|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
no to Śląsk trafiłem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Slask ma szanse, tylko niech Lenczyk nauczy ich strzelac, codziennie 2 h treningow strzeleckich im potrzeba
![]() ![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Statystyki Spartaka z tego sezonu :
Miejsce 7 8 zwycięstw, 4 remisy, 6 porażek; bramki 20/20 ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
No i co mamy szczescie. Slask trafil najlepiej jak mogl, super. Legia trafila chyba na taki Gaziantespor bis, moze wymecza awans ale wiadomo, ch.j z nimi
![]() Maja polskie zespoly farta w tej edycji Europejskich Pucharow. A jak sie ma farta czyli np wygrywa z loweczem na wyjezdzie, broni sie przed Turkami czy przechodiz na karne Lokomotiw Sofia to nie pozostaje nic innego jak dalej grac solidnie i liczyc na dalsze szczescie. A wtedy moze by był cud i 3 kluby w grupach LM/LE co nie jest niemozliwe ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Spartak cienizne gra od ponad roku i Legia doprowadzi do karnych i wygra je ; ) A Rapid to cienka druzyna. Slask 1:0 u siebie i 0:0 na wyjezdzie hehe.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Legia ma super wyjazd, Śląsk nie bez szans. Naprawdę, choć raz panowie z UEFA "umyli ręce" przed losowaniem i dobrali naszym klubom przystępnych rywali!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Spartak już taki mocny jak kiedyś nie jest ale pamiętam jak Legia kilka lat temu nie dała rady FK Moskwa z Jopem.No ale pożyjemy zobaczymy....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Może przypomnę lipiec 2011 Wisła Rapid Bukareszt 0:2
Wygląda na najłatwiejszego, ale przy skuteczności chłopaków z WKS-u w skali 9,8 Ćwielongów (na 10 możliwych) to raczej nie stawiałbym na ich awans.... Legia trafiła podobnie, tylko, że Spartak to klub z możliwościami a bez większych szans na wielkie zyski ..... W sumie też nie jest faworytem. Najlepiej trafiliśmy my - APoel jest w naszym zasięgu o wiele bardziej niż Rapid dla Śląska czy Spartak dla Legii. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o aspekt kibicowski , to Legia będzie grała klasyk , mam nadzieję że świetnie się pokażą w Moskwie . Piłkarsko też nie są bez szans , zależy jak ułoży się pierwszy mecz .
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Slabi to oni na pewno nie sa,ale przy odrobinie szczescia,spieciu sie Sląska to szanse maja
![]() Legia z kolei ma bardzo trudne zadanie i jak dla mnie to 15 % szans. Ale nie takie cuda sie zdarzaja ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Moje szczere kondolencje dla kibiców Legii:
- Spartak Moskwa to jest najgorsza drużyna świata do grania w tej fazie. Poziomem nie odstają od drużyn pokroju Tottenhamu Liverpoolu Valencji Romy czy Borrusi Dortmund, marketingowo nikt nie będzie chciał takiego meczu oglądać. Polsat na 100% nie dogada sie z ruskimi co do praw do transmisji i mecz wyjazdowy obejrzymy w języku RasPutina . Już lepiej było by grać z Realem Madryt (*tak wiem że nie mogli ich wylosować) - w....... pewny tak samo a przynajmniej można było by zobaczyć fajną piłkę i pokazać się na całym świecie ... A Śląsk jedzie na dzikim farcie debiutanta. Rapid Bukareszt to nie ogórasy z Lokomoitivu, ale to maxymalnie poziom Litexu Łowecz. W takiej formie jak wczoraj to pewne odpadnięcie, ale może za 2 tygodnie Śląsk wróci do dobrego grania. Na koniec Wisła -APOEL - jak nie teraz to kiedy ? łatwiej nie będzie nigdy. I choć nie można przeciwnika lekceważyć to jak nie jesteśmy w stanie pokonać takiego rywala to nie ma sensu wogóle występować w grupie czy to LM czy LE. Widzę że znwcy oceniają Spartak jako "przystępną drużynę" hahhahah - normalnie turlam sie ze śmiechu. Ten Spartak wygrał z Marsylią na ich stadionie w LM a Ajax Amsterdam wyeliminował w 1/8 LE w bilansie 4-0. Ogólnie jest to w tej chwili drużyna z najlepszymi wynikami w Europie z megamocnej ligi Rosyjskiej (6 albo 7 liga Świata - finansowe pewnie 3 albo 4). To drużyna która powalczyć może z właściwie każdym z Realem i Barcą włącznie - wiadomo ze nie była by wtedy faworytem ale swoje szanse by miała. Ale pewnie laicy i małyszomaniacy wiedzą lepiej. To samo było jak Legia odpadła z Szachtarem ze 4 lata temu - narzekania że byle Ukrasińcy nas leją - Buhahahaha Niektórzy pisza o 15 % szans na awans Legi - !! 2% szans !! - i o tylko czysto matematcznych.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 05.08.2011 o godz. 13:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Wisła - przed losowaniem zakladalem że Apoel będzie najlepszym mozliwym wyborem,ale nie mozna go lekkcewazyc.
Śląsk - kupa szczęścia w losowniu.Licze na awans Legia - chyba nawet współczuje Walterowi - nie dość że tyle kasy pompuje(największy budżet w lidze polskiej),nie dość że kibice L go nie szanują, to jeszcze w losowaniu trafia kiepsko.Żeby awansować chyba trzeba z 5:0 wygrać w Warszawie i liczyć na "minimalną" porażke 0:4 w Moskwie... ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
No jak Śląsk przejdzie Rapida, to ja mam nadzieję, że tej zaliczki nie spieprzą i w lidze zajmą miejsce dające awans do pucharów. Ktoś tu wcześniej pisał - tu trzeba stabilizacji, a nie że Amika sobie nabija punktów do rankingu klubowego, a potem nie występuje w pucharach
![]() ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Albo zabetonować bramkę i czekać na karne
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
Zobaczymy, ja tam rąk nie załamuję, mogło być lepiej, mogło być gorzej. W tej rundzie i tak do wyboru mieliśmy głównie tego typu drużyny, więc należało się z tym liczyć, a i należy po prostu nauczyć się z takimi drużynami grać. Słabsze drużyny od Legii przechodziły mocniejszych przeciwników niż Spartak, zdarza się, choć oczywiście nikt normalny nie będzie mówił, że można w ogóle porównywać Legię do Spartaka. ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sartre, Maciej ma 2 tygodnie żeby zrobić z Waszych grajków umocnienia i barykady. Jak się spręży, to kto wie
![]() |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Zebyscie Wy nie musieli barykady postawic jak przeciwnik zepnie sie i nie bedzie takim "ogorkiem" i "najlatwiejszym z mozliwych wyborow"
![]() Kazda druzyna z Polski grajaca z druzyna pokroju Spartaka by postawila autobus, taka liga i taka roznica. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Maciej S . Powinien dobrac odpowiednia taktyke na mecz z Ruskimi grajac w Twierdze
![]() Czyli,bronimy,bronimy,bronimy ! ![]()
Kiedy z ziomeczkami pod blokiem siedziałeś , codzienne dobre akcje razem z nimi wspominałeś
gdy trafiłeś na komende raz po mordzie dostałeś , wszedłeś w układ z psami wszystkich posprzedawałeś |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Orientuje się ktoś kogo wylosował Lech?
.... a no tak, zapomniałem... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Slask trafil bardzo dobrze i jesli Wroclawianie sie spreza, to moga Rumunow wyeliminowac. Cale szczescie, ze Lenczyk bedzie mogl zagrac w tym dwumeczu swoja defensywna taktyka...moze z kontr pilkarze Slaska beda strzelac gole, bo przy ataku pozycyjnym zmarnowali tyle setek, ze szok
.Co do Legii, to tragedii nie ma, choc zespol bardzo silny i lepszy od Turkow. Dla mnie gra ekipy z Warszawy, to dalej niewiadoma. Moze zdarzy sie cud i awansuja? Napewno wstydu nie bedzie, jesli odpadna z taka druzyna. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ale jakie te losowania fartowne. Ja .......ę. Przecież to są drużyny do przejścia w dwumeczu. Śląsk i Legia jak się dobrze sprężą i odpowiedniej dozie szczęścia mogą przejść . Zwłaszcza Legia. ....a fartowne to losowanie jak cholera.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@kreseq, kto mówi, że APOEL to ogórki
No w porównaniu ze Spartakiem to ogórami są ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
oczywiście jest to porównanie zrobimy na papierze a nie na boisku.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
Czy Ty wiesz o czym mówisz? Zdajesz sobie sprawę jakiego pokroju drużyną jest Spartak Moskwa? Żeby Legia miała ich przejść, to musiałaby mieć naprawdę nieziemskiego farta! Ja wiem, że to piłka i nigdy nikt nie jest bez szans, ale tutaj Legii będzie bardzo trudno i nawet autobusy w bramce mogą nie pomóc. Już większe szanse na awans dawałbym Śląskowi, ale i oni nie będą mieli łatwo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
||||
|
Jako ciekawostke podam, że Rumuni piszą, ze łatwiej nie mogli wylosować:
Cytat:
Cytat: