The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.07.2011, 13:22
Dzisiaj przeczytałem w Fakcie ze zagramy starą taktyką 4-4-2 z Genkovem w ataku i z uwaga ... Diazem
To byłoby zaskoczenie nie tylko dla Bułgarów ale pewnie i dla samego Diaza, choć może Maaskant bierze przykład z wizjonerskiej taktyki grania trzema defensywnymi pomocnikami jak Skorża w Legii (Gol, Borysiuk, Vrdoljak)
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 26.07.2011, 13:28
myslicie ze dzisiaj takim skladem mozemy pyknac ?

------- Pareiko-----------
Lamey-Chavez-Kew-Diaz
----Sobol-----Wilk--------
Iliev---------------Melikson
---------Jirsak--------------
---------Genkov------------
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 26.07.2011, 13:43
Dzisiejszy mecz jest najwazniejszy od paru lat.. nie wiem jak Wy ale ja mam juz MEGA cisnienie!!!! nie moge sie juz doczekac
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 26.07.2011, 13:50
Bez Berberovicia i Thiago Liteks zagra pewnie z takim ustawieniem: Vinicius - Josse, Nikołow, Bodurow, Zanew - Tom, G.Milanow, Jelenković, Janew - Todorow, Cwetanow.

BTW, Todorow to piłkarz, który grał 12 lat temu w klubie z Łowecza, gdy Liteks grał z Widzewem w el. do LM.
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
Baracuda
Member

Od: 11.2002

Stary 26.07.2011, 14:18
karas1983 napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem, ta wypowiedz Maaskanta to tylko zasłona dymna; Wisła pojechała do Bułgarii po zwycięstwo. Zdecydowanie
Moim zdniem trochę wszyscy nadinterprtują tę wypowiedź.

Za gazetą:

"Musimy być w 100 proc. skoncentrowani i walczyć o każdy metr boiska. Jeśli np. zremisujemy tu 1:1, to nie będę niezadowolony, bo to dobry rezultat."

W tej wypowiedzi nie ma założenia, gry na remis. Ja to widzę, że gramy o pełną pule pierwsza cześć zdania a w przypadku remisu bramkowego nie będzie załamywania rąk.

Dla tego nie rozumiem postów, które sugerują jakoby Maaskant miał grać na remis w tym meczu.

Pozdrawiam
Wasza nienawiść umacnia naszą wiarę.
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.07.2011, 14:46
sportnh napisał(a):Wyświetl post
Dzisiejszy mecz jest najwazniejszy od paru lat.. nie wiem jak Wy ale ja mam juz MEGA cisnienie!!!! nie moge sie juz doczekac

ja to samo ostatni raz miałem tak chyba z Panathinaikos'em.
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.07.2011, 14:58
Nawet nie przypominaj mi tego meczu z Panathinaikosem, chory przez tydzień po meczu w Atenach chodziłem.
Litex nie będzie murował bramki także powinno się nam łatwiej grać, bo nasz atak pozycyjny nie wygląda najlepiej, tylko, że mając w pamięci to, że Skonto potrafiło wprowadzić zamieszanie w naszej grze obronnej to co będzie jak Litex nas przyciśnie?
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 26.07.2011, 15:05
Kursy u buków na dzisiejszy mecz gwałtownie się zmieniły na korzyść Wisły. Ciekawe dlaczego?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.07.2011, 15:08
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe dlaczego?
Jak dlaczego?Ludzie stawiają na Wisłę to kurs na przeciwników rośnie

ps nie chce nawet wyobrażać sobie co tu się będzie działo jak dostaniemy w dupę, bo jak do porażki dojdą stracone pieniądze to huhu.Już jeden trol co postawił kieszonkowe na Śląsk, pokazał kim jest a dziś takich będzie mnóstwo pewnie
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 26.07.2011 o godz. 15:13.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 26.07.2011, 15:08
a jak 4 runda Panowie, można mniej więcej powiedzieć na kogo wpadniemy ( jak przejdziemy Błg ) ?

Celtic ? Partizan ? Dobrze pamiętam ? Kto jeszcze ?
Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 26.07.2011, 15:09
sportnh napisał(a):Wyświetl post
musze sie uczyc na egzamin ale tez jakos nie moge..

Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.07.2011, 15:12
Lista naszych przeciwników będzie po zakonczeniu III rundy, gdyż może dochodzić do eliminacji "mocniejszych" na rzecz słabszych. Jeśli odpadną 4 rozstawione zespoły, to w IV rundzie rozstawiona moze być Wisła.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.07.2011, 15:14
labtec napisał(a):Wyświetl post
a jak 4 runda Panowie, można mniej więcej powiedzieć na kogo wpadniemy ( jak przejdziemy Błg ) ?

Celtic nie.
Glasgow Rangers, FC Kopengaga, BATE Borysów, Maccabi Hajfa, Dinamo Zagrzeb, Rosenborg Trondheim, Partizan Belgrad i APOEL Nikozja.

+ tak jak rafalek napisał.
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Stary 26.07.2011, 15:14

BATE, Maccabi Haifa, Glasgow Rangers, Dinamo Zagrzeb, Kopenhaga.
Jeśli wszyscy przejdą dalej, jak któraś odpadnie to kolejna drużyna pod względem pktów która awansowała dalej
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 26.07.2011, 15:15
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Lista naszych przeciwników będzie po zakonczeniu III rundy, gdyż może dochodzić do eliminacji "mocniejszych" na rzecz słabszych. Jeśli odpadną 4 rozstawione zespoły, to w IV rundzie rozstawiona moze być Wisła.
A nie jest tak ,że drużyna która nie jest rozstawiona w 4 rundzie wygra w 3 rundzie z drużyną rozstawioną w 4 rundzie to przejmuje jej rozstawienie w tej rundzie? Wydaje mi się ,że właśnie tak jest a przynajmniej tak było do niedawna i nie sądzę by to się zmieniło . Nie jestem jednak tego pewny na 100 % , tylko na jakieś 97 % więc możecie mi zaufać.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 26.07.2011 o godz. 15:21.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.07.2011, 15:18
karas1983 napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,10...o_wandale.html

"Polscy fani są znani jako jedni z najbardziej agresywnych w Europie. Z tego względu policja przewiduje maksymalną mobilizację".

.

Ci z Gowno Prawdy nie byli by sobą ,jakby nie napisali o krwiozerczych i zionących ogniem polskich kibicach.

Nieznam Bulgarskiego ale pewnie te teksty z niby to bulgarskich portali w polowie pozmieniali.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.07.2011, 15:19
fanfan napisał(a):Wyświetl post
A nie jest tak ,że drużyna która nie jest rozstawiona w 4 rundzie wygra w 3 rundzie z drużyną rozstawioną w 4 rundzie przejmuje jej rozstawienie ? Wydaje mi się ,że właśnie tak jest .

fanfan napisał(a):Wyświetl post
. Nie jestem jednak tego pewny na 100 % , tylko na jakieś 97 % więc możecie mi zaufać.
ja .......e...
Nie jest tak - milion razy było to pisane - o rozstawieniu możemy też praktycznie zapomnieć.Potencjalnym przeciwnikiem będzie ktoś z tej 5
Glasgow Rangers, FC Kopengaga, BATE Borysów, Maccabi Hajfa, Dinamo Zagrzeb,

a jak któryś z tych zespołów odpadnie to zamiast nich w kolejności wchodzą Trondheim, Partizan Belgrad i APOEL Nikozja

Chyba żeby z tej ósemki 4 odpadły tp my będziemy rozstawieni ale jest to bardzo mało realne - jak dla mnie cała pierwsza 5 będzie grała dalej.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
letischoo
Member

Od: 11.2010

Stary 26.07.2011, 15:20
było tak dopóki nie wprowadzono nowego systemu jeśli się nie mylę;]
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Celtic nie, natomiast Rangers tak.

Ktoś wcześniej pisał, że na pewno jak już przejdziemy Litex (mam nadzieję, że przejdziemy) to się przejedziemy nawet i po Rangers'ach. Akurat to jest wersja hurraoptymistyczna, bo w przeciwieństwie do Dundee, to taki Celtic czy Rangers prezentują zupełnie inny poziom.

Pamiętam, że po meczu z PAO (w czasie, którego trochę za bardzo popiliśmy), budząc się rano, myślałem, że mi się wszystko przyśniło, no i niestety koszmar okazał się prawdą. Ale teraz jest inaczej, przede wszystkim mamy pewniejszego bramkarza przy stałych fragmentach gry - a to jest bardzo ważne na tym poziomie - rzuty rożne, wolne itp. Martwiłem się jak była wzmianka o tym, że Pareiko może nie zagrać, bo niestety w grze na przedpolu Jovanić nie jest zbyt mocny.

1:2 dla Wisły dzisiaj
Odpowiedz cytując
Pepsaj
Member

Od: 11.2008

Czy Radio Kraków transmituje dzisiejszy mecz?
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Stary 26.07.2011, 15:26
Pepsaj napisał(a):Wyświetl post
Czy Radio Kraków transmituje dzisiejszy mecz?
Powinni, ale cholera ich tam wie.
Odpowiedz cytując
dawidTS
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 26.07.2011, 15:37
1q2 napisał(a):Wyświetl post
ja .......e...
Nie jest tak - milion razy było to pisane - o rozstawieniu możemy też praktycznie zapomnieć.Potencjalnym przeciwnikiem będzie ktoś z tej 5
Glasgow Rangers, FC Kopengaga, BATE Borysów, Maccabi Hajfa, Dinamo Zagrzeb
Rangers,BATE,Maccabi z tymi zespolami moze byc bardzo ciezko,przy ew. awansie Wisly.

Fajnie gdyby trafilo sie nam Dinamo,jezeli przejdziemy Litex.
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
Odpowiedz cytując
mati12101pedek
Member

Od: 08.2008

Stary 26.07.2011, 15:51
Niełatwą do rozwiązania zagadką jest, kogo dziś do gry desygnuje trener Maaskant. W wywiadach ciągle mówi coś o niespodziankach. Widzę kilka opcji:

1. Pareiko - Paljic, Kew, Chavez, Lamey - Sobol, Wilk, Melikson - Kirm, Iliev, Genkov
2. Pareiko - Paljic, Kew, Chavez, Lamey - Sobol, Jirsak, Melikson - Kirm, Iliev, Genkov
3. Pareiko - Paljic, Kew, Chavez, Lamey - Sobol, Jirsak, Melikson - Nunez, Iliev, Genkov
4. Pareiko - Paljic, Kew, Chavez, Lamey - Sobol, Nunez, Melikson - Kirm, Iliev, Genkov

Z tym, że w każdej z tych formacji zamiast Paljicia może zagrać Diaz.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw, czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustepliwej walki. Nie dopuście tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki"- Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 26.07.2011, 15:52
hawaiisurfer napisał(a):Wyświetl post
Powinni, ale cholera ich tam wie.
Jest transmisja z obu meczy (dzisiejszego i w Krakowie).
Odpowiedz cytując
Eberk
Member

Od: 04.2010

Stary 26.07.2011, 16:03
Oglądałem Liteks z Mogrenem, widziałem Wisłę ze Skonto. Będę się cieszył jeśli przegramy tylko 0:1
Jeśli chodzi o wielkość klubu to Liteks wypada tutaj dosyć żałośnie, zresztą czego można się spodziewać po 40 - tysięcznym mieście? Niestety piłką jak najbardziej operować potrafią. My co najwyżej umiemy rozgrywać akcje w formacji defensywnej, tj: od Paljicia, przez stoperów, do Lameya , czyli tragedia w kilku aktach. Tylko Illiev i Melikson coś sobą prezentują w grze kombinacyjnej.Genkov stara się walczyć z obrońcami ale przy tak miernym wsparciu linii pomocy niewiele może zdziałać. Reszta od piłki ucieka, nikt nie chce brać ciężaru gry na siebie, każdy podaje do najbliższego partnera, przeważnie do tyłu, nawet nie do boku..Sobol i Wilk to tylko defensywni, chociaż i ten fakt nie powinien ich usprawiedliwiać przed zupełnym brakiem kreatywności, zwłaszcza, że stoperzy nie umieją rozgrywać piłki. Szkoda, że nie ma Bunozy.
Zawodnicy Wisły wiedzieli co mówią doceniając klasę Bułgarów i podkreślając jak trudnym przeciwnikiem będą. Także zachowawczość trenera w wypowiedziach na temat szans Wisły nie bierze się z nikąd, i wątpię aby w jego słowach była jakakolwiek zasłona dymna. No chyba, że jest cudotwórcą?
Jeżeli Liteks zagra z takim nastawieniem jak dotychczas i podobnież Wisła to w dwumeczu stracimy tak ze 3-4 bramki i pożegnamy się z marzeniami o fazie grupowej.I niestety właśnie to nastawienie, mentalność ma tu znaczenie kluczowe, walka od początku do końca. My tego nie potrafimy.
IMO w IV rundzie może być tylko łatwiej, o ile nie trafimy na Rangers'ów czy Rosenborg. Maccabi dostało w rewanżu 3 bramki od Borac'a, a Dinamo jest nadal tylko z Zagrzebia.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 26.07.2011, 16:11
Eberk napisał(a):Wyświetl post
Oglądałem Liteks z Mogrenem, widziałem Wisłę ze Skonto. Będę się cieszył jeśli przegramy tylko 0:1
Jeśli chodzi o wielkość klubu to Liteks wypada tutaj dosyć żałośnie, zresztą czego można się spodziewać po 40 - tysięcznym mieście? Niestety piłką jak najbardziej operować potrafią. My co najwyżej umiemy rozgrywać akcje w formacji defensywnej, tj: od Paljicia, przez stoperów, do Lameya , czyli tragedia w kilku aktach. Tylko Illiev i Melikson coś sobą prezentują w grze kombinacyjnej.Genkov stara się walczyć z obrońcami ale przy tak miernym wsparciu linii pomocy niewiele może zdziałać. Reszta od piłki ucieka, nikt nie chce brać ciężaru gry na siebie, każdy podaje do najbliższego partnera, przeważnie do tyłu, nawet nie do boku..Sobol i Wilk to tylko defensywni, chociaż i ten fakt nie powinien ich usprawiedliwiać przed zupełnym brakiem kreatywności, zwłaszcza, że stoperzy nie umieją rozgrywać piłki. Szkoda, że nie ma Bunozy.
Zawodnicy Wisły wiedzieli co mówią doceniając klasę Bułgarów i podkreślając jak trudnym przeciwnikiem będą. Także zachowawczość trenera w wypowiedziach na temat szans Wisły nie bierze się z nikąd, i wątpię aby w jego słowach była jakakolwiek zasłona dymna. No chyba, że jest cudotwórcą?
Jeżeli Liteks zagra z takim nastawieniem jak dotychczas i podobnież Wisła to w dwumeczu stracimy tak ze 3-4 bramki i pożegnamy się z marzeniami o fazie grupowej.I niestety właśnie to nastawienie, mentalność ma tu znaczenie kluczowe, walka od początku do końca. My tego nie potrafimy.
IMO w IV rundzie może być tylko łatwiej, o ile nie trafimy na Rangers'ów czy Rosenborg. Maccabi dostało w rewanżu 3 bramki od Borac'a, a Dinamo jest nadal tylko z Zagrzebia.
Fajnie że to napisałeś.
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Stary 26.07.2011, 16:11
Mam nadzieję, że piłkarze są mniej zestresowani niż ich kibice..
Groundhopper
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 26.07.2011, 16:29
Eberk napisał(a):Wyświetl post

No to skoro Dynamo jest tylko z Zagrzebia, to co mamy powiedzieć o Litexie?! Weź daruj sobie takie bezsensowne analizy..
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 26.07.2011, 16:36
Zienczuk8 napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że piłkarze są mniej zestresowani niż ich kibice..
Iliev, Lamey, Jaliens - może i tak. A reszta na pewno zestresowana na maxa.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 26.07.2011, 16:37
Fiti napisał(a):Wyświetl post
Iliev, Lamey, Jaliens - może i tak. A reszta na pewno zestresowana na maxa.
Skąd wiesz?
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że