|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
No to zaczynamy nowy sezon w T-mobile ekstraklasie.
Wszyscy gorąco dyskutujemy o Litexie i pewnie ten mecz w Łodzi będzie trochę "podporządkowany" rewanżowi w środę ale w lidze nie wolno kiepsko zaczynać ... Czy maja zagrać zmiennicy czy cementować trzon ? Zapraszam do dyskusji.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 27.07.2011 o godz. 13:23.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
mam nadzieję, że nie będzie żadnych eksperymentów z rezerwowym składem
zmienić kilku, jak Geknow -> Biton, Sobol -> Jirsak, Jaliens -> Bunoza, Iliev -> Mały i będzie gitara Widzew się osłabił, jak dla mnie główny kandydat to spadku |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Pytanie, po co zmieniać Ilieva skoro wiadomo że w rewanżu z Liteksem nie może zagrać i najprawdopodobniej w jego miejscu zagra Mały?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Wg mnie Wisła powinna wystawić totalnie rezerwową jedenastkę , wygrana oznaczałaby demonstrację naszej mocy . Zmiennicy na 100 % gryźli by trawę.
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Sobolewskiego bym nie zmieniał, bo dla mnie w meczu z Liteksem był jednym z najlepszych Wiślaków na boisku. Chyba, że myśląc o tej zmianie kierowałeś się czym innym. Iliev dla mnie też powinien wyjść w pierwszym składzie tym bardziej, że nie będzie mógł zagrać w rewanżowym meczu z Bułgarami. Pierwszy skład na Widzew moim zdaniem powinien wyglądać następująco - Pareiko - Paljić(Jovanović), Bunoza, Chavez, Lamey - Iliev, Sobolewski, Jirsak(Nunez, Garguła), Melikson, Małecki - Biton. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Trudny mecz, ostatnio tam za Kulawika wygraliśmy 1-0.
Iliev musi grać, bo z Litexem odpoczywa. Dużych zmian bym, nie robił, bo musmy dobrze wejść w sezon. ---------Pareiko Lamey-Jaliens-Chavez-Diaz -----Sobol--Nunez Kirm----Melikson---Iliev ----------Genkov |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Myślę, że można by dać odpocząć niektórym zawodnikom. Szczególnie Maorowi, bo łodzianie nie-daj-boże mogli by mu coś zrobić. Jeszcze proponowalbym wystawienie Bitona - chciałbym zobaczyć jak sobie poradzi.Guła -> Maor [fajnie się Guła pokazał wczoraj], Biton -> Genkow. Małego bym oszczędził, a za niego tak jak z Liteksem Nunez, który zagrał przyzwoicie.Iliew i tak nie zagra rewanżu, więc niech zagra z Widzewem. No i może troche bardziej ofensywnie byśmy zagrali, a nie 2 def pomocników.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Popatrz na wielkie turnieje typu MŚ czy ME. Tam często trenerzy po dwóch wygranych meczach w grupie na ten trzeci już niby nic nie znaczący wystawiają totalną rezerwę, a potem przychodzi następny mecz i okazuje się co? Okazuje się, że nagle ten 1szy skład, który sobie tak świetnie radził w dwóch meczach nagle dostaje oklep.. Oczywiście, nie zawsze tak jest i oczywiste też, że tu jest LM tam jest turniej. Tak czy inaczej. Mecz ligowy jest w sobotę, rewanż w środę więc dla profesjonalistów, którzy rzetelnie przygotowali się do sezonu mikro cykl treningowy powinien się zgrać co do joty. Niektórzy piłkarze niedawno pierwszy raz na oczy się zobaczyli, więc dla mnie taki mecz z Widzewem jest idealny aby zgrywać, zgrywać i jeszcze raz zgrywać 1szy skład. Przed nami miejmy nadzieję jeszcze 3 mecze, które wprowadzą Nas do futbolowego raju. Piłkarze muszą być w gazie (człowieku przecież to początek sezonu, początek ale od którego zależy bardzo bardzo wiele), więc taki mecz z Widzewem to tylko świetny przystanek do tego aby się zgrać bo kiedy jak nie teraz?
Ostatnio edytowane przez vodzu91 : 27.07.2011 o godz. 11:50.
![]() "Nie płacz, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło" Gabriel García Márquez
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Przewiduję taki skład:
-------------Jovanić Jovanović-Jaliens-Bunoza-Pajlić ------------Wilk-Jirsak Kirm--------Garguła--------Iliev --------------Biton Choć np. z perspektywy zgrania zamiast Bunozy i Jovanovicia dalej powinien grać Chavez z Lameyem ale myśle że im trener może odpuścić |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W tym meczu chciałabym zobaczyc Kirma i Jirsaka/Gargułe oraz Bitona. Mały niech się kuruje na rewanż z Liteksem, podobnie Pareiko.
Nic odkrywczego ale trzeba wygrać i dobrze wejść w lige. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A żeby nie było OT to myślę, że nie powinno być żadnego lekceważenia przeciwnika. Wystawić najmocniejszy skład. Na tym etapie rozgrywek (dopiero zagrane 3 mecze w el. LM) nie powinno się mówić o zmęczeniu. Także żadnych Kowalskich czy innych Bunozów.
Powód: .....
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 27.07.2011 o godz. 12:01.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ja bym dał odpocząc Małeckiemu, Pareice, nad Maorem bym się zastanowił. Raczej napewno zobaczymy Bitona, Ilieva. Wydaje mi sie, że jeden z trójki: Melikson, Sobolewski, Wilk zostanie zmieniony przez Gargułe, bądź Jirsaka. Oglądniemy jednego z dwójki Kirm/Nunez. Obrona raczej bez większych zmian napewno z Diazem, na 99% z Lameyem, Jovanovic najwyżej mogłby wejśc za Chaveza/Jaliensa. Ja bym chętnie w końcówce zobaczył Boguskiego. Moim zdaniem mecz z Widzewem jest bardziej interesujący niż mecz z Litexem ze względu na prawdopodobne rotacje w składzie.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Ja myślę, że skład może wyglądać tak
--------------------Jovanić-------------------- Jovanović----Jaliens----Bunoza-------Diaz -----------Wilk-------- Jirsak------------------ Kirm---------------Garguła---------------Iliev -----------------------Biton-------------------- Może jedynia Paljić za Diaza lub Nunez za Wilka |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Według mnie może to wyglądać tak : Jovanić - Jovanovic,Kowalski,Bunoza,Paljic - Nunez,Jirsak - Garguła - Boguski,Biton,Iliev
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
A może powinien zagrać Kurto?
![]()
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem To nie tak, że nie pamiętam Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Pareiko
Jovanović Jaliens Bunoza Paljić Kirm Wilk Iliev Garguła Nunez Biton A co, zaszalejmy. Paru rezerwowych, ale poza zamianą Melikson->Garguła nie ma jakichś drastycznych zmian jakościowych. Od roku błagam na forum kolejnych trenerów, by wrzucili Kirma na środek, niestety albo ci nie czytają forum (mało prawdopodobne ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
---------------------------Jovanic--------------------------------
Lamey-----------------DIAZ -------------CHAVEZ--------JOVANOVIC ILIEV----------------NUNEZ---------GARGUŁA---------MAŁECKI ----------------------------MELIKSON---------------------- ------------------------BITON--------------------- Oto mój skład na Widzew |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Baala;1134427 [B napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Nareszcie rozgrywki ligowe.
Mam nadzieję, że rozgrzani pucharowym startem nasi zawodnicy od początku pokażą innym zespołom i kibicom, że faworyt rozgrywek będzie tylko jeden! Liczę, że tym razem zespół będzie ustawiony ofensywnie, choć zdaję sobie sprawę, że Maskaant może nie zechcieć eksperymentować ze składem. A oto wyjściowa jedenastka jaka chciałbym ujrzeć w meczu z Widzewem: Jovanić - Diaz, Chavez, Jaliens, Lamey - Iliev, Garguła, Sobolewski, Melikson, Małecki - Genkov. Z ławki rezerwowych chciałbym obejrzeć: Nuneza, Kirma oraz Boguskiego (musi się zacząć ogrywać). Liczę, że nasz trener i zawodnicy potraktują ten mecz bardzo poważnie! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ja się w składy nie bawię. Chciałbym żeby Wisła wygrała i wskoczyła od razu na 1. miejsce w tabeli naszej kochanej, buraczanej ligi i nie oddała go aż do końca
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Co drugi post to ktoś wrzuca swój skład wzięty z powietrza. Jest przecież inny temat "konkurs o Wiśle". Jeśli już ktoś wrzuca to niech chociaż uzasadni.
Myślę że przeciwko Widzewowi w pierwszym składzie może zadebiutować Biton. Pod koniec meczu w z Liteksem Genkov trochę kulał (przynajmniej tak mi się wydawało). To będzie również dobry moment na sprawdzenie dyspozycji i możliwości Javonovicia. Natomiast mam mieszane uczucia co do zmiany Meliksona, bez niego będzie ciężko wygrać ten mecz. ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Do autora tematu - zmień trochę nazwe, tj. dodaj przed Widzew [1 kolejka], by ludzie się połapali że to temat meczowy.
Wracając.. Wyjazd na dość trudny teren, jednak mam nadzieję, że Sobie poradzimy. Mam nadzieję, że nie będzie grał mocno rezerwowy skład. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Piłkarze zagrali raptem 3 mecze w nowym sezonie o stawkę, a wy już ich chcecie oszczędzać
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Osobiście wydaje mi się, że Maaskant w pierwszych spotkaniach zdecyduje się na bardziej eksperymentalny skład. Gotów byłbym przeboleć słabszy początek ligi, by później, w środę, świętować awans do Ligi Europejskiej.
Dlatego moim zdaniem skład będzie następujący: Jovanic - Jovanovic, Jaliens, Bunoza, Diaz - Sobolewski, Jirsak, Nunez - Kirm, Biton, Iliev |
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Maora bym wpuscil na ostatnie 20 minut jesli bedzie koniecznosc. Dac odpaczac jeszcze 3, 4 zawodnikom a zreszta tu nie chodzi o odpoczynek ale o ryzyko kontuzji. Potrzebujemy bardzo silnego składu na rewanż i mam nadzieję, że trener zrobi po mojemu ;]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
chyba też przychylam się do wystawienia na Widzew drugiego składu - widać po naszych piłkarzach ze chyb a potrzeba im odpoczynku po okresie przygotowawczym - chyba że to nie to jest powodem słabej dyspozycjki szybkościowej.
Trener wie najlepiej komu lepiej zrobi odpoczynek a komu lepiej zrobi dodatkowy rozegrany mecz. Chciałbym zobaczyć Nuneza i Jovanovicia w meczu ligowym. No i przydało by się żeby Bunoza Guła i Boguski też w końcu dostali szanse. To pierwszy mecz w sezonie - nawet porażka w meczu wyjazdowym kiedy nie ma jeszcze presji wyniku nie będzie dramatem - dlatego jeżeli pierwszej 11 przydałby się odpoczynek to trener nie powinien się wachać. -------------------Biton------------------- Garguła---------Jirsak----------Boguski ------------Nunez-----Wilk--------------- Pajic-----Bunoza--Chavez--Jovanovic ------------------Kurto-------------------- Ławka Jovanic Czekaj Brud Iliev ( nie moze grać z Litexem) Małecki (nie grał z Litexem wiec może 30 minut zagrać) Kirm Genkov Skład taki bardzo eksperymentalny - obrona IMHO nie słabsza niż ta podstawowa. oczywiście nie ma szans na takie zestawienie ale liczę że zagra jak najwięcej zmienników.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 27.07.2011 o godz. 13:40.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Trzeba od razu zaczac sezon z wysokiego C - nie ma lepszego przeciwnika teraz na start niz Widzew, druzyna ktora w tym sezonie raczej bedzie walczyc tylko i wyłacznie o utrzymanie. Jak juz sie bawicie w typowanie składu to moze i ja skorzystam
Jovanic - Jovanovic, Chavez, Bunoza, Paljić - Nunez, Sobolewski, Garguła - Małecki, Iliev, Biton |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|