|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Mi się udało obejrzec na internecie powtórke meczu Apoelu i powiem tak,obrońcy są niepewni i gubią się przy szybszych i dobrych w dryblingu graczach,co mnie bardzo cieszy,gdyż jak wiemy Melex,Mały i Ivica są dobrzy w te klocki.Z tego co widziałem slovan ze stałych nic nie mógł zrobic,ale ciężko mi powiedziec czy to po prostu slovan ma słabo opracowane stałe fragmenty czy obrońcy apoelu jakoś super się ustawiali.Aílton jest szybki ma dobry drybling i technike,zupełnie inny typ gracza niż Genkov,skutecznośc też ma na pewno dużo lepszą niż Genkov na ten moment.. Pomoc nic specjalnego,nie widziałem tam ani jednego gracza jak Melex,mały,Iliev czy Tom,takiego specjalnego który potrafi przejśc strzelic,jakoś niekonwencjonalnie podac,na pewno są solidnie,ale zdecydowanie do przejścia,personalnie słabsi.Jeszcze jedno spostrzeżenie,że bramkarz ciągle miał problemy z komunikacją ze stoperami,tu nie krzyknął wybili na róg,tu zgarnął piłke obroncy i prawie stracił tu jakies wybicie w trybuny zamiast podanie do stopera,presing na stoperów i piłka dla nas bo zaufania do bramkarza oni nie mają więc prędzej wykopią w trybuny niż do niego podadzą.No i to by było na tyle
![]() ![]()
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Kadra APOELU z meczu np. z Chelsea generalnie sie nie zmienila jakos bardzo. Wiekszosc pilkarzy jest caly czas w druzynie.
Sklad z meczu Chelsea: 03 Paulo Jorge 14 Broerse 26 Morais 32 Haxhi (Elia 34) 07 Poursaitides 10 Charalambidis 11 Kosowski (Mirosavljevic 70) 23 Pinto 33 Michael 21 Zewlakow (Breska 82) Sklad z meczu rewanzowego (a wiec kluczowego) ze Slovanem 22 Chiotis 3 Jorge 7 Poursaitides 8 Ailton 11 Trickovski 21 Manduca 23 Pinto kapitan 24 Kontis 26 Morais 81 Marcinho 98 Boaventura Jak widzimy, 5ciu pilkarzy z meczu z Chelsea wyszlo w podstawowym skladzie na Slovan 6sty Charalambidis wszedl z lawki. Zaprzecza to troche temu co napisalem na samym poczatku no ale nie znamy tez do konca info o kontuzjach itd. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Szybko i na temat: Jak nie wygrają z APOELEM to z kim, ku*wa mieliby wygrać
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
PS Zobaczyłem sobie powtórkę losowania i zauważyłem, że jeden pan z delegacji APOEL-u był bardzo zdenerwowany gdy okazało się, że zagrają z nami, natomiast Starszek był uśmiechnięty.
Ostatnio edytowane przez Usulovski : 05.08.2011 o godz. 14:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Zastanawiam się, czy nie postawić u buka stówki na APOEL. 2.40 to zdecydowanie przeszacowany kurs na nich. Poza tym, znając moje szczęście do typowania, to wtedy wygramy, więc to taka inwestycja w Wisełkę
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panowie apeluje o jedno, wiadomo ze teoretycznie patrzac realnie i na nasz sklad na mozliwosci itd wyglada to powiedzmy 50/50 (choc na ten moment jak dla mnie moze nawet 65/35 dla nas), wiec NIE ROBMY z tego Apoelu drugiej BARCELONY. Jasne, ze bedzie presja, bo glownie wywieraja ją media, mam tu na mysli brak PL druzyny w LM od 15 lat, ale spokojnie, robmy swoje, PUCHAR UEFA juz mamy zapewniony czyli tam jakies dobre mecze tez na pewno beda, a mysle ze wszystko to co mozemy ugrac EXTRA (awans do LM) bedzie tylko in + dla Wisly. Nie przypalajmy sie ale spokojnie poczekajmy, mamy naprawde dobrze zapowiadajaca sie druzyne i nie robmy z tego APOELU drugiej Barcelony.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Sosin ocenia naszego rywala w walce o LM
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...61/story.shtml |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Dzisiaj miałem koszmarny sen - Wisła awansowała do Ligi Mistrzów a tam grupa ...
Rubin Kazań Szachtar Donieck Oletui Galati (mistrz Rumuni )Wisłą Kraków Najgorsze jest to że to wcale jest możliwe - broń cię Panie Boże - jak mamy w końcu awansować do tej Ligi Mistrzów to prosze niech to bedzie naprawdę piękna przygoda z świetnymi znanymi wcałej europie drużynami, a nie meczarnia po europie wschodniej ... A to moja grupa marzeń: Arsenal Londyn FC Valencia Borrusia Dortmund Wisła Kraków WISEŁKO DO BOJU I DO WYMARZONEJ LIGI MISTRZÓW!!! |
|
|
|
Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Hmm, ale przecież losowanie grup LM odbywa się z podziałem na koszyki wg. współczynniku UEFA więc taka wschodnia grupa jest raczej mało prawdopodobna bo chyba w pierwszym koszyku nie będzie żadnej drużyny ze wschodu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O czym Wy kochani piszecie. Klubik jak najbardziej do wysadzenia w powietrze z hukiem. APOEL
Palec Boży musiał dotknąć czupryny Michała Platiniego. Gdyby nie ta reforma to nie które kapele by nawet i za sto lat do LM nie weszły. Ten model przeprowadzania eliminacji jest cholernie !!! uczciwy. Mistrzowie vs mistrzowie .
Ostatnio edytowane przez Bronex : 05.08.2011 o godz. 15:00.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Z odczuwalności to przesadziłem bo wilgotość jest duża ale średnie temperatury po 20 to około 30 stopni w sierpniu. Powód: poprawka
Ostatnio edytowane przez Baracuda : 05.08.2011 o godz. 15:05.
![]()
Wasza nienawiść umacnia naszą wiarę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
a ja myślałem że Nieciecze wylosujemy haha . Tak na poważnie to wylosowaliśmy najlepiej
według współczynnika |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jasne
![]() Generalnie jak ich przejdziemy to będzie można powiedzieć że jesteśmy 'prze...' ![]() Wkleję ich mecze pucharowe z ostatnich 2 sezonów+ obecny. Ogólnie ogórków zjadają na śniadanie, średniaków eliminują , przegrywają jedynie z zespołami z górnej półki oraz potentatami. jakichkolwiek wpadek pucharowych BRAK. W grupie LM z Chelsea,Porto i Atletico - 3 minimalne porażki i 3 remisy. Faktycznie jak ich nie przejdziemy to Maaskant won a skład pogonić Pelister 0 - 0 APOEL APOEL 1 - 0 Pelister APOEL 2 - 2 Crvena Zvezda Crvena Zvezda 3 - 3 APOEL APOEL 1 - 4 Schalke Schalke 1 - 1 APOEL EB / Streymur 0 - 2 APOEL APOEL 3 - 0 EB / Streymur APOEL 2 - 0 Partizan Partizan 1 - 0 APOEL FC København 1 - 0 APOEL APOEL 3 - 1 FC København Atlético Madryt 0 - 0 APOEL APOEL 0 - 1 Chelsea Londyn Porto 2 - 1 APOEL APOEL 0 - 1 Porto APOEL 1 - 1 Atlético Madryt Chelsea Londyn 2 - 2 APOEL Tauras 0 - 3 APOEL APOEL 3 - 1 Tauras APOEL 1 - 0 FK Jablonec FK Jablonec 1 - 3 APOEL Getafe 1 - 0 APOEL APOEL 1 - 1 Getafe Skënderbeu Korçë 0 - 2 APOEL APOEL 4 - 0 Skënderbeu Korçë APOEL 0 - 0 Slovan Bratislava Slovan Bratislava 0 - 2 APOEL ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jeśli ktoś mowi ze APOEL jest słaba druzyna
ewidetnie zasnął jakieś 10 lat temu ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Bez przesady.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Hehe pierwsze, co w tych wynikach rzuca mi się w oczy to Schalke i wynik 1:4
|
|
|
|
Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Wypowiem się może trochę na temat pogody panującej na Cyprze, ponieważ pracowałem tam przez 3 miesiące. Temperatura w nocy o tej porze roku nie spada znacznie i waha się w okolicach 30 stopni jeśli są upały (zdarzają się też minimalnie chłodniejsze dni - w nocy 25) ale największą udręką jest niesamowicie wysoka wilgotność powietrza. Powiem szczerze, że ciężko się oddycha przy tej wilgotności, a co dopiero gra w piłkę nożną ale... APOEL to nie Barcelona, czy Real, a warunki są takie same dla obu ekip i bardzo mocno wierzę w to, że Wisła wreszcie awansuje do LM
Tego Wam i sobie życzę! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
PS. I taki Slovan zrobił "na Saharze" 0-0. PS2 . Przecież ja nie piszę ,ze oni są słabi.Tylko ,że my jesteśmy dobrzy. PS3. Musimy ich "zmiażdżyć" ;-) PS4 . MY TO JUŻ GRALIŚMY MECZ Z LEGIĄ O SUPERKUPĘ CZY JESZCZE NIE ? COŚ MI UMKNĘŁO?
Ostatnio edytowane przez Bronex : 05.08.2011 o godz. 15:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja powtórzę słowa Kowalczyka że jak z Apoelem nie awansujemy to niech Wisła da sobie już spokój z tą ligą mistrzów!
No lepszej drogi do LM wymarzyć sobie nie moglismy ![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na tym etapie nie uświadczymy kelnerów i bezsprzecznie oprócz wzniesienia się na szczyt formy, wypadałoby dodać szczyptę szczęścia, co w rewanżu może okazać się kluczowe.
Oczywiście powinniśmy znać swoją wartość - w meczu u siebie. Podstawą jest jednak skuteczna i odpowiedzialna gra w obronie, margines błędu jest doprawdy malutki. W ataku trio Iliev-Melikson-Małecki może przynieść sporo korzyści. Piszecie, że mają nieruchawą obronę - miejmy nadzieję, że zostanie to wykorzystane. Maaskant to dobry taktyk i uczy się zarówno na błędach, jak i powodzeniach. Drużyna pod APOEL zostanie dobrze przygotowana, o tym jestem przekonany. Mamy na tyle duże pole manewru, że można ustawić drużynę tak, by z tyłu było zero, a w sieci po drugiej stronie jak najwięcej. Jestem dobrej myśli, ale odczucia w stosunku do tego dwumeczu podlane są sporą dawką nerwów. To dobrze, gdy jestem spokojny, mecz nie układa się dobrze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Getafe jest słabym zespołem , a nie jakimś zespołem z górnej półki a odpadli z nimi
![]() Musimy dać radę. Najlatwiejszy rywal z możliwych |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Jak ktoś chce przeskakiwać APOEL i typować grupy, to niech zajrzy do rozstawień
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/...eedcl2011.html a tak to, powinniśmy, ale nie musimy. Oby mieć jakieś 2:0 z R22 i pojechać tam na spokojne kontry. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
![]()
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Zgadzam się. Jeśli nie z Cypryjczykami, to z kim? Kopenhaga ma bardzo silną drużynę, BATE gra regularnie w LM, Zagrzeb sprzedaje piłkarzy za grube miliony Euro... Maccabi i APOEL to drużyny w naszym zasięgu i na jedną z nich udało się trafić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html Ten swoje...Jakby nie dorzucił jak wielki zespół spotkał na swej drodze i że nie ma co porównać tego, że Wisła przejdzie do jego porażki 4:1 z PAO to nie byłby sobą.
![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Link do strony stadionu APOELu:
http://www.gsp.org.cy/stadium/index....id=119&lang=en Jak dla mnie wygląda jak patelnia :/ ![]()
cyrus
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
A tak z innej beczki ciekawe ilu kibiców APOEL-u przyjedzie do nas, w Bratysławie było ich podobno około 400
![]() ![]() Wybór Był Prosty - Wiara w Jednego Boga, Krakowska Wisła To Naszego Życia Droga! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Wreszcie szczęście w losowaniu!!! z drugiej strony nie można ich zlekceważyć. Mają ciekawy, międzynarodowy skład. Wiadomo. 17 sierpnia na Reymonta doping na miazgę i jedziemy z nimi!!! To niepowtarzalna szansa na Ligę Mistrzów
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|