The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2011, 10:58
Kolega emj10 raportu o drogach nie przygotował (jak do tej pory) ale zajęła się tym (przynajmniej w pewnym zakresie) Rzepa w dzisiejszym wydaniu. Cienko Panowie, cieniutko z tymi drogami ....
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.08.2011, 12:40
zdam wam raport, co się dzieje w Londynie, bo jutro tam jadę na urlop Sobie wybrałem porę...
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.08.2011, 15:34
AYALA napisał(a):Wyświetl post
kto wie czy to nie początek końca unii europejskiej.
A czemuż to koniec Unii. Ona w sumie tak czy siak się rozpadnie ale żeby akurat to było tym zapalnikiem?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 09.08.2011, 16:02
Końca Unii jeszcze nie będzie - ale koniec importu beżowych i innych kolorowych owszem.

Coraz więcej ludzi to zauważa ale jeszcze mało kto ma odwagę o tym głośno mówić. Zwróćcie uwagę na filmy z demonstracji - ja tam widzę 90% kolorowych - a może jestem rasistą ... cholera wie.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 09.08.2011, 16:24
Tam jest przewaga kolorowych to fakt.
O tym,że multi-kulti nie wypaliło mówili już i Merkel i Sarkozy. Na szczęście ta epoka powoli się kończy.
Tylko Wisła!
hors
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 09.08.2011, 19:08
Gdyby w Polsce doszło do takcih zamieszek wywołanych przez " nie białych " nie potrzebna by była służba porządkowa,sami ludzie by się uporali. Niemcy - araby, Belgia - murzyni, Wielka Brytania - murzyni, Francja - araby. Do nas tak nie doszło.
Wierność
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.08.2011, 19:19
Na razie nie ma się co bać, biedne państwo a i opieka socjalna nie taka jak choćby we Francji czy Norwegii.
the end
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 09.08.2011, 23:35
Cytat:
Końca Unii jeszcze nie będzie - ale koniec importu beżowych i innych kolorowych owszem.
Cytat:
tym,że multi-kulti nie wypaliło mówili już i Merkel i Sarkozy. Na szczęście ta epoka powoli się kończy.
Optymiści Nie słyszałem by idea commonwealthu skłaniała się ku upadkowi.

Cytat:
Gdyby w Polsce doszło do takcih zamieszek wywołanych przez " nie białych " nie potrzebna by była służba porządkowa,sami ludzie by się uporali.
Gdyby Polacy zostali tak samo wytrenowani w polit popranowści jak angole i takie same proporcje społeczne by wystąpiły jak w UK , to śmiem wątpić w Twoje założenia. Angole to też był kiedyś ród bitewny , nie ciptkowaty.

Zresztą nie każdy stan w juesej jest dotknięty plagą imigracji , rasowej mieszanki.
Wydaje mi się , że Polska raczej nigdy nie będzie pełnić roli areny jakichś rasowych rozgrywek na wyższym poziomie. Na szczęście.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 09.08.2011 o godz. 23:40.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 10.08.2011, 02:36
kto wie czy to nie początek końca unii europejskiej.
A to ufo co zobaczyłeś zeszłego dnia to Cie podnieciło czy przeraziło?
AYALA - dla mnie jesteś mistrzem.Te Twoje kilka tyś wklejek(bo to żadna dyskusja) to jest coś niesamowitego
Nie komentuje z zasady ale gdybym miał jakiś fejsbók to kliknąl bym - lubię to

A co do tej zadymy w Londynie - ja tylko mogę się cieszyć że przed turystyczną bytnością w tym mieście x 2 - to nie drążyłem tematu i nie zdawałem sobie sprawy że tam to taki NJ tyle że kilkanaście lat wstecz, tyle że oprócz broni palnej - noże
Generalnie nie wiedziałem że to taki Kraków w powiększeniu gdzie takiego syfu jak tam to często ciężko uświadczyć u nas

Ale co do tej zadymy i końca UE.Po prostu kolorowi wykorzystali pretekst i nieudolność policji i sobie poszaleli .Tak to ta sama angielska policja która odnosiła taki sukces z 'kibolami'.Tu się postarali , tam o czymś zapomnieli
Generalnie współczuje londyńczykom że kolorowa swołocz plądruje im miasto a 'rdzenni' liczą straty, gdzie białasy będące w mniejszości też nie próżnują...patrząc po zdjęciach to sojusz jest
94 - Allah Akbar!!
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 10.08.2011, 09:11
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Optymiści Nie słyszałem by idea commonwealthu skłaniała się ku upadkowi.
Eh, Commowealth to wspólnota wynikająca z dawego Imperium Brytyjskiego. Wspólnota, którą oprócz wspólnej historii łączy podobny system prawny czy w końcu osobę królowej brytyjskiej.

Unia europejska to twór sztuczny, w którym łączą się różne systemy prawne - anglosaski i łaciński, a w historii więcej było antagonizmów niż wspólnej polityki ;-)

Mareq napisał(a):Wyświetl post
Gdyby Polacy zostali tak samo wytrenowani w polit popranowści jak angole i takie same proporcje społeczne by wystąpiły jak w UK , to śmiem wątpić w Twoje założenia. Angole to też był kiedyś ród bitewny , nie ciptkowaty.
E tam dawne, a nawet bardzo dawne czasy. Stosunkowo niedawno sławne było powiedzenie:
"Anglicy zawsze walczą do ostatniego żołnierza .... swojego sojusznika.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Marszałek
Senior Member

Stary 10.08.2011, 09:28
Ja też widzę w większości murzynów ale i białych co walili pałą w jakieś wejście też nie sposób było pominąć.
Dzisiaj rozwalił mnie obrazek wychodzącej, jakby nigdy, nic z marketu kobiety,murzynki, z pełną torbą na ramieniu. Do tego w jednej ręce miała kilka jakiś szmat. Metkami w dól posegregowane, rzecz jasna. Inni podobnym, spokojnym krokiem opuszczali ten sam sklep. Gdyby nie wywalone okna i drzwi, pomyślałbym,że goście wychodzą z wyprzedażyW ogóle było to dość ciekawe. Ludzi wokół pełno, z aparatami jakby nigdy nic robili zdjęcia, że też nie bali się o nie? Gość z kamerą co kręcił całą sytuacje, a kogo nie było?Policji rzecz jasna, która w ogóle sprawia wrażenie,że za bardzo nie wie co ma robić. Masa gości latających po ulicach a ci co,nic. W sumie fajnie i jakże celnie podsumował to wszystko jeden gość. Władza,jak władza?przecież prawdziwa władza nie pozwoliłaby na coś takiego. Z pamięci cytuje więc mogłem się walnąć ale o coś takiego chodziło.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 10.08.2011 o godz. 09:31.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.08.2011, 09:36
To że UE się kończy to jasne (nie dla wszystkich narazie jak widać). Imperium Rzymskie rozpadało się dość długo, ZSRR znacznie krócej. Kiedyś pisałem, ze do tego doprowadziła tzw. polityka imigracyjna krajów UE. Tzw. "Poprawni" politycznie (komuchy, socjaliści) chcieli mieć dużo braci murzynków, arabów (tak jak kiedyś na obozach młodzieżowych na Kubie). Chcieli stworzyć mieszane społeczeństwo na gruncie Europy. Dlatego tepiono chrześcijańskie dziedzictwo naszego kontynentu aby nowi przybysze czuli się dobrze, a nie musieli się asymilować na wzorach od wieków im obcych.
Niektórzy piszą, ze w Polsce to niemożliwe. Narazie tak, bo praktycznie nie ma tutaj tego towarzystwa. Ale zasmucę Wasz dobry humor. Jest ich coraz więcej. I to nie tylko w Warszawie, która jakoś tak pociemniała i zżółkła. Coraz więcej murzynków mieszkajacych na stałe widuje się na mieście. Pchajacych wózeczki, bujających się po lokalach. Ostatnio nawet kanara pogryzł w autobusie bo ten chciał mu sprawdzić bilet MPK.
Lewica i media typu GW zachęcają obecnie panujacych do utrzymania polityki "otwartych drzwi". Entuzjastcznie opisano wydarzenie kiedy niedawno Komorowski przywiózł nam pełen samolot nowych "Polaków" z Libii.
Nawet gdyby UE natychmiast zamknęła imigracyjne drzwi (wątpliwe) to na europejskiej łodzi jest już tak dużo pasazerów na gapę, że z nimi Europę czekają te problemy na dłuuugie lata. A tu w dodatku co dzień na nasz kontynent przybywają setki jeśli nie tysiące nowych chętnych na łatwe życie za dobrą kasę i opiekę socjalną.
Takie obrazki będą codziennością.
W Polsce też tak będzie, tylko trochę później. Narazie jest ich za mało. Ale bedzie więcej.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.08.2011, 10:04
ale pecha miał ten kanar.Ten murzyn co go pogryzł ma tego wirusa na trzy litery który potem zmienia sie w chorobe na 4 litery
http://www.gazetakrakowska.pl/strona...-hiv,id,t.html
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.08.2011, 10:45
ale pecha miał ten kanar.Ten murzyn co go pogryzł ma tego wirusa na trzy litery który potem zmienia sie w chorobe na 4 litery
http://www.gazetakrakowska.pl/strona...-hiv,id,t.html
Raczej w świetle tego poniżej, to miałby szczęście gdyby się nie zaraził:

Cytat:
Najbardziej dramatyczna sytuacja jest w Afryce subsaharyjskiej. Mimo, że żyje tu tylko 10% całej ludności świata mieszka tam około 70 % dorosłych i 80% wszystkich dzieci zakażonych wirusem HIV. Trzy czwarte zgonów z powodu AIDS- rocznie ok. 2,5 miliona przypada na Afrykę. Choroba dotyka tam 8% ludności dorosłej (0,25% w Europie Zachodniej). Od początku epidemii 34 mln osób zaraziło się HIV w Afryce subsaharyjskiej: z czego 11,5 mln już zmarło, co stanowi 83% wszystkich zgonów z powodu AIDS od początku epidemii na świecie. W 1998 roku w tej części Afryki zmarło na AIDS 2,2 mln osób, a w wyniku wojen 200 tys. Średnia przewidywana długość życia w krajach afrykańskich najbardziej zagrożonych epidemią AIDS w okresie 2005-2010 wynosić będzie 45lat. Średnia długość życia w Zambii zmniejszyła się z 64 do 47 lat. Prawdopodobieństwo, że 15 - letni chłopiec umrze na AIDS, sięga w tym kraju 60%. Wśród zakażonych jest wiele młodych matek z małymi dziećmi. Stąd bierze się problem dzieci osieroconych przez AIDS. Jest ich ok. 12 mln a 95% z nich żyje w Afryce. Na 10 osób zakażonych HIV 7 żyje w Afryce, ale w przypadku dzieci proporcja ta wynosi 9 na 10. 90% chorych dzieci, to dzieci urodzone przez matki seropozytywne. (SŻ, s.23).
Marszałek
Senior Member

Stary 10.08.2011, 14:26
Ale to jest tylko jedna strona medalu. Bo gdyby wszyscy mieli pracę, gospodarczo Unia by śmigała, to nie byłoby tych problemów co teraz. Jednak Unia śmigałaby gospodarczo gdyby nie była taka jak obecnie. Takie masło maślane w sumie. Unia mocna gospodarczo? Byłoby to możliwe gdyby była związkiem gospodarczym,a ona jest związkiem politycznym, tylko i wyłącznie. Niestety ale praw ekonomii nikt nie oszuka na dłuższą metę,dlatego unia musi upaść. Bo jest zbudowana wbrew tym prawom, to po pierwsze ale także stoi wbrew, normalnym, między ludzkim stosunkom. Dochodzi do przewartościowania tak wielu rzeczy,że problem z imigrantami wydawać się może marginalnym.
Squirtle88
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 10.08.2011, 15:05
w Rosji podobnie jak u nas , nacjonalizm jest zwalczany :
http://www.autonom.pl/index.php/news...m-ekstremizmem
Mareq
Senior Member

Stary 10.08.2011, 15:41
Cytat:
Eh, Commowealth to wspólnota wynikająca z dawego Imperium Brytyjskiego. Wspólnota, którą oprócz wspólnej historii łączy podobny system prawny czy w końcu osobę królowej brytyjskiej.
Miałem na myśli to , że Pakistańczycy , Jamajczycy itp itd napływają i napływali do UK właśnie z powodu Commonwealthu , bo zdaje się że ta forma współpracy międzynarodowej przewidywała/przewiduje(podobnie jak to ma miejsce w UE) swobodę przepływu osób(siły roboczej) , bądź inne ułatwienia jeżeli chodzi o pobyt i podjęcie pracy. A że Angole cenią sobie tę formę gospodarczo-politycznego podtrzymania ducha dawnego imperium , to nie wydaje mi się by napływ kolorowych miał zostać powstrzymany.
Zresztą można nawiązać do tych zamieszek we Francji , kiedy też były niezłe dymy , a mimo wszystko imigracja jak się dobrze miała , tak dalej dobrze się ma

Oczywiście chciałbym żeby napływ tego typu imigrantów i multi-kulti się skończyły , ale nie wydaje mi się byśmy byli faktycznie na drodze zmierzającej ku temu , a UK ( właśnie ze względu na Commonwealth) typował bym na końcu krajów które będa ograniczały imigracje z krajów poza europejskich i zerwą z polityką multikulti.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 10.08.2011 o godz. 15:47.
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.08.2011, 15:50
Dzisiaj przypadkiem traflem na stronke w wikipedii o mafii weglowej. Proponuje kazdemu przeczytac calosc (bardzo pobiezne i krotkie streszczenie) wraz z ostatnim zdaniem. I znowu odwieczny dylemat, smiac czy plakac?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Mafia_w%C4%99glowa

Zniknal i juz. Koniec sprawy. Nikt nie wnika no bo co? Przeciez zniknal...
WISŁA PANY !!
Mareq
Senior Member

Stary 10.08.2011, 16:49
Jeszcze odnośnie Londynu
Cytat:
Anglia dziękuje kibolom! Fani bronią londyńskich ulic!

W stolicy Anglii od kilku dni trwają zamieszki, z którymi policja w żaden sposób nie potrafi sobie poradzić. Bandyci niszczą samochody, plądrują sklepy, zastraszają i okradają mieszkańców. Okazuje się, że tam, gdzie władza nie potrafi sobie poradzić, doskonale odnajdują się... piłkarscy kibice! Chuligani dwóch londyńskich klubów, Millwall i Charltonu, obroniły jedną z londyńskich ulic przed napierającymi zadymiarzami!

Jak podaje portal Anorak News, kibicowskie bojówki tych zespołów, uratowały od dewastacji jedną z londyńskich ulic, Eltham High Street, w której zlokalizowane są nie tylko mieszkania, ale i sklepy należące do części fanów.

Możecie pałać do nich nienawiścią, ale dzisiejszej nocy ich pokochacie! - zachwycają się akcją redaktorzy portalu.

Wyrazy wdzięczności kieruje w stronę chuliganów także lokalna społeczność, która dotychczas bała się wychodzić po zmroku na ulice. Chuligani Millwall zapowiedzieli już, że dopóki sytuacja w "ich" części miasta się nie unormuje, kibicowskie patrole będą stałym elementem ulic.
http://sport.gadu-gadu.pl/5639126684...tm_medium=main
Joshua TS
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 10.08.2011, 21:16
Jutro na Piccadiili w Manchesterze mają się zebrać ci od mocnych wrażeń z United i City. Jeżeli Ci debile zaczną znowu kraść i rozpier*** całe miasto będzie powtórka tego co zrobiło dzisiaj Milwall z Charltonem. W Londynie do akcji mają ruszyć również chłopaki z Tottenhamu, Chelsea i na południu Crystal Palace ( ramie w ramie z Milwall i Charltonem ). Może się odechce tym idiotom, paru już mocno oberwało.
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
wislak68
Senior Member

Stary 11.08.2011, 15:40
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
No to widac inaczej postrzegamy pewne sprawy. Skoro dla Ciebie najwazniejsze sa slupki poparcia i nabijanie wyborcow w balona to przepraszam. Czlowiek, ktory udawał zmiane na lepszego, podlizywał sie komunistom z SLD (a raczej elektoratowi SLD) a po wyborach czar prysl Twoim zdaniem sie nie upodlil. Dziwne

Oczywiscie, ze za kazdych rzadow sa przepychanki slowne, mniejsze badz wieksze jazdy ale to co sie działo za rzadow PiSu to był totalny odlot ( i nie pros mnie o przytaczanie konkretow bo ja w domu IPNu nie prowadze, po prostu pamietam, ze było zle, ze były jaja)

Raczej nie chodizło o koalicje PiS/SLD/PSL, chodzio o to jakby wygladały sprawy za zradow kazdej z poszczegolnych partii

A ja wiem, niektorzy pewnie siedza w wiezieniu, inni moze szyja mundurki szkolne

no jak to z jakim? To nie pamietasz? Przed wyborami Jarosław Kaczynski = potulny baranek, po wyborach Jarosław Kaczynski = Jarosław Kaczynski (np. ostatnio cos mowil o jakims wysyłaniu na Syberie - ot z takim jezykiem)

Spokojnie, mysle, ze jestem bardzo obiektywny. i dla mnie PiS nie jest zły dlatego, ze PO jest złe. Powody przeciwko tej partii podaje wyzej i sa to moje poglady przez pryzmat, ktorych oceniam PiS. I te poglady pozwalaja mi nazwac kłamca i obłudnikiem Kaczynskiego wiec to nie jest tak, ze ja Go obwiniam za cos czego nie zrobil, obwiniam Go za grzechy jego osobiste a nie Tuska czy Komorowskiego

Wiadomo, ze glownie jest to wiara, ciezko bowiem ocenic jakos KNP skoro partia ta nie miała swojej szansy. To tak jakby oceniac czy ktos zda mature 2 miesiace przed majem. Mozna tylko teoretyzowac ale poki sie cos w praktyce nie stanie to sie nie dowiemy jak bedzie.
Mnie do KNP przekonuje stalosc pogladow JKMa, brak u niego akcji pijarowskich - takich perfidnych akcji typu zrobie wszystko zeby wygrac wybory - inny program od reszty partii. Choc program jak pisalem napewno nie do spelnienia w 100% poniewaz ogranicza nas prawo UE to daje jakies nadzieje a nie tak jak program reszty, czyli dalej brniemy w długi, dalej rzucamy ludziom obnizenie podatku VAT o 1% .
Jak dla mnie kraj Mikkego byłby krajem normalnym a nie tak jak teraz krajem absurdow gdzie jak milicja czy inny Tusk chce Cie udupic to Cie udupi, bo znajda na Ciebie paragraf wszak nie na darmo wymyslili ich tysiace
Bardzo przepraszam że nie odniosłem się wcześniej ale naprawdę nie miałem czasu. Teraz taż z konieczności krótko ale (mam nadzieję) merytorycznie:
1. Nie zauważyłem aby czar JK prysł po wyborach. Chłop robił to co zrobiłby każdy inny polityk na jego miejscu. Mnie też nie podobały się te umizgi do elektoratu post komunistycznego ale uwierz mi: dla mnie dowodzi to tylko tego że JK pomimo osobistych uprzedzeń (bo wbrew temu co piszesz myślę że jeśli mielibyśmy szukać polityka obecnej czołówki o najbardziej antykomunistycznym nastawieniu to byłby to właśnie JK) potrafi zachować sie jak rasowy polityk i wtedy gdy trzeba zapomnieć o uprzedzeniach. To jest cecha dobrego polityka. Jeśli nazywasz to upodleniem to ciekaw jestem co sądzisz np: o Piłsudzkim (organizował zamachy terrorystyczne, brał pieniądze od wywiadu niemieckiego, dokonał zamachu stanu, zabijał politycznych przeciwników itp.), Dmowskim (był posłem do rosyjskiej Dumy, zachęcał do wydawania rosyjskiej policji swoich przeciwników politycznych itp) czy Sikorskim (współpracował z francuskim wywiadem, w trakcie wojny zamknął w obozie koncentracyjnym niechętnych mu oficerów, podjął współpracę z bolszewikami itp.) żeby ograniczyć sie tylko do najgłośniejszych nazwisk polskiej polityki przed/wojennej.
2. Jeśli chodzi o "przepychanki w Sejmie za PiS" poprosze Cię o coś innego. Jeśli nie potrafisz odpowiednio uargumentować swojej tezy (np: poprzez podanie przykładów) to prosze Cię zwyczajnie jej nie stawiaj (przynajmniej na potrzeby tej dyskusji). Mam bowiem nieodparte wrażenie że w tym akurat wypadku przemawia przez Ciebie (zapewne w sposób niuświadomiony) cała ta medialna nagonka na PiS. Wiadomo że jest winien ale nie wiadomo czemu i dlaczego. Jeśli mamy dyskutować merytorycznie to staraj się prosze unikać takich "populistycznych" argumentów.
3. Jeśli prosisz mnie o to aby przedstawił Ci jak moim zadniem będzie rządzić każda z parti mogącyh wejść do Sejmu (PO/PIS/SLD/PSL) to powinniśmy chyba założyć oddzielny temat. Temat jest bardzo szeroki (szczególnie jeśli weźmie się pod uwagę możliwości koalicji). Dla celów tej dyskusji mogę tylko stwierdzić że moim zdaniem jedyną partią która jest w stanie rządzić (przez co rozumiem próbę realizacji jakiegoś szerszego planu) jest PiS. Pozostałe będą się raczej biernie poddawać biegowi wypadków.
4. Jeśli chodzi o "dziwne partie" (zakładam że chodzi Ci o SO i LPR). Jak słusznie zauważyłeś znikły. A PiS istniej i ma się dobrze przejmując (w dużej części) ich elektorat. Jeśli zatem eliminacje "dziwnych partii" uznać za zjawisko pozytywne trudno jest mi zrozumieć argument że podjęcie współpracy z nimi, prowadzące w konsekwencji do ich zniknięcia, ma mieć wymiar negatywny. Plan był dobry i bardzo dobrze zrealizowany (jak sądzę z korzyścia dla kraju). Przystawki zostały skonsumowane.
5. No właśnie nie pamiętam tego "jadu". Dlatego był bym bardzo wdzięczny za przykłady. Jeśli ich nie masz to patrz punkt 2 powyżej. Natomiast jeśli uważasz że takim przykładem jest "wysyłanie na Syberię" to z łaski swojej sprawdź: kontekst tej wypowiedzi, to kiedy została udzielona i po sprawdzeniu przestań sobie więcej żartować bo zakładam że rozmawiamy poważnie.
6. Nie jesteś obiektywny. Jesteś rozżalony. Rozżalony do tego stopnia że na złość wszystkim gotów jesteś się poparzyć.
7. KNP (wcześniej UPR) miał swoją szansę (jeśli przez to rozumiemy rprezentację w Sejmie). I skończyło się to dla tej partii kompromitująco (wewnętrzne spory, podziały, wykluczenie JKM itp.). Dlatego wybacz ale twierdzenie że ta partia "nie miała szansy" mogę przypisać tylko Twojemu krótkiemu (jak sądzę) doświadczeniu w polityce. Również temu samemu przypisuje Twój pogląd że u JKM: " brak akcji pijarowskich - takich perfidnych akcji typu zrobie wszystko zeby wygrac wybory". Ja osobiście pamiętam jak np: przed którymiś wyborami jeździł po Warszawie na wielbłądzie. Myślę że gdyby miał większe środki to dopiero mielbyśmy show. PO z PiS mogliby się schować.
Czy Polska JKM byłaby "normalna"? Obawiam się że nie będziemy mieli okazji tego sprawdzić. Jednak moim zdaniem, nawet zakładając że JKM dojdzie do władzy, to by sie nie udało. Zwyczajnie uważam że JKM rządzić by nie potrafił. Paradowanie w muszce i wypisywanie, skądinnąd ciekawych, tekstów w gazetach to coś zupełnie innego niż: przygotowywyanie ustaw, zdobywanie większości do ich przegłosowania, wdrażanie ich w życie, przełamywanie oporów różnego rodzaju lobbies, dzielenie kasy pomiędzy resorty, użeranie się z ambicjami innych liderów, pacyfikowanie frakcji w swojej partii, kontrolowanie administracji itp, itd... JKM po prostu tego nie umie czego przykład dał kierując UPR. Funkcja np: premiera przerosła by go jeszcze bardziej. Myślę że najlepiej dla wszystkich było by gdy skoncentrował się na pisaniu.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 11.08.2011 o godz. 22:07.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.08.2011, 15:46
Joshua TS napisał(a):Wyświetl post
Jutro na Piccadiili w Manchesterze mają się zebrać ci od mocnych wrażeń z United i City. Jeżeli Ci debile zaczną znowu kraść i rozpier*** całe miasto będzie powtórka tego co zrobiło dzisiaj Milwall z Charltonem.
człowiek a szczególnie młody jest jak drzewo-musi sie wyszumieć
Ostatnio edytowane przez AYALA : 11.08.2011 o godz. 15:54.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.08.2011, 21:30
Cytat:
...potrafi zachować sie jak rasowy polityk i wtedy gdy trzeba zapomnieć o uprzedzeniach.
Wtedy gdy trzeba czyli kiedy? Kiedy trzeba naciagnac lewakow na głosowanie na siebie?

Cytat:
Jeśli nazywasz to upodleniem to ciekaw jestem co sądzisz np: o Piłsudzkim...
Nie rozumiem tego argumentu? Jakie znaczenie ma to co mysle o Piłsudzkim, Tusku czy Kowalskim w odniesieniu do tego co mysle o Kaczynskim? To jest ulubiona zagrywkapolitykow. Wytkniesz mu zla ceche to zacznie mowic, ze sam masz na sumieniu grzeszki albo, ze ktos je ma. Skoro rozmawiamy o upodleniu Kaczynskiego to rozmawiajmy o upodleniu Kaczynskiego a nie o tym, ze Tusk jest zerem, bo to, ze Donek jest zerem nie "znosi" tego, ze Kaczynski sie upodlil
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
wislak68
Senior Member

Stary 11.08.2011, 22:06
Wtedy gdy trzeba czyli kiedy? Kiedy trzeba naciagnac lewakow na głosowanie na siebie?

Nie rozumiem tego argumentu? Jakie znaczenie ma to co mysle o Piłsudzkim, Tusku czy Kowalskim w odniesieniu do tego co mysle o Kaczynskim? To jest ulubiona zagrywkapolitykow. Wytkniesz mu zla ceche to zacznie mowic, ze sam masz na sumieniu grzeszki albo, ze ktos je ma. Skoro rozmawiamy o upodleniu Kaczynskiego to rozmawiajmy o upodleniu Kaczynskiego a nie o tym, ze Tusk jest zerem, bo to, ze Donek jest zerem nie "znosi" tego, ze Kaczynski sie upodlil
1. Chociażby wtedy
2. To Ty piszesz cały czas o "upodleniu" Kaczyńskiego. Jak do tej pory poza banalnymi ogólnikami przykładów tego "upodlenia" jednak nie podałeś. Jeśli kwestionujesz sposób polemiki oparty na przykładach negatywnych byłbym wdzięczny za podanie przykładów pozytywnych (tzn: takich polityków którzy Twoim zdaniem "upodleni" nie są w związku z tym możemy dyskutować o nich jako o "odnośnikach"). Od razu zaznaczę że jeśli podasz przykład JKM to zacznę się zastanawiać czy ta jego "przewaga" nie wynika przypadkiem z Twojej krótkiej pamięci.
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.08.2011, 23:14
Dziekuje za dyskusje ale nie chce dalej przerzucac sie argumentami z osoba, dla ktorej oklamanie Polakow przed wyborami prezydenckimi poprzez udawana zmiane image'u nie jest upodleniem.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 12.08.2011, 08:43
Taka ciekawostka od narodu wybranego:

Cytat:
Żydówka z Brooklynu skazana za wyłudzanie niemieckich odszkodowań

63-letnia Polina Anonshina na sali sądowej się załamała. – Nigdy wcześniej nie złamałam prawa. Zawsze ciężko pracowałam. Sama nie wiem, jak to się mogło stać. Przysięgam, że do końca życia nie zrobię już niczego nielegalnego – mówiła, ocierając łzy chusteczką. Jej adwokat prosił, by sędzia wziął pod uwagę trudne dzieciństwo oskarżonej spędzone w powojennym Związku Sowieckim oraz jej fatalny stan zdrowia. Kobieta nie widzi na jedno oko.

Nowojorski sędzia nie dał się jednak przekonać i skazał Anonshinę na rok i jeden dzień więzienia. Będzie musiała także zwrócić 105 tys. dolarów. Sprawa ta jest częścią wielkiej afery finansowej, w którą zamieszani są byli działacze Claims Conference, żydowskiej grupy zajmującej się pozyskiwaniem odszkodowań od Niemiec. Na wyroki czeka kolejnych 18 oszustów.
Przez 16 lat wyłudzili około 42,5 miliona dolarów z dwóch niemieckich programów pomocowych. Dla każdego ocalałego z Holokaustu Berlin przewidział jednorazową wypłatę 3,6 tys. dolarów. Wykorzystali to oszuści, preparując 5,6 tysiąca fałszywych wniosków. Kolejnym kilkuset osobom, które nie posiadały do tego uprawnień, załatwili comiesięczne renty po 411 dolarów.

Podobnie jak Anonshina większość członków szajki urodziła się w Związku Sowieckim, z którego przyjechali do USA po jego upadku w 1991 roku. Fałszywe papiery były wytwarzane w Brighton Beach w Brooklynie. Miejscu, które nazywane jest Małą Odessą, ponieważ mieszka tam wielu sowieckich Żydów. Przestępcy wynajmowali jej mieszkańców, zmieniali im daty urodzenia i pisali nowe życiorysy, które zawierały poruszające – ale całkowicie zmyślone – przeżycia wojenne. Rozgrywały się one na sowieckich terytoriach, które znalazły się pod okupacją niemiecką. Wnioskodawcy byli rzekomo głodzeni w gettach, torturowani przez gestapo i przetrzymywani w obozach koncentracyjnych. W rzeczywistości żaden na oczy nie widział żołnierza w mundurze Wehrmachtu.
Oszuści wpadli, gdy poczuli się zbyt pewnie i stali nieostrożni. Do wniosków przyklejali te same zdjęcia, w niektórych zapomnieli przeprawić daty urodzenia i okazywało się, że rzekomi ocaleli urodzili się po wojnie. Anonshinie udowodniono sfałszowanie 30 wniosków, w tym na nazwiska osób, które nawet nie były Żydami.

Claims Conference w zdecydowany sposób odcięła się od swoich nieuczciwych pracowników. Po wydaniu wyroku na Anonshinę organizacja podziękowała organom ścigania.
42 mln dol. wyłudziła szajka oszustów działająca w żydowskiej organizacji Claims Conference
To właśnie CC w 2009 roku zaalarmowała FBI, gdy podczas kontroli odkryto nieprawidłowości. Grupa zapewniła, że na skutek działań oszustów żaden prawdziwy ocalały nie został pozbawiony pieniędzy. – To bardzo nieprzyjemna historia, ale organizacja robi wszystko, by ją wyjaśnić, w pełni współpracuje z wymiarem sprawiedliwości. W każdej rodzinie znajdą się czarne owce – powiedział „Rz" Kalman Sultanik, wiceprezes Światowego Kongresu Żydów, członek CC.

Były więzień Auschwitz prof. Israel Gutman z Yad Vashem przez wiele lat blisko współpracował z CC i znakomicie poznał grupę. – Nie wolno zapominać o pozytywnej stronie jej działalności. Programy pomocowe dla ocalałych, projekty upamiętnienia, książki, wystawy i inne działania, które mają sprawić, by świat nie zapomniał o Szoah – wylicza w rozmowie z „Rz".

Znany krytyk organizacji żydowskich prof. Norman Finkelstein jest jednak innego zdania.
– Gdyby wszystkie pieniądze, które Claims Conference wyciągnęła od Niemców, podzielono między ocalałych, ci ludzie byliby milionerami. Tymczasem wielu z nich żyje w biedzie, a pieniądze gdzieś przepadają. To banda oszustów – mówi „Rz".
Afera jest kolejnym ciosem dla wizerunku CC. W 2007 roku okazało się, że jeden z jej czołowych działaczy Israel Singer zdefraudował spore sumy przeznaczone na wypłaty dla ofiar Holokaustu.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 12.08.2011, 08:59
Pozwolę sobie wtrącić się do dyskusji.

"Umizgi Kaczyńskiego" do lewicowego elektoratu w trakcie kampanii wyborczej, które kolega Jaroo1 uznaje za upodlenie, wyglądają trochę inaczej jeżeli naświetli się kliszę:

1. Druga tura wyborów prezydenckich - wygra ten, kto przeciągnie na siebie głosy ludzi głosujących na lewicę - niekoniecznie są to głosy byłych aparatczyków, SBków czy innych WSIoków.... tych Kaczyński za Chiny Ludowe nie przyciągnie, chociażby założył baranią skórę i beczał: "beee, bee owieczka jestem...." - zwróćmy więc uwagę: Kaczyński zwracał się do elektoratu - nie do SLD, czy do ex-aparatczyków;
2. Elektorat lewicy - ten niezwiązany z byłym aparatem partyjnym to generalnie spora część ludzi, którzy swoją młodość przeżywali w czasach Edwarda Gierka - dla nie liczacyh 50/60 lat, życiowy sukces kojarzy się z Gierkiem - tekst z filmu pt. "Pieniądze to nie wszystko..." jest cały czas żywy....
3. Zwracając się do tegoż lewicowego elektoratu Kaczyński pochlebnie wypowiedział się o E. Gierku - jako tym, który chcąc nie chcąc wprowadził Polskę (chociaż tylko ludową) na tory nowoczesnego życia, po siermiężnych latach 60-tych. Powszechność dostępu samochodów, nowe mieszkania, wczasy zagranicą etc. I było to z punktu widzenia polityki zagranie dobre i rozsądne - z pewnością nie można nazwać go "upoldeniem", bo nie oznaczało ono akceptacji np. dla zmian konstytucyjnych z 1976 roku
4. Wypowiedź o J. Oleksym - ja stawiam w kategorii żartu - odpowiedź dyplomatyczna dotycząca dawniej (na początku lat 90-tych) najbardziej lubianego w kręgach ówczesnej prawicy polityka SLD.
5. Polityka ma to do siebie, że najważniejsza jest sktueczność. Wskazywanie JKM - który uwodzi młodych gniewnych swoimi tezami głoszonymi publicznie jako przykładu bezkompromisowości jest śmieszne z punktu widzenia polityki. JKM jako szef partii o nazwie UNia Polityki Realnej - prowadził politykę jak najbardziej daleką od jakiegokolwiek realizmu. Sam w przeszłości głowoałem na UPR, ale szacunek mój Pan JKM stracił po sławnej "bitwie o władzę" w partii - kiedy to okupował swój gabinet i nie mógł skorzystać nawet z WC przez bodajże 2 dni.
6. JKM w trakcie kampanii stosował również metodu pijarowskie - ja najbardziej zapamiętałem stację paliw, na której sprzedawano benzynę za 1,50 zł/1l - czyli ok 1/3 ówczesnej ceny paliwa.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 12.08.2011, 10:23
Darujcie sobie te tłumaczenia intencji Kaczyńskiego,bo on jak każdy inny polityk robi to co mu sie w danym momencie kalkuluje i oplaca. Jak sie chciało wygrać wybory na tym że Lewica to złodzieje i aferzyści to sie mówiło ,że rządy SLD przypominały działanie mafii, a jak elektorat Lewicy był potrzebny w 2 turze ,to sie mówi że Józek Oleksy to w sumie fajny premier. To samo było z Rydzykiem ,kiedyś to był ruski agent z nadajnikami na Uralu ,a teraz to główny partner do zbierania głosów na PIS. Sikorski jak był ministrem PISu to był kompetentny a teraz to nieudacznik...To sie tyczy tak samo innych partii i polityków , np. Niesiołowski który kiedyś zbeształ PO ,SLD jak rzadzilo rozdawało wszystko Kosciolowi a teraz graja anty-klerykałów, czy taki Rysiek Czarnecki który obskoczył wiekszosc partii z Samoobrona na czele. Wiekszosc tych pseudo-polityków idzie do Sejmu i Senatu dla kasy i nie sadze by sie liczylo to czy maja w ogóle jakieś poglądy,głównym miernikiem ich przydatności jest to, czy umieją sie kłócić w studiu telewizyjnym z innymi pseudo-politykami.
wislak68
Senior Member

Stary 12.08.2011, 12:36
Dziekuje za dyskusje ale nie chce dalej przerzucac sie argumentami z osoba, dla ktorej oklamanie Polakow przed wyborami prezydenckimi poprzez udawana zmiane image'u nie jest upodleniem.
Również dziękuję za dyskusję. O ile dobrze rozumiem Twoim podstawowym problemem jeśli chodzi o PiS jest to że: "oklamanie Polakow przed wyborami prezydenckimi poprzez udawana zmiane image'u jest upodleniem". Twoja opinia Twoje prawo. Widocznie mamy inne imponderabilia. Nadal nie mogę jednak zrozumieć dlaczego uważasz że, przyjmując Twoje kryteria, w ten sam sposób nie upodlił się JKM
martin_6
Senior Member

Stary 12.08.2011, 13:27
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Darujcie sobie te tłumaczenia intencji Kaczyńskiego,bo on jak każdy inny polityk robi to co mu sie w danym momencie kalkuluje i oplaca. Jak sie chciało wygrać wybory na tym że Lewica to złodzieje i aferzyści to sie mówiło ,że rządy SLD przypominały działanie mafii, a jak elektorat Lewicy był potrzebny w 2 turze ,to sie mówi że Józek Oleksy to w sumie fajny premier. To samo było z Rydzykiem ,kiedyś to był ruski agent z nadajnikami na Uralu ,a teraz to główny partner do zbierania głosów na PIS. Sikorski jak był ministrem PISu to był kompetentny a teraz to nieudacznik...To sie tyczy tak samo innych partii i polityków , np. Niesiołowski który kiedyś zbeształ PO ,SLD jak rzadzilo rozdawało wszystko Kosciolowi a teraz graja anty-klerykałów, czy taki Rysiek Czarnecki który obskoczył wiekszosc partii z Samoobrona na czele. Wiekszosc tych pseudo-polityków idzie do Sejmu i Senatu dla kasy i nie sadze by sie liczylo to czy maja w ogóle jakieś poglądy,głównym miernikiem ich przydatności jest to, czy umieją sie kłócić w studiu telewizyjnym z innymi pseudo-politykami.
Nie miałeś już czasem nie pisać w tym temacie? Nieładnie tak słowa nie dotrzymywać...

Ale macie rozkminy z tym Kaczorem. Sprawa jest prosta - kampania wyborcza, elektorat lewicowy może zadecydować o wyniku - każdy polityk robiły tu umizgi. Tym, którzy wierzą w to, że istnieją politycy idealiści, dla których zasady są ważniejsze niż wynik wyborczy, to polecam chłodny prysznic. Jeśli dla kogoś zmiana wizerunku przed wyborami jest najstraszniejszą z przewin, to radzę dać sobie spokój z polityką, bo robią to tak jakby wszyscy... No poza Korwinem, ale temu to akurat nie wychodzi na zdrowie
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów