|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Na nsport leci właśnie mecz Kopenhagi z Chelsea z tamtej edycji LM.
![]() 111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków "Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie." '27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Tylko wydaję mi się(mogę być w błędzie), że jako zespół nie rozstawiony pierwszy mecz gramy u siebie, niestety. Lecz tak jak piszę, nie chce nikogo wprowadzać w błąd i lepiej było jak by ktoś potwierdził czy gramy pierwszy mec z u siebie, czy nie, a jeżeli tego wciąż nie wiemy to kiedy się dowiemy o tym fakcie(po losowaniu?). Co do samego meczu...miodzio |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Znaczący wpływ na grę Diaza miał fakt,że nie asekurował go Melex tylko Mały lub Kirm,którzy są zdecydowanie lepsi w defensywie.Zauważył to także Maskant,który po wprowadzeniu Wilka i przesunięciu Maora na lewą szybko zmienił go na Pajlica.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Litex przewyższał nas organizacją gry? co do Chaveza. Wczoraj jak na złość Tobie zaprezentował taką szybkość jakiej nie powstydziłby się niejeden of pomocnik. |
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Pytacie się drodzy forumowicze jak tam doping w TV itd. Zobaczcie sami. Ściągnijcie sobie IPLA.TV a tam powtórki wszystkich seriali, wydarzeń, magazynów i meczów. Wisła Litex jest już cały razem ze studiem przedmeczowym.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ten Chavez taki czołg pancerny z silnikiem Porsche,grał dobre zawody,co nie zmienia faktu,że Jaliens go przycmił i zagrał swój najlepszy mecz w Wiśle,mam nadzieję,że z tego poziomiu Q już nie zejdzie.Nawet Ljubo na konferencji powiedział,że Wisla była od Liteksu po prostu lepsza,byliśmy zdecydowanie lepsi taktycznie i mądrzejsi na boisku,dlatego Liteks nie zrobił po prostu nic,jedynie ta bramka z niczego.Bardzo cieszy mnie progres z meczu na mecz,jeżeli taki sam progres wykonamy na 4 rundę to jestesmy w stanie nawet skutecznie powalczyc z Kopenhagą,różnica w naszej grze między 1 meczem w Rydze,a dzisiejszym spotkaniem po prostu kolosalna,RM pokazuję swoją klasę i utwierdza w przekonaniu,że zatrudnienie jego i Stana,który wyszukał nam takich graczy to był najlepszy ruch jaki Wisła zrobiła w ostatnich latach.Martwi jedynie sytuacja ze stadionem i tempo prac,bo gdyby nie to byłoby na prawdę wspaniale
Losowanie jutro na stacji Eurosport i zobaczymy czy dopiszę nam szczęście,do następnego meczu w pucharach niespełna 2 tyg. więc spokojnie zdąrzymy przeprowadzic jeszcze jeden transfer o którym była mowa,oczywiście to nic pewnego,ale jeżeli kupimy jeszcze jakiegoś solidnego zawodnika,jak to mówiono w mediach ,,ze znanym nazwiskiem'' będzie to na prawdę miła niespodzianka ze strony klubu.![]()
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Organizacja gry lepsza w zespole Litexu Co do pierwszego meczu tezy o bagażu bramek które mogliśmy wywieźć są ...hmm przejawem specyficznej wyobraźni a nie opisywaniem rzeczywistości. Rozumiem że my nie możemy strzelić tych 2 bramek, nie wolno liczyć sytuacji Lamey'a do przerwy na drugą bramkę, Sytuacji Iljewa gdzie powinniśmy dostać karnego, kolejnych sytuacji Wisły, rywal zaś miał trafić wszystko po kolei jak szło...I do tego ta całą dziecinna wyliczanka że rywal wszystko strzela a my nic, nie uwzględnia podstawowej rzeczy...WYNIKU ! A było przypominam wiecznym malkontentom, 0-0, 1-0, 1-1 i ...2-1. Czyli to wynik determinował przebieg meczu, jak ktoś tego nie widzi i pisze o farcie to ...nie mamy o czym gadać. Wisła wyeliminowała rywala pod pełną kontrolą. Wypunktowała go na wyjeździe a w Krakowie Litex oddał JEDEN celny strzał na bramkę Wisły. W całym meczu na R22 Litex miał jeszcze jedną przypadkową sytuację, no ale widać dla niektórych fakty są nie ważne, zaś ważne aby ponarzekać. Powtórzę żeby niebyło wątpliwości wyeliminowaliśmy Litex będąc wyraźnie lepszą drużyną , inne tezy to fasmantagorie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Liteks zamiast w poprzeczkę ładuje u siebie w bramkę dwa razy, w rewanżu sędzia wywala Nuneza,karnego ne ma. Naprawdę o naszym zwycięstwie zadecydowały detale i szczęście. Nie było to zdecydowane zwycięstwo Wisły dysktującej non stop swoje warunki. Opanujcie się ludzie,bo to o śmieszność zakrawa. Wygraliśmy i ok,ale nie piszczcie,że było to nie wiadomo co.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 04.08.2011 o godz. 13:01.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Świetny doping i mecz. Wreszcie było zapierniczanie i asekuracja w obronie. Mi najbardziej podobał się rajd Meliksona przez pół boiska - za to należał się gol, nawet z karnego ;-)
![]()
Romario - o Goleador!
Ja, LAW, nigdy do Barcy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Wystarczy wejść na forum litexu żeby dowiedzieć się jak oni bardzo by chcieli mieć takiego trenera jak my. Mają kilku świetnych ofensywnych zawodników którzy nic nie mogli zrobić dzięki taktyce naszego trenejro, i chwała mu za to. Nie rozumiem jak można biadolić o organizacji gry lepszej na korzyść litexu. Chyba oglądaliśmy dwa różne mecze.
![]() ![]() Wszystko można co nie można byle z wolna i ostrożna |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Liteks lepszy technicznie, lepsza organizacja gry, zgranie też na korzyść Liteksu, a wygraliśmy My, więc o co wam chodzi
![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wczorajszy mecz był o niebo lepszy niż spotkanie w Łoweczu. Litex strzelił nam 2 bramki, w których było dużo przypadku. Owszem, w pierwszym spotkaniu mieli kilka niezłych okazji(m.in. 2 poprzeczki), jednak na nasze szczęście tych okazji nie wykorzystali. Widać o wiele lepszą organizację gry w obronie, gdy na bramce stoi Pareiko. Cieszmy się, że go mamy, bo obrońcy czują się pewniej, gdy on stoi w bramce - to widać gołym okiem. Coraz lepiej gra Nunez i chwała Valcxovi za to, że się na nim poznał, bo na razie wygląda co najmniej na solidnego gracza. Bylismy lepszą drużyną patrząc na dwumecz i zasłużenie awansowaliśmy. Trochę martwi mnie to, że w pierwszym spotkaniu Litex ogrywał naszych obrońców dość prostymi środkami, aczkolwiek wczoraj boki obrony poprawiły swoje niedociągnięcia z pierwszego meczu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co ty chcesz od naszej obrony? Akurat wczoraj zaprezentowali sie korzystnie. Pamietasz regułę w piłce jestes tak dobry jak Twój ostatni mecz? Jak na razie Pereiko, Chavez i Lamey prezentują klasę europejską, Jaliens mam nadzieje że w końcu odpali. Faktycznie Diaz jest niepewny ale wszsytko jest do zweryfikowania i poprawienia przez trenera.
Pewnie jesteś jedynym z tych którzy po szczęśliwej wygranej z Barceloną narzekałeś że to mimo wszystko przez szczęście... Ale ja własnie tak napiszę. Wczoraj wykonaliśmy plan minimum, który oznacza obecność naszą w pucharach przynajmniej do grudnia. To jest niewiadomo co! Wczoraj Cupiał na własne oczy zobaczył że praca duetu RM i SV ma sens. To jest niewiadomo co! Wczoraj kibice pokazali że w LM powinniśmy się znaleźć bez baraży i to jest nie wiadomo co! Wczoraj zaprezentowaliśmy się tak że solidni bułgarzy wyglądali przy nas jak uczniaki i to jest niewiadomo co! Jeszcze na chwilę wracając do tych sytuacji z poprzeczkami w I meczu. Każdy jakoś namiętnie się odwołuje do tych dwóch aluminium które ratowały Jovanica. Ja chce tylko zauważyć że obie poprzeczki były po stałych fragmentach a nie po akcjach (gol stracony wczoraj zresztą też) Stałe fragmenty to była nasza bolączka juz w zeszłym sezonie. Jestem przekonany że Robert to widzi. Jestem pewien że będzie pracował z chłopakami nad wyeliminowaniem naszych błędów w ustawianiu się podczas defensywnych rogów i rzutów wolnych.
Ostatnio edytowane przez PANDEM0NIUM : 04.08.2011 o godz. 13:25.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
PANDEM0NIUM wszystko się zgadza,tyle,że Q wczoraj akurat zagrał najlepiej z naszych defensorów i w ogóle zagrał swój najlepszy mecz w Wiśle,wyprowadzanie piłki,pewnośc i bardzo dobra w gra defensywie,czegoś takiego oczekiwałem od Jaliensa jak przechodził do Wisły i w końcu to pokazał,mam nadzieję,że nie zejdzie już z tego poziomu,a nawet podciągnie się jeszcze wyżej
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widac u niego duży progres z meczu na mecz,tak jak w przypadku całej Wisły,występ Q w Rydze,występ wczoraj kolosalna różnica,nic tylko się cieszyc,i liczyc,że Jaliens rzeczywiście odpalił,nie zejdzie już z tego poziomu,a może go nawet podniesie i będzie ostoją defensywy,zawodnikiem jakiego oczekiwaliśmy po przeczytaniu jego CV.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Zupelnie sie nie zgadzam jak poprzednicy co do organizacji gry... Dla mnie wlasnie Wisla wygrala z Litexem lepsza organizacja gry, dyscyplina, taktyka. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Oczywiście. Strzał w słupek czy w poprzeczkę to dalej strzał niecelny.
Ostatnio edytowane przez PANDEM0NIUM : 04.08.2011 o godz. 13:47.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Najlepszą organizację gry mieliśmy za czasów Valarengi w meczu u nas
![]() Sam mecz pokazał, że idziemy powoli ale systematycznie do przodu. Sensowna taktyka, plus przyzwoici wykonawcy i da się przejść zespół o którym ktoś kiedyś już wcześniej słyszał. Doping już na miarę LM. Oby tak dalej. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
?Są zespoły z którymi kluby pokroju Wisły szans najmniejszych nie mają.Na szczęście nie ma ich wśród potencjalnych przeciwników. Gdzie Kopenhaga to faktycznie przeciwnik najgorszy z możliwych. Ja chciałbym Bate albo Haife ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Napisałem przy odpowiednim przygotowaniu mentalnym, kondycyjnym, taktycznym. Po drugie piszesz że nie mają szans. BZDURA. W sporcie każdy ma szanse z każdym. W momencie gwizdka sędziego wynik zawsze jest 0:0. Mało mielismy przykładów w piłce nożnej? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Zdecydowanie Bate mi się marzy. Awansowali pewnie ale w ich grze nie widziałem niczego szczególnego . Co prawda do pierwszego meczu 4 rundy sporo czasu więc i forma rywali może pójść w górę ale przecież Wisła pod tym względem wyjątkiem nie będzie .
Chociaż wszystkie te dywagacje na kogo Wisła powinna wpaść nie mają sensu bo wszystko będzie jasne jutro i wtedy będzie można dokładnie zanalizować rywala . Jutro przede wszystkim trzymajmy kciuki za wylosowanie rewanżu na własnym boisku . |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Bzdurą jest pisanie że w sporcie ma szanse każdy z każdym.Zapamiętaj to sobie ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Po obejrzeniu pierwszych meczy Kopenhagi i Dinama, odnoszę wrażenie że Chorwaci są lepsi, napewno ciekawszą piłkę grają z przodu, mają dobrą i pewną obronę, umiejętność grania szybką piłką z klepki itd. HJK Helisinki które wcześniej waliło bramkę za bramką, nie pograło z Dinamem za dużo... tak więc dla mnie Dinamo to trudniejszy przeciwnik.
![]()
Od zawsze i na zawsze z Wisłą !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Barcelona - Dynamo Kijów 0:4 Grecja mistrz Europy Więcej mi się nie chce szukac. Tylko uprzedzajac zaraz Twój post chce zaznaczyć że Rosenborg i Dynamo Kijów ówcześnie byli zaledwie europejskimi sredniakami. Wygrane na poziomie LM Przykładów jest więcej |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|