|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Oby, tymbardziej że Smuda (fonet. Zmuda) ostatnio wręcz kpił z niego, mówiąc , że mu jakiś Melikson nie jest potrzebny w kadrze. Dla chłopaka i dla naszego klubu najlepiej jakby trzymał się z dala od biedronek Smudy. W dodatku zawodnik powoływany byłby na tygodniowe zgrupowania przed "ważnym" meczem z Gabonem. Oby jak najszybciej zagrał w końcu mecz w reprezentacji Izraela.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
Nie jestem za grą w reprezentacji takich ludzi jak Olisadebe, Roger, Arboleda, ale Obraniak, Polański, Boenisch, Melikson jak najbardziej tak. Jeśli ktoś urodził się w Polsce, lub ma polskie korzenie to czemu nie? |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Skonczy sie Euro, nowy trener zmieni zupelnie sklad, nikt z zagranicy juz nie bedzie chcial w naszej reprezentacji bo nie bedzie mial zagwarantowanego wyspetu na duzej imprezie...trzeba poczekac
![]() PS: Melikson niech lepiej sie nie zastanawia i powie jasno Smudzie, skoro ten go pyta, ze gra dla Izraela. Szopka wtedy sie skonczy. Chyba ze sie wstydzi .![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Ja chce zeby gral dla Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Gdyby Melikson zdecydował sie na gre u nas to chyba by zostal zwyklym przerzutem... Przeciez chlopak ma za soba juz wystep w meczu towarzyskim. Jesli dobrze pamietam to teraz tez jest do kadry Izraela powolany. I co mialby wyjebac z niej do naszje kadry bo co? Dla ewentualnych korzysci*? Przeciez wtedy by sie okazal zwykla lajza
*tyle, ze tych korzysci sobie nie potrafie za bardzo wyobrazic. Raczej na odwrot, to w Izraelu poziom sportowy jest wyzszy jak u nas No ale coz, swiat sie stacza. Ludzie widza dobrego pilkarza i by oddali dusze diablu oby tylko go miec w kadrze mimo tego, ze przeciez gra dla Izraela. Jak wy sobie to w ogole wyobrazacie?!! Smuda: Maor wez dla nas zagraj Melikson: hmm Smuda: No wez, bedzie fajnie. pograsz se na Euro Melikson: Ale ja juz wystepuje w kadrze Izraela Smuda: Co z tego, Polanski, Boenish tez wystepowali Melikson: W sumie co mi tam, .... z Izraelem. Bede mial blizej na zgrupowania ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Melikson juz sie wielokrotnie deklarowal i chwala mu za to, ze chce reprezentowac swoj kraj - Izrael(gdzie jak wiadomo nie ma szans na wielkie imprezy). Dlatego mowie mu nie, a takze mowie nie probom przekonania go do gry w naszej kadrze. Stawiamy chlopaka w malo komfortowej sytuacji.
Co do Polanskiego, to juz wielokrotnie bylo pisane...kto przez lata udzielal takich wywiadow i kto wrecz kpil z Polski, nie ma prawa gry w naszej reprezentacji. Jezeli wywiady nie byly prawdziwe(tylko idiota w to uwierzy), to facet mogl pozywac dana gazete, portal zadajac sprostowania i odszkodowania P.S - Zebysmy sie nie zdziwili, kiedy na EURO2012 pilkarzy urodzonych i wychowanych w Polsce bedzie 3-4...bo beda grali Arboleda, Perquis, Boenisch, Obraniak, Polanski, Matuszczyk czy Aquafresca. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że Melikson zagra na Euro, ale w barwach Izraela.Najważniejsze będą dwa najbliższe mecze eliminacyjne z bezpośrednimi rywalami do awansu: Grecją i Chorwacją(w których mam nadzieję zagra i temat: "Melikson w reprezentacji Polski" się zakończy).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ludzie, czy w w ogóle czytacie różne źródła, czy waszym jedynym guru jest Onet?
Nie wrzucajcie, do cholery, wszystkich urodzonych za granicą do jednego wora! Co wam przeszkadza Matuszczyk, który od zawsze grał w juniorskich reprezentacjach Polski? Ja nie mam nic do piłkarzy z polskimi korzeniami, ale, na Boga, Polanski? Was naprawdę nie rusza taka wypowiedź: "Jeżeli nie dostanę powołania, to w meczu Polska - Niemcy będę kibicował Niemcom" ? Jeżeli nie, to nie mamy o czym rozmawiać. Jest różnica pomiędzy wszystkimi Obraniakami, Perquisami a Polanskim. Oni też mają polskie korzenie, ale nigdy nie powiedzieli, że nie wyobrażają sobie gry dla Polski, jak ten niemiecki buc. Wiadomo - gdyby interesowała się nimi reprezentacja francuska, nawet by na Polskę nie spojrzeli - ale tak się nie stało, i nie pieprzyl* w wywiadach, że dla Polski - nigdy. Jedyny problem mam z Boenischem, bo ten gość też zwlekał najdłużej jak tylko się dało... No ale takich rzeczy jak cudowny Ojgen, prawdziwy Polak, nie wygadywał. Ja osobiście nawet nie mam nic do piłkarzy bez polskich korzeni! Ale pod jednym warunkiem: normalne, legalne przyznanie obywatelstwa. Po 5 bodajże latach życia w kraju. A nie tak jak Olisadebe i Roger - tryb przyspieszony. Ktoś powie, że Arboleda dostanie obywatelstwo w normalnym trybie - owszem, ale facet po mistrzostwie biegał z flagą Kolumbii. To wymowne. A co do Meliksona - jeżeli ktoś chciałby, by grał w naszej kadrze,to nie ma za grosz honoru. Maor pokazał na fecie, w jakiej reprezentacji powinien występować Niech gra na chwałę Wisły i Izraela.
Ostatnio edytowane przez domenica90 : 10.08.2011 o godz. 12:10.
![]()
No i przyszło mi zmienić podpis, "dzięki", Kubuś...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
a skad masz Ta wypowiedz Ojgena bo brzmi jak z onetu/faktu
Byc moze Obraniaki, Perquisy czy inni nigdy nie udzielili takiej wypowiedzi bo nie potrafia mowic w naszym jezyku byly piekne slowa o nauce polskiego i hymnu ale potem gowno z tego wyszlo. Dla mnie to jest smieszne i zalosne zarazem jak reprezentant Polski udziela polskiej telewizji wywiadu po angielsku. Wg. mnie to jest wazna sprawa i patrzac na ten aspekt uwazam, ze Polanski bedzie reprezentowal Polske godniej niz Ci wyzej wymienieni.A co do Arboledy to z jaka flaga mial biegac jak mial wtedy tylko kolumbijskie obywatelstwo ? Byl dopiero rok w Polsce wiec raczej nie byl za bardzo zwiazany z naszym krajem, a w miare przebywania tutaj te zwiazki mogly stawac sie silniejsze. Dlatego obywatelstwo polskie przyznaje sie po 5 latach bo tyle trwa mniej wiecej proces asymilacji. Widzisz nie mozna traktowac pewnych rzeczy wybiorczo. Zreszta pdoobno zlapal dluga kontuzje wiec mam nadzieje, ze ten problem sie sam rozwiazal ![]() ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Ja powiem jak to wygląda od drugiej strony. Mam chrześniaka w Niemczech, którego z Polską łączy tylko to, że ma matkę i ojca, którzy się urodzili w Polsce, a poza tym zna może 5 słów polskich i do tego z 5 razy był w naszym kraju. Jego starszy brat, kilkunastoletni, który również urodził się w Niemczech, ale był moment, że lepiej mówił po polsku niż po niemiecku cofnął się zupełnie i polski tylko rozumie, a skonstruowanie zdania w naszym języku nie jest już dla niego takie łatwe. Trenuje on od kilku lat piłkę nożną, w drużynie ma Niemców pochodzenia: peruwiańskiego, chorwackiego, serbskiego i tureckiego. Ma w planach przejście do którejś z drużyn juniorskich HSV, choć to jeszcze daleka droga, bo w Hamburgu przesiew jest naprawdę niezły. Jak myślicie jaką reprezentację wybierze jeśli jego kariera potoczyłaby się dobrze? Oczywiście, że niemiecką i nikt go nie będzie przekonywał do innego wyboru.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Dzięki Ojgeniuszowi i Smudzie nasza kadra narodowa do tego stopnia mi obrzydła i zobojętniała, że dopiero przed 10 minutami dowiedziałem się, że gramy dzisiaj jakiś mecz. Pewno obejrzę z przyzwyczajenia.
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=_yaWL...mbedded#at=221
To jest dobre.. dziennikarz Kołtoń i jego "Lewendowski" "Jadłoniec", "Wawrzyniaki", "Polskański" ![]()
Ostatnio edytowane przez Antystenes : 10.08.2011 o godz. 13:33.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Podawało ją wiele źródeł w Polsce.
A o tym, że parę lat temu powiedział, że nie wyobraża sobie gry dla Polski, pisały również niemieckie gazety. Co, nie mógł tego sprostować wtedy, że to niby nieprawda? Nie mógł, bo tak powiedział.
![]() ![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Ale i tak dosyć śmieszne. Widać, że w Polsacie Kołtoń to obiekt drwin i podśmie.....k. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Stąd stwierdziłem, że wiarygodność wspomnianych gazet go tylko w jakimś stopniu może wybielić - może, ale nie musi, bo nie wiemy, czy te wypowiedzi padły z jego ust, czy z ręki dziennikarzy i pewnie się nie dowiemy. W porównaniu do Polaka Obraniaka, czy Polaka Perquisa, to jest niewątpliwie jakiś plus. Ale również nie byłem zwolennikiem Polanskiego, wręcz przeciwnie, na tym forum bodaj pierwszy skrytykowałem ten ruch, jeszcze przed tą "krucjatą" Weszło!. Generalnie jest tak jak mówisz, co innego Boenisch, Obraniak, Tyrała, Perquis, a co innego Polanski, bo zawodnicy wymienieni przed nim przynajmniej potrafili trzymać język za zębami, albo dobrze ściemniać...Matuszczyk to już w ogóle odrębna historia, bo on nawet w młodzieżówkach grał naszych, mimo, że mógł grać w niemieckich. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
1-0 dla Gruzji.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dyzma kazał nazywac Polańskiego nie Ojgenem ale swojsko Gienkiem.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 10.08.2011 o godz. 15:30.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Dyzma to sam jest Goebbels to ma do nich słabość i promuje kolejnych z Reichu.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z szacunkiem do naszego kraju to sie wypowiada wielu obcokrajowcow chocby graczy Wisly - czy to ich upowaznia wszystkich do grania w naszej kadrze ? Jezyk jest wazny bo skoro gosc potrafi mowic w naszym jezyku na dosyc przyzwoitym poziomie to swiadczy, za ani on ani jego rodzina wcale sie tej Polski nie wyparli.
Paradoksalne jest to, ze z tych wszystkich wynalazkow z zagranicy najbardziej krytykowane sa kandydatury tych, ktorym akurat z prawnego punktu widzenia nasze obywatelstwo jak najbardziej sie nalezy. ![]()
Puchar jest na5z!
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Dzisiaj od poczatku na 99% zagra Władimir Dwaliszwili, ktorym sie interesowalismy. Warto zobaczyc jak ten napastnik sie prezentuje.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Obstawiam 2:0 dla Gruzji
tyle w temacie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
3-0 dla Gruzji. 2 Dżalamidze (czy jak mu tam było temu Gruzinowi z weszło) i samobój Ojgena.
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||
Nikt nie mówi, że on się Polski wyparł. Mamy mu za to podziękować? Jak mógł się jej wypierać, będąc urodzonym w Polsce, z Polaków? "Z szacunkiem do naszego kraju to sie wypowiada wielu obcokrajowcow chocby graczy Wisly - czy to ich upowaznia wszystkich do grania w naszej kadrze ?" Tak, Paljić do kadry... Obywatelstwo + szacunek, nie tylko to drugie. Cytat:
Rozchodzi się o to, jak Ojgen wypowiadał się o naszym kraju wcześniej. Weszło: Cytat:
![]() ![]()
|
||||
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Gdyby mogl grac dla Niemiec, to by dla nich gral, wypromowac chce sie, zgarnac kase za wystepy ( tak, za to jest kasa ) i zagrac sobie w euro bo pewny jest miejsca.
Tyle w temacie. Ten dziad powinien dostac w ryj, zostac wygwizdanym i pogonionym. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Patrząc na to co się dzieje wokół naszej S-Kadry, lanie od Gruzinów byłoby na miejscu.
Ale, jestem przekonamy, że mamy na tyle dobrych zawodników, że Gruzja dostanie po dupie. Stawiam na co najmniej 2:0 dla 'Reprezentacji Polski'. Polanski już jest w kadrze, Marmolada i Prequis... Czy oni też będą? Duża liczba forumowiczów stawiała, przynajmniej jednego jako pewniaka na Euro 2012. Mam nadzieję, że jednak nie dostaną polskiego paszportu. (przynajmniej przed Euro) Co do Maora Meliksona i jego grze dla Polski - NIEREALNE. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja tam niewierze, ze w z naszej kadry mozna sie gdzies wypromować szczegolnie grając na turnieju typu euro czy world cup gdzie jestesmy notorycznie chłopcami do bicia. Jedyny przyklad jaki mi przychodzi do glowy to Jelen ale on gral w slabym polskim klubie i byl dosyc tani, a Polanski juz gra w Bundeslidze i pewnego poziomu nie przeskoczy. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Oczywiście jak zwykle brawa przy hymnie rywali. Czy ludzie nie rozumieją, że zwyczajnie nie wypada?
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Czarno widze nasza gre na Euro 2012 z tym skladem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Ma ktoś linka do transmisji meczu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Krótko i na temat, bo szkoda mi męczyć telewizor. Gwizdają na przerzuta czy Wybiórcza zrobiła swoje?
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|