|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
zdam wam raport, co się dzieje w Londynie, bo jutro tam jadę na urlop
Sobie wybrałem porę...![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Na razie nie ma się co bać, biedne państwo a i opieka socjalna nie taka jak choćby we Francji czy Norwegii.
![]()
the end
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
A to ufo co zobaczyłeś zeszłego dnia to Cie podnieciło czy przeraziło
?AYALA - dla mnie jesteś mistrzem.Te Twoje kilka tyś wklejek(bo to żadna dyskusja) to jest coś niesamowitego ![]() Nie komentuje z zasady ale gdybym miał jakiś fejsbók to kliknąl bym - lubię to ![]() A co do tej zadymy w Londynie - ja tylko mogę się cieszyć że przed turystyczną bytnością w tym mieście x 2 - to nie drążyłem tematu i nie zdawałem sobie sprawy że tam to taki NJ tyle że kilkanaście lat wstecz, tyle że oprócz broni palnej - noże Generalnie nie wiedziałem że to taki Kraków w powiększeniu gdzie takiego syfu jak tam to często ciężko uświadczyć u nasAle co do tej zadymy i końca UE.Po prostu kolorowi wykorzystali pretekst i nieudolność policji i sobie poszaleli .Tak to ta sama angielska policja która odnosiła taki sukces z 'kibolami'.Tu się postarali , tam o czymś zapomnieli Generalnie współczuje londyńczykom że kolorowa swołocz plądruje im miasto a 'rdzenni' liczą straty, gdzie białasy będące w mniejszości też nie próżnują...patrząc po zdjęciach to sojusz jest ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Eh, Commowealth to wspólnota wynikająca z dawego Imperium Brytyjskiego. Wspólnota, którą oprócz wspólnej historii łączy podobny system prawny czy w końcu osobę królowej brytyjskiej.
Unia europejska to twór sztuczny, w którym łączą się różne systemy prawne - anglosaski i łaciński, a w historii więcej było antagonizmów niż wspólnej polityki ;-)
"Anglicy zawsze walczą do ostatniego żołnierza .... swojego sojusznika. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ja też widzę w większości murzynów ale i białych co walili pałą w jakieś wejście też nie sposób było pominąć.
Dzisiaj rozwalił mnie obrazek wychodzącej, jakby nigdy, nic z marketu kobiety,murzynki, z pełną torbą na ramieniu. Do tego w jednej ręce miała kilka jakiś szmat. Metkami w dól posegregowane, rzecz jasna. Inni podobnym, spokojnym krokiem opuszczali ten sam sklep. Gdyby nie wywalone okna i drzwi, pomyślałbym,że goście wychodzą z wyprzedaży W ogóle było to dość ciekawe. Ludzi wokół pełno, z aparatami jakby nigdy nic robili zdjęcia, że też nie bali się o nie? Gość z kamerą co kręcił całą sytuacje, a kogo nie było?Policji rzecz jasna, która w ogóle sprawia wrażenie,że za bardzo nie wie co ma robić. Masa gości latających po ulicach a ci co,nic. W sumie fajnie i jakże celnie podsumował to wszystko jeden gość. Władza,jak władza?przecież prawdziwa władza nie pozwoliłaby na coś takiego. Z pamięci cytuje więc mogłem się walnąć ale o coś takiego chodziło.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 10.08.2011 o godz. 09:31.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
To że UE się kończy to jasne (nie dla wszystkich narazie jak widać). Imperium Rzymskie rozpadało się dość długo, ZSRR znacznie krócej. Kiedyś pisałem, ze do tego doprowadziła tzw. polityka imigracyjna krajów UE. Tzw. "Poprawni" politycznie (komuchy, socjaliści) chcieli mieć dużo braci murzynków, arabów (tak jak kiedyś na obozach młodzieżowych na Kubie). Chcieli stworzyć mieszane społeczeństwo na gruncie Europy. Dlatego tepiono chrześcijańskie dziedzictwo naszego kontynentu aby nowi przybysze czuli się dobrze, a nie musieli się asymilować na wzorach od wieków im obcych.
Niektórzy piszą, ze w Polsce to niemożliwe. Narazie tak, bo praktycznie nie ma tutaj tego towarzystwa. Ale zasmucę Wasz dobry humor. Jest ich coraz więcej. I to nie tylko w Warszawie, która jakoś tak pociemniała i zżółkła. Coraz więcej murzynków mieszkajacych na stałe widuje się na mieście. Pchajacych wózeczki, bujających się po lokalach. Ostatnio nawet kanara pogryzł w autobusie bo ten chciał mu sprawdzić bilet MPK. Lewica i media typu GW zachęcają obecnie panujacych do utrzymania polityki "otwartych drzwi". Entuzjastcznie opisano wydarzenie kiedy niedawno Komorowski przywiózł nam pełen samolot nowych "Polaków" z Libii. Nawet gdyby UE natychmiast zamknęła imigracyjne drzwi (wątpliwe) to na europejskiej łodzi jest już tak dużo pasazerów na gapę, że z nimi Europę czekają te problemy na dłuuugie lata. A tu w dodatku co dzień na nasz kontynent przybywają setki jeśli nie tysiące nowych chętnych na łatwe życie za dobrą kasę i opiekę socjalną. Takie obrazki będą codziennością. W Polsce też tak będzie, tylko trochę później. Narazie jest ich za mało. Ale bedzie więcej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ale pecha miał ten kanar.Ten murzyn co go pogryzł ma tego wirusa na trzy litery który potem zmienia sie w chorobe na 4 litery
http://www.gazetakrakowska.pl/strona...-hiv,id,t.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
||
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ale to jest tylko jedna strona medalu. Bo gdyby wszyscy mieli pracę, gospodarczo Unia by śmigała, to nie byłoby tych problemów co teraz. Jednak Unia śmigałaby gospodarczo gdyby nie była taka jak obecnie. Takie masło maślane w sumie. Unia mocna gospodarczo? Byłoby to możliwe gdyby była związkiem gospodarczym,a ona jest związkiem politycznym, tylko i wyłącznie. Niestety ale praw ekonomii nikt nie oszuka na dłuższą metę,dlatego unia musi upaść. Bo jest zbudowana wbrew tym prawom, to po pierwsze ale także stoi wbrew, normalnym, między ludzkim stosunkom. Dochodzi do przewartościowania tak wielu rzeczy,że problem z imigrantami wydawać się może marginalnym.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
w Rosji podobnie jak u nas , nacjonalizm jest zwalczany :
http://www.autonom.pl/index.php/news...m-ekstremizmem ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Zresztą można nawiązać do tych zamieszek we Francji , kiedy też były niezłe dymy , a mimo wszystko imigracja jak się dobrze miała , tak dalej dobrze się ma Oczywiście chciałbym żeby napływ tego typu imigrantów i multi-kulti się skończyły , ale nie wydaje mi się byśmy byli faktycznie na drodze zmierzającej ku temu , a UK ( właśnie ze względu na Commonwealth) typował bym na końcu krajów które będa ograniczały imigracje z krajów poza europejskich i zerwą z polityką multikulti.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 10.08.2011 o godz. 15:47.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dzisiaj przypadkiem traflem na stronke w wikipedii o mafii weglowej. Proponuje kazdemu przeczytac calosc (bardzo pobiezne i krotkie streszczenie) wraz z ostatnim zdaniem. I znowu odwieczny dylemat, smiac czy plakac?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Mafia_w%C4%99glowa Zniknal i juz. Koniec sprawy. Nikt nie wnika no bo co? Przeciez zniknal... ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Jeszcze odnośnie Londynu
Cytat:
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Jutro na Piccadiili w Manchesterze mają się zebrać ci od mocnych wrażeń z United i City. Jeżeli Ci debile zaczną znowu kraść i rozpier*** całe miasto będzie powtórka tego co zrobiło dzisiaj Milwall z Charltonem. W Londynie do akcji mają ruszyć również chłopaki z Tottenhamu, Chelsea i na południu Crystal Palace ( ramie w ramie z Milwall i Charltonem ). Może się odechce tym idiotom, paru już mocno oberwało.
![]()
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
1. Nie zauważyłem aby czar JK prysł po wyborach. Chłop robił to co zrobiłby każdy inny polityk na jego miejscu. Mnie też nie podobały się te umizgi do elektoratu post komunistycznego ale uwierz mi: dla mnie dowodzi to tylko tego że JK pomimo osobistych uprzedzeń (bo wbrew temu co piszesz myślę że jeśli mielibyśmy szukać polityka obecnej czołówki o najbardziej antykomunistycznym nastawieniu to byłby to właśnie JK) potrafi zachować sie jak rasowy polityk i wtedy gdy trzeba zapomnieć o uprzedzeniach. To jest cecha dobrego polityka. Jeśli nazywasz to upodleniem to ciekaw jestem co sądzisz np: o Piłsudzkim (organizował zamachy terrorystyczne, brał pieniądze od wywiadu niemieckiego, dokonał zamachu stanu, zabijał politycznych przeciwników itp.), Dmowskim (był posłem do rosyjskiej Dumy, zachęcał do wydawania rosyjskiej policji swoich przeciwników politycznych itp) czy Sikorskim (współpracował z francuskim wywiadem, w trakcie wojny zamknął w obozie koncentracyjnym niechętnych mu oficerów, podjął współpracę z bolszewikami itp.) żeby ograniczyć sie tylko do najgłośniejszych nazwisk polskiej polityki przed/wojennej. 2. Jeśli chodzi o "przepychanki w Sejmie za PiS" poprosze Cię o coś innego. Jeśli nie potrafisz odpowiednio uargumentować swojej tezy (np: poprzez podanie przykładów) to prosze Cię zwyczajnie jej nie stawiaj (przynajmniej na potrzeby tej dyskusji). Mam bowiem nieodparte wrażenie że w tym akurat wypadku przemawia przez Ciebie (zapewne w sposób niuświadomiony) cała ta medialna nagonka na PiS. Wiadomo że jest winien ale nie wiadomo czemu i dlaczego. Jeśli mamy dyskutować merytorycznie to staraj się prosze unikać takich "populistycznych" argumentów. 3. Jeśli prosisz mnie o to aby przedstawił Ci jak moim zadniem będzie rządzić każda z parti mogącyh wejść do Sejmu (PO/PIS/SLD/PSL) to powinniśmy chyba założyć oddzielny temat. Temat jest bardzo szeroki (szczególnie jeśli weźmie się pod uwagę możliwości koalicji). Dla celów tej dyskusji mogę tylko stwierdzić że moim zdaniem jedyną partią która jest w stanie rządzić (przez co rozumiem próbę realizacji jakiegoś szerszego planu) jest PiS. Pozostałe będą się raczej biernie poddawać biegowi wypadków. 4. Jeśli chodzi o "dziwne partie" (zakładam że chodzi Ci o SO i LPR). Jak słusznie zauważyłeś znikły. A PiS istniej i ma się dobrze przejmując (w dużej części) ich elektorat. Jeśli zatem eliminacje "dziwnych partii" uznać za zjawisko pozytywne trudno jest mi zrozumieć argument że podjęcie współpracy z nimi, prowadzące w konsekwencji do ich zniknięcia, ma mieć wymiar negatywny. Plan był dobry i bardzo dobrze zrealizowany (jak sądzę z korzyścia dla kraju). Przystawki zostały skonsumowane. 5. No właśnie nie pamiętam tego "jadu". Dlatego był bym bardzo wdzięczny za przykłady. Jeśli ich nie masz to patrz punkt 2 powyżej. Natomiast jeśli uważasz że takim przykładem jest "wysyłanie na Syberię" to z łaski swojej sprawdź: kontekst tej wypowiedzi, to kiedy została udzielona i po sprawdzeniu przestań sobie więcej żartować bo zakładam że rozmawiamy poważnie. 6. Nie jesteś obiektywny. Jesteś rozżalony. Rozżalony do tego stopnia że na złość wszystkim gotów jesteś się poparzyć. 7. KNP (wcześniej UPR) miał swoją szansę (jeśli przez to rozumiemy rprezentację w Sejmie). I skończyło się to dla tej partii kompromitująco (wewnętrzne spory, podziały, wykluczenie JKM itp.). Dlatego wybacz ale twierdzenie że ta partia "nie miała szansy" mogę przypisać tylko Twojemu krótkiemu (jak sądzę) doświadczeniu w polityce. Również temu samemu przypisuje Twój pogląd że u JKM: " brak akcji pijarowskich - takich perfidnych akcji typu zrobie wszystko zeby wygrac wybory". Ja osobiście pamiętam jak np: przed którymiś wyborami jeździł po Warszawie na wielbłądzie. Myślę że gdyby miał większe środki to dopiero mielbyśmy show. PO z PiS mogliby się schować. Czy Polska JKM byłaby "normalna"? Obawiam się że nie będziemy mieli okazji tego sprawdzić. Jednak moim zdaniem, nawet zakładając że JKM dojdzie do władzy, to by sie nie udało. Zwyczajnie uważam że JKM rządzić by nie potrafił. Paradowanie w muszce i wypisywanie, skądinnąd ciekawych, tekstów w gazetach to coś zupełnie innego niż: przygotowywyanie ustaw, zdobywanie większości do ich przegłosowania, wdrażanie ich w życie, przełamywanie oporów różnego rodzaju lobbies, dzielenie kasy pomiędzy resorty, użeranie się z ambicjami innych liderów, pacyfikowanie frakcji w swojej partii, kontrolowanie administracji itp, itd... JKM po prostu tego nie umie czego przykład dał kierując UPR. Funkcja np: premiera przerosła by go jeszcze bardziej. Myślę że najlepiej dla wszystkich było by gdy skoncentrował się na pisaniu.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 11.08.2011 o godz. 22:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
człowiek a szczególnie młody jest jak drzewo-musi sie wyszumieć
Ostatnio edytowane przez AYALA : 11.08.2011 o godz. 15:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
||
|
Cytat:
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
2. To Ty piszesz cały czas o "upodleniu" Kaczyńskiego. Jak do tej pory poza banalnymi ogólnikami przykładów tego "upodlenia" jednak nie podałeś. Jeśli kwestionujesz sposób polemiki oparty na przykładach negatywnych byłbym wdzięczny za podanie przykładów pozytywnych (tzn: takich polityków którzy Twoim zdaniem "upodleni" nie są w związku z tym możemy dyskutować o nich jako o "odnośnikach"). Od razu zaznaczę że jeśli podasz przykład JKM to zacznę się zastanawiać czy ta jego "przewaga" nie wynika przypadkiem z Twojej krótkiej pamięci. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dziekuje za dyskusje ale nie chce dalej przerzucac sie argumentami z osoba, dla ktorej oklamanie Polakow przed wyborami prezydenckimi poprzez udawana zmiane image'u nie jest upodleniem.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Taka ciekawostka od narodu wybranego:
Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Pozwolę sobie wtrącić się do dyskusji.
"Umizgi Kaczyńskiego" do lewicowego elektoratu w trakcie kampanii wyborczej, które kolega Jaroo1 uznaje za upodlenie, wyglądają trochę inaczej jeżeli naświetli się kliszę: 1. Druga tura wyborów prezydenckich - wygra ten, kto przeciągnie na siebie głosy ludzi głosujących na lewicę - niekoniecznie są to głosy byłych aparatczyków, SBków czy innych WSIoków.... tych Kaczyński za Chiny Ludowe nie przyciągnie, chociażby założył baranią skórę i beczał: "beee, bee owieczka jestem...." - zwróćmy więc uwagę: Kaczyński zwracał się do elektoratu - nie do SLD, czy do ex-aparatczyków; 2. Elektorat lewicy - ten niezwiązany z byłym aparatem partyjnym to generalnie spora część ludzi, którzy swoją młodość przeżywali w czasach Edwarda Gierka - dla nie liczacyh 50/60 lat, życiowy sukces kojarzy się z Gierkiem - tekst z filmu pt. "Pieniądze to nie wszystko..." jest cały czas żywy.... 3. Zwracając się do tegoż lewicowego elektoratu Kaczyński pochlebnie wypowiedział się o E. Gierku - jako tym, który chcąc nie chcąc wprowadził Polskę (chociaż tylko ludową) na tory nowoczesnego życia, po siermiężnych latach 60-tych. Powszechność dostępu samochodów, nowe mieszkania, wczasy zagranicą etc. I było to z punktu widzenia polityki zagranie dobre i rozsądne - z pewnością nie można nazwać go "upoldeniem", bo nie oznaczało ono akceptacji np. dla zmian konstytucyjnych z 1976 roku 4. Wypowiedź o J. Oleksym - ja stawiam w kategorii żartu - odpowiedź dyplomatyczna dotycząca dawniej (na początku lat 90-tych) najbardziej lubianego w kręgach ówczesnej prawicy polityka SLD. 5. Polityka ma to do siebie, że najważniejsza jest sktueczność. Wskazywanie JKM - który uwodzi młodych gniewnych swoimi tezami głoszonymi publicznie jako przykładu bezkompromisowości jest śmieszne z punktu widzenia polityki. JKM jako szef partii o nazwie UNia Polityki Realnej - prowadził politykę jak najbardziej daleką od jakiegokolwiek realizmu. Sam w przeszłości głowoałem na UPR, ale szacunek mój Pan JKM stracił po sławnej "bitwie o władzę" w partii - kiedy to okupował swój gabinet i nie mógł skorzystać nawet z WC przez bodajże 2 dni. 6. JKM w trakcie kampanii stosował również metodu pijarowskie - ja najbardziej zapamiętałem stację paliw, na której sprzedawano benzynę za 1,50 zł/1l - czyli ok 1/3 ówczesnej ceny paliwa. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Darujcie sobie te tłumaczenia intencji Kaczyńskiego,bo on jak każdy inny polityk robi to co mu sie w danym momencie kalkuluje i oplaca. Jak sie chciało wygrać wybory na tym że Lewica to złodzieje i aferzyści to sie mówiło ,że rządy SLD przypominały działanie mafii, a jak elektorat Lewicy był potrzebny w 2 turze ,to sie mówi że Józek Oleksy to w sumie fajny premier. To samo było z Rydzykiem ,kiedyś to był ruski agent z nadajnikami na Uralu ,a teraz to główny partner do zbierania głosów na PIS. Sikorski jak był ministrem PISu to był kompetentny a teraz to nieudacznik...To sie tyczy tak samo innych partii i polityków , np. Niesiołowski który kiedyś zbeształ PO ,SLD jak rzadzilo rozdawało wszystko Kosciolowi a teraz graja anty-klerykałów, czy taki Rysiek Czarnecki który obskoczył wiekszosc partii z Samoobrona na czele. Wiekszosc tych pseudo-polityków idzie do Sejmu i Senatu dla kasy i nie sadze by sie liczylo to czy maja w ogóle jakieś poglądy,głównym miernikiem ich przydatności jest to, czy umieją sie kłócić w studiu telewizyjnym z innymi pseudo-politykami.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nieładnie tak słowa nie dotrzymywać...Ale macie rozkminy z tym Kaczorem. Sprawa jest prosta - kampania wyborcza, elektorat lewicowy może zadecydować o wyniku - każdy polityk robiły tu umizgi. Tym, którzy wierzą w to, że istnieją politycy idealiści, dla których zasady są ważniejsze niż wynik wyborczy, to polecam chłodny prysznic. Jeśli dla kogoś zmiana wizerunku przed wyborami jest najstraszniejszą z przewin, to radzę dać sobie spokój z polityką, bo robią to tak jakby wszyscy... No poza Korwinem, ale temu to akurat nie wychodzi na zdrowie ![]() ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|