|
Rankingowy ekspert
Od: 03.2003
Offline |
|
Tyle, że prędkość bilet na minute to przy otwartych non stop kasach to i tak 600 biletów na godzine czyli tak jak napisałem prędkość która pozwoliłaby (tryb warunkowy) sprzedać wszystko co pozostało od dzisiaj rana w trzy godziny i 4 minuty |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Ale ja nie mam akurat do tej analizy żadnych zastrzeżeń chociaż bardziej odpowieda mi tych 370 bitetów/h bo wyliczenia oparte są danych historycznych
![]() |
|
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
|
Ależ ja się zgadzam, że 370 biletów/h to o wiele lepsze założenie do prognozy.
Chciałem tylko pokazać, że nie jest czymś niemożliwym wyprzedanie wszystkich biletów w 3 godziny... Zresztą w ten sposób moim zdaniem winno się organizować prace sprzedających. Manager kas na spotkaniu przed rozpoczęciem pracy mówi : Starajcie się sprzedawać jeden bilet na minute wtedy po 4 godzinach będziemy wszyscy wolni najpóźniej. Jeśli to się wam uda wtedy klub da Wam premie w wysokości połowy tego co zaoszczędzi dzięki waszej lepszej pracy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2005
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...w_w_sprzedazy/
Czyli na tym meczu będzie zmniejszony sektor gości. Ciekawe jak to rozwiążą od strony technicznej. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Czyli do godz. pozostało około 400 biletów + ok. 700 szt. na G4.
Gdyby nie nowa pula, bilety skończyłyby się przed 18. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Wnoszę o zmianę nazy tematu na "(Kółko matematyczne) Wiślacy z liczbami i statystyką za pan brat"
A tak serio mówiąc, można się w jakiś sposób opierać na wyliczeniach Witka, bo są wykonane bardzo precyzyjnie. Ale jak pokazuje przykład zim zum'a życie niestety takie nie jest. Ale jakiś tam pogląd mamy. Realnie mówiąc. Bardzo liczę jutro na komplet i wydaje mi się, że się nie zawiodę. Niestety nie poprę tego obliczeniami ![]() ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Jak będę miał jakieś zadanie ze statystyki to napiszę tu ok?
![]()
Boże chroń mnie przed przyjaciółmi, z wrogami poradze sobię sam...
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
|
No to kółko matemtyczne działa dalej.
Skoro rano było 1837 a zostało 1100 - 1650/2 (połowa sektora gości)to zakładając, że 24 minuty potrzebowali chłopcy na info to : 1837-275=1562:5h sprzedaży = 313 biletów na godzine. Czyli tak jak pisałem prędkość ponad 300 biletów na godzine się sprawdza. Skoro pozostało 1100 to: Z prędkością 313 na godzine czyli dzisiejszą prędkością wystarczy na 3 godziny i 31 minut tj o 19:31 się skończą Z prędkością 370 na godzine czyli maksymalną zmierzoną prędkością wystarczy na 2 godziny i 59 minut tj o 18:59 się skończą... Jednym słowem bilety pewnie dziś się skończą te co dziś są dostępne. Obstawiam, że jedyną szansą na bilety jutro są zwroty od fanclubów. |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Trzeba przyznać, że bardzo dobrą cenę dali na bilety, bo praktycznie do ostatniego dnia schodzą i wychodzi na to, że będzie komplet.
Czyli nie za drogo (po zejdą wszystkie prawie na styk) i nie za tanio, bo nie zeszły w dwa dni ![]() Ktoś zna się na rzeczy. Ciekawe co wykombinują jak otworzą czwartą trybunę. Będą pustki, tańsze bilety, czy Wisła w końcu zacznie ładnie grać i awansuje do LM? ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Drobna nieścisłość. Z G4 zostało wymontowanych kilkadziesiąt krzesełek
A to już mały szczegół.Antystenes. Bilety nie mogłyby zejść w dwa dni bo nie ma tylu kas żeby tyle sprzedać. Fizycznie jest to niemożliwe. |
|
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
Po co sobie zadawać trud z terminalami i sprzedażą przez internet ? Wiem o niej moje wyliczenia je uwzględniają. jak sprawdzisz różnice pomiędzy C i G to zauważysz że choć trybuny są bliźniacze to jednak w związku z wymontowaniem krzesełk pojawia się różnica w ilości miejsc na tych trybunach |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
i chyba na C jest jest o jeden rząd więcej, niż na G.
![]()
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ten komplet jest o tyle dziwniejszy, ponieważ mamy środek wakacji i dużo osób wyjechało na wakacje.
Z jednej strony należy się cieszyć, że będzie full.. A z drugiej.. Czy to będą 'widzowie' czy kibice? Jedyny pozytyw jest taki, że część z nich może się wkręci w klimat.. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Kraków i okolice z których ludzie dojeżdzają na mecze to ok 1,5 mln osób, znalesc nie wiele ponad 20 tyś żeby poszlo na mecz to na prawde nie problem. Stadion zadzialal... to nie odrapana trybuna bez dachu i kibli na wale ziemnym, tylko cos bardzo porzadnego (nie mowimy o elewacji, ktora jest tylko oczuciem) ale komfort oglądania bardzo wzrósł, dodatkowo wzrosło zainteresowanie piłką nożną, również poprzez większa dostępność C+. Wiele ludzi oglądało lige w domach i zaczęło się im to podobać, stworzono dużo lepsze warunki oglądania meczów, jak również dużo większe akcje marketingowe, dużo żywasza relacja z kibicami poprzez stronę oficjalną jak i facebooka doprowadziły do tego, że chyba nawet Basał sie przeliczył - uważam, że jeśli wynik sportowy będzie w miare niezły i będziemy w grupie przynajmniej Uefy i 1-3 w lidze to spokojnie 25-27 tys bedzie chodzic na mecze, na na najlepszych bedzie komplet. Do tego juz nie dlugo bedzie nowa strona plus sprzedaz interentowa, ktore ogranicza mozliwosc dotarcia na stadion wielu osobom.
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
|
Bardzo jestem ciekawy informacji o biletach...
Może ktoś napisać jak wyglądała sytuacja jak kupował bilet. Oczywiście proszę tylko tych co kupowali po 17:00 bo jak wyglądał sytuacja przed to klub poinformował już na stronie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
po 17 przechadzałem się koło stadionu, kolejka na +/- 50 osób.
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Ma ktoś informacje dotyczącą ilości pozostałych biletów?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=25555
Na dokładniejsze info tak jak zwykle poczekaj do późnych godzin wieczornych. ![]()
Z tysięcy klubów wybrałem ten...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
w późnych godzinach wieczornych to ja powinienem odpalać auto i wyruszać do Krakowa, dzięki za dobre chęci.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Podali na oficjalnej już, zostało 450 czyli jutro będzie komplet
![]() |
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Za oficjalną:
Coraz mniej biletów zostało na mecz Wisły Kraków z Liteksem Łowecz. Po wtorkowej sprzedaży w kasach zostało zaledwie 450 wejściówek! Ostatnie sztuki zostały na sektory D11 oraz F12 (sektor rodzinny). Więcej biletów można kupić na sektor G4. Sprzedaż na ten sektor została uruchomiona we wtorek po południu. W środę będzie je można kupować od godz. 11:00 w Strefie Kibica, znajdującej się w narożniku stadionu przy ul. Reymonta 22. (...) http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...o_450_biletow/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Zostało 450 biletów!!!!!!!!!!!!!!
Powód: uprzedzili mnie :P
Ostatnio edytowane przez gris : 02.08.2011 o godz. 20:22.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Zostało 450 wejściówek na spotkanie rewanżowe III rundy el. LM:
Cytat:
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
|
Zgodnie z wyliczeniami kółka matematycznego na początku dnia było
1837 biletów a potem dołożono bilety z G4, których liczba myśle, że można założyć wynosi połowe miejsc przeznaczonych dla gości czyli 825. Łącznie było więc 1837+825=2662 Skoro pozostało 450 biletów to łatwo obliczyc można że sprzedano 2212 biletów co oznacza średnią 251 biletów na godzine. Zestawiając nasze wyliczenia w jedno było tak: Od 21 lipca do 27 lipca czyli w równo tydzień sprzedano 10 000 biletów średnio na godzinę 175 28 lipca i w ciągu mniej więcej połowy dnia 29 lipca(dla obliczeń przyjmuje 4,5h) sprzedano 5000 biletów średnio na godzinę 370 biletów W ciągu drugiej połowy 29 lipca i w sobotę 30 lipca sprzedano 2500 biletów średnio na godzinę 238 biletów. W dniach 31.07 i 1.08 w ciągu 15 godzin sprzedano 3100 biletów. co oznacza 207 biletów na godzine sprzedaży 2.08 sprzedano 2212 biletów co oznacza 251 biletów na godzinę |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Wit.Ek jesteś niezmordowany, ale chwała Ci za to
![]() |
|
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
|
Dzięki ale o której braknie biletów niech juz liczy ktoś inny
![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Obstawiam godzinę 12.47 i 32 sek.
Oczywiście przy sprzedazy 251 biletów/h. |
|
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
|
Ktoś sprawdzał ile bukmacherzy dają za tą godzine?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
nic, ale ja browca mogę postawić jak trafi
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Czy żeby kupić bilet na Litex trzeba wyrabiać od razu Kartę Kibica? I drugie
Jak myślicie, będą takie kolejki jutro, że trzeba przyjść godzinę przed Otwarciem Strefy Kibica? |
|
|