The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.07.2011, 20:42
Ekranas - BATE Boryszów 0:0
APOEL Nikozja - Slovan Bratysława 0:0
Racing Genk - Partizan Belgrad 0:0 (trwa)
Rangers
- Malmo FF 0:1 (trwa)

Wyniki drużyn, które mają wyższy współczynnik od nas : )
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 26.07.2011, 20:43
Teraz oby na reważ wykurował się Małecki i Pareiko ... ZWŁASZCZA Pareiko.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Martinus napisał(a):Wyświetl post
Palijić przy nim grał jak profesor.Pokaż mi proszę udaną interwencję Diaza.Połowa akcji kończyła się pójściem na raz (oczywiście nieudanym) druga faulem w bardzo groźnym miejscu....
Nie mówię, że to był dobry mecz Diaza ale trzeba wziąć pod uwagę to, że sędzia kilka jego dobrych wejść zakwalifikował jako faule. I ani razu nie podał piłki pod nogi przeciwnika jak to ma w zwyczaju Palijic. Suma sumarum jego słaby występ nie odbiegał znacznie od popisów Paljicia. Mam nadzieję, że się poprawi bo znów zostaniemy bez lewego obrońcy... Ale za cały mecz wielkie brawa. Tak się karci frajerów.
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Od: 03.2008

Ale malkontenci ja Cię chrzanię ..wygrywamy xle przegrywamy źle .
Pragnę przypomnieć że nie jesteśmy Barca (która sama na wyjazdach często remisuje) zeby się pienić na WYGRANY mecz . Była to wyjkazdowa batalia z ciężkim przeciwinikiem który zaprezentował się podobnie do nas więc i wynik jest wyrównany.
Nie sikajcie że " olaboga co to będzie w IV rundzie" bedzie co ma być w Krk z każdym możemy wygrac a na wyjeździe na wyjeździe to fart + umiejętności i mamy dobry wynik ale na teraz to rewanż z Litexem powinno być dobrze a wy ochłońcie - gra Kirma i wg. mnie Chaveza wołała o pomstę do nieba ale z kolei pomoc zaprezenotowała się bardzo na + i pozytywna sprawa gra bramkarza.
Jest dobrze
Let other people be who they want to be. Remember, someday, somehow U can be in the minority ...
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 26.07.2011, 20:44
leszekm_ napisał(a):Wyświetl post
Dosyć mam pięknych porażek, zdecydowanie bardziej wolę brzydkie zwycięstwa. Super mecz
NIC dodać i nic ująć
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

milosz napisał(a):Wyświetl post
OJEJEJEJEJE jakie nieszczęście bo Wisła wygrała 2-1, tylko sobie krzywdy nie zrób.
TAAA, tak bo w piłce nie liczą się bramki tylko subiektywne oceny, jednym słowem nie mamy o czym gadać, żegnam.

Ja tam świętuję i pozdrawiam malkontentów.
No ..tylko myślałem,że rozmawiamy o grze Wisły w tym meczu..ale jak ja Ci napisze,że Wisła zagrała słabo to Ty nie masz argumentów żeby zaprzeczyć
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

FraMat napisał(a):Wyświetl post
Niestety nie.
Iliev wyrasta na czolowego nurka.... jak Radovic w Legii... Czy wszyscy Serbowie tak mają?
Dokładnie nie było faulu. Tak samo jak grasz Litexu się przewrócił w 2 połowie - identyczna sytuacja.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 26.07.2011, 20:45
Cytat:
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Amen

Jovanovic- chłop który najgorzej prezentuję w sparingach (jak narazie)
Nunez- chłop zagadka.
A już forumowicze są skłonni zastąpić pewnego Jaliensa oraz Wilka Jirsaka lub Gargułę i to w najwazniejszym meczu Wisły w tym roku.
W polsce żyje 40 mln selekcjonerów, trenerów, skautów itd.
U Jaliensa jest tylko tyle pewne że przynajmniej jedną volte w meczu od.......i. On i Pajilic to dwa ogniwa które dla mnie osobiście są największymi zagrożeniami dla nas samych. Wychodząc z założenia że jesteś tak silny jak twoje najsłabsze ogniowo to właśnie oni będą decydować o naszej przyszłości w pucharach.
Jaliens dziś 1,5 bramki. Co on robił przy pierwszym golu to nie wiem.

Diaz niestety będzie potrzebował aviomarin bo mu się tak w głowie kręci jeszcze pewnie. Jednak biorąc pod uwagę jego możliwego zastępce dochodzę do wniosku że mamy poważny problem z lewą obroną. Może ten Jovanović na boku?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Zed_is_dead
Member

Od: 11.2009

Stary 26.07.2011, 20:45
W studiu pomeczowym mówili, że Sturm Graz to potecjalny rywal Wisły w 4 rundzie. Nie pomylili się przypadkiem ?
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 26.07.2011, 20:46
Litex ma świetnego tego pomocnika Toma. Ciekawe jakby wyglądała jego gra jakbyśmy grali z lewym obrońcą.
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Troszkę szkoda sytuacji gdzie Melikson przepuścił piłkę między nogami. Nie wiem czy piłka była trochę źle zagrana, dlatego nie uderzał, czy po prostu podjął taką decyzję. Do piłki dopadł Kirm wymienił podanie z kimś ze środka i mógł strzelać z pierwszej, jednak zawahał się i później uderzenie było przyblokowane. To była realna szansa na 1:3.
Odpowiedz cytując
TonyWiślak
Member

Panowie tylko pamiętajmy ,że Diaz nie miał wsparcia ze strony Maora ,zaś obrańca Liteksu często oskrzydlał akcje.
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

można powiedzieć ufff mieliśmy dużo szczęścia ale szczęście pomaga lepszym
Wynik cieszy ale gra nie za bardzo.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.07.2011, 20:47
Tętno powoli mi wraca do niezagrażającego życia poziomu.

Zbyt słabo zagrali nasi defensywni środkowi pomocnicy. Być może takie byo założenie, ale praktycznie do 30 metra Litex podchodził praktycznie nieatakowany.

Z Nuneza będą ludzie, a może nawet całkiem przyzwoity jak na nasze warunki grajek. Trzeba zdecydowanie poprawić grę obronną na lewej stronie, ten Tom robił za duzo wiatru. Świezość i szybkość tego nam brakowało jeszcze.

Ale wynik OK. Płakać nie ma co

Jednak do awansu jeszcze daleka droga.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.07.2011, 20:48
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Naszym problemem w tym meczu był Jovanic. To był najsłabszy zawodnik Wisły. Zero gry na przedpolu nie wychodził z bramki, zachowywał się jak Majdan w pamiętnym meczu z Panathinaikosem.
Koleś jest żałosny. Nawet jak piłka szła mu w ręce to i tak do końca nie było wiadomo, czy złapie. No i zero gry na przedpolu.

Na zdecydowany plus Lamey i Melikson, no i podziękowania dla sędziego
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Tak na szybko.

Gramy kiepsko. Zwycięstwo bardzo szczęsliwe. Ale niesamowicie cieszy.

Ja chciałem przeprosić za to widziałem już Radka Sobolewskiego na ławce.
Może nie było tego widać ale grał jak prawdziwy KAPITAN.

Nieźle Melikson, Lamey, Iliew, Nunez i...Garguła(wreszcie widziałem Łukasza walczącego)

Słabo Genkow, Jaliens.

Beznadziejnie Diaz. Nie wiem czemu amło zwrotnego Juniora Trener wystawia na takiego dryblera jak ten knyp z Litexu. Nie wiedziałem, że kiedyś to napiszę, ale mam nadzieję na występ Palijca w rewanżu.

Ogólnie bułgarzy lepsi technicznie, szybsi, dynamiczniejsi.
My chyba jesteśmy lepsi kondycyjnie.

Jeszcze nie awansowaliśmy. Przy tych wolnych Litexu może być groźnie w Krakowie.

Ale...

bardzo liczę na 22 tys widzów i oszałamiający doping ABG. Mamy ich wgnieść w ziemię!To jest taki mecz jak z Beitarem. Musimy zrobić różnicę. Tym meczem możemy się przełamać kibicowsko, jest szansa aby całe C dopingowało i aby wszystkie pozostale trybuny się włączały. Zobaczymy czy na R22 bułgarzy też tak będą kozaczyć.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Czy za miesiąc ktoś powie że Łowecz grał piękną piłkę czy powie że przegrał 1:2 u siebie

Puknijcie się w głowę, to nie konkurs piękności. Piszecie jakby każda drużyna na świecie grała cudowną piłkę.

Masakra, w głowie się od sukcesów przewraca.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.07.2011, 20:49
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Tego gola Cody sędzi słusznie nie uznał. Faul jak wół na Jaliensie.
Kołton by uznal ta bramke Co za prostak z tego goscia. Celem było strzelenie bramki i nieprzegranie meczu - udało sie i na tym zakonczy.
Odpowiedz cytując
szkielko17
Member

Od: 02.2007

LUKASZ GARGUŁA ^^ wraca do formy
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

My nawet LITEXSEM niejestesmym . MAMY DUZZZZOOOOO SZCZĘSCIA I KILKA TYSIĘCY STANÓW PRZEDZAWAŁOWYCH
Odpowiedz cytując
haldir_sgn
Member

Od: 02.2009

Stary 26.07.2011, 20:50
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Koleś jest żałosny. Nawet jak piłka szła mu w ręce to i tak do końca nie było wiadomo, czy złapie. No i zero gry na przedpolu.

Na zdecydowany plus Lamey i Melikson, no i podziękowania dla sędziego
sam jesteś żałosny do czego to doszło? ze jakies lamusy na forum bedą obrażać piłkarzy Wisły ? za to powinien być ban do konca świata ! i to forum by zostało wyplewione z takich chwastów!
Czy ciemno czy jasno, Wisła płynie przez Miasto.....Bo to Miasto jest Nasze! ^^
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

A teraz kilka ciekawostek:
Glasgow Rangers przegrało z Malmo na Ibrox 1:0 co jest wielką niespodzianką i myślę bardzo dobrą informacją dla nas. Zdecydowanie mielibyśmy większe szansę ze szwedzkim Malmo aniżeli z mistrzem Szkocji. Oby Niebiescy zwycięsko wyszli z tego dwumeczu.
Bate nasz potencjalny rywal w IV rundzie eliminacyjnej zremisowało na wyjeździe z Ekranasem Ponieważe, wydawałoby się z najsłabszym zespołem III rundy.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

W moich oczach:

Obrona:

Powiem tak - w obronie graliśmy dzisiaj we 3. To co wyczyniał Diaz ... pod koniec meczu nie było ANI JEDNEJ (uważnie śledziłem) akcji którą by przerwał. Takiego drewna, takiego kaleki - karateki, nie będę więcej pisał na jego temat bo mnie ....ica zalewa. Daje się pociąć że lepiej bym na niego zagrał na tej lewej obronie. To jest profesjonalny piłkarz?

Lamey w kolejnym meczu pokazał, że oprócz startu do piłki z szybkością parowozu, jest naprawdę dobrym obrońcą. Kolejna jego bramka, świetnie w obronie. Naprawdę, już teraz oficjalnie ODSZCZEKUJĘ to co pisałem na jego temat przed sezonem. Te 3 mecze pokazały jak bardzo się myliłem. Bardzo dobry obrońca.

Chavez - jak zwykle klasa, "skała". Chociaż było kilka akcji gdzie mógł się lepiej zachować, no ale nie ma obrońcy idealnego.

Jaliens - cóż... ta bramka w moim przekonaniu była prawidłowa. Co prawda ten czarnuch trzymał Jaliensa i położył się na nim przy strzale, nie mniej jednak odgwizdanie tego jest dla mnie czymś pokroju Austria - Polska i karny z dupy. Oczywisty błąd sędziego, jeszcze większy błąd Jaliensa. Sprawdza się to co widać ostatnimi czasy - nie ma meczu w którym Kew nie popełniłby błędu. Od takiego piłkarza należy wymagać więcej.

Jovanić ... - całe szczęście że mamy Pareikę. Co miał wybronić to wybronił, jednak nie czułem się pewnie przy jego interwencjach.

Pomoc - tutaj mam duże zastrzeżenia, do całego "bloku". Mianowicie zaczęliśmy grać dobrze w środku dopiero tak od ok. 80 min - zaczęliśmy wyprzedzać, naciskać (bez faulów), przejmować piłki - wtedy wyglądało to dobrze. Reszta meczu to padaka. Meliksonowi już powinni szykować podwyżkę - ten facet to móżg, płuca, serce tej drużyny. Bez niego nasz poziom spada przynajmniej o połowę. Na plus również Iliev i ... Garguła. Znowu gryzł trawę, kiedy trzeba było to przetrzymywał piłkę, starał się ją mądrze wyprowadzić zamiast wypieprzać do bramkarza Liteksu. Niepotrzebna leżanka pod koniec meczu.

Genkov - zrobił co miał zrobić, choć wolałbym żeby był bardziej aktywny w ataku. W paru akcjach mógł sam pociągnąć.

Co do Liteksu - naprawdę super drużyna. Bardzo fajnie rozgrywali piłkę, chyba nikt nie zaprzeczy że z gry w tym meczu byli lepsi . Jednak w piłce nie zawsze lepsza drużyna wygrywa, o czym doskonale wiemy Koniecznie wyciągnąć Toma - niesamowity zawodnik.

Wbrew "hip hip hurra" jest jeszcze rewanż na R22. Niestety, bo jak dla nas wszystkich mogłoby go nie być. Jak zaprezentujemy taką piłkę jak dzisiaj to dostanę kolejnych 10 zawałów Mam nadzieję jednak że z naszym dopingiem przypieczętujemy awans. Brawo Wisła.
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 26.07.2011 o godz. 20:58.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Co tam napinacze
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
kozimtsw
Member

Od: 07.2004

Stary 26.07.2011, 20:51
Jeżeli w takim stylu awansujemy do LIGI MISTRZÓW to ja nie mam nic przeciwko !! Jovanic - tragedia...
TS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
mikej
Junior Member

Od: 05.2005

kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Ekranas - BATE Boryszów 0:0
APOEL Nikozja - Slovan Bratysława 0:0
Racing Genk - Partizan Belgrad 0:0 (trwa)
Rangers
- Malmo FF 0:1 (trwa)

Wyniki drużyn, które mają wyższy współczynnik od nas : )
A Partizan od 48' gra w 10, może odpadnie czwórka
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Garść uwag ode mnie po tym meczu:

- po pierwsze: los w końcu oddał za Ateny.
- po drugie: Junior Diaz nigdy nie potrafił grać na lewej obronie i jak dzisiaj pokazał, nadal tego nie potrafi. I nie obchodzi mnie, że Tom czy Srom występował na prawej pomocy w Litexie.
- po trzecie: Milan Jovanić... powiem tak: lepiej, żeby Pareiko szybko się wyleczył. Może dzisiaj niczego nie zawalił, ale każda jego interwencja sprawia, że moje serce bije dwa razy mocniej.
- po czwarte: Cwetan Genkov jest bez formy.
- po piąte: Lamey jest lepszym zawodnikiem od Cikosa.
- po szóste: jest dobrze, jestem wyjątkowo spokojny o mecz rewanżowy, brawo Wisła!
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

W rewanżu nie zagra Iliev u nas i Berberovic w Liteksie. Wrócą u nas pewnie Pareiko i Małecki. Maaskant też ma to szczęście, że w sobote będzie mógł sprawdzić formę poszczególnych zawodników.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 26.07.2011 o godz. 20:57.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Krótko i na gorąco po meczu

1) Wynik dużo lepszy niż gra. Mogło być równie dobrze 4-2 dla Litexu i byłby to wynik bardziej oddający to co działo się na boisku.

2) Gra zdecydowanie lepsza niż ze Skonto. Wreszcie pojawiły się takie elementy jak bliskie krycie z podwajaniem, bliska gra linii ze wzajemną asekuracją, a obrońcy starali się wychodzić przed przeciwników i wyprzedzać ich. Chyba Maaskant zobaczył filmiki z gry pracy Marcelo - Głowacki, które dedykowałem mu po pierwszym meczu ze Skonto.

O poszczególnych piłkarzach:

1) Melikson - mieć jedną okazję w meczu i wykorzystać ją, to się nazywa klasa.
2) Nunez - bardzo dobry piłkarz o wysokich możliwościach.
3) Jovanović (nie mylić z bramkarzem) - szybki, techniczny, dobry będzie z niego pomocnik.

I na koniec - dobrze że grał Diaz, nawet nie chce wiedzieć co by ten Tom robił z Paliciem... To dopiero byłaby porażka. Diaz przynajmniej stanowił jakąś zaporę.

Szanse dalej 50-50. Litex jak zechce może nas jeszcze zjeść w rewanżu.
Odpowiedz cytując
MasterCarl
Senior Member

Od: 04.2009

Kocur napisał(a):Wyświetl post
Czy za miesiąc ktoś powie że Łowecz grał piękną piłkę czy powie że przegrał 1:2 u siebie

Puknijcie się w głowę, to nie konkurs piękności. Piszecie jakby każda drużyna na świecie grała cudowną piłkę.

Masakra, w głowie się od sukcesów przewraca.
Amen. 10 znaków.
!! Jedno Serce Jedno Bicie WISŁA KRAKÓW Ponad Życie !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów