|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Dzisiaj przeczytałem w Fakcie ze zagramy starą taktyką 4-4-2 z Genkovem w ataku i z uwaga ... Diazem
To byłoby zaskoczenie nie tylko dla Bułgarów ale pewnie i dla samego Diaza, choć może Maaskant bierze przykład z wizjonerskiej taktyki grania trzema defensywnymi pomocnikami jak Skorża w Legii (Gol, Borysiuk, Vrdoljak) ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
myslicie ze dzisiaj takim skladem mozemy pyknac ?
------- Pareiko----------- Lamey-Chavez-Kew-Diaz ----Sobol-----Wilk-------- Iliev---------------Melikson ---------Jirsak-------------- ---------Genkov------------ ![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Dzisiejszy mecz jest najwazniejszy od paru lat.. nie wiem jak Wy ale ja mam juz MEGA cisnienie!!!! nie moge sie juz doczekac
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Bez Berberovicia i Thiago Liteks zagra pewnie z takim ustawieniem: Vinicius - Josse, Nikołow, Bodurow, Zanew - Tom, G.Milanow, Jelenković, Janew - Todorow, Cwetanow.
BTW, Todorow to piłkarz, który grał 12 lat temu w klubie z Łowecza, gdy Liteks grał z Widzewem w el. do LM. ![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Za gazetą: "Musimy być w 100 proc. skoncentrowani i walczyć o każdy metr boiska. Jeśli np. zremisujemy tu 1:1, to nie będę niezadowolony, bo to dobry rezultat." W tej wypowiedzi nie ma założenia, gry na remis. Ja to widzę, że gramy o pełną pule pierwsza cześć zdania a w przypadku remisu bramkowego nie będzie załamywania rąk. Dla tego nie rozumiem postów, które sugerują jakoby Maaskant miał grać na remis w tym meczu. Pozdrawiam ![]()
Wasza nienawiść umacnia naszą wiarę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Nawet nie przypominaj mi tego meczu z Panathinaikosem, chory przez tydzień po meczu w Atenach chodziłem.
Litex nie będzie murował bramki także powinno się nam łatwiej grać, bo nasz atak pozycyjny nie wygląda najlepiej, tylko, że mając w pamięci to, że Skonto potrafiło wprowadzić zamieszanie w naszej grze obronnej to co będzie jak Litex nas przyciśnie? ![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Kursy u buków na dzisiejszy mecz gwałtownie się zmieniły na korzyść Wisły. Ciekawe dlaczego?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jak dlaczego?Ludzie stawiają na Wisłę to kurs na przeciwników rośnie
ps nie chce nawet wyobrażać sobie co tu się będzie działo jak dostaniemy w dupę, bo jak do porażki dojdą stracone pieniądze to huhu.Już jeden trol co postawił kieszonkowe na Śląsk, pokazał kim jest a dziś takich będzie mnóstwo pewnie ![]()
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 26.07.2011 o godz. 15:13.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
a jak 4 runda Panowie, można mniej więcej powiedzieć na kogo wpadniemy ( jak przejdziemy Błg ) ?
Celtic ? Partizan ? Dobrze pamiętam ? Kto jeszcze ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
musze sie uczyc na egzamin ale tez jakos nie moge..
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Lista naszych przeciwników będzie po zakonczeniu III rundy, gdyż może dochodzić do eliminacji "mocniejszych" na rzecz słabszych. Jeśli odpadną 4 rozstawione zespoły, to w IV rundzie rozstawiona moze być Wisła.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Glasgow Rangers, FC Kopengaga, BATE Borysów, Maccabi Hajfa, Dinamo Zagrzeb, Rosenborg Trondheim, Partizan Belgrad i APOEL Nikozja. + tak jak rafalek napisał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli wszyscy przejdą dalej, jak któraś odpadnie to kolejna drużyna pod względem pktów która awansowała dalej ![]() 111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków "Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie." '27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
A nie jest tak ,że drużyna która nie jest rozstawiona w 4 rundzie wygra w 3 rundzie z drużyną rozstawioną w 4 rundzie to przejmuje jej rozstawienie w tej rundzie? Wydaje mi się ,że właśnie tak jest a przynajmniej tak było do niedawna i nie sądzę by to się zmieniło . Nie jestem jednak tego pewny na 100 % , tylko na jakieś 97 % więc możecie mi zaufać.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 26.07.2011 o godz. 15:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Ci z Gowno Prawdy nie byli by sobą ,jakby nie napisali o krwiozerczych i zionących ogniem polskich kibicach. Nieznam Bulgarskiego ale pewnie te teksty z niby to bulgarskich portali w polowie pozmieniali. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Nie jest tak - milion razy było to pisane - o rozstawieniu możemy też praktycznie zapomnieć.Potencjalnym przeciwnikiem będzie ktoś z tej 5 Glasgow Rangers, FC Kopengaga, BATE Borysów, Maccabi Hajfa, Dinamo Zagrzeb, a jak któryś z tych zespołów odpadnie to zamiast nich w kolejności wchodzą Trondheim, Partizan Belgrad i APOEL Nikozja Chyba żeby z tej ósemki 4 odpadły tp my będziemy rozstawieni ale jest to bardzo mało realne - jak dla mnie cała pierwsza 5 będzie grała dalej. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
||
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
było tak dopóki nie wprowadzono nowego systemu jeśli się nie mylę;]
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ktoś wcześniej pisał, że na pewno jak już przejdziemy Litex (mam nadzieję, że przejdziemy) to się przejedziemy nawet i po Rangers'ach. Akurat to jest wersja hurraoptymistyczna, bo w przeciwieństwie do Dundee, to taki Celtic czy Rangers prezentują zupełnie inny poziom. Pamiętam, że po meczu z PAO (w czasie, którego trochę za bardzo popiliśmy), budząc się rano, myślałem, że mi się wszystko przyśniło, no i niestety koszmar okazał się prawdą. Ale teraz jest inaczej, przede wszystkim mamy pewniejszego bramkarza przy stałych fragmentach gry - a to jest bardzo ważne na tym poziomie - rzuty rożne, wolne itp. Martwiłem się jak była wzmianka o tym, że Pareiko może nie zagrać, bo niestety w grze na przedpolu Jovanić nie jest zbyt mocny. 1:2 dla Wisły dzisiaj |
|
|
|
Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Czy Radio Kraków transmituje dzisiejszy mecz?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Fajnie gdyby trafilo sie nam Dinamo,jezeli przejdziemy Litex. ![]()
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Niełatwą do rozwiązania zagadką jest, kogo dziś do gry desygnuje trener Maaskant. W wywiadach ciągle mówi coś o niespodziankach. Widzę kilka opcji:
1. Pareiko - Paljic, Kew, Chavez, Lamey - Sobol, Wilk, Melikson - Kirm, Iliev, Genkov 2. Pareiko - Paljic, Kew, Chavez, Lamey - Sobol, Jirsak, Melikson - Kirm, Iliev, Genkov 3. Pareiko - Paljic, Kew, Chavez, Lamey - Sobol, Jirsak, Melikson - Nunez, Iliev, Genkov 4. Pareiko - Paljic, Kew, Chavez, Lamey - Sobol, Nunez, Melikson - Kirm, Iliev, Genkov Z tym, że w każdej z tych formacji zamiast Paljicia może zagrać Diaz. ![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw, czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustepliwej walki. Nie dopuście tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki"- Henryk Reyman
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Oglądałem Liteks z Mogrenem, widziałem Wisłę ze Skonto. Będę się cieszył jeśli przegramy tylko 0:1
![]() Jeśli chodzi o wielkość klubu to Liteks wypada tutaj dosyć żałośnie, zresztą czego można się spodziewać po 40 - tysięcznym mieście? Niestety piłką jak najbardziej operować potrafią. My co najwyżej umiemy rozgrywać akcje w formacji defensywnej, tj: od Paljicia, przez stoperów, do Lameya Zawodnicy Wisły wiedzieli co mówią doceniając klasę Bułgarów i podkreślając jak trudnym przeciwnikiem będą. Także zachowawczość trenera w wypowiedziach na temat szans Wisły nie bierze się z nikąd, i wątpię aby w jego słowach była jakakolwiek zasłona dymna. No chyba, że jest cudotwórcą? Jeżeli Liteks zagra z takim nastawieniem jak dotychczas i podobnież Wisła to w dwumeczu stracimy tak ze 3-4 bramki i pożegnamy się z marzeniami o fazie grupowej.I niestety właśnie to nastawienie, mentalność ma tu znaczenie kluczowe, walka od początku do końca. My tego nie potrafimy. IMO w IV rundzie może być tylko łatwiej, o ile nie trafimy na Rangers'ów czy Rosenborg. Maccabi dostało w rewanżu 3 bramki od Borac'a, a Dinamo jest nadal tylko z Zagrzebia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że piłkarze są mniej zestresowani niż ich kibice..
![]() Groundhopper
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No to skoro Dynamo jest tylko z Zagrzebia, to co mamy powiedzieć o Litexie?! Weź daruj sobie takie bezsensowne analizy.. ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Iliev, Lamey, Jaliens - może i tak. A reszta na pewno zestresowana na maxa.
![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Skąd wiesz?
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|