The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2011, 17:54
http://www.90minut.pl/ranking_uefa.php?i=1&id_sezon=79

W tym rankingu jest jakiś błąd. Mamy w nim tyle samo punktów za ten sezon co Lech, a mniej od Śląska i Legii, a nawet Jagielloni. Ktoś wie ile już mamy punktów za ten sezon?
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 28.07.2011, 17:55
PeterSett napisał(a):Wyświetl post
Śląsk gra padakę i to raczej punktów do rankingu nie przyniesie. Lenczyk chce przechodzić w pucharach remisami i pewnie tak zrobi. 1-1 na wyjeździe może się uda. W następnej rundzie trafi się taki Rennais, Atletico, czy choćby Maintz i będą bęcki.

Kiepski ten polski futbol.
To kup sobie cyfre i oglądaj hiszpańską...
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
RecordAble
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.07.2011, 17:57
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
A Cwielong byl zdziwiony czemu w meczu z Dundee to wlasnie jego sciagnał Lenczyk - teraz chyba sam bedzie wiedział dlaczego. Slaby mecz Cwielonga - nie pierwszy i nie ostatni
No w końcu Ćwielongowa pogoda była, to co się dziwić
...i nawet jeśli będzie źle my nigdy nie poddamy się!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 28.07.2011, 18:04
Transmisja meczu Legii w necie - relacja na weszlo jakby kogos interesowało:
http://www.weszlo.com/news/7382-Mecz...osrednio_TUTAJ

Co do Cwielonga jeszcze:
http://www.weszlo.com/news/7384-Nies...iec_cwielongow
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.07.2011, 18:17
to na Polsacie nie ma Legii i trzeba w necie oglądać?

Odpowiedz cytując
Aimable
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.07.2011, 18:19
Powiem krótko: wolę po "fatalnym meczu" z 2 Polakami w składzie przywieźć zwycięstwo z wyjazdu z niezłą drużyną, niż oglądać "porywająca tylko nieskuteczną" grę z 7 Polakami, kończącą się remisem z zespołem, który nawet kontrataku wyprowadzić nie potrafi. Sądzę, że w obydwu przypadkach sprawa końcowego awansu jest otwarta ale na razie nasze wyniki i polityka personalna bardziej mnie przekonują. Powodzenia w rewanżu Śląsku!!
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Aimable : 28.07.2011 o godz. 18:26.
OLE SUPER WISEŁKA, OLE SUPER WISEŁKA...
MARTINA - I BELIEVE YOU!!
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.07.2011, 18:28
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
W Bułgarii Lokomotiv bedzie musial sie bardziej odslonic a Slask z kontry grac lubi i napewno cos wsadza
Jak trafia w swiatlo bramki
,
Odpowiedz cytując
zizou
Member

Od: 06.2011

Stary 28.07.2011, 18:38
Po pierwszych 20 - 30 minutach myślałem, że wrocławianie rozjadą Bułgarów walcem. No ale w 30 minucie ktoś wyłączył prąd Sebastianowi Mili i było po meczu - wyglądało to tak, jakby Śląsk sam siebie zabiegał. Nawet po przerwie gra była już znacznie wolniejsza, no i skończyło się bez bramek.
Zastanawia mnie kilka rzeczy, może któryś z wrocławiaków, który częściej ogląda Śląsk mi odpowie:
1. Czemu Orest zostawił Dudka na ławce? Przecież Cetnarski przez większość meczu starał się jak mógł unikać spotkania z piłką, a jak już dostał podanie to oddawał do najbliższego kolegi...
2. Czy jedynym wyćwiczonym wariantem rozegrania rzutu rożnego jest "wrzutka na Elsnera"? Po 2 pierwszych kornerach widać było, że Bułgarzy doskonale to rozpracowali - mimo to Mila ciągle (chyba z jednym wyjatkiem) grał to samo...
3. Ćwielong to sabotażysta, on gra za jakieś tajne zasługi? Sorry, ale gość nie pasuje mi w ogóle do tego całkiem fajnie ułożonego zespołu

Powodzenia w rewanżu, zawsze 0:0 u siebie jest lepsze niż 1:1
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 28.07.2011, 18:48
Ale trzeba być zrytym żeby pisać,że Śląsk grał padake itp, nie wykorzystanie kilku wyśmienitych okazji a granie padaki to dwie różne sprawy.Śląsk niemal cały mecz dominował stwarzał sytuacje brakowało skuteczności a niektórzy piszą brednie jaki to fatalny Śląsk i o kompromitacji.

Śląsk zagrał dobry mecz zabrakło skuteczności .
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Od: 05.2010

Ćwielong pokazuje, że nie zasługiwał na grę w Wiśle. Jego 'kiksy' 3 metry przed pustą bramką stają się jego zagraniem firmowym (obok jego bezproduktywnego dryblingu).
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Za przeproszeniem, pierdo**cie, że Śląsk grał słabo, a jakby mieli trochę lepszą skuteczność, to byście się podniecali. Dziś nie chciało wpaść, ale gra nastraja optymistycznie przed rewanżem
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.07.2011, 18:49
Panowie, może i się nie znam na piłce, ale to kolejny mecz w którym ja i mój ojciec, widziemy że S. Mila to jest k. słabeusz !!!

Nie mówcie mi o doskonałym przeglądzie pola, bo walić na pałę albo kopać na skrzydła to ja też umiem. Anie nie jest silny, ani duży by walczyć bark w bark z graczami Loko.

A wpieprza się między dwóch czy trzech bułgarów i myśli że zdziała cuda...

przyznajdzie mi proszę rację, bo po ostatnim meczu z Dundee jak wyczytałem tutaj że był najlepszym graczem Śląska to facepalm x 1000 po prostu ;-/
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.07.2011, 18:50
Nie ma co płakać - Śląsk niby prezentował się o wiele lepiej od Wisły, a pomimo tego wynik maja dużo słabszy. Taka jest piłka (i Ćwielong - piłkarz który jest najlepszy i najgorszy w Śląsku zarazem).

Lokomotiv to osobna historia - oni byli bardziej nieporadni od Skonto - nawet Łotsze próbowali nieudolnie czasem przedostac się pod bramkę Wisły. lokomotiv nie był zainteresowany WOGÓLE niczym, poza końcowym gwizdkiem. Rozumiem grę na 0-0 ale taki mecz widziałem po raz pierwszy.

Właściwie to nie wiem czy Bułgarzy potrafią cokolwiek bo dzisiaj nic nie pokazali - moze rzeczywiście u siebie przechodzą transformację bo na razie to nic o tej drużynie pozytywnie powiedzieć sie nie da - najsłabszy przeciwnik Polskich drużyn do tej pory.

Dlatego póki co raczej nie obawiam sie o odpadnięcie Śląska - jeżeli piłkarze sami będą chcieli awansować to awansują, tylko chyba właśnie z tym jest trochę problem - nie widać u nich determinacji do osiągania sukcesów w Europie.
Ale nie moznma powiedzieć że Śląsk gra słabo - puki co wyglądają na znacznie lepiej przygotowanych do ligi od nas. Czasem po prostu są takie mecze ze nie wpada. Nie ma o0c wyciągać niezdrowych wniosków.

Szkoda że wszystko co dobre na dzisiaj się chyba skończyło bo po Legi chyba wiadomo czego się spodziewać.

3-1 dal Gaziantepu będzie sukcesem Legii. Każdy lepszy wynik rewelacją.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 28.07.2011, 18:56
Na razie to turecki komentator miał najwieksze problemy z wymowieniem nazwiska Rzeźniczak a najmniejsze Radovic. Zobaczy co teraz pokaze Legia, ktora wystapi w składzie:

Wojciech Skaba - Jakub Rzeźniczak, Michał Żewłakow, Marcin Komorowski, Jakub Wawrzyniak - Manu, Ariel Borysiuk, Ivica Vrdoljak, Miroslav Radović, Michał Kucharczyk - Danijel Ljuboja

I jeszcze małe zdjecie (dla tych co nie widzieli):
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 28.07.2011 o godz. 18:58.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 28.07.2011, 18:57
....a ale jaja Legia cały sektor w kominach i na wejście race odpalają...
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 28.07.2011, 18:57
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
A Cwielong byl zdziwiony czemu w meczu z Dundee to wlasnie jego sciagnał Lenczyk - teraz chyba sam bedzie wiedział dlaczego. Slaby mecz Cwielonga - nie pierwszy i nie ostatni
Ja się tylko dziwię, co widzi w Ćwielongu Lenczyk. Rozumiem- chłopak jest walczak. Ale jeśli tak, to dać go na bok obrony - jeśli się nauczy krycia i dośrodkowań.

Bo grając jako zawodnik ofensywny jest w stanie zmarnować każdą bramkową okazję.

Trener Bułgarów powiedział, że w meczu nie mogło zagrać 6 podstawowych graczy z uwagi na kontuzje. Nie wiem, na ile to prawda ale w Sofii już nie będzie tak różowo. Ale tam Śląsk zagra swoją ulubioną piłkę - z kontry.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
jabadabaryba
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 28.07.2011, 18:58

Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.07.2011, 18:59
labtec napisał(a):Wyświetl post
Panowie, może i się nie znam na piłce, ale to kolejny mecz w którym ja i mój ojciec, widziemy że S. Mila to jest k. słabeusz !!!

Nie mówcie mi o doskonałym przeglądzie pola, bo walić na pałę albo kopać na skrzydła to ja też umiem. Anie nie jest silny, ani duży by walczyć bark w bark z graczami Loko.

A wpieprza się między dwóch czy trzech bułgarów i myśli że zdziała cuda...

przyznajdzie mi proszę rację, bo po ostatnim meczu z Dundee jak wyczytałem tutaj że był najlepszym graczem Śląska to facepalm x 1000 po prostu ;-/
bo był i to w dwumeczu najlepszym piłkarzem Śląska, tak jak i całego sezonu. zdarza mu się słabszy dzień, dziś grał słabiej, ale człowieku policz ile miał piłek prostopadłych NA NOS, na noge, na głowe. Prawie każda groźna akcja szła przez niego i dlatego Śląsk miał tyle setek, dzięki niemu a mimo to że naprawde grał przeciętnie dzisiaj. Masz uprzedzenie do niego wraz z Twoim ojcem i tyle.
Z resztą statystyki co sezon mówią o sile Mili, żaden piłkarz w polskiej lidze nie jest tak równy i mocny, po 15 punktów w klasyfikacji kanadyjskiej co sezon.

Odpowiedz cytując
power1928
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.07.2011, 18:59
Hehe ciekawe czy znowu rozwalą pół miasta. A póxniej wszyscy zdziwieni że zakazy dla kibiców gości..
Z tysięcy klubów wybrałem ten...
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 28.07.2011, 19:03
Jak Legia się postara to może coś ugrać. Ja tam liczę na 2-1, bo to jest możliwe, tylko muszą pokazać, że im się chce. Chyba, że Maciuś im inaczej powiedział
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 28.07.2011, 19:05
jaki jest link do tej transmisji ze screenow
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
fox mulder
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 28.07.2011, 19:05
Kibice Legii mogli pójść o krok dalej i uszyć sobie burki w barwach klubu.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 28.07.2011, 19:07
Widzieliscie co zmarnowal Kucharczyk ? z 5 metrow nei trafi...
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Kolumbus napisał(a):Wyświetl post

http://www.weszlo.com/news/7382-Mecz...osrednio_TUTAJ
Odpowiedz cytując
jabadabaryba
Senior Member

Od: 06.2008

Kolumbus napisał(a):Wyświetl post
http://www.trt.net.tr/Canli/canli.aspx?Kanal=TV1
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Już mogło być 1-0 Kucharczyk strasznie zmarnował
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 28.07.2011, 19:08
Kucharczyk !!!!! ..... je pierdziele co on zrobil!
Odpowiedz cytując
Krakus!
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 28.07.2011, 19:09
Jak słucham jak podnieca się ten Turecki komentator to mam ochotę ,żeby Legia sprawiła im lanie.

Ten mecz wydaje sie dużo szybszy od naszego wtorkowego.
Ostatnio edytowane przez Krakus! : 28.07.2011 o godz. 19:15.
WISŁA AZORY !
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.07.2011, 19:09
nie wiem czy wytrzymają. Przed meczem było 39 stopni. Ech, gdyby Kucharczyk strzelił...
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 28.07.2011, 19:10
http://www.myp2p.eu/broadcast.php?ma...26&part=sports

łap...
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów