The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.07.2011, 09:31
Może nie tyle Maaskant się boi, tylko ma swój plan. Wisła zawsze dobrze grała z kontry i to jest chyba plan Roberta.
Uważnie, skoncentrowani z tyłu i groźne kontry.
A gra z kontry nie musi oznaczać strachu przed rywalem.

Czasem trzeba być wilkiem ale i lisem...
Nie będzie obrony Częstochowy, no przynajmniej mam taką nadzieje bo skończy się jak w Rotterdamie.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 26.07.2011, 09:59
Cytat:
Wisła zawsze dobrze grała z kontry
Uwielbiam czytać powtarzane bezmyślnie slogany. Zawsze dobrze grała z kontry? Masz na myśli chyba naszą reprę, która mimo, że ciągle dostaje po dupie, to i tak wg Szpaka i innych speców "zawsze dobrze grała z kontry". Wisła od bardzo dawna nie grała z kontry, a już na pewno nie robiła tego dobrze. W przypadku Wisły zawsze mówiło się o tzn. krakowskiej piłce, czyli technicznej, atrakcyjnej dla oka. Że nie ma ona nic wspólnego z grą z kontry nie muszę chyba mówić. Marzę o płynnej, ofensywnej grze Wisły jak te mniej więcej 10 lat temu (szybko minęło, nie? ). Wtedy, niezależnie od klasy rywala Wisła starała się grać swoją piłkę i to przynosiło efekty. Teraz jakość piłkarzy już nie ta, a i trener z zupełnie inną koncepcją gry. Obyśmy tylko się na niej nie przejechali, bo gra na 0-0 zawsze źle się kończy dla tych, którzy chcą się bronić. Fajnie by było strzelić bramkę, a jeszcze fajniej nie przegrać, ale będzie bardzo ciężko. Dobrze, że rewanż gramy u siebie.

Poza tym, zgadzam się z Grantarem.
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 26.07.2011 o godz. 10:03.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 26.07.2011, 10:02
Tak mi po glowie chodzi, ze Wisla zagra dzis dobry mecz a te niespodzianki w skladzie zapowiadane przez RM faktycznie zaskocza Bulgarow

Malecki. Jesli chodzi o jego zastapienie to wg mnie opcja z Paljiciem na lewej jest najmniej prawdopodobna bo kiedy ostatnio on tam gral? Wydaje mi sie, ze Paljic w ogole usiadzie na lawie a na lewej obronie zagra Diaz. Iliev przejdzie na prawe skrzydlo a na lewej zagra albo Nunez albo Kirm (jesli Maaskant uzna, ze jest gotowy do gry od poczatku). Srodek pomocy Wilk-Sobol raczej jest pewny bo trzeba bedzie wygrac walke o srodek pola i pokazac swoja przewage w tym sektorze boiska.
Skoro Maaskant mowi o niespodziankach to wydaje mi sie, ze wlasnie wyjscie na lewe skrzydlo Nuneza to bedzie ta niespodzianka. Chyba, ze planuje jakies przesuniecie Meliksona na skrzydlo ale jak juz wczesniej niektorzy zauwazyli, Maor dobrze rozumie sie z Ivica wiec dobrze by bylo, gdyby grali blisko siebie. Z drugiej strony Melikson na skrzydle to moglaby byc bomba. Ma wszystko by tam objezdzac Bulgarow tym bardziej, ze teoretycznie w ataku powinnismy miec wiecej miejsca.
Mam tylko nadzieje, ze Maaskant nie przekombinuje i tych niespodzianek i zmian az tak duzo nie bedzie.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.07.2011, 10:08
A ja uwazam, ze nie mamy az tak dobrej, pewnej i zgranej obrony zeby nastawiac sie na defensywny styl gry. Rozumiem szacunek do przeciwnika, ale bez przesady, nie jedziemy do europejskiego potentata. Zaczelo sie od umiarkowanego optymizmu po losowaniu, a w dniu meczu skonczylismy na umiarkowanym strachu i wyjezdzie na mecz aby sie bronic. Powinnismy wyjsc, grac swoje, do przodu. Wtedy mozna strzelic bramki, osiagnac nawet bramkowy remis i myslec ze spokojem o rewanzu. Jesli z Litexem Wisla zagra z kontry to jak zagra np. z Glasgow Rangers ? Musi byc jakas gradacja przeciwnika. Z takimi zespolami jak Bulgarzy, Wisla gra dosc czesto, u nas to Lech, Legia, mnostwo sparingow gdzie druzyny prezentuja podobna sile. I gra otwarcie, wygrywa, remisuje, osiaga dobre wyniki. Nie dajmy sie zwariowac, nikt tu nie mowi o hurra ataku, ale uwazam, ze powinni zagrac rozkladajac proporcje 50/50 jak w wielu spotkaniach.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.07.2011, 10:19
nesta napisał(a):Wyświetl post
Musi byc jakas gradacja przeciwnika. Z takimi zespolami jak Bulgarzy, Wisla gra dosc czesto, u nas to Lech, Legia.
Osobiście przyjąłbym nieco niższą ocenę Litexu z porównaniem do Lechii Gdańsk na przykład.
Odpowiedz cytując
PitM
Member

Od: 04.2004

Stary 26.07.2011, 10:21
Bzdurne rozumowanie że bramkowy remis będzie ok. Jak wyżej zostało napisane takie nastawienie na wyjazdowe spotkania przesądza o gorszych wynikach w tychże i jest to niestety prawda. Mam nadzieje że nasi piłkarze zostali przez kogoś uświadomieni od ilu lat LM jest w Krakowie pragnieniem i mam nadzieje że choć w połowie to pragnienie każdego kibica będą w stanie poczuć. Na próżno szukać u nas graczy którzy znają i czują historię ostatnich lat i liczbę niepowodzeń w podejściu Wisły do Ligi Mistrzów, tym bardziej wierzę że są świadomi tego jak wielka szansa przed nami w tym sezonie kiedy wreszcie jest pewne że ostatnim schodem nie będzie Real czy Barcelona tylko klub który chociaż teoretycznie jest w zasięgu. Celujemy w Ligę Mistrzów – tak utrzymują wszyscy takie były deklaracje po sezonie i przed startem obecnych rozgrywek. Po co się tam pchamy – nie po to żeby poleżeć i dać się bić. Przed nami na drodze do awansu będzie jeszcze mocniejszy rywal a potem ogromny przeskok poziomu w grupie. To przepraszam ale jak teraz mamy się nastawiać na remis i bać to w następnej rundzie będziemy liczyć że wejdziemy do LM w karnych a potem postawimy dziewięciu obrońców i Meliksona na sześć meczy w grupie?

Zdaję sobie sprawę zarówno z poziomu jaki prezentują nasi piłkarze, z tego na co stać obecną Wisłę oraz na co Jej nie stać jak i z tego że Litex jest mistrzem Bułgari, nie są kelnerami i na pewno poziomem od nas nie odstają, może to nawet my od Nich odstajemy. Przy zbliżonym poziomie rywali naprawdę decydująca może być wola walki, nastawienie w głowach a to nie może zakładać gry na remis kalkulowania itp. To ma zakładać wyjście na boisko i zostawienie na nim życia dla tej małej „wielkiej” Białej Gwiazdy na koszulce. Mamy ich zmasakrować zarówno w obronie jak i w ataku, zagonić do ostatków sił, a w rewanżu dobić dopingiem, bez wątpliwości kto był lepszy bez kalkulowania farta, remisów, wygrania jedna bramką. Na razie jak każdy Bułgar są pewni siebie, „kozaczą” ale za tydzień każdy piłkarz Liteksu ma zacząć wyjściem z tunelu z trzęsącymi się jak nasze trybuny nogami. To załatwić nam musi doping ale także gra w dzisiejszym meczu.
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 26.07.2011, 10:27
Ale jak Maaskant zaryzykuje i wystawi 3 nowych graczy, zagra innym systemem i przegra wysoko. To go dziennikarze zjedzą żywcem. Tak samo jak zjadali Janasa, Engela , Benhakera po MS, ME.
Daleko szukać. Pamieamy co zrobił Bakero w meczu pucharowych z Portugalczykami.
Jakby nie kombinował z pozycjami na boisku, systemem gry to możliwe że by przeszedł Brage.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 26.07.2011, 10:35
A wy myśleliście, żę Wisła będzie prowadziła gre? Z czym? Nie mamy takich zawodników, którzy są w stanie grać taką taktykę. Zawszę dobrze graliśmy z kontry i tak musi być. Dlatego zazwyczaj polskie zespoły wygrywają z teoretycznie silniejszymi, bo gramy z kontr ( mecze Lecha z Juve, City, RedBullem, Dnipro, mecze Wisły z Schalke, Parmą ... ), a przegrywamy ze słabszymi, bo musimy prowadzić grę, a tego nie potrafimy.

Jeżeli wejdziemy do fazy grupowej Lm lub LE to przecież wiadome, że będziemy grać z kontry. Bo gdybyśmy poszli na wymiane ciosów z takim MU lub Chelsea to skończyłoby się 0:6, a tak jak Hiszpania-Polska w tamtym roku ze wspaniałym pomysłem Smudy, że mamy grac otwartą piłke.
Odpowiedz cytując
|el0|ManoeL
Member

Od: 05.2011

Stary 26.07.2011, 10:44
a ja uwazam ze maskaant specjalnie blefuje w tych wywiadach ze bedzie zadowolony jak strzelimy bramke albo bedzie 0-0.....wedlug mnie chce uspic bulgarow a w meczu moze przez pierwsze 10 minut litex bedzie gral swoje a potem to my siadziemy na nich lub zaatakujemy od poczatku(choc to mi sie wydaje najmniej prawdopodobne ale 10% szans na to jest;p)
a teraz tak OT: mam tez jedna ciekawostke: kiedys snilo mi sie w nocy ze wisla wygra z litexem 0:1 na wyjezdzie a nasi pilkarze na nowych koszulkach beda miec biale gwiazdy;p
ciekawe czy sie cos z tego sprawdzi;p
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 26.07.2011, 10:52
|el0|ManoeL napisał(a):Wyświetl post
A ja uważam, że Maaskant specjalnie blefuje w tych wywiadach, że będzie zadowolony gdy strzelimy bramkę albo będzie 0-0... według mnie chce uśpić Bułgarów a w meczu może przez pierwsze 10 minut Litex będzie grał swoje, a potem to my siądziemy na nich lub zaatakujemy od początku (choć to mi się wydaje najmniej prawdopodobne, ale 10% szans na to jest ;p)
A teraz tak OT: mam też jedną ciekawostkę: kiedyś śniło mi sie w nocy, że Wisła wygra z Litexem 0:1 na wyjeździe a nasi piłkarze na nowych koszulkach będą mieć białe gwiazdy ;p
Ciekawe, czy się coś z tego sprawdzi ;p
Interpunkcja, ortografia
Jak coś to Maaskant mówił, że będzie zadowolony z 1-1, a nie 0-0, to różnica.
Skąd wyliczyłeś te 10% szans?

EDIT: spokoniemasprawyprzecieztaksienajlatwiejczyta
Ostatnio edytowane przez filemon : 26.07.2011 o godz. 11:02.
Odpowiedz cytując
|el0|ManoeL
Member

Od: 05.2011

Stary 26.07.2011, 10:55
zawsze jakas szansa jest wiec dalem te 10%;p
a za interpunkcje przepraszam, ale nie chcialo sie mi szukac przecinkow i pisac wielkich lliter;p
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 26.07.2011, 11:01
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Czasem trzeba być wilkiem ale i lisem...
Raczej krukiem,jak w bajce Krasickiego "Kruk i lis".

Morał tej bajki znajduje się na początku: „Bywa często zwiedzionym, / Kto lubi być chwalonym.” Postaciami alegorycznymi są tu: kruk, który posiada ser i lis, jak w każdej bajce głodny i chytry. Lis wychwalał kruka, jego urodę, piękne pióra, po czym zasugeruował, że równie piękny musi być głos kruka. Otumaniony pochwałami kruk wypuścił z dzioba ser, z czego z w jednej chwili skorzystał lis: „Ser wypadł, lis go porwał i kruka zostawił”. Postacie zwierząt to alegorie ludzkich postaw: jedna jest bezkrytyczna i łasa na pochlebstwa, druga sprytnie wykorzystująca słabość lubiących pochwały.

Pozdrawiam

Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.07.2011, 11:09
Wilkiem i Lisem z Konrada Walendroda bodajże

rzeczywiście Lis i Lew
Ostatnio edytowane przez JarekTSW : 26.07.2011 o godz. 11:20.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 26.07.2011, 11:10
Nieee, Mario sięgnął po Makiawellego, ale jednak tam był se lis i lew.
Wilka to ja mam w awatarze.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 26.07.2011, 11:18
murray napisał(a):Wyświetl post
Nieee, Mario sięgnął po Makiawellego, ale jednak tam był se lis i lew.
Wilka to ja mam w awatarze.
"Musicie bowiem wiedzieć, że dwa są sposoby prowadzenia walki (...) trzeba przeto być lisem, by wiedzieć, co sidła, i lwem, by postrach budzić u wilków."

Btw. Wieczorem w Łoweczu przelotne niezbyt obfite deszcze.

EDIT:
virus_nh napisał(a):Wyświetl post
Jak można szukać przecinka? Jak dla mnie zawsze znajduje się on w tym samym miejscu na klawiaturze
Powiadają, że shift też się czasem pojawia w tym samym. Może ma nową klawiaturę, importowaną.
Ostatnio edytowane przez filemon : 26.07.2011 o godz. 11:45.
Odpowiedz cytując
virus_nh
Member

Od: 04.2007

Stary 26.07.2011, 11:42
|el0|ManoeL napisał(a):Wyświetl post
zawsze jakas szansa jest wiec dalem te 10%;p
a za interpunkcje przepraszam, ale nie chcialo sie mi szukac przecinkow i pisac wielkich lliter;p
Jak można szukać przecinka? Jak dla mnie zawsze znajduje się on w tym samym miejscu na klawiaturze
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.07.2011, 12:03
wwf napisał(a):Wyświetl post
Ale jak Maaskant zaryzykuje i wystawi 3 nowych graczy, zagra innym systemem i przegra wysoko. To go dziennikarze zjedzą żywce
Jasne masz racje, ale ...kiedy Maaskant tak naprawde zaryzykował ?

no i co do tego ze Maaskant powiedział ze Patryk jest kreatywny. Przecież to trener jest o każdym piłkarzy winien tak mówić. Dla mnie piłkarz kreatywny to taki który mądrym swoim ustawieniem, czasem zrobieniem kroku potrafi (niekoniecznie wcześniej kiwając sześciu) podać tak że koledze wystarcza dołożyć noge. To jest piłkarz kreatywny dla mnie, taki który kreuje kolegom sytuacje a nie sobie.

niezależnei od wyniku, chciałbym być dumy z mojej druzyny po dzisiejszym meczu.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.07.2011, 12:05
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Uwielbiam czytać powtarzane bezmyślnie slogany. Zawsze dobrze grała z kontry? Masz na myśli chyba naszą reprę, która mimo, że ciągle dostaje po dupie, to i tak wg Szpaka i innych speców "zawsze dobrze grała z kontry". Wisła od bardzo dawna nie grała z kontry, a już na pewno nie robiła tego dobrze. W przypadku Wisły zawsze mówiło się o tzn. krakowskiej piłce, czyli technicznej, atrakcyjnej dla oka. Że nie ma ona nic wspólnego z grą z kontry nie muszę chyba mówić. Marzę o płynnej, ofensywnej grze Wisły jak te mniej więcej 10 lat temu (szybko minęło, nie? ). Wtedy, niezależnie od klasy rywala Wisła starała się grać swoją piłkę i to przynosiło efekty. Teraz jakość piłkarzy już nie ta, a i trener z zupełnie inną koncepcją gry. Obyśmy tylko się na niej nie przejechali, bo gra na 0-0 zawsze źle się kończy dla tych, którzy chcą się bronić. Fajnie by było strzelić bramkę, a jeszcze fajniej nie przegrać, ale będzie bardzo ciężko. Dobrze, że rewanż gramy u siebie.

Poza tym, zgadzam się z Grantarem.
10 lat to moze za duzo. Dobra pilke gralismy z PAO u siebie i z Beitarem u siebie. Z resztą pierwsza połówka sezonu z Kosą też była miazga.

Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 26.07.2011, 12:10
Na plus jest dzisiejsza prognoza pogody dla Łowecza - max dwadzieścia parę stopni i możliwość deszczu.
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 26.07.2011, 12:10
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,10...o_wandale.html

"Polscy fani są znani jako jedni z najbardziej agresywnych w Europie. Z tego względu policja przewiduje maksymalną mobilizację".

"Trener Wisły Robert Maaskant wydał tego lata 10 razy więcej pieniędzy na nowych piłkarzy niż szkoleniowiec Liteksu Lubo Panew"

Oba chyba mijają się z prawdą...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.07.2011, 12:22
karas1983 napisał(a):Wyświetl post
"Trener Wisły Robert Maaskant wydał tego lata 10 razy więcej pieniędzy na nowych piłkarzy niż szkoleniowiec Liteksu Lubo Panew"

Oba chyba mijają się z prawdą...
mają chyba na mysli, ze Maaskant z własnej kieszeni pokrył koszty zakładu:

Cytat:
Szkoleniowiec (przed sparingiem ze Sławkowem) wymyślił prosty zakład, na który z chęcią przystali wszyscy zawodnicy.

Zasady? Drużyna musi strzelić w sobotnim meczu przynajmniej osiem bramek. Jeśli nie osiągnie tego rezultatu, zawodnicy zapłacą po 10 zł od osoby za każdego gola poniżej założonej granicy.

Jeśli natomiast Wisła strzeli więcej niż osiem goli - kieszenie opróżnią członkowie sztabu szkoleniowego.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.07.2011, 12:25
Wg transfermarkt wydalismy prawie milion ojro, a jeszcze kontrakty. A oni 60tys euro + kontrakty

Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 26.07.2011, 12:30
Ktoś wie jak wygląda meczowa osiemnastka Litexu? Bo z tego co piszą w mediach to nie zagra Thiago Miracema (kontuzja) i Berberović (bliski transferu).
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 26.07.2011, 12:33
ten kto pisał artykuł o wyprzedaży w Litexie nie wcześniej niż po meczu z Wisłą zapomniał że przegrany tego pojedynku nadal ma szanse na LE
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 26.07.2011, 12:37
Litex jest do ogrania, nawet na wyjeździe.

Nie po to Wisła sprowadzała takich graczy jak Pareiko, Melikson, Iliev czy Genkov żeby teraz obawiać się Bułgarów jak Barcelony. Rywal jest w zasięgu, a nasi piłkarze jeśli zagrają skoncentrowani i unikniemy głupich błędów w defensywie powinniśmy sobie poradzić.

Liczę przede wszystkim na wymienionych już przeze mnie wyżej Meliksona, Ilieva i Genkova. Ciekawe jak po kontuzji zaprezentuje się Kirm. Jeśli poważnie myśli o powrocie do pierwszego składu to musi pokazać, że ma do zaoferowania więcej niż chociażby Małecki.

Na lewej obronie zagra Diaz czy Paljić? Bo w tygodniu różne informacje można było znaleźć w prasie/na forach.

Mam też nadzieję, że Gervasio dostanie szansę w drugiej połowie. Mógłby wejść na lewe skrzydło.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 26.07.2011, 12:37
Edson napisał(a):Wyświetl post
Ktoś wie jak wygląda meczowa osiemnastka Litexu? Bo z tego co piszą w mediach to nie zagra Thiago Miracema (kontuzja) i Berberović (bliski transferu).
ten Miracema to jeszcze w Litexie meczu nie rozegrał (przyszedł z jakiejś dziury jako wypożyczenie) , a w ostatnich dwóch sezonach zagrał w zaledwie 13 meczach więc to dla nich taka strata jak dla nas brak Kowalskiego.

Gramy pierwszy mecz na wyjezdzie więc jesteśmy w zajebiście komfortowej sytuacji i należy to wykorzystać, koniec kropka. Ale z podejściem jak u trenera który będzie zadowolony z 1-1 to może być o to cięzko. Oni powinni wyjść z pianą na mordzie i być nastawieni że jak wygrają 3-0 to zawsze mogłoby być lepiej! Inaczej skończy to się jak z Polonią B, Koroną czy Podbeskidziem.
Brak wyeliminowania Litexu mając taki skład jaki mamy to będzie kompromitacja, tyle.
Ostatnio edytowane przez CH. : 26.07.2011 o godz. 12:40.
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 26.07.2011, 12:59
CH. napisał(a):Wyświetl post
Ale z podejściem jak u trenera który będzie zadowolony z 1-1 to może być o to cięzko...
Moim zdaniem, ta wypowiedz Maaskanta to tylko zasłona dymna; Wisła pojechała do Bułgarii po zwycięstwo. Zdecydowanie
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 26.07.2011, 13:07
Cytat:
Brak wyeliminowania Litexu mając taki skład jaki mamy to będzie kompromitacja, tyle.
A odpadnięcie Lecha ze Spartą Praga to była kompromitacja? Nie? No to tutaj też nie będzie kompromitacji. Będzie co najwyżej wielki niedosyt, bo rywal jest zdecydowanie do przejścia.

*Apropos składu - szeroki to on jest, natomiast jeśli popatrzymy na jakość piłkarzy to jest raptem kilku "wybitnych" - Melikson, Iliev, Małecki, Chavez, Pareiko. Nie chcę się spierać o to kto wybitny a kto nie bo każdy z was kogo innego umieściłby na tej liście, chodzi mi tylko o fakt że tak naprawdę mamy drużynę przeciętną (Sobolewski, Paljic, Lamey, ...) z kilkoma indywidualnościami. Nie można mówić och, jaką mamy zajebistą kadrę bo nie mamy w niej 10 "Meliksonów" z Pareiką na bramce. Kadrę mamy szeroką, co stanowiłoby atut gdybyśmy z Liteksem grali za 2 miesiące - wtedy trener miałby pełny obraz kto lepiej gra na danej pozycji, jaką formę ma aktualnie, jakieś warianty gry itp. Teraz wypadł nam Mały, ale czy tak naprawdę mamy kim go zastąpić? Jasne, 5, może i nawet 10 możliwości. Żadna nieprzetestowana, oprócz Meliksona na skrzydle. I nie zdziwię się jak tak to się skończy. (zakładam że Kirm nie w pełnej formie)

Dobra, wszystko zostało powiedziane, alea iacta est.
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 26.07.2011 o godz. 13:14.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 26.07.2011, 13:14
CH. napisał(a):Wyświetl post
ten Miracema to jeszcze w Litexie meczu nie rozegrał (przyszedł z jakiejś dziury jako wypożyczenie) , a w ostatnich dwóch sezonach zagrał w zaledwie 13 meczach więc to dla nich taka strata jak dla nas brak Kowalskiego.

Gramy pierwszy mecz na wyjezdzie więc jesteśmy w zajebiście komfortowej sytuacji i należy to wykorzystać, koniec kropka. Ale z podejściem jak u trenera który będzie zadowolony z 1-1 to może być o to cięzko..
1) Przecież on doznał kontuzji w spotkaniu z Mogrenem Budva, gdzie wyszedł w podstawowym składzie. Niejako różni go to od Kowalskiego.

2) Mam nadzieję, że to dokładnie taka sama zagrywka jak przed Legią: "To oni są faworytem", a potem czwórka

wujekWojtek napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj przeczytałem w Fakcie...
W tym momencie przestałem czytać A serio to ich wyimaginowane taktyki i składy (jak i wiele innych czynników z innych cudownych artykułów) przekonują mnie do popularnej i słusznej opinii o Fakcie
Ostatnio edytowane przez filemon : 26.07.2011 o godz. 13:24.
Odpowiedz cytując
mee
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 26.07.2011, 13:19
1:1 Maaskanta jest ostrożne, bo widzi, jak każdy z nas, w obronie możemy wyczyniać różne figury, więc liczy, że strzelimy, a jak mielibyśmy coś stracić to ten wynik jest b. dobry. Ta drużyna potrzebuje zagrać dobry mecz z przeciwnikiem na swoim poziomie żeby jej wartość wzrosła, głównie mentalnie. Maaskant o tym wie i wg mnie to najgorszy wynik z pozytywnych jaki może założyć w TRAKCIE meczu więc nie ma o co się spinać. Ja obawiam się jakiegoś karnego bądź czerwieni która może zmienić proporcje spotkania, jeśli nie, to będzie dobrze.
Jak dla mnie nieważne jak, byleby przejść Bułgarów bo prawdziwe granie to 4 runda, ale wtedy będzie na większym luzie, bo wiadomo że plan minimum wykonany i spokojna praca dla trenera przynajmniej do końca roku.
Ostatnio edytowane przez mee : 26.07.2011 o godz. 13:25.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów