The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.07.2011, 19:21
Nie jest źle.

Więcej trochę w przodzie, od Meliksona oczekuje się więcej. Iliev póki co b. dobre zawody.
Dobra decyzja Roberta o wycofaniu dwóch środkowych pomocników.

Walczyć Wisła walczyć!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.07.2011, 19:22
Wisła nigdy nie umiała i nadal nie umie sie bronić. Są w tym szalenie pasywni, za wolni w doskoku, źle przekazują sobie rywali i jeszcze Diaz ogrywany raz za razem... Na razie nieskuteczności Bułgarów zawdzięczamy utratę tylko jednego gola.

Nie ma drugiej linii i utrzymania się przy piłce, bo pomocnicy grają niemal we własnym polu karnym. Melikson sam nie wyprowadzi i nie wykończy kontry.

Trzeba odsunąć grę od własnego pola karnego, zrobić coś z Diazem i nie robić tak wielu idiotycznych zagrań, jak żółta kartka Ilieva.

Obrona naprawdę nie polega na tym, by ustawić się w strefie, stanąć jak słupy soli i czekać, co się stanie.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
cartoo
Member

Od: 09.2010

Stary 26.07.2011, 19:22
kk23 napisał(a):Wyświetl post
Remis póki co sprawiedliwy, gorzej z sędzią
Remis sprawiedliwy? Ciekawe co byś powiedział będąc kibicem Litexu. Jak na moje oko to mogliśmy dostać w papę jakieś 3-4 bramki i przegrywać 4-1. Ciężko się z tym pogodzić ale nasza gra jest irytująca. Wynik 1-1 to jest dla nas naprawdę nagroda.
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 26.07.2011, 19:23
Diaz tragedia, w ogóle obrona to jest śmiech na sali DNO. Sprawiedliwy wynik to 3:1 po 1 połowie a karnego nie było - Iliev sam "podłożył " nogę. Jadą nas jak chcą, tego sie nie da oglądać.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 26.07.2011, 19:23
Brakuje Melexa w środku, Iliev - kombinator. Tyle co piłek można było zagrać za linię obrony Litexu to szok, ale zawsze "czegoś" brakowało.

A Diaz nic się nie zmienił.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.07.2011, 19:24
Teraz mamy remis.

Niech nasi pograja cos tą pilką bo jak beda tak sie dac robic jak dzieci tym z Litexu to ten mecz przegramy.

Litex za to klepie nas niemilosiernie,a kazda ich wrzutka to poploch w naszej obronie.I my z tym do LM
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Małecki , where ar u

mamy 1-1 czyli w rozumowaniu Maaskanta bronimy wyniku zle to widzę.. irytuje mnie ta nonszalancja i bronienie wyniku przy zdobytym golu, co mecz to samo, ja nie wiem czy Maaskant to celowo robi czy nie przetlumaczy im ze do meczu daleka droga..
Odpowiedz cytując
jarecki
Senior Member

Od: 02.2004

sedzia z norwegii znowu sprzedal mecz,jasno widac .
norwegia to plugawy narod sprzedawczykow
żadne zwycięstwo, nie przychodzi bez ceny
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Gra Diaza to piłkarski kryminał.Gość w przeciągu 45 minut zaliczył jedną udaną interwencję.
Zaskakuje in minus środek pola - jak można dopuścić grając dwóją defensywnych pomocników do tego, aby przeciwnik wjeżdżał nieatakowany środkiem do 35 metra?
Wynik póki co dużo lepszy od gry, chociaż straconą bramkę do szatni zawsze szkoda...
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Kibic1928 napisał(a):Wyświetl post
Diaz tragedia, w ogóle obrona to jest śmiech na sali DNO. Sprawiedliwy wynik to 3:1 po 1 połowie a karnego nie było - Iliev sam "podłożył " nogę. Jadą nas jak chcą, tego sie nie da oglądać.
Widać że narodziłes się w erze Schalke i Parmy
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Lamey gra fajnie, to nie przypadek, że ma najlepsze statystyki w eliminacjach (gol i asysta). Z kolei po drugiej stronie Diaz jak na razie gorzej od Dragana. Iliev dostaje druga bezsensowna kartke w eliminacjach i chyba nie zagra w rewanżu (?). Genkov bez formy. Biton pewnie też, więc tu jest problem bo pozostajemy bez napastnika.

Trochę za dużo chaosu w naszych poczynaniach, ale ważne, aby strzelić bramkę i wygrać 2:1, albo zremisować 2:2. Mam nadzieję, że za tydzień zagramy z Małeckim i Pareiko w składzie. Ktoś może zweryfikować, czy Iliev pauzuje za tydzień?
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.07.2011, 19:25
Milan Jovanic ten zawodnik to jakieś nieporozumienie. Strzał Toma szedł grubo obok słupka, więc jakim cudem on po rykoszecie nawet nie zdołał ten piłki złapać, pomimo tego, że leciała bliżej niego? Mówiłem to sobie, mówiłem to znajomym, że gdyby więcej strzałów minimalnie groźniejszych szło w naszą bramkę, mielibyśmy 2-3 bramki już w pałe. Na plus wg. mnie cała obrona, dodatkowe pochwały dla Diaza. Minus dla Wilka (mała widoczność, jakby przeszedł obok tej pierwszej połowy), Genkova i bezmyślna żółta kartka Ilieva.
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Niepokoi mnie wcześnie złapana żółta dla Chaveza.

PS. Rozpocząć transmisję minutę po rozpoczęciu meczu, to tylko .......ony Polsat potrafi.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Markus napisał(a):Wyświetl post
Wisła nigdy nie umiała i nadal nie umie sie bronić. Są w tym szalenie pasywni, za wolni w doskoku, źle przekazują sobie rywali i jeszcze Diaz ogrywany raz za razem... Na razie nieskuteczności Bułgarów zawdzięczamy utratę tylko jednego gola.

Nie ma drugiej linii i utrzymania się przy piłce, bo pomocnicy grają niemal we własnym polu karnym. Melikson sam nie wyprowadzi i nie wykończy kontry.

Trzeba odsunąć grę od własnego pola karnego, zrobić coś z Diazem i nie robić tak wielu idiotycznych zagrań, jak żółta kartka Ilieva.

Obrona naprawdę nie polega na tym, by ustawić się w strefie, stanąć jak słupy soli i czekać, co się stanie.
zasadniczo dwaj defensywni pomocnicy Sobolewski /Wilk śpią jak susły...
Diaza trzeba "wy.......ić dyscyplinarnie"
przecież ten gol Toma to przez Diaza . Ten Bułgarzyn wali dośrodkowanie, Diaz stoi ,....a patrzy się...
Odpowiedz cytując
Daro&Mysłowice
Member

Od: 11.2004

Stary 26.07.2011, 19:26
gramy żle ale co sie dziwić...paradoks jest jeden najlepszym zawodnikiem litexu jest....Diaz
gramy kaszane Litex gra przyzwoicie wydjae m isie ze w obronie sa słabsi od skonto wiec w krakowie bedzie szanasa...
CZY WYGRYWASZ CZY NIE ZAWSZE JA KOCHAM CIE W SERCU MOIM WISŁA I NA DOBRE I NA ZŁE!!!
MYSŁOWICE WIERNE WISLE!!!
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 26.07.2011, 19:29
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Widać że narodziłes się w erze Schalke i Parmy
A Ty w erze kamienia łupanego.

Slepy jesteś? To co gramy to nie piłka nozna tylko kopana - kopiemy sie po czole.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Nie jest źle.
Dobra decyzja Roberta o wycofaniu dwóch środkowych pomocników.
No zajebista decyzja - przez to nie mamy w ogole pomocy, a nasi stoperzy sa spychani we wlasne pole karne.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Wszystkie akcje i wrzutki ze stałych fragmentów po stronie, na której gra nasz kostarykański anorektyk. Super zmiana panie Maaskant. Chłop daje się ogrywać identycznie jak Renuszowi z Jagiellonią 3 lata temu w pucharze ekstraklasy, ciągle prowokuje debilne faule (poprzeczka z wolnego po bezmyślnym faulu przed polem karnym) ... Paljic jest jaki jest, ale Junior na lewej obronie to jakiś sabotaż.

Wynik dobry, bo zdecydowanie odstajemy motorycznie od tej bandy Bułgarów, no i oczywiście bawimy się w jakąś durną taktykę. Zero presingu tylko czekanie na kontry. Tego się właśnie bałem, że nasz trener zamiast nakazać chłopakom grać swoją piłkę, bez przesadnego respektu dla rywala, zacznie mieszać żeby pokazać taktyczny geniusz... Z naszą defensywą kończy się to na razie fartownie, bo Liteks miał znacznie więcej okazji.

Mecz do złudzenia podobny do tego Maaskantowego 1-4 w Poznaniu. Tam też była zabawa w młodocianego taktyka i brązowe gacie przed meczem.
Odpowiedz cytując
dragon
Senior Member

Stary 26.07.2011, 19:33
Nieźle Diaz i Lamey.
Słabo bramkarz, chyba trema go zjada.
Głupia kartka Ilieva.

Obysmy wygrali 3:1 To będzie dobry wynik.
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 26.07.2011, 19:36
Kibic1928 napisał(a):Wyświetl post
BZDURA na resorach, równie dobrze Wisła mogła by prowadzić 4-1, obie druzyny miały po kilka sytuacji. Wynik do przerwy sprawiedliwy.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 26.07.2011, 19:38
Z taka taktyka, to my sie poprostu prosimy o kolejne bramki. Wiadomo, ze nasza formacja obronna jest slabiutka...to zamiast odsunac gre od wlasnego pola karnego, to my stoimy na 20 m przed wlasna bramka. Nunez jest natychmiast do zmiany. O grze 2 def. pomocnikow nawet nie chce mowic, bo to nie pojete zeby druzyna przeciwna tworzyla sobie tyle sytuacjia przy 2 dodatkowych pilkarzach praktycznie w linii obrony.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.07.2011, 19:48
Diaz jest objeżdżany jak junior..ptfu nie chce juniora obrazac..zmiana zmiana!!!!!!!!!!!!!1
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 26.07.2011, 19:48
tragedia... Tom minął 4 Wiślaków... wystarczy taki komentarz...
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.07.2011, 19:50
Dragan sie rozgrzewa,Kirm wchodzi...jak ja sie ciesze Diaz nareszcie zejdzie

cieszyłem sie tak ostatni raz jak bociane nogi odchodziły z Wisly
Odpowiedz cytując
Ja_Kibic
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 26.07.2011, 19:52
Zieniu1906 napisał(a):Wyświetl post
No Iliev wypierdalaj..

Ktoś tu się chyba zagalopował :|

Co Ty nie masz kolegów aby z nimi ogaladać mecz tylko wszystkie smuty na forum musisz pisać ?

Co do meczu to jak bedzie 2-1 to mozna uznac za meega fart
Powód: Idz do psychiatry
Ostatnio edytowane przez Ja_Kibic : 26.07.2011 o godz. 20:08.
Odpowiedz cytując
dragon
Senior Member

Stary 26.07.2011, 19:55
Zieniu1906 napisał(a):Wyświetl post
No Iliev wypierdalaj..

Komu Ty kibicujesz człowieku? Tak wyrażasz szacunek do zawodników Twojej drużyny?
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 26.07.2011, 19:59
moim zdaniem sędziowanie pod Litex jest... sorki ale ja mam takie wrażenie nie wiem jak wy
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 26.07.2011, 20:01
gooooooooooool i 2-1
Odpowiedz cytując
dragon
Senior Member

Maor Meliskon !!!! ... robi różnicę
Ostatnio edytowane przez dragon : 26.07.2011 o godz. 20:03.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Taaaa k Boże ..... Boże tak ....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów