy Garguła zagrał do Małeckiego a ten mu z pierwszej gdy Garguła nawet z miejsca nie ruszył i złapaliśmy się na spalonego i jeszcze zaskoczeni byliśmy. Toż to kompromitacja była. Rożna jak z kabaretu.
-sedzia porazka, karny pierwszy z d..y i te wolne których nie było z 10 naliczyłem gdzie żadnego faulu nie było, a on gwizdał i to tylko druga połowa.
-Lameyowi chyba grać już się nie chciało...
-dobry mecz Garguły
- mecz bez historii, ważne zwycięstwo małym nakładem kosztów
Odpowiedz cytując
ŁukaszTS
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 13.08.2011, 19:14
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Skąd wiesz ,że zwyzywał Kirma przy karnym ? Mówił coś do niego ale mi to bardziej wyglądało na wsparcie , dodanie otuchy niż zwyzywanie aczkolwiek mogę się mylić .
Co myślicie o tym pierwszym karnym ? Był wg Was ? Wg mnie tak , obrońca skacze we własnym polu karnym z uniesioną ręką która później zmienia kierunek lotu piłki i nie ma tutaj żadnego znaczenia że to było nieumyślne zagranie .
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ozniej_go.html

Zobacz czy to wygląda na motywacje, poklepał go po plecach czy odbił się od niego?
"...MY WIERZYMY W MISTRZOSTWO NASZEJ WISEŁKI..."
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.08.2011, 19:16
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
To ja chyba inny mecz widziałem bo za dużo to myśmy dziś nie pokazali...
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 13.08.2011, 19:17
Tak na szybko Wisla w ataku=Maor

P.S Kirma mi szkoda. Trzeba mu krzyknac... ala You never walk alone
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.08.2011, 19:18
grali na 15% możliwości i chcenia ....
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.08.2011, 19:19
Małecki do Kirma widać po ruchu warg mówi, że: Ja, ja k...a.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 13.08.2011, 19:22
My chcemy z taką grą i dyspozycją awansować do LM. Zaciąg letni nic do tej pory ciekawego nie pokazuje - jakość stanowią zawodnicy pozyskani wcześniej.
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.08.2011, 19:23
Małecki to najbardziej irytujący gracz drużyny, drze sie na wszystkich w koło, gdy prosi się o podanie gra sam, a i wykorzystuje mniej niż połowę sytuacji które tworzy. Paranoja.
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 13.08.2011, 19:24
bardzo dobry mecz wisly , gargula bardzo dobrze , chyba nie ma sil na 90 minut bo zniknal pozniej , ale to chyba normalne jak sie malo gra , powininien troche nad tym popracowac

a kirmowi trzbea psychologa , pisalem o tym kilka razy , ewidentnie chlop sie spala psychicznie , technike ma tylko poprawic mu 'w glowie' i bedzie git
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Stary 13.08.2011, 19:24
Baala napisał(a):Wyświetl post
Kilka uwag:
- po pierwszych 15 minutach powinno być 0-3
-rożne dalej kompromitacja, nasz pierwszy rozny gdy Garguła zagrał do Małeckiego a ten mu z pierwszej gdy Garguła nawet z miejsca nie ruszył i złapaliśmy się na spalonego i jeszcze zaskoczeni byliśmy. Toż to kompromitacja była. Rożna jak z kabaretu.
-sedzia porazka, karny pierwszy z d..y i te wolne których nie było z 10 naliczyłem gdzie żadnego faulu nie było, a on gwizdał i to tylko druga połowa.
-Lameyowi chyba grać już się nie chciało...
-dobry mecz Garguły
- mecz bez historii, ważne zwycięstwo małym nakładem kosztów
Co najwyżej 0-1, bo Pawłowski nie miał jak uderzyć albo w boczną w siatkę albo w Sergeia (zresztą Węgrzyn podniecał się w tej sytuacji niemiłosiernie, a to był przypadek - Chavez się poślizgnął); Małkowski owszem, powinien strzelić; trzecia sytuacja to typowo polskie zagranie - zamknąć oczy i strzelić, może wpadnie, co nie zmienia faktu, że Hanzel(?) powinien przynajmniej trafić w światło bramki)

Rożne - pełna zgoda, zero elementu zaskoczenia, krótkie rozegranie powinno być grane raz-dwa na mecz, zresztą dziś dośrodkowania były w miarę przyzwoite.

O karnym nie mam zdecydowanego zdania - z jednej strony to przypadkowa sytuacja, ale z drugiej wyskok do piłki w rękami w górze to igranie z ogniem. Faule owszem, czasami zawodnicy obu drużyn przewracali się na piłce, a tu gwizdek.

Lameyowi się nie chciało, co nie zmienia faktu, że Małkowski sobie nie pograł.

W jakimś meczu trzeba wypróbować ustawienie Sobol - Maor, Guła; dobry mecz Łukasza.

Ważne zwycięstwo, wiadomo że trzeba zagrać na 200% w środę i w przyszły wtorek.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 13.08.2011, 19:29
Jedno pytanie do goracych glow sprzedamy Maora za 100 mln i.......
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 13.08.2011, 19:30
I te krotkie rozne - to sa po prostu jaja. Wiedza, ze im nie wychodzi i dalej to samo robią
Odpowiedz cytując
Dasqez
Member

Od: 04.2008

Stary 13.08.2011, 19:34
Cieszy wynik, gra trochę mniej. Rozumiem, że zbroimy się na LM, dlatego wynik lepszy od stylu. Kilka błędów w defensywie, szczególnie te dwa nieporozumienia pomiędzy Jaliensem a Pareiko raziły. Brawo Łukasz Garguła, pokazał się z naprawdę dobrej strony zastępując Maora, którego trzymamy na Apoel. Szkoda Kirma, mógł się przełamać a tak niemoc trwa nadal. Dudu pozytywnie. Ale nie oszukujmy się. W głowach już Apoel i batalia o fazę drużynową. Liga schodzi na drugi plan i to widać.
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 13.08.2011, 19:36
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
I te krotkie rozne - to sa po prostu jaja. Wiedza, ze im nie wychodzi i dalej to samo robią

Zwłaszcza, że Nunez dośrodkowuje z wolnych i rożnych o niebo lepiej niż Małecki i on to powinien robić, inna sprawa co wtedy zrobić z Małym
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Stary 13.08.2011, 19:40
borys napisał(a):Wyświetl post
Jedno pytanie do goracych glow sprzedamy Maora za 100 mln i.......
Za 100 mln to można zrobić piekielnie mocną drużynę
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 13.08.2011, 19:44
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
Kirm niech się cieszy, że Zagłębie nie wyrównało bo bylibyśmy przez niego 4 pkt do tyłu...
Kirm - mam ochotę rzucić doniczką w TV jak widzę tego pseudokopacza... Już bym wolał kogoś z klubu Kokosa... Jakby było 1:1 to Kirm zdobyłby w sumie 4 punkty (dla Legii, Lecha itd.) a Wisła 3... Nieprawdopodobny sabotażysta.

Ilev - taki trochę chamowaty, tu odkopnie piłkę, tam zasymuluję... Na razie jest nowy więc sędziowie się nabierają. Ale pojęcie o piłce ma i doświadczenie również więc ogólnie dobry transfer.

Małecki - przygasł przy Meliksonie. Pomimo, że nie było Maora na boisku to Mały grał jakby dalej będąc w cieniu Izraelczyka... Przykre.

Garguła - spoko mecz, jeszcze nie powiedział jednak ostatniego słowa.

O reszcie nie ma co pisać... takie sympatyczne, plażowe pykanie.
Odpowiedz cytując
rnandez
Member

Od: 07.2011

Stary 13.08.2011, 19:45
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Kiedyś Maaskant się cieszył, że wychodzą nam rzuty rożne, więc tera jako , że skaut APEOLu był na meczu, pewnie chciał je "zataić"
Co nie zmienia faktu , że wrzutka "na ślepo" w pole karne przyniosła by więcej korzyści.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.08.2011, 19:45
Panowie, Maor ma 27 lat bodajże. 5-7 mln euro to myślę, że maks, co możemy za niego wyciągnąć.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 13.08.2011, 19:49
thechris napisał(a):Wyświetl post
Kirm - mam ochotę rzucić doniczką w TV jak widzę tego pseudokopacza... Już bym wolał kogoś z klubu Kokosa... Jakby było 1:1 to Kirm zdobyłby w sumie 4 punkty (dla Legii, Lecha itd.) a Wisła 3... Nieprawdopodobny sabotażysta.

Ilev - taki trochę chamowaty, tu odkopnie piłkę, tam zasymuluję... Na razie jest nowy więc sędziowie się nabierają. Ale pojęcie o piłce ma i doświadczenie również więc ogólnie dobry transfer.

Małecki - przygasł przy Meliksonie. Pomimo, że nie było Maora na boisku to Mały grał jakby dalej będąc w cieniu Izraelczyka... Przykre.

Garguła - spoko mecz, jeszcze nie powiedział jednak ostatniego słowa.

O reszcie nie ma co pisać... takie sympatyczne, plażowe pykanie.
Zapomniałes o Pareice - taki bramkarz to jest skarb. Najbardziej mi sie podobalo jak krzyczał w 1 polowie na obrone - myslałem, ze zaraz ktoregos rozszarpie
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 13.08.2011, 19:51
Moje indywidualne oceny w skali 0-10

6 - Pareiko - co miał obronić, obronił
4 - Diaz - najmniej pewny w obronie obok Jaliensa
5 - Chavez - raz dał się ograć Pawłowskiemu. Poza tym tak jak zwykle
6 - Lamey - w obronie poprawnie i z przodu sie pokazywał.
4 - Jaliens - no kiedyś to się skończy bramką, jak nie jest wystarczająco silny fizycznie niech jak Cleber wali piłki na aut.
5 - Nunez - średni mecz, zarówno z przodu jak i z tyłu
6 - Sobolewski - walczył
5 - Małecki - kilka rajdów, kilka strat.
7 - Garguła - dobry mecz
5 - Iliew - kilka rajdów, kilka strat
5 - Biton - karnego wykorzystał, ale czasami grał zbyt egoistycznie

4 - Kirm - Byłoby więcej ale ta indolencja strzelecka jest porażająca. Niby kiedyś się mówiło że zawodnik faulowany nie powinien sam wykonywać karnych... a Kirm nie odpuści. Pod tym względem to klon Małeckiego, ale że mniej gestykuluje to wielu myśli że jest altruistą na boisku. Nic bardziej błędnego! To największy ostatnio egoista się z niego zrobił w naszej drużynie.
(Jakbyśmy znowu przez niego stracili kolejne punkty to w....iłbym się na maksa)

4 - Wilk - za dużo fauli przy naszym polu karnym
5 - Bunoza - wygrał kilka pojedynków w powietrzu.

Ważne 3 punkty. Nie możemy tych punktów za wiele gubić - bo puchary pucharami ale w lidze za MP też płacą
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 13.08.2011, 19:55
@mitmichael - masz racje, Pareiko to klasa sama w sobie

Nie życzę nikomu źle ale szkoda, że Kirm tak szybko się wyleczył z tej kontuzji.
Ostatnio edytowane przez thechris : 13.08.2011 o godz. 19:57.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.08.2011, 19:58
Kirm to taki dupowaty piłkarz. Ile spartolił to spartolił, ale przynajmniej coś czasem do bramki wepchnął.
A teraz ? Sabotaż to co on teraz gra.
Nie wiem jak Maaskant, ale ja bym nie miał na tyle odwagi, żebygo wpuścić nawet na minute w meczach z APOELEM. Bo on może zepsuć absolutnie wyszstko. Cała gama partactwa od krótkiego podania do karnego czy strzału na pustą. Co u Boguskiego, dlaczego ciągle się nie łapie do kadry meczowej ?
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów