The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.08.2011, 21:53
qqq_b napisał(a):Wyświetl post
Takie cos moze być na Lechii jak dalej bedzie tak grala! Więc lepiej dac wejsciowki za free i miec 20 tyś widzów niż miec bilety po 40 zł i miec 2 tyś. MYSL kmiocie!
Ja Ciebie nie obrażałem, to po pierwsze. Nowy na forum i wyzywa.

Po drugie co Ty porównujesz? Porównując Lechię do Warty to jak porównywać czekoladę do gówna jak mawia T. Hajto.
Warta gra w drugiej lidze gdzie ma lokalnego rywala który gra w wyższej lidze i który ma aspiracje mistrzowskie.

Myślisz że ludzie mają chęć kupić bilet i na Amicę i na Wartę? Wiadomo, że na Wartę będzie mało chętnych, a że Warta za stadion płacić nie musi(?) to co im zależy dać wejściówki za darmo przy tym inwestorze, który sponsoruje Wartę 50 tys. zł w tą czy w tą różnicy nie robi.

A Lechia to inna sprawa od Warty, oni muszą ten stadion opłacić przecież do Lechii on nie należy i nie ma go za friko jak Warta, po drugie przed sezonem zarząd planuje budżet biorąc pod uwagę również wpływ z biletów i karnetów, i myślisz że teraz nagle wprowadzą darmowe bilety bo przegrali 2 mecze i nie wiadomo czy kibice będą chcieli przyjść? Wtedy byłoby jak u nas po Levadii, dziura budżetowa i wyprzedaż piłkarzy.

Z resztą te bilety nie są drogie. Na bilet raz na 2 tygodnie 45 zł można wydać, te droższe (100 zł) to wiadomo jak kogoś stać to kupi jak nie to obejrzy na miejscu tańszym i po kłopocie. Jak już z kasą ciężko to te najtańsze bierze (20zł). Gdańsk bogate miasto ludzi stać, nie długo Lechia pogoni Cracovię minimum 3 golami i na następny mecz będzie o wiele więcej chętnych. A na mecze z Wisła, Legią czy Lechem będzie komplet.
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 11.08.2011, 22:11
Co do stadionów.. to mam pytanie...

jak stadion w Gdańsku będzie w połowie pusty to powinno sie o połowę spuścić ceny... wtedy się zapełni po brzegi.. bo nie kazdy jest w stanie zapłącić tyle kasy co dwa tygodnie...

A jak stadion będzie pełny i będzie popyt to wtedy się będzie podnosić cenę... Bo dla klubu to chyba jedno czy dostanie hipotetycznie 40 000 x 30 zł czy 20 000 x 60 zł... ?
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.08.2011, 22:55
Piotson napisał(a):Wyświetl post
A Lechia to inna sprawa od Warty, oni muszą ten stadion opłacić przecież do Lechii on nie należy i nie ma go za friko jak Warta
Z tego co wiem to Warta nie ma go za friko i długo trwały negocjacje między miastem, a klubem za ile może tam grać. Staneło ostatecznie na 400 tysiącach zł za sezon gry, przy czym nie wiem czy chodzi o cały stadion czy np. wydzielone części trybun.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 11.08.2011, 23:01
Hanys napisał(a):Wyświetl post
Bo dla klubu to chyba jedno czy dostanie hipotetycznie 40 000 x 30 zł czy 20 000 x 60 zł... ?
Tak.

1906
Odpowiedz cytując
OstryLG
Member

Od: 05.2005

Stary 11.08.2011, 23:14
Najtańszy bilet w Gdańsku na mecz Lechii kosztuje 20zł. Do tego dochodzą zniżki :

- 20% na legitymację szkolną/studencką, kobiety, osoby powyżej 60 lat,
- 50% - uczniowie do 16 lat;
- 50% - akcjonariusze Lechii Gdańsk SA - na wybrany sektor, z wyłączeniem lóż i miejsc biznesowych;
- zarejestrowane, oficjalne fankluby Lechii - 30% (do 30 km), 50% (31-120 km), 70% (powyżej 121 km)

Wydaję mi się więc że ceny nie są wygórowane, wszystko zweryfikuje 3 mecz z Górnikiem Zabrze który pokaże jaka będzie frekwencja na meczach po 'pierwszej zajawce' nowym stadionem i konieczne będzie posiadanie karty kibica.
ŚWL
Odpowiedz cytując
northrop
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 11.08.2011, 23:18
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej sprzedać 20 tysięcy wejściówek za 5 zł niż 2 tysiące za 50. Niestety nawet takie liczenie jest dla niektórych naszych klubów za trudne.
Z ekonomicznego punktu widzenia, wlasnie nie. Dla klubu to nawet bylo by idelanie sprzedac 1 tys wejsciuwek za 100. Mniej ludzi, mniej problemu. Nizsze koszty za ochrone, sprzatanie, obsluge... Wiec w efekcie wiecej kasy pozostaje w kasie klubu. A to, ze pusto na trybunie... trudno.

Hanys napisał(a):Wyświetl post

jak stadion w Gdańsku będzie w połowie pusty to powinno sie o połowę spuścić ceny... wtedy się zapełni po brzegi.. bo nie kazdy jest w stanie zapłącić tyle kasy co dwa tygodnie...

A jak stadion będzie pełny i będzie popyt to wtedy się będzie podnosić cenę... Bo dla klubu to chyba jedno czy dostanie hipotetycznie 40 000 x 30 zł czy 20 000 x 60 zł... ?
Wyobraz sobie taka sytuacje. Wynajmujesz mieszkanie dwusypialniowe. Dwuch klientow podpisalo umowe na rok za okreslona cene. Szesc miesiecy pozniej, okazalo sie, ze jeden z nich sie ulotnil i teraz mieszkanie, ktore wynajmujesz stoji w polowie nie zapolnione. Obnizasz tej osbie czynsz o polowe czy nie?
Ostatnio edytowane przez northrop : 11.08.2011 o godz. 23:25.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Stary 11.08.2011, 23:30
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Z tego co wiem to Warta nie ma go za friko i długo trwały negocjacje między miastem, a klubem za ile może tam grać. Staneło ostatecznie na 400 tysiącach zł za sezon gry, przy czym nie wiem czy chodzi o cały stadion czy np. wydzielone części trybun.
No tak ale porównując ten koszt do ceny wynajmu przez np. Legię to jest śmiesznie niski, z resztą nie ma co porównywać tych 2 klubów, bo popyt na piłkę w Gdańsku jest o wiele większy niż w Poznaniu na Wartę i dla pani prezes Warty te 400 tys. to nie jest jakiś wielki wydatek, który nie musi pokrywać biletami. Gdyby bilety na Wartę były to chodziłby max. 1000 osób tak jak wcześniej i dalej nie wiele pieniędzy by było a piłkarze grali przy pustych trybunach.
Ostatnio edytowane przez Piotson : 11.08.2011 o godz. 23:34.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.08.2011, 23:34
OstryLG napisał(a):Wyświetl post
- zarejestrowane, oficjalne fankluby Lechii - 30% (do 30 km), 50% (31-120 km), 70% (powyżej 121 km)
Wow. Oficjalne fankluby są uznawane przez kibiców Lechii czy to jakieś groteski wytworzone przez zarząd?
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
OstryLG
Member

Od: 05.2005

Stary 12.08.2011, 00:09
Obecnie zarejestrowane fan kluby Lechii Gdańsk pochodzą z miast:

Bytów, Chojnice, Czersk, Dzierzgoń, Elbląg, Kartuzy, Kościerzyna, Lębork, Malbork, Mława, Nowy Targ, Pelplin, Pisz, Pszczółki, Sierakowice, Skarszewy, Smętowo Gr., Sopot, Starogard Gdański, Tczew

W.w. fan cluby są oficjalne i są uznawane przez kibiców Lechii Gdańsk.

Tak więc kibice z Chojnic, Mławy, Nowego Targu, Piszu mogą wejść na mecz już za 6zł.
Ostatnio edytowane przez OstryLG : 12.08.2011 o godz. 00:12.
ŚWL
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.08.2011, 00:27
No tak ale porównując ten koszt do ceny wynajmu przez np. Legię to jest śmiesznie niski, z resztą nie ma co porównywać tych 2 klubów, bo popyt na piłkę w Gdańsku jest o wiele większy niż w Poznaniu na Wartę i dla pani prezes Warty te 400 tys. to nie jest jakiś wielki wydatek, który nie musi pokrywać biletami. Gdyby bilety na Wartę były to chodziłby max. 1000 osób tak jak wcześniej i dalej nie wiele pieniędzy by było a piłkarze grali przy pustych trybunach.
Na Warcie to widzę tak. Pochodzi kilkanaście tys. ludzi dwie rundy za darmo, a dzieciaki już będą miały zakodowane w głowie - stadion, sobota, biało-zielony szalik. Kolejna runda będzie za 10 zł, przyjdzie 10 tys, potem awans i znowu przyjdzie 10 tys. tylko już za 20 zł. I tak dalej - promocjami budują markę, jej rozpoznawalność, mówi się o nich w mediach, teraz "wystarczy" dołożyć sukcesy. Jak pokazuje Jagiellonia historie "od pucybuta" w Polskiej lidze to nic nadzwyczajnego. Ciężko nie zauważyć logiki p. Pyżalskiej.
.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Stary 12.08.2011, 00:27

Tak więc kibice z Chojnic, Mławy, Nowego Targu, Piszu mogą wejść na mecz już za 6zł.
Tyle, że cena biletu nie pokrywa się z ceną dojazdu do Gdańska .
Przejazd PKS z Mławy 44zł.
Wiem, że można dojechać swoim samochodem, ale to też tanie nie jest.
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 12.08.2011, 07:33
zabierasz 4 osoby ze swojego miasta lub zgarniasz po drodze i juz moze tanie byc.
Odpowiedz cytując
h3po4
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.08.2011, 10:50
murray napisał(a):Wyświetl post
Tak.

1906

Mi się wydaje że jednak jak przyjdzie więcej ludzi to zarobią też na Cateringu a uwierzcie że z tego są naprawdę duże pieniądze dodajcie dobie jeszcze że każdy kibic kupi picie za 5 zł i w której opcji są większe pieniądze ?
Być okrutny i odważny
Zmienić dolę swą przeklętą
Trochę zemsty, trochę krwi
Worek z forsą mieć pod głową
Wtedy ma się piękne sny
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 12.08.2011, 11:20
Tyle, że cena biletu nie pokrywa się z ceną dojazdu do Gdańska .
Przejazd PKS z Mławy 44zł.
Wiem, że można dojechać swoim samochodem, ale to też tanie nie jest.
I właśnie o to chodzi, aby ceną wejścia na stadion zrekompensować cenę dalekiej podróży. Dobra inicjatywa klubu.

Ogólnie ceny biletów na Lechię są bardzo tanie, więc nie ma co narzekać na działania klubu.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 12.08.2011, 12:23

Bytów, Chojnice, Czersk, Dzierzgoń, Elbląg, Kartuzy, Kościerzyna, Lębork, Malbork, Mława, Nowy Targ, Pelplin, Pisz, Pszczółki, Sierakowice, Skarszewy, Smętowo Gr., Sopot, Starogard Gdański, Tczew

W.w. fan cluby są oficjalne i są uznawane przez kibiców Lechii Gdańsk.

Potwierdzam bilet na mecz z lepszym rywalem 9 zł więc ceny bardzo atrakcyjne. U nas wyjazd na mecz Lechia - Cracovia (bilet + przejazd) to koszt 30 zł więc cena jak najbardziej do przyjęcia.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 12.08.2011, 14:05
Oficjalne FC to oczywiście bardzo dobra inicjatywa, mają swoją rade, ulgi i przywileje. Cena biletu rekompensuje dojazd itd. Zachęta dla FC nieoficjalnych które moga prężniej działać. Klub zaczyna się owtierać na Słupsk (trzecie co do wielkości miasto w woj.) no i oczywiście miasto przyjazne dla kibiców Lechii Potencjał jest i nalezy go jak najlepiej wykorzystywać plus dobra drużyna, juz nie mówie jakaś super hiper ale taka która co sezon walczy! (słowo klucz) o podium czy też gryzie trawe w PP i będzie dobrze
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.08.2011, 13:05
Zdjęcia Narodowego z wczoraj:
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.08.2011, 13:21
Przy okazji, stadion narodowy z rozsuniętym dachem.

Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 28.08.2011, 13:38
Chyba zasuniętym

Dobra, wiem o co chodzi.

Naprawdę efektownie to wygląda.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 28.08.2011, 14:35
Proud napisał(a):Wyświetl post
Chyba zasuniętym

Dobra, wiem o co chodzi.

Naprawdę efektownie to wygląda.

Pewnie rzecz gustu. Dla mnie osobiście, ten obiekt ociera się o plagiat. W kontekście bukaresztańskiego [Właśnie powstał i odbędzie się tam Finał LE]. Polski jest jednak droższy i gorzej wyposażony:

http://pl.uefa.com/uefaeuropaleague/...nal/index.html

Gdyby jeszcze coś podobnego powstało w Bułgarii i Rosji, to sytuacja przypominać mi będzie budowle "pałacokulturowopodobne" [a właściwie "łomonosowopodobne"] w krajach podbitych przez Sowiety.

------
Już wolę stadion wiślacki, bo on jest nie do podrobienia
Ostatnio edytowane przez yarow : 28.08.2011 o godz. 14:43.
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 28.08.2011, 15:14
yarow napisał(a):Wyświetl post
Pewnie rzecz gustu. Dla mnie osobiście, ten obiekt ociera się o plagiat. W kontekście bukaresztańskiego [Właśnie powstał i odbędzie się tam Finał LE]. Polski jest jednak droższy i gorzej wyposażony:

http://pl.uefa.com/uefaeuropaleague/...nal/index.html

Gdyby jeszcze coś podobnego powstało w Bułgarii i Rosji, to sytuacja przypominać mi będzie budowle "pałacokulturowopodobne" [a właściwie "łomonosowopodobne"] w krajach podbitych przez Sowiety.
To akurat nie plagiat.Pewne podobieństwa dachu i "owalu". I to nawet nie zbyt duże.

Ale owszem, w środowisku architektonicznym i nie tylko mowi się, że "inspiracją" Narodowego i jego koszykowej konstrukcji był stadion w Kapsztadzie:

Osobiście, muszę jednak powiedzieć, że Narodowy prezentuje się okazale. Zaczyna być dominantą w panoramie Warszawy. Niestety nie ze wszystkich perspektyw jak PKiN
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 28.08.2011, 23:36
Ela napisał(a):Wyświetl post
To akurat nie plagiat.Pewne podobieństwa dachu i "owalu". I to nawet nie zbyt duże.

Ale owszem, w środowisku architektonicznym i nie tylko mowi się, że "inspiracją" Narodowego i jego koszykowej konstrukcji był stadion w Kapsztadzie:

Osobiście, muszę jednak powiedzieć, że Narodowy prezentuje się okazale. Zaczyna być dominantą w panoramie Warszawy. Niestety nie ze wszystkich perspektyw jak PKiN
To być może i dobrze, że stadion zwany przez Rząd RP "Narodowym" a przez PZPN zwany stadionem nie jest dominantą ze wszystkich perspektyw. Taka biało czerwona dominanta patrząc z perspektywy zieleni, albo patrząc z perspektywy kamienic albo patrząc z perspektywy szklanej biurowej zabudowy, pasuje w ww. układy moim zdaniem średnio. Prawdę mówiąc, moim zdaniem w ogóle nie pasuje. Właśnie dlatego, że stał się dominantą.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 29.08.2011, 01:04
A dla mnie Narodowy wyglada jak namiot cyrkowy.
Zwlaszcza na tej pocztowce ja123
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 29.08.2011, 07:54
Ten "rozsuwany" dach to przd czym ma chronic? Przed deszczem? A gdzie on bedzie splywal? Czy to tylko taka "atrakcja turystyczna"?
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 29.08.2011, 09:52
Dachem do rynien?
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 29.08.2011, 09:59
http://www.stadionnarodowy.org.pl/stadion/galeria-zdjec

tu masz galerie zdjec na ktorej widac pomost techniczny pod dachem szklanym. Sa na nim iupitery i rury odwodnienia dachu ulozone dookola stadionu i odprowadzajace wode dalej przez cztery pomosty/drogi dojscia na ring techniczny.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Stary 29.08.2011, 10:31
ok

http://img20.imageshack.us/img20/7558/pano3resize.jpg

Tutaj lepiej jest to pokazane.
Ostatnio edytowane przez studio : 29.08.2011 o godz. 10:36.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 29.08.2011, 11:04
A tu z bliska.
podpiecie odwodnenia pod dach i rozprowadzenie instalacji:

Odejscie zbiorcze rur dalej do zbiornikow pomostami technicznymi:

WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Q13SON
Senior Member

Stary 30.08.2011, 22:45
http://www.90minut.pl/news/166/news1...ku-Bialej.html
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.08.2011, 22:55
orzeu napisał(a):Wyświetl post
A tu z bliska.
podpiecie odwodnenia pod dach i rozprowadzenie instalacji:

Odejscie zbiorcze rur dalej do zbiornikow pomostami technicznymi:

Ciekawe dlaczego wybrali akurat taki system rur zeliwnych i specjalnych zlaczek, takie rozwiazanie do najtanszych nie nalezy.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów