The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.08.2011, 16:29
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Ale przecież to jest dla samochodów, więc jak mają to niby zjechać? Poza tym to nie jest chyba normalna trawa. A powiedzenie 'polskie bydło' mnie śmieszy. Polacy mają jakieś kompleksy na swoim punkcie. Zobacz co się dzieje w 'cywilizowanej' Europie, w Londynie
Parkuje sie wzdłuż trawników, a nie na nich. Miejsca są wyznaczone liniami na asfalcie.
Mi chodzi o to, że jak ktoś przyjedzie i zobaczy, że miejsce w okolicy jemu odpowiadajacej (czyli pod kasami najlepiej ) jest zajęte to stanie sobie na trawniku i będzie miał to w pupce.
OT: W Anglii trzeba rozruchów, żeby bydło wyległo na ulicę. U nas bydło bez rozruchów jest codziennie.Nie sram we własne gniazdo a opisuje co się dzieje na co dzień z parkowaniem. Sytuacje typu; pani zaparkowała na torach na Karmelickiej i poszła sobie do fryzjera blokując ruch wszystkiego na godzinę nie sa moją fantazją....
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 10.08.2011 o godz. 16:32.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 10.08.2011, 16:38
Panie Jotka mylisz się Pan

Te trawniki są do parkowania. Inaczej przecież nie miałoby to sensu. Po co tyle terenu marnować, jak można spożytkować to na miejsca parkingowe. Nie jest to zwykły trawnik, tylko specjalnie zabezpieczony czymś tam.

Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 10.08.2011, 16:42
O matko!!!! To ze mnie burak...choć przyznam, że pierwszy raz widzę coś takiego, a troche widziałem. Chylę czoła przed pomysłodawcą. Czyli teraz bydło może parkować na trawniku i nie będzie nikomu szkodzić
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 10.08.2011, 16:44
Taki parking już dawno jest przy Ergo Arenie i dobrze spełnia swoją funkcje
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 10.08.2011, 18:32
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
O matko!!!! To ze mnie burak...choć przyznam, że pierwszy raz widzę coś takiego, a troche widziałem. Chylę czoła przed pomysłodawcą. Czyli teraz bydło może parkować na trawniku i nie będzie nikomu szkodzić
Chyba jednak malo widziales Przy Arena auf Schalke tez jest parking na trawie, tyle ze tam jest to zwykly trwanik - tak jakbys postawil auto na bloniach.. Ale jest to duzo lepsze, tansze i ladniejsze niz morze asfaltu...
Ostatnio edytowane przez WislaFan123 : 11.08.2011 o godz. 12:30.
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 10.08.2011, 18:38
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
Chyba jednak malo widziales Przy Arena auf Schalke tez jest parking na trawie, tyle ze tam jest to zwykly trwanik - tak jakbys postawil auto na bloniach.. Ale jest to duzo lepsze, tansze i ladniejsze niz moze asfaltu...
Takie coś jest dobre do momentu pierwszego deszczu. Jeśli będzie ulewa, tłum ludzie zaparkuje auta, to sa po kolana ubabrani w błocie, a i z trawki nici.
Odpowiedz cytując
Pilsner
Junior Member

Od: 06.2004

Stary 10.08.2011, 19:43
Cala tajemnica parkingu w Gdansku.

http://pronida.pl/nawierzchnie/biologicznie_czynne
Ostatnio edytowane przez Pilsner : 10.08.2011 o godz. 20:06.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 10.08.2011, 21:34
Taki parking to super sprawa. Rozumiem, że pod tym materiałem nie ma, żadnego betonu, który blokowałby odpływ wody? Przy złej(czyt braku) kanalizacji i wyasfaltowaniu całego terenu przy naszych opadach robiłoby się ładne jeziorko na tym terenie.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.08.2011, 22:03
A ten stadion w Gdańsku będzie w nocy jakoś oświetlony? Bo jeśli tak, i odpowiednio się dobierze te podświetlenie, to to świetnie będzie wyglądało. W ogóle ten stadion piękny jest, nawet bardziej mi się podoba niż narodowy w Warszawie.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 11.08.2011, 12:16
Trening pierwszego zespołu:

więcej zdjęć
http://lechia.net/index.php?option=c...rticle&id=4136
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 11.08.2011, 12:26
Ciekawe ile ludu przyjdzie na Lechie
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 11.08.2011, 12:33
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe ile ludu przyjdzie na Lechie
Kokosow sie nie mozna spodziewac - w ostatniej chiwli wyszlo ze zagraja, slaby marketing.. troche wody jeszcze ujdzie do baltyku zanim tam bede chodzic 25-30 tys.. choc akurat teraz z 20 tys moze przyjsc, w koncuto mecz z pejsami
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 11.08.2011, 12:39
jak wyżej pisałem myśle, że mimo wszystko będzie dużo ludzi. Wielkim minusem jest to, że przy kasach są gigantyczne kolejki a system biletowy czy też do KK ciągle sie zawiesza i sie ludzie nawkurzają. To samo jest na wyspach klubowych.
Odpowiedz cytując
Pilsner
Junior Member

Od: 06.2004

Stary 11.08.2011, 13:05
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
.. choc akurat teraz z 20 tys moze przyjsc, w koncuto mecz z pejsami
Twoim zdaniem to jakis magnes w Gd?
Zejdz na ziemie.
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 11.08.2011, 13:15
Miało by jakieś przełożenie gdyby sektor gości był otwarty i z Cracovią przyjechała Arka a tak to myśle że bez znaczenia czy Legia czy Cracovia bo to mecz otwarcia.

Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 11.08.2011, 13:42
Wlasnie ,cos wiadomo keidy goscie zasiada? Na Reymonta na lidze bedzie czynny sektor?
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 11.08.2011, 14:27
Już jest od dawna.
Zagłębie dostało 800 biletów.

co do Lechii to teraz może przyjdzie te 20 tyś ale to dlatego że to pierwszy mecz, sporo turystów itp, ludzi zaciekawionych jak to wygląda.
Ten stadion jest za duży, stanowczo za duży. Lech który ma największy potencjał jeśli chodzi o zapełnienie trybun ma problem często z zapełnieniem go w 50%. Myślicie że ten bufor wokół sektora gości na Lechii to przypadek? celowe dzialanie a to dlatego że lepiej będzie stadion wyglądał z jedną większą pustą dziurą (pustymi trybunami) ulokowaną w jednym miejscu niż z kilkunastymi na całym stadionie, choć to też jest nieuniknione zapewne. "Czasem luknę na oficjalną / nieoficjalną Lecha zobaczyć zdjęcia z meczów Lecha na stadionie i często nie ma zdjęć wszystkich trybun w galerii (z reguły ta za bramką jedynie). Nie robią ich bo wygląda to koszmarnie.
Ostatnio edytowane przez CH. : 11.08.2011 o godz. 14:50.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.08.2011, 14:42
Na Lechię przyjdzie tyle co zawsze plus pewnie 2 tysiące ciekawskich. Jakoś ciężko mu uwierzyć w te mistyczne tysiące więcej na nowych stadionach. Kto chodził ten będzie dalej chodzić, i tyle. Strasznie mi się podoba stadion w Gdańsku.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 11.08.2011, 14:53
Po mojemu,zeby to jakoś wyglądało, żeby stadiony nie świeciły aż tak pustkami to powinno się otwierać tylko trzy trybuny, lub nawet dwie. Tak jak u Nas na meczach ligowych. Jak wiadomo, ze gramy z nieatrakcyjnym rywalem i nie będzie więcej jak 20000 to po co otwierać czwartą trybunę?
Podobnie powinna zrobić Polonia. Niech sobie wydzierżawią jedną trybunę narodowego, czy tam tylko dolne piętro i git. Lepiej nie trzeba. Tak samo Ruch na Śląskim.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 11.08.2011, 15:00
Cytat:
Na otwarcie w tej chwili poszło nieco ponad 28 tyś biletów
tak napisał Buziek LG na forum Legii. Stan na wczoraj na godzinę 15.

Więc 30 tysięcy widzów może być.
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 11.08.2011, 15:08
Gdyby wejściówki były za 5-10 zł to byłby Full w każdym meczu. Albo niech zrobią tak, jak Warta Poznań - wstep za free na mecze do końca rundy.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 11.08.2011, 15:33
qqq_b napisał(a):Wyświetl post
Gdyby wejściówki były za 5-10 zł to byłby Full w każdym meczu. Albo niech zrobią tak, jak Warta Poznań - wstep za free na mecze do końca rundy.

Większej głupoty dawno nie czytałem.
Stadion ma się spłacać, mając takie stadiony można bardzo podnieść sobie budżet.
Wejściówki nawet na Radomiak (III liga średnia widzów na mecz ok. 700 osób) chodzą po 10 zł.
Warta daje za darmo żeby zachęcić ludzi do chodzenia na mecze żeby jak grają na Miejskim nie świecił pustkami. Co to jest 2 tys. na 40 tys. miejsc? Nie wiem po ile chodzą bilety na Lechię, ale jeżeli są w zakresie
40-60 zł to są optymalne.
8*40 000*50zł = ok.12 mln zł
No ale to wersja optymistyczna, że zawsze na jesień będzie komplet, ale to i tak lepsze niż:
8*40000*0zł = ok.0 zł
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 11.08.2011, 15:52
Wychodzi brak profesjonalizmu i czysta amatorka. Najpierw marketing a potem otwaracie stadionu, a tu na odwrot.
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 11.08.2011, 18:09
Bez przesady, kiedy mial ten marketing dzialac? I ciagle pisac" juz jutro otwarcie" i tak do usranego otwarcia ktore nie wiadomo kiedy by bylo? Wystarczajaco zadzialal, Lechia ma naprawde niskie ceny biletow i karnetow, za 250zl karnet na caly sezon, u nas za 210zl na runde w tym bez meczu z Ruchem, ktory nie jest na Bulgarskiej, podejrzewam ze Lechia moze pobic rekord sprzedanych karnetow, u nas raczej nawet 10K nie bedzie w tym roku.

@Ch. "juz od dawna", dobre;-)
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 11.08.2011, 18:28
Karnetów podobno zeszło do tej pory 9 tys. i wciąż są spore kolejki po bilety, karnety itd.
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 11.08.2011 o godz. 18:34.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 11.08.2011, 19:58
Patrzę na te zdjęcia ze stadionu Lechii, patrzę i oczu nie mogę nacieszyć. Dla mnie to jest absolutne I miejsce wśród polskich stadionów, potem długo, długo, długo nic, i dopiero Ł3 i cała reszta (estetycznie moja Łazienkowska mi się cholernie podoba, ale to w ogóle zupełnie inna liga jest... jedyne w czym przebija stadion w Gdańsku, to lekkością budowy i wystroju, ale o to nietrudno w porównując gabaryty stadionów). Dla mnie stadion Lechii to nie jest obiekt sportowy, to jest obiekt zazdrości

Edit: o. jeżeli miałbym się czegoś uczepić, to że trybuny na zbliżeniach wyglądają jakoś tak surowo i nieco ponuro.
Legionista
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 11.08.2011, 20:10
Piotson napisał(a):Wyświetl post

Co to jest 2 tys. na 40 tys. miejsc?
ł

Takie cos moze być na Lechii jak dalej bedzie tak grala! Więc lepiej dac wejsciowki za free i miec 20 tyś widzów niż miec bilety po 40 zł i miec 2 tyś. MYSL kmiocie!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.08.2011, 21:01
Cytat:
Więc lepiej dac wejsciowki za free i miec 20 tyś widzów niż miec bilety po 40 zł i miec 2 tyś. MYSL kmiocie!
Ale lepiej dla kogo? Lepiej miec 80 tys zł czy 0 zl z przychodow z biletow?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.08.2011, 21:06
Lepiej sprzedać 20 tysięcy wejściówek za 5 zł niż 2 tysiące za 50. Niestety nawet takie liczenie jest dla niektórych naszych klubów za trudne.

Sartre napisał(a):Wyświetl post
Patrzę na te zdjęcia ze stadionu Lechii, patrzę i oczu nie mogę nacieszyć. Dla mnie to jest absolutne I miejsce wśród polskich stadionów, potem długo, długo, długo nic, i dopiero Ł3 i cała reszta
Ja bym powiedział, że stadion gdański rozdziela dwa warszawskie, z tym że Legii jest dopiero 3..
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
bonzaj
Member

Od: 06.2011

Stary 11.08.2011, 21:51
Gdański obiekt od samego początku wydawał mi się najładniejszy z wszystkich nowo powstających u nas obiektów. Efekt jest olśniewający i to trzeba przyznać. Jak dla mnie zdecydowany nr jeden w Polsce i jeden z ładniejszych w Europie. Narodowy też ładny ale jest na II miejscu. Reszta to już kwestia gustu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów