|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Premie pucharowe LM / LE
Skoro już wszystkie 3 nasze ekipy osiągnęły 4. rundę, a niektórzy forumowicze zapytują o ewentualne premie finansowe za udział w pucharach, poszperałem nieco i znalazłem coś takiego (mam nadzieję, że PS nie kłamał). W zeszłym roku UEFA płaciła europucharowiczom tak: Premia za udział w fazie grupowej 7,1 mln € (LM) - 1 mln (LE) Zwycięstwo w fazie grupowej 800 tys. € (LM) - 140 tys. (LE) Remis w fazie grupowej 400 tys. € (LM) - 70 tys. (LE) Awans do 1/16 finału - - - - 200 tys. (tylko LE) Awans do 1/8 finału 3 mln € (LM) - 300 tys. (LE) Awans do 1/4 finału 3,3 mln € (LM) - 400 tys. (LE) Awans do 1/2 finału 4,2 mln € (LM) - 700 tys. (LE) Przegrana w finale 5,6 mln € (LM) - 2 mln (LE) Triumfator 9 mln € (LM) - 3 mln (LE). Jak widać, jest się o co bić. Oby tylko samemu nie dostać łomotu, bo tym razem cala trójka będzie nierozstawiona. Bądźmy jednak dobrej myśli ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
True.
Wisłą w końcu zrobiła co trzeba było zrobić, Legia ograła mocniejszego na papierze rywala a Śląsk ograł może słabszych ale nie ogórkowatych rywali Najpewniej i Śląsk i Legia polegną w następnej rundzie ale i tak ten rok można uznać za bardzo udany.Początek sierpnia i 3 na 4 grają dalej, do tego już dziś jeden zespół zagwarantował sobie grę w pucharach do końca roku. Jak zawsze narzekałem na naszą ligę to tym razem nic tylko przyklasnąć.Oby to nie był jednoroczny występek. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
I nie ma sie co nadymac na sile bo to nic nie zmieni, sprawa jest prosta, zasłuzymy = awansujemy, nie zasluzymy = nie awansujemy ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Ale z drugiej strony, jak już odpadać, to czemu nie z Sevillą? ![]()
Ostatnio edytowane przez Sartre : 04.08.2011 o godz. 22:43.
![]()
Legionista
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
O ....**A Nawet nie myślałem że taka kasa jest za sam awans do grupy LM!!! Można będzie się chyba spodziewać wzmocnień po awansie, nawet dla tych premi w grupach warto. Ps. No te nasze współczynniki wygladaja tragicznie... 3.., 5... przeciez to jakaś masakra, nawet nasze 10 pkt prezentowało by sie miernie. Taka wypadkowa 5 lat polskich występów w pucharach, sąsiedzi doborowi niema co... Powód: ps
Ostatnio edytowane przez Dariook : 04.08.2011 o godz. 22:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Sądzę, że na awans do fazy grupowej LE mogliby być bardziej zaangażowani, niż później w fazie grupowej. W fazie grupowej już można spokojnie olać, zawsze coś tam wpadnie, ale milion euro + dochody z transmisji + możliwość grania sobie fajnych meczów w Europie drugim składem piechotą nie chodzi.
Poza tym nikt później nie będzie się rozwodził który z kolei skład Tottenhamu grał. Tottenham to Tottenham, w CV wygląda pięknie ;D ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
A niby z jakiej racji Tottenham ma grać juniorską drużyną
![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Wiesz...Dla takiej drużyny jak Tottenham Liga Europy to żadne wyzwanie czy przygoda. To jest drużyna raczej na Ligę Mistrzów...Według mnie będzie tak samo jak rok temu z Juventusem w LE, czyli awans do fazy grupowej LE, remisowanie meczów i skupienie się a walce w Premier League. Być może się myle, ale tak myślę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
za Lenczyka Wisła wyeliminowała Real Saragossa.Więc myśle że Śląsk nie jest bez szans.Często te bogate kluby lekceważą rozgrywki w LE skupiając sie na lidze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
A ja uważam, że taki Tottenham potrafiłby wygrać ligę europejską skoro w LM zaszedł tak daleko. Nie rozumiem czemu taka firma miałaby odpuszczać. Ok potrafię zrozumieć że z fazy grupowej zrobią sobie sparingi. Ale brak wywalczenia awansu to wstyd i kompromitacja. Wyjdą pełnym składem pełni ambicji i zaangażowania, jak w każdym meczu taka drużna powinna. Idę o zakład.
![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
I tak to jest - są drużyny które celują w LM a LE to jest bardziej kara niż zaszczyt, a finanse nie robią wrażenia ale ten olew to bardziej w grupie, gdy 'zwala' się liga na barki, mecze w reprezentacji itp i wtedy zdecydowanie ważniejsze jest zwycięstwo w lidze(które ma dać tą LM w przyszłym roku), niż gra w LE.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
ma ktoś skrót z meczu Legii? bo nie moge nigdzie znaleźć... :/
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Będzie podział na grupy przy losowaniu jutro? Bo jak jest taki podział to chyba dzień wcześniej późnym wieczorem UEFA podawała?
![]() 111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków "Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie." '27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Akurat Tottenham to sukcesów ma mało i w LM i W LE - dlatego nawet tą LE nie pogardzą zwłaszcza ze awansować do LM z Angli jest niesamowicie trudno i moze sie zdarzyć że przez następne 10 lat to Tottenhamowi się nie uda zakończyć sezon w pierwszej 4ce w Anglii. (Chelsea Arsenal Liverpool Manchester City, Manchester Utd + inne ambitne drużyny)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
||
![]() Redknapp w kwietniu powiedział prasie, że ma LE w głębokim poważaniu: http://www.guardian.co.uk/football/2...ague-tottenham We wczorajszym wywiadzie jasno zapowiedział, że będzie ogrywał juniorów i oszczędzał pierwszy skład: http://www.telegraph.co.uk/sport/foo...Tottenham.html
![]() |
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65042,10...am_pograc.html
Ja bym tam nie płakał jakbym trafił na Tottenham. Dla nich to zbędny balast... |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
Bo smierdzisz mi idiotyczna prowokacją ktorą bede musiał usunąc zapewne niebawem. Juz mielismy tu kilunastu takich praw.....ów. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
Wez sie bujaj z tad ziemniaczany transwestyto! Po niku wnioskuje ze wlasnie nim jestes, a liczba 1906 to zapewne liczba pedalskich kolezkow ktorzy cie mieli! Lech zdechl, wiec spierdalaj do siebie! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Nie ma tragedii z tymi potencjalnymi rywalami...z kilkoma mozna smialo powalczyc i liczyc na awans. Ale niezaleznie od tego, to gratulacje dla Slaska i Legii.
A co do odpuszczania spotkan przez wielkie kluby w LE...to ktos tutaj chyba sobie jaja robi i patrzy przez pryzmat naszej ligi . Za takie wybryki w profesjonalnych ligach nie ma przebacz i dany chlop laduje na lawie lub w rezerwach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Legii i Śląskowi co najwyżej można życzyć przedstawicieli Premier League czy Bundesligi, żeby zarobili na transmisjach sporo. Bo szanse na przejście jakieś drużyny z tej listy są minimalne.
Np.Legia trafi na Schalke a Śląsk na Tottenham.. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Czy mi sie wydaje czy Legia tez tak jak Wisla nie ma zadnego napastnika w
chocby sredniej formie? Nie patrzylem uwaznie na caly mecz (Dwoch i pol lecialo na comedy central i przeplatalem to transmisja z meczu Loko-Slask) ale to co gral Ljuboja to wygladalo gorzej chyba niz Genkow bo z tego co rozumiem mial byc bardziej dynamiczny gracz raczej dobrze operujacy pilka niz skaczacy do glowek. Defensywa Legii wygladala mi calkiem niezle ale juz konstruowanie akcji ofensywnych bardzo zle tak jakby same Andraze Kirmy w obecnej formie graly w ataku. Slask za to gral znow dosc ladnie dla oka, ale z beznadziejna skutecznoscia. Powinni ten dwumecz rozstrzygnac juz we Wroclawiu a tak doczlapali do dogrywki i karnych. Wazne ze przeszli Niemniej jednak przewiduje okolo konca wrzesnia duzy kryzys formy Slaska bo wygladaja za dobrze fizycznie na te chwile jakby odpuscili czesc przygotowan do sezonu.![]()
DysoN
|
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Legia typuje że trafi standardowo Austrie Wiedeń, a Śląskowi życzę jakiś rumunów. Będzie podział na mniejsze koszyki: 7 rozstawionych 7 nierozstawionych
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Online |
|
|
Potencjalni rywale Legii:
Tottenham Hotspur FC Spartak Moskwa Hapoel Tel-Awiw Athletic Club de Bilbao PAÓK Potencjalni rywale Śląska: PSV Eindhoven Dynamo Kijów Celtic FC SS Lazio Birmingham City FC Rapid Bukareszt |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jak dostaniemy Hapoel to jesteśmy w czepku urodzeni by mamy cień szansy
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jedynie Hapoel wsród rywalów Legii oraz Rapid i może Celtic wśród Śląska wydają się drużynami z którymi można realnie powalczyć.
PS. Ciekawym rywalem mogłoby być Birmingham, które po spadku może dołować i o dziwo też być rywalem do przejścia. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Sląsk z Rapidem i jest szansa na awans. Reszta po za zasiegiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Hapoel Tel-Awiw
PAÓK Athletic Club de Bilbao Tottenham Hotspur FC Spartak Moskwa Potencjalni rywale Śląska: Rapid Bukareszt Birmingham City FC Celtic FC SS Lazio Dynamo Kijów Celtic FC PSV Według mnie kolejnosc |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|