The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2011, 14:22
Mi się udało obejrzec na internecie powtórke meczu Apoelu i powiem tak,obrońcy są niepewni i gubią się przy szybszych i dobrych w dryblingu graczach,co mnie bardzo cieszy,gdyż jak wiemy Melex,Mały i Ivica są dobrzy w te klocki.Z tego co widziałem slovan ze stałych nic nie mógł zrobic,ale ciężko mi powiedziec czy to po prostu slovan ma słabo opracowane stałe fragmenty czy obrońcy apoelu jakoś super się ustawiali.Aílton jest szybki ma dobry drybling i technike,zupełnie inny typ gracza niż Genkov,skutecznośc też ma na pewno dużo lepszą niż Genkov na ten moment.. Pomoc nic specjalnego,nie widziałem tam ani jednego gracza jak Melex,mały,Iliev czy Tom,takiego specjalnego który potrafi przejśc strzelic,jakoś niekonwencjonalnie podac,na pewno są solidnie,ale zdecydowanie do przejścia,personalnie słabsi.Jeszcze jedno spostrzeżenie,że bramkarz ciągle miał problemy z komunikacją ze stoperami,tu nie krzyknął wybili na róg,tu zgarnął piłke obroncy i prawie stracił tu jakies wybicie w trybuny zamiast podanie do stopera,presing na stoperów i piłka dla nas bo zaufania do bramkarza oni nie mają więc prędzej wykopią w trybuny niż do niego podadzą.No i to by było na tyle
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 05.08.2011, 14:24
Kadra APOELU z meczu np. z Chelsea generalnie sie nie zmienila jakos bardzo. Wiekszosc pilkarzy jest caly czas w druzynie.

Sklad z meczu Chelsea:

03 Paulo Jorge
14 Broerse
26 Morais
32 Haxhi (Elia 34)
07 Poursaitides
10 Charalambidis
11 Kosowski (Mirosavljevic 70)
23 Pinto
33 Michael
21 Zewlakow (Breska 82)

Sklad z meczu rewanzowego (a wiec kluczowego) ze Slovanem

22 Chiotis
3 Jorge
7 Poursaitides
8 Ailton
11 Trickovski
21 Manduca
23 Pinto kapitan
24 Kontis
26 Morais
81 Marcinho
98 Boaventura

Jak widzimy, 5ciu pilkarzy z meczu z Chelsea wyszlo w podstawowym skladzie na Slovan 6sty Charalambidis wszedl z lawki. Zaprzecza to troche temu co napisalem na samym poczatku no ale nie znamy tez do konca info o kontuzjach itd.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 05.08.2011, 14:25
Szybko i na temat: Jak nie wygrają z APOELEM to z kim, ku*wa mieliby wygrać? Etatowi czarnowidze z tego forum już przed rewanżem z Litexem widzieli pogrom naszych itd. Jak macie tak pisać głupio to nic nie piszcie. Szanse 50%-50% bo tak matematycznie wychodzi. A jak będzie to się okaże w praniu.
Odpowiedz cytując
Usulovski
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.08.2011, 14:30
Baala napisał(a):Wyświetl post
Ja to tylko sobie myśle, że jak Melikson w pierwszym meczu zarobi żółtą kartkę, to będzie trgedia.
Melikson dostał dopiero pierwszą kartkę w Wiśle (a był to jego już 22. mecz), więc to o czym piszesz jest mało prawdopodobne, ale z pewnością będzie on w pierwszym meczu niemiłosiernie prowokowany w przez Cypryjczyków.

PS Zobaczyłem sobie powtórkę losowania i zauważyłem, że jeden pan z delegacji APOEL-u był bardzo zdenerwowany gdy okazało się, że zagrają z nami, natomiast Starszek był uśmiechnięty.
Ostatnio edytowane przez Usulovski : 05.08.2011 o godz. 14:32.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.08.2011, 14:30
Zastanawiam się, czy nie postawić u buka stówki na APOEL. 2.40 to zdecydowanie przeszacowany kurs na nich. Poza tym, znając moje szczęście do typowania, to wtedy wygramy, więc to taka inwestycja w Wisełkę
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
PitM
Member

Od: 04.2004

Stary 05.08.2011, 14:32
baro1995 napisał(a):Wyświetl post
Aílton jest szybki ma dobry drybling i technike,zupełnie inny typ gracza niż Genkov,skutecznośc też ma na pewno dużo lepszą niż Genkov na ten moment.
A można mieć gorszą?

Nie mogłem sie powstrzymac.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 05.08.2011, 14:33
Panowie apeluje o jedno, wiadomo ze teoretycznie patrzac realnie i na nasz sklad na mozliwosci itd wyglada to powiedzmy 50/50 (choc na ten moment jak dla mnie moze nawet 65/35 dla nas), wiec NIE ROBMY z tego Apoelu drugiej BARCELONY. Jasne, ze bedzie presja, bo glownie wywieraja ją media, mam tu na mysli brak PL druzyny w LM od 15 lat, ale spokojnie, robmy swoje, PUCHAR UEFA juz mamy zapewniony czyli tam jakies dobre mecze tez na pewno beda, a mysle ze wszystko to co mozemy ugrac EXTRA (awans do LM) bedzie tylko in + dla Wisly. Nie przypalajmy sie ale spokojnie poczekajmy, mamy naprawde dobrze zapowiadajaca sie druzyne i nie robmy z tego APOELU drugiej Barcelony.
Odpowiedz cytując
Aloizi
Junior Member

Od: 09.2006

Stary 05.08.2011, 14:35
Sosin ocenia naszego rywala w walce o LM
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...61/story.shtml
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.08.2011, 14:41
Dzisiaj miałem koszmarny sen - Wisła awansowała do Ligi Mistrzów a tam grupa ...

Rubin Kazań
Szachtar Donieck
Oletui Galati (mistrz Rumuni )
Wisłą Kraków

Najgorsze jest to że to wcale jest możliwe - broń cię Panie Boże - jak mamy w końcu awansować do tej Ligi Mistrzów to prosze niech to bedzie naprawdę piękna przygoda z świetnymi znanymi wcałej europie drużynami, a nie meczarnia po europie wschodniej ...

A to moja grupa marzeń:

Arsenal Londyn
FC Valencia
Borrusia Dortmund
Wisła Kraków

WISEŁKO DO BOJU I DO WYMARZONEJ LIGI MISTRZÓW!!!
Odpowiedz cytując
milansport
Member

Od: 10.2004

Stary 05.08.2011, 14:48
Hmm, ale przecież losowanie grup LM odbywa się z podziałem na koszyki wg. współczynniku UEFA więc taka wschodnia grupa jest raczej mało prawdopodobna bo chyba w pierwszym koszyku nie będzie żadnej drużyny ze wschodu.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Stary 05.08.2011, 14:56
O czym Wy kochani piszecie. Klubik jak najbardziej do wysadzenia w powietrze z hukiem. APOEL I macie już sraczkę. No ciekawym co byście pisali jakbyśmy tak trafili kogoś z grupy nie-mistrzowskiej. Wisła jest zdecydowanie faworytem dwumeczu z drużyną z Cypru. Ognia , ku r wa , na nich!!!

Palec Boży musiał dotknąć czupryny Michała Platiniego. Gdyby nie ta reforma to nie które kapele by nawet i za sto lat do LM nie weszły. Ten model przeprowadzania eliminacji jest cholernie !!! uczciwy. Mistrzowie vs mistrzowie .
Ostatnio edytowane przez Bronex : 05.08.2011 o godz. 15:00.
Odpowiedz cytując
Baracuda
Member

Od: 11.2002

Stary 05.08.2011, 14:58
baro1995 napisał(a):Wyświetl post
1-0 w Krakowie jakby było to mielibyśmy mega thriller w rewanżu,gdyby w razie doszło do dogrywki to nie widzę grania 120 minut przy 40C.Cel numer jeden : strzelic przynajmniej 2 bramki,cel numer dwa : nie stracic żadnej bramki u siebie,cel numer trzy : strzelic gola na wyjeździe.
Panowie, przestańcie powtarzać tę błędną ionformację. Skąd wogóle wzieliście te 40 stopni po 20. Wiem, że nie będzie lekko ale 10-12 stopni różnicy to jednak coś.

Z odczuwalności to przesadziłem bo wilgotość jest duża ale średnie temperatury po 20 to około 30 stopni w sierpniu.
Powód: poprawka
Ostatnio edytowane przez Baracuda : 05.08.2011 o godz. 15:05.
Wasza nienawiść umacnia naszą wiarę.
Odpowiedz cytując
pawkas1992
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 05.08.2011, 14:59
a ja myślałem że Nieciecze wylosujemy haha . Tak na poważnie to wylosowaliśmy najlepiej według współczynnika
Odpowiedz cytując
Gercu
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.08.2011, 15:01
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj miałem koszmarny sen - Wisła awansowała do Ligi Mistrzów a tam grupa ...

Rubin Kazań
Szachtar Donieck
Oletui Galati (mistrz Rumuni )
Wisłą Kraków

Najgorsze jest to że to wcale jest możliwe - broń cię Panie Boże - jak mamy w końcu awansować do tej Ligi Mistrzów to prosze niech to bedzie naprawdę piękna przygoda z świetnymi znanymi wcałej europie drużynami, a nie meczarnia po europie wschodniej ...

A to moja grupa marzeń:

Arsenal Londyn
FC Valencia
Borrusia Dortmund
Wisła Kraków

WISEŁKO DO BOJU I DO WYMARZONEJ LIGI MISTRZÓW!!!
Niestety ani na Oletui, ani na Borrusie nie możemy trafić w grupie LM
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.08.2011, 15:03
Bronex napisał(a):Wyświetl post
. Wisła jest zdecydowanie faworytem dwumeczu z drużyną z Cypru.
.
Jasne

Generalnie jak ich przejdziemy to będzie można powiedzieć że jesteśmy 'prze...'
Wkleję ich mecze pucharowe z ostatnich 2 sezonów+ obecny.

Ogólnie ogórków zjadają na śniadanie, średniaków eliminują , przegrywają jedynie z zespołami z górnej półki oraz potentatami. jakichkolwiek wpadek pucharowych BRAK.
W grupie LM z Chelsea,Porto i Atletico - 3 minimalne porażki i 3 remisy.

Faktycznie jak ich nie przejdziemy to Maaskant won a skład pogonić

Pelister 0 - 0 APOEL
APOEL 1 - 0 Pelister

APOEL 2 - 2 Crvena Zvezda
Crvena Zvezda 3 - 3 APOEL

APOEL 1 - 4 Schalke
Schalke 1 - 1 APOEL

EB / Streymur 0 - 2 APOEL
APOEL 3 - 0 EB / Streymur

APOEL 2 - 0 Partizan
Partizan 1 - 0 APOEL

FC København 1 - 0 APOEL
APOEL 3 - 1 FC København

Atlético Madryt 0 - 0 APOEL
APOEL 0 - 1 Chelsea Londyn
Porto 2 - 1 APOEL
APOEL 0 - 1 Porto
APOEL 1 - 1 Atlético Madryt
Chelsea Londyn 2 - 2 APOEL

Tauras 0 - 3 APOEL
APOEL 3 - 1 Tauras

APOEL 1 - 0 FK Jablonec
FK Jablonec 1 - 3 APOEL

Getafe 1 - 0 APOEL
APOEL 1 - 1 Getafe

Skënderbeu Korçë 0 - 2 APOEL
APOEL 4 - 0 Skënderbeu Korçë

APOEL 0 - 0 Slovan Bratislava
Slovan Bratislava 0 - 2 APOEL
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 05.08.2011, 15:04
Jeśli ktoś mowi ze APOEL jest słaba druzyna
ewidetnie zasnął jakieś 10 lat temu
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
mariutto
Member

Od: 08.2009

Stary 05.08.2011, 15:06
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Jasne

Bez przesady.
Odpowiedz cytując
Chimek12
Member

Od: 07.2011

Stary 05.08.2011, 15:08
Hehe pierwsze, co w tych wynikach rzuca mi się w oczy to Schalke i wynik 1:4
Odpowiedz cytując
D@mian
Member

Od: 03.2006

Stary 05.08.2011, 15:09
Wypowiem się może trochę na temat pogody panującej na Cyprze, ponieważ pracowałem tam przez 3 miesiące. Temperatura w nocy o tej porze roku nie spada znacznie i waha się w okolicach 30 stopni jeśli są upały (zdarzają się też minimalnie chłodniejsze dni - w nocy 25) ale największą udręką jest niesamowicie wysoka wilgotność powietrza. Powiem szczerze, że ciężko się oddycha przy tej wilgotności, a co dopiero gra w piłkę nożną ale... APOEL to nie Barcelona, czy Real, a warunki są takie same dla obu ekip i bardzo mocno wierzę w to, że Wisła wreszcie awansuje do LM Tego Wam i sobie życzę!
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Stary 05.08.2011, 15:09
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Jasne

Generalnie jak ich przejdziemy to będzie można powiedzieć że jesteśmy 'prze...'
Wkleję ich mecze pucharowe z ostatnich 2 sezonów+ obecny.

Ogólnie ogórków zjadają na śniadanie, średniaków eliminują , przegrywają jedynie z zespołami z górnej półki oraz potentatami. jakichkolwiek wpadek pucharowych BRAK.
W grupie LM z Chelsea,Porto i Atletico - 3 minimalne porażki i 3 remisy.

Pelister 0 - 0 APOEL
APOEL 1 - 0 Pelister

APOEL 2 - 2 Crvena Zvezda
Crvena Zvezda 3 - 3 APOEL

APOEL 1 - 4 Schalke
Schalke 1 - 1 APOEL

EB / Streymur 0 - 2 APOEL
APOEL 3 - 0 EB / Streymur

APOEL 2 - 0 Partizan
Partizan 1 - 0 APOEL

FC København 1 - 0 APOEL
APOEL 3 - 1 FC København

Atlético Madryt 0 - 0 APOEL
APOEL 0 - 1 Chelsea Londyn
Porto 2 - 1 APOEL
APOEL 0 - 1 Porto
APOEL 1 - 1 Atlético Madryt
Chelsea Londyn 2 - 2 APOEL

Tauras 0 - 3 APOEL
APOEL 3 - 1 Tauras

APOEL 1 - 0 FK Jablonec
FK Jablonec 1 - 3 APOEL

Getafe 1 - 0 APOEL
APOEL 1 - 1 Getafe

Skënderbeu Korçë 0 - 2 APOEL
APOEL 4 - 0 Skënderbeu Korçë

APOEL 0 - 0 Slovan Bratislava
Slovan Bratislava 0 - 2 APOEL
No i już zaczyna się babcyne sranie. Wyniki!!! Wklej nasze wyniki w pucharach z ostatnich lat. Najlepiej wyślijmy od razu gońca na Cypr ,że poddajemy się bez bitwy "bo macie lepsze wyniki w pucharach". Teraz mamy drużynę pewną swego pełną indywidualności. Większość tego forum mentalnie jest tak ustawiona jakbyśmy mieli co najmniej z jedenastu Ćwielągów. Ku r wa tej drużyny ,która kompromitowała się w Azerbejdżanie czy Estonii już nie ma!!! Wszystko jest inne. Do boju Wisło !!! Niespie r dol tego!!!

PS. I taki Slovan zrobił "na Saharze" 0-0.

PS2 . Przecież ja nie piszę ,ze oni są słabi.Tylko ,że my jesteśmy dobrzy.

PS3. Musimy ich "zmiażdżyć" ;-)

PS4 . MY TO JUŻ GRALIŚMY MECZ Z LEGIĄ O SUPERKUPĘ CZY JESZCZE NIE ? COŚ MI UMKNĘŁO?
Ostatnio edytowane przez Bronex : 05.08.2011 o godz. 15:49.
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 05.08.2011, 15:10
Ja powtórzę słowa Kowalczyka że jak z Apoelem nie awansujemy to niech Wisła da sobie już spokój z tą ligą mistrzów!

No lepszej drogi do LM wymarzyć sobie nie moglismy
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 05.08.2011, 15:14
Na tym etapie nie uświadczymy kelnerów i bezsprzecznie oprócz wzniesienia się na szczyt formy, wypadałoby dodać szczyptę szczęścia, co w rewanżu może okazać się kluczowe.
Oczywiście powinniśmy znać swoją wartość - w meczu u siebie. Podstawą jest jednak skuteczna i odpowiedzialna gra w obronie, margines błędu jest doprawdy malutki. W ataku trio Iliev-Melikson-Małecki może przynieść sporo korzyści. Piszecie, że mają nieruchawą obronę - miejmy nadzieję, że zostanie to wykorzystane.
Maaskant to dobry taktyk i uczy się zarówno na błędach, jak i powodzeniach. Drużyna pod APOEL zostanie dobrze przygotowana, o tym jestem przekonany. Mamy na tyle duże pole manewru, że można ustawić drużynę tak, by z tyłu było zero, a w sieci po drugiej stronie jak najwięcej.
Jestem dobrej myśli, ale odczucia w stosunku do tego dwumeczu podlane są sporą dawką nerwów. To dobrze, gdy jestem spokojny, mecz nie układa się dobrze.
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 05.08.2011, 15:14
Getafe jest słabym zespołem , a nie jakimś zespołem z górnej półki a odpadli z nimi

Musimy dać radę. Najlatwiejszy rywal z możliwych
Odpowiedz cytując
przem
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 05.08.2011, 15:15
Jak ktoś chce przeskakiwać APOEL i typować grupy, to niech zajrzy do rozstawień
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/...eedcl2011.html
a tak to, powinniśmy, ale nie musimy. Oby mieć jakieś 2:0 z R22 i pojechać tam na spokojne kontry.
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 05.08.2011, 15:19
sergio napisał(a):Wyświetl post
Ja powtórzę słowa Kowalczyka że jak z Apoelem nie awansujemy to niech Wisła da sobie już spokój z tą ligą mistrzów!

100% racji,prawda jest taka,że wczoraj było wszyscy do przejścia byle nie Kopenhaga,dzisiaj mam wrażenie jakby Apoel zamienił się z Kopenhagą poziomem.Pewnie jakbyśmy wylosowali Kopenhage co niektórzy by już układali grupe marzeń w LE Oglądałem mecz Apoel i oni są od nas po prostu słabsi,kowal tam grał,engel ich trenował,wszyscy uważają,że Wisła ma NIEPOWTARZALNĄ SZANSE I ŻE JESTEŚMY LEPSI,więc kur. a ludzie.Jesteśmy mocniejsi personalnie,może będzie jeszcze mocniejsi,wszystko idzie po naszej myśli więc czego tu się obawiac ? Musimy wygrac na R22 nie trącąc bramki,zagrac mądrze na wyjeździe i mamy LM . Może przez to,że tyle lat już nie było polskiego klubu w LM to w psychice u niektórych jest jakaś ściana,że to niewiadomo jaki poziom trudności,a prawda jest taka,że gdyby zamiast Macka Levadii trenował nas Maaskant już 2 lata temu byśmy mogli spokojnie o LM walczyc,gdyby Lech rok temu wcześniej załapał swieżosc też by grał.Teraz spełniliśmy wszystkie warunki,żeby w tej LM grac,wczesne transfery,bardzo dobry trener, nie wyprzedaliśmy zawodników wszystko tak jak byc powinno,więc pora w końca przywitac się z LM.
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
dwakroki
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 05.08.2011, 15:19
sergio napisał(a):Wyświetl post

Zgadzam się. Jeśli nie z Cypryjczykami, to z kim? Kopenhaga ma bardzo silną drużynę, BATE gra regularnie w LM, Zagrzeb sprzedaje piłkarzy za grube miliony Euro... Maccabi i APOEL to drużyny w naszym zasięgu i na jedną z nich udało się trafić.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 05.08.2011, 15:20
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html Ten swoje...Jakby nie dorzucił jak wielki zespół spotkał na swej drodze i że nie ma co porównać tego, że Wisła przejdzie do jego porażki 4:1 z PAO to nie byłby sobą.
Odpowiedz cytując
cyrus
Member

Od: 12.2002

Stary 05.08.2011, 15:21
Link do strony stadionu APOELu:

http://www.gsp.org.cy/stadium/index....id=119&lang=en

Jak dla mnie wygląda jak patelnia :/
cyrus
Odpowiedz cytując
NHwiernyTS
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 05.08.2011, 15:24
A tak z innej beczki ciekawe ilu kibiców APOEL-u przyjedzie do nas, w Bratysławie było ich podobno około 400

Wybór Był Prosty - Wiara w Jednego Boga, Krakowska Wisła To Naszego Życia Droga!

Odpowiedz cytując
Quorth
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 05.08.2011, 15:28
Wreszcie szczęście w losowaniu!!! z drugiej strony nie można ich zlekceważyć. Mają ciekawy, międzynarodowy skład. Wiadomo. 17 sierpnia na Reymonta doping na miazgę i jedziemy z nimi!!! To niepowtarzalna szansa na Ligę Mistrzów
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów