The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Grze Gie
Member

Od: 02.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2011, 17:54
niby ramadan a Ntibazonkiza potrafi porządnie za....ić hehe
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 07.08.2011, 18:11
Beznadziejny mecz na parchacanie.
Śmieszni nie potrafią wymienić choćby pięciu podań, a poprawne przyjęcie piłki dla wielu z nich to za wysoka poprzeczka.
Legia nie lepiej, ale przynajmniej szybciej grają piłką a i coś z nią potrafią zrobić.
Swoją drogą chyba była jakaś awaria dźwięku, bo było sporo szumów, a w dodatku nie słychać było tego ogłuszającego dopingu.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.08.2011, 18:16
Hehe Cracovia dobrze zaczęła. Może w tym sezonie się uda ?
..
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.08.2011, 18:17
Cytat:
a w dodatku nie słychać było tego ogłuszającego dopingu.
Ja tam słyszałem często... doping gości
Legionista
Odpowiedz cytując
zizou
Member

Od: 06.2011

Stary 07.08.2011, 18:23
Jeśli grać z Cracovią w Krakowie to tylko jesienią - jest wtedy szansa, że sędzia nie będzie przeszkadzał

Mecz moim zdaniem bardzo podobny do wiosennego z tego roku, tyle że wtedy - mimo że Cracovia nie strzeliła ŻADNEJ prawidłowej bramki - skończyło się 3:3

Ważne, że do przodu
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.08.2011, 18:26
Ciekawe jak wpłynie na układ tabeli obecność w lidze dwóch tak słabych beniaminków? Dwie kolejki, cztery mecze i bilans 2-17. A trzeba przyznać, że przy tych dwóch strzelonych bramkach bardzo pomogła pogoda.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 07.08.2011, 18:27
cracovia teraz trzy ciężkie wyjazdy, moim zdaniem z żadnego nie wrócą z punktami... W tamtym sezonie było craxa ara bytom, w tym craxa bielsko łks. Może wkońcu pejsy spadną, oby.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 07.08.2011, 18:29
Cieszylismy sie ze Bakero i Skorza beda trenowac dalej Lecha i Legie ,a tu widać ,że wcale tak wesoło nie bedzie bo obie druzyny prezentuja sie bardzo dobrze , na pewno lepiej od Wisły aktualnie
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 07.08.2011, 18:34
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Cieszylismy sie ze Bakero i Skorza beda trenowac dalej Lecha i Legie ,a tu widać ,że wcale tak wesoło nie bedzie bo obie druzyny prezentuja sie bardzo dobrze , na pewno lepiej od Wisły aktualnie
To przywaliłeś jak łysy warkoczem. W czym Legia prezentuje się lepiej od Wisły? Oglądałem cały mecz i takiej Cracovii to by Podbeskidzie takie bramki strzelało. Dwa rykoszety i frajerstwo pasiastych stoperów, oto cała tajemnica trzech bramek dla gości. Lecha nie oglądałem to się nie wypowiem.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 07.08.2011, 18:35
Cytat:
Niby tak... ale z drugiej strony Lech rozwalił na kawałki ŁKS, który jaki jest - każdy widzi, a sam Lech jakoś fenomenalnie nie grał i tylko wynik imponujący, no a potem remis z Zagłębiem (a przecież nie grają w pucharach, mają siły). My: Cracovia, która aż się prosiła o lanie i nie trzeba było wspinać się na wyżyny umiejętności piłkarskich, żeby wygrać. Z tych trzech drużyn żadna jeszcze nie zagrała jak przystało na mistrza, więc zobaczymy co się będzie działo dalej.

Cytat:
Dwa rykoszety i frajerstwo pasiastych stoperów, oto cała tajemnica trzech bramek dla gości.
No wiesz, mieliśmy tyle celnych strzałów, ile Cracovia strzałów na bramkę w ogóle, a i generalnie spotkanie kontrolowaliśmy, więc to też nie do końca jest tak, że jakimś psim swędem wygraliśmy. Inna sprawa, że podstawowy wkład w nasze zwycięstwo w Krakowie miała fatalna postawa Cracovii, która w zasadzie w żadnej formacji nic nie pokazywała.
Legionista
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 07.08.2011, 18:36
Rustin napisał(a):Wyświetl post
To przywaliłeś jak łysy warkoczem. W czym Legia prezentuje się lepiej od Wisły? Oglądałem cały mecz i takiej Cracovii to by Podbeskidzie takie bramki strzelało. Dwa rykoszety i frajerstwo pasiastych stoperów, oto cała tajemnica trzech bramek dla gości. Lecha nie oglądałem to się nie wypowiem.
W tym sa lepsi ,że sa wybiegani , silni fizycznie ,graja dokladnie pilka czego u nas w meczach z Widzewem i Polonia W. nie widzialem .
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 07.08.2011, 18:43
Cytat:
No wiesz, mieliśmy tyle celnych strzałów, ile Cracovia strzałów na bramkę w ogóle, a i generalnie spotkanie kontrolowaliśmy, więc to też nie do końca jest tak, że jakimś psim swędem wygraliśmy. Inna sprawa, że podstawowy wkład w nasze zwycięstwo w Krakowie miała fatalna postawa Cracovii, która w zasadzie w żadnej formacji nic nie pokazywała.
Nie można podważyć tego, że na zwycięstwo zasłużyliście. Mina Filipiaka bezcenna. Ale od oceniania kto spośród Wisły, Lecha i Legii jestem daleki, musiałbym widzieć przynajmniej ich dotychczasowe mecze ligowe. Widziałem tylko Wisłę i dziś Legię. Poza tym mam nadzieję, że my zaczniemy wygrywać już od meczu z Zagłębiem.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.08.2011, 19:08
Ja Was straszyć nie chce, ale mamy jeden punkt więcej niż Podbeskidzie i o dwa oczka więcej niż Cracovia. Że się jeszcze co niektórzy nie podcinają....
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
hors
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 07.08.2011, 19:13
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Ja Was straszyć nie chce, ale mamy jeden punkt więcej niż Podbeskidzie i o dwa oczka więcej niż Cracovia. Że się jeszcze co niektórzy nie podcinają....
Teraz jest cel LIGA MISTRZÓW - nic innego się nie liczy, oni mogą pisać i mówić że będą grać perfekcyjnie ale za dużo w klubie się mówi o tym co będzie za 2 tygodnie. Rozkręcimy się gdy będzie wszystko wiadome.
Wierność
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.08.2011, 19:39
Cytat:
I po co placzesz? Komu ty kibicujesz? Moze ty jestes anty Wisła? Zero optymizmu, ciagle narzekanie, kwekanie a na koniec i tak WIsla Mistrz, po czym nastepuje brak narzekan na tydzien a pozniej placze kogo my kupujemy, czemu nie ma transferow itd
Wezcie sie ludzie w garsc bo jestesmy Mistrzem, mamy super dyrektora sportowego, chyba rowniez najlepszego trenera w lidze, najlepszego pilkarza (Melikson) i jestesmy na najlepszje drodze do awansu do LM ale oczywiscie ....a trzeba narzekac, ze Legia i Lech lepsi. Zgodizlbym sie gdyby to byla prawda ale po czym takie wnioski wyciagasz?!

Ja odbieram takie posty jako narzekanie dla samego narzekania. Jak sie nie ma do czego przyjebac to sobie wymysle problem
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.08.2011, 19:41
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Zgodizlbym sie gdyby to byla prawda ale po czym takie wnioski wyciagasz?!
Może po tabeli?

Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.08.2011, 20:14
tak natchnął mnie superpuchar Apoelu , kiedy Wisła gra superpuchar i czy będzie on na stadionie narodowym ?
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 07.08.2011, 20:16
W lutym, na Narodowym.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 07.08.2011, 20:21
Patrząc na stosunek PZPN do tego meczu sądzę, że bardziej prawdopodobna jest gra o Superpuchar Europy w Monako.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 07.08.2011, 20:25
AS82 napisał(a):Wyświetl post
W tym sa lepsi ,że sa wybiegani , silni fizycznie ,graja dokladnie pilka czego u nas w meczach z Widzewem i Polonia W. nie widzialem .
Z Widzewem zgoda ale mecz z Polonią to musisz chyba jeszcze raz obejżeć, może wtedy ci się uda to dostrzec.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.08.2011, 20:32
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Może po tabeli?

no raczej , ale ile meczy zostało rozegranych ? Niewiele możemy powiedzieć , z dużym prawdopodobieństwem możemy stwierdzić że Wisła zrobiła najlepsze transfery
A poza tym ja nigdy nie uważałem że Skorża to zły trener , a co do Bakero to zdania nie mam , jednoznaczna ocena byłaby tu nie obiektywna .

Cytat:
W lutym, na Narodowym.
dzięki
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 07.08.2011, 20:35
Arked napisał(a):Wyświetl post
Z Widzewem zgoda ale mecz z Polonią to musisz chyba jeszcze raz obejżeć, może wtedy ci się uda to dostrzec.
Zagrali słabo w obu meczach , grali wolno i niedokładnie ,nie było w ogóle żadnego pomysłu na grę tylko indywidualne pchanie sie z piłką na rywala , i jak dla mnie to Polonia Warszawa była wczoraj bardziej do ogrania bo nie zaprezentowała nic .
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 07.08.2011, 20:37
jachting napisał(a):Wyświetl post
no raczej , ale ile meczy zostało rozegranych ? Niewiele możemy powiedzieć , z dużym prawdopodobieństwem możemy stwierdzić że Wisła zrobiła najlepsze transfery
A poza tym ja nigdy nie uważałem że Skorża to zły trener , a co do Bakero to zdania nie mam , jednoznaczna ocena byłaby tu nie obiektywna .

dzięki
1. Mamy mniej 'meczy'. Jak zagramy zaległy to będziemy mieć nie punkt więcej, a trzy razy więcej punktów, a to już chyba zamyka sprawę

2. Moim zdaniem zwłaszcza Ljuboja na razie się broni i to bardzo, więc nie wiem czy najlepsze. Na pewno najlepsze w zimie.

3. To był żart z tą tabelą

4. No problemo.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.08.2011, 20:49
Tak naprawdę Legia dzisiaj zrobiła nam dużą przyjemność. Ogladanie głupkowatych min Filipiaka, słuchanie wydzierającego się na gnieździe syna komendanta małopolskiej policji próbujacego zachęcać gawiedź do jeszcze większego bluzgania Legii, ogólny zawód spowodowany wynikiem, drugi z rzędu mecz przegrany u siebie i rozpoczęcie po raz kolejny powrotu do III ligi.
A na wyścig z Legią mamy jeszcze ...28 kolejek. Przypominam histerykom zeszły sezon, kiedy ferowali MP dla .. najpierw warszawskiego Groclinu, potem Jagiellonii a na końcu zdziwili się że 3 kolejii przed końcem MP została...Wisła .
Odpowiedz cytując
Birsa
Senior Member

Stary 07.08.2011, 21:32
Panowie, czy wam też podczas meczu Craxy z Legią okrzyki z trybun wydawały się takie jakby zniekształcone? To co robi LivePark to woła o pomstę do nieba. Albo im dźwięk nie działa, albo z obrazem coś nie tak, albo jakiś inny kwiatek...
Co do samego meczu to Legia miała farta, ale według mnie zagrała dobre spotkanie. Dużo szybkiej gry, ciekawie wyprowadzane kontry.
Co do żydków to jedyny, który się tam wyróżnia to Ntibazonkiza i czasami Suvorov. Tak to ta drużyna nie istnieje. Teraz dla nich ciekawy terminarz. 2 wyjazdy. Do Gdańska na nowo otwarty stadion PGE Arena, napewno Lechia za chuja nie będzie chciała przegrać tego meczu i do Białegostoku. 4 mecze 0 punktów
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 07.08.2011, 21:46
Cytat:
napewno Lechia za chuja nie będzie chciała przegrać tego meczu i do Białegostoku. 4 mecze 0 punktów
Co do tego Białegostoku, to ja bym nie był taki pewien. Od wiosny w Jadze grają straszną padakę, do tego czasu mogą nie mieć już Sandomierskiego, ofensywnie nie mają atutów żeby wykorzystywać ten dramat jaki parchy mają w obronie, a Szatałow takim ogórem jak Ulatowski nie jest i na wyjazd taktycznie ich ustawi na głęboką defensywę i kontry - a tam wystarczy jeden Ntibazonkiza, żeby coś im wepchnąć. No ale z drugiej strony wiadomo, Białystok to łatwy teren nie jest.
Legionista
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 07.08.2011, 21:55
murray napisał(a):Wyświetl post
Patrząc na stosunek PZPN do tego meczu sądzę, że bardziej prawdopodobna jest gra o Superpuchar Europy w Monako.
Tegoroczny superpuchar Włoch rozegrano w Chinach więc czemu nie Superpuchar Polski w Monako promocja Polskiej Piłki ;p
Ostatnio edytowane przez Angmir : 07.08.2011 o godz. 22:03.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 08.08.2011, 06:45
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Co do tego Białegostoku, to ja bym nie był taki pewien. Od wiosny w Jadze grają straszną padakę, do tego czasu mogą nie mieć już Sandomierskiego, ofensywnie nie mają atutów żeby wykorzystywać ten dramat jaki parchy mają w obronie, a Szatałow takim ogórem jak Ulatowski nie jest i na wyjazd taktycznie ich ustawi na głęboką defensywę i kontry - a tam wystarczy jeden Ntibazonkiza, żeby coś im wepchnąć. No ale z drugiej strony wiadomo, Białystok to łatwy teren nie jest.
Do tego trzeba powiedziec o zwadzie z kibicami
Odpowiedz cytując
lizzy
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 08.08.2011, 07:43
Sartre napisał(a):Wyświetl post
ofensywnie nie mają atutów żeby wykorzystywać ten dramat jaki parchy mają w obronie,
A taki atut, który jest czterokrotnym królem strzelców, natłukł w polskiej lidze 150 goli, w tym 3 w tym sezonie to na Cracovię Twoim zdaniem za mało?
I pedzioł Herr Gott do wenża
Idź wek Ty pierońska szlango.
I wenż był ab
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 08.08.2011, 08:16
Cytat:
A taki atut, który jest czterokrotnym królem strzelców, natłukł w polskiej lidze 150 goli, w tym 3 w tym sezonie to na Cracovię Twoim zdaniem za mało?
No ja miałem na myśli raczej ogólnie ofensywę Jagiellonii, ale fakt, w sumie na Cracovię Franek powinien spokojnie wystarczyć
Legionista
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów