The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.08.2011, 10:07
Tak off top, jak się w końcu skończyło z transmisjami Śląska i Legi na otwartych kanałach? Będą?
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
kamanwislak
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 04.08.2011, 10:09
willow napisał(a):Wyświetl post
Tak off top, jak się w końcu skończyło z transmisjami Śląska i Legi na otwartych kanałach? Będą?
Śląsk będzie w otwartym Polsacie. Legia na Polsacie Sport Extra.
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 04.08.2011, 10:12
Nie wiecie czy można gdzieś zobaczyć pomeczowy wywiad z Pareiko , w którym mówi po polsku?

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 04.08.2011, 10:14
na Ipli zobacz może jest
Odpowiedz cytując
tomas_n
Member

Od: 10.2008

Stary 04.08.2011, 10:19
haha ale jak dla mnie to Pan Iwan troszkę za dużo gorzałki hehe

Nunez wyraźnie był z tyłu,grał jak dla mnie dobrze jak zwykle. Waleczny ,szybki ,coś tam działał. Jedynie można się przyczepić ,że nie wychodzi do gry. Ale też zauważyłem ,że nasi chyba nie ufają Argentyńczykowi bo przy wyprowadzaniu wiele razy mogli do niego podać a holowali piłkę i wybierali inną opcję

Ogólnie super gra Szczególnie krycie imponowało mi jak ktoś oglądał wcześniej mecz na Polsacie Sport ManCity-Inter to nasze ustawienie było bardzo podobne jak wcześniej wymienionych drużyn.

Odnośnie Toma jak widać było wystarczy go podwoić i robi się z niego więcej szumu niż efektu Jedyna akcja była kiedy Diaz źle się ustawił do niego i minął go na szybkości ,do tego brak podwojenia i zrobiło się groźnie.
Co nie zmienia faktu ,że Diaz nie najlepiej spisuje się na lewej stronie Od pierwszej jedenastki trzeba wymagać więcej . Przydałby się dobry w defensywie obrońca z leciutkim pociągiem do przodu Czyli obrońca idealny No ale do naszej gry to chyba przydałby się bardziej defensywny obrońca zwłaszcza ,że będziemy grać coraz to z lepszymi zespołami
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.08.2011, 10:24
Piękny mecz, wspaniała atmosfera. Ten zespół z meczu na mecz się rozkręca i już wygląda to bardzo dobrze. Oby tak dalej. JJJBG!!!
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.08.2011, 10:30
Bardzo dobry mecz naszego zespołu. Jeden z lepszych od kilku lat. Jak po pierwszym meczu pisałem, że Litex jest tylko nieznacznie lepszy od Karabachu, ale za to my jesteśmy znacznie lepsi od zeszłego sezonu. Dzis Bułgarzy nie stworzyli właściwie żadnej sytuacji, bo gol jakiego strzelili to przypadkowy ping-pong w polu karnym, dla mnie nie było dziś w zespole slabego elementu. Każdy zagrał dobrze. Podobało mi się przesuwanie całego zespołu i zaangażowanie w mecz jak i realizacje taktyki.

Dla mnie trzech najlepszych:
1.Melikson - zagrał wczoraj na światowym poziomie, 700 tys. euro za niego to rozbój w biały dzień.
2.Jaliens - pokazuje czemu grał w reprezentacji Holandii w tym sezonie, znacznie się poprawia z każdym meczem, dziś w defensywie bezbłędny i posłał kilka piłek, że palce lizać
3. Sobol - serducho, serducho, serducho
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 04.08.2011, 10:34
Diaz bardzo dobre zawody - wybitny On nie jest ale Paljic nie ma atutów, by wygrać z nim walkę o pierwszy skład. Przede wszystkim Junior bardzo spokojnie wyprowadzał piłki z naszej strefy obronnej - celne, długie podania do pomocników. Solidny w obronie gdzie nie dał poszaleć dobremu przecież Tomowi.

Jeśli miałbym kogoś za ten mecz zganić to tylko Kirma.
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 04.08.2011, 10:42
Co do słabszej gry Toma,to czytałem wczoraj,że Tomowi na awansie Liteksu nie zależy,bo tylko w przypadku braku awansu Litekst puści go do Gazientesporu,więc już przed meczem sobie myślałem,że to Tom to dzisiaj już taki dobry nie będzie,co nie zmienia faktu,że Diaz się poprawił w stosunku do poprzedniego meczu,a i ogólnie w defensywie zagraliśmy lepiej.
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.08.2011, 10:43
Dziwne rzeczy się wczoraj działy z kursami na mecz Wisły,głównie u buków azjatyckich.Ktoś tam nieźle grał przeciw zwycięstwu Wisły.Kurs na Wisłę w ciągu paru godzin wzrósł grubo ponad 20%.Co do samego meczu,to gra defensywna wreszcie wyglądała lepiej.Oby szczyt formy całego zespołu przyszedł za dwa tygodnie.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 04.08.2011, 10:44
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post

I Genkowa również
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 04.08.2011, 10:44
Przed nami dwa kluczowe mecze, o prestiż, o sławe, o kase. Teraz Maaskant kładąc się spać, myjąc zęby, jedząc kolację, wychodzac z psem na spacer, czy całując żonę powinien mieć w głowie dwie daty 16-17.08.2011 oraz 23-24.08.2011 . To jest klucz do tego aby Wisełka odskoczyła na długie lata reszcie konkurentów. To jest klucz do tego aby wydźwignąc klubową piłke nozną na wyższy poziom.
Do baraży czekają nas jeszcze dwie kolejki ligowe. Jesli je wygramy to będzie znaczyło ze praca przynosi efekty. jesli teraz na myśl o tym barażu przechodzą mnie ciary to co będzie za dwa tygodnie?

edit: daty już poprawiłem
Ostatnio edytowane przez PANDEM0NIUM : 04.08.2011 o godz. 10:53.
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.08.2011, 10:45
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Diaz bardzo dobre zawody - wybitny On nie jest ale Paljic nie ma atutów, by wygrać z nim walkę o pierwszy skład. Przede wszystkim Junior bardzo spokojnie wyprowadzał piłki z naszej strefy obronnej - celne, długie podania do pomocników. Solidny w obronie gdzie nie dał poszaleć dobremu przecież Tomowi.

Kirm ma zastępce w postaci Ilieva więc to nie jest problem.
Potrzeba nam dobrego atakującego pomocnika w stylu Meliksona który może grać środek i prawe skrzydło oraz normalny środkowy pomocnik grający dobrze w odbiorze. Do tego jak Biton wypali to mamy świętną ofensywną drużynę. I absolutnie nikogo bym nie sprzedawał/wypożyczał.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.08.2011, 10:46
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Przed nami dwa kluczowe mecze, o prestiż, o sławe, o kase. Teraz Maaskant kładąc się spać, myjąc zęby, jedząc kolację, wychodzac z psem na spacer, czy całując żonę powinien mieć w głowie dwie daty 23-24.07.2011 oraz 30-31.07.2011. To jest klucz do tego aby Wisełka odskoczyła na długie lata reszcie konkurentów. To jest klucz do tego aby wydźwignąc klubową piłke nozną na wyższy poziom.
Do baraży czekają nas jeszcze dwie kolejki ligowe. Jesli je wygramy wszystko będzie znaczyło ze praca przynosi efekty. jesli teraz na myśl o tym barażu przechodzą mnie ciary to co będzie za dwa tygodnie?
Po pierwsze nie lipiec, a po drugie nie 30-31, tylko 16-17/23-24.

Wisła wczorajszy mecz zagrała niezwykle profesjonalnie, zagrała tak, jak grać powinna. Świetna, po raz pierwszy od dawien dawna, defensywa, kapitalny Maor, dobry Małecki i niezawodny Sobol. Czekam na powrót Ilieva, Biton za Genkowa i powinno być nieźle, bez względu na kogo byśmy w tej 4.rundzie nie trafili
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.08.2011, 10:52
Muszę zdecydowanie przyznać rację rw88.

Dinamo Zagrzeb to najtrudniejszy rywal z możliwych, taka Barcelona Bałkanów, w piłkę grają niesamowicie. Jedyny pozytyw to protest kibiców i piknikowa atmosfera na meczach Dinama. Ale tak czy siak warto by było ich uniknąć.

Reszta - nie wyłączając Kopenhagi - do przejscia.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 04.08.2011, 11:05
Na chłodno. Brawo, brawo i jeszcze raz brawo dla wszystkich obecnych na stadionie! W tv doping robił niesamowite wrażenie, na stadionie było zapewne nawet lepiej. Uśmiech politowania dla wszystkich, którzy w braku Małeckiego widzieli szansę na grę z klepki Wczoraj Mały klepnął chyba tak, że nie ma już chyba nikt wątpliwości. Druzyna zagrała niesamowicie, taktycznie świetnie. Koncentracja była na maxa co widac było przy stałych fragmentach, które zostawiają i tak wieeeele do życzenia, ale nie było głupich strat a co za tym idzie kontr. O Meliksonie, co bym nie napisał nie odda się jego talentu. Słabiutko Kirm, ale na szczęście jest Iliev. Słabo Genkov ale na szczęście jest Biton. Nunez zagrał nieźle w środku. Wilk, ewidentnie widac, że chłopak robi postepy w grze. Borek podkreslał, że na treningach Maaskant chce mu wpoic pewne zachowania, jak automatyczne pójście za akcją, włączanie się do ofensywy. Wczoraj pokazał kolejny raz, że umie to robić. Brawo! Teraz czekam na Maccabi. Dla mnie rywal wymarzony. Maor sie z nimi rozprawi
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 04.08.2011, 11:13
Acima napisał(a):Wyświetl post
A Kopenhaga i Dinamo są nie do przejścia? Nie do przejścia to była Barcelona i Real. Maaskant jest mądrym trenerem, który pownien odpowiednio dobrać taktykę pod rywala.
Kopenhaga wyszła z grupy LM i walczyła jak równy z równym z Chelsea. Nie twierdzę, że są nie do przejścia ale to najmocniejszy rywal na jakiego możemy trafić.
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 04.08.2011, 11:18
Moja refleksja po wczorajszym meczu jest taka, że zobaczyłem na boisku konkretny ZESPÓŁ.
Skoncentrowany, walczący, grający cały czas swoją piłkę. Była asekuracja -dobre zawody Nuneza i niezłe w defensywie Kirma. Nie widzieliśmy głupich strat, podobało mi się nawet te dwa, trzy zagrania wyszydzone przez "ekspertów" gdzie Sobolewski i Nunez woleli wykopać piłkę daleko w trybuny niż narazić zespół na stratę w "przebitce" i przypadkową kontrę.
Wielkie podziekowania dla całej drużyny, a przed Maorem czapki z głów!
O atmosferze w Twierdzy R22 nawet nie wspomnę - miód i malina!!!

Pytanie do forumowiczów, którzy oglądali mecz w Polsacie, czy doping w TV prezentował się równie fantastycznie?
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 04.08.2011, 11:20
thecris,ten Real to mogliśmy u siebie pokonac,zabrakło szczęścia Kopenhaga na pewno jest najtrudniejszym możliwym rywalem,Dynamo trochę męczyło się z HJK,ale kadrę mają świetną.Bate nie jest nawet cieniem tej drużyny która grała w LM,więc tutaj mamy ogromną szanse i na tego rywala liczę.
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 04.08.2011, 11:23
cassius31krakow napisał(a):Wyświetl post

Pytanie do forumowiczów, którzy oglądali mecz w Polsacie, czy doping w TV prezentował się równie fantastycznie?
Caly czas bylo ostro ale juz ostatnie 15 minut to byla MIAZGA, az ciarki po ciele lataly hehehe.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.08.2011, 11:24
wszystko tylko nie Kopenhaga.

Za dziwny stadion mają, jakiś taki niebezpieczny a do tego grają dobrą piłke.

Makkabi albo Apoel, piłkarsko tych chciałbym wyeliminowac.
A jak juz odpadać, to z Zagrzebiem. Fajnie było by pojechac Maksimira w 4 klocki
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.08.2011, 11:25
Wczoraj doping przyćmił wszystko, ta atmosfera na trybunach masakryczna. Wrażenie w telewizorze rewelacyjne. Brawo!
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.08.2011, 11:29
Dla mnie:
BATE - najłatwiejszy rywal, ich jedyny atut to to że są mocno zgrani ze sobą. Jednak ja mam cały czas wrażenie że albo maja szczęście w losowaniu, albo mocniejsze drużyny ich lekceważą, stąd tyle punktów w rankingu nabili
Apoel - przeciętny klub, męczył sie mocno ze Slovanem który jest słabszy od nas, Cypryjska piłka jest lekko w odwrocie w porównaniu z tym co było dwa lata temu.
Maccabi - z tego co wiem to mają aktualnie sporo kontuzji w drużynie, spokojnie do przejścia, lecz tu jest problem, że by nas w żaden sposób nie zlekceważyli biorąc pod uwagę co zrobiliśmy z Beitarem
Dinamo - chorwackie kluby bardzo dobrze w pucharach w tym sezonie sobie radzą, nieźli techniczni i kilka młodych talentów. Problemy kibicowskie więc u nich nie byłoby takiej pressi.
Kopenhaga - wyprzedali kilku grajków, ale to dalej najcięższy dla mnie przeciwnik. Mają mocne ogranie o stawke i styl który nie leży aż tak bardzo Wiśle.

Najważniejsze by trzeci raz z rzędu wylosować, by rewanż grać u siebie.
Odpowiedz cytując
DrunkenBear
Senior Member

Stary 04.08.2011, 11:40
Zapominacie o jednej ważnej rzeczy. Większość drużyn na które trafimy w 4 rundzie dopiero budują formę. Dla nich ta 3 runda była jak dla nas 2. Czyli element przygotowań. APOEL i Maccabi dopiero pod koniec sierpnia grają pierwszy mecz ligowy. Dinamo dopiero zaczęło ligę. Tak na prawdę, to tylko Kopenhaga i BATE są w gazie. Więc nie dzielcie skóry na niedźwiedziu. 20 dni, to dużo. Wyniki z tej rundy nie mają znaczenia.
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 04.08.2011, 11:51
baro1995 napisał(a):Wyświetl post
Co do słabszej gry Toma,to czytałem wczoraj,że Tomowi na awansie Liteksu nie zależy,bo tylko w przypadku braku awansu Litekst puści go do Gazientesporu,więc już przed meczem sobie myślałem,że to Tom to dzisiaj już taki dobry nie będzie,co nie zmienia faktu,że Diaz się poprawił w stosunku do poprzedniego meczu,a i ogólnie w defensywie zagraliśmy lepiej.
A ja myślę, że ten cały Tom to kiepski zawodnik. Jeden mecz mu ewidentnie wyszedł i od razu już megagwiazda. To by wyjaśniało, dlaczego się uchował w tej dziurze przez bodaj 5 lat i dlaczego kosztował tylko 8000$.
Odpowiedz cytując
darius7788
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 04.08.2011, 11:57
Wszystko jedno kto tylko żeby pierwszy mecz grać na wyjeździe to będzie dobrze.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 04.08.2011, 12:00
BATE, Hajfa, APOEL są od nas słabsze. Zagrzeb i Kopenhaga mocniejsze. Dlatego wiadomo na kogo by było dobrze trafić.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.08.2011, 12:03
Jedyne co może martwić, to fakt, że Maora mamy jednego i nie bardzo wiem jak Maaskant będzie się zachowywał w stosunku do niego w meczach ligowych. Bo jak go nie wprowadzi, to inni mogą pomyśleć, że mecz można odpuścić, skoro nie gra najlepszy skład. Ale ja nie o tym, skoro mamy już zagwarantowaną LE, można by było ściągnąć tego Maora Buzaglo jakozmiennika, konkurenta dla naszego Maora. Koleś też jest przechuj, widać to po filmikach ---->http://www.youtube.com/watch?v=Gb3OM...eature=related Wtedy w meczach można by było rzucać Maorami po pozycjach, bez straty jakościowej. Bo boję się, że jak Melikson nam odpadnie to automatycznie siądzie gra z przodu, bez niego tracimy 50% ataku. A wiadomo, że o kontuzje nie trzeba wiele. Dlatego też nie chciał bym zespołu grającego mocno fizycznie,, bo wiadomo, że nastawią się na potrójne krycie Meliksona za wszelką cenę. Dla mnie Apoel albo Macabi.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.08.2011, 12:04
Zawsze pod górę, więc będzie wycieczka do Danii...

Chociaż trochę szczęścia ostatnio nam dopisuje, więc może i w losowaniu się go nieco udzieli.

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.08.2011, 12:06
Organizacja gry zdecydowanie na korzyść Liteksu, w kontekście dwu meczu. Tak samo jak nieskuteczność i brak zdecydowania w kluczowych momentach. Naprawdę wygraliśmy rywalizacje z zespołem chwilami lepszym od naszego, jednak poziomem zbliżony do nas. Prawda jest taka,że z Liteksem zagraliśmy dobrze ale też na dużym farcie. Nikt by nie czuł się zaskoczony gdybyśmy tak naprawdę po pierwszym meczu mieli kilka bramek do odrobienia. Było, minęło, jesteśmy w IV rundzie i w grupie LE, kilka lat temu większość o tym tylko marzyła. Postęp jest, i z tego należy się niewątpliwie cieszyć.

Założenia przed sezonowe jak w mojej ocenie zostały już osiągnięte, jesteśmy w LE. O LM nawet nie myśle,i traktuje to jako coś super ekstra,co przy naszej obronie nie ma prawa się zdarzyć,chociaż może bo szczęście nam dopsuje. Diaz,Chavez, to naprawdę nie są defensorzy na udaną walkę o LM. Gdyby goście z Litexu byli ciut lepiej ogarnięci to spokojnie by coś wykorzystali po rajdach Toma na Diazie. Chavez ok ale jak się dobrze nie ustawi to później chopa nie ma. In plus niewątpliwie Lamey. Siły nie ma ale naprawdę doświadczeniem i ograniem kolejny raz pokazał,że wie o co w piłce chodzi. Bravo za transfer. Tak samo Nunez dawał dzisiaj radę. Będą z niego ludzie, może nie za efektownie ale efektywnie gra na pewno.

Co do ewentualnych rywali w walce o LM. Piszecie,że najgorsze są Kopenhaga i Dynamo. Zgoda,ale o ile Kopenhaga,organizacją gry bije pewnie nas na łeb na szyje, o tyle to Dynamo to nie jest znowu takie okropnie straszne. Bez przesady. Z tą piłką Bałkańską to tak jak z Argentyną, są super ale kiedy ostatnio cokolwiek dobrego zagrali?
Rok temu byłem w Czarnogórze gdy Partizan walczył o LM. Siłą rzeczy patrzyłem jak oni to grają, i nic takiego to nie było. Typowo środkowo europejska młocka. Podobnie jak wcześniej oglądałem mecze Dynama dwa lata temu będąc na Chorwacji. Wtedy odnosiłem wrażenie,że ktoś tutaj na wyrost się czymś podnieca.Od 67 roku kiedy wygrali PUEFa trochę minęło. Typowa młocka. Także w kontekście tego co widziałem, ligi nie oglądam, a ona jest słabsza od naszej, to Dynamo nie jest nie do przejścia, i jest silne nie wiadomo jak. Poziom Wisły i tyle. Powiem coś więcej, wystarczy im strzelić pierwszą bramkę i już ich ochota do gry przejdzie a zacznie się beszczelne faulowanie i kombinowanie. Ta cała Bałkańska piłka to nie to co kiedyś. I trzeba z tego zdawać sobie sprawę.

Gdybyśmy mieli ciut lepszą obronę, to spokojnie bym patrzył kogo to możemy mieć w grupie w LM, bo tak naprawdę to poza Kopenhagą wszyscy są do ogrania,bo na tym co my poziomie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów