The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
delukas96
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2011, 13:14
Zmiany bardzo dobre, oprócz Kirma. Jak na razie Roberto ma 100% skuteczności w pucharach
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 30.07.2011, 18:48
Wie ktoa czemu Maskant nie daje wskazowek zza lini? Caly mecz stoi i sie patrzy, nie pomaga.
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.07.2011, 18:51
Nie słyszysz go?
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 30.07.2011, 18:52
kur... cały mecz naparzał po angielsku, darł się jak dzik, głuchy jestes?
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 30.07.2011, 18:54
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Wie ktoa czemu Maskant nie daje wskazowek zza lini? Caly mecz stoi i sie patrzy, nie pomaga.
A ty co, z trybun piszesz, że tak wszystko widzisz?
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 30.07.2011, 18:54
Maciuś napisał(a):Wyświetl post

Pokazywali w tv nie raz jak krzyczy i podpowiada zawodnikom. Jak były chwile ciszy na stadionie, to też było słychać jego głośne uwagi po angielsku.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.07.2011, 18:57
Widze, ze kamuflaż przed pucharami trwa - przecież to niemożliwe żeby po prawie roku pracy takiego fachowca
z Holandii drużyna nie miała żadnego pomysłu na gre.
szkoda, ze w to wchodzi nam w krew i w pucharach też się kamuflujemy
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 30.07.2011, 18:59
Pokemony czas start!
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 30.07.2011, 19:05
Panie trenerze.juz teraz wie Pan ze niejaki G.Bunoza nadaje sie tylko i wyłącznie na MŁODĄ EKSTRAKLASE. mam nadzieje ze ten mecz utwierdzil tylko w tym.

Szkoda ze najlepszego zawodnika na boisku zmienia sie nie będąc pewnym wyniku.mowa o Meliksonie.gość który jednym podaniem jednym strzalem potrafi zmienic oblicze meczu.ja wiem ze LM,ze Litex ale moze trzeba bylo mu dac zacząc mecz na ławce i wpuscic w II połowie na podmeczonego przeciwnika? wynik idzie w świat.dziekujmy opatrznosci ze wywozimy 1 pkt. ale z Polonią W. to juz tak pieknie moze nie byc.
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 30.07.2011, 19:06
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
Pokemony czas start!
Chłopie jak Ci coś nie pasuje, to nie czytaj, a nie obrażaj ludzi . Chyba wiesz, że kibicowanie drużynie nie polega tylko na ślepym wpatrywaniu się na wydarzenia na boisku. Jeśli Tobie się dziasiaj wszystko podobało, to gratuluję. Nie rozumiem dlaczego jak ktoś ma swoje zdanie i zależy mu na dobru Wisły nie może jej krytykować. Najlepiej tylko chwalmy.

Zgadzam się z kimś wyżej, że po roku obecności Maaskanta nie widać tej holenderskiej myśli. I znowu to nieszczęsne przygotowanie do sezonu kuleje.

I jeszcze zmana Meliksona. Fajnie, że już piłkarze są tak zmęczeni, że nie mają siły zagrać dwóch spotkań w ciągu tygodnia
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 30.07.2011, 19:15
A widzisz, ja widzę pomysł na grę, niema dzid na Genkova tylko próbują konstruować akcje, że im nie wychodzi? Zapewne z czterema Chavezami w obronie i czterema Meliksonami w pomocy było by dużo łatwiej

Merkury napisał(a):Wyświetl post
Piszesz sam o sobie
Nie, o Tobie
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 30.07.2011 o godz. 19:21.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 30.07.2011, 19:18
Mam nadzieję, że forma szybko przyjdzie. Może Maaskant zaplanował optimum na 4. rundę?
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 30.07.2011, 19:19
Pokemony czas start!
Piszesz sam o sobie - plus za samoocenę. Nasza gra w dłuższej perspektywie wygląda tak samo słabo - zdobyliśmy mistrzostwo polski dzięki słabości konkurencji a nie własnym umiejętnością grając przez niemal cały sezon ubiegły bezbarwnie i chaotycznie. To wszystko trwa nadal - gramy na stojąco z jednym ofensywnym zawodnikiem, któremu piłka nie przeszkadza w grze Meliksonem. Trener forsuje z uporem maniaka taktykę do której potrzeba lepszych zawodników - nie dość że cała gra opiera się na jednym zawodniku to jeszcze dochodzi do katastrofy w defensywie przypominającej ser szwajcarski.
W tym stanie rzeczy właściwym jest pytanie jakie postępy zespół zrobił w przeciągu roku - obawiam się że żadne, gdyby nie Melikson nikt nie mówiłby że RM to dobry trener.
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.07.2011, 19:23
Mam nadzieje, ze ktoś na konferencji prasowej poruszy temat przygotowania fizycznego druzyny. Chętnie przeczytam co powie na ten temat Maaskant. Przesadził z treningiem? Wyglądamy równie mizernie jak u Kasperczaka w meczu z Karabachem. Od 1 meczu ze Skonto mineło z 3 tygodnie i nie widać nawet odrobiny poprawy w tym względzie.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 30.07.2011, 19:29
Żeby przez tyle czasu nie nauczyć się bronić wolnych i rożnych? To jest strasznie irytujące. Dodatkowo te krótkie rogi. Żadnego pożytku z tego nie ma.Już drugi raz w tym sezonie sami siebie złapaliśmy na spalonego po takim rozegraniu, to już jest mała kompromitacja. O to mam pretensje do Maaskanta, bo paru gości z naszej drużyny potrafi ładnie wrzucić piłkę z rogu, a nie wiem czy oprócz bramki Genkowa z Bełchatowem był jakikolwiek efekt po naszych rogach.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.07.2011, 19:48
Awe napisał(a):Wyświetl post
Żeby przez tyle czasu nie nauczyć się bronić wolnych i rożnych? To jest strasznie irytujące. Dodatkowo te krótkie rogi. Żadnego pożytku z tego nie ma.Już drugi raz w tym sezonie sami siebie złapaliśmy na spalonego po takim rozegraniu, to już jest mała kompromitacja. O to mam pretensje do Maaskanta, bo paru gości z naszej drużyny potrafi ładnie wrzucić piłkę z rogu, a nie wiem czy oprócz bramki Genkowa z Bełchatowem był jakikolwiek efekt po naszych rogach.
Dokładnie, a podobno przygotowywali różne warianty...
Już lepiej bić w ślepo na piąty metr piłki...
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 30.07.2011, 19:57
Szczerze? Nie wiem jak Wy ale ja sadze, ze jeden fakt warto odnotowac. Mianowicie, ze mecze MNIEJ WAZNE MASKAANT OLEWA Z PYTY. Serio. Przykladem jest dzisiejszy mecz, oraz rozegrane PO ZDOBYCIU MP mecze z Legią oraz Polonią. To nie jest przypadek. Kazdy widzial jak grali nasi w tamtych dwoch meczach, oraz jak bylo z bieganiem dzisiaj. Pilkarze ewidentnie przeszli OBOK MECZU.
Odpowiedz cytując
szczaq21
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 30.07.2011, 20:13
Popieram przedmówce, widząc że Genkov nie ma formy trzyma go na siłę żeby się ogrywał, a tutaj się wynik psuł. Nie wiem ale zauważyłem ze bardziej się kłócił z technicznym niż interesował się grą.
Odpowiedz cytując
PeterSett
Member

Od: 05.2008

Stary 30.07.2011, 20:41
rabi86 napisał(a):Wyświetl post
po roku obecności Maaskanta nie widać tej holenderskiej myśli.
To najsmutniejszy fakt związany z całą pracą Roberta w naszym TE ESIE. Jest dobrze wychowany, elegancki, obyty, miło go spotkać na spacerze przy Wiśle, ma wynik: mistrzostwo Polski.

Ale pozostałe plusy? Może za wcześnie oceniać. Ja nie pamiętam jakiejś jego wypowiedzi o taktyce, która by mnie zaskoczyła i odpowiedziała na pytanie - jaki styl ma mieć drużyna, co jest najważniesze itp.

Maaskant to w Holandii trener na dorobku, ja najbardziej cenię trenerów, którzy jak się wymawia ich nazwisko to od razu przychodzi skojarzenie - taki, czy taki STYL.

Oby Maaskant miał wyniki. Niech awansuje do LM w fatalnym stylu, fartem, strzałem w 90 minucie itp. To chyba jest jednak najważniejsze. To się całemu temu naszemu biednemu krajowi należy. Nawet jak mają to za nas zrobić obcokrajowcy...
„Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba”...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 30.07.2011, 20:44
Koledzy , kiedy niektórzy sie wkoncu obudza z tym Maaskantem? To niema znaczenia czy go lubie czy nie ale od zawsze niestety tak twierdzilem i twierdzic bede, on jest slaby i tyle.

Bardzo prawdopodobne ze taki sezon jak porzedni sie nie powtórzy wiec pomyslmy gdzie on nas z taka grą dowiezie? Pewnie za puchary a pozniej wroci walic smuty do Holandii.

Po roku czasu, mając do dyspozycji piłkarzy jakich chcial to baaardzo zenująco to wyglada. Wszystko co złe zacieraja smieszne wyniki które osiaga a szkoda...

A widzisz, ja widzę pomysł na grę, niema dzid na Genkova tylko próbują konstruować akcje, że im nie wychodzi? Zapewne z czterema Chavezami w obronie i czterema Meliksonami w pomocy było by dużo łatwiej
Koleś ty to dopiero Pokemon jestes! Walisz jakąś zjebaną propagande! Czasy PRL sie juz dawno skonczyly! Ogladnij moze mecz na innym kanale albo sprwdz czy przypadkem płytka ci nie idzie!

Gra hujowa czy ci sie to podoba czy nie.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 30.07.2011 o godz. 20:55.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 30.07.2011, 20:54
Wychodzi teraz typowa polska mentalność.Sami spece, sami analitycy.Cokolwiek się nie zrobi, to źle, bo " my to ze szwagrem byśmy to zrobili o wiele lepiej".
Ale nic.Już się przyzwyczaiłem i tylko się z tego śmieję

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 30.07.2011, 20:57
Nie trzeba być specem czy nawet analitykiem by tego nie widziec!
Zreszta analitycy ocenia to w canal+ ... też sie śmieje.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.07.2011, 20:57
no jasne! beznadziejny trener! tylko po cholerę zdobył to mistrzostwo, nie daj Bóg wepchnie się do Ligi Mistrzów albo Europejskiej, tragedia ! Wredny typ.

Życzę Wam wszyskiego najgorszego kolego dynek.pl i kolego dariook.

Życzę Wam, żeby Maaskant wprowadził Wisłę do LM!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 30.07.2011, 21:00
Ja tez tego ostatniego sobie i wam wszystkim życze! Narazie.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 30.07.2011, 21:02
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
no jasne! beznadziejny trener! tylko po cholerę zdobył to mistrzostwo, nie daj Bóg wepchnie się do Ligi Mistrzów albo Europejskiej, tragedia ! Wredny typ.

Spokojnie, nie ma co się denerwować.Ja posłuchałem mądrego człowieka i używam opcji "ignoruj", dzięki temu ne muszę czytać bredni-gorąco polecam.
Trzeba sobie uzmysłowić, że są .....mnej rozgarnięci kibice i Ci bardziej rozgarnięci.Ci pierwszi zawsze będą pluć jadem, bo taka ich natura.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 30.07.2011 o godz. 21:06.

Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 30.07.2011, 21:06

Przecież wiesz o tym, że wszyscy kibice Wisły o tym marzą, więc nie potrzebnie się na chłopaków spinasz.
Po prostu napisali o swoich obawach i ja im się nie dziwie.
Styl, jaki prezentujemy, nie napawa optymizmem, nie można wiecznie jechać na szczęściu, bo w IV rundzie może się po prostu skończyć.
A niestety, progresu w grze Wisły nie widać od pół roku - te same błędy, nic się nie zmienia.
I fakt zdobycia mistrza nic tu nie zmieni, bo wystarczy, że Lech, Legia czy Polonia nie będą grać takiej kichy jak w zeszłym sezonie i nawet na pudle może nas zabraknąć. Czego oczywiście ani Wam, ani sobie nie życzę.
Ale dajcie mi jakieś przesłanki, że jesteśmy na dobrej drodze. Bo ja na razie takowych nie widzę.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.07.2011, 21:08

Ja sobie i Tobie też tego życzę i żeby nie bylo zmiany trenera we wrześniu
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 30.07.2011, 21:11
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Ja sobie i Tobie też tego życzę i żeby nie bylo zmiany trenera we wrześniu
Z reguły nie nabieram się na tego typu prowokację, ale zapytam, zanim Ci dam ignora, kogo byś widział za Maaskanta

Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 30.07.2011, 21:12
Nie widać efektów pracy Maaskanta? Nie wierzę w to co czytam...

Pamiętacie początek poprzedniego sezonu, tamta drużyna nie miała stylu. Były problemy z wymianą trzech podań, drużyna wyglądała źle fizycznie, była rozbita. Dwa, trzy tygodnie pracy Roberta i mimo przegranego meczu w Białymstoku drużyna potrafiła wymienić już 12 podań i strzelić bramkę. W następnych meczach przekonaliśmy się o świetnej atmosferze w drużynie. W poprzedniej rundzie mecz z GKS Bełchatów. Chyba najlepszy mecz pod względem wykonania założeń taktycznych jaki nasi zagrali. Bramka, którą poprzedzało 25 podań, akcja trwała półtorej minuty. Szkoda, że na ekstraklasa.tv tego nie ma, ale ktoś ostatnio wrzucał skrót z Ligi+ Extra gdzie jest to pokazane. Albo 4 podania w polu karnym z pierwszej piłki w pierwszej połowie kiedy rozklepaliśmy obronę GKS. W poprzedniej rundzie graliśmy piłką aż miło. Jak dla mnie Wisła i Lechia grały najładniejszą piłkę w tamtym sezonie. Jeżeli im zarzucacie brak stylu to w polskiej lidze chyba nikt nigdy nie grał stylowo.

Ten mecz nie wyszedł, ale forma przyjdzie. Być może planowo na 4. rundę.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 30.07.2011, 21:14
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie, nie ma co się denerwować.Ja posłuchałem mądrego człowieka i używam opcji "ignoruj", dzięki temu ne muszę czytać bredni-gorąco polecam.
Trzeba sobie uzmysłowić, że są .....mnej rozgarnięci kibice i Ci bardziej rozgarnięci.Ci pierwszi zawsze będą pluć jadem, bo taka ich natura.
Cóż, chyba trzeba zacząć używać tej opcji. Choć zawsze mam trudność w zaakceptowaniu faktu, że ktoś mieniący się kibicem Wisły nie używa zupełnie funkcji "zdrowy rozsądek".
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów