The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.07.2011, 11:25. [1 kolejka] Widzew - Wisła 30.07.2011 godz. 18:00 czyli rusza liga !!!
No to zaczynamy nowy sezon w T-mobile ekstraklasie.
Wszyscy gorąco dyskutujemy o Litexie i pewnie ten mecz w Łodzi będzie trochę "podporządkowany" rewanżowi w środę ale w lidze nie wolno kiepsko zaczynać ...
Czy maja zagrać zmiennicy czy cementować trzon ?
Zapraszam do dyskusji.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 27.07.2011 o godz. 13:23.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.07.2011, 11:33
mam nadzieję, że nie będzie żadnych eksperymentów z rezerwowym składem
zmienić kilku, jak Geknow -> Biton, Sobol -> Jirsak, Jaliens -> Bunoza, Iliev -> Mały i będzie gitara
Widzew się osłabił, jak dla mnie główny kandydat to spadku
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.07.2011, 11:37
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
zmienić kilku, jak Geknow -> Biton, Sobol -> Jirsak, Jaliens -> Bunoza, Iliev -> Mały i będzie gitara
Pytanie, po co zmieniać Ilieva skoro wiadomo że w rewanżu z Liteksem nie może zagrać i najprawdopodobniej w jego miejscu zagra Mały?
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.07.2011, 11:39
Wg mnie Wisła powinna wystawić totalnie rezerwową jedenastkę , wygrana oznaczałaby demonstrację naszej mocy . Zmiennicy na 100 % gryźli by trawę.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.07.2011, 11:40
Też mi się wydaje, że Widzew po tym sezonie razem z Koroną Kielce wróci na zaplecze ekstraklasy.

Sobolewskiego bym nie zmieniał, bo dla mnie w meczu z Liteksem był jednym z najlepszych Wiślaków na boisku. Chyba, że myśląc o tej zmianie kierowałeś się czym innym.
Iliev dla mnie też powinien wyjść w pierwszym składzie tym bardziej, że nie będzie mógł zagrać w rewanżowym meczu z Bułgarami.

Pierwszy skład na Widzew moim zdaniem powinien wyglądać następująco - Pareiko - Paljić(Jovanović), Bunoza, Chavez, Lamey - Iliev, Sobolewski, Jirsak(Nunez, Garguła), Melikson, Małecki - Biton.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 27.07.2011, 11:40
Trudny mecz, ostatnio tam za Kulawika wygraliśmy 1-0.

Iliev musi grać, bo z Litexem odpoczywa. Dużych zmian bym, nie robił, bo musmy dobrze wejść w sezon.

---------Pareiko
Lamey-Jaliens-Chavez-Diaz
-----Sobol--Nunez
Kirm----Melikson---Iliev
----------Genkov
Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.07.2011, 11:41
Myślę, że można by dać odpocząć niektórym zawodnikom. Szczególnie Maorowi, bo łodzianie nie-daj-boże mogli by mu coś zrobić. Jeszcze proponowalbym wystawienie Bitona - chciałbym zobaczyć jak sobie poradzi.Guła -> Maor [fajnie się Guła pokazał wczoraj], Biton -> Genkow. Małego bym oszczędził, a za niego tak jak z Liteksem Nunez, który zagrał przyzwoicie.Iliew i tak nie zagra rewanżu, więc niech zagra z Widzewem. No i może troche bardziej ofensywnie byśmy zagrali, a nie 2 def pomocników.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.07.2011, 11:47
Jak dla mnie ważniejszy jest rewanż z Litexem niż mecz z Widzewem, nie sądzisz? Tak więc zrobić wszystko, by zawodnicy nie wyszli zmęczeni na Litex po Widzewie, mogą nawet Kurtę do ataku dać.
Odpowiedz cytując
vodzu91
Member

Od: 07.2009

Stary 27.07.2011, 11:48
blanco napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie Wisła powinna wystawić totalnie rezerwową jedenastkę , wygrana oznaczałaby demonstrację naszej mocy . Zmiennicy na 100 % gryźli by trawę.
Wg mnie to troszkę bredzisz..

Popatrz na wielkie turnieje typu MŚ czy ME. Tam często trenerzy po dwóch wygranych meczach w grupie na ten trzeci już niby nic nie znaczący wystawiają totalną rezerwę, a potem przychodzi następny mecz i okazuje się co? Okazuje się, że nagle ten 1szy skład, który sobie tak świetnie radził w dwóch meczach nagle dostaje oklep..

Oczywiście, nie zawsze tak jest i oczywiste też, że tu jest LM tam jest turniej.

Tak czy inaczej. Mecz ligowy jest w sobotę, rewanż w środę więc dla profesjonalistów, którzy rzetelnie przygotowali się do sezonu mikro cykl treningowy powinien się zgrać co do joty.

Niektórzy piłkarze niedawno pierwszy raz na oczy się zobaczyli, więc dla mnie taki mecz z Widzewem jest idealny aby zgrywać, zgrywać i jeszcze raz zgrywać 1szy skład. Przed nami miejmy nadzieję jeszcze 3 mecze, które wprowadzą Nas do futbolowego raju. Piłkarze muszą być w gazie (człowieku przecież to początek sezonu, początek ale od którego zależy bardzo bardzo wiele), więc taki mecz z Widzewem to tylko świetny przystanek do tego aby się zgrać bo kiedy jak nie teraz?
Ostatnio edytowane przez vodzu91 : 27.07.2011 o godz. 11:50.
"Nie płacz, że coś się skończyło, tylko
uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło"

Gabriel García Márquez
Odpowiedz cytując
jarcze
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 27.07.2011, 11:49
Przewiduję taki skład:

-------------Jovanić
Jovanović-Jaliens-Bunoza-Pajlić
------------Wilk-Jirsak
Kirm--------Garguła--------Iliev
--------------Biton

Choć np. z perspektywy zgrania zamiast Bunozy i Jovanovicia dalej powinien grać Chavez z Lameyem ale myśle że im trener może odpuścić
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Stary 27.07.2011, 11:54
W tym meczu chciałabym zobaczyc Kirma i Jirsaka/Gargułe oraz Bitona. Mały niech się kuruje na rewanż z Liteksem, podobnie Pareiko.
Nic odkrywczego ale trzeba wygrać i dobrze wejść w lige.
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Stary 27.07.2011, 11:56
A żeby nie było OT to myślę, że nie powinno być żadnego lekceważenia przeciwnika. Wystawić najmocniejszy skład. Na tym etapie rozgrywek (dopiero zagrane 3 mecze w el. LM) nie powinno się mówić o zmęczeniu. Także żadnych Kowalskich czy innych Bunozów.
Powód: .....
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 27.07.2011 o godz. 12:01.
Odpowiedz cytując
Niepozorny
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 27.07.2011, 12:05
adikos1906 napisał(a):Wyświetl post
Także żadnych Kowalskich czy innych Bunozów.
Bunoza wcale taki zły nie jest, poprawił się od początku zeszłego sezonu.
Odpowiedz cytując
Dariusz
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.07.2011, 12:12
Ja bym dał odpocząc Małeckiemu, Pareice, nad Maorem bym się zastanowił. Raczej napewno zobaczymy Bitona, Ilieva. Wydaje mi sie, że jeden z trójki: Melikson, Sobolewski, Wilk zostanie zmieniony przez Gargułe, bądź Jirsaka. Oglądniemy jednego z dwójki Kirm/Nunez. Obrona raczej bez większych zmian napewno z Diazem, na 99% z Lameyem, Jovanovic najwyżej mogłby wejśc za Chaveza/Jaliensa. Ja bym chętnie w końcówce zobaczył Boguskiego. Moim zdaniem mecz z Widzewem jest bardziej interesujący niż mecz z Litexem ze względu na prawdopodobne rotacje w składzie.
Odpowiedz cytując
doki26
Junior Member

Od: 07.2011

Stary 27.07.2011, 12:12
Ja myślę, że skład może wyglądać tak

--------------------Jovanić--------------------
Jovanović----Jaliens----Bunoza-------Diaz
-----------Wilk-------- Jirsak------------------
Kirm---------------Garguła---------------Iliev
-----------------------Biton--------------------

Może jedynia Paljić za Diaza lub Nunez za Wilka
Odpowiedz cytując
Wiślak z Azorów
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 27.07.2011, 12:16
Według mnie może to wyglądać tak : Jovanić - Jovanovic,Kowalski,Bunoza,Paljic - Nunez,Jirsak - Garguła - Boguski,Biton,Iliev
Nie można się nazwać kibicem jeśli nigdy nie było się na meczu, tam samo nie można się nazwać fanatykiem jeśli nigdy nie było się na wyjeździe.
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 27.07.2011, 12:21
A może powinien zagrać Kurto?
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.07.2011, 12:22
Pareiko
Jovanović Jaliens Bunoza Paljić
Kirm Wilk
Iliev Garguła Nunez
Biton

A co, zaszalejmy. Paru rezerwowych, ale poza zamianą Melikson->Garguła nie ma jakichś drastycznych zmian jakościowych. Od roku błagam na forum kolejnych trenerów, by wrzucili Kirma na środek, niestety albo ci nie czytają forum (mało prawdopodobne ) albo nie uważają mnie za taki autorytet, abym miał podpowiadać im skład (zupełnie niemożliwe ) albo już sam nie wiem...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
kamilo584
Member

Stary 27.07.2011, 12:24
---------------------------Jovanic--------------------------------

Lamey-----------------DIAZ -------------CHAVEZ--------JOVANOVIC

ILIEV----------------NUNEZ---------GARGUŁA---------MAŁECKI

----------------------------MELIKSON----------------------

------------------------BITON---------------------
Oto mój skład na Widzew
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 27.07.2011, 12:32
Baala;1134427 [B napisał(a):
]Trudny mecz, ostatnio tam za Kulawika wygraliśmy 1-0.[/B]

Iliev musi grać, bo z Litexem odpoczywa. Dużych zmian bym, nie robił, bo musmy dobrze wejść w sezon.

---------Pareiko
Lamey-Jaliens-Chavez-Diaz
-----Sobol--Nunez
Kirm----Melikson---Iliev
----------Genkov
w poprzednim sezonie wygraliśmy 0-1 po bramce Paljica
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 27.07.2011, 12:33
Nareszcie rozgrywki ligowe.
Mam nadzieję, że rozgrzani pucharowym startem nasi zawodnicy od początku pokażą innym zespołom i kibicom, że faworyt rozgrywek będzie tylko jeden!

Liczę, że tym razem zespół będzie ustawiony ofensywnie, choć zdaję sobie sprawę, że Maskaant może nie zechcieć eksperymentować ze składem.

A oto wyjściowa jedenastka jaka chciałbym ujrzeć w meczu z Widzewem:
Jovanić - Diaz, Chavez, Jaliens, Lamey - Iliev, Garguła, Sobolewski, Melikson, Małecki - Genkov.
Z ławki rezerwowych chciałbym obejrzeć: Nuneza, Kirma oraz Boguskiego (musi się zacząć ogrywać).

Liczę, że nasz trener i zawodnicy potraktują ten mecz bardzo poważnie!
Odpowiedz cytując
Bialix
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.07.2011, 12:34
Ja się w składy nie bawię. Chciałbym żeby Wisła wygrała i wskoczyła od razu na 1. miejsce w tabeli naszej kochanej, buraczanej ligi i nie oddała go aż do końca
Odpowiedz cytując
rychu
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 27.07.2011, 12:40
Co drugi post to ktoś wrzuca swój skład wzięty z powietrza. Jest przecież inny temat "konkurs o Wiśle". Jeśli już ktoś wrzuca to niech chociaż uzasadni.

Myślę że przeciwko Widzewowi w pierwszym składzie może zadebiutować Biton. Pod koniec meczu w z Liteksem Genkov trochę kulał (przynajmniej tak mi się wydawało). To będzie również dobry moment na sprawdzenie dyspozycji i możliwości Javonovicia.
Natomiast mam mieszane uczucia co do zmiany Meliksona, bez niego będzie ciężko wygrać ten mecz.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.07.2011, 12:52
Do autora tematu - zmień trochę nazwe, tj. dodaj przed Widzew [1 kolejka], by ludzie się połapali że to temat meczowy.

Wracając.. Wyjazd na dość trudny teren, jednak mam nadzieję, że Sobie poradzimy. Mam nadzieję, że nie będzie grał mocno rezerwowy skład.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.07.2011, 12:57
Piłkarze zagrali raptem 3 mecze w nowym sezonie o stawkę, a wy już ich chcecie oszczędzać? Oni potrzebują na początku sezonu przede wszystkim gry, gry i gry. Oczywiście można będzie kluczowych zawodników oszczędzić kiedy wynik będzie korzystny ale nie wyobrażam sobie, żebyśmy wystawili rezerwowy skład...
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.07.2011, 13:00
Osobiście wydaje mi się, że Maaskant w pierwszych spotkaniach zdecyduje się na bardziej eksperymentalny skład. Gotów byłbym przeboleć słabszy początek ligi, by później, w środę, świętować awans do Ligi Europejskiej.

Dlatego moim zdaniem skład będzie następujący:
Jovanic - Jovanovic, Jaliens, Bunoza, Diaz - Sobolewski, Jirsak, Nunez - Kirm, Biton, Iliev
Odpowiedz cytując
MMMMM
Member

Od: 04.2011

Stary 27.07.2011, 13:22
Maora bym wpuscil na ostatnie 20 minut jesli bedzie koniecznosc. Dac odpaczac jeszcze 3, 4 zawodnikom a zreszta tu nie chodzi o odpoczynek ale o ryzyko kontuzji. Potrzebujemy bardzo silnego składu na rewanż i mam nadzieję, że trener zrobi po mojemu ;]
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 27.07.2011, 13:31
chyba też przychylam się do wystawienia na Widzew drugiego składu - widać po naszych piłkarzach ze chyb a potrzeba im odpoczynku po okresie przygotowawczym - chyba że to nie to jest powodem słabej dyspozycjki szybkościowej.

Trener wie najlepiej komu lepiej zrobi odpoczynek a komu lepiej zrobi dodatkowy rozegrany mecz.

Chciałbym zobaczyć Nuneza i Jovanovicia w meczu ligowym. No i przydało by się żeby Bunoza Guła i Boguski też w końcu dostali szanse.

To pierwszy mecz w sezonie - nawet porażka w meczu wyjazdowym kiedy nie ma jeszcze presji wyniku nie będzie dramatem - dlatego jeżeli pierwszej 11 przydałby się odpoczynek to trener nie powinien się wachać.

-------------------Biton-------------------
Garguła---------Jirsak----------Boguski
------------Nunez-----Wilk---------------
Pajic-----Bunoza--Chavez--Jovanovic
------------------Kurto--------------------

Ławka
Jovanic
Czekaj
Brud
Iliev ( nie moze grać z Litexem)
Małecki (nie grał z Litexem wiec może 30 minut zagrać)
Kirm
Genkov

Skład taki bardzo eksperymentalny - obrona IMHO nie słabsza niż ta podstawowa.

oczywiście nie ma szans na takie zestawienie ale liczę że zagra jak najwięcej zmienników.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 27.07.2011 o godz. 13:40.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 27.07.2011, 13:39
Trzeba od razu zaczac sezon z wysokiego C - nie ma lepszego przeciwnika teraz na start niz Widzew, druzyna ktora w tym sezonie raczej bedzie walczyc tylko i wyłacznie o utrzymanie. Jak juz sie bawicie w typowanie składu to moze i ja skorzystam

Jovanic - Jovanovic, Chavez, Bunoza, Paljić - Nunez, Sobolewski, Garguła - Małecki, Iliev, Biton
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.07.2011, 13:40
Bialix napisał(a):Wyświetl post
Ja się w składy nie bawię. Chciałbym żeby Wisła wygrała i wskoczyła od razu na 1. miejsce w tabeli naszej kochanej, buraczanej ligi i nie oddała go aż do końca
kosztem np. Ligi Europejskiej?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów