|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
http://tinypic.com/r/15s4ikw/7 Wyjaśnij mi proszę, czego nie zrozumiałem w tym wykresie. ![]() ![]() Co to k***a jest "rów widokowy"?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Raport Deloitte'a najciekawszy jest właśnie w części odnoszącej się do wynagrodzeń.
Jednocześnie jednak jest najprawdopodobniej mocno przekłamany ( tu w grę wchodzi fakt, że to same kluby przekazywały dane, które trudno było zweryfikować) Oto fundusze płacowe według rzeczonego raportu : Lech 39 Legia 26 Polonia W 19,5 Zagłębie 16,4 Widzew 15 Śląsk 14,6 Wisła 12,5 Arka 11,9 Korona 10,7 Bełchatów 10,4 Jagiellonia 9,6 Bytom 8,8 Ruch 8,7 Cracovia 8,4 ... Podbeskidzie 4,2 ŁKS 4,6 Jak napisałem powyżej - dane są dla mnie niewiarygodne w dwóch konkretnych przypadkach : Lecha i naszej Wisły. Moja hipoteza jest taka, że Lech ujął w raportowanej kwocie wszystkie prowizje kontraktowe, w tym także te należne Lewandowskiemu. Nawet jednak odejmując prowizje transferowe i kontraktowe budżet płacowy Lecha wydaje się zawyżony (a może to pracownicy zarządu zarabiają takie ogromne pieniądze?) Co do Wisły natomiast wydaje mi się , że nasz klub mógł zaraportować tylko wynagrodzenia z umów o pracę zgodnie z polskim Rachunkiem zysków i strat bez wliczenia umów wizerunkowych i innych. Ja typowałbym, że nasz realny fundusz wynagrodzeń to około 20 mln złotych. Ogólne wnioski z porównań każdy wyciągnie sobie sam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Bez jaj... 40 milionów Amiki to 40 kontraktów po milion zł. rocznie. Kontraktów w tych granicach to jest kilka/kilkanaście w skali ligi. To się kupy nie trzyma...
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Premie (wyjściówki, za MP, za awans do fazy grupowej LE, za zwycięstwa w LE, bramki etc.) chyba też liczą się do "wynagrodzeń". Lech zagrał w 2010 roku najwięcej meczów i odniósł sukces w Europie, stąd tak duże sumy zarówno w rubryce przychodów jak i wydatków. Oczywiście nie można tych danych traktować bezkrytycznie, ale z drugiej strony Deloitte to nie jest jakaś anonimowa firemka, a dosyć uznana marka, więc trochę prawdy w ich raporcie musi być.
![]() Co to k***a jest "rów widokowy"?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2010
Offline |
|
Tego że tam nie jest przedstawione ile który klub wydaje na pensje tylko jaki procent budżetu..... Edit: Sorry zwracam honor myslalem że masz na myśli inny wykres.... |
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Jak byście zareagowali na transfer Ebiego Smolarka do Wisły ?
. Dziś rozwiązał umowę z Polonią Warszawa i jest wolnym zawodnikiem... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Za drogi na ławkę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Raczej nie wątpiłbym w raporty Delloite'a
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
No i pięknie mamy puchary do grudnia więc przydałaby się chyba teraz jakaś reklama na koszulkach. Grając w pucharach można się nieźle wpromować i zarobić kilka milionów za samą reklamę na koszulkach. Ponadto występy w pucharach to niezła karta przetargowa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
http://sportowetempo.pl/glowna_sport..._Turczynskiemu
Mam nadzieję, że wkrótce pojawi się więcej szczegółów na ten temat. Inna kwestia, że pożegnanie bądź co bądź zasłużonego dla Wisły pracownika powinno być - moim zdaniem oczywiście - trochę bardziej nagłośnione ( w pozytywnym tego słowa znaczeniu ). Powód: bezmyślność ;)
Ostatnio edytowane przez BlurgH : 04.08.2011 o godz. 10:31.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nacieszmy sie Valcxem bo z takim warsztatem jaki prezentuje w czerwcu juz go tu nie bedzie :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...,3,id,t,n.html
Najnowszy wywiad z prezesem Basałajem. O stadionie, bazie treningowej etc. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
W tym wywiadzie na 2 stronie rzuciło mi się w oczy pewno zdanie:
Cytat:
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ponoć Tauron miał być nasz ale jeden telefon ministra Grzegorza spowodował że powiało mocno na zachód.
Ponoć... ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
ja wywnioskowałem, że jest zawiedziony kwota umowy - ale lepiej mieć te 15 % niż nie mieć nic ... niestety przykre jest to, że po roku nadal panuje cisza w kwestii pozyskania sponsora strategicznego ... i dziwię się, że Karcz nie zadał konkretnie pytania o sponsora, czy jest szansa aby w tym roku została podpisana umowa sponsorska |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Więc pojawiają sie pewnie różni sponsorzy dający np. 3 mln za sezon, a Wisła im na to, że za 3 mln to sobie mogą Ruch sponsorować... Postawa Cupiała jest zrozumiała - stać go na to, więc się ceni, a nie rozmienia na drobne. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Sponsor się znajdzie w momencie kiedy wejdziemy do LM. A że cena wzrośnie to tym lepiej dla klubu. Poza tym reklama TF dla Cupiała to dobra sprawa, szczególnie gdyby Wisła miała grać w LM.
Nieszczęściem jest tylko to że może być mylona z hiszpańską firmą telekomunikacyjną ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Podobno toczą się rozmowy w Paltinium Orlen Oil na temat sponsoringu , w grę wchodzi tylko tył koszulki bo na przód narazie nie ma chetnych .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Chętnych jest wielu ale nie dają satysfakcjonującej ceny.
O tym przecież mówi Basałaj Cytat:
Ostatnio edytowane przez CH. : 09.08.2011 o godz. 11:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
nawet nie chodzi o LM/LE, a o fakt, iż Cupiał poprzez Telefonikę daje nam więcej.i Nie ma sensu tego zmieniać, do puki nie znajdzie się ktoś z większą kasą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
a Ty co, z Rady Nadzorczej Orlenu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
nie, ale mam tam kogos z rodziny (nie w Radzie)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Coca-Cola wybrała Lechię
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html ![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Co do Orlenu to wolę Calsberga na koszulkach Wisły.Zresztą Orlen już się reklamuje na koszulkach Wisły Płock.A temat Coca Coli w Wiśle już chyba upadł
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Coca-Cola chyba również związała się z Jagiellonią. Tylko tyle, że to nie jest sponsor generalny, a sponsor techniczny...
U nas trwają poszukiwania kogoś, kto wyłoży przynajmniej kilka mln za sezon za reklamę na koszulce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() 2. jaki temat Coca Coli w Wiśle? 3. co jeden Twój post to głupszy |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
nie boisz się, że to sam Jose Mourinho?
![]()
„Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba”...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|