|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy tu można "kibicować""innym polskim druzynom w Europie? | |||
| Tak. Bo chodzi o polskie druzyny |
|
117 | 31,97% |
| Nie. Bo na tym forum liczy sie tylko Wisła |
|
249 | 68,03% |
| Głosujących: 366. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/news/7501-Artu...lego_chuligana nie wiedzaiałem gdzie wkleic
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Co nalezy zrobic? Wywalic sympatykow piłki i zrobic forum kibicow Wisly Kraków Ale oczywiscie wiadomo, ze tak sie nie stanie bo idziemy w kierunku Europy i ma tu byc miejsce dla kazdego! ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Nie wierzę, że ten temat liczy już 5 stron burzliwych dyskusji...
Sądziłem zawsze, że kibic trzyma kciuki za swój klub i jego zgody, źle życzy jego kosom, a do reszty podchodzi neutralnie lub wg osobistych sympatii. To powinien być aksjomat! ![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
rok czy dwa lata temu. Mecz Lecha w LE. Kamera pokazuje trybuny, tam 'flaga' z przekreślona Białą Gwiazdą.
I to wszystko na ten temat pytania postawionego w tytule. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Gorąco trzymam kciuki za Śląska.Ostatnio na meczu Śląska z Bułgarami, w knajpie na moim osiedlu nie przypominam sobie tylu ludzi, którzy tak emocjonowali się drużyną która nie jest Wisłą Kraków.Da się?Da.
Jednak gdy słyszę, że jakiś poprawny politycznie hipokryta trzyma kciuki za Legie czy Lecha, to nie wiem czy się śmiać czy płakać.Skoro macie w sercu Jezusa, to może oddajcie część swoich zarobków na potrzebujących, zapiszcie się na wolontariat, oddajcie szpik czy chociaż krew. Jeśli się mocno identyfikujesz z jednym klubem to nie wyobrażam sobie ....a sytuacji, trzymanie kciuków za innych. Patrząć się chociażby na to forum, to mam szacunek do paru legionistów, którzy napisali wprost, że życzą Wiśle odpadnięcia.Mają swoje zdanie chłopaki, ale przynajmniej nie są obłudni. Na atomy z kolei rozdupcył mnie pewien nadgorliwy kibic Wisły, który wpadł na legialive ze swoim moralizatorskim tonem i zaczął nawracać legionistów. LUDZIE, nie widzicie że robicie siarę kibicom Wisły? ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
No chyba, że wprowadzamy aksjomat, że Lech to kibice Lecha a nie drużyna Lecha. Jednak pytanie brzmiało: Czy tu "kibicujemy" innym polskim drużynom w Europie? A nie: czy tu kibicujemy kibicom innych klubów? I dalej: wiadomo, że jestesmy kibicami Wisły a a nie kibicami Lecha, Legii czy Cracovii. Nie jeździmy wspierac tych drużyn w ich meczach europejskich (nie mówiąc o innych). Nie bratamy sie z ich kibicami. Czy jednak ogladanie meczów tych drużyn (nie kibicowanie) z pewna dozą życzliwosci dla druzyny w ewentualnych europejskich pucharach, dla druzyny (i wizerunku polskiej piłki w Europie) a nie dla kibiców jest już przestępstwem? Moje podejście jest takie: nie utożsamiam sie z kibicami innych klubów (nawet zgodami), ale mecze innych drużyn na arenie europejskiej oglądam z pewną dozą życzliwości (wtedy polskośc przeważa we mnie nad wiślackością). Jednak do pewnych granic. Jakich? Przykład: W ubiegłym roku byłem z pewnych powodów przez kilka dni w Poznaniu. Akurat jak Lech mial grać z Juwe. Znajomi i przyjaciele z Poznania (mam takich) oferowali mi bilet na mecz. Podziękowałem. O ile obejrzenie meczu w TV (z obojetnością czy minimalną życzliwością dla wyniku drużyny) nie stanowiło dla mnie problemu, to pójscie na stadion wiąże sie dla mnie z kibicowaniem (Lechowi albo Juwe). I to byłoby za duzo. Teraz zastrzelcie mnie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Sądzę, że nikt strzelał nie będzie...
Przyjaciół w Poznaniu nie mam, za to mam w Warszawie sporą część rodziny za Legią. Z pięściami przy obiedzie się na siebie nie rzucamy (a nawet relacje mamy bardzo pozytywne - bo jednak piła to nie wszystko), ale życzyć sobie sukcesów sportowych nie życzymy i uważam, że to jest zdrowe podejście ![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Śląskowi życzę jak najlepiej, bo miło to posłuchać w telewizji jak skandują kibice 'Wisła Kraków'. Legii w meczu w ruskimi będę kibicował, bo jak patrzę na tych kacapów zza wschodniej granicy to aż mnie mdli. Płakać jednak nie mam zamiaru jak odpadną i tym bardziej jak awansują. Z mojego prywatnego punktu widzenia: wali mnie to.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Prostym człowiekiem jesteś.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Bo faceci ponoć są prości, skomplikowane są kobiety...
i zadnych aksjomatow wprowadzac nie trzeba...Lech to Amika a Legia to Legia, Podbeskidzie to Podbeskidzie... i wszystko co z tym związane, liczy sie prestiż szacunek uznanie... a ten w Polsce ma mieć najwiekszy Wisła... kto się zgadza zeby taki miala Legia czy Amika, ponad naszym... to nie jest kibicem... co najwyzej tak mu się tylko wydaje. Zgodowo można dopuscic Slaska ew. Jagę, reszta... ma byc zawsze poziom niżej niż Wisła ABG TSW!
Ostatnio edytowane przez palikot : 11.08.2011 o godz. 22:51.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kazdy ma swoje poglady.. ma swoje podejscie i klutnia na forum prowadzi do nikad...
Ale napisze jakie mam odczucia: WISLA,SLASK,LECHIA... kocham ogladac ich mecze i naprawde grube emocje mi towarzysza przy kazdym ich spotkaniu..W Ch**J to KOCHAM Cracovia,Lech,Arka,Korona... GARDZE nimi..pier**e ich mecze i zawsze im zle bede zyczyl ... Wpier*olu na murawie i na trybunach... reszta jest mi obojetna... moge ogladnac lecz napewno nie kibicuje zadnej ekipie... choc czesto bywa tak ze podswiadomie trzyma sie lape za slabszych(teoretycznie) dotyczy sie to niestety reprezentacji.. dzieki calemu cyrkowi ze Franzem i zaciagiem czarnuchow do naszej repry odechcialo mi sie jej meczy..mam nadzieje ze narescie go pogonia i wszystko wroci do normy.. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Pewne zachowania nie pasują i są idiotyczne. Nie onanizujesz sie na cmentarzu, nie robisz kupy na bacznosc ani będąc facetem nie wsadzasz kutasa w drugiego faceta. Nie kibicujesz tez drugiemu klubowi, bo masz ten jeden jedyny z ktorym sie utozsamiasz, otoczony ludzmi ktorzy podzielaja twoja pasje, z ktorymi tworzysz ta wlasnie jednosc ktora cie odroznia od tych "innych".
Natomiast gra w pucharach nie rozni sie niczym od gry ligowej. Kibic patriotycznie sie spelnia na meczach reprezentacji narodowej, a nie na meczach ligowej kosy z jakimis tureckimi brudasami. Jesli kibicujesz Legii czy Amice bo ci akurat czlapia po boiskach w Europie to jestes frajer i zdrajca tych z ktorymi powinienes stac w jednym szeregu - przy swojej druzynie. Nie mozna oczywiscie nikomu zabraniac takich dewiacji, natomiast nikt tez nie moze zmusic do akceptowania tychze. Teraz druga kwestia - szeroko rozumiana wolnosc wypowiedzi, tolerancja i tym podobne dranstwa nowozytnego swiata. To jest forum KIBICÓW. A kibice to specyficzna grupa. Maja swoje zelazne zasady z ktorych najwazniejsza jest nie rozmienianie swojej sympatii klubowej na drobne. Jesli jeden z drugim przylaza na forumkibicow danego klubu, podaja sie za takowych kibicow po czym lamia na dziendobry ta najwazniejsza z zasad kibicowskich, to ja prywatnie (nie moderatorsko) mowie im: wypierdalac, nie pasujecie tutaj. Powinniscie wyleciec na zbity pysk z naszego forum, z wielką pieczątką: "Uwaga - frajer", przybita na czole. Was - stadionowych lewakow - jest promil, a do szewskiej pasji doprowadzacie calą rzesze nas - konserwatystow. Kierujac sie dobrem forum i chęcią zgaszenia ognia kłótni w zarodku, wnioskuje o wywalenie bez mozliwosci powrotu wszystkich milosnikow reprezentacji Polski w pucharach europejskich. Forum kibicow NIE JEST, NIE BYŁO i NIGDY NIE BĘDZIE tolerancyjne. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Jak już będziesz wyrzucał z forum "fajerów" to zacznij od flamengisty za Jagiellonię.. Nie chodzi o to, czy "kibicujemy" polskim klubom w pucharach czy nie. Chodzi o to czy mamy świadomość, że dobra gra polskich klubów w pucharach przełoży się na dobro Wisły. Bo NIEWĄTPLIWIE tak!
Szkoda, że ankieta i temat nic nie dadzą. Dalej będą kłótnie i wyzwiska, jak polska ekipa będzie grała w pucharach w temacie "polskie drużyny.." Jak już pisałem trzeba zrobić dwa tematy. Dla zwolenników i przeciwników. |
||
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
MY jako kibice Wisły Kraków nie mamy takiej świadomości - może Wy takowa posiadacie ale czy do jasne k...y zrozumiecie żeby się z tym na tym forum nie obnosić ?!?! Przeczytaj 5x jeszcze post 7 Kotów - bo na razie widzę że w ogóle do Ciebie to nie dotarło. ps. Dla dobra wszystkich mieszkańców mojego bloku chciałbym wygrać w Lotto 10 mln - na pewno im też by się stopa życiowa podniosła i samopoczucie poprawiło ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
"Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów" - S. Lem
A tu proszę "tylko" 33% ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
Silnej i poteznej Wisle nie jest potrzebna do szczescia silna liga, czy obijające przeciwnikow w pucharach Amiki czy Legie. Mamy za sobą pare niezlych sezonow dominacji w lidze. Ty myslisz ze za 20 lat ktos bedzie pamietal, ze liga byla "nie za mocna" i zbieralismy w piec od Azerow ? Nie, bedą pamietac wygrywaną lige z 18pkt przewagi. Seryjnie zdobywane mistrzostwa. Frankowskiego i Zurawskiego. A nie poziom ligowej pilki. Kibicowanie rankingom i trzymanie kciukow za - przyslowiowe - Amiki, to dewiacja. Nie majaca nic wspolnego z kibicowaniem pilkarskim. Legii zycze piątala w Moskwie. Zresztą Slaskowi tez, bo nie trawie Lenczyka. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
I w ten oto subtelny sposób temat zostaje zamknięty.
Causa finita. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Bz jaj, macie ciekawych kibicow
Az podziwiam cierpliwosc niektorych![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
W Pucharach liczy się przede wszystkim Wisła.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
NIe musisz jednak na tym forum wyrażać żali z powodu odpadnięcia Legii czy Amiki w pucharach, albo wyrażać fascynacji z powodu ich zwycięstw. K.... jak czytam teksty o tym, że kibicowanie innym polskim klubom w pucharach ma przełożenie na silną ligę krajową, to ręce mi opadają - co ma k.... piernik do wiatraka Czy jeżeli Legia wyeliminuje Spartaka, w grupie wygra wszystkie spotkania, a następnie wygra w Lidze Europy wszystkiej mecze do finału w Bukareszcie, natomiast Wisła przegra oba mecze z APOELEM, a następnie 6 spotkań w rundzie grupowej, to jaki to będzie miqało pozytywny wpływ na Wisłę Kraków i ligę polską Taki, że z rankingu krajowego dodamy sobie 3-4 pkt do rankingu klubowego Panowie kibicujcie sobie komukolwiek - ale nie wkurzajcie innych swoimi wpisami: dobrze, że Amika zrobiła tyle punktów, bo....... Jak Wisła wygra 3 mecze i zremisuje 1 w fazie grupowej to zrobi 7 punktów do rankingu i nie interesuje mnie ile zarobi do rankingu Śląsk, Legia czy Amika. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
funkykoval, naprawdę nie ma co się przejmować baranami
.Niech sobie trzymają kciuki, za kogo chcą, ale niech się z tym nie obnoszą, bo tylko się ośmieszają. Tak, jestem małym zawistnym "polaczkiem". ![]() Oczywiście wierzę w to, że Śląsk pokona rumunów. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
To masz trenera barana.., czy jak mówią inni "znafcy" kosmite, i frajera.
http://www.google.pl/#hl=pl&source=h...w=1280&bih=709 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Cytat:
A jak juz sie tak zwierzamy to powiem o swoim przykladzie. Ja tez kilka lat temu kibicowalem wszystkim polskim druzynom. Mialem wypieki na twarzy na dwumeczu Wisla-Panathinaikos ale rowniez kibicowalem Legii w dwumeczu z Szachtarem, cieszylem sie nawet z pogormu Grasshopper Zurich przez Lecha i bylem w ekstazie po pieknym awansie Amicowcow do grupy LE w meczu z Austria Wieden. Ale wszystko sie zmienilo gdy oficjalnie przypieczetowalem bycie Wislakiem, gdy pojawilem sie na pierwszym meczu w Krakowie, potem na nastepnych. Zaczela mnie juz interesowac tylko Wisła, jej sukcesy i porazki a nie jakies inne kluby. Owszem ogladam mecze pucharowe wszystkie, nawet w meczu Amica-Benfica kibicowalem... Portugalczykom Wisla to moj klub, R22 to moje trybuny i nie wiem jak mozna byc taka pipa, miec rozdwojenie jazni i w srode kibicowac Wisle a we czwartek trzymac kciuki za Legie czy Lecha. Jedyne wytlumaczenie jest takie, ze Ci ludzie sa w tej mojej "fazie" i w zyciu na meczu nie byli, albo sa od swieta wiec sie podniecaja innymi klubami bo nie czuja przywiazania do jednego. Lub tez nasluchali sie ekspertow w tv i im uwierzyli, ze mocniejsza Legia to mocniejsza Wisla (wiadomo dla takiego eksperta fajnie jak wygrywa Legia/Lech/Wisla bo on wlasnie nie jest przywiazany do zadnego klubu wiec sie podnieca kazdym sukcesem polskiego klubu)Cytat:
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 12.08.2011 o godz. 09:20.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To Masakant jest kibicem Wisły Kraków?Myślałem, że jest holenderskim trenerem "Białej Gwiazdy"
Ponawiam pytanie.Jakie REALNE KORZYŚCI MOGĄ WYNIKAĆ Z DALSZEJ GRY Legi w Europejskich pucharach? Ale poprosze o merytoryczną wypodziedź a nie rzucanie pustymi frazesami o jakiś tam punktach. Szczerzę?To te punkty mi latają koło dupy, tak jak polska reprezentacja.Przepraszam jak kogoś uraziłem, ale jesli chodzi o piłkę to interesuje mnie tylko Wisła i tylko ona + mam ogromną sympatię do klubów z Gdańska i Wrocławia. A reszta?......
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 12.08.2011 o godz. 09:22.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
Nie lubię jechania komuś od frajerów za złamanie jakichś tam zasad, po to żeby sammu za chwilę ogłosić, że się ich nie przestrzega. Zasadą jest nie chwalenie się kibicowaniem Legii. OK, przyjmuję to. Taką samą zasadą kibicowską jest kibicowanie WKS. A jeśli nie kibicujesz, bo np. nie lubisz Lenczyka - to siedzisz cicho. Zgadza się? pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Madre slowa. Natomiast co do ankiety - zaglosowalem za "kibicuje innym polskim druzynom", ale to tylko dlatego ze brakowalo mi opcji trzeciej - czegos w stylu "nie mam problemu z wygranymi innych polskich druzyn w pucharach". Nie kibicuje bowiem Legii ani innej Amice, ale bardziej mnie ucieszy to ze zespol z Polski wygra z Rumunami czy innymi Turkami niz w druga strone. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]() Sa dwa aspekty. Jeden to tak taki troche wyscig szczurow. Legia osiaga dobre rezultaty, zarabia kase - stac ja na lepszych zawodnikow. Wisla zeby im dorownac musi sprowadzac graczy podobnje klasy. Tak samo inne kluby - lepsi gracze, lepszy poziom wiec Wisla z takimi rywalami jak APOEL nie gra od swieta, a co tydzien wiec nastepnym razem taki rywal klasy APOEL-u jej nie zaskakuje. Druga sprwa to prestiz rozgrywek. Dajmy na to, ze taka Legia gra w tym finale ale w lidze przegrywa z nami i taki dobry zwodnik z zagranicy sobie mysli: kurcze oni musza byc dobrzy skoro pokonali Legie, ktora grala w finale Ligi Europy. Mysle, ze goscie do do nas przyszli z zagranicy wlasnie tak mysleli: "oni sa mistrzem Polski, a Lech, ktoru tak dobrze gral w Lidze Europy byl dopiero 5. Ta liga jest dobra - warto tam przejsc." No bo sorry, gdyby patrzyli tylko na nasze rezultaty: Karabch, Levadia to otrzymujac oferte z Wisly tylko by sie usmiechneli ![]() ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
ta napewno , przyszli bo Lech grał w LE a w lidze 5 miejsce ![]()
Ostatnio edytowane przez palikot : 12.08.2011 o godz. 10:53.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|