|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Legia to ma pecha zupełnego najmniejszych szans na awans nie widzę , u siebie może przy ogromnym farcie jakies remis albo 2:1 1:0 ale patrząc na skład Ruskich to rewanż nie dośc ,że mało efektowny (rywal) to i też zapowiada się zupełna klęska piłkarska.
A Śląsk nie wiem czemu wszyscy tak pieją ,że taki łatwy rywal ludzie z tą gra Śląsk nie ma żadnych szans musi zagrać jak z Dundee w 1. meczu i jeszcze na 0 z tyłu żeby w Bukareszcie czego szukać. Patrząc na rywali to my mamy najbardziej przystępnego choć jak wskazuje zdrowy rozsądek oni idą jako faworyt ale w awans wierze głęboko . ![]()
Let other people be who they want to be. Remember, someday, somehow U can be in the minority ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Oczywiście, nie są bez szans, bo jak już pisałem- jakieś szanse zawsze są, ale nie porównuj ogórów z Turcji z potentatami z Rosji. To zupełnie inna klasa drużyny, ale jak chcesz. Jak przegrają, to możesz się z nich śmiać, że przegrali ze słabym Spartakiem Moskwa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Popatrz na miejsca w tabeli i to prędzej Gazia jest tureckim potentatem, a Spartak rosyjskim ogórem. A tak faktycznie to oboje to średniacy ligowi.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Słuchaj! Na papierze zawsze wszystko wygląda fajnie i czytelnie - "ojej a tego kupili za 8 mln euro, a tamtego za 10 mln euro , a Wacka tego brata sołtysa tego co się zaszył ,za 12 mln euro" (ów passus nie dotyczy naturalnie Legii haha!!!) Kafkas też kozaczył ,że spokojnie schrupie Pepsi-Legię i co ? Bokiem mu to pie r dolenie wyszło. Spokojnie poczekajmy. Spartak szasta kasą jak opętany ale czy oni mogą sobie powiedzieć na pewno wygramy z Legią to nie wiem. Z "borciuchami znad Bosforu" Legia miała jedną sytuację i wygrała dwumecz dzięki jednej celnej akcji skutecznej. Tym bardziej denerwuje takie durne podejście np . weszlaków.com "Legia żegna się z pucharami" bo wylosowała Spartak.No nie ? Bez jaj? Jako kibic Wisły ,niestety muszę wesprzeć , w starciu z kacapami Legię. Będę trzymał kciuki. To jak wybieranie między dżumą a cholerą ale trudno. Kacapom nigdy w życiu nie będę kibicował.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 05.08.2011 o godz. 15:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Spartak nie jest mistrzem Rosji, a może nawet nie wicemistrzem. O klasie drużyny w 60% świadczy poziom ligi, moim zdaniem. Więc dlaczego się nie cieszyć? Nie było gorszych losowań? O Nas to nie wspominam nawet. Lepiej się nie dało. WKS też ma duże szanse, siły im wystarczy. Jeszcze tylko coś strzelić.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 05.08.2011 o godz. 15:47.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Tak z tymi szansami to mi sie przypomina w zeszłym roku Lech. "Nie przejdą"," budżet Dniepra to 3x Lecha" itd. Strzelili gola, rywal nie umiał i weszli do grupy. A tam: "teraz będą baty", "Lech się przekona, że fartem daleko nie zajedzie "itd. Remis i zwycięstwo z Juve, wygrana z MC i do tego 2x Salzburg pokonali. I tak po prawdzie gdyby nie jakaś dziwna, niezrozumiała taktyka Bakero w rewanżu z Bragą to mogliby i to przeskoczyć. Także dopóki piłka w grze...to i Legia i Śląsk mają szansę.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 05.08.2011 o godz. 15:56.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Ok, miejcie swoją opinię na temat słabego Spartaka i fartownego losowania Legii, ale ja jednak pozostanę przy swoim zdaniu, że trafili bardzo źle (aczkolwiek, jak podkreśliłem 2 razy- nie są bez szans). Przeszli anonimów z ligi, która od lat niczego w Europie nie ugrała, a teraz zagrają z drużyną, która rok temu całkiem nieźle poczynała sobie w LM. Jak grał wtedy ówczesny mistrz Turcji pozwolę sobie przemilczeć- kto jest ciekaw, sprawdzi sam. A jeśli o klasie drużyny świadczy poziom ligi, w której gra, to albo ja o czymś nie wiem, albo obecnie ruska liga jest lepsza niż turecka. Choćby sądząc po europejskich wyczynach przedstawicieli tych lig. Niemniej, nikogo do swoich racji przekonywał nie będę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Prawie jakby to było forum Legii.A przecież nie tylko Legia gra w pucharach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Cytat:
Szanse oceniam na 35 do 65 na korzyść kacapów. Jednak moglismy trafic duzo gorzej. Mam na mysli Spurs i Atletico. Przy mega farcie mozemy awansowac, ale pozyjemy zobaczymy. Nie napalam sie na awans. ![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Patrzac na sklad Spartaka ,to na papierze Legia nie ma szans ,ale wszystko zweryfikuje boisko. Co do Śląska to też im nie daje wiekszych szans ,bo z taka gra jak z tymi ogórami z Lokomotivu Sofia , Rapid ich powiezie tak jak powiezli Nas 2-0 w sparingu
Ostatnio edytowane przez AS82 : 05.08.2011 o godz. 16:11.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na forum Legii atmosfera fiesty. Oni już są w fazie grupowej myślami ... Po co ich z tego stanu wyprowadzać. HA HA
Wiadomo,że liga rosyjska jest bardzo bogata. Czołowa liga Europy. Ja tylko bym bardzo chciał ,żeby polskie drużyny jak już mają grać nie przegrywały swoich spotkań w szatni i głowach tylko na boisku , w boju. Po co już wizualizować porażkę. Stachu z Robertem wizualizują sukces i wygrywają. Jak Staszek odpalił temu dziennikarzowi " to byłaby dyskusja o przegrywaniu a tego nie zakładam" (coś w tym stylu).
Ostatnio edytowane przez Bronex : 05.08.2011 o godz. 16:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Spartak tej wiosny odprawił w Lidze Europejskiej Ajax Amsterdam, w dwumeczu 1:0 i 3:0, wcześniej zdobyli 9 pkt w fazie grupowej LM, brakło im 3 pkt. do wejścia do kolejnej rundy, przeszli szwajcarski Basel, który jest piłkarsko lepszy zarówno od Legii, jak i Wisły. Odpadli dopiero z fenomenalną ekipą FC Porto, która obnażyła ich braki defensywne, wątpię jednak, że Legia ma taką siłę ognia w ataku, która mogłaby dokonać czegoś podobnego, skoro takiej siły ognia nie miał sam Ajax Amsterdam...Tak że trudno mi znaleźć powód dla którego Rosjanie mają być słabszą drużyną niż Gaziantepspor.
Tym bardziej, że ich siódma pozycja jest myląca, do czwartej ekipy tracą dwa punkty (do Rubina, który ostatnio odprawił z łatwością Dynamo Kijów), do v-ce lidera z St. Petersburga tylko 8 punktów, są w środku sezonu. Jak Legia przejdzie taką drużynę, to będzie olbrzymi sukces, Dnipro czy Gaziantepspor mają się nijak do Spartaka, naprawdę... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Dopóki piłkarze nie wyjdą na boisko wszyscy mają szanse fifty-fifty zgodnie z wszelkim matematycznym prawdopodobieństwem
Nie spinajcie tak, możliwe, że wszystkie nasze drużyny przejdą. Wystarczy wierzyć ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ludzie porównują sytuacje ze Spartakiem do Lecha z Dniprem czy Legi z Gaziantepem - Spartak przy Dniprze to jak Filipiak przy Abramowiczu finansomo, a Gaziantep przy Sprtaku to jak Chelsea przy Stoke City piłkarsko.
W dodtaku Gaziantep to drużyna która pierwszy czy 2gi raz wystawiła nosa poza swoją ligę nie ograna itd. Spartak co roku gra w fazach grupowych a często dochodzi do 1/8 czy 1/4 finału. (Jedyny sezon przerwy to 2008 rok kiedy Sprtak w lidze był 8.)
Ostatnio edytowane przez Angmir : 05.08.2011 o godz. 16:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Kogo reszta obchodzi? Chory jesteś? ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Niestety Legia trafila na finansowego potentata i niestety na 90 % koncza swoja przygode w pucharach na tym 2-meczu przy prezentowanym przygotowaniu fizycznym z Gazie....
Slaskowi daje 50% na 50% szans przy zalozeniu ze wygraja u siebie ![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Ok ok Legia trafiła źle, ale wkońcu to piłka, a w tym sezonie polskie kluby mają szczęście, więc może i tym razem. Spartak jest mocny ale to nie Liverpool, czy nawet Real. A nóż Legia trafi na słabo dysponowanych rosjan... Albo dostaną kilka bramek i będzie koniec zabawy. Każdy scenariusz możliwy. Wszyscy będziemy mądrzejsi po pierwszym meczu
Ale szanse jakieś tam zawsze mają...
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 05.08.2011 o godz. 17:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Chyba nawet przeczytał wypowiedź tomaszka na oficjalnej
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Albo Legionisci beda tak wchodzic na wyprostowane nogi rosjan ze ci dostana tyle czerwieni ze sedzia oglosi walkowera
![]() ![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Lecha w tamtym sezonie też każdy skazywał na pożarcie przez Dnipro, a następnie przez Juventus ManCity czy Salzburg a jak się skończyło każdy chyba wie... Wszystko będzie wiadome po pierwszym meczu na razie nie ma co pisać że na pewno, przegrają bo tak samo sie pisało o Lechu rok temu w fazie grupowej LE.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ciekawostka, bukmacherzy oceniają szanse przejścia Rapidu przez Śląsk na zdarzenie prawie równie prawdopodobne jak możliwość eliminacji Spartaka przez Legie.
Spartak - Legia 1.5 - 2.42 Rapid - Śląsk 1.55 - 2.30 Jestem zdziwiony. Bardzo zdziwiony. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Prezent od buka to 1,50 - to trzeba zagrac
![]() Chyba ze o czyms nie wiemy... ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Jakie kursy na Wisełkę?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
1.60 - 2.20
tez jestem zaskoczony bo spodziewalem sie czegos kolo 1.75-1.85 ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
czyli porównywalnie nasze szanse do szans Śląska, hmmm. Buki chyba nie oglądały meczu na Reymonta!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|