|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Właśnie dlatego sztandarowa...
Fazę grupową czy to LM czy LE zagramy u siebie, wiadoma sprawa. UEFA wbrew pozorom nie jest taka restrykcyjna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
A swoja droga moze kto potwierdzic ze faktycznie zaczeto prace przy instalacji oddymiania na zachodniej? Bo przewinelo sie to w ktoryms wywiadzie?
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Czyli nie gramy w LM na R22 ... :/ Szkoda.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Musiałem to wkleić
![]() http://stadiony.net/aktualnosci/2011...umowie_z_pepsi Mam nadzieje że u nas takiej pomyłki jak na zdjęciu nr 2 nie zrobią jeśli będzie w końcu sponsor stadionu ;p |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
A na tej zachodniej to wogole sie coś dzieje ?
PS. Mam nadzieję że dożyję czasów ( a mam 17 lat) że Wisła będzie tak znanym i bogatym klubem że sama wybuduje sobie stadion jak np. to zrobił Arsenal i będzie on dopieszczony w każdym calu.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Powiem tak. Nie dożyjesz i nikt nie dożyje bo Wisła nie wybuduje sobie sama stadionu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Co więcej wydaje mi się że Arsenal nie wybudował sobie sam stadionu a baaaaardzo duży udział miała w tym mało znana firma Fly Emirates...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
fajnie Euro nie mamy a teraz kiedy nadarza się szansa aby sobie to odbić będziemy musieli walić do innego miasta. Majchrowski aż tak nas nienawidzi, przecież LM( przy założeniu że awansujemy) to może być porównywalna promocja dla miasta jak Euro. W takiej sytuacji jazda z pracami dzień i noc i bez wymówek bo stadion już miał być oddany rok temu jeśli się nie mylę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
A w zasadzie to oddymianie to jest warunek bezwzględny dopuszczenia trybuny do użytku , czy np. warunek aby odpowiednio prowadzić stoiska gastronomiczne ?
Nie dam sobie ręki obciąć , ale wydaj mi się że Lech rozgrywał swoje mecze w LE bez odpowiedniego systemu oddymiania. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
prosto z cieplutkiej trybuny E ;]![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
![]()
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
|
|
|
|
Blood Brothers
Od: 11.2002
Offline |
|
|
miasto miastem, burdel burdelem ale Wisla sama bardzo barzdo mocno zaniedbala szalenie istotną dla siebie iwnestycji w zasadzie pierwszą w funkcjonowaniu klubu i sa tego efekty dlatego teraz mozna tylko prosic bo wtedy kiedy mozna bylo analizowac korygowac i zmieniac to Cupial i cala reszta mieli to w dupie nie powstala zadna grupa ludzi odpowiedzialna za projekt "budowy" obiektu...wszystko daje swoj efekt ,zaniedbanie rowniez...a ze miasto nie potrafi porzadnie poprowaidzc inwestycji to juz wiemy tylko oni ani nie wydaja swoich pieniedzy ani nie sa glownym uzytkownikiem stadionu...na tyle ich stac, a przy odrobinie checi i profesjonalizmu ze strony klubu w tamtym okresie mozna by miec wszystko cacy...pretensje kierowalbym raczej w strone Wisly ze dopuscila do takiego dziadowstwa...
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Smyrgu, a sądzisz, że Wisła nie interweniowała w sprawie stadionu? Po prostu do ZIKITu nic nie dociera, oni żyją w innym wymiarze. Wisła NIE MA ŻADNYCH PODSTAW PRAWNYCH, aby nadzorować inwestycje. Mogła zgłaszać uwagi, ale nikogo one nie obchodziły. Wisła zaniedbała sprawę 10 lat temu, powinna zamówić projekt obiektu i przekazać go miastu (tak jak zrobiła to Legia), ale na to potrzeba było wydać około 10mln PLN. Tylko problem w tym, że wtedy też projektantem byłby najprawdopodobniej Obtułowicz...
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 10.08.2011 o godz. 10:38.
|
|
|
|
Blood Brothers
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ogolnie staram sie unikac polemiki na forum w jakimkolwiek temacie bo to raczej nie jest ani dobra forma ani skuteczna ja piszac powyzsze zdania mialem na mysli caly proces projektowo-biznesowy...czyli nie 6 miesiecy temu nie wtedy kiedy wbijano pierwsza lopate ale na poczatku bo to nie jest kupno samochodu...dobra jest zasada spiesz sie powoli...w archiuwm o ile ono istnieje z tamtych lat sa moje wpisy i teraz jest raczej "gorzka" satysfkacja z racji...ale mnie jako kibica to juz nie rusza niech sie teraz glowią fachowcy jak zrobic dorby biznes plan do tego obiektu i jak "ugryżć" ewentualną LM...bardziej mnie smuci...zepsuta przestrzen pieknego załozenia jakim są Blonia i Park Jordana...
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
Myślisz Piotrze, że gdyby zaplecze było w pełni funkcjonalne i gotowe, ktoś siekałby cebulę, smażył krewetki, wypiekał ciasta na trybunie?! Bierze się telefon, dzwoni do firmy cateringowej, a oni przyjeżdżają z własnymi talerzykami, widelcami, ciepłymi potrawami, sprzętem do podgrzewania itp. |
|
|
|
Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
W przypadku awansu do LM stawiam dolary przeciwko orzechom, że zagramy u siebie. Tu przypudrują, tam zakryja dostaną zgode warunkową ale mecz sie odbędzie.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
W przypadku awansu do LM stawiam dolary przeciwko orzechom, że zagramy u siebie. Tu przypudrują, tam zakryja dostaną zgode warunkową ale mecz sie odbędzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie wiem, jak ostatnio byłem na E/F to były tam tylko zimne dania. Ale skoro na C się dorobiliśmy paskudnych hamburgerów i "kiełbaso-bułek" to podejrzewam, że nie będzie gorzej na E
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
Skoro się wtedy Wisła nie zainteresowała wystarczająco mocno, to trzeba się zainteresować tematem teraz i jeśli trzeba to dołożyć do inwestycji byle tylko uratować z tego projektu ile się da. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
swoją drogą, jak juz przy tym jestesmy, to co jest najlepsze do jedzenia w tych budkach na C ? Bo jeszcze nie mialem okazji, ale kiedys jak sie zdarzy, ze przyjde na mecz bez zjedzenia wczesniej, to bede przynajmniej wiedziec. Temat troche zwiazany z budową stadionu, wiec OT nie bedzie ;p
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Te dania nie będą potrzebne raz na tydzień, a obsługa będzie wymagana codziennie - dla lóż VIP, restauracji, pracowników Wisły, biur. Catering "zamówić" to można na okazję, a nie do stałej obsługi obiektu. I to też zazwyczaj dla firmy trzeba udostępnić kuchnie. WSZYSTKIE nowe stadiony mają własne kuchnie i restauracje. Zresztą na naszym również zaprojektowano 2 restauracje i dużą kuchnię główną. Problem w tym, że nie można z niej korzystać, nawet jeśli Wisła kupiłaby wyposażenie, albo nawet ktoś przywiózł swój sprzęt. Można korzystać jedynie z... mikrofalówki. Nie ma po prostu instalacji, która wyciągnie dym na zewnątrz. Najśmieszniejsze w całej sprawie jest to, że ona miała być wykonana przez Polimex według pierwotnego kontraktu, ale z niej zrezygnowano... Teraz trzeba zapłacić drugi raz, znacznie większe pieniądze.
Jak wbijali pierwszą łopatę, to już było za późno. "Spiesz się powoli" to bajeczka mówiona nieudacznikom. Termin budowy nie był nierealny. W tym terminie dało się ten stadion wykonać porządnie, bez szczególnego forsowania tempa czy obniżenia jakości. U nas nie dość, że przekroczyli termin już dwukrotnie (i końca nie widać), to jeszcze jakoś wykonania jest fatalna, mimo że "spieszyli się powoli".
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 10.08.2011 o godz. 11:21.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
http://stadiony.net/aktualnosci/2011...zow_nie_bedzie
Za małe parkingi dla prasy? To chyba nie problem, na miasteczku się wbije tabliczkę "dla prasy" i będzie. Telebim zasłania widok. Chyba wszyscy forumowicze znaja ten problem tylko nie wykonawca...Ale to też nie powinno byc problemem. Ustawia kamerę niżej i będzie. Przeciez Wisła grała już w decydujących rundach ply-off LM i to na starym stadionie. Wtedy się dało a teraz się nie da? Trochę to śmieszne jest. Ja bym teraz spytał Pana Majchrowskiego o jakim ELITE on mówił? Stadion klasy ELITE który jest niedostosowany do rozgrywek? Smiechu warte. Mimo to myslę, że w przypadku awansu i tak będziemy grali w Krakowie. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|