The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2011, 09:36
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Basałaj kombinuje bo tu idzie gra o grubą kasę.Tak po prawdzie to tu nie ma różnicy czy będzie LM czy LE - w obu rozgrywkach najpewniej będą 3 komplety czyli czwarta trybuna to +11 tyś ludzi a delikatnie licząc 80 zeta za bilet to daje dodatkowe 2.5 mln złotych wpływów.
Ceny na LM będa raczej zdecydowanie wyższe, więc na pewno ma to znaczenie dla klubu. Na taką Barcelonę czy Real bilety mogą kosztowąc koło 200-300 zł. W LE rywale powinni być znacznie mniej medialni, choć w zeszłym sezonie Lech trafił do ciekawej grupy, ale w taką powtórkę wątpie.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 09.08.2011, 09:51
JarekTSW napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1..._Apoelowi.html

strach się bać
Gmoch zawsze był jebnięty i bez honoru ...
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 09.08.2011, 10:01
Gdyby sie udalo awansować ,to może do czegoś przydałyby sie dojścia Grzesia Lato. Zna sie dobrze z Platinim to moze by jakos pozwoliliby grac Wiśle przy 3 trybunach. 8 lat podejść do LM i gdyby sie w końcu udalo,trzeba by bylo grac poza Krakowem, to bylaby paranoja i katastrofa w jednym. Pare lat temu jak w LM grala Steaua Bukareszt ,to stadion jesli chodzi o infrastrukture przypominał stadion Hutnika , i tez jakos grali .
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.08.2011, 10:02
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Gmoch zawsze był jebnięty i bez honoru ...
Ja tam bym go nie oceniał w ten sposób. Po pierwsze to jest legionista, a po drugie on już od dawna nie jest związany z Polską, jego kariera trenerska to głównie Grecja i Cypr, tak więc może tak mówić. Dla mnie jest bardziej Grekiem niż Polakiem. Mam tylko nadzieję że nie będzie komentował meczu Wisla - APOEL, bo mi się źle kojarzy z meczem PAO - Wisła.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 09.08.2011, 10:08
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Ja tam bym go nie oceniał w ten sposób. Po pierwsze to jest legionista, a po drugie on już od dawna nie jest związany z Polską, jego kariera trenerska to głównie Grecja i Cypr, tak więc może tak mówić. Dla mnie jest bardziej Grekiem niż Polakiem. Mam tylko nadzieję że nie będzie komentował meczu Wisla - APOEL, bo mi się źle kojarzy z meczem PAO - Wisła.
...Gekas obrabia doły rywala hehe...

FACEPALM
Odpowiedz cytując
dobra_bestia
Member

Od: 05.2005

Stary 09.08.2011, 10:14
Jak Jacuś mówi że naszą siłą jest gra obronna to na Babińskiego powinien się zgłosić
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 09.08.2011, 10:26
Acima napisał(a):Wyświetl post
Ceny na LM będa raczej zdecydowanie wyższe, więc na pewno ma to znaczenie dla klubu. Na taką Barcelonę czy Real bilety mogą kosztowąc koło 200-300 zł. W LE rywale powinni być znacznie mniej medialni, choć w zeszłym sezonie Lech trafił do ciekawej grupy, ale w taką powtórkę wątpie.
Ceny mogą byc i po 1000 PLn tylko kto przyjdzie,co? Ceny na LM w krajach cywilizowanych piłkarsko typu Włochy zaczynają się od 20 euro. Więc nie ma co straszyć.
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.08.2011, 10:57
Acima napisał(a):Wyświetl post
200-300 zl kosztowaly bilet przy pojemnosci 10tys, teraz pojemnosc to ponad 30 tys wiec nie przesadzaj, sa ludzie rozumni w tym mklubie i dobrze wiedza, ze teraz bilety na takich rywali nie moga byc drozsze niz +/- 150 zl.
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
grzybek69
Member

Stary 09.08.2011, 11:07
Patrząc na Lecha w tamtym sezonie to ceny na Manchester wahały się w przedziale 80-170 wiec myśle że u nas będzie podobnie.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 09.08.2011, 11:14
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Gdyby sie udalo awansować ,to może do czegoś przydałyby sie dojścia Grzesia Lato. Zna sie dobrze z Platinim to moze by jakos pozwoliliby grac Wiśle przy 3 trybunach. 8 lat podejść do LM i gdyby sie w końcu udalo,trzeba by bylo grac poza Krakowem, to bylaby paranoja i katastrofa w jednym. Pare lat temu jak w LM grala Steaua Bukareszt ,to stadion jesli chodzi o infrastrukture przypominał stadion Hutnika , i tez jakos grali .
Raczej znajomości Bońka jak już coś...
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 09.08.2011, 11:33
o tym że Kirm jest w fatalnej dyspozycji trąbiłem już w rundzie wiosennej, ale przytaczano mi statystyki ktore ze tak powiem, o kant dupy rozbić. Z meczu z Polonią znałem tylko wynik, nie oglądałem meczu, ale akurat jechałem autem i w radio był sport i gosc mówi że "pod koniec meczu Wisła miała piłkę meczową jednak 100% sytuacji - strzał na "pustą" bramke z 11 metrów nie wykorzystał Andraż Kirm" Powiem wam tyle że po usłyszeniu tego co pogrubiłem - juz wiedziałem że chodzi o Kirma. W obecnej formie wystawiając go w meczu z cypryjczykami - gramy w 10. Niech Kirm buduje forme na treningach, ew. na lidze przy korzystnym wyniku, ale nie w najwazniejszym dwumeczu Wisły w ostatnich latach. Sory. Podobnie z Genkovem - gosc i tak nie grzeszył skutecznością ww poprzednim sezonie ale bramki strzelał. Teraz w 6 meczach!!! strzały na bramke mozna policzyc na palcach! Od napastnika wymaga sie troche wiecej. Można powiedziec że całą gre ofensywną robi Melikson (Boże chroń go), Mały i Ivica. Moja sugestia to Biton za Genkova ale ameryki chyba nie odkryłem. I naturalnie wraca Ivica = Kirm ława.
Ostatnio edytowane przez tommiyacht : 09.08.2011 o godz. 11:37.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.08.2011, 11:52
tommiyacht - odnośnie Genkova, zauważ, że on na wiosnę też tak długo się rozkręcał. Teraz zaczyna dochodzić do sytuacji, czyli wystarczy jeden gol, on się przełamie i zacznie strzelać - dokładnie tak samo bylo wiosną.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 09.08.2011, 11:55
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
o tym że Kirm jest w fatalnej dyspozycji trąbiłem już w rundzie wiosennej, ale przytaczano mi statystyki ktore ze tak powiem, o kant dupy rozbić. Z meczu z Polonią znałem tylko wynik, nie oglądałem meczu, ale akurat jechałem autem i w radio był sport i gosc mówi że "pod koniec meczu Wisła miała piłkę meczową jednak 100% sytuacji - strzał na "pustą" bramke z 11 metrów nie wykorzystał Andraż Kirm" Powiem wam tyle że po usłyszeniu tego co pogrubiłem - juz wiedziałem że chodzi o Kirma. W obecnej formie wystawiając go w meczu z cypryjczykami - gramy w 10. Niech Kirm buduje forme na treningach, ew. na lidze przy korzystnym wyniku, ale nie w najwazniejszym dwumeczu Wisły w ostatnich latach. Sory. Podobnie z Genkovem - gosc i tak nie grzeszył skutecznością ww poprzednim sezonie ale bramki strzelał. Teraz w 6 meczach!!! strzały na bramke mozna policzyc na palcach! Od napastnika wymaga sie troche wiecej. Można powiedziec że całą gre ofensywną robi Melikson (Boże chroń go), Mały i Ivica. Moja sugestia to Biton za Genkova ale ameryki chyba nie odkryłem. I naturalnie wraca Ivica = Kirm ława.
Kirm jest w dołku pełna zgoda, ale niedlugo z tego dołka wyjdzie i będzie walił bramy i asysty. Ciekawe co wtedy będą pisć Ci wszyscy którzy go tu jada jak burą sukę.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 09.08.2011, 12:09
rafalek napisał(a):Wyświetl post
tommiyacht - odnośnie Genkova, zauważ, że on na wiosnę też tak długo się rozkręcał. Teraz zaczyna dochodzić do sytuacji, czyli wystarczy jeden gol, on się przełamie i zacznie strzelać - dokładnie tak samo bylo wiosną.
Niby racja, że dochodzi do sytuacji strzeleckich, stwarza zagrożenie pod bramką ale no powiedzmy sobie szczerze, sami nie wiemy kiedy to przełamanie nastąpi - w poprzednich meczach można by rzec, że mu się upiekło bo wygrywaliśmy el. LM, lub remisowaliśmy w lidze i ktoś inny strzelał bramki.

Mam nadzieję, że się w końcu odblokuje, ma konkurenta w osobie Bitona, który zalicza drugi występ i ładuje drugą bramkę więc w końcu i Genkov musi strzelać jeżeli chce utrzymać miejsce w 11.
Oby przełamanie nastąpiło już w sobotę, bo później mamy najważniejsze 2 mecze w najbliższym czasie.

PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Kirm jest w dołku pełna zgoda, ale niedlugo z tego dołka wyjdzie i będzie walił bramy i asysty. Ciekawe co wtedy będą pisć Ci wszyscy którzy go tu jada jak burą sukę.
''zawsze w niego wierzyłem!''
'' Kiro to nasz najlepszy zawodnik''

Podobnie jak w przypadku powyżej, oby się przełamał jak najszybciej!
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 09.08.2011, 13:16
Tyle że grać powinni najlepsi, a na dziś Kirm jest słabiutki, zaś Genkow nieskuteczny. Co do drugiego to skutecznie go zastępuje Biton, problem jednak dotyczy tego kto jeśli nie Kirm, bo Mały też nie błyszczy. Tyle że przed nami jeszcze mecz ligowy i wiele sie może zmienić. Trzeba poczekać i wierzyć w dobrego nosa trenera Maaskanta.

PS. Apropo’s naszej konfrontacji, taki oto link do moim zdaniem skandalicznej wypowiedzi Pana Gmocha http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1..._Apoelowi.html , cóż temu Panu już dziękujemy. (...) O ! Widzę że już było...ale i tak wart to zapamiętać, że są Polacy którzy nie kibicują polskim drużynom w pucharach. No cóż to taki współczesny przykład żałosnego ~~targowiczanina, który prywatę stawia ponad interes Polski, bo niewątpliwie we wspólnym interesie całej naszej kopanej jest awans polskiej drużyny do LM.
Ostatnio edytowane przez milosz : 09.08.2011 o godz. 13:30.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 09.08.2011, 13:23
milosz napisał(a):Wyświetl post
problem jednak dotyczy tego kto jeśli nie Kirm, bo Mały tez nie błyszczy.
Nawet jak nie błyszczy to i tak jest lepszy od Kirma. Wole Małego który spierniczy 5/10 akcji ale z tych drugich 5 jest jakies zagrożenie i szansa na gola. Nic nie mam do gościa, poprostu teraz jest w kiepskiej formie i tyle.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 09.08.2011, 13:46
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
Nawet jak nie błyszczy to i tak jest lepszy od Kirma. Wole Małego który spierniczy 5/10 akcji ale z tych drugich 5 jest jakies zagrożenie i szansa na gola. Nic nie mam do gościa, poprostu teraz jest w kiepskiej formie i tyle.
Tu nie ma sporu, tyle żeby było to 50% pożytku. Ba, może być nawet jedna taka klepa jak z Litexem. Małecki, Wilk, Kirm, coś za dużo tych pod formą , ktoś z nich musi się odblokować, a najlepiej wszyscy .
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.08.2011, 21:06
dyskusja o kibicowaniu zostala przenieiona na Hyde Park sportowy wątek o kibcowaniu http://www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=8226
Ostatnio edytowane przez FraMat : 09.08.2011 o godz. 23:39.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 10.08.2011, 08:55
ehhh jeszcze caly tydzien.. odliczam dzien za dniem...
Odpowiedz cytując
Mistrz Yoda
Member

Stary 10.08.2011, 09:11
A czytaliście jak ma na imię rzecznik apoelu?
-Panikos

info z FB Wisły
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 10.08.2011, 09:46
Chyba Andraż nie radzi sobie z rywalizacją. Jedynym pewnym zawodnikiem w linii ataku , który będzie grał jest na pewno Ivica Iliev. Małecki również bardzo, bardzo zawodzi. Cień zawodnika z ubiegłego sezonu tak samo jak Kirm. Może Małecki za bardzo się przypakował ? Ostatecznie Maaskant mógłby postawić na trójkę : Genkov - Biton - Iliev. Z pewnością tak nie zrobi : )
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 10.08.2011, 10:06
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html Hmmm to może na narodowym ?
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 10.08.2011, 10:14
A może CL w Gdańsku ?
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 10.08.2011, 10:16
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
A może CL w Gdańsku ?
Skoro rozważano kiedyś Lubin to może Wrocław?
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 10.08.2011, 10:17
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Skoro rozważano kiedyś Lubin to może Wrocław?
Moze byc i Wroclaw, tu i tu kibce do ostatnich miejsc by stadiony zapelnili a i powod do picia by byl )!

Jakas paranoja zeby Wisla uciekala na Slowacje bo impotent lewicowy machlojski nie mogl ukonczyc stadionu :S

@down

Ja do konca bede wierzyl ze uda sie u was rozgrywac mecze grupowe, za dlugo pracowal caly Krakow na ten sukces (oby) aby w pierwszym sezonie po 15 latach grac znowu na suchych stawach albo na Slowacji

Zreszta kto cie pusci na Slowacje w srodku tygodnia xD, jak nie zrobia stadionu to wielu kibicow z Krakowa straci szanse na obejrzenie meczy poczatkowaych... no chyba ze przed TV.
Ostatnio edytowane przez Lechista69 : 10.08.2011 o godz. 10:21.
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Stary 10.08.2011, 10:18
Lechista, a wyobrażasz sobie, ze kogoś puszczą w tygodniu z pracy na mecz z Krakowa do Gdańska, albo zerwać się ze studiów? Opcja dobra, ale mało realna.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 10.08.2011, 10:23
A nie da się zagrać pierwszej i drugiej kolejki na wyjeździe? Albo pierwszej tylko? Ewentualnie jeden mecz gdzieś indziej, a pozostałe u siebie?
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.08.2011, 10:24
Ale chwileczkę - przecież UEFA nie wydała żadnego stanowiska, że nie będziemy mogli grać na Swoim stadionie. Są trzy opcje - albo UEFA pójdzie na ustępstwa i pozwoli nam grać na Naszym stadionie, albo ułoży dla nas tak terminarz, żebyśmy pierwsze dwie kolejki grali na wyjeździe (wtedy 1, 2 i 4 mamy na wyjeździe), albo nie zezwoli nam grać w ogóle na Naszym stadionie.

Słowacja raczej na pewno odpadnie z tego względu, że klub raczej będzie zdawał Sobie sprawę, że chociażby dzieciaki czy młodzież nie zawsze ma dowody osobiste lub paszporty. Pasiaki odpadają, Kielce i Lubin też (nie zgodzą się raczej). W zasadzie zostaje faktycznie Wrocław.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 10.08.2011, 10:26
Jeśli nie zagramy na swoim stadionie, to każde miejsce, w którym mecz może się odbyć (bo zakładam głośne NIE dla kibucu przy ul. Kałuży), jest całkiem sporo oddalone od Krakowa. Dlatego może rzeczywiście warto zagrać u którejś ze zgód - nasi będą mieli większe wsparcie.

Edit:
Fakt, najpierw trza ograć Apoel, trochę się zapędzamy.
Ostatnio edytowane przez speedfashion : 10.08.2011 o godz. 11:03.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.08.2011, 10:30
Oj ludzie ludzie,najpierw to my awansujmy do Ligi Mistrzów Nie gramy ze Skonto o Ligę Mistrzów
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów