The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2011, 12:38
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post

Pisałem wczoraj i napisze dzisiaj, aby zdobyć szczyt trzeba pokonać kolejne stopnie, krok po kroku i to jest proces STOPNIOWY. Tak jak przeciwnicy dolosowywani są stopniowo do Wisły od teoretycznie najłatwiejszych do najtrudniejszych, tak nasza drużyna jest przygotowywana stopniowo do zdobycia szczytu czyli w naszym przypadku awansu do LM.

Dokładnie krok po kroku, stopień po stopniu. Jeśli uda nam sie przejść Litex a jest na to szansa, to ta właściwa forma powinna przypaść na mecze el. i grupowe w LE (jeśli przegramy w IV rundzie) albo w LM ! (jeśli wygramy w decydującej eliminacji).
Nie od razu Kraków zbudowano i ...pomyśleć że mieszkamy właśnie w Krakowie, szkoda że wielu o tym nie pamięta.

Zaś co do merytorycznej krytyki, mankamentów jest sporo, ale jeśli będą dalsze zwycięstwa i spokojne zgrywanie drużyny to będzie można część z nich wyeliminować a to by było już coś. Niewątpliwie grając z kontry broniliśmy się za głęboko, powinno być więcej przechwytów i więcej czasu na grę przy piłce i na bezpieczne rozegranie jej. Czyli jest nad czym pracować.
Były i są jednak plusy. Otóż dawno nie mieliśmy tylu indywidualności w przednich formacjach. Melikson, Iljew, Małecki (choc tym razem Małego zabrakło) a wkrótce może i Nunez, każdy z nich może w pojedynkę wygrać mecz. To na plus.
Ostatnio edytowane przez milosz : 28.07.2011 o godz. 12:41.
Odpowiedz cytując
Adrian_Suvalkai
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 28.07.2011, 12:45
Nunez
I połowa z Litexem

http://www.youtube.com/watch?v=p63uHNu1N1I
Ostatnio edytowane przez Adrian_Suvalkai : 28.07.2011 o godz. 12:55.
Odpowiedz cytując
Manager89
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.07.2011, 12:55
Spokojnie panowie. Spokojnie pierwsze 3 kroczki w stronę europejskich pucharów zrobiliśmy. Podoba mi się podejście Masskanat'a do naszych meczów. Nie buduje dodatkowego napięcia, nie stwarza presji, ale też nie zagłaskuje naszych piłkarzy, kiedy trzeba potrafi ich solidnie opie.rzyć. Co do indywidualnych ocen zawodników to należy się jeszcze wstrzymać. Natomiast można już zauważyć i głośno o tym powiedzieć, że drużyna i poszczególni zawodnicy zanotowali spory postęp taktyczny i to powinno cieszyć...
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.07.2011, 12:56
Adrian_Suvalkai napisał(a):Wyświetl post
Nunez
I połowa z Litexem

http://www.youtube.com/watch?v=p63uHNu1N1I
To, na co też zwróciłem uwagę w trakcie meczu, to dobrze bite stałe fragmenty gry przez Gervasio. Można by się zastanowić, czy to nie on powinien być podstawowym wykonawcą.
Melikson wykonywał je gorzej.

Edit: Nie miało to na celu wskazania słabych stron Maora, bo dośrodkowania jednak ma czasem dobre (tak jak mitmichael przypomniał - Genkov vs Bełchatów), jednakże Nunez ma lepsze, mocno bite, na odpowiedniej wysokości. Jednakże cieszę się, że mogłem pomóc.
Ostatnio edytowane przez filemon : 28.07.2011 o godz. 13:11.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 28.07.2011, 13:02
No to teraz mi przypomniałeś o dośrodkowaniach Meliksona ze stałych fragmentów i w końcu mam słaby element w jego grze. Rzeczywiście te wiszące piłki były przerażające, a obrońcy mieli wieczność na odpowiednie ustawienie się. Zgadzam się, że w tym aspekcie gry Nunez bije Maora na głowę. Fajnie też, że gość nie boi się mocniejszych starć/ wejść. Myślę, że może być z niego pożytek.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.07.2011, 13:05
Za duzo rozgrywania roznych z krotkiej pilki - powinien Maor dosrodkowywac na głowe wysokich pilkarzy tak jak to było z Bełchatowem gdy gola strzelił Genkov.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.07.2011, 13:11
Nunez jest silny, szybki, jest pod grą ale partnerzy mało mu podają. Ma dobry odbiór i przyjęcie, strzał. Dobrze ułożona noga daje też dobre dośrodkowania, zawsze biegnie do przodu. Był w każdym sektorze boiska, więc ma super wydolność.

Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 28.07.2011, 13:20
filemon napisał(a):Wyświetl post
To, na co też zwróciłem uwagę w trakcie meczu, to dobrze bite stałe fragmenty gry przez Gervasio. Można by się zastanowić, czy to nie on powinien być podstawowym wykonawcą.
Melikson wykonywał je gorzej. .
Trafna uwaga. Również zwróciłem uwagę na stałe fragmenty które bił Gerwazy. Może trener powinien w lidze pozwolić wykonywac mu stałe fragmenty gry.
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.07.2011, 13:25
Tylko zeby je wykonywal musi grac w 11stce a to jak narazie zdarzalo sie nie czesto .
Nie jestem zwolennikiem opiniowania zawodnika nawet jesli Go nie widzialem w zadnym meczu wiec do tej pory nic sie nie oddzywalem na temat Nuneza...za to teraz po spokojnym obejrzeniu naszego meczu z Bulgarami naprawde moge smialo powiedziec ze Gervasio moze byc kolejnym trafionym transferem Dobre dosrodkowania, bite na odpowiedniej wysokosci z odpowiednia sila, dobrze ulozona stopa, szybki, dobrze te grajacy w defensywie, oby chlopak dostawal wiecej szans bo moze byc z Niego pociecha. Fajnie bylo by na Widzewie zobaczyc Go grajacego u boku Sobola
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 28.07.2011, 13:53
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Nunez ....... ma super wydolność.
Co do wydolności - bez przesady: po ok 30 minutach zauważyłem że nie zawsze ma siłę wrócić ..a w drugiej połowie właściwie ginął w oczach ...

Jak na taki (nerwowy i ważny) mecz Nunez zagrał nieźle.
ale nawet w wybiórczym skrócie zaprezentowanym przez kolegę mógłbym się przyczepić ;
1. Ani jednego (!) zagrania z pierwszej piłki. Dla mnie to podstawa nowocześnie grającego pomocnika
2. Brak prostopadłych piłek (też podstawa) .....
3. Około 50 sekundy ładny strzał ale ... podanie do Genkova byłoby lepszym rozwiązaniem
4. Akcja od 2.59: Meleks wychodzi z akcją .. Nunez pokazuje "podaj" .. Meleks nie podaje tylko leci z z piłką .. co robi Nunez ? zwalnia i wyłącza się z dobrze zapowiadającej się kontry .. to niuans ale w tej akcji bardzo ważny bo biegnąc obok Maora dałby mu kilka możliwości a biegnąc za ....?
5. Od 3.24-3.30 pokaz niby-przeszkadzania - zamiast doskoczyć do wyprowadzającego piłkę "krycie na radar" .. też niuans ale podanie bez jakiejkolwiek presji zawsze jest celniejsze ....

Na plus:
1. Dawno nie widziałem tak soczystego strzału zza linii pola karnego ...
2. Siła .. trudno go przewrócić trochę typ Cantoro
3. Poprawna technika
4. Dobrze wykonany stały fragment gry
5 . Rozumie co to taktyka

Widać że nie ma jeszcze zaufania do niego reszta drużyny i w tym można upatrywać dużych rezerw.

Wniosek: NIE SPRZEDAWAĆ !
Ostatnio edytowane przez Grantar : 28.07.2011 o godz. 13:56.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.07.2011, 14:18
Grantar Nunez jest wypożyczony z opcją pierwokupu o ile się nie mylę.
Niestety jak skończy się za rok wypożyczenie a cena zaporowa będzie to i tak go nie zatrzymamy . Mi osobiście jak na 1 raz gra Nuneza też przypadła do gustu.
Ma silne uderzenie i dobrze ułożoną nogę . Zapowiada się ciekawie ale też zależy czy postawi trener na niego . Bo jak za dużo będzie siedział na ławie albo grał tylko sparingi to może stracić pewność siebie i nic z gry.
Borinho
Odpowiedz cytując
coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 28.07.2011, 14:25
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post

Niektórzy? Chłopie, tutaj 90% forum są zaślepieni wizją pięknej, wspaniałej gry, goli strzelanych po cudownych akcjach oskrzydlających, kapitalnych asyst, presingu non stop, wybieganych graczy, mentalnie przygotowanych do nie tylko wygrania z Litexem na wyjeździe ale też do zdobycia LM...

... tak jak wczoraj napisałem za dużo FIFY na Playstation i bujania w chmurach a za mało przyjęcie rzeczywistości takiej jakiej jest naprawdę. Pisałem to wczoraj i napisze dzisiaj. My jesteśmy Wisłą Kraków a nie Barceloną, Bayernem, Stutgartem, Lyonem czy Bóg wie kim jeszcze. Nie gramy jakoś olśniewającą na tym etapie na jakim sie znajdujemy ale nie gramy też tak beznadziejnie jak to niektórzy tutaj próbują pisać.

Pisałem wczoraj i napisze dzisiaj, aby zdobyć szczyt trzeba pokonać kolejne stopnie, krok po kroku i to jest proces STOPNIOWY. Tak jak przeciwnicy dolosowywani są stopniowo do Wisły od teoretycznie najłatwiejszych do najtrudniejszych, tak nasza drużyna jest przygotowywana stopniowo do zdobycia szczytu czyli w naszym przypadku awansu do LM.

Czy wy myślicie że Maaskant jest ślepy i nie widzi naszych mankamentów?

Ja rozumiem że my jako naród mamy mnóstwo cech dobrych i tych mniej dobrych takich jak brak cierpliwości, konsekwencji, działanie na hura, wymaganie efektów od zaraz.
Czasami zapominamy że aby osiągnąć cel potrzeba systematyczności i konsekwencji nawet pomimo potknięć które napotykają po drodze KAŻDEGO.
Pokażcie mi piłkarza… sportowca który potrafi utrzymać formę przez cały czas?
Pokażcie mi firmę która non stop notuje zyski na giełdzie?
Pokażcie mi człowieka któremu non stop wszystko wychodzi?

Nawet Messi – piłkarz Playstation ma słabsze mecze a co dopiero taki Diaz?

Dziwie się że niektórzy tego nie rozumieją.

Głos rozsądku.
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.07.2011, 14:44
W kwestii oceny "stylu" gry Wisły - tu naprawdę nie chodzi o "wrażenie artystyczne", czy wybór defensywnej taktyki (Maaskant miał do niej prawo i zrobił słusznie), ale o sposób jej realizacji. Nie można powiedzieć, że był idealny i odpowiedni, skoro Litex miał kilkanaście bardzo groźnych okazji bramkowych.

Styl nie ma znaczenia, liczy się wynik, ale też i jakość gry - a ta ostatnia w kontekście kolejnych spotkań pozostawiała wiele do życzenia. Bo w kolejnych meczach szczęście i nieskuteczność rywali nie zawsze nam pomogą - wiele razy dotkliwie przekonaliśmy się, że nie wolno na nie liczyć. Wisła nie broniła się jak należy. W ofensywie też istniały duże braki i były błędy (np. w danej akcji zwykle mieliśmy tylko jeden wariant rozegrania piłki, bo najwyżej jeden zawodnik pokazywał się do podań), które trzeba poprawiać, bo będą decydować o losach kolejnych pojedynków. W niczym nie ujmuje to wagi zwycięstwa i radości z wyjazdowego sukcesu.

Zgadzam się też z bardzo krytyczną oceną Kirma - rzeczywiście zagrał na swojej pozycji na poziomie Diaza. Nic nie tworzył, miał prawie same straty. Taką postawą stwarza zagrożenie nie dla rywali, ale naszej drużyny.

Uważam, że najlepszym rozwiązaniem na mecz rewanżowy w kwestii obsady lewej obrony byłby Jovanovic, bo do gry przeciwko Tomowi będzie bardziej potrzebny piłkarz prawonożny niż lewonożny. Obawiam się też o sens łatania luki na skrzydle wspomnianym Kirmem w tak dramatycznej formie - Małecki na prawej i Nunez na lewej wydają się dużo bezpieczniejszym rozwiązaniem. Ewentualnie przesunięcie Meliksona do boku i postawienie na dobrze prezentującego się Gargułę.
Ostatnio edytowane przez Markus : 28.07.2011 o godz. 14:46.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 28.07.2011, 15:41
Markus napisał(a):Wyświetl post
Nie można powiedzieć, że był idealny i odpowiedni, skoro Litex miał kilkanaście bardzo groźnych okazji bramkowych.

z całym szacunkiem ale dalej nie czytam
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 28.07.2011, 15:48
Cytat:
I bardzo dobrze, może nikt tu z mostu nie skoczy z tego powodu, z całym szacunkiem. 2 poprzeczki, strzelona bramka na 2:2 nieuznana przez sędziego (chodzi o akcje) + kilka innych strzałów, dośrodkowań i tak dalej - trzeba sobie powiedzieć szczerze, że Litex miał kilkanaście groźnych okazji bramkowych. Nie widzę w tym nic śmiesznego. I trzeba być głupim albo totalnie ślepym żeby nie spojrzeć na to z boku i obiektywnie stwierdzić.

Z Markusem zgadzam się w 100%.
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 28.07.2011, 15:51
no i co z tego ze Litex mial te sytuacje? Ja piernicze, po co ubijac gowno w mozdzierzu?

Wygralismy mecz i tyle. A to czy Litex strzelil 1x czy 1000x w poprzeczke nic nie znaczy. We srode gramy kolejny mecz, inny mecz, i co bedzie nie wie na razie nikt.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 28.07.2011, 15:53
Cytat:
no i co z tego ze Litex mial te sytuacje? Ja piernicze, po co ubijac gowno w mozdzierzu?

Wygralismy mecz i tyle. A to czy Litex strzelil 1x czy 1000x w poprzeczke nic nie znaczy. We srode gramy kolejny mecz, inny mecz, i co bedzie nie wie na razie nikt.
Przeczytaj najpierw post Markusa, taka dobra rada. Tam to jest wszystko ładnie napisane.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 28.07.2011, 16:25
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
Czyli mam rozumieć, że sugerujesz, iż Wisła w idealny i odpowiedni sposób realizowała swoją grę defensywną, czego wyrazem są liczne sytuacje bramkowe dla Bułgarów?

Maaskant wybrał dobrą taktykę. Może nawet najlepszą z możliwych. Co nie znaczy, że nasi zawodnicy bronili się w sposób doskonały. Były widoczne duże mankamenty w defensywie. I nie myślę teraz tylko o Diazie.

Silniejszy rywal lub mniej szczęśliwy dzień łatwo to obnaży. Po prostu.
Ostatnio edytowane przez Markus : 28.07.2011 o godz. 16:29.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 28.07.2011, 16:40
Slask wlasnie pokazuje Wisle (a przynajmniej pokazywal przez pierwsze 20 minut) jak sie powinno grac z Bułgarami - ostry pressing i przeciwnik sie gubi i chociaz jest o wiele klas słabszy od Litexu to jednak gra podobna pilke co Nasz przeciwniky. Zreszta to samo mowił Jaliens odwołujac sie do swojej gry z druzyna bułgarska gdy gral jeszcze w AZ Alkmaar - szkoda tylko, ze nikt go nie posłuchał przez co Litex (szczerze) Nas zdominował
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 28.07.2011, 16:43
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Slask wlasnie pokazuje Wisle (a przynajmniej pokazywal przez pierwsze 20 minut) jak sie powinno grac z Bułgarami - ostry pressing i przeciwnik sie gubi i chociaz jest o wiele klas słabszy od Litexu to jednak gra podobna pilke co Nasz przeciwniky. Zreszta to samo mowił Jaliens odwołujac sie do swojej gry z druzyna bułgarska gdy gral jeszcze w AZ Alkmaar - szkoda tylko, ze nikt go nie posłuchał przez co Litex (szczerze) Nas zdominował
Zlituj się człowieku bo sam sobie zaprzeczasz.
Ten Lokomotiv to może buty czyścić Litexowi, przecież to jest przepaść między tymi zespołami. Wiesz jakie znaczenie ma "o wiele klas słabszy".. nic innego jak kilkakrotnie gorsi. Kilkakrotnie(!) To tak jakby Śląsk grał z 1/4 siły Litexu, a Wisła z 4/4.
Wystarczy spojrzeć na kursy, na wygraną Bułgarów dają 6-7 zł. Śląsk trafił na rezerwy Litexu stąd ładniej to wygląda. na dodatek graja u siebie, a Wisła u siebie zawsze jest mocna i duzo lepiej zazwyczaj gra (w Łoweczu ten stadion i cała otoczka przypominała sparing, spać się chciało..) nie ma tej atmosfery, kibiców, .......nięcia z trybun, mocy, tych monumentalnych trybun, twierdzy co na Reymonta, całego klimatu. Poodbnie jak z Litexem graliśmy w Rydze (podobna sceneria co w Łoweczu) a u siebie inne chłopaki, od razu kopa dostali.
Śląsk właśnie pokazuje jak się nie powinno grać z takimi cieniasami

Tysiące klubów nie radzi sobie z pressingiem wiec to żaden wyznacznik..i przykład na to że Bułgarzy w tym liderują.
Ostatnio edytowane przez CH. : 28.07.2011 o godz. 16:55.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 28.07.2011, 16:50
CH. napisał(a):Wyświetl post
Zlituj się człowieku bo sam sobie zaprzeczasz.
Ten Lokomotiv to może buty czyścić Litexowi, przecież to jest przepaść między tymi zespołami
Ale popatrz, ze po strzeleniu przez Meliksona bramki na 2-1 Wisla przycisneła przeciwnika przez co ten zaczał sie gubic - jak Wisła zluzowala to przeciwnik sie rozkrecał wiec cos w tej grze pressingiem grając z Bułgarskim zespołem jest.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 28.07.2011 o godz. 16:54.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 28.07.2011, 16:57
raindog napisał(a):Wyświetl post
Równie dobrze mogła paść bramka dla rywala. Graliśmy głęboko w obronie, stąd przeciwnik nie mógł kontrować. ...a jeśli kontrował, to nie było sytuacji sam na sam. Jak graliśmy w lidze np. ze Śląskiem, to obrona ustawiona była na połowie. Długa piłka i walka biegowa. W tym meczu takich walk nie było. I dlatego też nie mogliśmy rywala trochę przycisnąć. Powiem krótko - zostaw taktykę ludziom, którzy się na niej znają. ...ew. skoro myślisz lepiej np. od Skorży i Maaskanta, to chłopie weź się za trenerkę. Wiesz, że teraz w kraju mmy deficyt dobrej myśli szkoleniowej.
Sugerowalem sie wypowiedzia Jaliensa a nie swoja znajomoscia taktyki bo takowej nie posiadam

Jaliens spotkał się z Liteksem sześć lat temu w fazie grupowej Pucharu UEFA. – Co pamiętam z tego meczu? Niewiele, bo mieliśmy wtedy bardzo napięty scenariusz. Tylko tyle, że było wtedy bardzo zimno. W Łoweczu zaatakowaliśmy ich wysoko. Uważam, że to dobra taktyka na grę przeciwko Bułgarom

Ale Rozumiem tez, ze nie moglismy grac otwartej pilki z dobrymi technicznie pilkarzami Litexu na ich terenie - powiedziałem tylko, ze gdybysmy wiecej zagrali pressingiem to przeciwnik nie miałby tylu szans na strzelenie gola. Zrobili to co My powinnismy zrobic w rewanzu. Nie wyobrazam sobie meczu z Litexem na Reymonta podobnego do meczu w Bułgarii
Powód: dopiska
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 28.07.2011 o godz. 17:08.
Odpowiedz cytując
śródMieściak
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.07.2011, 20:18
http://www.youtube.com/watch?v=xAfmOLqV6aQ

chyba z emocji zapomnieli jaki był wynik
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 28.07.2011, 21:07
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Powiedziałem tylko, ze gdybysmy wiecej zagrali pressingiem to przeciwnik nie miałby tylu szans na strzelenie gola. Zrobili to co My powinnismy zrobic w rewanzu. Nie wyobrazam sobie meczu z Litexem na Reymonta podobnego do meczu w Bułgarii
No tak ale kto musi atakować ?
Oni ...
Więc jak tu na nich siąść ? Tak jak ty uważam że Litex się gubi pod pressingiem
Jak tu ustawić drużynę ...
Ostatnio edytowane przez Grantar : 28.07.2011 o godz. 21:09.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Stary 28.07.2011, 21:14
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Oni ...
Jakbyśmy wygrali 4-0 to możnaby nie wychodzić wogóle i walkower dla gości max 3-0
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 28.07.2011, 21:16
W rewanżu zagrać tak jak w ostatnim meczu z amiką u siebie ,zagęścić środek czekać na nich i wtedy odbiór i szybkie kontry 3-4 zawodnikami ,amika wtedy nam nie zagrazała a my stwarzaliśmy 2-3 sytuacje i padł gol,dla mnie idealna taktyka na rewanż.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.07.2011, 21:20
no pewnie siądźmy na nich, oni na na nas, zagramy w otwarty wesoły futbol.
wyjdzie tak ze oni nam coś strzelą i my im coś, trzeba się tylko modlić żebyśmy strzelili więcej.

...

to jest oczywiste że zagramy defensywnie.
Tylko że zamiast 'bronić Częstochowy' musimy utrzymywać się przy piłce, długo rozgrywać akcje, liczyć na szybkie kontry.
To że oni od pierwszych minut skoczą nam do gardeł to oczywiste, dlatego musimy mądrze grać piłką, wykorzystywać przewagi liczebne, szukać trójkątów, grać z nimi w dziada.
Pytanie czy tak umiemy, jak Rapid na nas tak siadł to nie wiedzieliśmy co sie dzieje.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 28.07.2011, 21:23
Romuald napisał(a):Wyświetl post
W rewanżu zagrać tak jak w ostatnim meczu z amiką u siebie ,zagęścić środek czekać na nich i wtedy odbiór i szybkie kontry 3-4 zawodnikami ,amika wtedy nam nie zagrazała a my stwarzaliśmy 2-3 sytuacje i padł gol,dla mnie idealna taktyka na rewanż.
Tyle że Amica w ogóle nie chciała atakować, tu będzie inaczej.
A jak grać? Nie wiem, najlepiej tak by wygrać
Ogólnie liczę na o wiele lepszy mecz w naszym wykonaniu, w sensie gry, bo każdy wynik który da awans biorę w ciemno.Nawet porażkę 0-1
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 28.07.2011, 21:26
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Oni ...
Na poczatku o ostatnim moim wpisie: "Nie wyobrazam sobie meczu z Litexem na Reymonta podobnego do meczu w Bułgarii" - teraz to nieaktualne bo przeciez mamy swietny wynik. Gdyby pierwszy mecz był w Krakowie to wtedy niechiałbym by Wisła grala tak jak w Bułgarii - to takie małe sprostowanie o co mi chodziło w tym wpisie. Wracajac do taktyki - czekac na przeciwnika i liczyc na kontry. Oby tylko obrona spisala sie dobrze bo inaczej wszystko trafi szlak
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.07.2011, 22:00
yogul napisał(a):Wyświetl post
no pewnie siądźmy na nich, oni na na nas, zagramy w otwarty wesoły futbol.
wyjdzie tak ze oni nam coś strzelą i my im coś, trzeba się tylko modlić żebyśmy strzelili więcej.

...

to jest oczywiste że zagramy defensywnie.
Tylko że zamiast 'bronić Częstochowy' musimy utrzymywać się przy piłce, długo rozgrywać akcje, liczyć na szybkie kontry.
To że oni od pierwszych minut skoczą nam do gardeł to oczywiste, dlatego musimy mądrze grać piłką, wykorzystywać przewagi liczebne, szukać trójkątów, grać z nimi w dziada.
Pytanie czy tak umiemy, jak Rapid na nas tak siadł to nie wiedzieliśmy co sie dzieje.
Pierwszą połowę przetrwać .W drugiej Bułgarzy puchną i przestają grać.
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów