|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Zrobiła robotę. Raz słyszalne "my kochamy pzpn" i "piłka nożna dla kibiców". Na trybunach anglia. Czyli robotę zrobił też Tusk.
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Zrobiła swoje, w ogóle to atmosfera jak w kościele.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Lewandowski jest w niezłym gazie... szokuje mnie chłopak
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Klose powiedział wprost, krótka piłka czekam na Niemcy. A ten lawirant, za rok powiem, a jeszcze chwilę. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brawo Błaszczu
![]() ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Bo hymn się śpiewa , daje śpiewać innym , słucha , z pewnością nie ,,wyklaskuje''.
Klaskać można przed i po. min. stary wpis z weszło poruszajacy ta kwestie http://www.weszlo.com/news/1445 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
WKS wygrywało z Izraelem 3-0.
Wchodzi Melikson, na początek .......nął 2 bramki i pozamiatał. Gra Izraela się ożywiła co poskutkowało jeszcze jednym golem dla nich. Ostatecznie mecz zakończył się 4-3 dla WKS. A grał od 52 minuty. I to tyle w sprawie jego gry w kadrze Polski. Trzymaj się chłopaku od naszej repry z dala bo się cofniesz w rozwoju a przed Tobą wizja wielkiej kariery.
Ostatnio edytowane przez CH. : 10.08.2011 o godz. 20:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Wybrzeże Kości Słoniowej 4 - 3
Izrael 44' Toure Y. 76' Shechter 45' Ya Konan 80' (Rzut karny) Melikson 68' Musa 87' (Rzut karny) Melikson 82' Drogba (Rzut karny)To Michnik gra w kadrze koszernych ![]()
WIELCY LUDZIE WIELKI KLUB - WIĘKSZY OD NAS TYLKO BÓG
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to samo miałem wkleić
![]() Ojgen ist kuntuzjowanen fussballspieler. Brawo Gruzini, je*bać volksdeutscha.
Ostatnio edytowane przez WiślakMyślenice : 10.08.2011 o godz. 21:06.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
A nie mowiłem, ze Polska kadra niszczy pilkarzy, ktorzy maja 2 obywatelstwa. Polanski kontuzja, teraz pewnie bedzie troche pauzowal i straci miejsce w klubie - tak jak to było z Obraniakiem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Na wyróżnienie zasługują u nas Błaszczu, Lewy, Głowa (Smuda niech się modli, żeby nie dostał znowu jakiejś kontuzji, bo bez niego nasza defensywa daleko nie zajedzie) i Szczęsny (gracz meczu imo). Akcje ofensywne się ładnie zazębiały ale zwykle brakowało dokładności ostatniego podania (ulubione słowa komentatora - 'za mocno'). W defensywie czyścił Głowacki tak, że Jodłowiec nie musiał się specjalnie męczyć (i dobrze w zdecydowanej większości interwencji popełniał błędy).
Najgorsze natomiast według mnie były nasze farbowane lisy - Obraniak i Ojgen. Obraniak był zagubiony, podejmował złe decyzje, tracił piłkę i nie rozumiał się z partnerami z drużyny. Won z kadry. A Ojgena widziałem jak wszedł na boisko i jak dostał wpier*ol w drugiej połowie - zniknął zupełnie z boiska, ani odbiorów ani podań innych niż do najbliższego...ja nie wiem co Dyzma w nim widzi, chyba tylko to, że obaj umieją lepiej po niemiecku niż polsku i chciał mieć kolegę do rozmowy. Won z kadry. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Oglądałem drugą połowę dzisiejszego meczu , fantastyczna atmosfera , jak to powiedział Iwański Niemcy , Holendrzy i Hiszpanie z pewnością wyjdą grać na miękkich nogach
![]()
Ostatnio edytowane przez Mareq : 10.08.2011 o godz. 21:36.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Już po meczach z Argentyną widziałem dość duży progres w grze naszej reprezentacji, a teraz jestem naprawde zadowolony z ich dzisiejszej gry. Gdyby jeszcze się ze Szwabią udało wygrać we wrześniu to już będe spokojny o Euro.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Znowu gra na wynik ze slabymi Gruzinami. Dramatycznie, to wyglada...nasi zamiast gryzc trawe i wpakowac kilka brameczek, to spaceruja sobie na boisku. Bogu dzieki, ze mamy klasowych bramkarzy, bo wynik moglby byc inny, a biorac na uwage fakt, ze powazny przeciwnik stworzy sobie zdecydowanie wiecej sytuacji... Caly czas czekam z niecierpliwoscia na sprawdziany generalne z Niemcami, Anglikami, Hiszpanami, Wlochami czy Brazylia. Wtedy sie okaze co zbudowal Smuda(o ile przeciwnicy potraktuja ten mecz powaznie). Hmm, tak w ogole, to co w kadrze robia tacy pilkarze, jak Pawlowski, Wojtkowiak, Rybus? Pierwszy to podobno wielki talent(a facet ma 25 lat! i niczym nie wyroznia sie w lidze), drugi ma 27(?) i cala kariere gra w Polsce(i to w dodatku przecietnie) bo zaden klub zagraniczny go nie chce, a trzeci to rezerwowy Legii
P.S - I kiedy zostanie odstrzelony ten paralita Jodlowiec? W naszej lidze kreca nim niemilosiernie, a co dopiero na arenie miedzynarodowej. Mowie nie jemu i innym Sadlokom. Jest Glowacki, jest Zewlakow, jest Dudka... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
W czym Polanski jest lepszy od Kaźmierczaka np.? Nawet od Borysiuka?
Ponadto wspaniały doping. Atmosfera wgniatała w fotel. Oby tak dalej. Wspaniała gra kadry. Bohaterem meczu z GRUZJĄ(!) jest bramkarz, no dajcież spokój... PS. Małe pocieszenie, że słyszałam jakieś tam gwizdy czasami, jak przy piłce był 100% Polak. Niestety reszta się cieszyła, że postanowił wyświadczyć nam tę łaskę i zagrał (ups, przemaszerował) dla Polen. Normalnie facet robi różnicę, że hej. W meczu z Niemcami liczę na spektakularny wiecie co. Szkoda, że akurat z Niemcami, ale przeżyję - nie pierwsza by to była porażka... ![]()
No i przyszło mi zmienić podpis, "dzięki", Kubuś...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Tych którzy widzą już Polskę na podium ME i do tego wgniecionych Holendrów i Niemców spieszę poinformować, że Niemcy wygrali z Brazylią 3:2, a ich gra w ofensywie powalała. Z Polską 3:0 będzie małym wymiarem kary dla nas.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Chyba nie oglądasz za często ligi, ja lubię patrzeć na grę Pawłowskiego, chłopak sporo potrafi, gdyby nie kontuzje byłby w zupełnie innym miejscu niż Lubin.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Na livescore.com Milxon zapakował dwie bramki, a nie jakiś Melikson
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
P.S - I jak sam piszez warunkowo...gdyby nie kontuzje...czyli powolujemy go majac nadzieje, ze w koncu ten jego talent(a to w pelni uksztaltowany pilkarz) wybuchnie. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Wypowie się ktoś obiektywnei i rzeczowo o grze Red-White Biedronka Team w dzisiejszym meczu? Jak wypadł Eugeniusz?
Wybaczcie, miałem lepsze zajecia. Powód: dziękuję
Ostatnio edytowane przez snikki_(konto-usuniete) : 10.08.2011 o godz. 22:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Weszło podsumował to w ten sposób
Cytat:
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Gra to totalna padaka. Gruzja miałą 3 setki, ale wszystko wybrnonil Sczesny, ktory zostal bohaterem spotkania ( z Gruzja! Kumasz! Bramkarz! ). My mieliśmy 1 okazje ( 2 strzaly w swiatlo bramki przez 90 minut !!! ) i Kuba strzelił. Pozniej bronilismy sie praktycznie do konca chaotycznym wykopywaniem pilek. Czasami jakas kontra, ktora zazwyczja byla blokowana przez zle przyjecie naszych lub wybicie przez Gruzinów. Nie gralismy NIC ... NIC. Atmosfera na trybunach jak w III lidze. Polański zagral tak jak reszta - beznadziejnie. W naszej lidze widze conajmniej 5 lepszych od niego. Typowy słabiak z bundesligi, ktory w Polsce jest traktowany jak "zbawca".
Komentatoró z Iwanskim na czele radze pominąc, bo chlop gadal takie bzdety, ze mialem tv rozjebac. Teksty w stylu "Musimy dowieźć wynik 1:0 do końca, a to nie bedzie latwe" lub "zostalo 10 minut, wiec najwazniejsze aby sie obronic przed atakami Gruzinów". No az reka swedzi, żeby .... Lewandowski poza podaniem asystą nie pokazał nic, Kuba to samo. Cos tam szarpał, ale forme to on zostawił chyba w 2009 roku.
Ostatnio edytowane przez qqq_b : 10.08.2011 o godz. 22:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
No i znowu te trąbki na Dialog Arenie dziś było słychać?
Co to ma być? Te odpustowe trabki? Czy my kurna jesteśmy w RPA? Jak to w ogóle wygląda jak się siedzi koło jakiegoś pajaca z trąbką? Nie daje to po uszach jak on trąbi? Ja bym mu tą trąbke wziął i oddał dopiero po meczu. Co do gry.. to wyglądała płynnie ale nie oszukujmy się... graliśmy z Gruzinami... Smuda potrafi zrobić zespół z dziadowskiego materiału ale to i tak nie wystarczy na zespoły z czołówki europejskiej. Na plus Szczęsny, Błaszczykowski, Lewandowski (tylko kiedy on poprawi skuteczność a Błaszczykowski kiedy poprawi w końcu dośrodkowanie? bo to już przestaje być śmieszne), Murawski jakby złapał formy bo ostatnio graj o wiele gorzej, na plus również Wawrzyniak. Na minus Jodłowiec, Wojtkowiak i Głowacki (niestety). Mamy fatalną defensywę... kiedy dojdzie ten Perquis? Piszczek+ten francuz + no właśnie kto? + Wawrzyniak/Boenisch będzie na pewno o wiele lepiej funkcjonować... Na minus również Obraniak - przecięż on jest cienki jak dupa węża - co taki grajek robi w kadrze? Zamiast niego najlepiej jakby grął Melikson (marzenie - jest jakiś sposób zeby go Dyzma przekupił czymś?). Reszta bez zastrzeżeń ale też bez wyróżnień. " Komentatoró z Iwanskim na czele radze pominąc, bo chlop gadal takie bzdety, ze mialem tv rozjebac. Teksty w stylu "Musimy dowieźć wynik 1:0 do końca, a to nie bedzie latwe" lub "zostalo 10 minut, wiec najwazniejsze aby sie obronic przed atakami Gruzinów". No az reka swedzi, żeby ...." hahahaha |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Bramka - Szczęsny bohaterem meczu. To mówi samo za siebie. Obrona - Niby dobrze, w końcu na 0 z tyłu. Ale Gruzini parę razy weszli jak w masło. W sumie jakby nie Wojtek, to dostalibyśmy najmniej dwie bramki. Wojtkowiak - nie miał co robić w obronie, w ataku nie istniał, a grał jako boczny. Głowacki - najlepiej, w miarę pewny. Jodłowiec - dla mnie parodia obrońcy. Widać w jego grze taką chamską niepewność, jeszcze mnóstwo bramek nam zawali. Wawrzyniak - w lidze jego gra mi się podoba, dzisiaj był jakiś zagubiony. Parę razy łamał linię spalonego. Pomoc - nie stosują żadnej presji. Każda akcja kończy się przed polem karnym, jak zwykle. Magiczne zdanie: brakuje ostatniego podania. Błaszczu - na swoim poziomie, piękna akcja bramkowa. Uważam jednak, że nie nadaje się na kapitana, nie ma tego czegoś. No i jego wypowiedzi w sprawie korupcji Piszczka... traci mój szacunek tym. Obraniak - mogło go nie być na boisku, nie byłoby różnicy. Mierzejewski - też nic, poza ładnym strzałem nie zapamiętałam go z niczego. Murawski - zadziwiająco dobrze (jak na jego ostatnie występy). Przerywał sporo akcji, i nawet zagrał kilka fajnych piłek do przodu. Ojgen - W obronie normalnie, ani odrobinę nie lepiej od Kaźmierczaka, Matuszczyka, Borysiuka czy nawet naszego Wilka (oczywiście nie z tych ostatnich meczów . W przodzie nie zrobił nic, dosłownie NIC. Przysięgam, NIC.Atak: Ludzie się podniecają Lewym, a oprócz asysty też zero. 2 celne strzały na bramkę i przepychanie się, tyle. Jeżeli oni nie potrafią zdominować Gruzji, to ciekawe, co z nami zrobią Niemcy.
Ostatnio edytowane przez domenica90 : 10.08.2011 o godz. 22:28.
![]()
No i przyszło mi zmienić podpis, "dzięki", Kubuś...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Tej reprezentacji potrzeba jak najwięcej meczów z renomowanymi rywalami. Dzisiaj była radosna piłka, zwłaszcza w obronie. Gruzini nie potrafili wykończyć swoich niezłych akcji albo na ich drodze stawał Szczęsny.
Czekam niecierpliwie na mecz z Niemcami- to będzie mecz miarodajny dla oceny w którym punkcie jesteśmy. Oczywiście jeżeli Niemcy raczą pojawić się ze swoją pierwszą reprezentacją, a nie tak jak Argentyna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Widziałem mecz.
Gdybym przez te dwie godziny piekł ciasto, albo skręcał modele i wsłuchiwałbym się li tylko w komentarz, odniósłbym wrażenie, że że że że (tribute to Majdan) mamy reprezentację gotową na zdobycie Mistrzostwa Europy. Na polskich stadionach. Co nie wydarzy się już za naszego życia. Jednak jak już wspomniałem, mój umysł był atakowany jednocześnie przez fonię i wizję (w beznadziejnej jakości), to mogłem zweryfikować hurraoptymizm konferansjera festiwalu wazeliny. I narzuciło mi się kilka spostrzeżeń: 1. Jak trafi się ogarnięta drużyna - to leżymy. Cały pomysł na grę opiera się na "agresywnym pressingu". Ktoś kiedyś Dyzmie powiedział, że to fajne, to tak gramy. Tak, czyli huzia na józia, piekła nie ma. .... z tym, że nawet Gruzja potrafi wyjść z tego trzema podaniami. Bezsensowne bieganie, brak asekuracji i odpowiedzialności to pierwszy krok, by dostać w....... w meczach grupowych. Te same błędy powielane są w każdym meczu reprezentacji. 2. W ataku jest dużo szumu, ale wynik jest jaki jest - mierny. Ludzie się podniosą, bo przeszliśmy 20 metr, ale dośrodkowanie zostanie wybite, strzał zablokowany, a podanie przecięte. Nawet przez Gruzinów. Ponoć to ma być atak pozycyjny, ale trudno to nawet nazwać atakiem. Tak se podają i tylko łut szczęścia pozwala oddać strzał. Który będzie niecelny. Bardzo. 3. Bramkarz jest fest. Ale za to obrona! Już nawet w FM trzeba im dać jakieś polecenia. Żeby się nie pogubili. Ale Smuda tkwi w meczu Legia-Widzew i motywacją powie im jak mają grać. Jest beznadziejnie. Szybka piłka i już obrońcy nie wiedzą co ze sobą zrobić. A co gorsza - nie wiedzą, co zrobić z przeciwnikiem. Rok przed Euro - jesteśmy w dupie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Niemcy nam nie odpuszczą, nawet jak wystąpi paru rezerwowych. Ten mecz pokaże co przez ostatnie lata zrobił Dyzma. 0:3 będzie najmniejszym wymiarem kary.
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Na 303 dni przed Euro kadry nie ma. Są może 4 pozycje dobrze obsadzone, reszta leży i kwiczy.
OBRONA: Na pewno można stwierdzić, że mamy bramkarza. Smuda dzięki Szczęsnemu wyjdzie obronną ręką po wyrzuceniu z kadry Boruca. Na obronie z tych co grali to tylko Głowacki pokazał spore umiejętności, ale jeżeli Smuda będzie dalej kazał mu grać z Jodłowcem to nawet w najwyższej formie Głowa nie wystarczy. Reszty obrony NIE MA bo Wojtkowiak i Wawrzyniak to nie ten rozmiar kapelusza. Jest oczywiście Piszczek ale wiadomo, tzn. raczej nic nie wiadomo. POMOC: Dwóch defensywnych pomocników nie robi nic, gra do tyłu to specjalność Ojgena nie wiem czy zrobił jakieś podanie do przodu, Murawski o niebo lepiej od PolaNskiego, ale nie powiem, żeby mnie jakoś swoim występem zachwycił. Porównując ich do Sobola z meczów z Polonią czy z Litexem do 3 klasy na korzyść Radka. Żadnego z nich nie widzę w składzie na EURO. Na + na pewno mogę zaliczyć występ Mierzejewskiego robił różnicę w pomocy, co nie było trudne przy stagnacji Obraniaka i nieregularności Błaszcza. Występ Kuby wielu ocenia przez pryzmat bramki, ale oprócz niestety nasz kapitan wiele nie pokazał, były zrywy i próby rajdów ale na razie nie jest jeszcze w swojej formie. Natomiast Obraniak nie pokazał absolutnie nic, zero podań na wolne pole do skrzydłowych czy do Lewandowskiego. Do środka powinien przenieść się Mierzejewski a na lewe skrzydło grać powinien Peszko, który zrobił na mnie dobre wrażenie, które szybko zepsuł podejmując "Ćwielongowe decyzje" czyli zamiast podać strzela zamiast strzelać podaje. ATAK: Lewandowski swoim występem w końcu mnie przekonał, zagrał naprawdę dobrze, do tej pory byłem sceptyczny co do jego umiejętności dzisiaj jednak zaliczył dobry występ. Każdy jego kontakt z piłką to była próba zagrożenia bramce Gruzinów, a nie odkopnięcie do najbliższego kolegi jak większość naszych. Do tego zaliczył cudowną asystę. Napastnik na Euro też mamy. Brożek nic niestety nie pokazał, ale to m.in. wina pomocy która nie potrafiła stworzyć nawet pół sytuacji dla Brozia. PODSUMOWUJĄC: Mamy bramkarza, jednego obrońcę, zawieszonego na pół roku prawego obrońcę, dwóch ultra defensywnych pomocników osobiście wolałbym na tej pozycji Dudkę, Wilka, Borysiuka, Kazmierczaka, Milę czy nawet M. Lewandowskiego zamiast Polanskiego i Murawkiego, ale Smuda i tak na żadnego z powyższych nie postawi. Z trójki ofensywnych pomocników na + Mierzejewski i bramka Kuby, na - Obraniak i gra Kuby. IMO Grosicki lub Małecki o wiele lepiej zagraliby od Obraniaka na lewym skrzydle. No i napastnik. Wydaje się że Lewy ma pewne miejsce w składzie, które wykorzystuje. Jeśli dojdzie do tego regularna gra w Borussii to będzie z niego pewny punkt na Euro. Szczęsny 8 - Wojtkowiak 4 Głowacki 6 Jodłowiec 4 Wawrzyniak 5- Murawski 4 PolaNski 2 Mierzejewski 7 Kuba 5 Obraniak 3- Lewandowski 7 Na szczęście we wrześniu mamy mecz z Niemcami, którzy zagrają z nami jak jeszcze żaden z rywali, czyli na 100% swoich możliwości i wtedy ocenimy możliwości tej kadry. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
jakie Dudki, kazimierczaki i Wilk niby? Popatrz jak Czarek zagrał w ostatnich meczach.. niestety jest słabszym piłkarzem od Sobola... musi jeszcze wiele pracować - przede wszystkim poprawić dobre podanie i dobry strzał... A Kazimierczak to przecież drwal jest... do kopania po nogach dobry ale nic więcej... a Murawski zagrał bardzo dobry mecz co mnie zaskoczyło... podobnie jak Wawrzyniak którego tez krytykujesz a który pokazał już nie raz że jest bardzo dobrym bocznym obrońcą. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|