The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dwdx1906
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.07.2011, 00:37
Taki tam tekścik napisałem

"Farbowane lisy"

Już za rok niespełna będzie Euro w naszym kraju,
w państwie, w którym sławi się Maryję w maju,
w którym ludzie są gościnni jak nigdzie na świecie,
pojedźcie do Niemiec, wiele się dowiecie.
Tutaj każdy ma przyjaciół i rodzinę,
a także, kiedy trzeba, uśmiechnięta minę.
Polskie święta najpiękniejsze bez wątpienia.
Spytaj kogokolwiek, to odpowie: "W Polsce", bez zająknienia.
Pomińmy lecz teraz wszelkie ważne sprawy,
bo mamy sport narodowy, do którego trzeba trawy.
To piłka, piłka od nogi,
przez wielu Polaków przekładana nad pierogi.
Każdy z chłopaków gra od dzieciaka,
a do reprezentacji trafia... pokraka.
Rozumiem, błędy w szkoleniu, nie jesteśmy idealni,
ale czemu to jest ktoś tak bardzo analny?
Dlaczego nie jest z Polski i dlaczego czarny?
Arboleda, Obraniak, Boenish,
Roger, Matuschyk i Perquis.
To tylko niektórzy którzy kraj nasz pokochali,
gdy tylko szansę na Euro zwąchali,
Była propozycja dla Maora Meliksona,
on odmówił - debil, przecież jego matka była w Polsce urodzona!
W Polsce? Ok, ale jest żydówką i od zawsze miała w sercu Izrael,
Tak wychował go też ojciec i nie zmieni tego Smuda, ani żaden inny cwel.
A teraz popatrzcie kogo chce Smuda?
Polański? To dopiero cudak!
"Polska? Aaa, coś tam słyszałem.
Jebać Polaczków - tak odpowiedziałem"
Teraz, gdy dowiedział się o Euro:
"Ha, ja jestem Polak, Niemiec we mnie zero!"
Perquis : "Zawsze czułem się Polakiem,
mam korzenie, choć francuskim będę dziadkiem"
Słuchajcie, jak ktoś, kto jest patriotą,
może uczyć się ojczystego języka będąc już poliglotą?
Korzenie? Ah, to dobre zdanie,
babcia uciekająca z kraju, zanim komuna nastanie.
Oczywiście, zniosę jednego Matuszczyka,
ale gdy ma być takich pięciu, to ja na to sikam.
Arboleda? Roger? - to dopiero po.......one!
Gdyby któryś z nich miał chociaż polską żonę...
"Ależ Panie, przecież Maniek tak się stara!"
Nie mam nic do niego, ale z kadry wara.
Poza tym argumenty, że wszyscy tak robią,
ja nie będąc opętany ksenofobią,
mówię NIE! to nieprawda,
nie robi tak żadna kadra.
Niemcy? Dawaj dalej, bo to słaby przykład,
Tam panuje inny niż tu ład.
U nas, nawet w Warszawie wyjdziesz na ulicę, zobaczysz Chińczyka, mówisz "ale fart!",
W Berlinie taki gość nawet odwrócenia głowy nie jest wart.
Oczywiście zdarzają się przypadki,
że Brazylijczyk zakłada inne szmatki.
Ale pojedynczo, nie pięć w jednym kraju
i nie dzieje się tak raczej w futbolowym raju,
lecz gdzieś w Azerbejdżanie.
Wzorujmy się na nich, ciekawe co się stanie.
Przykład Rogera wiele nam pokazał,
jakim patriotyzmem on się nie wykazał.
Futbol - to nasz sport narodowy,
kraj nasz jest wielomilionowy,
czy tak trudno znaleźć jedenastu chłopaków,
którzy z chęcią pokopali by znów.
Naprawdę nie ma potrzeby ściągać szrotu z zagranicy.
Ktoś powie spójrz na Wisłę. Ale to się nie liczy.
Wisła, Lech czy inna Legia,
to są kluby, i taka ich strategia.
W polskiej kadrze niechaj grają Polacy,
a nie Arboleda i inni dziwacy.
Wolę przegrać w składzie z Wojtkowiakiem,
niż być mistrzem świata z piłkarzem obieżyświatem.
Wkrótce mamy Euro i chce w końcu mieć możliwość,
kibicować kadrę, nie oglądać te tworzywo.
Kto zagra w kadrze? Farbowane lisy?
Co to są za ludzie? Piszmy na nich dissy.
Urodziłem się Polakiem i nim pozostanę,
zmienianie narodowości gorsze niż mieszkanie w sianie.
TVP nam wciska znowu .......one kity,
jaki to nasz zespół zajebiście jednolity.
Proszę Was, nie ulegajcie tej propagandzie,
nie dajcie się opanować zagranicznej bandzie.
To nasza kadra, nasza dla Polaków.
Chcemy w niej oglądać tylko naszych rodaków.
Arboleda, na co Ty ....a czekasz?
Czemu na Copa America nie uciekasz?
Przecież każdy człowiek, ma swój kraj,
czasem jest tam bieda, czasem jest i raj.
Jednak trzeba wiernym państwu swemu zostać,
I korzystać ze wszystkiego, co może nam los dać.
Nie żebym był rasistą,
ja jestem idealistą,
patriotą, gotowym sprzeciwić się zagranicznym poliglotą.
Żegnaj Smuda, my już Cię nie chcemy.
Lud Cię wybrał, ale już podziękujemy.
"Dam dupy za wyjście z grupy"
Te zdanie pasuje do Ciebie jak talerz do zupy.
Chcę oglądać kadrę bez farbowanych lisów,
w której każdy pracować będzie jak 100 mrów.
Niech przegramy 3 mecze, a co nam zaszkodzi,
byle tylko w kadrze grali nasi młodzi.
Kto wie czy Perquis i ten .......ony zaciąg,
da nam chociaż awans, czy to jeden wielki błąd.
Nie ma kto grać? Ha! To już pisałem.
O milionach Polaków dziś się nie dowiedziałem.
Właśnie, dlaczego nie Małecki?
Dlaczego nie Boruc albo Marcin Wasilewski?
Mamy piłkarzy, nic więcej nam nie trzeba,
dziękujemy farbowanym lisom, to nie ich kawałek chleba!
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.07.2011, 13:42
http://www.sport.pl/euro2012/1,10907..._z_Gruzja.html
Polanski powolany przez dyzme, to sa juz jaja
jak taki niemiec moze grac w naszej kadrze, dyzma sie kompromituje coraz bardziej, mam nadzieje ze kibice go odpowiednia powitaja, farbowany lis

Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 26.07.2011, 13:43
http://www.90minut.pl/news/163/news1...-z-Gruzja.html

A jednak.....
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.07.2011, 13:45
I jak tu się utożsamiać z taką kadrą?
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 26.07.2011, 13:49
International Level
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 26.07.2011, 13:54
Wizard napisał(a):Wyświetl post
I jak tu się utożsamiać z taką kadrą?
Otóż nie można się już utożsamiać. Granica absurdu dawno została przekroczona, a w kolejce czeka Maniek Arboledowski.

Przykład Polanskiego jest o tyle bulwersujący, że - jak słusznie zauważa weszło - on nigdy się nie krył z tym, że jest Niemcem i Polskę ma w głębokim poważaniu.

Ja już do Smudy nie mam żadnego szacunku. Facet ośmiesza naszą reprezentację. Jeśli mamy grać w takim składzie, niech leją nas wszyscy - Albańczycy, Pakistańczycy, Maltańczycy i reprezentacja Hula-hula.

Mam to gdzieś. To nie ma z Polską nic wspólnego.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Aniołek_Wisła
Member

Od: 07.2008

Stary 26.07.2011, 13:55
Polanski :" Komu bede kibicować na Euro 2012 ? Jeśli nie będe gral w kadrze Polski to Niemcom ."
Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 26.07.2011, 13:58
Powołani na mecz Polska - Gruzja
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...40/story.shtml
Bramkarze:
Wojciech Szczęsny (Arsenal)), Grzegorz Sandomierski (Jagiellonia Białystok)
Obrońcy: Łukasz Piszczek (Borussia Dortmund), Arkadiusz Głowacki (Trabzonspor), Maciej Sadlok (Polonia Warszawa), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Grzegorz Wojtkowiak (Lech Poznań), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa)
Pomocnicy: Dariusz Dudka (AJ Auxerre), Ludovic Obraniak (Lille), Adam Matuszczyk (Kolonia), Sławomir Peszko (Kolonia), Eugen Polanski (FSV Mainz), Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Adrian Mierzejewski (Trabzonspor), Rafał Murawski (Lech Poznań), Szymon Pawłowski (Zagłębie Lubin)
Napastnicy: Robert Lewandowski (Borussia Dortmund), Paweł Brożek (Trabzonspor), Michał Kucharczyk (Legia Warszawa)

Jak zwykle nie ma Małeckiego (wiem że jest kontuzjowany, ale mecz 10 sierpnia). Do tego dochodzi Sobiech, Grosicki, Wilk, Rybus, Fabiański. Co tu robi Murawski, który na ostatnim zgrupowaniu był bez formy ?
Ostatnio edytowane przez Patryk_185 : 26.07.2011 o godz. 14:04.

Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.07.2011, 14:07
Za tego Polańskiego to Smuda powinien dostać "kopa w dupe, albo w ryja za przeproszeniem"
Na każdym kroku pogrąża się coraz bardziej, a zachowanie Polańskiego lepiej przemilczeć.

W tej kadrze jest taki burdel, że tylko współczuję kolejnemu selekcjonerowi, że będzie musiał to sprzątać...
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 26.07.2011, 14:07
Rybus? Ten len bez formy? NIGDY

Eugen...Nosz ....a

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.07.2011, 14:08
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/euro2012/1,10907..._z_Gruzja.html
Polanski powolany przez dyzme, to sa juz jaja
jak taki niemiec moze grac w naszej kadrze, dyzma sie kompromituje coraz bardziej, mam nadzieje ze kibice go odpowiednia powitaja, farbowany lis
a jak pedalski i trochowski wybierali kadre Niemiec to byl placz, ze PZPn nic nie robi i tracimy talenty - tak zle i tak niedobrze
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 26.07.2011, 14:21
Patryk_185 napisał(a):Wyświetl post

Jak zwykle nie ma Małeckiego (wiem że jest kontuzjowany, ale mecz 10 sierpnia). Do tego dochodzi Sobiech, Grosicki, Wilk, Rybus, Fabiański. Co tu robi Murawski, który na ostatnim zgrupowaniu był bez formy ?
Sobiech - Kontuzja
Grosicki - to fakt on by się przydał,
Czarek - Jak wyżej, ale nawet lepiej że go nie ma bo u Smudy i tak by siedział a tak to sie porządnie do LM przygotuje,
Rybus - Jego do kadry ?! Ciekawe po co ?
Fabiański - W Arsenalu narazie 1 bramkarzem jest Szczęsny i tu Smuda się w miare trzyma planu że do kadry ci co grają w klubach, Jakby w Arsenalu bronił Fabiański to on by był powołany zamiast Szczęsnego...

Ja bym tu bardziej się domagał kogoś ze Śląska, przynajmniej Mila, Sobota, Celeban...
Ostatnio edytowane przez sovinho_02 : 26.07.2011 o godz. 14:24.
Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 26.07.2011, 14:25
Wybacz nigdy nie płakałem przez to co robi pzpn że traci talenty,
On wcale nie jest taki dobry i nie zastąpiony, bo piłkarzy na jego poziome jest baaardzo dużo,
Chcecie w kadrze piłkarzy którzy chcą się wypromować na Euro 2012? Bo tylko o to chodzi
polanskiemu, tak samo było z tym z Legii, zagra 5 meczy, dostanie gdzieś dużą kase, a na Polske
się wypnie.

W dupie mam taką reprezentacje, na tym całym Euro to trzeba będzie znaleźć sobie jakąś inna
Reprezentacje do trzymania kciuków, bo za niedługo nawet w reprezentacji bedzie mniej polaków od obcokrajowców.
Odpowiedz cytując
miśqu
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 26.07.2011, 16:37
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
a jak pedalski i trochowski wybierali kadre Niemiec to byl placz, ze PZPn nic nie robi i tracimy talenty - tak zle i tak niedobrze
Tylko Podolski to Polak przyznający się do Polki, mówiący po Polsku, mający rodzinę w Polsce,przyjeżdżający na wakacje do Polski, nawet był na jakimś turnieju z dzieciakami, nie porównuj do jakiegoś dupka, który gra tylko dlatego, że się nie łapie do Niemiec!! To jest kpina i żenada. Schodzimy na poziom piłkarskiego plebsu, nasze szkolenie jest śmiechu wartę, będą nas demolować Japończycy, Austrlijczycy, Azerowie itd. Jedyną naszieją są murzyni z Afryki sprowadzane do naszych klubów za coraz większe pieniadze. Fuck EURO!

z weszło:

Nasz apel: wszyscy gwiżdżmy na Polanskiego!

Eugen P. zadebiutuje w reprezentacji Polski, a powołanie na swój pierwszy mecz otrzyma być może już dzisiaj. To ważny moment w życiu kibiców - trzeba się bowiem zastanowić, czy lojalność wobec kadry narodowej oznacza bezwzględną akceptację wszystkich decyzji selekcjonera, czy też nie ma niczego złego w tym, by jawnie w czasie meczu występować przeciw piłkarzowi biegającemu w koszulce z orzełkiem. Czy można gwizdać na reprezentanta, czy też tej akurat granicy przekraczać nie wypada? Pomyślmy, czy ktoś, kto uważa się za patriotę może zgotować piekło piłkarzowi grającemu dla Polski? Czy jedno się z drugim kłóci?

Warto rozmawiać, jak mawia Pospieszalski, zwłaszcza, że za moment wszystkie te telewizyjne, mądre głowy, ci moralizatorzy od siedmiu boleśni, ci świętojebliwi gogusie w modnych okularkach będą mówić: - Kibic reprezentacji nie może gwizdać na piłkarza grającego w narodowych barwach! Kibic musi być na dobre i na złe! Kibic nie ma obowiązek wspierać zawodnika grającego dla Polski!

I tak dalej. Aż do wyrzygania.

Spośród wszystkich przyszywańców Eugen Polanski najbardziej zasługuje na wygwizdanie, a to z prostej przyczyny: jest Niemcem, który nie chciał mieć nic wspólnego z Polską, dopóki nie zorientował się, że jest w tym interes. To stuprocentowy Szwab, który gdyby dostał powołanie do niemieckiego mannschaftu, patrzyłby na nasz kraj z politowaniem i pogardą. Taką pogardą, jaka biła z jego wypowiedzi przez lata. Pamiętajmy - Eugen Polanski jest człowiekiem, który na kilkanaście tygodni przed debiutem w kadrze powiedział w wywiadzie, że... w meczu Polska - Niemcy będzie kibicował Niemcom. Nawet nie asekurował się, że jego serce będzie rozdarte. Bez wahania zadeklarował: woli Niemców. Jeśli teraz kupi kibiców dwoma udanymi podaniami i kilkoma wywiadami udzielonymi już wedle zaleceń, to znaczy, że upadliśmy - jako społeczeństwo - bardzo nisko. Nie mamy żadnej dumy i żadnej godności. Kupić nas może byle kto i byle czym. Byle gównem.

Polanski się zadeklarował - woli Niemców. Czas, żeby zadeklarowali się kibice - czy wolą reprezentację z niemiaszkiem w składzie, czy bez niego. Czas... Czas pogwizdać. I pobuczeń. I coś niemiłego zaśpiewać. Czas pokazać, że kibice nie są szarą, bezmyślną masą. Polanski może nie mieć honoru, ale kibice mieć powinni.

Franciszek Smuda myśli, że cokolwiek zrobi, to w najgorszym razie ludzie zareagują wymownym milczeniem. Ale milczenie to dziś za mało. Pora pokazać, że reprezentacja Polski to nie jest prywatny folwark trenera, ktokolwiek tym trenerem był, jest czy będzie. Jeśli selekcjoner chce mieć w zespole Niemca, to ma takie prawo, ale prawem kibiców jest głośno powiedzieć: - A MY GO NIE CHCEMY. I reagować trzeba stanowczo, głośno. Nie w internecie, tylko na stadionach.

Nie, nie będzie żadną zdradą wygwizdanie Polanskiego, nie będzie zdradą przypominanie mu, że nie jest w zespole mile widziany za każdym razem, gdy tylko piłka znajdzie się pod jego nogami. To nie zdrada, to obowiązek. Zdradza to Polanski - swój kraj, Niemcy.

Ktoś zapyta - no dobrze, ale jak długo mielibyśmy na Polanskiego gwizdać? A my napiszemy - do skutku. Jeśli wytrzyma pięć meczów - to przez pięć. A jeśli przez pięćdziesiąt - to przez pięćdziesiąt. Wszystko z czasem powszednieje, ale Niemiec - 100% mentalnie Niemiec - w reprezentacji Polski spowszednieć nie może. Piłka nożna to nie jest najpoważniejsza sprawa na świecie, ale nie jest też taka całkiem głupia. Przywilej posiadania reprezentacji mają tylko te narody, które wywalczyły sobie niepodległość. I wstydem jest teraz miejsce w tej reprezentacji sprzedawać ludziom, którzy może kopią piłkę przyzwoicie (a może nie?), ale czują się członkami innego narodu, innej społeczności.

Nasz apel - reagujcie. Nie dajcie pluć sobie w twarz. I nie dajcie sobie wmówić, że gwiżdżąc na reprezentanta nie macie prawa nazywać się kibicami reprezentacji. Nie dajcie sobie wmówić, że to wy stanowicie problem, wy psujecie atmosferę i przeszkadzacie kadrze osiągać sukcesy.

Wy tylko reagujecie na decyzje, których nikt z wami nie konsultował.

POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 26.07.2011, 20:49
miśqu napisał(a):Wyświetl post
Tylko Podolski to Polak przyznający się do Polki, mówiący po Polsku, mający rodzinę w Polsce,przyjeżdżający na wakacje do Polski, nawet był na jakimś turnieju z dzieciakami, nie porównuj do jakiegoś dupka, który gra tylko dlatego, że się nie łapie do Niemiec!! To jest kpina i żenada. Schodzimy na poziom piłkarskiego plebsu, nasze szkolenie jest śmiechu wartę, będą nas demolować Japończycy, Austrlijczycy, Azerowie itd. Jedyną naszieją są murzyni z Afryki sprowadzane do naszych klubów za coraz większe pieniadze. Fuck EURO!
Polak grający w reprezentacji Niemiec - a to dobre, nie kompromituj się
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.07.2011, 20:55
Niektore powolania sa po prostu smieszne - Patryk to chyba moze zapomniec o powołaniu do tej kadry bez przyszłosci.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 26.07.2011 o godz. 20:57.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.07.2011, 11:43
w Szwedzkim Malmo gra w podstawowym składzie, 20- letni Dominik Pękalski.To jest środkowy pomocnik.Co prawda zaliczył kilka spotkań dla Szwedzkiej U-21 ale chyba warto sie nim zainteresowac ? Tym bardziej że ma wciąż Polskie obywatelstwo.
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Stary 27.07.2011, 11:44
Temat można zamknąć To już nie jest reprezentacja Polski. Dziękuje dobranoc.
Odpowiedz cytując
vodzu91
Member

Stary 27.07.2011, 12:01
Przez gównianą atmosferę wokół repry, przez nieporadność Smudy.. Nawet to EURO w Polsce nie cieszy.. Naprawdę..

Bo komu tu kibicować? Niemiaszkowi w przebraniu? Franzowi w przebraniu? Czy innemu, który poczuł więź z Polską bo wie, że pokazać się można i wypromować?

Eh.. Gdzie te czasy jak zwycięstwa Reprezentacji naprawdę cieszyły.. A teraz? Nie wiem czy zdobędę się nawet na sztuczny uśmiech po ewentualnym golu.. o ironio pol-germana.
"Nie płacz, że coś się skończyło, tylko
uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło"

Gabriel García Márquez
Odpowiedz cytując
Squirtle88
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 27.07.2011, 12:02
Zgadzam się z kolegą powyżej , to nie jest reprezantacja Polski , i jak jakiś kibic się do tej reprezentacji ma zamiar przyznawać , to tylko się ośmiesza . Śląsk Wrocław niedługo będzie bardziej "Polski" niż kadra narodowa .
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 27.07.2011, 12:05
Cyrk w PZPN to i cyrk w reprezentacji (no właśnie w reprezentacji czego? Bo napewno nie Polski)
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 27.07.2011, 12:06
Mam nadzieje ze Smuda wie ze po Euro ostatni gasi swiatlo.

Bedzie totalne wietrzenie, i to bedzie dla wiekszosci znakomina wiadomosc, niestety, zeby tak bylo to pierw musimy zaliczyc kompromitacje na Euro, a o to jestem spokojny.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 27.07.2011, 12:08
wislakbgc napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się z kolegą powyżej , to nie jest reprezantacja Polski , i jak jakiś kibic się do tej reprezentacji ma zamiar przyznawać , to tylko się ośmiesza . Śląsk Wrocław niedługo będzie bardziej "Polski" niż kadra narodowa .
Kociewiak napisał(a):Wyświetl post
Cyrk w PZPN to i cyrk w reprezentacji (no właśnie w reprezentacji czego? Bo napewno nie Polski)
czyli wg. Waszego toku rozumowania Wisla Krakow to nie jest polski klub ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 27.07.2011, 12:13
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje ze Smuda wie ze po Euro ostatni gasi swiatlo.

Bedzie totalne wietrzenie, i to bedzie dla wiekszosci znakomina wiadomosc, niestety, zeby tak bylo to pierw musimy zaliczyc kompromitacje na Euro, a o to jestem spokojny.
Po kompromitacji na Euro rząd wprowadzi do PZPN kuratora. Nie ważne jaki.
Dorwanie leśnych dziadków po trzech w.......ach to wprost kopalnia PR-u. Poparcie leży na ulicy, wystarczy się schylić. Albo wysłać kogoś, żeby się schylił. Wychodzi na jedno.
Odpowiedz cytując
domenica90
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 27.07.2011, 12:17
Ty naprawdę nie widzisz różnicy między klubem a reprezentacją NARODOWĄ?

Ja jestem w stanie przeżyć Obraniaka, Boenischa, czy nawet tego Perquisa. Wszyscy oni mają polskie korzenie, więc ok.
Takiego Arboledy bym nie zniosła.

Ale jeśli chodzi o Ojgena Polanskiego - jeżeli ten podczłowiek będzie grał w kadrze, to ja podziękuję. Mam gdzieś jego korzenie i jego język. Sprzedajemy się Szwabowi, który publicznie twierdzi, że jeśli nie dostałby powołania, to w meczu Polska - Niemcy będzie kibicował tym drugim.
Jeżeli kibice przyjmą tego padalca oklaskami, to ja już nie mam złudzeń co do tego kraju. Niech będzie coraz gorzej, zasługujemy na to.
No i przyszło mi zmienić podpis, "dzięki", Kubuś...
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 27.07.2011, 12:18
A co ma Wisła do Polanskich, Obraniaków i reszty tej zbieraniny farbowanych polaków?
Albo nie masz argumentów do dyskusji, którą chcesz rozpocząć i czepiasz się czegoś kompletnie wyssanego z palca albo sobie kibicuj Smudzie i spółce nikt Ci tego nie zabrania.
Odpowiedz cytując
Squirtle88
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 27.07.2011, 12:19
Wg mojego rozumowania Wisła Kraków to polski klub , polscy kibice , i zagraniczna drużyna lub inaczej , taka jest polityka transferowa Wisły . Czy się ona komuś podoba czy nie to jest osobista sprawa każdego kibica . Nie wiem jaki to ma związek z reprezentacją(najwyżej taki że z mistrza Polski nie będzie kadrowiczów) , która jest najważniejszą drużyną piłkarską w kraju i , w której powinni grać sami polacy .
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.07.2011, 12:21
Zmieniając temat, to już znamy skład koszyków przed jutrzejszym losowaniem el. Mistrzostw Świata 2014.

Koszyk 1: Hiszpania, Holandia, Niemcy, Anglia, Portugalia, Włochy, Chorwacja, Norwegia, Grecja
Koszyk 2: Francja, Czarnogóra, Rosja, Szwecja, Dania, Słowenia, Turcja, Serbia, Słowacja
Koszyk 3: Szwajcaria, Izrael, Irlandia, Belgia, Czechy, Bośnia i Hercegowina, Białoruś, Ukraina, Węgry
Koszyk 4: Bułgaria, Rumunia, Gruzja, Litwa, Albania, Szkocja, Irlandia Północna, Austria, Polska
Koszyk 5: Armenia, Finlandia, Estonia, Cypr, Łotwa, Mołdawia, Macedonia, Azerbejdżan, Wyspy Owcze
Koszyk 6: Walia, Liechtenstein, Islandia, Kazachstan, Luksemburg, Malta, Andora, San Marino

Niewiele brakowało, a wpadlibyśmy do piątego koszyka
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.07.2011, 12:22
do usunięcia
Powód: niechcący dwa razy się wysłało
Ostatnio edytowane przez gypsy : 27.07.2011 o godz. 12:24.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.07.2011, 12:38
Masz jakieś problemy z rozróżnieniem klubu od reprezentacji, Nie wiesz na czym polega różnica ?
To ułatwię odpowiedź. W klubie nie trzeba mieć polskiego obywatelstwa .

Dla niektórych to jak widać mało istotny powód. Dlatego Smuda ze swoim obwoźnym cyrkiem jeździ po świecie i obiecuje chetnym łatwe obywatelstwo (Komorowski rozdaje je jak watę cukrową na jarmarku) i grę na ME.
Piechniczek jak widać nie protestuje. Jemu nie podobają się tylko obcy zawodnicy w...Wiśle.
PZPN montuje już sobie grupę błaznów (kibiców) co można było wczoraj obejrzeć w TV. Jak skandowali : Grzegorz Lato, Grzegorz Lato.
Nie wiem jak przetrzymać to całe Euro w spokoju. Wiem jedno, że wtedy wybieram się na wczasy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów