The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.07.2011, 22:14
Po Euro wywalą Dyzmę, więc nie powinno być źle. Mecze z Ukrainą i Anglią na Narodowym przy 55 tysiącach i rewanże na Wembley i w Kijowie- zapowiada się ciekawie.

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 30.07.2011, 22:36
Po EURO2012 nasza reprezentacja bedzie rozbita, a nowy selekcjoner bedzie mial 1 towarzyski mecz zeby to poukladac Dlatego lepiej z Anglikami grac w pazdzierniku/listopadzie, a potem w czerwcu(kiedy Angole beda mieli w nogach po 60-70 spotkan). Chociaz wiekszych szans nam nie daje, bo nie lezy nam taki silowy futbol i regularnie wtapiamy z nimi. I tak zadecyduja mecze z innymi, ale gdyby tak wygrac z wyspiarzami na narodowym...to byloby cos pieknego.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.07.2011, 22:37
Ech, Czarnogórcy i my, to mamy szczęście do Anglików..
Odpowiedz cytując
Jaro1991
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 30.07.2011, 22:42
http://www.weszlo.com/news/7404-Euge...zna_pan_slowo_

Ja ino mówia, że ten wywiad się im z Ojgenem udał
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 30.07.2011, 23:39
Spełniły się moje najczarniejsze sny - trafiliśmy na Mołdawię. No i co teraz będzie?
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 31.07.2011, 00:43
kangurekm napisał(a):Wyświetl post
Ja także nie widzę powodów do zadowolenia czy optymizmu z losowania - przecież z tym poziomem , ta reprezentacja ugra z 10 punktów (na San Marino i Mołdawii).
Z tą Moldawią to się tak nie rozpędzaj.

Grupa świetna chyba, przynamniej z tego co patrzyłem, jak mogła wyglądać grupa śmierci. Ale przy obecnym selekcjonerze na awans nie ma szans.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 31.07.2011, 09:26
Jaro1991 napisał(a):Wyświetl post
http://www.weszlo.com/news/7404-Euge...zna_pan_slowo_

Ja ino mówia, że ten wywiad się im z Ojgenem udał
"Piłkarzem polskim nie jestem", to na jasny .... ma grać w reprezentacji? Już mam powoli dość tego pseudo selekcjonera, który też ledwo się wysłowić potrafi. Wszystkim tylko to EURO obrzydzą.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 31.07.2011, 09:43
Moim zdaniem Ojgen wybrnął całkiem nieźle z tych pytań, tzn. przyjął dobrą taktykę, że chodziło mu o to, iż piłkarsko został wychowany po niemiecku, a jako człowiek czuje się pół na pół. Z tym, że te słowa są bezwartościowe, przy jego stwierdzeniu rok temu, że nie chce grać dla Polski.

Z drugiej strony to był wywiad bodajże dla Kickera, więc jest też taka możliwość (bardzo mało realna mimo wszystko), że kontekst zdania został wypaczony - jakby nie było Kicker od zawsze był mało rzetelny i trochę antypolski.
Odpowiedz cytując
MicK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.07.2011, 10:21
Myślałem że tylko ja odniosłem takie wrażenie. Ojgen całkiem dobrze odpowiadał. Wybrnął z beszczelnych i prowokacyjnych pytań w najlepszy możliwy sposób.

Jest niemieckim piłkarzem? Oczywiście że jest.
Argument Weszło, że Olisadebe jest bardziej Polski od niego całkowicie obalony:
Olisadebe - Mówi po polsku. Ojgen - Mówi po polsku.
Olisadebe - Żona Polka. Ojgen - Żona Polka.
Obaj czują się częściowo polakami, nie mają szans w swojej reprezentacji (tak, Oli też by wybrał Nigerię), więc postanowili grać w drugiej.
Eugenii czy Ojgen? Kubica sam się na zachodzie przedstawia jako "Kubika" - po co mają się męczyć, i tak dobrze nie powiedzą.
Woźniacka ma coś wspólnego z Polską? Chyba nawet się u nas nie urodziła, ale jest z polskiej rodziny i jakby uznała że reprezentuje barwy naszego kraju też bym to zaakceptował, nie chce to nie.

