The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.08.2011, 20:39
JrQ - ja wiem, że Melikson się dobrze prezentuje, ale co ty gościu .......isz? Gra u nas pół roku a już jest najlepszy w historii?
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 11.08.2011, 20:40
zizou napisał(a):Wyświetl post
Ja rozumiem Panowie (i Panie), że chcielibyście - jeżeli już dojdzie do sprzedaży Waszej gwiazdy - żeby ktoś zapłacił 7 - 10 mln euro lub więcej, ale moim zdaniem możliwe jest góra 5 mln.

Porównania do Lewandowskiego czy Mierzejewskiego mają jedną zasadniczą wadę - Maor jest od nich starszy, w październiku kończy 27 lat. Nikt, nawet Turcy, nie da więcej niż 5 mln za zawodnika w tym wieku z ligi takiej jak nasza.
Myślę, że jeśli sprzedacie go teraz (lub w zimie) te 5 mln będzie możliwe, potem już tylko mniej - ale oczywiście to tylko moja opinia.
Jak byś zareagował, gdyby pół roku temu ktoś ci powiedział, że KSP sprzeda Mierzejewskiego za 5 mln €?

Edit: arti chyba wyczerpał temat "najlepszego piłkarza w historii Wisły". Ale tak to jest jak na forum udzielają się sami wszystkowiedzący, dla których historia Wisły to ostatnie max 10 lat.
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 11.08.2011 o godz. 21:12.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 11.08.2011, 20:42
zizou napisał(a):Wyświetl post
Ja rozumiem Panowie (i Panie), że chcielibyście - jeżeli już dojdzie do sprzedaży Waszej gwiazdy - żeby ktoś zapłacił 7 - 10 mln euro lub więcej, ale moim zdaniem możliwe jest góra 5 mln.

Porównania do Lewandowskiego czy Mierzejewskiego mają jedną zasadniczą wadę - Maor jest od nich starszy, w październiku kończy 27 lat. Nikt, nawet Turcy, nie da więcej niż 5 mln za zawodnika w tym wieku z ligi takiej jak nasza.
Myślę, że jeśli sprzedacie go teraz (lub w zimie) te 5 mln będzie możliwe, potem już tylko mniej - ale oczywiście to tylko moja opinia.

A właśnie niekoniecznie "góra 5 mln".. jeśli w fazie grupowej jednych z rozgrywek europejskich Maor zakręci kilka razy jakimiś poważnymi obrońcami z mocnych zespołów, jeśli jego kariera w reprezentacji potoczy się jak ostatni jego mecz z kadrze i np Izrael awansuje do Euro 2012 to wartość Meliksona naprawdę może być wyżej oceniona.

Oczywiście to jest scenariusz... "jeśli" Bo równie dobrze ( tfu tfu ) ktoś zamiast trawy, wślizgiem skosi nogi Izraelczyka to jego wartość może nie osiągnąć nawet 3.

A na razie miło się ogląda takiego zawodnika w Polskiej lidze. Jak we wszystkim.. życie i czas pokażą.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.08.2011, 20:50
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
JrQ - ja wiem, że Melikson się dobrze prezentuje, ale co ty gościu .......isz? Gra u nas pół roku a już jest najlepszy w historii?
Jeśli chodzi o UMIEJĘTNOŚCI PIŁKARSKIE to oczywiście, że tak.
Kropka.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 11.08.2011, 20:54
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
100% racji
ja mam wrażenie, że jakby Meliksona wsadzić do jakiejś czołowej drużyny, to on i tak da radę.
najlepszy piłkarz w historii Wisły
strzelcie sobie zimny prysznic jeden z drugim...
105 lat historii Wisły, grali tu przez wiele lat mistrzowie olimpijscy, medaliści MŚ, wielokrotni królowie strzelców ligi, sukcesy w PEMK (1/4), PUEFA - 1/8, wielokrotni MP. Ale najlepszy w historii jest nie Kmiecik (Mistrz IO 72, wice - 1976, 3miejsce MŚ 1974, PEMK-1/4, 4xkról strzelców - 153gole w lidze dla Wisły) nie Żuraw, nie Franek, nie Błaszczu (który jak dotąd osiągnął najwięcej po wyjeździe zagranicę z Wiślaków) , nie Szymanowski, Musiał, nie przed- (np. Reyman) i powojenne gwiazdy (Gracz, Kohut,i inni) tylko Maor, który gra u nas pół roku.
Bardzo mnie cieszy Jego gra, Jego klasa, Jego obecność w Wiśle - oby jak najwięcej takich i lepszych graczy w naszym Klubie, ale poluzujcie. MP i wejście do grupy LE po rozwaleniu Skonto i Litexu to nie jest jeszcze aż tyle żeby tak piać. Będzie LM, będą następne piękne mecze to zobaczymy-bedziemy piać. Oby to nastąpiło.
7,5 czy nawet 5 baniek - to jeszcze trzeba zrobić parę rzeczy - LM i w niej fajna gra, a nie manto w każdym albo 3/4 meczów + bdb gra i jakieś sukcesy (na miarę możliwości) w reprezentacji.
Teraz to nie ma o czym mówić - oby od dziś do zimy wartość Maora wzrosła o co najmniej 100 procent
Jeszcze co do ew. 10, 7,5 czy 5 baniek od Turasów... jak zobaczą jak się (najprawdopodobniej) wypuścili przepłacając tyle za Mierzejewskiego to już tak łatwo nie będą sypać piątkami za grajka z ligi polskiej, więc jeden kierunek już wkrótce może być lekko spalony.
Ostatnio edytowane przez arti : 11.08.2011 o godz. 21:12.
Odpowiedz cytując
zizou
Member

Od: 06.2011

Stary 11.08.2011, 21:01
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Jak byś zareagował, gdyby pół roku temu ktoś ci powiedział, że KSP sprzeda Mierzejewskiego za 5 mln €?
Najpierw przeanalizowałbym szanse... ale pewnie w końcu uznałbym to za mało prawdopodobne, tak samo jak teraz uznaje za mało prawdopodobną sprzedaż Meliksona za więcej niż 5 mln.
Nie twierdzę, że mam monopol na prawdę - ale na tą chwilę zdania nie zmieniam; 5 mln będzie sukcesem i będzie możliwe do uzyskania teraz lub zimą, potem już nie.

Żeby nie było - uznaję klasę tego zawodnika, mimo że nie gra w moim ukochanym klubie. Ale właśnie dlatego, że gra dla Wisły a nie dla Legii mogę spróbować bez emocji ocenić jego wartość.
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.08.2011, 21:19
Fajnie,że już sprzedajecie Turkom Meliksona,ale on tam nigdy nie pójdzie,ani oni się po niego nie zgłoszą.Ot tak,po prostu.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.08.2011, 21:26
arti napisał(a):Wyświetl post
Jak owinąłeś tym zdaniem także mnie to nie napisałem że jest najlepszym graczem w historii ()bo to absurd.
Tylko najlepszym od przyjścia Cupiała. Poza tym dzisiejszy futbol ma się nijak do starego. Jest jednak różnica między DOKONANIAMI a UMIEJĘTNOŚCIAMI. Ty podajesz sukcesy, tyle tylko że Ci piłkarze dzisiaj nie łapaliby się na rezerwę. Dlatego nie można pisać o pełnej historii tylko tak własnie od czasów wejścia Cupiała kiedy futbol stawał się bardziej profesjonalny a piłkarze coraz lepsi. Oni mieli swój rozdział i swoją filozofię gry i dzisiejszych piłkarzy nie można z nimi równać bo jest to najzwyczajniej bezsensowne.

Cytat:
Jeszcze co do ew. 10, 7,5 czy 5 baniek od Turasów... jak zobaczą jak się (najprawdopodobniej) wypuścili przepłacając tyle za Mierzejewskiego to już tak łatwo nie będą sypać piątkami za grajka z ligi polskiej, więc jeden kierunek już wkrótce może być lekko spalony.
Dlatego trzeba się cieszyć że Melikson to nie Polak i nie ma wpojonej Polskiej myśli szkoleniowej. To całkowicie inni piłkarze, nie wiem jak to w ogóle można porównywać. Mierzejewski to przy Meliksonie nawet nie stał.
Zresztą co to ma do rzeczy, to czy Mierzejewski wypali czy nie. To tak jakby któryś z klubów ściągnął piłkarza z Hiszpanii który okazałby się klapą i stwierdzili że nie ma sensu już brać graczy z tego kraju.

Znów typowe Polskie marudzenie.
Przed meczem z Litexem 90% forum obawiało się tego meczu. A po meczu że to żaden wyznacznik. I niektórzy niech wrzucą na luz bo oczekują że Melikson w pojedynkę będzie wygrywał z Manchesterem i Barcelonami. Tak się ujebaliście tego zdania że od dziś wyznacznikiem będzie czy roz.......i Bayern czy inny Real. Dopiero wtedy się zastanowimy czy jest wart choćby 8 mln euro. I to po dłuższym zastanowieniu. Przecież to drobnostka. Zluzujcie co poniektórzy bo drugim Messim nie jest, ale też nie umniejszajcie jego umiejętności tłumacząc to jakimś tam meczem z amatorami z Łowecza. Zresztą nie o Łowecz tu tylko chodzi bo gołym okiem widać że gość ma zadatki na bycie kimś w piłce.
Ostatnio edytowane przez element : 11.08.2011 o godz. 21:56.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 11.08.2011, 21:39
Niech rozwali APOEL. Mi wystarczy do szczęścia A jego sprzedażą bym się tak nie podniecał. Nic fajnego, bo żaden tuz tutaj nie przyjdzie za niego. A zazwyczaj jak wyciagamy z transferu 3 miliony, to reinwestujemy w jednego zawodnika maksymalnie 700-800 tysięcy i to przy dobrych wiatrach raz na parę lat (Jirsak, Melikson)
..
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.08.2011, 21:40
105 lat historii Wisły, grali tu przez wiele lat mistrzowie olimpijscy, medaliści MŚ, wielokrotni królowie strzelców ligi, sukcesy w PEMK (1/4), PUEFA - 1/8, wielokrotni MP. Ale najlepszy w historii jest nie Kmiecik (Mistrz IO 72, wice - 1976, 3miejsce MŚ 1974, PEMK-1/4, 4xkról strzelców - 153gole w lidze dla Wisły) nie Żuraw, nie Franek, nie Błaszczu (który jak dotąd osiągnął najwięcej po wyjeździe zagranicę z Wiślaków) , nie Szymanowski, Musiał, nie przed- (np. Reyman) i powojenne gwiazdy (Gracz, Kohut,i inni) tylko Maor, który gra u nas pół roku.
Bardzo mnie cieszy Jego gra, Jego klasa, Jego obecność w Wiśle - oby jak najwięcej takich i lepszych graczy w naszym Klubie, ale poluzujcie. MP i wejście do grupy LE po rozwaleniu Skonto i Litexu to nie jest jeszcze aż tyle żeby tak piać. Będzie LM, będą następne piękne mecze to zobaczymy-bedziemy piać. Oby to nastąpiło.
7,5 czy nawet 5 baniek - to jeszcze trzeba zrobić parę rzeczy - LM i w niej fajna gra, a nie manto w każdym albo 3/4 meczów + bdb gra i jakieś sukcesy (na miarę możliwości) w reprezentacji.
Teraz to nie ma o czym mówić - oby od dziś do zimy wartość Maora wzrosła o co najmniej 100 procent
oczywiście, że tak
dawniej w piłkę grało się inaczej
ja nie piszę o żadnych osiągnięciach (choć niedługo zagramy w LM, to pewnie zmienisz zdanie...), tylko o czysto piłkarskich umięjętnościach
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.08.2011, 21:42
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
Melikson ma kontrakt do 2015 roku

ufff odetchnąłem, myślałem, że niedługo za darmo odejdzie ... ludzie dajcie sobie spokój z tymi wyimaginowanymi kwotami... jak go sprzedamy za dobre pieniądze to dobrze, a jak nie to jeszcze lepiej z pożytkiem dla drużyny... wy materialiści
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.08.2011, 21:47
Bardzo mnie cieszy Jego gra, Jego klasa, Jego obecność w Wiśle - oby jak najwięcej takich i lepszych .
Ano, dokladnie tak...
Nieważne, że byli jacyś mistrzowie olimpijscy medaliści MŚ, wielokrotni królowie strzelców ligi, sukcesy w PEMK (1/4), PUEFA - 1/8, wielokrotni MP
Pod wzgledem piłkarskim kazdy z nich (moim zdaniem, ale chyba nie tylko) mógłby Maorowi buty czyścić, albo sznurówki wiązać...
To, że Kmiecik był Mistrzem IO 72, wice - 1976, 3miejsce MŚ 1974, PEMK-1/4, 4xkrólem strzelców - 153gole w lidze dla Wisły) że Żuraw strzelał, że Franek strzelał, że Błaszczu (który jak dotąd osiągnął najwięcej po wyjeździe zagranicę z Wiślaków) , Szymanowski, Musiał, Reyman i powojenne gwiazdy (Gracz, Kohut,i inni) nic nie znaczy, bo pod względem piłkarskim Maor bije ich i tak na głowe.

To prawda, że oni osiagnęli większe sukcesy niż Maor na dzisiaj, i byc może Maor nigdy nie zagra na olimpiadzie czy ma mistrzostwach świata czy nie bedzie królem strzelców w Ekstraklasie, ale nie to oceniamy. On piłkarsko i tak jest lepszy. Dużo lepszy. Od tych mistrzów olimpijskich czy medalistów mundialów, czy najlepszych strzelców w lidze. Po prostu.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 11.08.2011, 21:48
element napisał(a):Wyświetl post
Przed meczem z Litexem 90% forum obawiało się tego meczu. A po meczu że to żaden wyznacznik.
Bo Litex to nie był wyznacznik. Ludzie obawiali się ponieważ mieli w pamięci ost. 2 lata Wisły w pucharach.
Odpowiedz cytując
edwin cpc
Member

Od: 01.2004

Stary 11.08.2011, 21:56
Jak można porównywać dzisiejsze czasy do lat ubiegłego wieku. Nie można porównywać też piłki,poziomu spotkań,wytrenowania. Dzisiejsza technika, medycyna, pieniądze biją na głowe lata np 70-te. To tak jakby tv w hd i 3d porównywać do rubina. Jednak trzeba zauważyć fakt, że szanse zarówno teraz jak dawniej były na równym poziomie dla wszystkich zespołów grających w danych czasach. Dlatego tamte sukcesy stawiają piłkarzy jak legendy i to oni zbudowali historię Wisły. Maor może się starać ale do legendy to naprawdę jeszcze mu bardzoooo daleko.
"Nie jeden dobry chłopak ,
jest dla mnie jak brat..."
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.08.2011, 22:03
Reksio33 napisał(a):Wyświetl post
Bo Litex to nie był wyznacznik. Ludzie obawiali się ponieważ mieli w pamięci ost. 2 lata Wisły w pucharach.

A nie mieli w pamięci przypadkiem meczu z 1964 roku?

Polska nie jest wyznacznikiem. Mistrz Bułgarii nie jest wyznacznikiem. No to pozostaje czekać aż owinie wokół siebie obrońców Manchesteru i Realu. Może wtedy będzie wyznacznikiem.

Gość zabawia się jak ze ślepcami w lidze, mistrza Bułgarii robi jak pionki ale dalej coś nie tak. No bo liga chujowa, no bo Litex chujowy,. Po meczu z APOElem że i oni chujowi i żaden wyznacznik. Polskiego marudzenia cd.

Cytat:
Uważam rzucanie w tym momencie kwotami typu 10, 7,5 czy 5mln euro za lekko niezdrowe.
Nie rzucam żadnej kwoty bo sprawa się wyjaśni w czasie pucharów i zaraz po nich. Od nich będzie zależne o ile jego cena wzrośnie.
Cytat:
Moim zdaniem Maor ma tu jeszcze coś do zrobienia
Nie ma już nic do zrobienia. Trzymanie go to prawdopodobnie cios w serce budżetu klub. Kontuzja, gorsze momenty i co gorsza brak gwarancji na tak udany sezon w pucharach jak teraz. A próba sprzedania go po zimie to już czysta abstrakcja. Przede wszystkim z powodu braku pokazania się na arenie międzynarodowej. Teraz o Meliksonie jest głośno. Genialne dotychczasowe występy w kwalifikacjach. 4 mecze i 3 bramki. Powołanie do repry Izraela i z miejsca 2 bramki nie z byle kim bo z Drogbami, Toure'ami, Konanami i resztą. Niesamowita runda w barwach Wisły. Mistrzostwo Polski z tym klubem. Indywidualne wyróżnienie jako Odkrycie Sezonu. Mnóstwo o nim w mediach (gazeta, telewizja, mowa o nim zapewne nie tylko u nas i w Izraelu, gdzie robi już za mega gwiazdę). Od zajebania nowych filmików o nim na You Tube które wyrosły jak grzyby po deszczu. Przecież to wszystko idzie w świat. A przed nim minimum faza grupowa w LE (czyli kilkanaście dodatkowych meczów na plus jeśli tylko będą go omijały urazy). To jest ten moment.

Glazik napisał(a):Wyświetl post
To co wypisujesz to brak szacunku do Niego..
To jest biznes, a nie szacunek. On tu nie gra charytatywnie żeby go traktowano jak ciepłe kluchy. Ani też nie jest drugim Reymanem.
Za co ja mam go szanować? za to że podchodzi profesjonalnie do swojej pracy dostając za to wielkie pieniądze? Ja gościa nawet nie znam osobiście i nie mam o nim żadnego zdania jako o człowieku.
Wszystko co piszę rozbija się o BIZNES i tak go oceniam, jako piłkarza, bardzo dobrego piłkarza, na którym można dużo zarobić.

[/B]

Niezbyt Cię rozumiem.
To ma coś jeszcze do zrobienia - pomoc w ew.awansie do LM czy choćby dobre występy w LE no i lidze czy nie ma i trza go wg Ciebie sprzedawać już póki jest głośno (pytanie czy u tych co by mogli zapłacić krocie również) i zdrowie dopisuje.

Od początku piszę żeby go sprzedać po pucharach, nie teraz. Bo tylko wtedy jego cena może wzrosnąć. Wyrywasz zdania z kontekstu nie czytając całości ze zrozumieniem stad ta zgrizliwość z Twojej strony.

Cytat:
A jeśli sprzedawać już teraz to kto zamiast Niego
A co mnie to obchodzi? od tego jest Stan. Kasa ma się zgadzać, klub ma rosnąć w siłę.
Ostatnio edytowane przez element : 11.08.2011 o godz. 23:05.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 11.08.2011, 22:19
Jak owinąłeś tym zdaniem także mnie to nie napisałem że jest najlepszym graczem w historii ()bo to absurd.
Znów typowe Polskie marudzenie.
Przed meczem z Litexem 90% forum obawiało się tego meczu. A po meczu że to żaden wyznacznik. I niektórzy niech wrzucą na luz bo oczekują że Melikson w pojedynkę będzie wygrywał z Manchesterem i Barcelonami. Tak się ujebaliście tego zdania że od dziś wyznacznikiem będzie czy roz.......i Bayern czy inny Real. Dopiero wtedy się zastanowimy czy jest wart choćby 8 mln euro. I to po dłuższym zastanowieniu. Przecież to drobnostka. Zluzujcie co poniektórzy bo drugim Messim nie jest, ale też nie umniejszajcie jego umiejętności tłumacząc to jakimś tam meczem z amatorami z Łowecza. Zresztą nie o Łowecz tu tylko chodzi bo gołym okiem widać że gość ma zadatki na bycie kimś w piłce.
Uważam rzucanie w tym momencie kwotami typu 10, 7,5 czy 5mln euro za lekko niezdrowe. Moim zdaniem Maor ma tu jeszcze coś do zrobienia i najwcześniej zimą można będzie o czymś pospekulować.
Coś mi się obiło, że na dziś jest oferta z Schalke na 2,5... i o ile to prawda to dobrze, że nikt jej nie podejmuje bo MM ma tu jeszcze coś do zrobienia, a wtedy z rozmowa z Niemiaszkami i innymi będzie trochę inna.
Skonto i Litex już pokonane - orły to nie były, aczkolwiek niepokój (także umiarkowany mój przed Litexem) był w pełni uzasadniony biorąc pod uwagę nasze popisy sprzed choćby roku czy dwóch. Zresztą nie puknęliśmy ich 3-0 i 5-0.
Niskie ukłony i podziękowania ode mnie dla Maora za klasę i za to co już zrobił... czekam na więcej.
A z Apoelem jak będzie Kolego Element to się dopiero okaże. Oby po naszej myśli.
Polskie marudzenie... oczywiście lepiej sobie wyobrażać i się podniecać 10, 8,7,5 itd. mln euro w kasie Wisły za MM.
Ostatnio edytowane przez arti : 11.08.2011 o godz. 22:24.
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 11.08.2011, 22:42
Nie rzucam żadnej kwoty bo sprawa się wyjaśni w czasie pucharów i zaraz po nich. Od nich będzie zależne o ile jego cena wzrośnie.

Nie ma już nic do zrobienia. Trzymanie go to prawdopodobnie cios w serce budżetu klub. Kontuzja, gorsze momenty i co gorsza brak gwarancji na tak udany sezon w pucharach jak teraz. A próba sprzedania go po zimie to już czysta abstrakcja. Przede wszystkim z powodu braku pokazania się na arenie międzynarodowej. Teraz o Meliksonie jest głośno. Genialne dotychczasowe występy w kwalifikacjach. 4 mecze i 3 bramki. Powołanie do repry Izraela i z miejsca 2 bramki nie z byle kim bo z Drogbami, Toure'ami, Konanami i resztą. Niesamowita runda w barwach Wisły. Mistrzostwo Polski z tym klubem. Indywidualne wyróżnienie jako Odkrycie Sezonu. Mnóstwo o nim w mediach (gazeta, telewizja, mowa o nim zapewne nie tylko u nas i w Izraelu, gdzie robi już za mega gwiazdę). Od zajebania nowych filmików o nim na You Tube które wyrosły jak grzyby po deszczu. Przecież to wszystko idzie w świat.
A przed nim minimum faza grupowa w LE (czyli kilkanaście dodatkowych meczów IN PLUS jeśli go tylko urazy będą omijały). To jest ten moment!
To co wypisujesz to brak szacunku do Niego..
On sam zdecyduje kiedy odejsc... póki co ma jeszcze kontrakt z Wisla.. malo tego dopiero co go podpisal..
Ostatnio edytowane przez Glazik : 11.08.2011 o godz. 22:47.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 11.08.2011, 22:47
Nie ma już nic do zrobienia. Trzymanie go to prawdopodobnie cios w serce budżetu klub. Kontuzja, gorsze momenty i co gorsza brak gwarancji na tak udany sezon w pucharach jak teraz. A próba sprzedania go po zimie to już czysta abstrakcja. Przede wszystkim z powodu braku pokazania się na arenie międzynarodowej. Teraz o Meliksonie jest głośno. Genialne dotychczasowe występy w kwalifikacjach. 4 mecze i 3 bramki. Powołanie do repry Izraela i z miejsca 2 bramki nie z byle kim bo z Drogbami, Toure'ami, Konanami i resztą. Niesamowita runda w barwach Wisły. Mistrzostwo Polski z tym klubem. Indywidualne wyróżnienie jako Odkrycie Sezonu. Mnóstwo o nim w mediach (gazeta, telewizja, mowa o nim zapewne nie tylko u nas i w Izraelu, gdzie robi już za mega gwiazdę). Od zajebania nowych filmików o nim na You Tube które wyrosły jak grzyby po deszczu. Przecież to wszystko idzie w świat.
A przed nim minimum faza grupowa w LE (czyli kilkanaście dodatkowych meczów na plus jeśli tylko będą go omijały urazy). To jest ten moment.

Niezbyt Cię rozumiem.
To ma coś jeszcze do zrobienia - pomoc w ew.awansie do LM czy choćby dobre występy w LE no i lidze czy nie ma i trza go wg Ciebie sprzedawać już póki jest głośno (pytanie czy u tych co by mogli zapłacić krocie również) i zdrowie dopisuje. A jeśli sprzedawać już teraz to kto zamiast Niego
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 11.08.2011, 22:58
Nie no, pewnie, kupmy piłkarza, który może być najlepszym obcokrajowcem w historii Wisły i... o.......my go za pół roku bo... się sprawdził. :O Po co LM, skoro można teraz zarobić na tym piłkarzu jakąś tam, bliżej nieznaną, kwotę? Sprzedawać, bo jest dobry! A my dobrych piłkarzy w Wiśle nie potrzebujemy.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.08.2011, 23:12
edwin cpc napisał(a):Wyświetl post
Maor może się starać ale do legendy to naprawdę jeszcze mu bardzoooo daleko.
Być może.
My jednak nie o tym piszemy. Nie o sławie, ale o umiejętnościach.
Przykład: jeśli strzeli w lidze tylko 15 bramek a nie 150 to i tak piłkarsko jest lepszy od Franka
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Adrian_Suvalkai
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 12.08.2011, 03:35
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Być może.
Przykład: jeśli strzeli w lidze tylko 15 bramek a nie 150 to i tak piłkarsko jest lepszy od Franka
Ma szybkość, której nie ma Franek - natomiast technicznie nie.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.08.2011, 05:38
Oj maor moze ustepowac komus tylko i wylacznie sila i gra w obronie, choc i tak jesli trzeba wrocic to potrafi dogonic rywala i wybic pilke wslizgiem. Raczej slaby technicznie zawodnik (bo franek w tym elemencie super nie jest - rozroznijmy technike strzalu od samego przyjecia czy prowadzenia pilki) nie potrafi tak przyjmowac pilki ze mija balansem rywala, czy nie zagrywa fantastycznej pilki prostopadlej krzyzaczkiem na 30 metrow.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 12.08.2011, 06:17
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Być może.
Ciężko porównać niektóre pozycje - a tym bardziej piłkarzy z różnych epok piłkarskich (np. Kmiecik - Melikson).

Dla mnie musiałby trochę dłużej pograć na takim poziomie w Wiśle niż te 20 meczów które rozegrał. A czy pogra? Uche też błyszczał, i to bardzo błyszczał (pomijając sposób jego odejścia) - to skończył w przeciętniakach hiszpańskich. No teraz w Szwajcarii w nowej "Chelsea".

Uważam że powinien chociaż pełny sezon pograć na takim poziomie - wtedy ogłosimy go najlepszych galaktycznym piłkarzem jaki grał w Wiśle - a na razie spuśćmy powietrze bo to dla mnie zwykła małyszomania z tym Maorem

Też się cieszę że pozyskaliśmy takiego kopacza - ale jak będzie finansowo dobra oferta dla klubu za niego to nie zastanawiałbym się tylko go sprzedał. Wiadomo - tfu tfu ciężkie kontuzje, spadki formy itd. Jesteśmy za biedni żeby odrzucać duże pieniądze.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
konrad123
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.08.2011, 06:52
Czy wy też zastanawialiście się dlaczego Maor ma kontrakt do 2015 a inni kupieni mieli na rok? Owszem, zgadzam się, że piłkarze tacy jak Lamey są +30 i mogą nie mieć formy, jak np. Branco. Ale po tym można sądzić, że Meliksona obdarzono dużym zaufaniem.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 12.08.2011, 06:59
konrad123 napisał(a):Wyświetl post
Czy wy też zastanawialiście się dlaczego Maor ma kontrakt do 2015 a inni kupieni mieli na rok? Owszem, zgadzam się, że piłkarze tacy jak Lamey są +30 i mogą nie mieć formy, jak np. Branco. Ale po tym można sądzić, że Meliksona obdarzono dużym zaufaniem.
Zapłacenie 675t euro (czy jakoś tak) i podpisanie na rok, dwa, trzy byłoby głupie. Zagrałby extra i po roku musielibyśmy go sprzedać pod przymusem albo co gorsza stałby się wolnym graczem. Wszyscy za których zapłaciliśmy od 150 czy 200 tys wzwyż (Maor, Genkov, Chavez, Bunoza, Wilk, Jovanic, Jovanovic) mają dłuższe kontrakty - 4-5 lat.
Ostatnio edytowane przez arti : 12.08.2011 o godz. 08:31.
Odpowiedz cytując
redpradnik
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 12.08.2011, 07:04
Zapłacenie 675t euro (czy jakoś tak) i podpisanie na rok, dwa, trzy byłoby głupie. Zagrałby extra i po roku musielibyśmy go sprzedać pod przymusem albo co gorsza stałby się wolnym graczem. Wszyscy za których zapłaciliśmy od 150 czy 200 tys wzwyż (Maor, Genkov, Bunoza,Wilk, Jovanic) mają dłuższe kontrakty - 4-5 lat.
Twoja teoria padła - za Genkowa zaplacili 500 tys euro a konkrakt na 3 lata
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 12.08.2011, 07:09
redpradnik napisał(a):Wyświetl post
Twoja też - podpisał na 3,5 roku
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 12.08.2011, 07:49
redpradnik napisał(a):Wyświetl post
Za Genkova nie płaciliśmy.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 12.08.2011, 08:14
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Za Genkova nie płaciliśmy.
Płaciliśmy 500 tys.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 12.08.2011, 08:20
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
Płaciliśmy 500 tys.
źródło?

Ja znalazłem coś takiego

http://www.90minut.pl/news/145/news1...a-Genkowa.html

26-letni bułgarski napastnik pomyślnie przeszedł testy medyczne oraz rozwiązał kontrakt ze swoim poprzednim klubem Dinamem Moskwa
Ostatnio edytowane przez PANDEM0NIUM : 12.08.2011 o godz. 08:26.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów