The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.07.2011, 21:55
Dajcie spokój Diazowi, może ten Tom go objeżdzał jak chciał, ale mam przeczucie, że z każdym by tak samo robił.
A Junior pomógł dużo przy obronie jak były stałe fragmenty gry, o dziwo, żadnego gola nie straciliśmy z tego, a okazji było mnóstwo.

PS: Melikson jest wielki

Cytat:
Brawo dla Meliksa. Bez niego nie byłoby mistrza i w zasadzie nie byłoby niczego.
komentarz roku
Odpowiedz cytując
Dariusz
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.07.2011, 21:55
Co do meczu, zaskoczył mnie pozytywnie Sobol, Jovanic zagrał na swoim wysokim poziomie(moim zdaniem mamy 3 zajebistych bramkarzy) zawiódł mnie Iliev, mam nadzieje, że jest to spowodowane tym, że nie grał na lewym, tylko prwaym skrzydle, wynik taki jak przewidywałem "jeżeli Wisła strzeli pierwsza bramke będzie 1:1 lub 2:1 dla nas, wogóle mam takie przeczucie, że po 10 latach od pierwszego startu Wisełki w eliminacjach LM zagramy w fazie grupowej i myśle, że za 8 dni napiszemy, że po raz pierwszy po reformie Paltiniego polski klub wystąpi w 4 rundzie el.LM. Było zajebiście

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.07.2011, 21:56
Mecz.. wynik super , wziąłbym go w ziemno . Po pierwszych minutach nawet minimalna porażka mogła byc wkalkulowana , bo Litex to naprawde silna drużyna . Jednak defensywe mają bardziej dziurawą od nas , więc przed rewanżem jestem spokojniejszy . Grliśmy tak jak przeciwnik pozwala , a że w takich spotkaniach liczy się tylko wynik - to powinni zrozumieć wszyscy . Dość narzekania po wygranych spotkaniach .

W drużynie rywala rewelacyjne wrażenie zrobił na mnie Tom . Gdybyśmy mieli go w drużynie to była by bajka .

Moje subiektywne oceny :

Jovanic - 4 - w mojej ocenie bardzo niepewny. Ocena taka a nie inna bo puścił tylko jedną bramke , chociaz obiektywnie powinien puścic 4 .
Lamey - 7 - nasz transfer w 10 . Naprawde 3/4 forum powinno posypać głowy popiołem ( w tym ja do czego sie przyznaje ) że skreślało tego gościa jeszcze przed przyjściem do nas . Pamiętam że nawet wtedy powiedziałem że kibice jeszcze mu będą stawiac pomnik jak strzeli bramke w eliminacjach LM ;p
Jalien - 5 - nie będę narzekał wiecznie na tego piłkarza , bo w paru sytuacjach zachował się naprawde dobrze , myślę że nawet przy tym nieuznanym golu zrobił to z pewną premedytacją , chociaz stąpał po cienkiej lini .
Chavez - 5 - dzisiaj był strasznie mało zwrotny , ale dwoił się i troił ,nawet w wychodzeniu do przodu
Diaz - 2 - nieporozumienie . Fakt że miał naprzeciw sobie super zawodnika , ale z takimi to trzeba twardo . Wdawał się z nim w dziwne przebiki , poza tym wchodził na 'raz' . Nie chcę jednak nic mówić , ale Paljic pewnie zagrałby gorzej od Diaza .
Sobolewski - 7 - harował za trzech . Widać że chyba najbardziej w drużynie pragnie ligi mistrzów w Krakowie .
Wilk - 5 - zaliczył asyste , jednak dzisiaj głównie biegał za piłką , a nie z piłką
Melikson - 8 - to nasz skarb , nie ma nawet sensu komentować jego gry
Nunez - 4 - ciężko go ocenić . Ma potenciał , ale w zbyt wielu sytuacjach nie walczy z przeciwnikiem . Nie wiem czy zrobi u nas większą kariere niż Rios .
Iliev - 4 - dzisiaj rozegrał baardzo średni mecz . Do tego dochodzą te głupi łapane kartki . Może w ten sposób często osłabiać drużyne . W rewanżu nei zagra .
Genkov - 4 - zagrał dzisiaj bez błysku , ale nie miał ani jednej prostopadłej piłki z którą mogłby się zmierzyc . Kilka razy fajnie wychodził ale nic z tego nie było . W końcówce fajnie przetrzymywał piłke w przodzie.
Kirm - 4 - troche wiecej się od niego spodziewałem
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 26.07.2011, 21:57
I jeszcze tak apropo awansu do IV rundy.

Dzis odbylo sie pare spotkan w kwalifikacjach do LM. Kilka bardzo interesujacych dla nas wynikow.

Rangers - Malmo 0-1
APOEL - Slovan 0-0
Ekranas - BATE 0-0
Genk - Partizan 2-1

Rozstawieni i z wyzszym wspolczynnikiem od Wisly pogrubieni. Przy naszym awansie do IV rundy pojawia sie realna szansa na rozstawienie w tej rundzie. Zakladajac awans Slovana, Malmoe i Genku (sadze ze BATE jednak da rade) to brakuje tylko jednego do brydza

Z ponizszych par:

Macabi - Maribor
Rosenborg - Plzno
Helsinki - Dinamo

...mozliwy jest kazdy wynik.

Zakladajac odpadniecie Rangersow, APOEL-u, Partizana i kogos jeszcze jestesmy rozstawieni w IV rundzie. Wowczas potencjalnymi rywalami byliby:

- Sturm/Zestafoni
- Malmo
- Slovan
- Genk
- i jeden z tych zespolow: Maribor/Helsinki/Plzno

Teraz pytanie: lepiej miec rywala z zestawu powyzej czy z tego "standardowego" przy naszym nierozstawieniu: Rangers, Kopenhaga, BATE, MAccabi, Dinamo (dalej Rosebnorg, Partizan, APOEL)
Odpowiedz cytując
tomas_n
Member

Od: 10.2008

Stary 26.07.2011, 21:57
a tak trochę OT czyżbyśmy byli jedynym zespołem z rozstawionych w rundzie mistrzowskiej ,który wygrał swój mecz?
Jak dla mnie z promyka nadziei ,zrobiło się światełko nadziei o rozstawienie w IV rundzie ,jeśli oczywiście przejdziemy Bułgarów
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 26.07.2011, 21:58
Diaz niestety się dziś nie popisał. Błąd też popełnił moim zdaniem nasz trener. Powinien po pierwszych 45 minutach ściągnąć Diaza ze względu na kartkę którą miał i kondycyjnie chyba też już nie wyrabiał Dobrze, że nie skończyło się to drugą kartką Juniora. Dajmy mu trochę czasu bo jakby na to nie patrzeć to jego pierwszy mecz w Wiśle po powrocie. Jovanić też bardzo, bardzo niepewnie jednak teraz w 200 % widać klasę Pareiko. Ogólnie wszystko fajnie 1:2 tylko co to za czasy , że nie liczy się styl a wynik = )
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 26.07.2011 o godz. 22:00.
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Stary 26.07.2011, 21:58
Na Polsacie sport extra właśnie zaczyna się powtórka.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.07.2011, 22:01
Nie jestesmy tak szybcy, bo mamy do rozegrania jeszcze CALA runde. Wole lekki rozped i szczyt formy po kilku pierwszych meczach, niz dobre pierwsze mecze, a w polowie rundy brak sil. Takze spokojnie, pod koniec sierpnia Melex bedzie szybki jak na poczatku pobytu u nas.

I kazdemu, kto krytykowal transfer Lameya proponuje rozbieg i skok w sciane.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
mr.kupa
Member

Od: 05.2010

mkp13 napisał(a):Wyświetl post
Panowie po ostatniej wygranej w Rydze gdzieś czytałem, że Wisła nie wygrała w europejskich pucharach na wyjeździe od BARDZO dawna. Teraz drużyna powtórzyła to drugi raz z rzędu, więc nic tylko się cieszyć.

PS. Jeśli się pomyliłem to mnie poprawcie.

Szawle 0-2 Wisła
2010 rok
niekumaty
Odpowiedz cytując
Byku
Senior Member

Od: 12.2002

Hehehe nie zamierzam czytać komentarzy ale jestem pewien, że co drugi komentarz to płacz i zgrzytanie zębami mimo zwycięstwa
Wynik jest świetny i o to chodziło !
Aha i jeszcze wszystkim .......onym płaczkom proponuję oglądać wszystkie ale to ....a wszystkie mecze w sezonie np. Interu Mediolan, Manchesteru City. Przecież wy na miejscu fanów tych drużyn już byście się dawno powiesili !!!

PS Jestem trochę cyknięty ale ....a tyle napierdalania co jest na tym forum to się w głowie nie mieści!
Wszystko wam źle!
Dobranoc :]
Wściekły byk!
Odpowiedz cytując
asilver
Junior Member

Od: 06.2003

Stary 26.07.2011, 22:02
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Ogólnie wszystko fajnie 1:2 tylko co to za czasy , że nie liczy się styl a wynik = )
Oto właśnie do bram Reymonta nieśmiało puka normalność....

tak moi drodzy... w piłce od jakiegoś czasu liczy się wynik...
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Stary 26.07.2011, 22:04
Jasna sprawa, że liczy się wynik Napisałem tamto zadanie na pełnym luzie. Wiadomo chciałoby się wygranych w pięknym stylu, ale wynik najważniejszy
Odpowiedz cytując
Dasqez
Member

Od: 04.2008

Stary 26.07.2011, 22:04
Dobry wynik wywalczony niezbyt porywającym stylem gry. Ale zwycięzców się nie sądzi, mamy świetną zaliczkę i w środę widzimy się na R22 żeby wybić z głowy Litexowi Ligę Mistrzów.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 26.07.2011, 22:05
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
-Ogólnie uważam, że komentatorzy są w miarę spoko i jestem ostatni żeby czepiać się braku obiektywizmu, ale Iwanow to skończony buc. "Wilkowi wyszło jedno podanie. Czy On w ogóle tam celował? Zastanówmy się."
Zgadzam sie. Iwanow to jest ....a jeden wielki skandal. Te jego kretynskie usmieszki, insynuacje i sugestie "jacy to ....a oni ciency" Zwyczajne zero. Juz wolne sluchac tego Kolton, ktory przy calej slabosci polskiej pilki to przynajmniej probuje zachowac troche powagi i wiary w polski zespol. A pol-Bulgar tylko czeka na okazje by wbic szpile

asilver napisał(a):
jeszcze jeden mój komentarz do tych co krytykują Diaza. Nie zagrał rewelacyjnie, fakt... ale skąd wiecie jak zagrałby Paljic przeciwko Tomowi? Mi coś mówi, że gorzej..
Sęk w tym, ze gorzej sie nie da. Lewa obrona to wciaz nasz wielki problem...
Ostatnio edytowane przez River : 26.07.2011 o godz. 22:08.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 26.07.2011, 22:06
Zagraliśmy taki sam mecz jak Śląsk z Dundee. Gospodarze grali fajnie piłką a my mieliśmy dużo szczęścia na tyłach i wykorzystaliśmy to co mieliśmy z przodu. Ileż takich meczów Wisła grała w Europie... można by długo wymieniać i jakoś nikt dziś nie mówi "wygraliśmy fartem" tylko "pokonaliśmy".
Napewno Liteks to nie frajerzy... w zeszłym sezonie ograli BATE Borysów.

Mam nadzieję, że w rewanżu Wisła zagra pewniej i ładniej dla oka.

ps. przydał by nam się ten Tom.
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 26.07.2011 o godz. 22:12.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 26.07.2011, 22:06
djjamajczyk napisał(a):Wyświetl post
Angmir nie zauważyłeś że ktoś sprzedał mecz ?
Ja braku szybkości nie zauważyłem ale może taki wnikliwy obserwator jak Ty to zauważył .
Wg. mnie w porównaniu do 2 meczu z łotyszami jest ogromny postępo kondycyjny jak zacznie sie liga to już bedzie z górki !
1. Właściwie zastanawiam się nad sędziom - ale trudno to ocenić - gwizdał dość stronniczo ale u sędziego nie da się ocenić zaangażowania w grę a u zawodników tak. Dlatego nie wydam dzisiaj takiej opinii.

2. Jak nie widziałeś beznadziejnej szybkości całej drużyny Wisły ( z drobnymi wyjątkami ale ogółem wszyscy prezentowali się poniżej swoich normalnych predyspozycji) to gratuluje - mecz w twoich oczach powinien wyglądać zdecydowanie lepiej niż w moich. Szkoda ze ja musiałem na to patrzeć z innej perspektywy.

3. Postępu nie zauważyłem żadnego, ale może zakłamała to trochę gra z lepszym rywalem - ale dużej różnicy na pewno nie było

Na koniec jeszcze odemnie - OFICJALNIE PRZEPRASZAM w sprawie Lameya - wirtuozem to on nie jest, ale gorszy od innych naszych piłkarzy raczej nie jest. Dodatkowo widać już po tych kilku meczach ze w każdym ma sytuacje strzeleckie. W sumie nawet jakby miał być nieprzydatny w dalszej części sezonu to watro go było sprowadzić dla tych dwóch goli.

Na razie Lamey wygląda nieco lepiej szybkościowo na tle słabej postawy całej reszty, z czasem inni pójdą w górę, a po nim nie spodziewam się dużo lepszej szybkości. Ale jak już pisałem wyżej - przyznaje się do pomyłki - Lamey wcale nie jest beznadziejnym piłkarzem.
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 26.07.2011, 22:07
Byku napisał(a):Wyświetl post
Hehehe nie zamierzam czytać komentarzy ale jestem pewien, że co drugi komentarz to płacz i zgrzytanie zębami mimo zwycięstwa
Wynik jest świetny i o to chodziło !
Aha i jeszcze wszystkim .......onym płaczkom proponuję oglądać wszystkie ale to ....a wszystkie mecze w sezonie np. Interu Mediolan, Manchesteru City. Przecież wy na miejscu fanów tych drużyn już byście się dawno powiesili !!!

PS Jestem trochę cyknięty ale ....a tyle napierdalania co jest na tym forum to się w głowie nie mieści!
Wszystko wam źle!
Dobranoc :]
Nie wiem kim jesteś ale czytasz w moich myślach...

Pozdrawiam serdecznie !!!
Odpowiedz cytując
T-omek
Member

Od: 03.2005

Stary 26.07.2011, 22:08
Momentami Litex z nami klepał jak z dziecmi, taka jest prawda, fajne akcje oskrzydlające, brakowało wykończenia ale przynajmniej cos grali fajnego. Gra Wisły - żenada. Wilk tylko biegał, nawet szybkość ma ale nieporadny jest w ch**j, role statysty w Krzyżakach ma w kieszeni. Sobol powinien pojść do trenera i poprosić o przeniesienie do ME, chłop jest zwrotny jak tupolew. O Diazie nie bede sie rozpisywał, jechali z nim jak z furą siana. Iliev poprawnie, Genkow występ tylko w statystykach. Gracz meczu - Melikson.
Odpowiedz cytując
snikki_(konto-usuniete)
Banita

Od: 07.2011

Wielce szczęśliwie wygrany mecz. Dwie stuprocentowe okazje wykorzystane w 100%. Maaskant musi coś zaradzić na tego Toma, bo będzie krucho za tydzień. Diaz to nie jest rozwiazanie. Jovanic przez którego ciśnienie miało podskoczyć od pierwszej minuty zaskoczył pozytywnie, o zawał przyprawialo natomiast wielokrotnie to na co pozwalali nasi pod polem karnym.

Jeśli chodzi o wyróżnienia:

Ogromny szacun dla Sobola za kawał dobrej nie do końca widocznej roboty, dla Wilka m.in. za świetne podanie-asystę, Mesjasza Maora nieszczęśnie faulowanego który dał zwycięstwo, Lameya którego gra się mogła podobać i zjego zachowanie (bo z takiej piłki nie każdy by umiał strzelić, a to obrońca!).

Iliev zawiódl dzisiaj. Za dużo teatru. Łapkami machał i kartkę przez to durną zarobił która go wyłącza z gry. A karnego nie było - nogę zostawił żeby się sędzia nabrał, to samo mówili w Polsacie.
Odpowiedz cytując
asilver
Junior Member

Od: 06.2003

River napisał(a):Wyświetl post

Sęk w tym, ze gorzej sie nie da. Lewa obrona to wciaz nasz wielki problem...
Stanę na stanowisku, że jednak się da... Diaz zaczął tragicznie, ale mam do niego szacunek za to, że się nie poddał i wiedząc, że jest gorszy, walczył do samego końca. Wszystkimi sposobami. I pod koniec nawet ze dwa razy ładnie wszedł...
Odpowiedz cytując
Bartuk1906
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 26.07.2011, 22:09
mkp13 napisał(a):Wyświetl post
Panowie po ostatniej wygranej w Rydze gdzieś czytałem, że Wisła nie wygrała w europejskich pucharach na wyjeździe od BARDZO dawna. Teraz drużyna powtórzyła to drugi raz z rzędu, więc nic tylko się cieszyć.

PS. Jeśli się pomyliłem to mnie poprawcie.
Pomyliłeś się ; )

Fk Siauliai 0:2 TS Wisła Kraków
Data: 2010/07/15 22:00

E: spóźniony. sorka.
Ostatnio edytowane przez Bartuk1906 : 26.07.2011 o godz. 22:11.
Semper Fidelis!
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.07.2011, 22:10
River napisał(a):Wyświetl post
Teraz pytanie: lepiej miec rywala z zestawu powyzej czy z tego "standardowego" przy naszym nierozstawieniu: Rangers, Kopenhaga, BATE, MAccabi, Dinamo (dalej Rosebnorg, Partizan, APOEL)
W moim mniemaniu lepiej, byśmy byli nierozstawieni. Przynajmniej gdy odpadniemy albo kogoś pokonamy to kogoś szerzej znanego. Poziom wszystkich wielce wyrównany. To, że możemy zyskać rozstawienie wcale nam wiele nie daje, bo wtedy trafimy na te zespoły, które wyeliminowały te rozstawione, koło się zamyka.

Karherop napisał(a):Wyświetl post
(...)
Z większością ocen się zgadzam oprócz Nuneza, który zagrał dziś naprawdę przyzwoite zawody. Nie zapominaj również o asyście Sobolewskiego.

Dasqez napisał(a):Wyświetl post
Dobry wynik wywalczony niezbyt porywającym stylem gry. Ale zwycięzców się nie sądzi, mamy świetną zaliczkę i w środę widzimy się na R22 żeby wybić z głowy Litexowi Ligę Mistrzów.
Amen. uff.

biziu25 napisał(a):Wyświetl post
oglądam sobie właśnie powtórkę aż się się serducho raduje
BUŁGARZY MOGĄ SOBIE TERAZ ATAKOWAĆ JAK ZNAM WYNIK, HEHEH
Ostatnio edytowane przez filemon : 26.07.2011 o godz. 22:16.
Odpowiedz cytując
Quorth
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 26.07.2011, 22:10
Nasz Treneiro powiedział, że brałby wynik 1:1 a jest jeszcze lepiej!!! na Reymonta zmieciemy ich dopingiem a nasi piłkarze dopełnią formalności. Nie narzekajcie, bo już dawno nie było takich dobrych widoków na przyszłość
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 26.07.2011, 22:14
ZA tydzień z szybkoscią powino byc lepiej i Małecki znacznie lepiej pasuje do taktyki na bułgarów . Ktos z was zauwarzył bardzo trafnie ze nawed MELIKSON ma z tym kłopoty.I jeszcze jedno teraz to litexs musi.
Odpowiedz cytując
biziu25
Member

Od: 08.2006

Stary 26.07.2011, 22:15
oglądam sobie właśnie powtórkę aż się się serducho raduje
BUŁGARZY MOGĄ SOBIE TERAZ ATAKOWAĆ JAK ZNAM WYNIK, HEHEH
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 26.07.2011, 22:15
Widać, że Bułgarzy to nie kelnerzy jednak drużyna bardzo przeciętna. Do 30 minuty było pod kontrolą potem trochę się nasi pogubili. Koło 75 min Maaskant musiał dać sygnał żeby przecisnąć, bo Liteks się bardzo gubił pod pressingiem.

Rewanż trzeba zagrać uważnie i dużo więcej piłką, a powinno być dobrze.
Odpowiedz cytując
bestfan
Junior Member

Od: 11.2003

Stary 26.07.2011, 22:16
Plus to wynik, więc teoretycznie nie powinniśmy się czepiać:

Ale kilka moich uwag.
Dziwnym posunięciem było wystawienie po tej samej stronie dwóch zawodników dość jednak słabych w defensywie ,Melikson to oczywiście Bóg ofensywy ale w defensywie sami wiecie. Diaz..hmm, jak gra z przodu to ma kto naprawiać jego błędy. Być może lepszym rozwiązaniem byłoby wystawieni Meliksona na prawej pomocy (grał tam kiedyś ?) tam byłby ubezpieczany przez Lameya, a na drugiej stronie wystawienie Kirma (on jest lepszy w defensywie od Melixa.

Druga uwaga to nieodpowiedzialność Ilieva drugi mecz i druga idiotyczna kartka, w związku z tym pauzuje w kolejnym meczu. Czy szaleńcem nie miał być drugi z Partizana...

I po trzecie, zagraliśmy defensywnym ustawieniem, a przeciwnicy mieli niesamowicie dużo miejsca, nie wiem czy to błąd ustawienia czy problem wydolności ale nie wyglądało to dobrze.
Wisła Mistrz !!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 26.07.2011, 22:17
Ponoć zwycięzców się nie sądzi...

Jedno zdanie krytyki - naprawdę nie potrafię zrozumieć co na boisku robi Wilk. Jestem na forum chyba jedynym osobnikiem, który nie dostrzega w tym chłopaku potencjału jaki wielu kibiców widzi. Sobolowi - nawet teraz, gdy Radek już dawno nie gra na swoim najlepszym poziomie - może buty nosić...
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 26.07.2011, 22:18
Co jest lepsze fajnie klepać i przejebać? Czy grać brzydko ale skutecznie?

Ludzie wygraliśmy 2-1 na wyjeździe z silną zgraną przez lata drużyną. My równie dobrze możemy zagrać w rewanżu 100 razy lepiej.

Co do Lamey. Pewnie ,że wielu z nas jak usłyszało ile on meczów zagrał w ostatnim sezonie zamarło z przerażenia. Teraz widać ,że strach miał wielkie oczy. Facet gra pewnie, dokładnie, ma te swoje doświadczenie meczowe ,które mu pomaga, ma umiejętności piłkarskie na dobrym poziomie. On z każdym rozegranym meczem w pełnym wymiarze czasowym będzie coraz lepszy.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 26.07.2011 o godz. 22:21.
Odpowiedz cytując
abidal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.07.2011, 22:18
Powiem Wam ze czytajac niektore posty to mam wrazenie ze na piłce sie nie znacie za bardzo ( nie pisze tego zeby kogos obrazic ) , Czemu krytujecie tak Diaza wg mnie wcale nie zagral bardzo zlego meczu , po prostu na przeciwko siebie mial zawodnika ktory praktycznie nie mial zadnych zadan defensywnych a do tego prezentowal bardzo wysoki poziom. Mysle ze skoro trener sie na diaza zdecydowal to nie bylo to przypadkowe ( wg mnie Pajic jest duzo slabszy motorycznie i szybkosciowo ). Liteks byl wielokrotnie ogladany i analizowany i nasz sztab doskonale wiedzial ze gra tam taki zawodnik jak TOM i z dwojga zawodnikow lepszy Diaz. W wielu sytyacja bardzo dobrze sie zachowal faulujac na polowie czy 30-40 m za polem karnym przerywajac grozne rajdy tego brazylijczyka.

Co do reszty zawodników pozwolę sobie na krotki komentarz
Jovanic - bramki nie zawalił, miał ze dwa niepewne wyjścia, ogólnie pewnośc od niego nie biła, brak ogrania w meczach o stawkę w ostatnim czasie doskonale widziany.

Lamey- niezly mecz, bramka - super zachowanie, widac duze doswiadczenie w jego grze, ogolnie gra toczyla sie nasza lewa strona wiec mial troszke spokoju w defensywie w porownaniu z juniorem

Chavez- Najlepszy nasz obrońca w ostatnich 10 latach ( pamietam o marcelo ), gosc jest twardy i zdecydowany, pojedynku glowkowego to chyba nie przegral, ardzo dobra gra wslizgiem, trzymac g orekami i nogami w wisle

Jaliens- troszke za lato wziety na zamach przy bramkce ale w takiej sytuacji pod bramka mysli sie tylko o zablokowaniu a ze napastnik zlamal sie jeszcze to nie dal rady juz interweniowac. Przy bramkce dla liteksu ( nie uznanej bardzo dobre zachowanie , polozyl sie z zawodnikiem przeciwnika i nie mial sedzia nic innego do zrobienia jak gwiznac faul.

Diaz- napisane wyzej

Wilk, Sobol- fajne asysty duzo walki, przerywania tak jak trzeba bardzo dobry mecz, jedyny mankament to zero przytrzymania pilki w srodku pola

Melikson- na swoim wysokim poziomie, jak to sie mowi w telewizji teraz - zawodnik ktory robi roznice, wymyszal faule , przetrzymywal pilke jak mogl

Ilew- Bez rewelacji, staral sie brac gre na siebie, szkoda sytuacji gdzie dostal pilkę chyba od Andraza i nie trafil z 6 metrów

Nunez- wydawac sie moglo ze z minuty na minute brakowalo sily, madzre zastawiajacy sie zawodnik ktory tez jednym niekonwencjonalnym zagraniem moze zrobic " roznice " duzo bardziej przebojowy niz Rios

Genkow- osamotniony w walce o gorne pilki, brakowalo troche przetrzymania pilki z przodu ( koledzy grajac dluga pilę na glowe tez w tym nie pomogli ) wydaje mi sie ze na 20 minut mogl wejsc Biton- wypoczety

za ewentualne błedy przepraszam
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów