The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2011, 11:58
A ja jestem ciekawy jakby Dragan zagrał na lewym skrzydle, w meczu z Litexem wszedł pod koniec i pokazał że potrafi zrobić różnicę, ale ten mecz nie mógł być miarodajny co do umiejętności Paljicia bo Litex miał już bagaż 3 goli, jednego mniej zawodnika i wyglądali jakby chcieli jak najszybciej zejść do szatni. Zaskoczył mnie za to w meczu z Polonią kilkoma rajdami z obrony wprowadził zamieszanie w obronie Dyskopolowców.
Odpowiedz cytując
penia
Member

Od: 07.2009

Stary 12.08.2011, 12:12
na 60 % możliwości to można zagrać z MKS Sławków a nie z Zagłębiem.Tak jak ktoś wcześniej napisał, w Lubinie zmontowali dość niezły sklad jak na naszą ligę i mają niezlego trenera ,ten mecz napewno nie będzie spacerkiem!!!Największy nasz plus na jutro to R22 , niema co nasza gra dużo lepiej wygląda u siebie niż na wyjazdach i jutro też tak będzie. Co do składu rewolucji pewnie żadnych nie będzie, i skład prawie taki sam jak w meczu z Polonią, jedyne zamiany to pewnie nie zagramy dwojka Wilk - Sobol , raczej wystąpi jeden z nich w parze z Nunezem.Ja osobiście chciał bym zobaczyć dwojkę Garguła - Sobol , choć to raczej mało prawdopodobne.
Dlaczego chciałbym zobaczyć Gułę?
ponieważ ostatnio nasza gra ofensywna jest za bardzo uzależniona od Meliksona, i moim zdaniem przydal by się ktoś, kto co jakiś czas odciąży z tego zadania Maora.Taki wariant stosujue Barca z Xavim i Iniestą choć to dość abstrakcyjne porównanie to pokazuje o co mi chodzi.Oczywiście to moje tylko teoretyczne gdybanie bo ja nie widze tych piłkarzy codziennie na treningu i nie wiem jak się prezentuja.
Bez względu na to jaki Maaskant wybierze jutro skład mam nadzieje że jutro odniesiemy pierwsze zwycięstwo w lidze.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.08.2011, 19:15
22 godziny do meczu a w temacie meczowym pustka.

Mecz trzeba absolutnie wygrać. Poprzedni sezon, gdzie faworyci tracili punkty taśmowo może się nie powtórzyć. Skład możliwie najsilniejszy z uwględnieniem oczywiście tego, że niektórzy kadrowicze moga być zmęczeni.

Czy to aby my po meczach kadry nie gramy słabo ?

Jak Maaskant mówi o tym, że nie będzie problemów z motywacją to ja już się zaczynam bać.
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 12.08.2011, 21:39
Motywacją powinny być dzisiejsze wygrane mecze Śląska i Legii. Mogą odskoczyć w tabeli, a przecież te drużyny też grają w pucharach. Dlatego jutro trzeba zrobić swoje, a o Apoelu myśleć po zakończeniu meczu z Zagłębiem.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.08.2011, 21:44
Legia gra przyzwoicie w tym sezonie o obok Lecha - będzie najgroźniejszym rywalem. Jutro koniecznie 3 pkt - inny wynik będzie katastrofą.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 12.08.2011, 21:51
Elefant napisał(a):Wyświetl post
22 godziny do meczu a w temacie meczowym pustka .
To pokazuje że nie tylko piłkarze koncentrują się na środzie. Bład! Jutro trzeba wygrac tym bardziej że Legia jak szybko odpadnie ze Spartakiem skoncentruje sie na lidze a wg mnie ma skład silniejszy niż słowiki
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 12.08.2011, 21:53
Co by nie było, ja bym na Zagłebie wystawił rezerwę. Przed nami dwa najważniejsze mecze w erze Cupiała. Jeśli to wypali, to myślę, że Bogusiowi wróci ochota na sponsorowanie Wisły.
Fazę pucharową LM można "odpuścić", zebrać doświadczenie i skupić się na lidze, by znów awansować do LM i wtedy pokusić się o wyjście z grupy. Małymi łyżeczkami. Nie wszystko na raz.
W LM każda porażka to nie wstyd, a kasa się zgadza. Nie musimy od razu wygrywać LM. Ważne, żeby w tym roku awansować i za rok ponownie. Kosztem tych kilku pkt w pierwszych meczach ligowych w tym sezonie.
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.08.2011, 22:04
Antystenes napisał(a):Wyświetl post
Co by nie było, ja bym na Zagłebie wystawił rezerwę. Przed nami dwa najważniejsze mecze w erze Cupiała. Jeśli to wypali, to myślę, że Bogusiowi wróci ochota na sponsorowanie Wisły.
Fazę pucharową LM można "odpuścić", zebrać doświadczenie i skupić się na lidze, by znów awansować do LM i wtedy pokusić się o wyjście z grupy. Małymi łyżeczkami. Nie wszystko na raz.
W LM każda porażka to nie wstyd, a kasa się zgadza. Nie musimy od razu wygrywać LM. Ważne, żeby w tym roku awansować i za rok ponownie. Kosztem tych kilku pkt w pierwszych meczach ligowych w tym sezonie.
tylko zeby nie bylo ze tych kilku punktów nam pozniej zwyczajnie braknie,bo niestety w tym sezonie Legia tez raczej sie nie pozbywała zawodników a troche wzmocniła,jak graja tak graja ale punkty ciułaja i maja mecz zaległy u siebie ,wiem ze to dopiero poczatek rozgrywek ale strata na poczatku sporej ilosci punktów moze pozniej procentowac nerwowoscia w innych meczach ,a trzeba pamietac ze jako byc moze oby uczestnik LM wszyscy beda sie na nas spinac i lekko nie bedzie,poza tym jest cisnienie zeby to Legia w końcu zdobyła mistrzostwo ,moze im w tym centrala troche pomoc,chyba nie musze pisac jak i pismaki kazdy mecz wygrany to bedzie wielka halo jak to pieknie graja i pompowanie balonika
Ostatnio edytowane przez kriswisla : 12.08.2011 o godz. 22:08.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 12.08.2011, 22:54
Cytat:
Wisła jest jedną z tych drużyn, z którymi najczęściej idzie nam „jak po grudzie”. Po raz ostatni zwyciężyliśmy w meczu ligowym z tym rywalem sześć lat temu! Jeszcze gorzej wygląda statystyka meczów na wyjeździe, ponieważ przy Reymonta ostatnie spotkanie dające trzy punkty Zagłębiu miało miejsce w sezonie 1998/1999!. Co ciekawe zwycięstwo zapewniła nam bramka samobójcza Marka Zająca.
za Zagłębiem.

Wystarczy raczej za komentarz. A remis będzie również katastrofa, tym bardziej że gramy u siebie i nie ma co zwalać tego na puchary bo Legia i Śląsk też grają w pucharach a radzą sobie o wiele lepiej.
Ostatnio edytowane przez CH. : 12.08.2011 o godz. 22:58.
Odpowiedz cytując
eMAGieIKa
Member

Od: 05.2006

Stary 12.08.2011, 23:09
O niebo lepiej pod wzgledem pkt, ale jak by nie bylo to my mielismy bardziej wymagajacych rywali niz Legia, do tego oba mecze mielismy na wyjezdzie...
Od kolyski, az po grob. Wisla Krakow !
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 12.08.2011, 23:36
Taka jedna z pierwszych myśli po ograniu Litexu to była - yhy, ligi nie wygramy
Gdzie uwierzcie mi(nie chce mi się teraz szukać),to nawet nie przykład Amiki - oprócz tych topowych lig, to często zespół który wciągnął się w wir w pucharach(a my to już mamy niezależnie od Apoelu) - nie dał rady w lidze.
Pierwsze kolejki naszej ligi pokazują że liczyć na powtórkę z ostatniego sezonu to nie jest dobry pomysł
Tak więc bardzo ważny mecz, niełatwy przeciwnik a kolejne potknięcie może się już odbić czkawką

Z drugiej strony dwumecz o wielką kasę.
3 punkty z Lubinem - niezależnie od stylu , trzeba będzie uznać za sukces.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.08.2011, 00:06
Skoro Maaskant chce zagrać pierwszą jedenastką, to TYLKO 3 PKT!!!
Odpowiedz cytując
dawidTS
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 13.08.2011, 00:10
Jutro licze na gladkie 3-0 dla Wisly.

Dobranoc !
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.08.2011, 00:36
kriswisla napisał(a):Wyświetl post
poza tym jest cisnienie zeby to Legia w końcu zdobyła mistrzostwo ,moze im w tym centrala troche pomoc,chyba nie musze pisac jak i
Nie musisz.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 13.08.2011, 00:44
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Nie musisz.
nie żartuj że tego nie widziszTo jest ciśnienie które objawia się raz na....no sporo lat.Ale to tylko dlatego że my jesteśmy o tyle klas lepsi że wszystkie matactwa z Waszej strony - nie wiele dają
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.08.2011, 01:18
Może nie muszę tego widzieć, bo... za tym stoję i boję się zdemaskowania?

Od 1950 roku trzymam rękę na pulsie. 49 lat potrzebowaliście, by mnie załatwić (czasowo). No, jeszcze raz w 78, ale wtedy po prostu olałem sprawę.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 13.08.2011, 07:37
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Skoro Maaskant chce zagrać pierwszą jedenastką, to TYLKO 3 PKT!!!
Nie mozemy odstawac od reszty bo poprzedni sezon sie nie powtorzy. Zaglebie to dobra druzyna ale w koncu gramy u siebie.
Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 13.08.2011, 08:13
Tylko zwycięstwo !
Pomożecie ? Pomożemy hehe
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 13.08.2011, 08:23
To nie będzie łatwy mecz zwłaszcza ,że posędzije go Marciniak . Nie trawię tego arbitra i chyba nie jestem osamotniony i nie chodzi tylko o pomyłki ale on celowo drukuje mecze , bardzo się stara nieraz by jakaś drużyna nie wygrała ... bardziej od tego sędziego to wkur... mnie tylko Piasecki . Ci dwaj sędziowie nie powinni prowadzić meczów na takim poziomie i nie wiem czemu aż tak często są przydzielani do prowadzenia meczów Wisły? Już wolę sędziów z Warszawy od nich , może przesadzam ale zawsze gdy dowiem się że Ci sędziowie będą sędziować Wiśle mecz to mam dziwne obawy że jakiś karny zostanie podyktowany z kapelusza dla naszego przeciwnika albo ciągle będą faule w jedną stronę ...
Odpowiedz cytując
Matti88
Member

Od: 05.2011

Stary 13.08.2011, 08:54
Ludzie jaki odpoczynek dla najlepszych zawodnikow Ciezko w to uwierzyc ale jezeli my dzisiaj przegramy to juz po trzeciej kolejce mozemy baaaardzo oddalic sie od mistrzostwa Polski;/
Odpowiedz cytując
wroobel88
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 13.08.2011, 09:10
Matti88 napisał(a):Wyświetl post
Ludzie jaki odpoczynek dla najlepszych zawodnikow Ciezko w to uwierzyc ale jezeli my dzisiaj przegramy to juz po trzeciej kolejce mozemy baaaardzo oddalic sie od mistrzostwa Polski;/
No ja myślę, ze jak dziś nie wygramy to w ogóle stracimy szanse na mistrzostwo, przecież tylko 27 kolejek zostanie do końca sezonu

A co do sędziów to zdecydowanie najsłabszy w ekstraklasie jest Małek ...
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 13.08.2011, 09:29
porownanie do lecha nietrafione , lech skupial sie na pucharach az do wiosny (do meczu z bragą)

my w zasadzie tylko do konca dwumeczu z apoelem , w fazie grupowej i tak nic nie ugramy , wiec mozna wtedy skupic sie na lidze

TRZEBA TAM W KONCU WEJSC !!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Matti88
Member

Od: 05.2011

Stary 13.08.2011, 09:32
wroobel88 napisał(a):Wyświetl post
No ja myślę, ze jak dziś nie wygramy to w ogóle stracimy szanse na mistrzostwo, przecież tylko 27 kolejek zostanie do końca sezonu

Smiej sie smiej ale 2 pkt po 3 kolejkach przy 9 mozliwych pktach Legii to juz jest spora strata jak na poczatek sezonu..
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.08.2011, 09:34
wroobel88 napisał(a):Wyświetl post

ja bym powiedział więcej , wg niektóych to my już mamy finisz rozgrywek ligowych

przypuszczam że będzie jak zawsze, skromnie wygramy będzie płacz i krytyka że tak nisko , że styl nie taki , że Genkov nie trafił z metra na pustą ,

jak zremisujemy czy przegramy (tfłu ) to będzie ten sam poziom krytyki

jakiekolwiek dzisiaj czy za tydzień wyniki nie padną w spotkaniach ligowych , pójdą w zapomnienie po meczach z APOELem , możecie zaklinac rzeczywistość , ale nie ma w tej chwili ważniejszych spotkań dla Wiślaków . Lige mamy na codzień , na LM czekamy od.... 20 paru lat od jej powstania .
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Stary 13.08.2011, 09:59
Taka ciekawostka dzisaj gramy z Zagłębiem które ma minimalnie wiekszy budżet od Apoelu zagłębie ma ok.35 mln zł a Apoel 33 mln zł. Ale wiadomo kasa nie gra to tylko tak dla ciekawostki
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 13.08.2011, 10:04
skeba napisał(a):Wyświetl post
Legia gra przyzwoicie w tym sezonie o obok Lecha
Obok Legii, naszym najgroźniejszym rywalem będzie Śląsk. Lech nie będzie się liczył zupełnie
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Stary 13.08.2011, 10:30
Ja tam myśle że Lech jak się zmobilizuje to może wygrać z każdą drużyną ekstraklasy więc jak bym ich nie skreślał.
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.08.2011, 10:47
Przenieście tą dyskusję do tematu "Ekstraklasa". Tu rozmawiamy o meczu Wisły z Zagłębiem a nie o Legii i Lechu...

Co do meczu, trzeba wygrać i nic więcej dodawać nie trzeba.
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.08.2011, 10:51
Nie wierzę kilka godzin do meczu a tu cisza jak makiem zasiał .. gdzie Ci wierni kibice forumowi się podziali ? Czyżby kupili bilety wreszcie ?
Odpowiedz cytując
rnandez
Member

Od: 07.2011

Stary 13.08.2011, 10:53
jaszczur90 napisał(a):Wyświetl post
Nie wierzę kilka godzin do meczu a tu cisza jak makiem zasiał .. gdzie Ci wierni kibice forumowi się podziali ? Czyżby kupili bilety wreszcie ?
Daj im się wyspać , poza tym od dawna żyją tylko europejskimi pucharami
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów