The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2011, 07:00
Transfery to trzeba bylo oglaszac 5 minut po wylosowaniu Apoelu. Ale widze ze Valcx i Maaskant nie byli odpowiednio przygotowani i zadowolili sie tym co mamy. Zobaczymy po meczach z Cypryjczykami czy to byla dobra decyzja.
SKrzydlowy i lewy obronca to koniecznosc.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 06.08.2011, 07:40
Pieniądze z europejskich pucharów UEFA wypłaca po zakończeniu rozgrywek. Najwyżej za bilety mogą być pieniądze na już.
Odpowiedz cytując
szczaq21
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 06.08.2011, 08:01
Ale można zaciągnąc pożyczkę u BC i spłacic mu ją po sezonie
Odpowiedz cytując
laurence
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.08.2011, 08:10
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Transfery to trzeba bylo oglaszac 5 minut po wylosowaniu Apoelu. Ale widze ze Valcx i Maaskant nie byli odpowiednio przygotowani i zadowolili sie tym co mamy. Zobaczymy po meczach z Cypryjczykami czy to byla dobra decyzja.
SKrzydlowy i lewy obronca to koniecznosc.
Maciuś zgadzam się, że Kirm gra straszną padake choć uważam że na polską ekstraklasę spokojne wystarczy. Poza tym na tej pozycji jest jeszcze Iliew. Jeśli chodzi o lewą obronę to nie ma opcji żeby pozostał obecny stan kadrowy. Piłka lecąca w kierunku Diaza od strzału przyprawia mnie to o palpitacje serca. Generalnie im dalej od naszej bramki ma grać Diaz tym lepiej.
Ostatnio edytowane przez laurence : 06.08.2011 o godz. 08:26.
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 06.08.2011, 23:08
http://transfermarkt.de/de/tadanari-...ler_81793.html kupiłbym gościa interesowała się nim Hertha
http://www.transfermarkt.de/de/genki...ler_79377.html jeden z dobrze zapowiadających się piłkarzy japońskich mógłby się sprawdzić u nas
Ostatnio edytowane przez szczepek19 : 06.08.2011 o godz. 23:18.
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 07.08.2011, 08:53
Za duze ryzyko bo to Azjaci. Mysle ze niedlugo zostanie ogloszony Tom.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 07.08.2011, 09:03
Za duze ryzyko bo to Azjaci. Mysle ze niedlugo zostanie ogloszony Tom.
Maciuś wyssałeś to info z banana?
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 07.08.2011, 09:07
Tom walczy z maleckim na prawe stronie, Kirm z Ilievem na lewej a Boguski wypozyczenie, taka logika. Dobry sklad musi byc na LM.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.08.2011, 09:15
Póki co to Stachowiak do nas na rok. W sumie miełem racje,gdy pisałem,że trzeba facet brak jak nie chcą go w Górniku. Na ligę w sam raz a na puchary idealny zmiennk dla Pareiki. Chociaż trzeba przyznać,że Milan nie grał jakoś beznadzienie ostatnio.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 07.08.2011, 09:19
Stachowiak za konfidenctwo niech spier.....
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
mrowa9
Junior Member

Od: 07.2011

Stary 07.08.2011, 09:19
ja bym nie skreślał boguskiego, przed kontuzja grał nawet w kadrze!!
narazie słabo nunez. na plus lamey,chociaż powolny jak na skrajnego obrońce. Biton ciekawie się zapowiada, Iliev to samo.

http://www.pilkarskiswiat.za.pl/blog...uteczny-slask/
Odpowiedz cytując
Evil_
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.08.2011, 09:21
czyli co, Jovanić nie będzie nawet na ławce?chłop ma kontrakt do 2015 roku i co, będziemy mu płacić za nic? rany boskie...
Odpowiedz cytując
Maverjuve
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 07.08.2011, 17:57
mrowa9 napisał(a):Wyświetl post
ja bym nie skreślał boguskiego, przed kontuzja grał nawet w kadrze!!
narazie słabo nunez. na plus lamey,chociaż powolny jak na skrajnego obrońce. Biton ciekawie się zapowiada, Iliev to samo.

http://www.pilkarskiswiat.za.pl/blog...uteczny-slask/

Mowisz o wczorajszym meczu? Bo akurat go nie ogladalem. Bo jesli nie to nie wiem jakie mecze ogladales Nuneza, ktory prezentuje sie dobrze...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 07.08.2011, 18:16
PvD napisał(a):Wyświetl post
Stachowiak za konfidenctwo niech spier.....
Kibic może być konfidentem a piłkarz? Piłkarz może być albo dobry albo zły, no chyba że ten cały Stachowiak to jakiś h Torcidy
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 07.08.2011, 19:33
Spas Delev strzelił gola w Pucharze Bułgarii - ciekawy jestem czy bedzie sie go dalo wyciagnac za przynajmniej milion euro
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 07.08.2011, 19:34
Wedlug mnie to tylko przykrywka pod Toma.
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 07.08.2011, 19:41
Daj już spokój z tym Tomem! W Łoweczu wyszedł mu mecz życia, w Krakowie zaczął grać, jak sprawa awansu była rozstrzygnięta. Zresztą przez pięć lat strzelił w lidze 15 bramek, o asystach niestety nie ma informacji. W Bułgarii, oprócz 3-4 zespołów, w lidze grają bardzo słabe drużyny 15 bramek to powinien mieć na sezon...
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 07.08.2011, 20:15
Heero napisał(a):Wyświetl post
w Krakowie zaczął grać, jak sprawa awansu była rozstrzygnięta.
Dokładnie.A stało się tak dlatego,że Liteks dostał oferty od Gazientesportu,Nantes i Legii (?),ale Tom miałbyc sprzedany tylko w wypadku odpadnięciu z pucharów,więc wydaję się to logiczne,bo jak było już 2-0 to znowu wkręcał Diaza w ziemie niestety.Bynajmniej uważam,że Tom jeżeli byłby w dobrej cenie by się nadawał do Wisły,ale myślę,że są ważniejsze potrzeby niż skrzydło w tym momencie..
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 07.08.2011, 20:29
Nie pisuję już na tym forum bo pod względem kibicowskim sięga często dna. Stachowiak to konfident i skur*****, niech nikt z normalnyych kibicow u nas nigdy o tym nie zapomina.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 07.08.2011, 20:30
baro1995 napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie.A stało się tak dlatego,że Liteks dostał oferty od Gazientesportu,Nantes i Legii (?),ale Tom miałbyc sprzedany tylko w wypadku odpadnięciu z pucharów,więc wydaję się to logiczne,bo jak było już 2-0 to znowu wkręcał Diaza w ziemie niestety.Bynajmniej uważam,że Tom jeżeli byłby w dobrej cenie by sięnadawał do Wisły,ale myślę,że są ważniejsze potrzeby niż skrzydło w tym momencie..
Litex jeszcze nie odpadł z pucharów.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.08.2011, 20:39
Wedlug mnie to tylko przykrywka pod Toma.

2 raz to piszesz i drugi raz spadłem z krzesła
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 07.08.2011, 21:33
no coz widze ze na tym forum posty o konfiturstwie nowego nabytku sa usuwane , mam jednak nadzieje ze SKWK zrobi co sie da w tej sprawie
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.08.2011, 21:42
Mocny napisał(a):Wyświetl post
no coz widze ze na tym forum posty o konfiturstwie nowego nabytku sa usuwane , mam jednak nadzieje ze SKWK zrobi co sie da w tej sprawie
zrobi, zrobi już prześcieradło przyszykowane
Odpowiedz cytując
Maverjuve
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 07.08.2011, 21:42
Greeg napisał(a):Wyświetl post
Nie pisuję już na tym forum bo pod względem kibicowskim sięga często dna. Stachowiak to konfident i skur*****, niech nikt z normalnyych kibicow u nas nigdy o tym nie zapomina.
I cale szczescie ze nie pisujesz, bo jesli uwazasz za normalne placze nad mozliwoscia sprowadzenia ciekawego zawodnika i to polskiego tylko dlatego ze jakis baran rzucil nozem na boisko a ten bojac sie o siebie powiedzial o tym sedziemu to pozostaje mi wspolczuc.
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 07.08.2011, 21:43
Pisząc "normalni kibice" masz na myśli debili rzucających nożami w przeciwników?
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 07.08.2011, 22:13
na szczęście normalni kibice mają poukładane w głowie i potrafią odróżnić głupotę od prawdziwego dopingowania
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.08.2011, 22:25
Chłopie, czy chęć bycia 'kumatym' wypaliła ci mózg? Ktoś rzucał w niego NOŻEM. JEBANYM NOŻEM! Może miał się jeszcze odwrócić i namalować sobie na ryju tarczę, żeby się lepiej rzucało następnymi? Myśl trochę.

Odpowiedz cytując
Birsa
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.08.2011, 22:36
A przepraszam cię bardzo, co miał zrobić?! Może jeszcze miał przyklasnąć temu debilowi co rzucił nóż?! Baggio też był konfidentem i s....ysynem co nie?! SKWK tylko się ośmiesza takimi wpisami. Stachowiak bał się o siebie, jeżeli w ciebie ktoś by rzucił nożem to byś siedział cicho bo nie jesteś konfidentem prawda?
Musimy jednak pamiętać, że na weszło pisali, że Sernas na 100 % w Lechu, że Weiss trenerem Legii. Ja to traktuje jako nabijanie kliknięć stronie, weszlo po tym jak zmienili wygląd strony stał się portalem informacyjnym.
Co do Spasa Dalewa to oglądałem dzisiaj przez internet mecz z Lokomotivem. Na jakimś bułgarskim portalu pisali, że na tym meczu są wysłannicy Wisły i PSV. Bramka po prostopadłym podaniu, wyszedł sam na sam i stzałem po ziemi strzelił gola. Kilka razy szarpał, ładnie się wystawiał na pozycje. Dużo razy schodził na skrzydło, czasami cofał się po piłkę. Widać było, że pomimo młodego wieku koledzy darzą go zaufaniem. Jego styl gry jest podobny do Małego. Szybki, niski, krępy. Jeżeli to prawda z tym PSV to raczej nie zerknie okiem na naszą ofertę (jeżeli taka oczywiście jest).
Odpowiedz cytując
Ozis
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.08.2011, 23:17
Sorry ale wpadłem na chwilke pośmiać się z tej debaty na temat Jelenia i zawodnika za 2 mln euro. Fantazja urozmaica czasem szarą rzeczywistość. Może Krzynóffka jeszcze? Co niby przypadkowe ale czytam czasem jak trener Maaskant mówi że mamy 22 równorzędnych, klasowych piłkarzy a czasem mówi o 18. Niby nic a ja myśle że zdaje sobie sprawe że o ile ofensywne formacje wygladają bardzo dobrze i tam mamy w czym wybierać o tyle w defensywie jest jego i Valacka mała porażka. Kwestia interpretacji faktów. Jeśli niejaki TOM robi z lewymi obroncami co chce to znaczy że mamy go kupić czy że lewa obrona nam szwankuje ? Co się stanie gdyby nie daj boże kontuzji doznał (odpukać!) Czavez - leżym i kwiczym ? Wróćmy jeszcze do transferów naszych holendrów. Jaliens chyba patrząc na metrykę poniżej oczekiwań. Jovanović na dzień dzisiejszy nie nadaje się do meczów z lepszymi drużynami. Diaz wiadomo. Lamey powyżej moich oczekiwań choć bez przesadnej euforii. Rozumiem że wszyscy wierzymy w wygraną z APOELem i awans do L.M a nie mówimy tylko o naszej super ekstra Tmobile orange skopanej lidze? Jak sobie wiec wyobrażacie postawe defensywy z piłkarskimi asami Europy ? Ja naprawde bardziej bym się skupił nad tym o czym pisze "Titto" niż na rozkminkach o Jeleniu. Zresztą jakby Wisła chciała Jelenia to przedłużyła by kontrakt z Żurawskim skutek podobny tylko kasy by troche więcej w klubie zostało...
GOD SAVE THE WISŁA
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.08.2011, 23:26
Zrobiłem listę polskich piłkarzy, którzy zagrali w 2. kolejce Ekstraklasy, a są w wieku uprawniającym ich do gry w Młodej Ekstraklasie (1990-1995):

BR - Łukasz Skorupski (Górnik, 1991, 90')
ŚO - Piotr Mroziński (Widzew, 1992, 90')
DP - Ariel Borysiuk (Legia, 1991, 90')
DP - Przemysław Szuszkiewicz (Śląsk, 1990, 60')
LS - Michał Żyro (Legia, 1992, 45')
LS - Tomasz Kupisz (Jagiellonia, 1990, 72')
PS - Paweł Wszołek (Polonia, 1992, 23')
PS - Paweł Olkowski (Górnik, 1990, 90', też prawa obrona)
ŚP - Łukasz Tymiński (Jagiellonia, 1990, 45')
ŚP - Damian Dąbrowski (Zagłębie, 1992, 68')
ŚP - Piotr Piekarski (GKS, 1993, 2')
ŚP - Mateusz Możdżeń (Lech, 1991, 61')
N - Jan Pawłowski (Jagiellonia, 1992, 45')
N - Arkadiusz Milik (Górnik, 1994, 62')

* Pozycja na boisku, Imię i nazwisko, Klub, Rok urodzenia, Minuty
** Jutro odbędzie się mecz Ruchu z Koroną, w pierwszej kolejce wystąpił Jankowski.

To są prawdopodobnie wszyscy zawodnicy, którzy spełniają powyższy warunek. Czy któryś z nich według was przydałby się Wiśle? Aktualnie najmłodszym zawodnikiem, który ma szansę gry u nas jest Patryk Małecki.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 07.08.2011 o godz. 23:38.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów