The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.07.2011, 22:45
Co najmniej 4 wychowanków (gracze szkoleni w klubie przez 3 lata przed ukończeniem 21 roku życia), oraz co najmniej 7 graczy posiadających obywatelstwo polskie.

Wychowankowie: Małecki, Brud, Burliga, Kowalski
Polacy: Małecki, Brud, Burliga, Kowalski, Kurto, Boguski, Wilk, Garguła, Melikson, Sobolewski
Ostatnio edytowane przez pirat.z.karaibow : 26.07.2011 o godz. 22:48.

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.07.2011, 22:55
Titto napisał(a):Wyświetl post
Nie wiedziałem, że nadal funkcjonuje coś takiego jak limit obcokrajowców.
W ostatnim czasie słyszałem o limicie piłkarzy spoza europy, ale ogólnie o limicie obcokrajowców nie.

Jeśli jest tak jak mówisz to zwracam honor
25 osob w kadrze, odjac od tego polakow i wychodzi 17 dla reszty, wiec to jest ten 'limit' co prawda nie okreslony wprost, ale jest
pzdr
Odpowiedz cytując
lucas89
Junior Member

Od: 07.2011

Stary 26.07.2011, 22:57
"Lista A zawiera 25 pozycji, z czego na pierwszych 17 można uprawnić dowolnych zawodników, na pozycjach 18-22 można uprawnić zawodników szkolonych w federacji (czyli takich, którzy w wieku od 15 do 21 lat przynajmniej przez trzy sezony występowali w klubie należącym do federacji), na pozycjach 23-25 można uprawnić zawodników szkolonych w danym klubie (czyli takich, którzy w wieku od 15 do 21 lat przynajmniej przez trzy sezony występowali w danym klubie)." - z oficjalnej strony Ekstraklasa S.A.

"...w Ekstraklasie nie ma określonego limitu cudzoziemców, aczkolwiek obowiązujące przepisy wyraźnie promują i chronią obecność na listach A i B zawodników szkolonych w polskich klubach. W Ekstraklasie nie istnieją też przepisy narzucające minimalną liczbę polskich zawodników występujących na boisku w danym meczu."

Czyli maksymalnie 17 obcokrajowców.
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 26.07.2011, 23:20
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html

Myślę, że mimo wszystko Gancarczyk wygryzłby ze składu i Paljicia i Diaza, i mielibyśmy lewego obrońce.

Kurde Diaz mógłby popracować nad ustawieniem. Jakoś trochę inaczej się ustawić, żeby przecinać podania do Toma trochę.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 26.07.2011, 23:42
Może i wygryzłby ich ze składu, ale zastępowanie słabych graczy nieco mniej słabym graczem mija się z celem...
Zamiast marnować w ten sposób głupio pieniądze lepiej sypnąć trochę większymi pieniędzmi na piłkarza, który będzie zdecydowanie wyrastał ponad ich poziom:
Manuel Pamić od dłuższego czasu jest zawodnikiem bez klubu, a jest to piłkarz ze sporym doświadczeniem i myślę, że jest zdecydowanie lepszy w zapobieganiu rozwinięciu się akcji przeciwnika, niż taki Diaz.
Gabriel Cichero, którego nazwisko było kilkakrotnie przytaczane w tym temacie jest w takim wieku, że pewnie chciałby jeszcze pokopać trochę w europie, powalczyć o puchary etc.

EDIT: @filemon, o właśnie! Jego zapomniałem wymienić Widzew ma teraz małe problemy finansowe, więc może udałoby się go wyciągnąć?
Ostatnio edytowane przez Titto : 26.07.2011 o godz. 23:58.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.07.2011, 23:46
Titto napisał(a):Wyświetl post
Zamiast marnować w ten sposób głupio pieniędzy lepiej sypnąć trochę większymi pieniędzmi na piłkarza, który będzie zdecydowanie wyrastał ponad ich poziom:
Dudu z Widzewa, ja ich proszę

EDIT: Titto, myślę, że spokojnie mogliby go wyciągnąć. Myślę, że nawet go chcieli, tylko czemu nie wzięli?

Parę propozycji ode mnie na lewą obronę:
http://www.transfermarkt.de/de/mitja...ler_50387.html
http://www.transfermarkt.de/de/thoma...ler_37648.html
http://www.transfermarkt.de/de/jose-...ler_58774.html
http://www.transfermarkt.de/de/aleks...ler_51141.html
http://www.transfermarkt.de/de/muham...er_122251.html
http://www.transfermarkt.de/de/soren...ler_37634.html
http://www.transfermarkt.de/de/jespe...ler_20313.html
Ostatnio edytowane przez filemon : 27.07.2011 o godz. 00:25.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.07.2011, 07:59
No właśnie. Po wczorajszym meczu jak bumerang wraca sprawa lewej obrony. Diaz póki co słabiutko, Paljic nie gwarantuje odpowiedniego poziomu na tej pozycji. Ja tak od siebie się zastanawiam, czy mimo wszystko nie spróbować Nuneza na lewej obronie. Co prawda, wczoraj według mnie dobrze sobie radził ale chętnie sprawdziłbym go na obronie.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.07.2011, 08:36
w Skonto podobała mi sie gra Mingazova.Szybki a przy tym dobry technicznie.Myśle że można sie nim zainteresowac.Wiele nie powinien kosztowac a ma przecież 19 lat.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 27.07.2011 o godz. 08:39.
Odpowiedz cytując
Junior_Battle
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 27.07.2011, 09:24
@AYALA nie wytrzeźwiałeś chyba jeszcze po imprezie...
Odpowiedz cytując
chimba
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.07.2011, 09:26
Panowie jaki bylby koszt sprowadzenia brazylijczyka Toma z Litexu Gosc robil co chcial z zawodnikami Wisly. Warto by bylo gdyby Stan go do Nas sciagna jak najszybciej.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.07.2011, 09:44
Lepiej lewego obrońcę, albo jakiegoś pomocnika środkowego, co ogarnia grę do przodu, ale i w destrukcji.
..
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 27.07.2011, 10:07
chimba napisał(a):Wyświetl post
Panowie jaki bylby koszt sprowadzenia brazylijczyka Toma z Litexu Gosc robil co chcial z zawodnikami Wisly. Warto by bylo gdyby Stan go do Nas sciagna jak najszybciej.
Czytaj kilka postów w górę. Poszedłby dziś za małą sumkę, bo za pół roku wygasa mu kontrakt. Można też poczekać pół roku, wtedy byłby za darmo.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 27.07.2011, 10:11
Ten Tom to dla mnie przeciętniak, szybki jakiś drybling ma, ale co to taktyka to już nie bardzo. Taka gorsza wersja Grosickiego. W lidze po dwóch meczach cała liga miałaby go rozpisanego i nic by nie mogł w staine zrobić. W lidze Bułgarskiej zresztą nawet się nie wybija. Ot specyfika pucharów że tam tak dobrze jak w lidze przeciwników się nie zna, wieć mogą więcej sobie pozwolić. Nawet Łobodziński potrafił w pucharach czy w kadrze nabierać na swój jeden zwód bo nie był znany, a w lidze był bezzębny bo każdy juz wiedział co on potrafi.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.07.2011, 10:30
Tom wyprzedza naszych skrzydłowych o lata świetlne, jeżeli chodzi o drybling, szybkość i przyspieszenie... a najśmieszniejsze jest to że sprowadzono go z zapyziałej którejś tam ligi brazylijskiej za śmieszne pieniądze, a teraz będzie można go mieć prawie za darmo (jeżeli nie przedłuży umowy)... kręcił Diazem jak chciał, świetnie napędzał akcje Litexu, świetny do gry z kontry... najlepszy obok Yaneva i Jelenkovicia zawodnik Litexu w meczu z nami...oj przydałby się nam taki drugi Grosicki...

aha Baala piszesz bzdury jakich mało... Gdzie Łobodzińskiemu do tego Brazylijczyka... aż żal to komentować...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.07.2011, 11:21
Ktoś tam napisał w temacie Polityka Transferowa, że Cupiał dał jeszcze jedno zielone światło dla Valcxa na jeszcze jeden transfer.
Mam nadzieje, że nasz dyrektor skorzysta z tej możliwości. Nasza defensywa potrzebuje w dalszym ciągu wzmocnień w pierwszej kolejności jest to lewy obrońców (kilka postów wyżej wymieniałem moich kandydatów ) a w drugiej mimo wszystko stoper - Jaliens jakoś mnie nie przekonuje, Bunoza przed kontuzją to samo, Jovanović lepiej spisuje się na boku obrony. Myślę, że ktoś taki jak wymieniony przeze mnie 1 stronę wcześniej (Vizcarrondo) byłby idealny.
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.07.2011, 11:27
nie zapomnij również, że pisało tam, że warunkiem jest awans do 4 rundy. Tego jeszcze nie mamy.
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.07.2011, 12:32
Myślcie ludzie realnie, prosze was.

Nawet jeśli jest zielone światło na jeszcze jeden gotówkowy transfer to uważacie że stać nas na utrzymanie TAKIEJ wielkiej kadry?

Nie trzeba specjalisty żeby powiedzieć że na LO jest dramat, bo Diaz i Palijc są wystarczający na polską ligę.
Ale my chcemy awansować do LM. Być elitą europejskiej piłki!

Jednak niestety nie wyobrażam sobie żebyśmy ściągnęli kolejnego lewego obrońce mając tam Dragana i Juniora, dodatkowo mogą grać tam Nunez i Jovanovic.

Środkowego obrońce? utrzymujemy ich pięciu! bo nie uda nam się pewnie nigdzie Kowalskiego wcisnąć, a na ostatniego wydalismy około 2 mln złotych.

Tom. Wiadomo świetny mecz, chlopak warty obserwacji. Pytanie skoro jest taki fenomenalny to czemu działacze dopuścili do sytuacji że za pare miesięcy kończy mu się kontrakt? Nie podniecajcie się zawodnikiem po jednym meczu.

Poza tym my mamy ilu skrzydłowych? Kirm Mały Melikson Iliew Nunez

Na każdym kroku podkreślamy że mamy kadre około 20 równorzędnych zawodników gdzie każdy może wejść i wprowadzić nową jakość.
Jednak pamiętajmy że to ma również drugie dno. 20 bardzo dobrych graczy równa się dwudziestu bardzo wysokich jak dla nas pensji i moim zdaniem jakiekolwiek transfery musiały by być w obie strony.
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 27.07.2011, 12:39
yogul napisał(a):Wyświetl post
Na każdym kroku podkreślamy że mamy kadre około 20 równorzędnych zawodników gdzie każdy może wejść i wprowadzić nową jakość.
Jednak pamiętajmy że to ma również drugie dno. 20 bardzo dobrych graczy równa się dwudziestu bardzo wysokich jak dla nas pensji i moim zdaniem jakiekolwiek transfery musiały by być w obie strony.
A wśród nich kilku zawodników sfrustrowanych siedzeniem na trybunach lub ławce.
Odpowiedz cytując
bestfan
Junior Member

Od: 11.2003

Stary 27.07.2011, 13:12
Cytat:
Nie koniecznie, będziemy grali w pucharach europejskich (mam nadzieję) + puchar polski + ewentualne kontuzje.
Przypuszczam, że każdy by miał szansę na grę.
I wtedy jest szansa, że nie skończymy jak Lech.
Wisła Mistrz !!
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.07.2011, 13:17
cassius31krakow napisał(a):Wyświetl post
to ich zawód, praca za która dostają niemałe pieniądze.
my chcemy grać na trzech frontach jak najdłużej więc musimy mieć wielu zmienników.

Chociaż ja nie widziałem wczoraj sfrustrowanego Jovanicia mimo że siedział na ławce ponad rok, gdzie zagrał tylko w jednym calym meczu.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 28.07.2011, 15:38
http://www.eurofutbol.pl/news/310242...zdegradowane!/
Po degradacji Kavali i Olympiakosu Volos możnaby kogoś stamtąd poszukać. Choć jedyny, który byłby w miare młody, dobry i kończy mu się kontrakt to http://www.transfermarkt.de/de/dougl...ler_55255.html, a więc środkowy obrońca, w dodatku z tej samej "stajni" co Drogba, Malouda czy Chamakh.

BTW: Skądinąd degradacja Olympiakosu pewnie poskutkuje ich wykluczeniem z pucharów, a więc luksemburskie Differdange zagra w IV rundzie el. do LE
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 28.07.2011, 16:18
Może spróbować Kowalczyka ściągnąć. Podobno blisko GKS Bełchatów jest. Wtedy Lamey mógłby grać na lewej stronie, a Kowalczyk rywalizowałby z Jovanoviciem. Trzeba się rozglądać za Polakami. Ktoś już mówił, że zostało ostatnie miejsce dla gracza zagranicznego.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 28.07.2011, 16:29
Kowalczyk o k....a mac. Trzymajcie mnie. Mam nadzieje, ze to byl tylko nieudany zart z Twojej strony.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 28.07.2011, 16:29
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Może spróbować Kowalczyka ściągnąć. Podobno blisko GKS Bełchatów jest. Wtedy Lamey mógłby grać na lewej stronie, a Kowalczyk rywalizowałby z Jovanoviciem. Trzeba się rozglądać za Polakami. Ktoś już mówił, że zostało ostatnie miejsce dla gracza zagranicznego.
typ od roku nie grał w piłkę
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 28.07.2011, 16:44
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
typ od roku nie grał w piłkę
Lamey też bardzo mało grał, a gra lepiej od Cikosa, który grał prawie każdy mecz w poprzednim sezonie. Gdyby tak patrzeć na każdego gracza to z wieloma już powinniśmy rozwiązać kontrakty, np. z graczami z MESY.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 28.07.2011, 17:22
Lamey też bardzo mało grał, a gra lepiej od Cikosa, który grał prawie każdy mecz w poprzednim sezonie. Gdyby tak patrzeć na każdego gracza to z wieloma już powinniśmy rozwiązać kontrakty, np. z graczami z MESY.
Lamey cały czas grał w rezerwach...
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 28.07.2011, 17:42
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
Lamey cały czas grał w rezerwach...
A Kowalczyk na pewno w rezerwach nie grał?
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.07.2011, 17:48
A Kowalczyk na pewno w rezerwach nie grał?
Kowalczyk jest słaby , jeśli mamy ściągać zawodników tylko dlatego że są Polakami to już lepiej nikogo nie ściągać .
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.07.2011, 17:52
Ja to w sumie oprócz Soboty to nie widzę w miarę młodego Polaka, który byłby warty ściągnięcia.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów