The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.08.2011, 22:24. Coś milszego
Premie pucharowe LM / LE

Skoro już wszystkie 3 nasze ekipy osiągnęły 4. rundę, a niektórzy forumowicze zapytują o ewentualne premie finansowe za udział w pucharach, poszperałem nieco i znalazłem coś takiego (mam nadzieję, że PS nie kłamał). W zeszłym roku UEFA płaciła europucharowiczom tak:

Premia za udział w fazie grupowej 7,1 mln € (LM) - 1 mln (LE)
Zwycięstwo w fazie grupowej 800 tys. € (LM) - 140 tys. (LE)
Remis w fazie grupowej 400 tys. € (LM) - 70 tys. (LE)
Awans do 1/16 finału - - - - 200 tys. (tylko LE)
Awans do 1/8 finału 3 mln € (LM) - 300 tys. (LE)
Awans do 1/4 finału 3,3 mln € (LM) - 400 tys. (LE)
Awans do 1/2 finału 4,2 mln € (LM) - 700 tys. (LE)
Przegrana w finale 5,6 mln € (LM) - 2 mln (LE)
Triumfator 9 mln € (LM) - 3 mln (LE).

Jak widać, jest się o co bić. Oby tylko samemu nie dostać łomotu, bo tym razem cala trójka będzie nierozstawiona. Bądźmy jednak dobrej myśli
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.08.2011, 22:25
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Przeszli dwóch poważnych rywali i chwała im za to.
True.
Wisłą w końcu zrobiła co trzeba było zrobić, Legia ograła mocniejszego na papierze rywala a Śląsk ograł może słabszych ale nie ogórkowatych rywali
Najpewniej i Śląsk i Legia polegną w następnej rundzie ale i tak ten rok można uznać za bardzo udany.Początek sierpnia i 3 na 4 grają dalej, do tego już dziś jeden zespół zagwarantował sobie grę w pucharach do końca roku.

Jak zawsze narzekałem na naszą ligę to tym razem nic tylko przyklasnąć.Oby to nie był jednoroczny występek.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.08.2011, 22:29
Cytat:
Polskiej piłce potrzebna jest stabilizacja w Europie. Nie może być tak, że 2 sezony dany klub gra dobrze w pucharach a w kolejnym sezonie nie występuje w ogóle. Za niego wchodzi taka Lechia, która ma może z 3p w rankingu klubowym i nie jest rozstawiona - opada. i co nam z tego? Potrzebna jest stabilizacja. Gdyby powiedzmy przez 3-4 sezony w pucharach występowały te same zespoły - Wisła, Śląsk, Legia, Lech - i wygrywały mecze, awansowały do fazy grupowej ... to za te 3-4 lata Polska ma taką ilośc punktów, że mamy lepszy start dla tych słabszych ( Lechia, Polonia ... ), a w rankingu klubowym Wisła, Śląsk, Legia i Lech nie muszą się o nic bać, bo beda rozstawieni z każdej z faz. TO JEST POTRZEBNE POLSKIEJ PIŁCE KLUBOWEJ!
Teoretycznie masz racje. Ale to tylko takie pobozne zyczenia i takie jakby patrzenie na swiat przez football managera i chec sukcesu za wszelka cene. Spokojnie. Jesli Polska bedzie gotowa na sukcesy (kilka klubow) jesli Wisla bedzie gotowa na sukcesy to ta stabilizacja i sukcesy przyjda same a nie na farcie i robione na sile (np pomysl, ze w puchjarach to niech graja ciagle WIsla,Legia,Amica i np Slask/Polonia W. Kto zasluguje to niech gra, nam zadne pkt Slaska czy Legii nie pomoga. Jak sami bedziemy grac dobrze tak jak te ostatnie 4 mecze to sobie sami poradzimy i za 2 sezony juz mozemy byc rozstawieni w 4 rundzie kw LM czy LE. Jak inne zespoly tez dojrzeja do tego zeby wygrywac to wtedy mozna patrzec na ranking krajowy. Obecnie to my mozemy sie scigac z jakimis leszczami o miejsca 20 w rankingu, jak pojedziemy sezon czy 2 na farcie i powiedzmy zaszlibysmy na te upragnione 15 miejsce to i tak pozniej spadniemy z wysokiego konia (patrz Szkocja, odniesli za duzy sukces i teraz leca na leb na szyje). Jak kilka klubow (2-3) dojrzeje do gry w Europie, to spokojnie (moim zdaniem, choc w statystyki sie nie zaglebiam) w tym cyklu piecioletnim naliczania pkt do rankingu krajowego sobie wypracujemy zasluzone i nie na wyrost 15 miejsce, ktore przynosi wymierne korzysci
I nie ma sie co nadymac na sile bo to nic nie zmieni, sprawa jest prosta, zasłuzymy = awansujemy, nie zasluzymy = nie awansujemy
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 04.08.2011, 22:41
Cytat:
Sevilla FC ESP 93,465
AS Roma ITA 85,110
Tottenham Hotspur FC ENG 78,157
PSV Eindhoven NED 74,025
Club Atlético de Madrid ESP 70,465
Sporting Clube de Portugal POR 68,319
SC Braga POR 62,319
FC Schalke 04 GER 61,887
Dynamo Kijów UKR 60,776
Panathinaïkós AÓ GRE 57,833
Rangers FC SCO 56,028
Spartak Moskwa RUS 51,941
Paris Saint-Germain FC FRA 51,735
AZ (Alkmaar) NED 43,025
RSC Anderlecht BEL 42,400
Fulham FC ENG 40,157
Celtic FC SCO 39,528
Beşiktaş JK TUR 37,010
Hapoel Tel-Awiw ISR 36,400
Metalist Charków UKR 34,276
Royal Standard Club de Liège BEL 32,400
Club Brugge KV BEL 31,400
AÉK (Ateny) GRE 30,833
AC Sparta Praga CZE 30,170
Steaua Bukareszt ROU 29,164
Athletic Club de Bilbao ESP 24,465
SS Lazio ITA 23,110
Dinamo Bukareszt ROU 22,164
FC Salzburg AUT 22,140
Rosenborg BK NOR 19,375
Łokomotiw Moskwa RUS 18,441
PAÓK (Saloniki) GRE 17,333
Birmingham City FC ENG 17,157
Stoke City FC ENG 17,157
Stade Rennais FC FRA 16,735
FK Austria Wiedeń AUT 16,640
Rapid Bukareszt ROU 16,164
FK Partizan (Belgrad) SRB 15,850
Ja bym tak rąk nie załamywał. Wygląda to na pierwszy rzut oka strasznie, ale w zeszłym roku Lech jakoś jednak wyeliminował Dnipro. Do Hapoelu włącznie nie są to przeciwnicy nie do przejścia, a w zasadzie to i potrafię sobie wyobrazić eliminowanie zespołów do Dynamo Kijów włącznie, a z wyłączeniem PSG i AZ Alkmaar. Wszystko powyżej, to już byłaby jakaś totalna magia i wejście do legendy polskiej piłki nożnej

Ale z drugiej strony, jak już odpadać, to czemu nie z Sevillą? przynajmniej kawał kozackiego meczu by był
Ostatnio edytowane przez Sartre : 04.08.2011 o godz. 22:43.
Legionista
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 04.08.2011, 22:42
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
Premie pucharowe LM / LE

Skoro już wszystkie 3 nasze ekipy osiągnęły 4. rundę, a niektórzy forumowicze zapytują o ewentualne premie finansowe za udział w pucharach, poszperałem nieco i znalazłem coś takiego (mam nadzieję, że PS nie kłamał). W zeszłym roku UEFA płaciła europucharowiczom tak:

Premia za udział w fazie grupowej 7,1 mln € (LM) - 1 mln (LE)
Zwycięstwo w fazie grupowej 800 tys. € (LM) - 140 tys. (LE)
Remis w fazie grupowej 400 tys. € (LM) - 70 tys. (LE)
Awans do 1/16 finału - - - - 200 tys. (tylko LE)
Awans do 1/8 finału 3 mln € (LM) - 300 tys. (LE)
Awans do 1/4 finału 3,3 mln € (LM) - 400 tys. (LE)
Awans do 1/2 finału 4,2 mln € (LM) - 700 tys. (LE)
Przegrana w finale 5,6 mln € (LM) - 2 mln (LE)
Triumfator 9 mln € (LM) - 3 mln (LE).

Jak widać, jest się o co bić. Oby tylko samemu nie dostać łomotu, bo tym razem cala trójka będzie nierozstawiona. Bądźmy jednak dobrej myśli

O ....**A Nawet nie myślałem że taka kasa jest za sam awans do grupy LM!!!
Można będzie się chyba spodziewać wzmocnień po awansie, nawet dla tych premi w grupach warto.

Ps. No te nasze współczynniki wygladaja tragicznie... 3.., 5... przeciez to jakaś masakra, nawet nasze 10 pkt prezentowało by sie miernie.
Taka wypadkowa 5 lat polskich występów w pucharach, sąsiedzi doborowi niema co...
Powód: ps
Ostatnio edytowane przez Dariook : 04.08.2011 o godz. 22:52.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 04.08.2011, 22:43
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Ja bym tak rąk nie załamywał. Wygląda to na pierwszy rzut oka strasznie, ale w zeszłym roku Lech jakoś jednak wyeliminował Dnipro. Do Hapoelu włącznie nie są to przeciwnicy nie do przejścia, a w zasadzie do i potrafię sobie wyobrazić eliminowanie zespołów do Dynamo Kijów włącznie. Wszystko powyżej, to już byłaby jakaś totalna magia i wejście do legendy polskiej piłki nożnej
Bez przesady, wyeliminowanie takiego np. Tottenhamu grającego juniorskim składem raczej nie będzie skutkowało uzyskaniem statusu legendy

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 04.08.2011, 22:46
Sądzę, że na awans do fazy grupowej LE mogliby być bardziej zaangażowani, niż później w fazie grupowej. W fazie grupowej już można spokojnie olać, zawsze coś tam wpadnie, ale milion euro + dochody z transmisji + możliwość grania sobie fajnych meczów w Europie drugim składem piechotą nie chodzi.

Poza tym nikt później nie będzie się rozwodził który z kolei skład Tottenhamu grał. Tottenham to Tottenham, w CV wygląda pięknie ;D
Legionista
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 04.08.2011, 22:48
A niby z jakiej racji Tottenham ma grać juniorską drużyną Chcą sobie dla zabawy odpaść?
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
TS_1906
Banita

Od: 05.2011

Stary 04.08.2011, 22:52
Fiti napisał(a):Wyświetl post
A niby z jakiej racji Tottenham ma grać juniorską drużyną Chcą sobie dla zabawy odpaść?
Wiesz...Dla takiej drużyny jak Tottenham Liga Europy to żadne wyzwanie czy przygoda. To jest drużyna raczej na Ligę Mistrzów...Według mnie będzie tak samo jak rok temu z Juventusem w LE, czyli awans do fazy grupowej LE, remisowanie meczów i skupienie się a walce w Premier League. Być może się myle, ale tak myślę
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.08.2011, 22:52
za Lenczyka Wisła wyeliminowała Real Saragossa.Więc myśle że Śląsk nie jest bez szans.Często te bogate kluby lekceważą rozgrywki w LE skupiając sie na lidze.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 04.08.2011, 22:54
A ja uważam, że taki Tottenham potrafiłby wygrać ligę europejską skoro w LM zaszedł tak daleko. Nie rozumiem czemu taka firma miałaby odpuszczać. Ok potrafię zrozumieć że z fazy grupowej zrobią sobie sparingi. Ale brak wywalczenia awansu to wstyd i kompromitacja. Wyjdą pełnym składem pełni ambicji i zaangażowania, jak w każdym meczu taka drużna powinna. Idę o zakład.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.08.2011, 22:55
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Sądzę, że na awans do fazy grupowej LE mogliby być bardziej zaangażowani, niż później w fazie grupowej
I tak to jest - są drużyny które celują w LM a LE to jest bardziej kara niż zaszczyt, a finanse nie robią wrażenia ale ten olew to bardziej w grupie, gdy 'zwala' się liga na barki, mecze w reprezentacji itp i wtedy zdecydowanie ważniejsze jest zwycięstwo w lidze(które ma dać tą LM w przyszłym roku), niż gra w LE.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 04.08.2011, 23:01
ma ktoś skrót z meczu Legii? bo nie moge nigdzie znaleźć... :/
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.08.2011, 23:09
Będzie podział na grupy przy losowaniu jutro? Bo jak jest taki podział to chyba dzień wcześniej późnym wieczorem UEFA podawała?
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.08.2011, 23:13
Akurat Tottenham to sukcesów ma mało i w LM i W LE - dlatego nawet tą LE nie pogardzą zwłaszcza ze awansować do LM z Angli jest niesamowicie trudno i moze sie zdarzyć że przez następne 10 lat to Tottenhamowi się nie uda zakończyć sezon w pierwszej 4ce w Anglii. (Chelsea Arsenal Liverpool Manchester City, Manchester Utd + inne ambitne drużyny)
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 04.08.2011, 23:26
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Akurat Tottenham to sukcesów ma mało i w LM i W LE - dlatego nawet tą LE nie pogardzą zwłaszcza ze awansować do LM z Angli jest niesamowicie trudno i moze sie zdarzyć że przez następne 10 lat to Tottenhamowi się nie uda zakończyć sezon w pierwszej 4ce w Anglii.
Logika kibiców jednak jest rozbieżna z logiką trenera Tottenhamu. Po prostu policzył sobie chłop, że jego drużyna musiałaby rozegrać 17 meczów w celu wygrania tych rozgrywek i doszedł do wniosku, że może sobie odpuścić

Redknapp w kwietniu powiedział prasie, że ma LE w głębokim poważaniu:
http://www.guardian.co.uk/football/2...ague-tottenham

We wczorajszym wywiadzie jasno zapowiedział, że będzie ogrywał juniorów i oszczędzał pierwszy skład:
http://www.telegraph.co.uk/sport/foo...Tottenham.html

Nie rozumiem czemu taka firma miałaby odpuszczać. Ok potrafię zrozumieć że z fazy grupowej zrobią sobie sparingi. Ale brak wywalczenia awansu to wstyd i kompromitacja. Wyjdą pełnym składem pełni ambicji i zaangażowania, jak w każdym meczu taka drużna powinna. Idę o zakład.
Ja się mogę założyć

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 04.08.2011, 23:29
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Akurat Tottenham to sukcesów ma mało i w LM i W LE - dlatego nawet tą LE nie pogardzą zwłaszcza ze awansować do LM z Angli jest niesamowicie trudno i moze sie zdarzyć że przez następne 10 lat to Tottenhamowi się nie uda zakończyć sezon w pierwszej 4ce w Anglii. (Chelsea Arsenal Liverpool Manchester City, Manchester Utd + inne ambitne drużyny)
Zdaje się , że Harry Redknapp przebąkiwał coś o wystawianiu drugiego garnituru w LE niemniej jednak nawet drugi skład Kogutów odprawiłby każdą polską drużynę z bagażem kilku bramek .Oczywiście może się zdarzyć mecz jak Wisły z Barcelona na R 22 który zakończył się 1:0 ale i tak klasowa drużyna w dwu meczu okaże się zdecydowanie lepsza. Tym bardziej jeżeli popatrzymy na grę CWKSu i WKSu .Co prawda cel uświęca środki ale trudno było oglądać tą młóckę .
Odpowiedz cytując
Pancratius
Member

Od: 07.2010

Stary 04.08.2011, 23:32
http://www.sport.pl/pilka/1,65042,10...am_pograc.html

Ja bym tam nie płakał jakbym trafił na Tottenham.
Dla nich to zbędny balast...
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 04.08.2011, 23:48
TS_1906 napisał(a):Wyświetl post
Wiesz...Dla takiej drużyny jak Tottenham Liga Europy to żadne wyzwanie czy przygoda. To jest drużyna raczej na Ligę Mistrzów...Według mnie będzie tak samo jak rok temu z Juventusem w LE, czyli awans do fazy grupowej LE, remisowanie meczów i skupienie się a walce w Premier League. Być może się myle, ale tak myślę
Forumowiczu, moglbys sie z laski swojej wytlumaczyc ze swojego nicku i awatarow/podpisow ?
Bo smierdzisz mi idiotyczna prowokacją ktorą bede musiał usunąc zapewne niebawem.
Juz mielismy tu kilunastu takich praw.....ów.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 05.08.2011, 01:10
TS_1906 napisał(a):Wyświetl post

Wez sie bujaj z tad ziemniaczany transwestyto! Po niku wnioskuje ze wlasnie nim jestes, a liczba 1906 to zapewne liczba pedalskich kolezkow ktorzy cie mieli! Lech zdechl, wiec spierdalaj do siebie!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 05.08.2011, 01:52
Nie ma tragedii z tymi potencjalnymi rywalami...z kilkoma mozna smialo powalczyc i liczyc na awans. Ale niezaleznie od tego, to gratulacje dla Slaska i Legii.

A co do odpuszczania spotkan przez wielkie kluby w LE...to ktos tutaj chyba sobie jaja robi i patrzy przez pryzmat naszej ligi . Nie po to szejkowie czy inni miliarderzy zatrudniaja po 30 dobrych, bardzo dobrych i genialnych pilkarzy, placac im w dodatku po 200tys. funtow tygodniowki, zeby Ci odpuszczali mecze . Za takie wybryki w profesjonalnych ligach nie ma przebacz i dany chlop laduje na lawie lub w rezerwach.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 05.08.2011, 06:13
Legii i Śląskowi co najwyżej można życzyć przedstawicieli Premier League czy Bundesligi, żeby zarobili na transmisjach sporo. Bo szanse na przejście jakieś drużyny z tej listy są minimalne.
Np.Legia trafi na Schalke a Śląsk na Tottenham..
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 05.08.2011, 06:48
Czy mi sie wydaje czy Legia tez tak jak Wisla nie ma zadnego napastnika w
chocby sredniej formie? Nie patrzylem uwaznie na caly mecz (Dwoch i pol
lecialo na comedy central i przeplatalem to transmisja z meczu Loko-Slask) ale
to co gral Ljuboja to wygladalo gorzej chyba niz Genkow bo z tego co
rozumiem mial byc bardziej dynamiczny gracz raczej dobrze operujacy pilka niz
skaczacy do glowek. Defensywa Legii wygladala mi calkiem niezle ale juz
konstruowanie akcji ofensywnych bardzo zle tak jakby same Andraze Kirmy w
obecnej formie graly w ataku.

Slask za to gral znow dosc ladnie dla oka, ale z beznadziejna skutecznoscia. Powinni ten dwumecz rozstrzygnac juz we Wroclawiu a tak doczlapali do dogrywki i karnych. Wazne ze przeszli Niemniej jednak przewiduje okolo konca wrzesnia duzy kryzys formy Slaska bo wygladaja za dobrze fizycznie na te chwile jakby odpuscili czesc przygotowan do sezonu.
DysoN
Odpowiedz cytując
dobra_bestia
Member

Od: 05.2005

Stary 05.08.2011, 07:55
Legia typuje że trafi standardowo Austrie Wiedeń, a Śląskowi życzę jakiś rumunów. Będzie podział na mniejsze koszyki: 7 rozstawionych 7 nierozstawionych
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.08.2011, 08:34
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Coś mało legionistów na Ł3....
20 tysięcy.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Leh71
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.08.2011, 08:35
Potencjalni rywale Legii:

Tottenham Hotspur FC
Spartak Moskwa
Hapoel Tel-Awiw
Athletic Club de Bilbao
PAÓK

Potencjalni rywale Śląska:

PSV Eindhoven
Dynamo Kijów
Celtic FC
SS Lazio
Birmingham City FC
Rapid Bukareszt
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 05.08.2011, 08:38
To jak dostaniemy Hapoel to jesteśmy w czepku urodzeni by mamy cień szansy
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.08.2011, 08:45
Jedynie Hapoel wsród rywalów Legii oraz Rapid i może Celtic wśród Śląska wydają się drużynami z którymi można realnie powalczyć.

PS. Ciekawym rywalem mogłoby być Birmingham, które po spadku może dołować i o dziwo też być rywalem do przejścia.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 05.08.2011, 08:47
Sląsk z Rapidem i jest szansa na awans. Reszta po za zasiegiem.
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 05.08.2011, 08:49
Hapoel Tel-Awiw
PAÓK
Athletic Club de Bilbao
Tottenham Hotspur FC
Spartak Moskwa

Potencjalni rywale Śląska:

Rapid Bukareszt
Birmingham City FC
Celtic FC
SS Lazio
Dynamo Kijów
Celtic FC
PSV

Według mnie kolejnosc
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów