|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Oby Maccabi i show Meliksona w ojczyźnie (a dla nas powtórka z Beitaru). Żałuję, że nie ma Genku, ale tylko dlatego, że tymczasowo mieszkam w Belgii i chiałbym zobaczyć WISEŁKĘ na żywo! Gienek się musi rozkręcić, do tego nie wpaść w syndrom kuchenkorza i pojechać Polonię w WWA. Oby były punkty do rankingu i fazy grupowe pucharów 2 lata z rzędu! No i jeszcze WKS musi wywieźć zwycięskie 1:1 z Bułgarii (tak to widzę - Voskamp na początku II połowy i autobus przeciwko Bułagarom). Przy belgijskim IP jak wpiszę w youtube "Robert Maaskant" wyskakują mi jego występy w "Studio Voetbal", ale nie znam niderlandzkiego na tyle, żeby Wam opowiedzieć co mówi. I przede wszystkim - Maor nie powinien grać na skrzydle - mamy tam 3,5 konkretnych zawodników (Patryk, Ivica, Andraż + ew. Gervasio/Rafał), a on jest potrzebny w środku. Tylko niech nie biega z flagą z gwiazdą Dawida po R22... 3 Królowie wielkich miast: Śląsk, Wisełka, Lechia Gdańsk!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Chciałbym zwrócić na świetny, moim zdaniem, mecz Kew Jaliensa. Praktycznie bezbłędny w defensywie, wprowadzał mnóstwo spokoju i dobrze radził sobie w budowaniu akcji od tyłu. Widać u niego doświadczenie i cieszę się że nie zagrał Bunoza.
Oprócz tego, trochę zaskoczyła mnie pozycja Nuneza w dzisiejszym meczu. Grał bardziej defensywnie niż Sobol i w ogóle nie podłączał się do akcji z przodu (nie licząc końcówki spotkania). Liczę, że to tylko założenia taktyczne na dzisiejszy mecz i w przyszłości Gerwazy będzie takim łącznikiem między playmakerem (Meliksonem), a defensywny pomocnikiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Powtorze Kogoś wpis z poprzedniej kolejki......to była PERFEKCYJNIE zaplanowana EGZEKUCJA..Brawo Brawo Brawo!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Widzieliście kiedys tak grającą drużynę z polskiej ligi? Żadnych szarż, chłodne głowy, świetnie dobrana i realizowana taktyka. Chyba powoli można zacząć oceniać pracę Maaskanta (niezależnie od wyniku następnego dwumeczu). Nie pamiętam lepszego trenera na ławce Wisły, a moja pamięć sięga późnych lat 80. XX wieku.
Małecki pokazał dzisiaj, że ciągle się rozwija, że jest piłkarzem inteligentnym. Na marginesie, oznacza to, że Smuda inteligentnym trenerem nie jest. Mamy bocznego obrońcę, który potrafi groźnie zacentrować. Lamey wygląda na razie na piłkarza dwa razy lepszego od Cikosza. Wspaniały mecz stoperów. No i dwie najlepsze wiadomości (oprócz awansu): możemy grać jeszcze dużo lepiej, a (Biała) Gwiazda ma na imię Maor. Jest pięknie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Genkow nie pasuje do naszej gry. Nam potrzeba wysokiego, ale szybkiego, dobrze sie czujacego w grze kombinacyjnej piłkarza. Takim jest Biton. My gramy praktycznie wszystko na kontre. Genkow byłby dobry, jak bedziemy pakować po 20 dośrodkowań w meczu i mieć przewagę w ataku pozycyjnym co się nam często nie zdarzy.
W pucharach w ogóle się nie zdarzy. Nie narzucimy nikomu gry, skoro nie zrobiliśmy tego z Bułgarami. Przejście do 4tej rundy cieszy, ale to raczej przyzwoitość jak przystało na mistrza kraju, nie wielkie osiagniecie. Skoro ich golą co roku takie firmy jak Debreceni, Zilina czy Bate to i mistrzowi Polski nie wypada przegrać. Iliev i Biton do składu i być moze mamy szansę coś tam pokopać w 4 tej rundzie. Ale zdajcie sobie sprawę, że przeskok trudności może być zbyt duży. No i trzeba coś zrobić z wyjazdami, gramy je źle. ![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Naprawdę wszyscy chcą żebyśmy na żydów trafili? Śpicie na pieniądzach, czy nie macie zamiaru jechać za drużyną?
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
piłkarsko
Maccabi APOEL BATE Dinamo Kopenhaga z tym że generalnie trzeba uniknąć Kopenhagi reszta jest + - na tym samym poziomie kibicowsko(wyjazdowo) Dinamo Kopenhaga BATE APOEL Maccabi Gdyby nie bojkot na Dinamie , to byli by bezsprzecznie nr1 a tak to to większej różnicy między wyjazdem do stolicy Chorwacji i stolicy Danii nie ma. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czemu na Dinamie jest protest?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Wiadomo, ze trafimy najwyzej rozstawiony zespol czyli Kopenhagę. W sumie może w losowaniach mamy pecha ale za to na boisku dopisuje nam szczęście, a warto przypomnieć fakt, że ostatni polski zespoł, który grał w LM swój awans wywalczył własnie w stolicy Danii
![]() ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Bojkotują mecze u siebie i wyjazdowe. Niby na ich meczu w II rundzie(nie wiem jak dziś z Helsinkami) był cały stadion , bo bilety rozdawali praktycznie za darmo , ale wiadomo że to nie to samo. http://www.ultras-tifo.net/news/156-...-boycott-.html Tutaj widzę jest jakiś szczegółowy opis sytuacji.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 03.08.2011 o godz. 23:44.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
czy MAŁECKI, czy ILIEV! ja już nie wiem kto strzelił tę bramkę! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Co do dzisiejszego meczu, w końcu fajne spotkanie, jak zwykle świetna atmosfera na trybunach, magiczny Melikson. Szkoda tej żółtej kartki. W piątek byle nie Kopenhaga. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Jest chociaż cień szansy, że zagramy mecz w IV rundzie na R22?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
A czemu mielibyśmy nie zgrać?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Tak na gorąco - dobry mecz, w zasadzie nie było wątpliwości kto awansuje, niezależnie od pomyłek sedziego. Chciałbym teraz APOEL i niech też sędziuje Turek
![]()
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem To nie tak, że nie pamiętam Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Mam pytanie - czy któryś z wiślaków nie zagra w następnym meczu IV rundy (mam na myśli absencja spowodowana nadmiarem kartek) ?
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Na szczęście nie. Ivica wraca, bo dziś nie zagrał a zagrożeni absencją w rewanżu są o ile pamiętam Osman i Maor.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie. Wszyscy będą do dyspozycji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Wie ktoś czy od kartki Maora można się odwołać? Bo wychodzi na to że wyskoczył z muru dopiero po dotknięciu Bułgara który wystawiał tą piłkę. Czyli kartka niesłuszna
![]() 111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków "Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie." '27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Teoretycznie można ale UEFA żadko przystaje na żądaniach lub prośbach klubu, szczególnie, że jest to dopiero pierwsza kartka Maora.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Stare i nieaktualne. Te brakujące elementy (miejsca dla VIPów, miejsca dla prasy, komentatorów) są w zasadzie gotowe. Jedynie miejsca dla komentatorów trzeba jeszcze przygotować, ale to żaden problem.
Prasa ma swoje oddzielne wejście. Ludzi z UEFY można będzie gościć już w loży prezydenckiej Wypadłoby tylko skończyć plac w okolicach okrąglaka, aby wstydu nie było, że dziennikarze i media muszą po podbudowie się poruszać i wchodzić po gruzie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Nie, motyla noga, zagramy na Hutniku...
![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
To Kazek Węgrzyn w barwach Liteksu?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Cel minimum oraz potwierdzenie słuszności obranej drogi zostały osiagnięte w sposób PERFEKCYJNY. Cztery (no może trzy) bezdyskusyjne zwycięstwa,walka, współpraca, konsekwentne wykonywanie założeń taktycznych oraz niezbędne w sporcie szczęście (któremu nauczyliśmy się pomagać) pozwalają z optymizmem spoglądać w przyszłość.
Wreszcie upojny wieczór i noc po meczu poza krajowym podwórkiem. Teraz do boju w grze o wieloletnie marzenie... Brawo i jeszcze raz brawo!!! ![]()
OLE SUPER WISEŁKA, OLE SUPER WISEŁKA...
MARTINA - I BELIEVE YOU!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Nie rozumiem strachu przed Kopenhagą. Myślicie, że shamrock Rovers jest takie dobre, że stawiało się Kopenhadze? Proponuję zerknąć na ruchy transferowe Duńczyków. Fakt faktem, że wydali trochę grosza na nowych graczy, ale to już nie jest ta sama drużyna, co rok temu.
Gesper Gronkjaer - koniec kariery pozycja: napastnik liczba spotkań w rundach zasadniczych LM w zeszłym sezonie: 8 w podstawowym składzie: 8 minut na boisku: 714/720 William Kvist - VfB Stuttgart pozycja: środkowy pomocnik w LM: 8 od poczatku: 8 minut: 720/720 Zdenek Pospech - MSV Mainz pozycja: prawy obrońca w LM: 7 od początku: 7 minut: 630/630 Mikael Antonsson - FC Bologna pozycja: stoper w LM: 8 od początku: 8 minut: 707/720 Oscar Wendt - Borussia M. pozycja: lewy obrońca w LM: 8 od początku: 8 minut: 705/720 |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kirm zagral wczoraj tragicznie i przed nastepna runda trzeba kupic jakiegos zmiennika dla niego. Wystarczylo ze Iliev nie mogl zagrac i juz robi sie dziura w srodku pola gdy Melikson idzie na skrzydlo. No i ktos za Diaza bo o ile ogorki z Liteksu nie zrobily mu wiekszej krzywdy to juz gracze Kopenhagi czy Zagrzebia wkreca go w ziemie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Macius - przypuszczam ze po kazdym kolejnym meczu mowisz ze poprzedni rywal byl ogorkiem i kazdy nastepny bedzie wkrecal go w ziemie, pamietam po meczu w Loweczu jak gromy sie na Juniora sypaly...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Co tu duzo mowic - mecz swietny, na pewno najlepszy za Maaskanta, bo Wisla sprawila, ze mistrz Bulgarii, ktory prezentuje na prawde wysoki poziom (znajomy z Bulgarii twierdzi ze maja najmocniejsza pake od lat, a Lokomotiv Sofia jest od nich na prawde duuuzo slabszy) nie stworzyl sobie zadnej sytuacji stuprocentowej, co wiecej, rywal oddal tylko grozny strzal z glowki w gorna siatke, oraz mial kupe szczescia w tej 68 minucie.
Nie bede pisal tego co wy juz napisaliscie wczesniej. W wiekszosci to prawda. Z perspektywy trybun, wg mnie, na wyzsza ocene zasluguje Nunez, ktory zagral swietny mecz w defensywie, moze nie zaliczyl wielu odbiorow, ale poruszal sie na tyle umiejetnie, ze rywale nie potrafili go przejsc. Ciekawi mnie jeszcze ta bomba z koncowki, musze na powtorce zobaczyc ile braklo. XD. A tak zapomnialbym, Maaskant beznadziejny, czeka ze zmianami, trzyma nieudacznikow Genkowa i Kirma na boisku, zagral za defensywnie za pozno odklaskal kibicom... Panie Dariook i wszyscy podobni, skonczcie panowie, za przeproszeniem, .......ic, bo wlasnie Wisla osiagnela najwiekszy sukces od czasow Parmy i Schalke (farta Nikoli nie licze) i nawet kosztem mistrzostwa w tym roku chcialbym, aby Wisla miala mozliwosc gry w pucharach wiosna 2012 roku. trzymajmy kciuki w piatek o 12, niech los odda nam to co zabral w czesniejszych latach on sam lub tez pewien anglik! P.S. Sry za brak polskich liter, ale pisze z komorki. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|