Weszło, jak to weszło. Szuka dziury w całym. Szuka bardzo skrupulatnie, a jak nie znajdzie to bierze wiertarkę i robi.
No, ale przyjemnie się ich czyta.
Ostatnio edytowane przez MicK : 31.07.2011 o godz. 10:27.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.07.2011, 10:55
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
"Piłkarzem polskim nie jestem", to na jasny .... ma grać w reprezentacji? Już mam powoli dość tego pseudo selekcjonera, który też ledwo się wysłowić potrafi. Wszystkim tylko to EURO obrzydzą.
Smolarek tez nie byl pilkarzem "Made in Poland" bo z kontekstu wywiadu wynika, ze o to chodzi.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.07.2011, 11:26
MicK napisał(a):Wyświetl post
Myślałem że tylko ja odniosłem takie wrażenie. Ojgen całkiem dobrze odpowiadał. Wybrnął z beszczelnych i prowokacyjnych pytań w najlepszy możliwy sposób.

Weszło, jak to weszło. Szuka dziury w całym. Szuka bardzo skrupulatnie, a jak nie znajdzie to bierze wiertarkę i robi.
No, ale przyjemnie się ich czyta.
Weszło nie szuka dziury w całym tylko stara się nazwać rzeczy po imieniu. Niestety stara a nie nazywa. Bo gdyby nazwało to byłby proces. (Chyba, że volksdeutchowi nie przeszkadzałoby co piszą w Polsce. Przecież gazeta nie czyta).
To co mówi i co robi jest dla mnie obrzydliwe. Ogólne wrażenie jakie można odnieść to: Wszystko co niemieckie jest lepsze, wszystko zawdzięczam Niemcom ale zagram dla Polski bo kiedyś tam się urodziłem, grać gdzieś trzeba a w BRD szans na to nie mam.
To, ze mówi po Polsku (a raczej w śląskiej gwarze) niewiele dla mnie oznacza. Rzecz zapewne nie do udowodnienia ale nie sądzę, aby tak się działo ze szczególnej miłości do gwary a raczej ze zwykłej wygody.Wszak rodzice pewnie tak mówili nie znając na początku niemieckiego więc jest to dla niego pierwszy język. W mojej prywatnej hierarchii stoi tylko ciut wyżej od Klossego.
A może i nie...tamten przynajmniej jest konsekwentny, nie mówi po polsku (chociaż potrafi) i nie udaje, że chce mieć z Polską cokolwiek wspólnego.
Generalnie nie zamierzam oglądać "reprezentacji" z Boenischem, Matuszczykiem, Obraniakiem, Polanskim, Arboledą i innymi wynalazkami. Dawno zostały już popieprzone proporcje.
Nie odmawiam prawa gry w kadrze piłkarzom urodzonym albo wychowanym na emigracji. Ale tylko wtedy kiedy rzeczywiście ich związki z krajem są szczere. Natomiast w przypadku Polanskiego zakrawa to na hipokryzję i obłudę tak jak napisało Weszło
Ostatnio edytowane przez spartan : 31.07.2011 o godz. 11:29.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 31.07.2011, 11:29
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Smolarek tez nie byl pilkarzem "Made in Poland" bo z kontekstu wywiadu wynika, ze o to chodzi.
Ale Smolarek caly czas byl łaczony tylko i wyłacznie z Polska reprezentacja bo tak chciał sam jego ojciec wiedzac, ze w reprezentacji Holandii raczej wiele nie zdziała. A tutaj Polanski powiedzial, ze jest po szkole niemieckiej, z Polska nie ma nic wspolnego i liczy sie tylko reprezentacja Niemiec.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 31.07.2011, 12:00
ale czaicie jaka podnieta by była i orgazmy kiedy by Polanski strzelił gola

Eugeniusz, geniusz, geniusz!!!

Odpowiedz cytując
damianol1991
Member

Od: 06.2007

Stary 02.08.2011, 16:26
A ja mam pytanie... Czy posiadacie kartę klubu kibica kadry? kto jej nie ma, ten nie obejrzy meczu kadry... Od 8 sierpnia będą dostępne bilety na mecz z germanią, a bez karty nie kupię biletu. Czy ktoś z Was jest już jej właścicielem? Wiem, że opłata za nią wynosi 32zł...
"Deklaracje są zawsze i wszędzie szybsze od czynów." Marian Brandys
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 02.08.2011, 18:24
spartan napisał(a):Wyświetl post
Weszło nie szuka dziury w całym tylko stara się nazwać rzeczy po imieniu. Niestety stara a nie nazywa. Bo gdyby nazwało to byłby proces. (Chyba, że volksdeutchowi nie przeszkadzałoby co piszą w Polsce. Przecież gazeta nie czyta).
To co mówi i co robi jest dla mnie obrzydliwe. Ogólne wrażenie jakie można odnieść to: Wszystko co niemieckie jest lepsze, wszystko zawdzięczam Niemcom ale zagram dla Polski bo kiedyś tam się urodziłem, grać gdzieś trzeba a w BRD szans na to nie mam.
To, ze mówi po Polsku (a raczej w śląskiej gwarze) niewiele dla mnie oznacza. Rzecz zapewne nie do udowodnienia ale nie sądzę, aby tak się działo ze szczególnej miłości do gwary a raczej ze zwykłej wygody.Wszak rodzice pewnie tak mówili nie znając na początku niemieckiego więc jest to dla niego pierwszy język. W mojej prywatnej hierarchii stoi tylko ciut wyżej od Klossego.
A może i nie...tamten przynajmniej jest konsekwentny, nie mówi po polsku (chociaż potrafi) i nie udaje, że chce mieć z Polską cokolwiek wspólnego.
Generalnie nie zamierzam oglądać "reprezentacji" z Boenischem, Matuszczykiem, Obraniakiem, Polanskim, Arboledą i innymi wynalazkami. Dawno zostały już popieprzone proporcje.
Nie odmawiam prawa gry w kadrze piłkarzom urodzonym albo wychowanym na emigracji. Ale tylko wtedy kiedy rzeczywiście ich związki z krajem są szczere. Natomiast w przypadku Polanskiego zakrawa to na hipokryzję i obłudę tak jak napisało Weszło
To chwilowo folwark Smudy więc kombinuje jak potrafi żeby zostać na stołku i przy kasie także po Euro 2012.
Niech se tam robi co chce.
Z drugiej strony jak się wreszcie nie weźmiemy za szkolenie młodzieży to tak koło 2018 będziemy grać całą jedenastką takich "Polaków" bo inaczej będziemy na poziomie np. Estonii bez prawa do marzeń o awansie do czegokolwiek.
Odpowiedz cytując
Dariusz
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.08.2011, 18:47
Jako selekcjoner postąpiłbym podobnie do reprezentacji Hiszpanii, czyli gre oparł na zawodnikach z 1/2 klubów, żeby nie bylo sytuacji, że pare miesięcy tłuką coś w klubie, a potem tydzień w reprezentacji. Gre ofensywną oparłbym na zawodnikach Śląska Wrocław: Dudek, Milla, Sobota, Gancarczyk, Ćwielong(?), do tego grona dorzuciłbym skrzydłowych Błaszczykowskiego, Obraniaka, Małeckiego w formie z zeszłego sezonu, ew. Melikson na środek. W ataku Brożek/Lewandowski. Z obroną byłby problem i tu trzeba byłoby zlepić zawodników z różnych klubów, bo nie ma chyba w ekstraklasie dobrej obrony złożonej głównie z Polaków.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 02.08.2011, 18:54
Tylko wiesz, jakby Ci to powiedzieć ... "te" 2 hiszpańskie kluby odstają troszeczkę poziomem od naszych.
Odpowiedz cytując
Dariusz
Senior Member

Stary 02.08.2011, 21:39
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Tylko wiesz, jakby Ci to powiedzieć ... "te" 2 hiszpańskie kluby odstają troszeczkę poziomem od naszych.
Wiem, ale dałem tylko taki przykład, a nóż wartoby to przetestować w 1/2 meczach, ale znając Pana Selekcjonera nie jest to możliwe i pewnie w najbliższym czasie nie będzie, bo coraz rzadziej Polacy stanowią o sile polskich klubów.
Odpowiedz cytując
zidanemarcin
Senior Member

Stary 02.08.2011, 21:44
Dariusz napisał(a):Wyświetl post
ew. Melikson na środek

tak, na srodku Melikson z Polanskim i Obraniakiem, tuz za nimi para stoperow Arboleda - Perquis. Na lewej obronie oczywiscie musi zagrac Boenisch ! Moze sie uda przekonac Aquafresce to atak bylby tez ogarniety.
Kur@@. ale co z bramkarzem, prawym obrońca i skrzydłowymi, bo tam niestety POLACY

Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Stary 02.08.2011, 22:17
http://www.youtube.com/watch?v=4TI96oLRjM0
Apropos naszych 'zagranicznych' reprezentantów

EDIT: http://euro2012.onet.pl/reprezentacj...2,artykul.html
Smuda wysłał nowe powołania, a wśród nich na skrzydło Rybusa...nie Małeckiego tylko bezproduktywnego Rybusa. Nie mam juz siły do tego gościa.
Powód: Powołania
Ostatnio edytowane przez riv : 05.08.2011 o godz. 17:00.

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 06.08.2011, 11:47
Nasz mistrz taktyki oraz urodzony przygarniacz kazdego kto ma polski paszport i nie ucieka na drzewo wyslal dodatkowe powolania :

Maciej Rybus, Jakub Rzezniczak ( Legia )
Hubert Wołąkiewicz ( Lech )

Nie wiem czy Maciek mu placi, czy moze za bardzo sie polubili ale to juz jest naprawde przegięcie pały. Rybus opie** sie od ponad sezonu, gra jak wiekszosc naszej ligi i co? Dostaje powolanie...

Ta reprezentacja jest coraz bardziej groteskowa.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 06.08.2011, 15:40
Najlepsze jest to -

Piszczek- pół roku bez gry w piłkę będzie ( w klubie podobno też )
Peszko- ława na dzień dzisiejszy
Matuszczyk- ława
Błaszczykowski ( nasz kapitan ) - ława
Lewandowski- pójdzie na ławkę jak barrois wróci

doliczając do tego takie kwiatki jak Rybus czy Murawski nie widzę tego optymistycznie ..
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 08.08.2011, 21:02
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...-polanski-poz/

no i Franek graj...

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 09.08.2011, 16:18
Własnie była konferencja prasowa przed spotkaniem z Gruzja i Polanski stwierdził, ze to co pisały gazety to nie jest do konca prawda. Ciekawe czy mial na mysli tez wypowiedz Bilda, ze liczy sie dla niego tylko i wylacznie reprezentacja Niemiec.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 10.08.2011, 08:53
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
Piszczek- pół roku bez gry w piłkę będzie ( w klubie podobno też )
Nie ma szans, żeby Smuda, Lato, czy Niemcy na to pozwolili, na pewno będą się odwoływać od tej decyzji, a jak się odwołają, to z pewnością dadzą Piszczkowi zawiasy.

Peszko- ława na dzień dzisiejszy
Peszko wchodzi po przerwie tylko i wyłącznie z tego powodu, że stracił sporą część przygotowań z powodu kontuzji i nie ma sił na więcej, niż 60 minut. Niemniej jednak jeśli wróci do pełni sił, wejdzie spokojnie do pierwszej jedenastki.

Matuszczyk- ława
To żaden problem, bo na jego pozycję mamy kilku równorzędnych zawodników.

Błaszczykowski ( nasz kapitan ) - ława
Tak, Błaszczykowski pewnego składu nie ma, ale też za rywala ma bodaj największy niemiecki talent, jeden z najzdolnieszych nastolatków świata. W Borussi na każdą pozycję mają dwóch równorzędnych zawodników i nie jest wstydem przegrać taką rywalizację.

Tym bardziej, że Borussia grając na trzech frontach musi stosować rotację w składzie i Błaszczykowski zapewne skończy ten sezon tak jak poprzedni, czyli połowa występów w pierwszym składzie, połowa z ławki rezerwowych.

Trudno więc stwierdzić jednoznacznie, że "Błaszczykowski - ława". Na ławie to przynajmniej pół sezonu spędzi taki Klich, ale Kuba jest w zupełnie innej sytuacji.

Lewandowski- pójdzie na ławkę jak barrois wróci
Wątpię. Barrios nie miał odpoczynku po sezonie ligowym, zamiast tego musiał się zaaklimatyzować w Ameryce Południowej, spędził tam bodaj dwa miesiące, po czym wrócił z kontuzją. Nawet jeśli wróci po kontuzji, to następny miesiąc będzie dochodził do formy, a w takim klubie jak Borussia nie ma miejsca na dawanie zawodnikom czasu na dojście do formy po kontuzji, poprzez kolejne przeciętne występy w lidze.

Więc jeśli Lewandowski będzie bardzo dobrze funkcjonował z drużyną (tak jak w meczu z HSV), to Klopp niczego nie będzie zmieniał, bo ten trener nie ma sentymentów. Przykład? Na lewej obronie grał zawodnik będący absolutną legendą tego klubu, czyli Dede, w pewnym momencie wszedł w jego miejsce młody Schmeltzer i zagrał na tyle dobrze, że został na tej pozycji prawdopodobnie na długie lata.

Inny przykład? Kontuzji uległ Niemiec Owomoyela, uważany za pupila trenera Kloppa, wszedł w jego miejsce (mimo wszystko) anonimowy Piszczek z Polski, grał dobrze, nikt potem nic nie zmieniał. Podobnie sytuacja się ma z Zidanem (rewelacyjny sezon 2009/2010), czy poniekąd Błaszczykowskim.

Tak że w tym momencie wszystko jest w nogach Lewandowskiego, dostał niepowtarzalną, życiową szansę i grając dobrze, strzelająć bramki, może przeskoczyć Barriosa w hierarchii, bo u Kloppa nie ma gwiazdek, nie liczy się nazwisko i zdanie kibiców, tym bardziej, że Klopp ostatnio stwierdził, że Lewandowski był najlepszym piłkarzem na boisku w ostatnim, a przecież świetnie grali wtedy dosłownie wszyscy.

A nawet jeśli Lewy będzie grał nieźle, a Barrios wróci do jedenastki, to ta niezła gra poprawi mu notowania u Kloppa i będzie grał jeszcze częściej. Niemniej jednak mecz z HSV pokazał, że Lewandowski powoli dochodzi do tego poziomu, który jest niezbędny do gry w tym wielkim klubie, dochodzi w sposób podobny, jak robił to kiedyś Piszczek.

I powiedz mi teraz, czy ktoś w momencie, kiedy Piszczek przychodził do Dortmundu wierzył, że stanie się on bodaj najlepszym prawym defensorem ligi? No właśnie.

doliczając do tego takie kwiatki jak Rybus czy Murawski nie widzę tego optymistycznie ..
Rybus do Murawskiego się ma tak, jak Abbot do Lewandowskiego, kiepskie porównanie. Murawski jak jest w formie (a jest w coraz lepszej, co pokazuje początek sezonu), to jest naszym najlepszym defensywnym pomocnikiem. Nie było przypadkiem to, że był podstawowym zawodnikiem mistrza Rosji zarówno w lidze, jak i LM, jak był w formie to dobrze wyglądał nawet przeciwko Barcy na Camp Nou.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.08.2011, 08:58
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Własnie była konferencja prasowa przed spotkaniem z Gruzja i Polanski stwierdził, ze to co pisały gazety to nie jest do konca prawda. Ciekawe czy mial na mysli tez wypowiedz Bilda, ze liczy sie dla niego tylko i wylacznie reprezentacja Niemiec.
To bylo pewne, ze tak powie no bo jak inaczej sie z tego wykrecic ?
Tak czy siak ten caly Ojgen mowi najlepiej po polsku, ze wszystkich naszych dotychczasowych wynalazkow i za to plus dla niego.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 10.08.2011, 08:59
Smuda po rozmowie z Meliksonem... niedługo repra będzie tak samo polska jak i Wisła

http://euro2012.onet.pl/reprezentacj...4,artykul.html
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 10.08.2011, 09:11
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
To bylo pewne, ze tak powie no bo jak inaczej sie z tego wykrecic ?
Tak czy siak ten caly Ojgen mowi najlepiej po polsku, ze wszystkich naszych dotychczasowych wynalazkow i za to plus dla niego.
No i to też świadczy o tym, że Polski tak do końca w dupie nie miał. Co jednak nie wybiela go w pełni z jego poprzednich wypowiedzi. Z drugiej strony tak jak pisałem, ten wywiad, że Polskę ma gdzieś był bodajże w Bildzie albo Kickerze, a obie te gazety to tabloidy, które często przekręcają, albo podkolorowują wypowiedzi swoich rozmówców - a te słowa w polskich mediach to był po prostu wielki przedruk z tego wywiadu.

Obie te gazety są również raczej antypolskie i ja byłbym skłonny uwierzyć, że to do końca nie były słowa Polańskiego, ale też czy było tak, czy inaczej to nie dowiemy się nigdy.
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 10.08.2011, 09:43
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Smuda po rozmowie z Meliksonem... niedługo repra będzie tak samo polska jak i Wisła

http://euro2012.onet.pl/reprezentacj...4,artykul.html
Mam nadzieję że Melikson wreszcie wybiegnie w meczu reprezentacji Izraela i skończy się temat jego ewentualnej grze w naszej kadrze.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
domenica90
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 10.08.2011, 09:51
No i zaczyna się wybielanie Ojgena. Tak, gazety przekręciły kilka artykułów pod rząd, on nigdy nie powiedział, że nie chce grać dla Polski... Mógł to sprostować wtedy, widocznie mu nie zależało.
Co w tym dziwnego, że Polak (podobno) mówi po polsku? To, że ktoś się wychował za granicą nie zwalnia go z tego obowiązku, jeżeli ma polskich rodziców. Tylko ich głupota sprawia, że ich dziecko nie może dogadać się z własną babcią.
Plus dla niego - Boże drogi...
No i przyszło mi zmienić podpis, "dzięki", Kubuś...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów