|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy tu można "kibicować""innym polskim druzynom w Europie? | |||
| Tak. Bo chodzi o polskie druzyny |
|
117 | 31,97% |
| Nie. Bo na tym forum liczy sie tylko Wisła |
|
249 | 68,03% |
| Głosujących: 366. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Dla tych co lubią wyśmiać, jak polskie kluby przegrywają i dla tych co wolą jak wygra polska ekipa niż turecka czy rosyjska. Jedni nie wchodzą do tematu drugich i jest wreeeeszcie porządek. ![]()
Teraz trzeba wskazać odpowiednie tematy odpowiednim osobom..z tym, że jeszcze nie ma tematów. ![]()
Ostatnio edytowane przez Antystenes : 12.08.2011 o godz. 21:10.
|
||
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Nie oddzielne tematy ale załóżcie sobie oddzielne forum !
Mam nadzieję że nikt nie pozwoli takiemu tematowi wisieć dłużej niż godzinę a jego założyciela odpowiednio nagrodzi. Zapraszamy na forum.gazeta.pl - możecie się tam udzielać do woli na wszelkie tematy - tolerancja kwitnie i tańczy. Nienawiść i kibicowanie zostaw prawdziwym fanom Wisły. Wyjdzie to dla dobra i forum i nas wszystkich. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
więc spróbuj w końcu odpowiedzieć, co takiego dobrego stało sie po awansie Legii i Widzewa do Lm w latach 90, naszych i Amiki dobrych występach w pucharach, reprezentacji na MŚ i ME? pewnie "dużo dobrego" ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Myślisz, że jesteśmy, gdzie jesteśmy bo przegrywamy z każdym, wszędzie i o wszystko? Tak jak marzysz? Nie przyjacielu. Nirwany jeszcze nie osiągnąłeś. Polska piłka jeszcze nie jest na dnie i mam nadzieję, że Legia przejdzie Ruskich. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
....a!! Polska piłka była na dnie, bo nie było kasy! dzieki czemu dobry wypad polskiej drużyny był raz na 7 lat! zrozum to trolu! bedzie kasa, będziemy miec 2 nawet 3 ekipy LM i 4 w LE! i jedną z tych, bedzie Wisła a sześciu pozostałym oprócz zgód, bedziemy niezmiernie życzyć odpadnięcia!
bez odbioru! ![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
. Palikotowi nie chcesz odpowiedzieć - zatem podaj mi SENSOWNE argumenty za tym, by kibicować Legii czy Amice w pucharach. Co Wisła ma z tego. Podkreślam sensowne, nie z dupy wzięte jak cytowana Twoja poprzednia wypowiedź, z której ni hu.a nie rozumiem (podejrzewam, że nie tylko ja). Co ma do ku.. nędzy do tego wszystkiego San Marino, które w piłkę gra rekreacyjnie |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Co do kasy..to jak ty ją chcesz zdobyć? Myślisz, że Wisła będzie wygrywała z ogórkami w lidze co nie wiedzą, że z autu nie ma spalonego a w Europie będzie co rok w LM? Żeby była kasa to muszą być sukcesy, konkurencja i zwycięstwa polskich drużyn na wszystkich frontach. Pozdrawiam.
e: Wy sobie chyba ze mnie jaja robicie Ile mozna...ile LAT można przerabiać ciągle to samo?
Ostatnio edytowane przez Antystenes : 12.08.2011 o godz. 21:45.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak myślisz, że mnie wyprowadzisz,z równowagi, to się grubo mylisz. Miałem wolne w pracy dziś, więc jestem wypoczęty. Ale dalej nie rozumiem, co Ty wystukujesz na klawiaturze. Po raz kolejny ktoś Cie pyta o racjonalne argumenty, a Ty wylatujesz z jakimiś tekstami z dupy o zawiłcyh metaforach
Czy TY w ogóle rozumiesz słowo metafora ? Chyba nie za bardzo. Przykleję Ci, może się czegoś w końcu na wakacjach nauczysz. Cytat:
Edit: kolejny raz domagam się podania przez Ciebie argumentów "za".
Ostatnio edytowane przez Krav : 12.08.2011 o godz. 21:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
No właśnie. Sukcesy Wisły.
Bo to że Legia odniesie sukces nie oznacza że któryś ze sponsorów zapuka do drzwi Podbeskidzia czy Jagiellonii z propozycją sponsorowania ich i tak dalej. Bo to Legia odniosła sukces. Nie Wisła, Jaga i nikt inny. I kasę rzucają do Legii, kibice drzwiami i oknami walą na stadion Legii, piłkarze z zagranicy chcą grać w Legii, sponsorzy idą do Legii. Wszystko dla Legii bo odniosła sukces. A Wisła i reszta się przyglądała dlatego gówno dostanie. Dlatego to Wisła ma odnosić sukcesy w europie. A reszta podziwiać i płakać z w....ienia.
Ostatnio edytowane przez CH. : 12.08.2011 o godz. 21:53.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() a canal+ placi za karabach i wetre wilno 400 mln zł... stadiony tez nam budują za sukcesy w pucharach... ![]() pewnie śr. frekwencja w lidze tez skoczyła o 3 tyś bo sukcesy wielkie mamy ![]() holendrzy do Wisly przyszli bo sukcesem okazało się odpadnięcie z ... Lewadią i Karabachem A Ljuboja do Legii przyszedł bo ta wzięła pieniądze na niego z tytułu zwyciestw i awansów z Wetrą, FK Moskwa i Broendby ps. użyłes porównania ![]() ps2. dajcie juz mi tego bana bo nie moge na tym forum już ![]() co nam jeszcze ciekawego powiesz? słuchamy...
Ostatnio edytowane przez palikot : 12.08.2011 o godz. 22:18.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Metafory Tobie nie wytłumaczę a i argumentów nie mam
![]() Dlaczego nie mam? Bo jestem trolem ![]() ..sobie jaja ze mnie robicie, a potem na polewnym forum puścicie. Aż mi wstyd, że tak długo dałem się wkręcać, że ktoś może nie rozumieć tej metafory, i że porażki Polskich klubów to porażki Wisły.![]() Może dałbym się dalej wkręcać, ale z nierozumieniem tej metafory to przesada To otworzyło mi oczy. Mimo wszystko dowcip się Wam udał. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
W kwestii "technicznej" chciałbym powiedzieć na moje zakończenie, to co było już sygnalizowane chyba ...
Pytania zadane w sondzie nie wyczerpują tematu. Osobiście, kilka dni temu niejako "z marszu" kliknąłem na nieodpowiednią opcję biorąc pod uwagę np. obecnie grający w pucharach Śląsk. Inna rzecz, że z tego "marszu" nie odróżniłem zdefiniowanego gdzieś w treści postów pojęcia "kibicowanie" od np. "sympatyzowania" lub "przychylności". Wiem z doświadczenia jak ważne jest zdefiniowanie pojęć na początku [aby każdy miał jedną wykładnię]. W innym przypadku każdy może interpretować pojęcie na swój sposób. W konsekwencji wypaczyć to może wyniki [uprzedzam ewentualne ataki: jestem socjologiem ].
Ostatnio edytowane przez yarow : 12.08.2011 o godz. 22:10.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
To sobie zobacz jak ja zagłosowałem..
Ankieta jest tendencyjna, źle sformułowana. W ogóle nie biorę jej pod uwagę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Kto choć raz był na wyjeździe za swoją drużyną albo w sytuacji gdy spotkał samemu wrogich kibiców obcej drużyny ten wie że nie można kibicować rywalom, bez względu na to jaki to mecz. Bez wyjątku. Żadne punkciki i śmieszne utopijne dyrdymały mnie nie przekonają. Rzeczywistość jest inna. W rzeczywistości można dostać po kufie i trzeba bronić swoich barw klubowych. Kto tego nie przeżył to nie zrozumie. Kibice w papciach przed TV - załóżcie sobie fanklub wszystkich polskich klubów w pucharach. Jak któraś z drużyn słabiej zagra albo o zgrozo odpadnie, przerzucajcie się na drugą. Będziecie zawsze na topie. Liczcie punkciki. Zróbcie sobie nawet szalik z punkcikami. kur... co za ludzie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
komedia Jesteś tak absurdalnym człowieczkiem że normalnie to bym sobie w ogóle tobą głowy nie zawracał.Ale po raz ostatni - obiecuje. Antystenes napisał(a):Wyświetl post Framat moja opinia jest taka, żebyś zrobił osobny temat, wraz z ankietą, czy jest zgoda na forum na kibicowanie polskim drużyna w pucharach czy nie. Framat jako że to człek niekłótliwy i kompromisowy, temat założył Czym się różni 'czy jest zgoda na forum na kibicowanie polskim drużyna w pucharach' od 'Czy tu kibicujemy innym polskim drużynom w Europie.' - to tylko ty wiesz bo że sens jest w 100% taki sam to jest jasne - Framat, jesteś kolejną osobą która manipuluje , zaraz po flamengiście - znanym jako moderatorski zamordysta ![]() Zresztą ja to napisałem dawno że to nic nie zmieni bo jesteś zwykłym trollem - masz ankietę - przegrałeś sromotnie, zakwestionujesz ją.Dostaniesz bana, założysz sobie nowe konto i nadal będziesz drażnił ludzi, skomlał, donosił jak ktoś nazwie cie kosmitą bądź gamoniem ![]() Przykład gościa bez krzty honoru i odpowiedzialności za słowo Ja skończyłem - proszę teraz by wyniki zostały wyegzekwowane czyli temat kaput - bo nie ma zgody więc dyskusja jest bezcelowa a każde podniecanie się w innych tematach, nagradzane I to już nie do ciebie bo to jak gadanie ze ścianą. Nikt nikomu nie zabrania się cieszyć nie cieszyć, być obojętnym itp - Ja osobiście nie uznaje tego jako jakiś wielki wyznacznik bycia tzw 'prawdziwym kibicem Wisły' . Niech każdy reaguje tak jak czuje - jest przymus kibicowania Turasom z Legią? Nie ma.Cieszysz się że Legia ograła Turków z ich pewnym siebie(ale tylko w gębie) trenerem - ok.Kogo to obchodzi? Jedynie prosta zasada - nie epatować tym na publicznym forum WISŁY - jeśli większość sobie tego nie życzy. To tak jak z gejami czy jak kto woli pedałami - W przeciwieństwie do większości - nic do nich nie mam, nie chce ich nawracać, leczyć , obijać, poniżać itp.Są mi zupełnie obojętni tak jak i hetero - tyle że jak jest wiadomo że większość drażni/obrzydza widok obściskujących się facetów - niech nie robią tego publicznie.Korona ze łba im nie spadnie tak jak nie spadnie golasom którzy mogą nie widzieć w łażeniu w 'stroju Adama' niczego złego ale tego nie robią bo takie są normy a jak chcą łazić to łażą we własnym gronieNie chce być źle zrozumiany, porównanie jest z gatunku skojarzeniowych a nie dosłownych.Wniosek - chcecie kibicować - kibicujcie - ale nie TU, kibicujcie sami dla siebie, wśród znajomych itp - ale nie TU - bo większość sobie tego nie życzy. A ty 'Antytalencie' nie odpisuj mi bo i tak wiem że nic do ciebie nie dotrze.ja znam twój pogląd, ty mój i na tym zakończmy. ps pociesz się że chyba nigdzie indziej nie mógł byś się tak wykazać jak u nas.Chociaż bardzo rzadko zaglądam na jakiekolwiek inne fora to jestem przekonany że z większości byłbyś wykopany chwile po ogłoszeniu twoich teorii i żadnej dyskusji by nie było Ciesz się że to akurat Franek i Żuraw strzelali gole a nie kto inny bo jako kibic Legii czy Lecha nie miał byś najmniejszej możliwości na zabłyśnięcie - tu jesteś chwilowym celebrytą więc to doceń
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 12.08.2011 o godz. 23:06.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Natomiast co do tego... robisz człowieku z siebie pośmiewisko coraz większe, nie odpowiadasz na postawione pytanie i próbujesz nieudolnie wybrnąć robiąc z siebie jeszcze większego pajaca. Jak dla mnie jesteś zwykłym kapciowym sympatykiem footballu (celowo tak napisałem, więc nie szczekaj) idealnie pasującym do gości z Klubu Kibica Reprezentacji (jest gdzieś link, poszukaj i porównaj do siebie), i nie warto prowadzić z Tobą dyskusji. Ciesz się dalej, zwycięstwami Legii ze Spartakiem, Amica z City, a pejsów z Soligorskiem( tak wiem ,ze przegrali). Ignorek dla Ciebie, bez odbioru.
Ostatnio edytowane przez Krav : 12.08.2011 o godz. 23:04.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
W końcu rozsądne osoby napisały dwa ostatnie posty, bo niektóre to aż żal było czytać.
![]()
Pamiętaj gdzie Twój Kraj, gdzie Dom Twój, brat i śpiew...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
... Pewnie i leciwi wyjazdowicze z kilkudziesięcioletnim stażem mają prawo do kapci i TV
![]() Ważne, żeby mieli Wisłę w sercu.
Ostatnio edytowane przez yarow : 12.08.2011 o godz. 23:11.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja rozumiem, że tobie chodzi o renomę polskiej piłki, żeby była ona silna wysoko na mapie świata, ale próbuje ci wtlumaczyć, że na to wpływają różne rzeczy, czego konsekwencją są dopiero występy w europie. Powiedz mi gdzie jest pilka slowacka, wegierska bialoruska? przecież tam tez grali w LM grupach LE i to kilka razy Mowie ci jeszcze raz, jednosezonowe wyskoki nic nie dają, choc bys nie wiem ile zarobił. Żeby byla renoma musi być powtarzalność, tak jak pisałem. co roku musi być gra w grupach, lecz Wisła ma być ta drużyną która ma zdobywać najwazniejsze laury, dzięki temu bedzie wzrastała renoma Wisły i polskiej piłki, reszta oprócz zgód ma zdobywać laury, ale te drugorzędne, (od czasu do czasu wskazana była by też wtopa ) dzięki czemu coś pomogą ale uznanie zostaje u nas. Tak myśli normalny prawdziwy kibic Wisły, który trzyma kciuki tylko za swój klub, a ten co myśli ze jak ktoś inny ma być zbawcą polskiej piłki, bo się mu fartnie w City czy Juve to zwykły frajer, który ma zwyczajnie kompleksy i kiedyś za 20 lat będzie palikot junor rozmawiał z 0 22 junior i będzie musiał schować głowe w piasek, bo paru sympatyków trzymało kciuki za Legie... bo byli przekonani, że dogonimy Belgie...p.s dogonimy jak bedzie kasa, bo potencjał jest duży... bedziesz miał dobrą lige za 5 - 10 lat! zobaczysz! Ale to WISLA JEST NAJWAZNIEJSZA! pAMIĘTAĆ rankingowcy Mówi patriota... lokalny ![]()
Ostatnio edytowane przez palikot : 12.08.2011 o godz. 23:34.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A propos kibicowania, dopingowania. Wiśle.
Teraz przed pójściem spać znalezione. Miło: http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1..._Reymonta.html |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Fajny wywiad z profesjonalistą w Rz:
Robert Maaskant, trener Wisły, o jutrzejszym meczu z Apoelem Nikozja w eliminacjach Ligi Mistrzów Rz: Jesteście dwa mecze od rundy grupowej. Wczoraj na wasz trening w Krakowie przyszło tysiąc osób. Czuje pan już, o co toczy się gra? Robert Maaskant: Kibice zapytali mnie, czy mogą krzyczeć i śpiewać w trakcie treningu. Zostali tylko przez chwilę. Dla mnie to niesamowite przeżycie, rozmawiałem później z piłkarzami i na ich wyobraźnię też podziałało. Poczuliśmy przedsmak tego, co będzie działo się w środę. Teraz pora na słowne gry? Jak Jose Mourinho zdejmie pan presję ze swoich piłkarzy? Nie muszę. Widziałem, jak zachowują się przez ostatnie dni, a oni patrzyli na mnie i też próbowali coś odczytać. Wydaje mi się, że dobrze ich znam. Wiem, że dadzą radę. Nie chcę niczego zmieniać w przygotowaniach. Przeczytałem ostatnio książkę dla trenerów, która utwierdziła mnie w przekonaniu, że nagłe zmiany mogłyby tylko wybić nas z rytmu. Jeśli zrobimy coś inaczej, to tylko na boisku. Zapewniam, że piłkarze podczas meczu nie będą myśleć o milionach, które zarobią dla klubu, ani o milionach ludzi oglądających mecz w telewizji. Liczyć się będzie tylko piłka. Rozmowy z Patrykiem Małeckim o przedłużeniu kontraktu zostały przerwane. To chyba nie najlepszy moment? Zawsze w klubie ktoś negocjuje kontrakt, nie uciekniemy przed tym. Stajemy przed szansą wejścia do rozgrywek na najwyższym światowym poziomie i teraz sprawy wysokości kontraktów schodzą na dalszy plan. O Lidze Mistrzów marzy każdy piłkarz. Jestem pewien, chociaż spróbować nie zamierzam, że gdybym ich poprosił, wszyscy zagraliby z Apoelem za darmo. Prezes Bogdan Basałaj mówi: awansujemy, to będzie ośrodek treningowy. A nie powinien być najpierw ośrodek, a później awans? Ma pan rację, normalnie tak to wygląda. Wybraliśmy inwestowanie w zespół po to, by zyskać środki choćby na nowe boiska. Nasza baza mogłaby być lepsza... Dla polskich klubów inwestowanie w młodzież będzie kluczowe, ale na to trzeba widocznie poczekać. Sukces można osiągnąć, wychowując piłkarzy albo ich kupując. Na razie kupujemy. Nie przeceniacie Apoelu? Patrząc na inne drużyny, Wisła miała szczęście w losowaniu. Po losowaniu powiedziałem, że mamy duże szanse na awans, ale nie możemy zapominać, że rywale dwa lata temu grali w Lidze Mistrzów i skład nie zmienił im się tak bardzo. 50 na 50 – tak oceniam szanse. W poniedziałek miałem spotkanie z piłkarzami, na którym rozmawialiśmy o mocnych stronach Apoelu. Dziś będziemy rozmawiać o słabościach. Musimy być pewni siebie, ale jednocześnie trzeba zachować pokorę. Dla pana to też najważniejszy mecz w karierze? Trener musi być przyzwyczajony do najważniejszych meczów w karierze. Jak grałem z Roosendaal o pierwszą ligę w Holandii – były najważniejsze. Jak walczyłem o fazę grupową Ligi Europejskiej z NAC Breda – też. Ale na pewno wiem, o co gramy teraz. Zdaję sobie sprawę, że polskiego klubu nie było w Lidze Mistrzów 15 lat i to nie jest mecz ważny tylko dla Wisły, ale dla całego kraju. Ale ja muszę się zachowywać zwyczajnie, jak przed każdym meczem. Siła w spokoju i powtarzalności. Nie boi się pan, że jeśli Wisła awansuje do Ligi Mistrzów, to zderzenie z Chelsea, Milanem czy Barceloną będzie bardzo bolesne? Sprawdźmy to. Przekonajmy się, ile nam brakuje do europejskiej czołówki. Jak dostaniemy się do rundy grupowej i zderzymy się ze ścianą, to zaczniemy pracować od początku, wiedząc, na czym się skupić. Gdyby Wiśle, Śląskowi i Legii udało się awansować do fazy grupowej pucharów, polska liga weszłaby na inny poziom, byłaby zupełnie inaczej odbierana. O to walczymy. —rozmawiał Michał Kołodziejczyk Moje pytanie..o co ty chłopie chcesz walczyć? Jaki poziom, jakie odbieranie? Czy nikt "kumaty" go jeszcze nie uświadomił, że polskie kluby maja wszystko przegrywać, żeby osiągnąć dno, że mają być odbierane w Europie jako trzeci świat? Czy Maaskant nie wyciągnął wniosków z ankiety? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
A jakie beda te korzysci dla nas jesli Legia awansuje do fazy grupowej LE?
Jak jestes taki bystry to napisz cos wiecej a nie tylko rzucasz puste hasła ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Przestancie karmic tego trolla to sobie sam pojdzie w miejsce gdzie bedzie w spokoju mogl sie realizowac jako kibic polskiej pilki.
Ze go jeszcze nikt nie zbanowal to jest jakies nieporozumienie. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
PS. Antystenes - Jaga to była zgoda Wisły, wielu KIBICÓW (nie internetowych sympatyków) Białej Gwiazdy nadal utrzymuje przyjaźnie z kibicami z Białego (vide: ostatni mecz w Krakowie i obecność kibiców Jagi). Więc casus Jagi był specyficzny. Podobnie jak Śląska - naszej zgody. Natomiast wpisy, których autorzy wyrażają radość z sukcesów Legii czy Amiki w europejskich pucharach - autentycznie wyprowadzają mnie z równowagi. I jak widać po wpisach i wynikach anikety - nie tylko mnie. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Dlaczego tak wartościowy artykuł został umieszczony w tak durnym temacie? Kwestia kibicowania jest sprawą indywidualną - każdego z nas i pozostałym nic do tego, czy ja kibicuje Lechowi w LE, Legii czy nie. Jeśli kibicuję to nie zamierzam tego zmieniać tylko dlatego, że tak chcą na TWSD.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
snikki- to nie zmieniaj, ale wiekszosc kibicow Wisły nie ma ochoty na tym forum czytać komu kibicujecie... stwórzcie sobie własne forum "kibiców Legii i Amiki w pucharach" i tam sobie pisajcie... nikt wam tego nie broni...
Za nie dlugo pewnie i pedały stworzą sobie tu fan club, przecież im też wolno...
jeszcze taki link... http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...iele,id,t.html Gmoch: Cytat:
Ostatnio edytowane przez palikot : 16.08.2011 o godz. 13:48.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
||
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
@palikot ja się wcale nie obnoszę, z tym że kibicuję naszym rywalom w europejskich pucharach bo byłoby to sprzeczne z prawdą. Napisałem w formie gdybania, że gdybym jednak trzymał za nich to nikt mi tego nie zabroni bo możnaby to różnie argumentować (np. patriotyzmem). Tak samo jest w przypadku innych tutaj się wypowiadajacych. Stąd też uważam że założony temat nie ma przyszłości i z czasem upadnie, bo to nie totalitaryzm żeby nakazywać co kto ma robić.
Dla mnie najważniejsza piłkarsko jest Wisła, a jeśli Lechia czy Śląsk też zagrają w LE to będzie to miła niespodzianka. Legia i Lech są mi w tym kontekście totalnie obojętne. Co do Gmocha, to facet już nie wie jak argumentować swoją niechęć do naszego zespołu. Coraz częściej sie pojawiajace teksty (nie tylko pana G. ale także na portalach typu wp interia), że piłka klubowa (zespół Wisły itp.) stała sie za bardzo globalna to jakaś kpina. Tylko w takich państwach jak San Marino, Gruzja w rozgrywkach klubowych graja rodowici piłkarze i dlatego osiągają tak marne wyniki. Wystarczy spojrzeć na ligę frnacuską, holenderską, bądź troche bliżej - niemiecką, że mają oni piłkarzy z różnych stron świata i ich zespoły występują regularnie w LM. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gmoch przynajmniej nie jest hipokrytą i swojej niechęci nie kryje. Nie udaje, że będzie kibicował Wiśle i nie jest (przez swoją postawę) "politycznie poprawny".
Ostatnio edytowane przez yarow : 16.08.2011 o godz. 16:32.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez palikot : 16.08.2011 o godz. 19:39.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
||
|

|
||||||
![]() |
|
|