|
Rankingowy ekspert
Od: 03.2003
Offline |
|
|
A na jakie sektory były jeszcze bilety ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
to tylko kwestia prowizji za płatności kartą, o które stratny byłby Klub - przy takich kwotach, które Kibice Wisły zostawiają co mecz na R22 to nie byłaby mała kwota. Myślę, że najlepszym rozwiązaniem dla kluby byłoby wprowadzenie cen normalnych (przy płatności kartą) i cen rabatowych (niższych o 1,5-3%) przy płatności gotówką. Osoby, które muszą płacić kartą byłyby zadowolone i Ci co płacą gotówką miałyby bonusik za fatygę do bankomatu. Sądzę też, że osoby tak płaczące nad możliwością płacenia kartą pierwsze biegłyby do bankomatu, aby zapłacić gotóweczką Ale gdyby ktoś dalej chciał lub musiał płacić kartą, miałby taką możliwość.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 02.08.2011 o godz. 12:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Z tego co wiem to za płatność kartą jesteś zobowiazany oddać coś ok 3% transakcji dla firmy od terminali czy kogoś tam. Głównie chodzi o to, że ponosisz jakiś tam koszt dlatego w Biedronce też nie można bo nie chcą odprowadzać komuś kasy a obroty mają duże.
![]()
"...MY WIERZYMY W MISTRZOSTWO NASZEJ WISEŁKI..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Cytat:
P.S. Możesz jeszcze wziąć terminal, który łączy się przez internet a nie przez sieć telefoniczną żeby czasem nie stracić na impulsach.
Ostatnio edytowane przez zim zum : 02.08.2011 o godz. 12:37.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
KaSzTaN - nawet te 0,5 % to spora kwota, którą można wykorzystać na funkcjonowanie klubu.
Wymiana barterowa to też strata, którą Klub poniósłby w momencie rezygnacji z wpływów reklamowych. Standard, standardem, ale jeśli chodzi o spore kwoty (a taką sporą kwotą byłoby nawet 0,5 %), to nie ma zmiłuj - i trzeba liczyć kasę, bo miasto nam nie da dotacji na funkcjonowanie. zim zum to nie argument, że wydali sporo kasy na nieudaczników, teraz trzeba tak działać, aby nie tracić znów za kolejne złe decyzje. Jeśli ktoś chce, musi, ma takie pragnienie, fobie, itp. to proszę bardzo niech dopłacić 0,5 - 3 % - NIE ZBIEDNIEJE (używając Twoich słów)
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 02.08.2011 o godz. 12:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
To są jaja. 2011 r. Obrót kilkanaście mln. zł. przy tak naprawdę sprzedaży detalicznej a brak płatności kartą. Już widzę jak ktoś kupi miejsce VIP i przyniesie 6000 zł. w kieszeni. Wiedzie ktoś tam w te kasy z kałaszami zbierze 500 tyś. zł. to szybko się znajdzie kasa na terminale. Niech mi założą te terminale, niech nałożą opłatę, nawet 5% przyjmę niech mają na linie telefoniczną żeby im nie brakło.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 02.08.2011 o godz. 12:46.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ludzie, przecież wpłata gotówki do banku jest dużo droższa niż prowizja za płatność kartą. Jak dla mnie jest to śmiech na sali, że nie ma terminali. Mamy XXI wiek, to jest nienormalna sytuacja. Najlepiej jakby jakaś gazeta to nagłośniła, to byśmy mieli już od następnego meczu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A praktyki z dopłacaniem do ceny przy płatności kartą, to są może stosowane w jakichś średniowiecznych sklepach na wsiach, chociaż osobiście nigdy się z tym nie spotkałem.I to, ze wprowadza terminale nie jest równoznaczne z tym, ze nagle wszyscy zaczną płacić kartą. |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Witam, czy wiadomo ile sprzedano biletów na Liteks?
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
|
Coś Wam pokaże. Oto wyliczenie ile do klubu wpływa pieniędzy z biletów z poszczególnych sektorów i łącznie w przypadku pełnego stadionu. Cena za sektor została ustalona patrząc na stawki meczu z Litexem bez wchodzenia w to ile osób to ulgowe bilety a ile osób to karnetowcy.
Tak czy siak to zestawienie pokazuje rząd wpływów z najbliższego meczu choć oczywiście z pewnym błędem myśle, że maksymalnie wynoszącym ok 10% ![]() Jak widzicie z biletów Wiśle skapnie około miliona. Ktoś pisał o prowizji za płacenie kartą. Nie bardzo wierze w 3%. 3% od miliona złotych to przecież 30 000 zł. Nie wierze nawet w 1% bo to 10 000 zł... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
a dopłaty, niech będzie, że nazwiesz dopłaty do płacenia kartą średniowieczem - ważne, że Klub nie będzie dopłacał do tych "obecnych standardów". Ja zaproponowałem te dopłaty, aby "Wilk był syty i owca cała" w sytuacji potrzeby wyrażanej przez Kibiców i oporze Klubu. Za loże i miejsca VIP Klub będzie przyjmował przelewy, możliwość płacenia kartą nie będzie tak potrzebna. P.S. a jak funkcjonują konta firmowe doskonale wiem. Krakus76, ale pewnie dla klubu są to sporo pieniądze, jeśli nie zdecydował się na wprowadzenie terminali.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 02.08.2011 o godz. 13:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
|
Dobra kochani. Może zakończmy temat prowizji i terminali. Wiadomo terminale powinny być.
Basta |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
Łącznie na rundę może być to maksymalnie 60 tys. zł przy wysokiej prowizji - 3%. Wspomniałeś że przy 0,5% prowizji to "spora" kwota na którą klubu nie stać. 10 000 zł to koszty nie do przeskoczenia dla klubu ? Oczywiście dochodzą koszty zakupu lub dzierżawy terminali ale przy dzierżawie nie są one gigantyczne. Czy są to gigantyczne pieniądze ? Raczej nie.
Ostatnio edytowane przez krakus76 : 02.08.2011 o godz. 13:12.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wit.Ek ale z jakichś powodów ich nie ma. Nie sądzę, aby były to inne powody niż tylko finansowe.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
20 600
Cytat:
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Wklejam prośbę jeszcze tutaj, bo temat cieszy się ostatnio dużym powodzeniem.
Tworzymy bazę danych o biletach meczowych: http://historiawisly.pl/wiki/index.p..._no%C5%BCna%29 Jeżeli ktoś z Was chciałby pomóc swoimi zbiorami to prosimy o kontakt na mail [email protected] ![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Watts.
To było info sprzed godz. 11. Przyjmując założenia Wit.Ek. (bardzo słuszne) w pesymistycznym wariancie do godz. 14 sprzedano już 21 314 bilety. Optymistyczna wersja to 21 710 sprzedanych biletów ![]() A założenia jak najbardziej realne zakładając że przed kasami cały czas stoi kolejka.
Ostatnio edytowane przez krakus76 : 02.08.2011 o godz. 13:22.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Byłaby sprzedaż internetowa, to komplet byłby już przed niedzielą. Wiele ludzi w tym ja, nie będę jechał specjalnie kilka godzin do Krakowa żeby bilet kupić.. Żeby nie było off top, jutro pewno dużo ludzi zjawi się godzinkę przed meczem i bardzo się zdziwią jak biletu nie będzie można już kupić.
![]()
Z tysięcy klubów wybrałem ten...
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
A w temacie sprzedaży internetowej. Szybko wyliczyłem sobie że przyjazd samochodem żeby kupić bilet to dla mnie jakieś 8-10 zł. Dodatkowy koszt to czas utraconych korzyści tzn. 1 godzina poświecona na stanie w kolejce i czas na dojazd. Jeśli policzyłoby się to dla wszystkich osób które w podobny sposób tracą czas i pieniądze to wyszłoby że wprowadzenie sprzedaży internetowej mogłoby przyczynić się do dużych oszczędności ekonomicznych i finansowych. W skali 1 roku mogłoby to być nawet kilkanaście milionów zł. Klubu nie stać a kibiców stać na ponoszenie dodatkowych kosztów ?
Poza tym jeśli ktoś potrafi liczyć to klub zaoszczęciłby na wynagrodzeniach (kasjerzy).
Ostatnio edytowane przez krakus76 : 02.08.2011 o godz. 14:05.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
zastanówmy się kto dzisiaj w większości kupuje te bilety ? Ciekawe czy znają chociaż pierwszą zwrotkę naszego Hymnu ? Czy wiedzą, że podczas Jego śpiewania powinni stać, itp. ...
Jednak może na następnym meczu będą to już wiedzieć ... i to jest jakimś pocieszeniem ... |
|
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
|
28 lipca i w ciągu mniej więcej połowy dnia 29 lipca(dla obliczeń przyjmuje 4,5h) sprzedano 5000 biletów średnio na godzinę 370 biletów
To pokazuje, że taka sprzedaż jest możliwa a skoro dziś są otwarte wszystkie kasy i ciągle jest kolejka to należy przyjąć, że i teraz średnio na godzine idzie dużo. Ja bym do obliczeń przyjmował nawet te 370... 370 biletów na godzine to przy działających wszystkich 10 kasach to 37 biletów na godzine na jedno okienko to znaczy, że sprzedaż 1 biletu zajmuje 1 minute i 38 sekund. Nie czarujmy się. Sprzedaż jednego biletu może trwać 30 sekund a wtedy... W ciągu godziny jedna kasa sprzeda 120 biletów 10 kas sprzeda 1200... Gdyby ktoś uznał, że 30 sekund to za szybko to łatwo można przeliczyć że dwa razy dłuższa obsługa to dwa razy mniej sprzedanych biletów ale to ciagle 600 biletów na godzine. Przy takim tempie 1837 a tyle pozostało do sprzedaży od rana biletów mogło się rozejśc w jakieś 3 godziny i 4 minuty... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sorry Wit.Ek ale jak w nocy jesteś z kobieta to też tak wszystko wyliczasz ? Takie założenia są zupełnie bez sensu, bo podam Ci przykład pierwszy z rzędu. Jak kupowałem bilet na Liteks to obslugiwał mnie chłopak, któremu zawieszał się system i szło wolno, bo jak udalo mi się podsłuchac używał firefoxa a wszyscy opery. zobacz teraz jakie on miał opóźnienie, a nie daj Bóg jak ktoś pójdzie sikać czy jeść.
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
Dokładnie, ja jestem z woj. świętokrzyskiego i żeby kupić bilety wydałem już 50 zł. na paliwo i straciłem 5 godzin. I jutro powtórka z rozrywki. Całym sercem jestem za Wisełką, ale mamy XXI wiek i powinna być sprzedaż internetowa. PS. znam 2 zwrotki Hymnu ![]() |
|
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
|
Oczywiście.
Co godzinę budze ją i mówie "Kochanie, zostało Ci 3600 sekund mniej snu i jesli bedziesz spała tak jak wczoraj do 5:00 to bedziesz spać jeszcze 18 000 sekund. Nigdy nie zapominam dodać jej Spokojnych snów. No i pogodzinie znów ją budze... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
W temacie prędkości sprzedaży. Bilet kupiłem w 30 sek. Tyle że miałem kartę kibica, odliczone 31 zł i kupiłem bitet na C na chybił trafił
![]() Takich przypadków jak ja jest jednak mało bo duża część osób analizuje gdzie są wolne miejsca i grymasi jak kobieta podczas okresu, podaje nr. pesel, próbuje zamienić miejsca bo chce siedzieć razem z teściową która też chce zobaczyć mecz, szuka pieniędzy i guzdra się pakując reszte. Ale. Są też takie przypadki że przychodzi człowiek z plikiem 20 kart kibica, mówi że chce na C 4 i po chwili wychodzi ![]() |
|
|