The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?
Nazwa użytkownika
Hasło

Jak? Gdzie? Kiedy? Pokój z informacjami na temat cen biletów, sposobu dojazdu do stadionu i tym podobnym. Jeśli szukasz informacji na taki temat - sprawdź najpierw tu. Pokój moderowany.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Henio1
Member

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.08.2011, 22:53
Jak tam panowie ochroniarze? Interes siĘ dzis krĘciŁ widziaŁem kazdy orze jak moze kelner ma tipy ochroniarz teŻ moŻe
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.08.2011, 22:53
Każdy kupiony bilet jest WIRTUALNIE "nabijany" na kartę. Papierek to tylko forma potwierdzenia aczkolwiek również na niego można wejść na stadion - bez karty kibica (tylko na puchary europejskie). Karta jest obowiązkowa na Ekstraklasę z papierkiem czy bez. Przykładając kartę kibica, system łączy kartę z tym wirtualnym biletem. Fankluby zgłaszają ludzi na zasadzie: imię, nazwisko, PESEL...... wtedy bilet automatycznie jest przypisywany do tożsamej z podanymi danymi kartą kibica. Tak więc wysyła się do guru fanklubu peselik itp. i prosto idziesz do bramki z kartą kibica nie mając żadnego innego papiura. HOGWART Kibicu_1906.
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Gercu
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.08.2011, 23:01
Devonisch napisał(a):Wyświetl post
Każdy kupiony bilet jest WIRTUALNIE "nabijany" na kartę. Papierek to tylko forma potwierdzenia aczkolwiek również na niego można wejść na stadion - bez karty kibica (tylko na puchary europejskie). Karta jest obowiązkowa na Ekstraklasę z papierkiem czy bez. Przykładając kartę kibica, system łączy kartę z tym wirtualnym biletem. Fankluby zgłaszają ludzi na zasadzie: imię, nazwisko, PESEL...... wtedy bilet automatycznie jest przypisywany do tożsamej z podanymi danymi kartą kibica. Tak więc wysyła się do guru fanklubu peselik itp. i prosto idziesz do bramki z kartą kibica nie mając żadnego innego papiura. HOGWART Kibicu_1906.
szkoda że, (z tego co mówisz) działa to tylko w FC
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Stary 11.08.2011, 23:04
Gercu napisał(a):Wyświetl post
szkoda że, (z tego co mówisz) działa to tylko w FC
Jeżeli masz kartę kibica to papierek (bilet), który dostajesz w kasie - o ilę się nie mylę możesz zostawić w domu i wejść na samą kartę. A swoją drogą Fankluby dobra rzecz. Pozdro dla Skawiny
Odpowiedz cytując
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Od: 03.2003

Stary 11.08.2011, 23:13
KoPer napisał(a):Wyświetl post
Przeprazam za OT: Panie Witku. Uwielbiam Pana obliczenia Poważnie!
delukas96 napisał(a):Wyświetl post
Ja również dołączam się do fanklubu Pana Witka
Nie wiem czy wiecie ale w moim fanclubie płaci się składki za które potem idol sobie kupuje bilety...
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 11.08.2011, 23:16
To wynika z tego że jednak karnetów sprzedało się dużo więcej niż 7000 chyba że w tym są wliczone duże ilości biletów dla FC, VIPÓW, specjalnych gości UEFA itp.
Odpowiedz cytując
Henio1
Member

Stary 11.08.2011, 23:18
Wit.Ek. napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy wiecie ale w moim fanclubie płaci się składki za które potem idol sobie kupuje bilety...
ochrona zaplaci za wszystkich dzis sie niezle dorobila wiec ich stac ;p
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Stary 11.08.2011, 23:19
+ kiełbaska w bułce tudzież zimne calzone - zimne bo nie ma oddymiania...
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.08.2011, 23:20
A co takiego ochrona robila dzisiaj?
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
Henio1
Member

Stary 11.08.2011, 23:24
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
A co takiego ochrona robila dzisiaj?
Pracowała aż miło nawet wielu osobą pomagała w kupnie biletów za drobnym wynagrodzeniem To sie chwali
Odpowiedz cytując
Aimable
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 12.08.2011, 00:01
Nie.
Skoro wczoraj było sprzedanych 14000 a dziś jest 17900 to znaczy, że od 11:00 do 21:45 czyli 10,75h sprzedano 3900 biletów co znaczy 363 biletów na godzine

Stadion mieści 22437 kibiców więc pozostało do sprzedania 4537.
Taką ilość klub sprzeda utrzymując prędkość 363 biletów na godzine w 12 i pół godziny.

Jesli jutro tak jak i dziś bilety beda sprzedawane do 21:45 to bilety się skończą w sobote o 11:45.
Też zapisuje się do funclubu ale tutaj nie do końca się zgadzam.

Niekoniecznie bowiem dzisiaj sprzedano 3900 biletów - sadzę, że wczorajsza liczba 14 tys. podana byla wraz z min 7000 rezerwacji karnetowiczów. Tak czy siak minimalnie sprzedano wczoraj od 11:00 do 22:30 czyli przez 11,5 h co najmniej 7 tys biletów czyli 608 na godzinę. Czemu więc dzisiaj tempo nagle miałoby tak drastycznie spaść

Sądzę, że prawda jest taka, iż dopiero teraz znamy realną liczbę sprzedanych biletów, wczorajsza przez rezerwacje karnetowe była trochę mylna.

Załóżmy więc, że tak naprawdę osoby z karnetami do przedwczoraj wykupiły ok. 4,5 tys swoich miejsc a nie pełną pule 7000 tys, tak więc faktyczna liczba biletów sprzedanych do wczoraj wyniosłaby 11 500 biletów, czyli dzisiejsza 17 900 - 11 500 = 6 400 co jest wg mnie liczbą bardziej prawdopodobną, biorąc pod uwagę krótszy o godzinę czas dzisiejszej sprzedaży.

Istnieje też oczywiście ewentualność, że od czasu podania informacji na temat 7000 sprzedanych karnetów ich liczba wzrosła do 10 tys i że prawie wszyscy ich posiadacze kupili je do 9 sierpnia. Sądząc jednak po ilościach płaczliwych postów na forum jest to niemożliwe. Drugim argumentem, że tak się nie stało jest to, że nawet przy sprzedaży dajmy na to 9500 biletów dla karnetowców przez 2 x 6 h (sobota, niedziela) i 2 x 10 h (poniedziałek, wtorek) = 32 h musiałoby zostać osiągnięte tempo 296 biletów na godzinę. Wg mnie, obserwujac przez 3 dni z rzędu (przy okazji spacerów z psem) luzy przy kasach - absolutly impossible.

Dlatego myślę, że faktyczna przepustowość kas to w tej chwili ok. 600 biletów na godzinę a to oznaczałoby, że przy podobnym tempie sprzedaży bilety skończą się za ok. 7,5 h czyli ok. 18:30 w dniu jutrzejszym.

Z drugiej kasy 1 bilet na minutę w każdej kasie wydaje się wyczynem niemożliwym.

Być może więc rację ma krakus76 pisząc, że w liczbę sprzedaży "są wliczone duże ilości biletów dla FC, VIPÓW, specjalnych gości UEFA itp." oraz np. vouchery dla firm.
Ostatnio edytowane przez Aimable : 12.08.2011 o godz. 00:06.
OLE SUPER WISEŁKA, OLE SUPER WISEŁKA...
MARTINA - I BELIEVE YOU!!
Odpowiedz cytując
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Stary 12.08.2011, 00:09
Aimable napisał(a):Wyświetl post
Też zapisuje się do funclubu ale tutaj nie do końca się zgadzam.

Niekoniecznie bowiem dzisiaj sprzedano 3900 biletów - sadzę, że wczorajsza liczba 14 tys. podana byla wraz z min 7000 rezerwacji karnetowiczów. Tak czy siak minimalnie sprzedano wczoraj od 11:00 do 22:30 czyli przez 11,5 h co najmniej 7 tys biletów czyli 608 na godzinę. Czemu więc dzisiaj tempo nagle miałoby tak drastycznie spaść

Sądzę, że prawda jest taka, iż dopiero teraz znamy realną liczbę sprzedanych biletów, wczorajsza przez rezerwacje karnetowe była trochę mylna.

Załóżmy więc, że tak naprawdę osoby z karnetami do przedwczoraj wykupiły ok. 4,5 tys swoich miejsc a nie pełną pule 7000 tys, tak więc faktyczna liczba biletów sprzedanych do wczoraj wyniosłaby 11 500 biletów, czyli dzisiejsza 17 900 - 11 500 = 6 400 co jest wg mnie liczbą bardziej prawdopodobną, biorąc pod uwagę krótszy o godzinę czas dzisiejszej sprzedaży.

Istnieje też oczywiście ewentualność, że od czasu podania informacji na temat 7000 sprzedanych karnetów ich liczba wzrosła do 10 tys i że prawie wszyscy ich posiadacze kupili je do 9 sierpnia. Sądząc jednak po ilościach płaczliwych postów na forum jest to niemożliwe. Drugim argumentem, że tak się nie stało jest to, że nawet przy sprzedaży dajmy na to 9500 biletów dla karnetowców przez 2 x 6 h (sobota, niedziela) i 2 x 10 h (poniedziałek, wtorek) = 32 h musiałoby zostać osiągnięte tempo 296 biletów na godzinę. Wg mnie, obserwujac przez 3 dni z rzędu (przy okazji spacerów z psem) luzy przy kasach - absolutly impossible.

Dlatego myślę, że faktyczna przepustowość kas to w tej chwili ok. 600 biletów na godzinę a to oznaczałoby, że przy podobnym tempie sprzedaży bilety skończą się za ok. 7,5 h czyli ok. 18:30 w dniu jutrzejszym.

Chyba, że rację ma krakus76 pisząc, że w liczbę sprzedaży "są wliczone duże ilości biletów dla FC, VIPÓW, specjalnych gości UEFA itp." oraz np. vouchery dla firm.
Słuchajcie. Ja nie zastanawiam się nad tym co tworzy liczbe 14 000 sprzedanych biletów i dlatego nie licze szybkości pracy w środe
ale
skoro klub podaje, ze sprzedał 14 000 do środy wieczora a w czwartek podaje wartość o 3 900 wieksza dodając przy tym, ze sprzedaż trwała od 11:00 do 21:45 to dla mnie sprawa jest prosta.

3900:10,75=363 bilety na godzine.
Odpowiedz cytując
Aimable
Senior Member

Stary 12.08.2011, 00:12
Tak, to potwierdzałoby teorię o dużej ilości biletów, które rozeszły się poza kasami. Cóż, przy takiej randze meczu wydaje się to zrozumiałe.
Odpowiedz cytując
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Stary 12.08.2011, 00:13
I jeszcze jedno.
Jeśli tempo sprzedaży wczoraj było takie samo jak dziś czyli 363/h to wczoraj sprzedano by 11,5 x 363 = 4174 bilety a skoro tak to...

Liczba sprzedanych karnetów jest nie niższa niż 14000-4174 czyli 9826 sztuk
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 12.08.2011 o godz. 00:23.
Odpowiedz cytując
Aimable
Senior Member

Stary 12.08.2011, 00:16
Tu mam wątpliwości opisane powyżej, bardziej przemawia do mnie teoria krakusa76.
Odpowiedz cytując
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Stary 12.08.2011, 00:24
I jeszcze jedna ciekawostka.
Stadion Wisły ma obecnie 22437 miejsc.
Jeśli Strefa Kibica sprzedaje bilety w tempie 363 biletów na godzine to potrzebuje na sprzedaż wszystkich biletów
22437:363=61h i 49 minut.
Od poniedziałku do piątku SK jest czynna przez 9 godzin każdego dnia. W sobote i w niedziele czynna jest od 10-16
9x5+2x6=57h

Innymi słowy Wisła nie jest w stanie sprzedać całego stadionu w ciągu tygodnia przy takiej ilości kas determinującej prędkość sprzedaży.

Jeśli Wisła niedługo powiększy liczbe miejsc do 33 000 to przy tym systemie sprzedaży biletów nie będzie potrafiła sprzedać tylu biletów by był komplet na stadionie
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 12.08.2011, 00:27
Cytat:
Kup karnet, a kolejka nie będzie Twoim problemem

Za mało kas, zbyt wolny system, przerażająco długi czas oczekiwania na zakup wejściówki - to tylko niektóre z zarzutów kierowanych pod adresem klubu.

Sprzedaż biletów na mecz z Apoelem ruszyła 6 sierpnia. Podczas pierwszych dni ich dystrybucji Strefa Kibica świeciła pustkami. Czas, który trzeba było poświęcić, aby dokonać zakupu nie przekraczał kilku minut. To wszystko dlatego, że w pierwszych dniach sprzedaży po wejściówkę przyjść mogli jedynie karnetowicze.

Ceny jakie za możliwość obejrzenia wszystkich meczów ligowych zaproponował klub wcale nie są wysokie. Wystarczy poświęcić chwilę na krótkie obliczenia, by uświadomić sobie, że tak naprawdę osoba dorosła każdy mecz ligowy może obejrzeć za jedyne 18 zł! W przypadku osób uprawnionych do ulgi cena ta jest jeszcze niższa i wynosi... 13 zł.

Wiadomo, że w przypadku bardziej atrakcyjnych sektorów ceny te są wyższe. Kupując jednak karnet, bilet na tak chwalony przez wszystkich sektor E22 czy E25 ( bez względu na to czy jest to mecz TOP czy zwykły) kosztuje 33 zł. A ulgowy 26...

Łatwo więc oszacować, że dużo bardziej od kupowania biletów na poszczególne spotkania opłaca się zakupić możliwość ich obejrzenia w pakiecie.

Nikomu nie trzeba przypominać o tym, że Wisła w pucharach gra aż do grudnia. Co więcej ( nie zapeszając) może zdarzyć się tak, że uda nam się w końcu wywalczyć awans do tak upragnionej Ligi Mistrzów.

Wtedy również to właśnie karnetowicze będą osobami uprzywilejowanymi. Nie będą musieli się martwić o to, że zabraknie dla nich wejściówki. Nie będą też zmuszeni do stania w zapewne większych niż na Apoel kolejkach. Dodatkowo ceny za bilety na mecze pucharowe będą też dla nich odpowiednio niższe. (W obecnym momencie ulga to nawet 15 zł).

Każdy zdaje sobie sprawę, że istnieje ogromna szansa na to, że jesienią na Reymonta zawita kilka naprawdę klasowych zespołów. Chcąc mieć pewność, że nie zabraknie Cię na tym spotkaniu wybierz się do Strefy Kibica i kup karnet.

Nie zapominaj o tym, że to nasza rodzima liga jest podstawą kibicowania. Nie zaniedbuj meczów ligowych i już w sobotę dopinguj Wiślaków na meczu z Zagłębiem Lubin!

Do zobaczenia przy Reymonta!
SKWK

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...w_jesien_2011/

Przy okazji

Cytat:
Wrzuć do puszki na dzieciaka!

Przed meczem z Zagłębiem Lubin i Apoelem Nikozja prowadzone będą zbiórki, których całkowity dochód przeznaczony zostanie na zakup biletów dla najmłodszych fanów "Białej Gwiazdy".

Jak już informowaliśmy w obecnym sezonie również zamierzamy kontynować naszą akcję. Abyśmy mogli jednak tego dokonać, potrzebne są środki finansowe. Zwłaszcza jeżeli chodzi o mecze pucharowe, na które również chcielibyśmy móc kupić wejściówki dla Wiślackiej młodzieży potrzebne są środki niemałe.

Przed meczem z Litexem Łowecz, na samą akcję "Kto Kocha Ten Wierzy" udało nam się zebrać 813 zł. Jeżeli przeliczymy to na liczbę biletów, jakie moglibyśmy zakupić za to na mecz z Apoelem wynik będzie przerażająco niski. Ze względu na to, że koszt ulgowej wejściówki na spotkanie z Cypryjczykami to 40 zł funduszy wystraczyłoby nam na 20 sztuk.

Liczba ta jest zdecydowanie za mała. Zwłaszcza, że chcielibyśmy, aby młodzi fani "Białej Gwiazdy" na meczah przy Reymonta pojawiali się w coraz liczniejszych grupach.

Wszystkich gorąco zachęcamy do udziału w akcji i prosimy by nie przechodzić obojętnie obok puszek.

Na meczu z Apoelem przy Reymonta zjawi się ponad dwadzieścia tysięcy osób. Gdyby chociaż połowa z nich wrzuciła do puszki symboliczną złotówkę moglibyśmy za tę kwotę zrobić naprawdę wiele.

Zwłaszcza, że zbliżają się mecze, na które możliwość zafundowania biletu najmłodszym będzie dla nas nie lada wyzwaniem. Będziemy jednak robić wszystko, aby akcja stale się rozwijała, a "Moda na Wisłę" nie była widoczna jedynie wśród studentów, czy osób w wieku średnim.

Chcemy, aby to właśnie najmłodsze pokolenia złapały przysłowiową "zajawkę" i wybrały swoją drogę życia z Białą Gwiazdą na piersi.

Każdy może w tym pomóc.
SKWK

Wrzucać! W młodzieży siła i trzeba ich werbować na Wisłę, byle się trzymali z dala od Cracovii i tam się zadomowili.
Odpowiedz cytując
RafaelTS
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 12.08.2011, 05:49
Z tymi biletami to jakaś masakra... 3900 biletów w ciągu całego wydłużonego dnia to chyba trochę mało. Przy takim tempie sprzedaży i przy 33 tyś na stadionie to potrzeba 2 tygodni żeby był komplet. Sprzedaż 10000 biletów dziennie to dla takiego klubu jak wisła powinno być normą. Gdzie ta sprzedaż internetowa Ja osobiście mam karnet i swój bilet na APOEL zakupiłem w niedzielę ale tym co karnetów nie mają współczuje... Organizacja poniżej krytyki... Niestety:(
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.08.2011, 06:29
Cytat:
Śmieszne jest to co piszesz. Ja kupowałem dzisiaj 9 biletów. Gdyby każdy musiał kupować osobiście to by kolejka była 3 razy dłuższa i zatrzymywala się przy alejach. I połowa osób która by zobaczyła taką kolejkę by zrezygnowała. A do tego lepiej jak jedna osoba bierze 20 biletów, niż 20 osób po jednym bo idzie to o wiele szybciej. Raz się podchodzi do kasy, raz daje wszystko i raz płaci. Dlatego jak ide ze znajomymi to zawsze idzie jedna albo 2 osoby i kupuje dla wszystkich.
Nie lepiej kolego, wcale nie lepiej. Jeśli ma o to chodzić, że ja stoję w kolejce, a jakiś łebek nie i on dostaje bilet, a ja nie to coś jest w tym nie halo. W wielu miejscach jest tak, że dystrybucja biletów ma swoje ograniczenia liczbowe - gadałem z wieloma ludźmi i sami mi mówili, że są za tym, żeby to ograniczyć, bo nie po to stoisz tyle godzin w kolejce, by nie kupić później biletu, bo niestety pozwolono komuś wykupić bilety kumplom, którym się tyłka nie chciało ruszyć. 5 biletów to wystarczająca liczba. Nie wierzę, że jeśli masz 20 znajomych, to nikt z nich nie ma czasu, żeby się ruszyć do Krk po bilet. Ze 4 osoby by się znalazły. Ja sam dojeżdżam, stałem ponad godzinę w zawalonym pociągu, byłem pod stadionem pół godziny przed otwarciem kas i stałem 3,5 godziny, żeby dostać bilet. I potem znowu musiałem ponad 1,5 godziny jechać w drugą stronę. I podszedł do mnie łebek z tekstem: "Ej no stary kup mi bilet bo stoję 2 godziny i mnie nogi bolą" - to go wyśmiałem. Dlatego moje zdanie jest takie, żeby ten limit jakiś był. Nie bez przesady, że każdy max 2 bilety, ale 5 to już by była rozsądna liczba. A jak komuś się nie chce ruszyć tyłka - no niestety, czasem trzeba się poświęcić. Co nie zmienia faktu, że system dystrybucji to trzeci świat i już dawno powinna być sprzedaż przez internet, albo dwa razy tyle kas.
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Stary 12.08.2011, 07:08
I jeszcze jedna ciekawostka.
Stadion Wisły ma obecnie 22437 miejsc.
Jeśli Strefa Kibica sprzedaje bilety w tempie 363 biletów na godzine to potrzebuje na sprzedaż wszystkich biletów
22437:363=61h i 49 minut.
Od poniedziałku do piątku SK jest czynna przez 9 godzin każdego dnia. W sobote i w niedziele czynna jest od 10-16
9x5+2x6=57h

Innymi słowy Wisła nie jest w stanie sprzedać całego stadionu w ciągu tygodnia przy takiej ilości kas determinującej prędkość sprzedaży.

Jeśli Wisła niedługo powiększy liczbe miejsc do 33 000 to przy tym systemie sprzedaży biletów nie będzie potrafiła sprzedać tylu biletów by był komplet na stadionie
No i Witek zdemontował cały system
Niezłe
Swoją drogą myślę że na górze też powinni sprzedawać i byłby spokój.
Obawiam się jednak, że Wisła liczyła na to, że więcej będzie karnetów a bilety to kwiatek do kożucha będzie. Jednak i to nie załatwia sprawy, bo na puchary i tak wszystkich trzeba zbiletować, więc teoria Witka jest zasadna.
Może pomyślą o nowych kanałach sprzedaży - ale jak oni chcą uruchomić płatność internetową jak nawet na stadionie nic na kartę nie kupisz (co krytykuję od lat ,nawet pod starym nickiem,)?
Trzeba mieć wtedy system obsługi kart, system transakcyjny, VeriSign jakiś aby to zabezpieczał.

Albo jak masz jeden kanał sprzedaży to tak go rozwijasz aby zapewnił Ci sprzedaż tego co jest do sprzedania, albo dokładasz rozwiązania alternatywne, tylko że tutaj nie ma kłopotu z popytem, więc ja bym tutaj na dywersyfikację sprzedaży specjalnie nie liczył - zwłaszcza w pucharach, bo liga wiadomo...to tylko Legia, Lech i Cracovia.

Podsumowując, dodatkowe kanały sprzedaży służą pobudzeniu popytu a nie zapewnieniu wygody klientom (co do definicji), bo wiadomo, że częściowo podnośi to jakość. Jeżeli oni chcą stać w kolejkachto klub to akceptuje, bo przychód ma i tak i tak.

Należy pamiętać, że to są kolejne nakłady aby wprowadzić nowe kanały, zaangażować i przeszkolić ludzi, zapłacić im. I utrzymywać to, bo to nie może być takie akcyjne. Systemy transakcyjne to nie worek ziemniaków, że się skończy. Umowa z dostawcą to przynajmniej rok, ale żeby się opłacało to umowa kilkuletnia z opcją terminacji co rok.

Mam nadzieję, że nie zagmatwałem.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 12.08.2011, 07:08
TRNKRN napisał(a):Wyświetl post
Nie lepiej kolego, wcale nie lepiej. Jeśli ma o to chodzić, że ja stoję w kolejce, a jakiś łebek nie i on dostaje bilet, a ja nie to coś jest w tym nie halo. W wielu miejscach jest tak, że dystrybucja biletów ma swoje ograniczenia liczbowe - gadałem z wieloma ludźmi i sami mi mówili, że są za tym, żeby to ograniczyć, bo nie po to stoisz tyle godzin w kolejce, by nie kupić później biletu, bo niestety pozwolono komuś wykupić bilety kumplom, którym się tyłka nie chciało ruszyć. 5 biletów to wystarczająca liczba. Nie wierzę, że jeśli masz 20 znajomych, to nikt z nich nie ma czasu, żeby się ruszyć do Krk po bilet. Ze 4 osoby by się znalazły. Ja sam dojeżdżam, stałem ponad godzinę w zawalonym pociągu, byłem pod stadionem pół godziny przed otwarciem kas i stałem 3,5 godziny, żeby dostać bilet. I potem znowu musiałem ponad 1,5 godziny jechać w drugą stronę. I podszedł do mnie łebek z tekstem: "Ej no stary kup mi bilet bo stoję 2 godziny i mnie nogi bolą" - to go wyśmiałem. Dlatego moje zdanie jest takie, żeby ten limit jakiś był. Nie bez przesady, że każdy max 2 bilety, ale 5 to już by była rozsądna liczba. A jak komuś się nie chce ruszyć tyłka - no niestety, czasem trzeba się poświęcić. Co nie zmienia faktu, że system dystrybucji to trzeci świat i już dawno powinna być sprzedaż przez internet, albo dwa razy tyle kas.
każda teoria jest dobra gorzej z praktyką.

Dobrze pamiętam czasy limitów na kupno biletów. To jakie afery i awantury wykręcali ludzie przy kasach to szkoda gadać. 5? a czmu nie 6? panie sprzedaj mi ten jeden bilet więcej bo kolega z Bielska. Jaja sobie robicie z tymi limitami, tak nie działa profesjonalny klub itp itd.

Cytat:
Co nie zmienia faktu, że system dystrybucji to trzeci świat i już dawno powinna być sprzedaż przez internet, albo dwa razy tyle kas
powinien to być stadion ukończony i wtedy sobie możesz wszystko wyposażać

narzekanie na małą ilość kas jest w pewien sposób uzsadnione ale większym problemem przy sprzedaży jest to czego nikt nie chce zauważyć tylko wali krytyką w klub. Karta Kibica skraca czas sprzedaży i to znacznie. Wiadomo na APOEL nie jest wymagana więc stojąc po bilet wypadałoby wiedzieć, że:

- 5 biletów = 5 imion nazwisk i 11 cyfr numeru PESEL
- wpisanie zajmuje sporo czasu + niektórzy przy okienku dzwonią po dane
- pojawiają się błędne pesele = dzownienie przy kasie i oczekiwanie na poprawny

to tyle odnośnie oczekiwania w kolejce.
Ostatnio edytowane przez PvD : 12.08.2011 o godz. 07:18.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.08.2011, 07:15
Henio1 napisał(a):Wyświetl post
blablabla
Jesteś skończnym idiotą. Przez takie posty jak twoje ochroniarze moga mieć problemy, ale co tam, lepiej "przylansować" się na forum "jaki to jestem zaradny i sprytny".
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Stary 12.08.2011, 07:33
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Jesteś skończnym idiotą. Przez takie posty jak twoje ochroniarze moga mieć problemy, ale co tam, lepiej "przylansować" się na forum "jaki to jestem zaradny i sprytny".
A ty co tak bronisz ochrony?
Jak robią jakąś lewiznę to wypad!!!
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.08.2011, 09:30
Cytat:
Mniej zawisci a wiecej zyczliwosci i braterstwa. Troch pomyslunku tez by sie przydalo. Gdyby te 20 osob, ktorym ktos kupuje bilet przyjechalo na R22 osobiscie po wejsciowke i staneło przed Toba to i tak bys musial czekac te kilka h albo i jeszcze dluzej. Poza tym nie rozumiem CIe, "karzesz" ludziom jezdzic po 100 czy 200 km, wydawac kase na przejazd bo Tobie sie nie podoba, ze ktos kupuje wiecej niz 5 biletow? Przeciez to jest nienormalne podejscie! Ma jechac 4 delegatow po bilety dla 20 osob? Po co te 4 osoby maja marnowac czas i pieniadze jak sprawe zalatwi jedna osoba
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 12.08.2011, 09:30
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
sorry koleś nie napisał że dawał ochronie w łapę aby kupić bilet tylko że widział taką sytuację.

i co za mało zarabiają to jeszcze muszą do kieszeni przyjmować. jak są tacy sprytni i zostali przyłapani to klub powinien im podziękować za współpracę.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Henio1
Member

Stary 12.08.2011, 09:35
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
sorry koleś nie napisał że dawał ochronie w łapę aby kupić bilet tylko że widział taką sytuację.

I co za mało zarabiają to jeszcze muszą do kieszeni przyjmować. Jak są tacy sprytni i zostali przyłapani to klub powinien im podziękować za współpracę.
dokładnie ja tylko widziałem taka sytuacje a swoje odstałem w kolejce i dlatego w>>>>>a mnie coś takiego że przyłazi jeden z drugim daje w łape i za minut ma bilecik .
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 12.08.2011, 09:38
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post

i co za mało zarabiają to jeszcze muszą do kieszeni przyjmować. jak są tacy sprytni i zostali przyłapani to klub powinien im podziękować za współpracę.
Trzeba też wziąć pod uwagę, że mógł przyjść jego znajomy i dać pieniądze na bilet.

Jeśli by się potwierdziły zarzuty to sprawa jest prosta.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 12.08.2011, 09:42
PvD napisał(a):Wyświetl post
powinien to być stadion ukończony i wtedy sobie możesz wszystko wyposażać
Nie kupuje takiego uzasadnienia. W takim razie bilety powinny byc dalej sprzedawane w Wislackim Swiecie.
PZPN wynajla ten obiekt na jeden mecz (z Australia) i byl w stanie sprzedawac bilety przez inetrnet.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 12.08.2011, 09:44
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Nie kupuje takiego uzasadnienia. W takim razie bilety powinny byc dalej sprzedawane w Wislackim Swiecie.
PZPN wynajla ten obiekt na jeden mecz (z Australia) i byl w stanie sprzedawac bilety przez inetrnet.
Do dyspozycji kibiców oddane zostaną tylko 2 trybuny: wschodnia i południowa. Bilety na ten mecz są już dostępne w serwisie: kupbilet.pl
Cytat:
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.08.2011, 10:30
Jaroo1, ja się nie gniewam na nikogo, tylko chodzi o to, że stoi cymbał i kupuje tym, którym na prawdę nie chce się ruszyć tyłka (typu dzieciaki lat 16-18 z Krk). Sprawę rozwiązałoby częściowo osobne kolejki dla ludzi z KK i bez (wiadomo, gdzie szybciej by szło), otwieranie wszystkich kas (kto stał w kolejce, ten widział jak to wygląda) oraz oczywiście jak dalej twierdzę jakiś limit. Jeśli nie 5 biletów, to 10. Jest możliwość konsensusu. Nawet markety robiły swego czasu limity na cukier, żeby ludzie nie wywozili po 100 kilo. Na mecze topowe - takie jak z APOELem wprowadzenie limitów jest sensowne, z tego względu, żeby Ci co stoją w kolejce rzeczywiście te bilety dostali. A Tym, którym się nie chce ruszyć tyłka, no to sorry winetou. Nie kupuję tekstu "po co każesz ludziom jechać 100 czy 200 km". Sam jechałem 100 km, i swoje odstałem - jak wielu innych. Pytam tylko dlaczego oni mają cierpieć (czyt. ewentualnie nie dostać biletu) bo komuś się nie chciało jechać i dostał, bo kumpel wziął 20, albo jeszcze lepiej 50 biletów (a byli i tacy...). Ludzi to irytuje. I ja to rozumiem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów