The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ziooom
Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2011, 21:50

Ja bym grał lekko zmodyfikowanym 4-2-3-1 , Sobol jako def. pom. absolutnie wystarcza, zawsze może go wesprzeć Jirsak, z przodu stawiam na trio Iliev, Guła i Melikson, którzy potrafią grać technicznie i kombinacyjnie oraz mają zagwarantować Gienkowi kilka ciekawych podań w meczu. Pierwszy do wejścia z ławki byłby Kirm, następnie Małecki oraz Wilk za Sobola. Gervasio oraz Biton nie mieli okazji się pokazać na tyle bym brał ich pod uwagę.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 15.07.2011, 22:06
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Ja bym tak to ustawił,ewentualnie zmieniłbym na bardziej defensywnie

Jest identyczne jak moje pare postów wyżej. Ale oczywiście płaczą że po 5 bramek będziemy tracić więc lepiej zagrać 1-10-0-0 to nie stracimy żadnej.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 15.07.2011, 22:13
Fiti napisał(a):Wyświetl post
Jest identyczne jak moje pare postów wyżej. Ale oczywiście płaczą że po 5 bramek będziemy tracić więc lepiej zagrać 1-10-0-0 to nie stracimy żadnej.
Tak to sobie możecie grać w FMie, razem z Heniem Kasperczakiem
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.07.2011, 22:15
Haha,spokojnie ludzie Czemu taka agresja to tylko zabawa

PS:Nie gram w FM ani żadnego innego menadżera

Ostatnia edycją w jaką grałem była z 3 lata temu albo i więcej

Nasz skład zestawia nie jaki Roberto Więc luz
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 15.07.2011 o godz. 22:18.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 16.07.2011, 09:38
Fiti napisał(a):Wyświetl post
Możecie sobie tworzyć tego typu radosne taktyki, ale i tak Maaskant nigdy nie zagra takim ustawieniem, chyba, że będziemy gonić wynik. A skoro ani on, ani większość trenerów na świecie nie grają piątką z przodu to chyba mają ku temu racjonalne przesłanki. Swoją drogą na ubiegłorocznym mundialu Maradona z Niemcami puścił od początku Messiego, Di Marię, Teveza, Higuaina i Maxiego, a jako DPŚ grał osamotniony Mascherano. Pamiętacie chyba jak się skończyło.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
Michal_1990
Senior Member

Stary 16.07.2011, 11:36

4-2-2-2

"Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać,
bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać"
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 16.07.2011, 11:36
Kris Dee napisał(a):Wyświetl post
z powodu braku napastnika straciliśmy 5 bramek?
Chodziło mi bardziej o ta statystykę 5 strzelonych w tym wypadku Generalnie to w tamtych dwóch meczach waliliśmy głową w mur i często były wybicia piłki do przodu które kończyły się strata.

Co do grania dwójka def to logiczne, że tak powinniśmy grać i w tej kwestii liczę na Nuneza, że to On będzie tym bardzo mocno usposobionym ofensywnie defensywnym pomocnikiem czyli będzie biegła od pola karnego do pola karnego i wspomagał obie formacje. W mojej opinii to jest kluczowy transfer na to okienko, poza obroną oczywiście. Ewidentnie z Sobola i Wilka nie będzie kogoś kto ładnie przeżuci ciężar gry czy zrobi przewagę w środku po akcji 1v1, Wilka to naturalny zastępca Sobola, a Nunez będzie walczył z Jirsakiem o pierwszą 11.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 16.07.2011, 12:35
Nie mozna bac sie Skonto dlatego ja bym tez ustawił 2 napastnikow - zawsze to razniej
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.07.2011, 13:43
Kris Dee napisał(a):Wyświetl post
Ja proponowałem coś podobnego w tym temacie, parę miesięcy temu.
Ustawienie reprezentacji Chile, jakby nie było rewelacji ostatnich MŚ.
3-3-1-3
Czuć w tym moc. Trzyosobowa linia obrony to przy obecnej słabości tej formacji najlepsze co wg mnie można zrobić żeby ją wzmocnić. Tu jeszcze są na dodatek wspomagające wingbacki. 3 napastników (w tym dwóch umiejących zejść na skrzydło czy rozegrać piłkę), wolny elektron Melikson i pomagający Nunez z Kirmem daje ogromne możliwości ataku. Podoba mi się ta formacja.
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Stary 16.07.2011, 13:50
Charlie napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą na ubiegłorocznym mundialu Maradona z Niemcami puścił od początku Messiego, Di Marię, Teveza, Higuaina i Maxiego, a jako DPŚ grał osamotniony Mascherano. Pamiętacie chyba jak się skończyło.
Zgadza się, dostali od Niemców 0-4 i to jest właśnie doskonały przykład na to jak się kończy gra na hurraa z jednym defensywnym pomocnikiem.
Odpowiedz cytując
Michal_1990
Senior Member

Stary 16.07.2011, 14:53
Najlepszy mecz wiosną Wisła rozegrała z GKS Bełchatów. Graliśmy takim składem: Sergei Pareiko- Erik Cikos,Kew Jaliens, Osman Chavez, Dragan Paljić - Cezary Wilk, Michaił Siwakow, Tomas Jirsak - Maor Melikson, Cwetan Genkow, Andraż Kirm. Chociaż Sapela bardzo wtedy pomógł wygrać, Wisła grała bardzo dobrze.

http://www.youtube.com/watch?v=tVIxs...eature=related
od 3:52 w przyspieszeniu akcja Wisły zakończona golem. Widać, że cała linia pomocy nie stoi w miejscu i czeka na piłkę, ale swoją ruchliwością ułatwiają rozegranie akcji. Wilk z Sobolem w meczu ze Skonto byli zbyt statyczni.

"Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać,
bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać"
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Stary 16.07.2011, 16:12
riv napisał(a):Wyświetl post
Czuć w tym moc. Trzyosobowa linia obrony to przy obecnej słabości tej formacji najlepsze co wg mnie można zrobić żeby ją wzmocnić. Tu jeszcze są na dodatek wspomagające wingbacki. 3 napastników (w tym dwóch umiejących zejść na skrzydło czy rozegrać piłkę), wolny elektron Melikson i pomagający Nunez z Kirmem daje ogromne możliwości ataku. Podoba mi się ta formacja.
Zwróć uwagę że ten czworokąt ofensywny jest identyczny jak w 4-2-3-1 czyli taki jak teraz proponuje Maaskant.
Jedyna różnica polega na tym że jest tylko jeden defensywny pomocnik ale za to drugi stoper, jak również dwóch super ofensywnych "Wingback" (sorry ale nie wiem jak sie ich nazywa po Polsku )
Gdy bronimy presingiem to wingbacki są ustawieni w linii z defensywnym pomocnikiem, czyli tak jakbyśmy mieli trzech DP przez chwilę.
Natomiast w razie jakiegoś wielkiego oblężenia naszej bramki, mogą sie zamienić w klasycznych bocznych obrońców.
Na pewno jest potrzebna wielka wytrzymałość żeby tak grać ale od czego są zmiany.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Stary 16.07.2011, 16:30
@Kris Dee
Najbardziej podobają mi się właśnie rzeczone wingbacki (chyba można to przetłumaczyć 'cofnięty skrzydłowy'?). Ustawienie ich na wysokości DP WYMUSZA na nich podłączanie się do akcji ofensywnych o wiele bardziej niż robią to nasi boczni obrońcy w obecnej formacji. Odciążają także Sobola, który może skupić się na trzymaniu środka pola tak jak lubi i nikt nie mógłby mieć do niego problemów, że nie podłącza się do ofensywy.
Czworokąt ofensywny zawsze był w moim mniemaniu ok. Moim problemem było, że nie dostaje wsparcia od pozostałych zawodników a z wingbackami o rzeczone wsparcie nie trzeba się martwić.
Ostatnio edytowane przez riv : 16.07.2011 o godz. 16:34.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 16.07.2011, 16:44
Kirm i Cikos świetnie by się nadawali na tą pozycję, Cikosa niestety nie ma, a nie wiadomo czy Nunez jest na tyle wybiegany, żeby non stop zapieprzać od bramki do bramki.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 23.07.2011, 22:30
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Kirm i Cikos świetnie by się nadawali na tą pozycję, Cikosa niestety nie ma, a nie wiadomo czy Nunez jest na tyle wybiegany, żeby non stop zapieprzać od bramki do bramki.
Po tym co pokazał w swoim krótkim czasie gry, to można mieć nadzieje. Swoboda ruchu, szybkość, oczywiście nie można oceniać zawodnika po 10 minutach gry ale mi się spodobał, licze na niego.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 01.08.2011, 15:40
Odpoczywając przy popołudniowej kawce pozwoliłem sobie na zasugerowanie ustawienia, moim zdaniem najbardziej w tej chwili optymalnego, oraz dającego możliwości zarówno w obronie jak i w ataku.

Biorąc pod uwagę, notoryczny problem z zamykaniem akcji oraz dziura w środku pola przy ustawieniu 4-2-3-1, moje ustawienie daje większe możliwości gdyż mamy w polu karnym dwóch napastników, oraz ofensywnego pomocnika. Daje również dużo możliwości dla naszych pomocników, którzy lubią/muszą wchodzić do środka. Przy czym na wysuniętego napastnika mógłby nadać się również Boguski, bo tam trzeba szybkiego, zwrotnego napastnika. Obrona, wiadomo, OŚP cofa się do odbioru, a pomocnicy zawężają pole gry, w zależności od potrzeby. Jak wam się podoba?
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Stary 01.08.2011, 15:57
Maaskant dziś powiedział, że Dudu i Genkow nie mogą grać razem od początku, ale w trakcie meczu mogą być obydwaj. Osobiście jestem ciekaw tego ustawienia.
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Stary 01.08.2011, 15:57
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Odpoczywając przy popołudniowej kawce pozwoliłem sobie na zasugerowanie ustawienia, moim zdaniem najbardziej w tej chwili optymalnego, oraz dającego możliwości zarówno w obronie jak i w ataku.

Biorąc pod uwagę, notoryczny problem z zamykaniem akcji oraz dziura w środku pola przy ustawieniu 4-2-3-1, moje ustawienie daje większe możliwości gdyż mamy w polu karnym dwóch napastników, oraz ofensywnego pomocnika. Daje również dużo możliwości dla naszych pomocników, którzy lubią/muszą wchodzić do środka. Przy czym na wysuniętego napastnika mógłby nadać się również Boguski, bo tam trzeba szybkiego, zwrotnego napastnika. Obrona, wiadomo, OŚP cofa się do odbioru, a pomocnicy zawężają pole gry, w zależności od potrzeby. Jak wam się podoba?
1. Przy tym ustawieniu DPŚ musiałby włączać się do rozegrania piłki, a Sobol/Wilk tego nie lubi i nie umie
2. Do rozegrania piłki musiałby się podłączyć jeden albo obu bocznych pomocników schodząc do środka (Meleks z Sobolem sami nie zdominują środka pola, do tego potrzebne jest co najmniej trzech graczy) przez co robiła by się dziura na skrzydle (bądź obu skrzydłach). Skrzydłowi przeciwnika, jeżeli posiadaliby odrobinę dynamiki wchodzilyby w nas jak w masło.
3. Do 'diamentu' potrzeba szybkich bocznych obrońców, którzy musieliby robić za skrzydłowych w czasie gdy boczni pomocnicy rozgrywają piłkę. A ani Diaz ani Lamey nam tego nie zapewnią

Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 01.08.2011, 16:18
riv napisał(a):Wyświetl post
1. Przy tym ustawieniu DPŚ musiałby włączać się do rozegrania piłki, a Sobol/Wilk tego nie lubi i nie umie
2. Do rozegrania piłki musiałby się podłączyć jeden albo obu bocznych pomocników schodząc do środka (Meleks z Sobolem sami nie zdominują środka pola, do tego potrzebne jest co najmniej trzech graczy) przez co robiła by się dziura na skrzydle (bądź obu skrzydłach). Skrzydłowi przeciwnika, jeżeli posiadaliby odrobinę dynamiki wchodzilyby w nas jak w masło.
3. Do 'diamentu' potrzeba szybkich bocznych obrońców, którzy musieliby robić za skrzydłowych w czasie gdy boczni pomocnicy rozgrywają piłkę. A ani Diaz ani Lamey nam tego nie zapewnią
Ad 1. Tak niestety jest, że teraz jeden z dwójki Wilk/ Sobolewski muszą się na siłę podłączać i kreować grę, ja w tym ustawieniu do rozgrywania wziął bym Meliksona, w zasadzie nic by się nie zmieniło. W aktualnym ustawieniu też w zasadzie Melikson rozgrywa a DŚP stoją za nim. Stąd jak Melikson wchodzi w pole karne to z tyłu robi się dziura, bo nie zawsze defensywni mają ochotę podchodzić głęboko pod pole karne. A i w polu karnym zawsze będzie o jednego więcej do piłki, bo teraz to przedzieranie Ilievem, Meliksonem i Kirmem przez środek wygląda słabo.
Ad.2.3 O Lameya bym się nie bał, gorzej wygląda sytuacja na drugiej stronie, gdzie skrzydłowy obrońca Paljić i Diaz nie za bardzo dają jakość. Ale mimo wszystko w tym ustawieniu postawiłbym na Diaza, on lepiej się ustawia i potrafi powalczyć, chodź nie jest idealny. Za to w oskrzydleniu akcji wolałbym Dragana, bo jest szybki i czasami coś potrafi wrzucić.

Mam takie wrażenie że przy aktualnym ustawieniu ni jak nie mają sensu wrzutki w pole karne, gdyż zazwyczaj jest tam 1, 2 zawodników na całą obronę rywali. Miało by to sens, gdyby w polu karnym grasował jakiś Koller, albo Ibrahimović. Wiadomo, czasami można zaskoczyć, ale ogólnie to wygląda słabo. Dlatego też boczni schodzą do środka i robi się bałagan. Moja taktyka z dwoma napastnikami daje szanse powodzenia dla wrzutek z boku boiska. Gdzie jeden wchodzi na pierwsze tempo a drugi logicznie...
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 01.08.2011, 16:49
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post

Mam takie wrażenie że przy aktualnym ustawieniu ni jak nie mają sensu wrzutki w pole karne, gdyż zazwyczaj jest tam 1, 2 zawodników na całą obronę rywali. Miało by to sens, gdyby w polu karnym grasował jakiś Koller, albo Ibrahimović. Wiadomo, czasami można zaskoczyć, ale ogólnie to wygląda słabo. Dlatego też boczni schodzą do środka i robi się bałagan. Moja taktyka z dwoma napastnikami daje szanse powodzenia dla wrzutek z boku boiska. Gdzie jeden wchodzi na pierwsze tempo a drugi logicznie...
A ja mam wrażenie, że te wrzutki są dobre, jeżeli są grane płasko. Kirm ma dużo takich mocnych płaskich podań w pole karne, duże zagrożenie jest z tego. Lamey też popisuje się dobrymi wrzutkami.
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.08.2011, 17:26
Ostatnio edytowane przez prezes85 : 01.08.2011 o godz. 20:47.
Odpowiedz cytując
Warzyw
Vivere militare est

Od: 12.2006

Stary 01.08.2011, 18:00
Panowie ale Iliev pauzuje za 2 żółte kartki

Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.08.2011, 18:09
Warzyw napisał(a):Wyświetl post
na litex Małecki za Ilieva a Garguła za Wilka. Ale na defensywnego pomocnika z dobrym podaniem a nie na rozgrywacza.
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Stary 01.08.2011, 18:22
@Kris Dee
Bardzo fajna taktyka, ale zmieniłbym personalia w defensywie. Dlaczego rezygnować z aktualnie najlepszego obrońcy, czyli Lameya? Sam mówił, że może grywać na lewej obronie, więc ustawiłbym go właśnie w tym miejscu. Na prawą obronę przesunąłbym Jaliensa, a Chavez pozostałby na środku.

Nunez i Kirm, tak jak mówi riv, wspomagaliby Sobola w rozbijaniu ataków przeciwnika, a jednocześnie podwajaliby krycie na bokach obrony. Kreowanie gry od tyłu również poprawiłoby się.

Warzyw napisał(a):Wyświetl post
To jest temat o taktyce i pierwszej jedenastce, a nie o meczu w pucharach.
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Stary 01.08.2011, 19:26

Cóż, ja byłbym bardzo ciekawy, jak sprawdziło by się powyższe ustawienie. Dwóch napastników, dwóch bocznych ofensyfnych pomocników, którzy w każdej chwili mogą stać się 'pseudonapastnikami', albo cofnąć się pod linię środkową i asekurować tam partnerów. Wysunięty nieco dalej środkowy pomocnik miałby za zadanie rozgrywanie piłki, tudzież podłączanie się pod akcje ofensywne, a Sobol - wiadomo, destrukcja i zatrzymywanie ataków. Wysunął bym też trochę wyżej bocznych obrońców, którzy dzięki temu mieli by większe pole manewru jeśli chodzi o ofensywę.
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.08.2011, 19:46

Ja bym stawiał na coś takiego, aczkolwiek potrzebowalibyśmy szybszego defensywnego pomocnika
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Stary 01.08.2011, 19:51
@hawaiisurfer twoja taktyka nieco za bardzo ofensywna... za dużo wolnego pola zostawialibyśmy na środku boiska. Przeciwnicy wchodziliby w naszą obronę, jak w masło.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 01.08.2011, 20:19

Zacznijmy od defensywy - na środku w porównaniu do ostatniego pucharowego spotkania z Liteksem nic bym nie zmieniał. Tak samo na prawej stronie defensywy. Na lewej obronie można by było zaryzykować i postawić na Jovanovicia zamiast słabo spisujących się w ostatnim czasie Paljicia (nawet w meczu z takim przeciwnikiem jak Skonto popełniał głupie błędy, jeśli miałbym wskazać najgorszego we wspomnianym dwumeczu wybrałbym właśnie Dragana) i Juniora Diaza, którego Tom w poprzednim spotkaniu robił jak chciał. Szkoda, że nie mogliśmy przetestować Serba w sobotnim meczu z Widzewem.

W drugiej linii, w środku pola mam nadzieje zagra trójka graczy Sobolewski, Nunez i Melikson. Tego pierwszego zdecydowanie brakowało na boisku w meczu z Widzewem. Mimo wszystko uważam, że nieobecność Sobola była bardzo dużym osłabieniem. Zważywszy na postawę Cezarego Wilka w ostatnim czasie liczę także na grę Nuneza , który jest takim łącznikiem między ofensywą a defensywą. Jako najbardziej wysunięty zawodnik II linii oczywiście Melikson Na skrzydłach miałem spory dylemat - zastanawiałem się, czy zamiast Kirma, który w meczu z Widzewem był bezproduktywny do 'mojej 11' na lewym skrzydle nie ustawić Maora Meliksona, ale z niego mamy największy pożytek, kiedy występuje w środku pomocy.

Na szpicy David Biton strzelec bramki z Widzewem. Genkov obecnie jest bez formy. Biton jest zawodnikiem, który w przeciwieństwie do Bułgara cofa się do środka boiska i wspomaga II linię.
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.08.2011, 20:55
vaazon napisał(a):Wyświetl post
@hawaiisurfer twoja taktyka nieco za bardzo ofensywna... za dużo wolnego pola zostawialibyśmy na środku boiska. Przeciwnicy wchodziliby w naszą obronę, jak w masło.
Chyba, że środkowi obrońcy zagraliby bardzo wysoko. Z drugiej strony - Jaliens jest za wolny, gdyby jakaś piłka poszła na wolne pole. Z chęcią zobaczyłbym Melikson'a z Gargułą obok siebie.
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Stary 05.08.2011, 03:37
vaazon napisał(a):Wyświetl post
@Kris Dee
Bardzo fajna taktyka, ale zmieniłbym personalia w defensywie. Dlaczego rezygnować z aktualnie najlepszego obrońcy, czyli Lameya? Sam mówił, że może grywać na lewej obronie, więc ustawiłbym go właśnie w tym miejscu. Na prawą obronę przesunąłbym Jaliensa, a Chavez pozostałby na środku.

Nunez i Kirm, tak jak mówi riv, wspomagaliby Sobola w rozbijaniu ataków przeciwnika, a jednocześnie podwajaliby krycie na bokach obrony. Kreowanie gry od tyłu również poprawiłoby się.

Moim zdaniem Chavez na pozycji LŚO gdzyż jest szybszy i lepszy w kryciu, z resztą nawet w ustawieniu z czterema obrońcami Osman gra bliżej lewej strony.
Jaliens jest wolny ale potrafi się ustawić i dyrygować linią obrony, więc koniecznie na środek w tym ustawieniu.
Lamey jednak na PŚO ponieważ jest to jego naturalna pozycja.
Bitonem bym się nie podniecał jeszcze.
W rewanżu z Litexem było widać że Genkov odzyskuję formę, na 4 rundę powinien być w optymalnej.
Bułgar co prawda zmarnował dwie świetne sytuacje ale co najważniejsze było widać że szybkość u niego wraca.
Nie zgadzam się z opiniami że Tsvetan to wolny napastnik.
Gdy jest w formię to jak na moje oko jego szybkość jest porównywalna do Brożka.

Duża grupa użytkowników tego forum płakała za 4-4-2.
Tymczasem Maaskant ustawił drużynę na rewanż z Litexem w systemie 4-4-1-1(czyli prawie 4-4-2) a co ciekawe, podwieszonego grał Melikson, i to jak grał!

Trzeba przyznać że Wisła wczoraj w tym systemie, zagrała chyba najlepszy mecz w defensywie za kadencji trenera Maaskanta.
Boczni pomocnicy ustawieni bardziej defensywnie ale za to Maor mega ofensywnie jako podwieszony napastnik.
Jak wam się podoba takie ustawienie?
Ostatnio edytowane przez Kris Dee : 05.08.2011 o godz. 14:22.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów